Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Minden infó az adott cég honlapján szerepel.
Felhasználási feltételek
Kereskedelmi cég - BeGadget s.r.o.
székhelye: Moskevská 531/62, 101 00, Praha 10 – Vršovice
ID: 09896660. Adószám: CZ09896660
Bejegyezve a prágai városi bíróság által vezetett cégjegyzékbe, C. szakasz, 344249. sz.
áruk értékesítése a www.begadget.hu internetes címen található online áruházon keresztül. -
nikkor
aktív tag
Eszerint a robotworld kiesett.
Akkor, ha lehet, még egy kérdés:
Mit kell tudni a begadget.hu-ról? -
nikkor
aktív tag
A Dreame L40 Ultra most elfogyott a MM és az Alza kínálatában. Szerintetek az elkövetkező egy-két hónapban lesz-e náluk ismét?
Ha nem, akkor a robotworld.hu mennyire megbízható üzlet? -
nikkor
aktív tag
Szia!
Elnézést kérek a késői válaszért, de külföldön voltam és sűrű volt a programom.
Három éve lakom ebben a lakásban és évente 1-2x mosom fel mop-pal, a lehető legjobban kicsavarva belőle a vizet, papírtörlővel szárítok utána, a hétköznapokban pedig nedves törlőkendővel "kezelem" a ragacsos szennyeződéseket. Tehát, vigyáztam a padlóra, persze lehet, hogy feleslegesen.
Szóval, mit kell tudni a robotporszívók nedves takarításáról laminált padlón: árthatnak, vagy nem ártanak? -
csabi0805
senior tag
Szia Bog!
Remélem még kapok választ a kérdésemre.
A sima Aqua 10-ről mi a véleményed?
Az ultra szerintem nekünk túl "jó" lenne már ha szabad így fogalmazni,mert egy emeletesbe ahol 33 négyzetméter az amit takarítani kell,(ennyit takarít a jelenlegi robotporszívó) oda szerintem túl overkill lenne a csúcs gép.
Van szőnyegünk,laminált padló,illetve járólap is a házba.A mostani porszívó egy Roborock S8,de csak sajnos a sima dokkoló nélküli verzió ezért szeretnék újítani.
Hozzáteszem nagyon meg vagyok elégedve az S8-al csak a porolás amivel jár meg a mop mosása mindig minden felmosás után az amit már unok.
Néztem a Roborocktól is porszívókat ott még annyira nem merültem bele a dolgokba egyenlőre.A válaszod előre is köszönöm!
Csabi -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
dbalazs80
üzenetére
Szia,
nálam ezek a hibák nem jelentkeztek, de egy új igen: a rollert védő pajzs nem tudott kinyílni, mert valami szirszar beragadt. Szóval ha valami törmelékre küldöd rá, az okozhat bajt. Mondjuk nem volt nagy valami megcsinálni, kipiszkáltam és cső.
A szőnyegen való porszívózási képességei miatt szeretem leginkább, meg azért, mert hangtalanul mozog, ha épp nem takarít. Viszont eszi a vizet, gyakran kell tölteni a tartályt.
Ha nincs nagy küszöböd, akkor egy X40 Ultrával is boldog leszel.
-
dbalazs80
tag
Szia Bog.
Megnéztem a videóid, látom nagyon meg vagy elégedve a Dreame Aqua 10 ultrával.
Nekem az tetszik benne, hogy folyamatosan tiszta vizet használ a felmosásnál.
Nálunk a lakásban van három szőnyeg, a helységekbe pedig laminált padló illetve matt festett kő van.
Háziállat nincsen.
Más Aqua 10 ultra teszteket is megnéztem, a felmosási képességeivel is meg vannak elégedve, bár több tesztben előjött, hogy néha kisebb tócsákat hagy maga után.
Te tapasztaltál ilyet?Illetve több helyen írták, hogy a gép hajlamos szivárogni, volt olyan tesztelő, akinél az első gépet vissza kellett vinnie, és a Dreame elismerte, hogy valószínűleg tömítési hiba miatt szivároghat, ezért garanciában cserélik őket.
Nem tudom, hogy a hazai garanciális ügyintézés mennyire gördülékeny.
Ezekről van információd?
Vagy a fenti felhasználásra az Aqua 10 Ultra túlzás lenne?
Válaszodat előre is köszönöm.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Tipikusan az "ahány ház, annyi porszívó" esete
Nem kell mindenkinek csúcsgép, de ha összetett a szitu, akkor nincs mit tenni. Én még a segghülye Liectroux 40 ezres gépnek is találtam olyan helyet, ahol szeretik (kettő helyiség, nincs küszöb, nincs szőnyeg, de van 5 macska), a Xiaomi Vacuum 5 egy mozgássérült cimborámhoz került (nincs szőnyeg, nincs küszöb, sok a kőburkolat és a zug), a JonR megy az irodába (nincs küszöb és szőnyeg, de rohadt sok a kábel, amit a kamera észrevesz), az L40 Ultra AE anyósomékhoz (minden IS van mindenhol, de a kamerával megoldja, a rojtos szőnyeg szélét nem kapja fel), nálam is az Aqua10 Ultra, mert ennél jobb gép nincs a szőnyegen kutyaszőrre jelenleg... jól kell tudni választani, sajnos ez a tudatosság sokaknál hiányzik, aztán jön a csalódás. De másrészről meg értem is: egy random polgárnak nem kell tudnia a porszívók eltérő jellegzetességeit, viszont elég kevés helyről tud mégis tájékozódni. -
Nagyon nagy kár volt hardverapron meglátni helyben egy eladó alap Xiaomi porszivot, ami rávitt erre a videóra, amiből meg lett egy Dreame X50 ultra vásárlás. A videó nagyon hasznos volt, csak sajnos azt is megmutatta, hogy egy alap, vagy középpel nem leszek “boldog”. Már megvolt az első porszívózás. Eddig jónak tűnik. A ház nagyon belakott, van mivel küzdenie, de eddig oké. Rávett több helyen, hogy rendezzen el a kábeleket, pakoljak jobban össze a földről. Kutya is megbékélt vele, elején még ugatta, majd ignorálta. Ma nap végén megnézem milyen a felmosásban.
-
GSLaja
csendes tag
Beszéltem a nejemmel, azt mondta, hogy egy moppot és oldalkefét kinyújtó. Valamint Lidart behúzó porszívót szeretnék 😀
Na most már harmadjára nézem meg a videódat, de nem látok ilyet. Létezik ilyen cucc?
Pénz nem számít jeligére.
( én a roborock qrevo s5v-t néztem ki, de az nem jó.) -
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon hasznos volt a videó és az itteni hsz-ok.
Viszont nem kaptam egy kérdésemre választ:
Laminált padló van otthon a szobákban és a padló jellegzetességéből adódóan az illesztéseknél kb. 1 mm-es sávban nincs fólia, ami a padló többi részén a vízállóságot biztosítja.
Árt-e ezeknek e területeknek az a nedvesség, amit a nedves robotporszívós takarítás hagy maga után?
Vagy ez készülék függő? -
Bog
HÁZIGAZDA
Neked bőven elég egy forgómopos cucc, ha csak szőnyegpadló van, akkor lecsatolható mopok sem kellenek, mert annyira minden gép fel tudja emelni ezeket, hogy ne érjen hozzá. Bármi jó a Dreame-Roborock-Eufy vonalról, ami már forgómopos. Ha sok izé van szétszórva, meg kábelek, meg apró cuccok, akkor nem árt egy kamerás gép, de amúgy egy sima LiDAR-os is megteszi. Ha meg a felmosás nem számít, akkor egy basic, csak porzsákos géppel is megvagy, a Mova E20 Plus most már csak 90k például.
Most egy JonR-t nyúzok, az 200k körül van (lesz hozzá kis kuponkód, ha kész a videó), az papíron mindent tud, de semmiben nem extra, viszont Mi Home appal megy.
Amúgy nem gondolom, hogy akár a Roborock, akár a Dreame, akár az Anker csődbe menne rövid távon, de hogy 10 év múlva lesz-e szerver... hát arra azért nehéz lenne bármit jósolni.
-
GSLaja
csendes tag
Szuper, ma reggelre lőtték ki a Neato alól a szervert.
Azt írják, hogy a porszívó mukodoképes marad, de csak a rajta levő gombbal lehet elindítani.
Mit ajánlanál egy lakásba ami kb 55 m2 és a fürdö meg a konyha kivételével szőnyegpadló van? Küszöb nincs. A felmosandó felület kb 10 m2, szétosztva a konyha és a két fürdő között.Köszönöm
-
Bog
HÁZIGAZDA
Mindent értek
A Dreame gyakorlatát ismerem, ott megvannak a tesztlakások, igen, de amúgy van egy csapat, ami folyamatosan nézi a KOL (key opinion leader) videókat és serényen jegyzetelik, hogy kinél milyen lakásban milyen hibák jöttek elő, azokat pedig megpróbálják reprodukálni és javítani.KOL-nek lenni amúgy sokkal megtisztelőbb, mint influencernek.
Amúgy a Dreame appban van feedback gomb, ahová öntheted a problémáidat, de detergentet nem sorsolnak ki. Azt én is nagy becsben tartom, amikor jön egy Dreame tesztporszívó, akkor szépen kiveszem a csomagból és berakom a polcra, hogy Miss Daisy (Aqua10 Ultra Roller) és Jessica (X40 Ultra) mindig kaphasson utánpótlást
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szia,
minden porszívó neten keresztül kommunikál és alapvetően onnan irányítható. Ha attól rettegsz (némi joggal), hogy kilövik a szervert mögüle, akkor olyan gépet keress, ami nem csak a saját alkalmazásával üzemképes. A Xiaomi mögül a Mi Home talán ne fog egy ideig eltűnni (és ide kúsznak be a JonR gépek is), a csúcs Dreame és a jobb Roborock cuccok pedig a Mattert használják, ami miatt HomeKitbe és Smartthingsbe is integrálhatók. És az alapfeladatokhoz amúgy a legtöbb esetben van Google Home és Alexa support is egy csomó márkánál.
-
GSLaja
csendes tag
Remélem jó helyen járok.
Eljott a pillanat, hogy a jó öreg Neato porszívómat lekapcsolják a felhő szolgáltatásról.
Így már nem csatlakozik tobbet az apphoz.
Megnéztem a videót, amiben robotporszívót ajánló van, de össze vagyok zavarodva.
Van olyan porszívó amihez nem kell ez a felhő szolgáltatás, és mégis tudom appról használni?A másik kérdésem, a lakásban szőnyegpadló van, kivéve a konyha, és a fürdőszoba.
Érdemes felmosós porszívót venni erre ? Mind a két helyiségben kicsi a felmosandó felület kb 3-5 m2. -
rbgm
csendes tag
ismét köszi a válaszodat!
lehet, h nem tudtam elég egyértelműen kifejezni, mit is akartam mondani: nem az app-ra gondoltam, mint szoftveres különbségre, mert azt tudom, h még a Xiaomi/Dreame fronton is volt némi kompatibilitás az app-jaikban
hanem a robot firmware-ére, mint szoftverre - én a helyükben pl. ide tenném a különbséget
mert a beszerzésnél/gyártásnál az a jobb, ha minél több modell használja ugyanazokat az alkatrészeket (még ha nincs is teljesen kiépítve, vagy legalább a SW-ben nincs engedélyezve (pl. egyes autókban akkor is van tempomat, ha hivatalosan nem tud olyat)
ezért is én pl. a robot firmware-ébe tenném bele a különbségeket
...ráadásul én kicsit opportunista módon vagy a régebbi verziót adnám az alsóbb kategóriásnak, vagy egyes feature-öket kikapcsolnék neki - hogy a SW-fejlesztésen is spóroljak, és egyszerűbb legyen a support is(tök más területen autó- és egyéb gépgyártók is csinálják ezt, de pl. nagyobb szoftvergyártók is így járnak el egyes, főleg cloud-os megoldásaikban, stb.)
másfajta termékgyártónál láttam, h direkt tervezetten az olcsóbb termékekbe még ha elméletileg ugyanolyan célú alkatrészeket tesznek is, a drágábba a jobb tulajdonságút, tartósabbat, vagy legalábbis jobb nevű beszállítótól érkezettet
(és pl. egyes autógyártók is csinálnak ilyesmiket akár ugyanazon modelljük különböző (motor)verzióinál)itt a Dreame-Mova párosnál pl. olyasmit tudnék elképzelni, h mivel kívülről tényleg tök egyformának látszódnak, esetleg pl. egyes szenzoraik nem azonosak, vagy az azokból jövő adatokat feldolgozó HW/SW nem ugyanolyan
az a VacuumWars-os teszt összehasonlítás támasztotta számomra legjobban alá ezt a teóriát, mivel ez megmagyarázná, miért volt akkora jelentős eltérés az egyes tesztelt funkciók hatékonyságában
...és azt teljesen jól érzed, amire nagyon finoman utaltál is, h könnyű maradandó mentális sérüléseket szerezni, ha vki tényleg tényeket próbál keresni, h azokat összehasonlítva válasszon ki egy jó(nak tűnő) terméket
én is több körben jó pár EN-nyi munkát beleöltem, h utánanézzek - bár nem így terveztem, de egyre jobban rántott be a kutatás
...és amikor már azt hittem, h tudom, és meg vannak az infók, amik kellenek, néha teljesen összedöntötték újabb felmerült tényálladékok
mindenesetre érdekes tapasztalatokat szereztem - nemcsak a robotporszívók tulajdonságaival, azok teszteléseivel (néha csak tesztelésnek kinéző, valójában semmitmondó videóikkal), hanem általános módszertannal, és konkrét AI-használati best practice-okkal kapcsolatban is
(gondolkodtam is, h esetleg érdemes lenne-e ezeket megosztani másokkal, bár lehet, h csak számomra voltak újdonságok a megélt élmények
)bár addigra már megvettem az egyik L40 Ultra AE-t, azért nagy megnyugtatás volt a videód - és azóta is jó pár egyéb forrásból jöttek pozitív megerősítések, h az adott keretek közt ez elég jó döntés volt
ahova került, ott azóta intenzív használatban van, és elég jó tapasztalatok is gyűltek (ezért is mertem megvenni a másodikat is máshova) - de ezzel párhuzamosan azért felmerültek elég életszerű olyan problémák vagy továbbfejlesztési igények, amelyeket sztem jó lehetne visszaküldeni akár közvetlenül a gyártónak
ahogy a gyárukban és a tesztlakásaikban készült videódat is láttam, eléggé próbálnak odafigyelni minden apróságra - de azért tényleg lehetetlen küldetés, h csak ők saját maguk mindent ki tudjanak próbálni
ezért talán érdemes lehet nekik javasolni, h csinálhatnának vmi "feature request" listát, ahova valós tapasztalatokkal bírók megírhatnák, mi egyebeket szeretnének, mások szavazgathatnának rájuk, és a Dreame-ék ebből látnák, mi kéne leginkább a népnek, és számukra ezekből melyek a legkönnyebben megvalósítható továbbfejlesztések
(a javaslók között meg kisorsolhatnak pl. AWH6-os padlómosó folyadékot, azt mostanában úgysem nagyon találok sehol
) -
Bog
HÁZIGAZDA
A Movahome és a Dreamehome app ugyanaz. Sőt, a Dreamehome app is ismeri a Mova gépeket, csak nem engedi felvenni őket, de a layout meg az összes többi paraméterezhetőség ugyanaz. A szívómotorban sem hiszem, hogy eltérés van, voltam a motorgyárban. Az persze lehet, hogy az alsó kefe kialakítása, vagy a mopok mások, lehet eltérés bizonyos komponensekben simán, de úgy alapvetően zömmel ugyanabból főznek, csak más-más leosztásban. És igen, iszonyú nehéz kurrens infót összeszedni, mert az AI platformok segghülyék ehhez és baromságokat írnak, a gyártók össze-vissza módon adják meg a specit, nincs olyan általánosan bevett specifikációs lista, mint a telefonoknál ( a DJI például sehol nem írja, hogy mekkora akku van a Romo modellekben), tökre megértem, ha valaki tényleg beleássa magát, hogy a legjobb opciót találja meg és agyfrászt kap. Én is szoktam
-
rbgm
csendes tag
köszi a választ!
igen, azt tudom, h ugyanott és ugyanazok által készül (láttam a helyszíni videódat :-P )
de azon kicsit azért csodálkoztam volna, ha ugyanazon tulaj 2 márkájának 2 különböző terméke _pontosan_ ugyanaz lenne - különösen, ha ők maguk az egyik márkát elvileg feljebb akarnák pozícionálni
(persze nem kizárt ez sem...)mindenesetre azt már azóta sikerült kiderítenem, h a net szerint nemcsak a Mova P50 Pro Ultra kinyúló forgókeféje miatt nem _teljesen_ uaz a két gép hardvere, hanem ennek a vmiért _nem_ kivehető mopmosó kerete miatt is
de azt is simán el bírom azért képzelni, h még ha azonos paraméterű vmelyik részük (pl. mind2 19kPa-lal szív), akkor sem feltétlenül azonos mondjuk a motor benne, és stb.
plusz ami talán még lényegesebb különbség lehet: a SW
nem tudom, ők hogyan működnek valójában, de én a helyükben tuti nem ugyanazt a szoftververziót tenném mindkét gépbe
...azt nem tudom, mennyire hihetőek az itt talált tesztek, de pl. a VacuumWars oldalán mind2 gépet tesztelték, és elég nagy különbségek jöttek ki az _elméletileg_ standardizált tesztjeikben:
https://vacuumwars.com/compare/dreame/dreame_l40s_ultra_ae_white/?compare=dreame-dreame_l40s_ultra_ae_white-vs-mova-mova_p50_pro_ultra
https://vacuumwars.com/mova-p50-pro-ultra-robot-vacuum-review-is-it-worth-the-upgrade/
https://vacuumwars.com/dreame-l40s-series-review/
(némelyik teszteredmény értéke csak a videóban látszik)ha ez igaz, akkor valószínűsíthető, hogy mégis van különbség köztük
(csak jól titkolják, h mi is az konkrétan
)((azt meg csak úgy fél-off-ban, h a hajam előbb megőszült, aztán meg kihullott, mire innen-onnan össze bírtam vakarni megbízhatóBBnak _tűnő_ infókat az egyes termékek konkrét paramétereiről... és ez még így is elég zsákbamacska, hacsak nem a Dreame L40 AE-t választja az ember
)) -
rbgm
csendes tag
köszi a szuper videót!
arról esetleg tudnál mondani valamit, hogy szoftveresen mekkora különbség van egy Dreame és a hozzá nagyon hasonló Mova között?pl. olyasmi a helyzet, hogy hardverileg akár azonosak is, de a Dreame-ben "okosabb" a szoftver, mint a majdnem ugyanolyan Mova-ban?
én Dreame L40 Ultra AE-t láttam működni, és tök jó volt,
de pl. egy Mova P50 Pro Ultra-t nem mertem megvenni, mert fogalmam sincs, mennyire jól használható a belső szoftvere tekintetében -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Nyitott kapukon dörömbölsz, a Dreame prototípusa már eszközt használ, a dokkolójában különböző kellékek vannak, amiket a robotkarjával megfog és benyúl a virágcserép mögé vele, hogy ott is porszívózzon, vagy pont hogy letörölje az elérhető bútorokról a port. De ezek kezdetben irreálisan drágák lesznek (nem csak a robotkar miatt, hanem arra is kell kamera meg egy rakás szenzor) és relatív bénák, biztos nem engedném oda a Zsolnay-gyűjteményhez. De igen, értelmet fog nyerni a "takarítórobot" kifejezés a közeljövőben.
-
Tschubi
tag
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Szerintem a jövő gépei nem robotporszívók lesznek, hanem robotok, amelyek porszívóznak is.
Köszönöm a tesztet, ezek tök jók.
-
Hatszorhat
csendes tag
Köszi a videót, megnéztem, én ugyan most nem állok vásárlás előtt, de tetszik érekel a téma, néha követem.
Szerinem a jövő gépeinek egyik lehetséges fejlődési iránya az az, hogy a gépek jóval magasabbak lesznek, akár 30-40 centi magasak is, hogy a székek alá még épp beférjenek, az ennél alacsonyabb helyekre, szekrények alá stb meg leválik az aljuk és az külön megy be, és miután végzett visszamegy a fő testhez és együtt folytatják.
A megnövekedett géptest pedig lehetőséget ad extra funkciókra, pl. hogy kinyúlik egy új porszívó-kar a gép testéből, ami akár egy méter magasságig is leproszívóz mindent függőlegesen is, falakat, bútorokat, stb, utóbbiakat nedves szivaccsal vagy kendővel át is törli, azaz egy méter magasságig takarítja ki szépen a lakást. És akár a földön álló cserepes növényeket is megöntözheti
Aztán persze vagy így lesz vagy nem, meglátjuk, ez csak egy ötlet.
-
CapriBoy
tag
Köszi a tesztet.
-
Graphics
Jómunkásember
A kábelekkel a Roborock sem tud majd mit kezdeni.

Csak a kamerás porszívók ismerik fel a kábeleket hatékonyan.A vékony szőnyeget felgyűrik, azért mert nincs súlya, ezt megteszi bármelyik sajnos.
Küszöbhatár mindnél kb 2cm.Roborocknál is. A Roborock lézeres LDS navit használ, a torony síkjában nem fogja meglátni a kábelt mint akadályt.
( Roborock Q Revo-m van jelenleg és a kábelt megeszi még ez is simán)
De nem beszélek rá senkit semmire, vedd meg a Roborockot, próbáld ki.
-
retroid
senior tag
Roborock Q10 VF+ vagy Dreame D20 Pro Plus között vacilálok.... Nemtudom melyik lenne a jobb....
Viszonylag kis lakás ahol se gyerek se háziállat nincs és szőnyeg se sok van -
mhydas99
senior tag
Soha nem gondoltam volna 20 eve, mikor elkezdtem az oldalt olvasgatni, hogy valaha porszivoteszt lesz rajta karacsonyra!

Mint kiderult, azota eltelt 20 ev es megneztem. Ebben a korban mar a mobiltechnologia es a tisztasag egyforman erdekelnek. Gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Pánik a memóriapiacon
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
)