- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
Sziasztok!
Készítettem egy leírást:
Az xx30 ThinkPad BIOS feloldása: WIFI Whitelist, Advanced Menu, Overclock
[link] -
RoboGuru
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre. Sikerült nagyon jó áron egy W530-hoz hozzájutnom. bzolika10 fórumtárs jóvoltából van "klasszikus" Thinkpad billentyűzet mod leírás. Kérdésem az hogy mod után teljes értékű lesz, minden billentyű működik?
-
RoboGuru
tag
válasz
donjohnson #100003 üzenetére
Úgy látszik egyre gondoltunk, mert miután kérdeztem kipróbáltam a Dell-est is. Első körben mindig manuálisan szoktam, hogy csak a lényeg települjön felesleges szoftverek nélkül. Mindkét esetben kudarc. Lehet akkor valami a Windows 7-el lesz, mert nem én telepítettem csak VGA driver telepítésre került hozzám, és kiderüt hogy a WLAN sincs rajt.
-
RoboGuru
tag
Tudja valaki T42-re hogy lehet Windows 7 alatt Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B illesztőprogramot felvarázsolni? Amit próbáltam 1rwc89ww kompatibilis módban is, de Code 28 hibával kiköpi.
-
RoboGuru
tag
válasz
#11620608 #99451 üzenetére
Nem lehet hogy ventit cseréltek bent? Nálam az x201-el jártam úgy hogy hozattam toshiba helyett panasonic ventit és ez állandóan felpörög, lassul. Az x200-al együtt volt hírdetve hogy kompatibilis, és nem tudom hogy van-e különbség amúgy a két típus ventije közt és azért csinálja, annak ellenére hogy a csatlakozás egyforma. Persze az is lehet hogy egyszerű kínai selejt. Viszont már nem igazán hallani ezt a felpörgő hangot, mivel mára már ciripel és elnyomja.
Úton a másik, elvileg direkt ehhez való venti és majd meglátom, javul-e a helyzet. -
RoboGuru
tag
válasz
csibe1 #99170 üzenetére
Az eszközkezelőben látszódnia kell a hardvernek ha szoftveres hiba áll fent.
Mivel nálad nem jelenik meg, így hardveres a gond.
Lehet elég csak a kijelző előlap felső részt kipattintva a kábel csatlakozót megnyomkodni a webkamera modulnál. Végső esetben sajna marad a többek által említett kábel elnyíródás. -
RoboGuru
tag
válasz
Donki Hóte #98891 üzenetére
Amúgy más eszköz működik az említett USB 2-es portokon? Mert ha nem akkor nézd meg az eszközkezelőben nincs-e valamelyik USB vezérlőnél figyelmeztetés!
-
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98782 üzenetére
Legalább kiderült hogy ez is csak újraindítás után működik.
Ugyan azzal a TrackpOFFON TouchONOFF vissza tudod még egyszer CTRL+F8-al, vagy ezzel, majd újraindítás! -
RoboGuru
tag
válasz
donjohnson #98704 üzenetére
Az lenne a legegyszerűbb amit mondtál is hogy billentyűzet leütés szimulációval bekapcsolni a háttérvilágítást, de sajna pont az FN billentyűt nem lehet szimulálni. Ezt találtam viszont amivel lehet vezérelni a háttérvilágítást, de mivel nincs 20-as szériánál újabb gépem ezért kipróbálni nem tudom.
-
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
donjohnson #98659 üzenetére
Nem tudom ugyan azt a vezérlést használja-e mint ThinkLight, de próbáld meg ezzel!
ThinkLightON_install.cmd-t Rendszergazdaként futtasd! -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98681 üzenetére
Akkor neked a sima Synaptics van fent nem az UltraNav. Megnézem majd azzal mit lehet kezdeni.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98643 üzenetére
Egyelőre összedobtam ezt nézd meg hogy működik-e? A Trackpoint kikapcsolást csak makróval tudtam megoldani mivel registry tweaks csak alvó mód vagy újraindítás után érvényesül.
CTRL+F8-al tudsz váltani a 2 mód közt (egyszer megnyomva kikapcsolja az egyiket és be a másikat, még egyszerre pedig fordítva). Az érintőkijelző részét nem tudtam tesztelni, ha nem müködik a ki-be kapcsolás akkor majd más megoldást keresek. -
RoboGuru
tag
válasz
magellan2600 #98641 üzenetére
Az 1200+ nap még annyira nem is sok, tekintve hogy az én 1TB-os vinyóm már 3329 napja (több mint 9 éve) fut. Persze mára már minden lemezművelet kinlódás szegénynek. Sok éve smart hibás is lehet, de másodlagosként használva ez nem jelent problémát.
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #98549 üzenetére
Nekem sikerült nagy nehezen a régit életre kelteni, ezután jó darabig még használtam. Eladtam, de nem emiatt, hanem leütöttem egyet brutál olcsón aukcióban erősebb grafikus chippel. A lényeg hogy venti probléma miatt nem vállnék meg egy ilyen géptől, főleg ha a probléma már kipipálva. Sőt azt sem lehet mondani hogy csak ennél fordul ez elő. Belefutottam még az x201-es gépemmel is ebbe, aminél venti mellett biztosíték cserét is eszközöltem. Nem utolsósorban egy T410-nél is elöjött.
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #98499 üzenetére
Nálam az X201 esetén történt ez. Sok eladó nem is tud róla és az X201-hez is kompatibilis ventiként hírdet X200-hoz valót. Elmagyaráztam neki és kompenzált érte. Érdemes tehát eleve olyan hírdetést keresni aminél kizárólag csak az adott típushoz írja és a paraméterek is egyeznek.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98354 üzenetére
Windows 7-nél is hallottam ilyet és még csak nem is Thinkpad hanem ASUS gép esetén.
Ott megelegedési probléma volt, tisztítás után jó lett.Lehet nem ér semmit de próbáld meg úgy hogy távolítsd el a Lenovo PM Device és Intel(R) Management Engine Interface illesztőket
majd Rendszergazdaként parancssorban:
powercfg –restoredefaultschemesVagy leggagyibb megoldás ha csinálsz 2 parancsikont az Asztalra és ki-be kapcsolod játék elött/után a hibernálást!
1.) powercfg –h off
2.) powercfg –h on -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98346 üzenetére
Nem jöttem még rá hogy Windows 8 óta mért nem jelenik meg a plusz opció az UltraNav illesztőknél, akármelyik verzióról is legyen szó. Egyelőre a sima Synaptics programot tudom ajálani aminél a középső klikkre bármit belehet állítani (mindenféle registry mókolás nélkül).
Előfordul hogy egy régebbi Synaptics verzió miatt, telepítés / újraindítás után feljön egy hibaüzenet és elakarja távolítani az általunk telepítettet, ilyenkor csak nyomjuk hogy Nem. -
RoboGuru
tag
válasz
ro_bert17 #98308 üzenetére
Hardver Beállítások / Tápellátás ha lejebb tekered vagy jobb oldalt a balra mutató nyílból van egy menü:
Amennyiben nincs ott a menüben akkor esetleg a két függőséget újra telepíteni és újraindítás:
Lenovo System Interface Foundation
Lenovo Power Management Driver -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98271 üzenetére
Melyik UltraNav verziót használod? Részletesebben kifejtenéd, hogy működik most és hogy kellene működnie, mit szeretnél elérni? Esetleg képpel illusztrálva. Mert van valami UltraNav cucc elfekvőben csak pontosabb infó kéne.
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #98192 üzenetére
Az előző W520-al nekem is csinálta. Indulásnál rásegítéssel nem pörög fel, indul el?
Mert akkor mágneserő és kenőanyag gond, rendbe hozva elvileg elmehet még jó darabig .
Egyedül az X201-nél volt az hogy a venti mellett az smd bizti is elszállt, de ez csak ált. akkor fordul elő ha a ventire direktbe feszt rá adva sem indul, döglött, ilyen esetben szokta kicsapni a biztosítékot is. -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #98152 üzenetére
Elvileg megy, 550MHz-ről max 715-ig tudtam felhúzni, és a program újraindítása után is úgy maradt.
-
RoboGuru
tag
válasz
ro_bert17 #98144 üzenetére
Még mindig (remélhetőleg sokáig
) a W520 alatt működő Windows 10-es (17134.286) megoldásról tudok beszámolni.
Ezzel a fingerprint szoftverrel / illesztővel szépen működik a bejelentkezés.Sőt még a gépet is belehet kapcsolni / indítani vele.
Annyi hogy a gép kikapcsolt állapotánál az ujj szkennernél a kis lednek világítani kell. Amennyiben nincs visszajelzés, a BIOS-ban Reset fingerprint data, és ha jól emlékszem még az akku / töltő ki-be csatlakozásával lehet ezt a problémát kiküszöbölni. -
RoboGuru
tag
Van ez a magas frekis hang T520-nál, mikor vinyó müvelet van. Akkuról hangosabb. Legtöbb helyen azt írják max energiagazdálkodásra kell rakni és akkor elmarad. Na de azért így ez gáz hogy ne lehessen energiatakarékos módban használni, mert akkor ciripel!? Nincs valahol leírás ahol esetleg a ciripelő alkatrészt cserélték volna?
-
RoboGuru
tag
válasz
Donki Hóte #96412 üzenetére
Igaz hogy angolul van, de ez alapján megtudod csinálni!
-
RoboGuru
tag
A W520-hoz is kijött az új BIOS 1.44
-
RoboGuru
tag
válasz
anorche1 #96134 üzenetére
Már nincs probléma vele (Win10 1709), szerintem ki is veszem a blogból.
Jelenleg gyári van fent: Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 Port SATA AHCI Controller - 1C03Legutóbb a Grafikus vezérlővel volt gond, amiről blog elején írtam is.
Lehet nálad is inkább ez lesz! Töröld le a grafikus illesztőt hogy általános vezérlő maradjon, ha így megszűnik a fagyás akkor egyértelmű hogy ez hiba! -
RoboGuru
tag
válasz
thotzoltan #95860 üzenetére
Mivel FN+PgUp a világítás bekapcsolás, az ikonja is rajt van!
-
RoboGuru
tag
válasz
thotzoltan #95808 üzenetére
Lehet elég csak a kijelző előlapot a kamera résznél kipattintani és a kamera modulba picit még benyomni a kábel csatlakozóját, esetleg ki majd vissza a kábelt.
-
RoboGuru
tag
válasz
thotzoltan #95769 üzenetére
Nézd meg ezt!
-
RoboGuru
tag
válasz
tothjozsi96 #95765 üzenetére
-
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
Pistiboy88 #95678 üzenetére
Van hozzá minden, egyedül a Hotkey OSD ami részben működik csak.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #95581 üzenetére
Annyi hogy AMT-vel besípol induláskor, azt kikapcsolva nem tapasztaltam alvóból, hibernálásból visszatéréskor problémát.
-
RoboGuru
tag
Sok kinlódás és kisérletezés után végre sikerült megoldanom a következő problémát (hátha valakinek még jól jöhet):
A W520 többképernyős használata esetén főleg Win10 1709 verziónál az NVIDIA új illesztőprogramjaival sok program "befagy" (Opera böngésző, Voip, Teamviewer stb), a régivel amit anno W520-hoz adtak ki, legtöbb program ugyan működik, viszont ekkor a képernyőt kapcsolgatja ki-be, sokszor másodpercenként.
A megoldás új NVIDIA illesztőprogramot használni és az NVIDIA Vezérlőpultban a 3D beállítások kezelésnél az előnyben részesített grafikus processzor fülnél Automatikus kiválasztásra rakni! -
RoboGuru
tag
válasz
Donki Hóte #95388 üzenetére
Több oka is lehet:
Nem tud róla hogy meglehet szabadulni ettől alaplap csere nélkül (ahogy fentebb is írták)
Esetleg ha ismeri is ezt a "kiskaput" fogalma sincs kihez forduljon, küldje ilyen problémával (ha tied lennne te tudnád, mert én nem?)
Végül, a legfontosabb ha netán tud valakit erre a feladatra, oda-vissza küldéssel biztos belekerülne 15-20 ezer forintba, nem beszélve az időről.
Legegyszerűbb, leggyorsabb áron alul eladni. -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #94892 üzenetére
Egyelőre én is csak találgatok mi lehet, de egy próbát megér!
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #94889 üzenetére
Akkor ugyanaz, lehet illesztőprogram csere.
Egyébként nincs véletlen LAN-ra kötve? -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #94886 üzenetére
Itt van akkor ez! Ebből kivettem egy ellenőrzést, meg még nagyobb részből keres. Nálam win10 alatt megy (újraindítás szükséges!), lehet hogy win7-nél máshol van.
Amúgy milyen WLAN kártya van a tiedben? -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #94881 üzenetére
Próbáld meg ezzel!
Csináltam ON, OFF, Blinking verziókat. -
RoboGuru
tag
válasz
sketchifun #94787 üzenetére
Igen, mert egy esetleges cella zárlat blokkolhatja a gép tápját, viszont így akku nélkül egy sikeres indulás után második indulásra már nem szabad hogy produkálja, egyből kell hogy induljon!
-
RoboGuru
tag
válasz
sketchifun #94785 üzenetére
Közvetlen akku kivétel után nem kapcsol be hálózatról, vagy véletlenszerű?
Próbáld ki akku nélkül használni és ha egyszer sem kapcsol ki akkor a töltő és a tápja jó!
Majd csak akkuval használd és ha végig bírja a 1,5-2 órát akkor az akku csatinál sincs kontakt probléma!
Egy Live OS-el is kilehet próbálni kizárva a szoftveres hibát.
Ezek után marad a töltő elektronika hiba. -
RoboGuru
tag
válasz
sketchifun #94783 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy az akku kezd elfáradni!
-
RoboGuru
tag
válasz
Madara-san #94733 üzenetére
Ugyan ez van meg nekem is, de azért felírtam ezzel is amit linkeltél! Most is csipog!
Nem lehet hogy nálad nincs aktiválva a security chip? -
RoboGuru
tag
válasz
tothjozsi96 #94688 üzenetére
3 dolog is közre jászhat. Win10 új verzió, vga illesztőprogram és a böngésző, azok közül is a firefox ami mostanában nem áll a helyzet magaslatán főleg a két előző kombóval.
-
RoboGuru
tag
válasz
sketchifun #94622 üzenetére
Nem probléma mivel megeszi a win7 és win8-as illesztőprogramokat is!
Én pl. ezt használom. -
RoboGuru
tag
Tudja valaki létezik már olyan módosított advanced bios a W520-hoz aminél a security chip (tpm) bekapcsolásakor nem csipog be induláskor?
-
RoboGuru
tag
A T410 kamerája (2 gépnél is) feltűnően szemcsés főleg gyenge fényviszonyok mellett, ez valóban ilyen vagy csak valami beállítás (szoftver) gond?
-
RoboGuru
tag
válasz
havri1 #94302 üzenetére
Az csak a pillanatnyi állapotra vonatkozik amit te mondasz! Azért írtam a "Keresés a Windowsban" (Nagyító ikon) írd be, mert az egyből odaugrik! Amúgy magán a Képernyő-billentyűzeten jobbra lent a Beállításoknál majd legalul a kék írás "A Képernyő-billentyűzet bejelentkezés utáni elindulásának beállítása" résznél is kilehet kapcsolni!
-
RoboGuru
tag
válasz
Madara-san #94042 üzenetére
"Ha bekapcsolom a BIOS-ban a VT-d opciót, egyszerűen képtelen betölteni a rendszer"
Tévedtem, nálam bevan kapcsolva a VT!
Azt írják némelyik processzor nem szereti azok közül is leginkább a 2720QM!
Ennek ellenére valakinél összejött újabb Win10-el" -
RoboGuru
tag
válasz
Madara-san #94042 üzenetére
"profilokat nem tudok létrehozni."
Saját profilt még nem próbáltam, majd megnézem, csak jelen pillanatban a Win10-es Lenovo Settings van fent. (Már elég sokat fejlődött ahhoz hogy a régi power managert leváltsa!)
"Alvás után ébredésnél egy áthúzott thinklight ikon jelenik meg középen. Ezt a thinklight ki-be kapcsolásával tudom eltüntetni"
ThinkLight_OFF próbáld ki ezt, Rendszergazdaként futtasd a ThinkLight_OFF_Install.cmd fájlt!
"viszont ebben se PhysX, se GeForce Experience driver nem volt"
Esetleg külön felrakható a PhysX
Az utolsó kettőt nem használom ezért az biztos úgy van ahogy írtad!
-
RoboGuru
tag
válasz
Madara-san #94006 üzenetére
Fel lehet persze, pl. x201-en is működik minden csak az OSD részben!
-
RoboGuru
tag
válasz
Madara-san #93996 üzenetére
Az első generációs Core-i szériánál sajna ilyen az OSD! A leírásban azért is szerepel így (xx20).
-
RoboGuru
tag
válasz
buvartacsko #93784 üzenetére
Akkor az alaplapon a biztosíték ment ki, ami a kijelző kábel csatlakozó közelében van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- StarCraft 2
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 27% Számlával! HP EliteBook 845 G8! Ryzen 5 PRO 5650U, 16GB RAM, 256GB SSD
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest