- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #126610 üzenetére
Köszönöm szépen!
Magyar nyelvűről ne is álmodjak?
A Win98-as, meg Win2000-es verziók azért megleptek, lehet itt a retro hangulatért tenni. -
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #126606 üzenetére
T460 most elsődlegesen, de az X200/X201-re is szívesen feltenném.
-
peti_s
addikt
Halihó!
ThinkPad-es W7 telepítőt merre felé lehet találni?
Feltenném, azokkal a hátterekkel, zárolt képernyőkkel, egyéb kiegészítő programokkal.
Köszi!
Üdv. Peti -
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #126443 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mindenkinek: Más kérdés, valaki használ régebbi ThinkPad-et pl. T450/T460-at W11-el?
10-re van minden driver, de 11-re? Megfelelően működik vele?
Esetleg valaki még régebbin használja problémamentesen a W11-t?
Köszönöm! -
peti_s
addikt
válasz
mahi1 #126441 üzenetére
Sziasztok!
Már a második T470p-met használom (ez olyan mint egy új), az elsőnek sajnos elrepedt a kijelzője, és a billentyűzete is.
Csak kíváncsiság a kérdésem, hogy van olyan újabb ThinkPad, ahol dedikált VGA nélkül egy ilyen viszonylag erős CPU van benne, nem ultrabook vékonyságban, esetleg még 2,5-es SSD beépíthetőséggel?
Köszönöm!
Üdv. Peti -
peti_s
addikt
Köszönöm a válaszokat, a frissítési frekvencia váltás volt a gond.
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
Köszi az USB-C válaszokat is, kár, hogy nem lehet csak egy jobb irányba "fejlődni".
-
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #119126 üzenetére
Az USB-C nem bírja a napi többszöri csatlakoztatást, leválasztást?
(Mobilnál tudom, hogy nem bírja, de itt sem jobb?) -
peti_s
addikt
válasz
Dr. Akula #119001 üzenetére
Halihó!
Egy régi ismerős.
Amire nekem kell jó, és nem kell egy új rendszert belaknom, át tudom másolni az X200-ról az egészet.
Munkahelyemen tavaly kezdődött, idén álltunk át teljesen W10-re, sajnos rengeteg a hálózati probléma, nyomtatás előtt rendszeresen újra kell indítanom a munkahelyi gépemet.
W7 alatt ilyen gondom nincs. Mint korábban is, Excel, Word van leginkább használva rajta, nem hiszem, hogy ebben az említett hátrányokon kívül, tudna olyan újat adni a W10, amivel kompenzálni tudná.Van egy "hurcolászós" T470P-m W11-el, Office-ra jó, de nem dobta be magát a szívembe, ezért is vettem egy 6. generációs T470s-t, hogy menjen szépen vissza a W7.
üdv. Peti
-
peti_s
addikt
Halihó!
Vettem egy gyönyörű állapotú T470s-t ami végül az X200 utódja lesz, Windows7-el.
Érintő kijelzős, i7 6600U CPU-val és 20 GB RAM-mal rendelkezik.Gyárilag W7 downgrade-el volt a laptop eladva, úgyhogy nem lesz gond a W7.
Kérdéseim lennének.
1. Mire vigyázzak a T470s-el?
2. "Igazoltan" 2600 üzemórát futott csak, érdemes kicserélni a hővezető pasztát?
3. Ki szeretném a gyári SSD-t cserélni nagyobbra, milyen ami javasolt, illetve ami nem javasolt bele.
2 TB-os lenne a cél, ha az nagyon húzós lesz árban, akkor 1 TB-os lesz.
Köszönöm előre is,
üdv. Peti
-
peti_s
addikt
Köszönöm a válaszokat! :) :)
Igazatok volt, akku nélkül a 65 Wattos adapterrel jóval lassabb a rendszer :)
Üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Halihó!
Vettem egy [T470P-t] .
X200-ról megyek át, amin W7 volt, ezen W11 van. Lenne pár kérdésem.
Valaki használja a T470P-t W7-el? Fel tudom tenni, driverekkel, aktiválással nem lesz gond?
Így vétel után van amire oda kell figyelnem, hogy sokáig jó legyen?
90 Wattos töltőt adtak hozzá, de a 65W-al is szépen elmegy. Elég neki a 65W-os?
Köszi előre is,
üdv. peti_s
-
-
peti_s
addikt
Üdv.
Egy éve hibátlanul eltett X200T nem kapcsol be. Másik memóriával próbálva lett.
Mi okozhatja? A gombelem esetleg?
Köszi előre is,
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
válasz
bacsis #109485 üzenetére
Most megnéztem, egy egyszerű Archer C2-m van, azzal stabilan tartja a Wi-Fi-t, korábban voltak középkategóriás, meg kifejezetten drága D-Linkek is, és mint már mondtam, ott hasonló volt amit Te is mondasz, de nálam még olyan is volt, hogy pl. csatlakozott, de nem volt mégsem kapcsolat, vagy használhatatlanul lassú, az otthoni hálózathoz meg már nem engedte csatlakozni.
Az XP esetén, D-Link routerrel a lanpartyn, ha jól emlékszem a megoldás az volt végül, hogy egy munkacsoportba tettem az összes gépet, és otthoni hálózatot csináltam nekik.
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
bacsis #109476 üzenetére
Szia Bacsis!
Jó itt is látni.
Saját tapasztalat, D-Link routeremmel ugyanez volt R50 esetében, évekkel később a TP-Link-kel ment.
Mindemellett javaslom átnézni a hálózati beállításaidat, tűzfalon kiengedni mindent ami fontos.
(AOE II lanpartyn nálunk anno sima hálózati beállítási gondok voltak, és ugyanezt produkálta mint Nálad.)üdv.
-
peti_s
addikt
Üdv. Emberek!
Kérdésem az lenne, hogy van-e elméleti korlátja egy X200-ba helyezhető HDD-SSD nagyságának? Jelenleg egy 1 TB-os van benne, de gondolkozom 4 TB-ban.
Köszi előre is,
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #108350 üzenetére
Ha jól emlékszem online rendelte, a LiveOS jó megoldás lehet kizárni a szoftveres problémát.
-
peti_s
addikt
válasz
Tikakukac #108219 üzenetére
Magának a CPU gyártónak kéne olyan "VID"-et beállítania, ha már itt tartunk.
Ez olyan dolog, hogy amíg nem tudod, hogy ez amúgy halkabb, kevesebbet fogyasztó, tartósabb is lehet, addig nincs rá "igény".
Amint megtapasztalod, utána már hiányzik ha nem tudod beállítani.Korábban dolgoztam kicsit IT-ben, én mindig beállítottam.
(#108220) vicze1, hát kicsit elkanyarodtunk a témától, röviden akár notebook, akár PC gyakran a CPU több feszültséggel üzemel egy bizonyos órajelen, mint szükséges lenne.
Ez többletfogyasztást, többlet melegedést, rövidebb élettartamot okoz. Nyilván jó lenne éppen emiatt, ha rendesen lehetne ezt beállítani.
No mindegy, álmodozni mindig lehet.
-
peti_s
addikt
Úgy, hogy én ezt egy komoly hiányosságnak gondolom.
Feleslegesen fűt, fogyaszt, terhel a nagyobb fogyasztás, ami az élettartamon is meglátszik, hiába amúgy ahogy Te is mondod, tartósak.
Nem tuningolni szeretném, az "lenne az elvárásom", hogy a CPU feszültséget szabadon lehessen módosítani lefelé (ez mondjuk laptop esetén is), mert tényleg rossz vicc, hogy szükségtelenül magas feszültség miatt romlik sokat a felhasználói élmény (zaj, melegedés) plusz csökken az élettartam.
-
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #108069 üzenetére
Elvileg 40%-on a legjobb a tárolás, legalábbis ezt mondják, mert ekkor a legkisebb az önkisülése az akkunak, és ekkor öregszik legkevésbé az állás miatt.
No, de erre jön az én véleményem. Ha 100%-on rakod el az akkut, előbb utóbb amúgy is beleesik ebbe a tartományba a töltési szintje, és szerintem később éri el a 0-t amitől meghal.
Úgyhogy, én saját magam minimum 80%-ra töltök egy akkut, hogy ha elrakom hosszabb időre, hiába öregszik papírforma alapján ettől jobban az álló akku.
-
peti_s
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #107931 üzenetére
Mivel "feszeled alul" ?
-
peti_s
addikt
(#107911) Apollyon, igen, de én nem erre gondoltam.
Pécsi vagyok eredendően, és akár családban, akár ismerősi körben is többször látom, hogy a havi megélhetés is épp hogy kijön, de igény az egy "új" 230k-s Dellre van, FB-ozni kizárólag.
A nép nagy része sír, hogy nincs pénz, de neki használt (laptopot, vagy bármit) senki ne akarjon adni, csak az új jöjjön, mindegy hogy milyen gagyi is.
Nem tudom ez az ország többi részében mennyire figyelhető meg, de úgy érzem nagyon nincs egyensúlyban, az:
1. Mennyit sírok, hogy nincs pénzem.
2. Nekem csak újat, "igényes" vagyok.
3. Inkább most semmi, de majd ha valami, akkor értelmetlenül drága, és új.Ez a külsőséges világ meglátásom szerint, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, ebben élünk.
(#107912) Tigerclaw, nem értünk egyet.
(#107913) Tikakukac, örülök, hogy hozzá tudtam járulni hogy kijöjjön belőled.
Én egy lakástűz miatti lakótömb kiürítés során beszélgettem ilyen "szakértőkkel" akik szerint a Codegen a legjobb minőségű táp.Hiába akarsz segíteni, látod a vevőn, hogy pénze sincs, nem tudsz, mert a használt sok ember szemében snassz, tré, gáz.
És inkább jár lyukas cipőben, de meg fogja venni az új laptopot, vagy a legújabb iPhone-t stb.Tegyük hozzá, hogy részben az ilyen emberek pörgetik a gazdaságot.
-
peti_s
addikt
Minden embernek mások az igényei.
A HP Pavilont vásárló user általában az volt, aki mindenképpen újat akar venni, mert a használt az tré és gáz, de Elitebookra már nincs pénze, meg valószínűleg igénye sem. (Nem Rólad van szó Babetta)
Ezzel a van ~100k-m laptopra, de mindenképpen új legyen mentalitással van szerintem a baj, de mint látszik van rá igény.
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #107836 üzenetére
Ne felejtsd hogy viszont inflálódik a fizetőeszköz, és évről évre többet keresel.
A ThinkPad-ek így nézve olcsóbbak lettek, mondjuk látszik is.
-
peti_s
addikt
A céges dolgokra reagálva, mert többen kérdezték.
A legtöbb cég azért nem sajnálja IT beszerzésre a pénzt, mert az adóból leírja mint kiadást.
Nálunk ez a cégnél úgy néz ki, hogy kapsz kezdésnek egy HP Elitebookot dokkolóval, 24-es HP monitorral. Ha főnök vagy, akkor egyből ennek a Workstation verzióját.
Ha ez kevés, akkor szólsz az IT-nak, és kapsz ugyanarra a monitorra/billentyűzetre rákötve egy 2 gép között váltó switch-et, és egy HP Z440-t.
-
peti_s
addikt
-
-
peti_s
addikt
Köszönöm mindenkinek a sok, segítő szándékú választ.
A P50 azért nem szimpatikus, mert 3 helyen használom a gépet, és 3 dokkolót abból megvenni 230W-os töltővel egy vagyon.
Most az X200-hoz van már 3x90 Wattos adapterem, ha a T szériára váltanék, a töltőkhöz elég lenne egy pár 100 Ft-ért vennem adaptert, és a 3 új dokkoló is kijönne 10-20k-ból.
Az igazat megvallva, mindig tisztán tartva, új pasztával, alulfeszelve, viszont az esetek nagyobbik részében konstans ~100%-os processzor terheléssel, 55-60 °C-os CPU hőmérséklet mellett használom az X200-t.
Nem hangos, nem is túl gyors, de hosszú évek óta bírja.
A T440P/T470P azért tetszett meg, mert kicsit vastagabbak mint a sima modell, gondoltam jobb hűtéssel, jobban bírják a tartós CPU terhelést, no meg a konferenciahívásokat már csak hanggal tudom az X200-al megoldani, a HD videót nem bírja sajnos.
Ha azt mondjátok, erre nincs más mint a "Workstation" széria, akkor lehet rábeszélem idővel magam, de szerintem X200/X201 után nagy ugrás lenne szinte bármi.
Itt javasoltátok még évekkel ezelőtt nekem a ThrottleStop-ot alulfeszelésre, ami nagyon jól bevált az X200 esetében, viszont az X201-el már nem működik (emiatt van a dokkolóban az X200, az X201 fel akar szállni, olyan a hangja, no meg 90 °C alatt ritkán láttam.)
Az újabb laptopoknál mennyire életképes a CPU alulfeszelés?
Köszönöm továbbra is,
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Halihó Emberek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy T440P mennyire ajánlott vétel? Korábban láttam, hogy viszik mint a cukrot, holott a 40-es szériáról jót én még nem hallottam.
Illetve a T470P?
Leginkább dokkolóban menne CPU igényes, összetett függvényes Excel táblákkal, sok konferenciahívás, böngészés, lightos email.
Elégedett vagyok az X200-X201 párossal is (most már külső hangkártyával főleg), de olyan olcsón lehet már váltani egy jóval könnyebben szerelhető (hűtőpaszta cserére gondolok) és erősebb modellre, hogy nem szórakoznék otthoni felhasználás esetén tovább ezekkel.(Hordozni megtartanám.)
Üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Az emberek többsége szerintem nem köt semmit sehova.
Édesanyám, öcsém, nővérem, unokatestvéreim, nagynénéim és még nagyon sokáig sorolhatnám, rajtam kívül mindegyik az adaptert dugja csak rá a notebookra, azon kívül semmit.
(Na jó, anyám néha a régi nyomtatót.)Nekem meg minden (is) rá van kötve.
Változnak a felhasználói szokások szerintem nagyban, és sokkal egyszerűbb (és olcsóbb) azt kiszolgálni aki nem kötöget az eszközre dolgokat, mint aki igen.
Nyilván, itt high-end business cuccokról van szó, amikkel szemben más az elvárás, de a családi példám esetén (Macbook és ThinkPad, meg egy olcsó ASUS notebook) továbbra is csak én használom dokkolóval, külső monitorral, vezetékes nettel stb...
-
peti_s
addikt
válasz
azbest #107553 üzenetére
Igen, vágtam már meg vele koncert hangfelvételt, akkor is ugyanilyen volt. (A fejhallgató nagyobb ellenállása miatt kicsit halkabban.)
Most minden rá van kötve, monitor, egér, billentyűzet, külső mikrofon, egyenként kihúztam belőle mindent, nem változott sajnos az alap búgás.
X201 esetén ugyanez, de az korábban a hangkimenettől függetlenül is egérmozgásra sziszegett, arra Tim javaslata, (másik energiagazdálkodásra állítani) segített.Az egérmozgásra változik a hangja a búgásnak. Tehát van a konstans búgás, és arra még változik is.
Most hirtelen nem jut eszembe mivel tudnám felvenni, mert sajnos távol vagyok a stúdiófelszereléseimtől, de amint kiötlök valamit, akkor megmutatom Nektek.
-
peti_s
addikt
válasz
Tim82 #107550 üzenetére
Erre gondoltam először én is, amikor kihúztam az adaptert akkor 1 mp-re halkabb lett, majd ugyanúgy ment tovább.
A korábbi fejhallgatóm nagyobb ellenállású volt, azzal kevésbé hallatszott, de akkor is hallottam már, ezzel a 32 OHM-ossal viszont határozottan zavaró.
Egy jobb minőségű külső hangkártya, vagy egy újabb laptop között nincs nagy árkülönbség, így azért nem egyértelmű számomra az irány.
Köszönöm előre is. -
peti_s
addikt
Üdv. Emberek!
X200-am, X201-em hangkártyájából mind dokkolón, illetve azon kívül is, egy konstans búgó hang jön, ami egér mozgatásra változik.
Ez eddig is megvolt, de most a sok konferenciahívás miatt fejhallgatóval kell használnom a laptopot, és nagyon idegesítő. (Több fejhallgatóval is eljátssza, az alacsonyabb ellenállásúval értelem szerűen hangosabban.)Kérdésem az lenne, hogy az újabb modellek is ilyen gyenge hangkártyával vannak szerelve, vagy vannak jobbak?
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek!
Egy X240 tőlem 1000km-re, azt a tünetet produkálja, hogy kihúzod az adaptert, átviszed egy másik szobába, ott újra bedugod, erre azonnal kikapcsol, majd adapter nélkül (tökéletes és feltöltött akkuval) sem lehet bekapcsolni, csak ha kiveszed az akkut, majd visszarakod.
Mitől lehet ez? A 40-es szériára minden rosszat elmondanak, ez vajon típushiba, vagy valami speciális?Köszönöm előre is,
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
Frawly #105253 üzenetére
Kaptál egy tökéletes választ, és ahelyett hogy megköszönted és megfogadtad volna, itt szövegelsz. Nem igazán értem miért kérdezted egyáltalán meg akkor mizu, ha nem a válasz alapján cselekszel. Én amúgy Írországból rendeltem az új 90W-os töltőmet, ~5500 Ft volt Magyarországra postával. (És ez bontatlan új.)
-
peti_s
addikt
Volt 1-2 hét lemaradásom, most bepótoltam.
Korábban sosem értettem miért ilyen ideges mindig Tikakukac, de most már teljesen megértem.
Csodálom, hogy ilyen jól bírja idegileg. -
peti_s
addikt
válasz
Frawly #104736 üzenetére
A gyártónak főleg az első tulaj számít, illetve picit a második, hogy az első el tudja használtan adni a terméket, és megvegye az újat.
Azt amit Te hiányolsz, nincsenek statisztikáim, de szerintem az emberek 1% sem cserélt a ThinkPad-ben CPU-t. Tehát egy olyan rétegelvárás, amire az első, illetve még sokszor a második tulaj esetében nincs igény. Így megspórolják.
Nem óriási veszteség a gyártóknak, aki 5-10 évig használ egy notebookot, mert a következő generációs használt notebookoknak is "biztos" piaca van náluk.
Ha pedig el tudod adni a használt notebookodat mint első tulaj, lehet szívesebben veszel újat.
No mindegy, ez már marketing, nem technikai kérdés.üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #104727 üzenetére
Yup, nálunk is 8 van.
Egy kérdésem is van mindenkihez, X201 esetében ha "tölt" olyan hangot ad ki mintha egy HDD tekerne, nagyon irritáló hangon, de SSD van benne.
Mit lehet vele kezdeni?
Köszönöm előre is,
üdv. peti_s -
peti_s
addikt
Köszi, jól hangzik, ez nem úgy néz most ki hogy olyan lesz.
Rendben, le fogom magam meríteni teljesen aztán elölről.
De most egyre rosszabb eredményeket hoz, úgyhogy lehet tényleg a búcsú szavait kell lassan megfogalmaznom.
Pár napot próbálgatom, utána majd jelentkezem,
Köszi mindenkinek,
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Darvinya: ezekkel a resetekkel most már 100% Wear level van, még kisebb kapacitással.
HSM: régi verzió, viszont ahogy látom a Wear level szint csak növekedni tud, csökkenni nem.
Graphics: bal oldalon kettő is van.
-
peti_s
addikt
Darvinya, szerintem meg nem, mert valós felhasználásban is, ilyenkor 30 percet simán bír, a limitált kapacitással pedig jelenleg 1-et. (Korábban 5-öt tudott. )
HSM, 2x megcsináltam már, de megcsinálom még1x, ezen nem múlik.
-
peti_s
addikt
válasz
peti_s #104029 üzenetére
Közben találtam egy választ, ami szerint ez a wear level a ThinkPadnek egy "biztonsági funkciója".
Azt kell róla tudni, hogy hiába tud a cella többet, folyamatosan (a cellát nem figyelve is?) csökkenti a maximális kapacitást, tűz illetve egyéb potenciális veszélyek miatt.
Tehát hiába tud többet a cella, az elektronika nem fogja engedni kihasználni.
Szomorú, de tanulságos lehet másnak is.
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #104028 üzenetére
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #104026 üzenetére
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek!
Nekem is lenne egy kérdésem, még évekkel ezelőtt volt a problémám hogy X200/X201 alatt az egyik akkum egyszer 5 percet bír, egyszer meg 30 percet, és amikor 30-at bírt, akkor 100% fölé töltődött.
Viszont ilyen ritkán történt csak, most tudtam készíteni róla egy screenshotot.
Akku resetet a power managerben többször is csináltam már, nem segített sajnos.
Mit lehetne vele kezdeni, hogy mindig eddig töltse?
Köszönöm előre is,
üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Még egy utolsó kérdésem lenne, a jövőre nézve.
Ha a W7 mellett szeretnék maradni, megszoktam, tetszik, elég mindenre, stb. akkor melyik a legutolsó ThinkPad generáció, amelyikekkel ezt még kompromisszum mentesen meg tudom tenni?
Pl. X260, T460?
Köszönöm. -
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #100196 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #100194 üzenetére
Drivereket nem érdemes törölni, stb.?
W7 32bit.
-
peti_s
addikt
Halihó Mindenki!
X200-ból szeretnék Windowsostul mindenestül átköltözni X201-re, úgy hogy az SSD-t egyszerűen átteszem. Mit tegyek a költözés előtt, amíg az X200-ban van az SSD?
Köszönöm előre is, üdv. peti_su.i. Az X200-ba HDD kerülne, és XP menne rá, felismeri a Sata vezérlőt az XP, vagy másképp kell megoldani?
-
-
peti_s
addikt
Üdv!
X200-am egy itt olvasott ThrottleStop programmal szeretném alul feszelni.
Beállítom a kívánt feszültséget, turn on, a windows enerigagazdálkodási beállításokat teljeítménycentrikusra változtatom, és minden okés?
Minden indítás után el kell indítanom hogy érvényben legyen? Köszönöm előre is, üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
magellan2600 #96620 üzenetére
Mind az X200, mind az X201 megfelelő órajelen megy, az X200-ban P8400, az X201-ben Core i5 540M.
Most kicsit fürgébb lettek a Ghostery segítségével, de azért nem ilyenek voltak ezek pár éve.
-
peti_s
addikt
Köszönöm a válaszokat, a RAM nem fogy el, a másik reklámblokkolót kipróbálom.
Most épp egy X200-ról írok, megnyitottam vele 5 oldalt, ez lett.
Minden ugyanaz benne, alaplap CPU nem.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Lenovo X201-em van, 4 GB RAM-mal, Samsung 850 SSD-vel, W7 32 bittel.
2 éve szuperül futott, mindent azonnal csinált, miután a services-ben letiltottam a Windows Update-t.
Az offline programokkal mai napig tökéletes, viszont a böngésző(Firefox) baromira leterheli, teljesen mindegy mit csinálok, amikor oldalt kell betöltenie folyamatosan 100%-on teker, nagyon lassú, és laggol. Windows újratétele sem segített, a háttérben Eset Smart Security megy, de a feladatkezelő szerint egyértelműen a Firefox terheli le, holott van AdBlock, és NoScript is. Ez normális, hogy ennyit nőtt egy oldalnak az erőforrásigénye? Köszönöm előre is, üdv. peti_su.i. gondolom nem számít, de szüleimnek is 1-1 X201-e van, és pontosan ugyanezzel a problémával küzdenek ők is.
-
peti_s
addikt
válasz
metal01 #92870 üzenetére
Nem tőlem kérdezted, de azért válaszolok, hasonló feladatom volt régebbi munkahelyemen, szerintem a hőmérséklet, és a portok sérülésmentessége is fontos.
Céges gépeknél gyakran leamortizálják az USB-ket.
Más: 16V-os nagyon régi ThinkPad töltőt hol érdemes keresni, csak utángyártottat találok mindenhol.
-
peti_s
addikt
válasz
lakkusjj #92852 üzenetére
Sajnos nem működik ahogy gondoltam, tegnap előtt HWmonitoron néztem meg, miután már 10 perce ment, hogy hé ennek már ki kellett volna kapcsolnia, akkor volt 14 Wh-án, 340%-on ha jól rémlik, azután még 20 percet ment.
A gauge resettel feltölti 106%ig, 5Wh-ig, majd visszaesik 100-ra, és 4,6 Wh-ra. Nagyon örülnék ha lenne valami trükk újra addig feltölteni, nem tudom akkor miért töltötte addig, de hozzá tudnék szokni.
Köszönöm előre is ha van még valami ötletetek, ha nincs akkor ez ilyen marad.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Van egy X201-es laptopom, és egy 56Wh-ás akkum bele, ami sajnos már kb 2 éve bizony max 5 percet bírt, jelenleg 92%-os "wear level" szintje van. De, valami oknál fogva, a szokásos 5Wh-ásnak jegyzett teljes töltés egyszer tovább ment, és 400%-os kapacitásom lett, bírta is kb. fél órát a laptop. A kérdésem az lenne, ha van ekkora kapacitása még az akkunak, de az elektronika lekorlátozza, lehet ezzel kezdeni valamit? Köszönöm előre is, üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
Üdv! A munkám miatt bizonyos feladatokhoz csak Windows 2000-t tudok használni, érdeklődni szeretnék hogy R60e-n, vagy T400-on, vagy X201-en megoldható-e a futtatása. Köszönöm előre is, üdv peti_s
-
peti_s
addikt
Üdv! Egy ismerősöm X200-ban elvileg lemerült az elem, ezért kér BIOS jelszót. De annyi teljesen biztos, hogy egyik napról a másikra BIOS jelszót kér. Mit lehetne vele csinálni hogy ne kérjen? Az teljesen biztos hogy nem lett jelszó beállítva. Köszönöm előre is, üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
Andrewhouse #82100 üzenetére
Én szerintem SP2-vel nagyon jó OS már a Vista, de ha 7-el megy, miért rakod vissza a Vistát?
Többieknek, köszönöm a segítséget R60 már újrapasztázva.
-
peti_s
addikt
Még egy kérdésem lenne. Ha már szétszedem, láttam hogy nagyon olcsón lehet kapni jobb processzort az R60e-be, jelenleg egy T5500 van benne, sem fogyasztás, sem teljesítmény szempontból nem a legjobb. Egy P8600-t bele tudok tenni? Az Intel oldala szerint nagyon hasonló neve van a foglalatoknak (T5500: PBGA479, PPGA478, P8600: BGA479, PGA478) viszont tudom hogy később jelent meg a P8600 mint maga a laptop, és 2x akkora az FSB-je. Neten annyit találtam hogy fizikaliag kompatibilisek, megpróbálni meglehet, de kicsi az esély. Mennyire kicsi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged