- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
Még egy kérdés: Jól veszem észre, hogy az ultrabay slotba HDD-t nem tudok tenni a fent említett gépem esetében? Jelenleg DVD meghajtó van benne, amit évente egyszer használok, szóval bőven felesleges. Felvetődött, hogy ilyen formán az elsődleges HDD helyre bemenne egy SSD, és a jelenleg használt HDD-t az ultrabay slotba. Felejtős ötlet? Wikipédia szerint mindenképp (CD/DVD, CD-RW/DVD, Multiburner, Blu-ray Burner, and all Ultrabay Slim / Slim Ultrabay devices).
-
-
Tim82
félisten
Egyszerű szoftveres. Teljesen ugyanúgy kell csinálni, mintha a gyári BIOS-t frissítenéd.
Egy Middleton nicknéven futó emberke foglalkozott vele eredetileg a notebookreview-en, gyakorlatilag kettő dolgot változtat meg a *61-es sorozatú Thinkpad-eken: kiütött két korlátot, az egyik a SATA I, a másik a mini PCI-express foglalatokra vonatkozó whitelist (= bármilyen ilyesfajta wifimodult beletehetsz utána a gépbe, nem vagy a Lenovo FRU-s WLAN kártyákra korlátozva).
"R61i Middleton BIOS" vagy "R61i BIOS no whitelist" keresőszavakkal biztosan találsz a neten ilyen moddolt BIOS-t, főleg a forums.mydigitallife.info-n. Linkelni azért nem linkelek, mert az általam korábban elmentett hivatkozásokon nem élnek a letöltőlinkek már, most keresgélni meg lusta vagyok.
-
Tim82
félisten
Nem felesleges a CPU csere, csak az SSD jóval nagyobb lépés lenne. Ha CPU-t cserélsz, T8100/T8300 alá ne add, a tapasztalatok szerint hűvösebb procik, mint a T7xxx-ek. Ha találsz olcsón T9300-at vagy T9500-at, akkor el is érted a maximumot, amit bele lehet tenni az R61-edbe, de egy T9300/T9500 azért drága és épp ezért nem jó ár/érték arányú fejlesztés lenne, ha a piaci árakat nézem.
RAM-ból fogad 8 GB-ot (2 x 4 GB-os DDR2 modult), de ez megint csak drága dolog. Teljesen mindegy, hogy DDR2-667 vagy DDR2-800-as modulokat veszel, mindegyikkel futni fog, csak DDR2-667-ként.
SSD-hez ajánlott (de nem kötelező) keresni moddolt BIOS-t, ugyanis az R61 (ahogy a T61 és az X61 is) le van korlátozva szoftveresen SATA I-re gyárilag, a moddolt BIOS feloldja ezt a korlátot, így gond nélkül menne a SATA II sebesség.
-
wopi
aktív tag
Köszönöm!
CPU cserében nem érdemes gondolkodni? Felesleges? VGA teljesítményen lehet valahogyan segíteni? Bár tudom, nem asztali gép, ahol egy másik VGA kártyát teszek be... Ez nem ilyen egyszerű, sőt gondolom mivel integrált VGA van benne, nem is lehet vele mit kezdeni. Csak egy kérdés, hátha...
Természetesen nem várok tőle semmilyen nagy, komoly, asztali gamer gépet megszégyenítő sebességet, sejtem a határokat.
-
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Jópár éve van már egy R61i (8932-GNG, L3-N8849) gépem. Legutóbb a ventit kellett benne cserélnem, illetve korábban 2 GB-ra bővült a benne lévő RAM mennyisége. A következőkben kérnék segítséget:
A fenti SN alapján milyen RAM-ot támogat, mit tehetek bele? A következő lépés az volna, hogy 4 GB-ra bővüljön a mennyisége, csak nem tudom, hogy milyen RAM-ot tud még kezelni ez a lap? A plusz 1 GB-ot ajándékba kaptam, és nem emlékszem a pontos típusra, szétszedni emiatt nem akarnám.
Próbáltam kibogarászni az első hsz-ban említett Lenovo lapon, ahol SN alapján lehet keresni, de nem igazán ment. Inkább a tapasztalt fórumtársak segítségére hagyatkoznék.
Ezen kívül érdekelne, hogy van-e bármilyen lehetőségem a RAM bővítésén túl kicsit javítani a gép teljesítményén? Mit ajánlotok? Vagy ez a vége, inkább gondolkodjak újban?
Köszönöm a segítséget!
-
Tikakukac
titán
Próbáltam szójátékosat játszani, nem jött be.
Lehet roppantani össze a zsanéron meg lehet trükközni is, találékonyság kérdése az egész.
Egyébként az ilyenek vége kivétel nélkül szopás, tehát csere. Mondjuk a 7k-s zsanért sem venném meg, mert ezt is eljátszottam igaz nem volt jobb az OEM-nél.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
FoxiestFox #74073 üzenetére
én is maradok az x200nál, amíg van hozzá alkatrész.
-
válasz
lugosi #74070 üzenetére
Érdemes megfigyelni, hogy a kb 60 fokban állóan összehajtott gépet megtartja a képernyőre állított, a nehezebb alsó részt felülre állító állásban a zsanér.
Ezt régebbi fajta zsanérral nem csinálod meg.
Nekem is tetszik az 50-es széria, szerintem így, hogy vannak trackpoint gombok nagyon jó lett.
-
Sanya
nagyúr
Lenovo t420 zsanér javítható vagy csere?
-
-
-
válasz
donjohnson #74066 üzenetére
Érdemes megfigyelni, hogy a kb 60 fokban állóan összehajtott gépet megtartja a képernyőre állított, a nehezebb alsó részt felülre állító állásban a zsanér.
Örülök, hogy megnagyobbították a touchpadet, és hogy visszajöttek a felső egérgombok. A T420-am most újítottam fel és egyelőre eszem ágában nincs lecserélni, de jó látni, hogy jó úton megy a gyártó, és innen fogok választani legközelebb is gépet.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi lehet a baj, ha a laptop bekacsolás után bármi olyan helyen, ahol lehet szöveget írni(start kereső, böngésző...) egy lenyomott 'b' vagy 'n' betű után végtelenségig írja a vesszőket(',,,,,,,,,,,,,,,,,,...').
Víruskeresés futtatva, minden talált dolog karanténba téve. Mégse lett jobb. -
donjohnson
addikt
-
sbazsi
veterán
mi van, ha a t530 kap a meglévő 4gb ram mellé egy 8gb-osat?
-
cellpeti
nagyúr
Thinkpad mellett döntöttem, de sajnos kicsit lejjebb kell adnom a dolgokat. Így már T410 és T510 között gondolkodom. Mindenképp jó lenne az 1600x900as felbontás
-
DarkChild
senior tag
X240-ese kinek van...?
Jelentem, nálam az alig fél éves gép belső akkuja megadta magát...
A Lenovo Solution Center már dobálja az alerteket, hogy cserélni kell és "Poor"-t jelez. A külső akku (nyilván, amelyiket könnyebb volna cserélni) ellenben "Good".Melyik szervizbe érdemes szerintetek beadni? Akinek volt már ThinkPad-je a számos szerviz közül valamelyiknél, örülnék, ha adna tippet
Természetesen a gyorsaság volna a fő szempont a választásnál, na meg persze a bánásmód - nem örülnék, ha a makulátlan külsejű gépet úgy kapnám vissza, mintha végig rugdosták volna a körúton
-
i400
senior tag
válasz
Dhampir #74042 üzenetére
A Smartservice viccnek is rossz, én is megjártam velük. Ha tablet akkor meg Telemax budaörsön, bár ők szerintem mindennek a legalja elég megnézni a Google értékelését a cégnek. Sajnos volt kapcsolatunk velük nem egyszer, elérhetetlenek, nem tudnak semmit stb.
Tubi2: köszi ránézek majd!
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
R500 Intel videókártyás.
Letöltöm a Lenovo oldaláról a drivert (chipset drivert is). Installálás videó drivernél hibaüzi: "this computer does not meet the minimum requirements for installing the software" Inteltől letöltöm az Intel driver update utility-t az letöltöm az intel oldaláról a drivert, ugyanez a hibaüzi. Valakinek ötlete? -
CB
senior tag
válasz
Dhampir #74042 üzenetére
Én a Smartservice - hez nem vinnék többet tabletet.
Nekem ott b@szták szét az első ThinkPad Tablet 2-met.
Javítás után az összeszerelés kritikán aluli volt, és a tollat kiesés ellen biztosító rugós pöcköt kifelejtették összerakáskor. Javítás után mindig kiesett a toll.
Alig tudtam eladni a táblagépet ezek után. -
Tubi2
senior tag
Biztosítékok. Csak ha már méregetsz.
-
törölt tag
Hali.
Adott egy ThinkPad Z sorozatú a laptop. Az a helyzet, hogy bekapcsolás után ha elindítják a böngészőt, akkor b vagy n betű lenyomására elkezd a gép magától vesszőket írni(,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,). Folyamatosan. Mi lehet a baj? Víruskeresés lefuttatva, problémás dolgok karanténba téve. -
Dhampir
félisten
Én azt nem ajánlom, helyette inkább a Smartservice-t érdemes felkeresni.
-
Dhampir
félisten
válasz
sbazsi #74039 üzenetére
A System Update letölti.
-
Dhampir
félisten
-
Sanya
nagyúr
válasz
sbazsi #74034 üzenetére
miért nem töltöd le a megfelelő verziót a microsofttól? milyen kell? core vagy pro? x86 vagy x64?
más kérdés: ha nem vagyok elégedett a magyar lenovo szervízzel, ami mondjuk ki egy kalap szar, akkor kik tudnak segíteni nekem, nem hardveres, hanem szoftveres segítség ügyében?
adott egy lenovo miix 2 tablet, melynek a liszensz kulcsát a recovery vagy efi partíción volt tárolva. én természetesen ezt töröltem, így nincs meg a hivatalos kulcsom. A r/w everything nevű programmal kiolvasni nem tudom, mert azon a tableten nincs msdn fül, de vagy 3x végignéztem az összes fület a kulcsért.
De a serialokból, meg egyéb sorozatszámokból a lenovó nem akarja nekem egy adatbázisból kiköpni a windows 8.1 core kulcsomat?A magyar szervíz megtenné ezt pénzért, de nem tudja, hogy mennyiért és el kell nekik küldeni a tabletet is ( ha-ha, rémhíreket hallottam már felőlük nem keveset)
-
i400
senior tag
Tapasztalt valaki olyat T43-nál hogy kikapcs után töltőt rádugva semmilyen led nem világít, nem lehet bekapcsolni, viszont kimérve a lapra az áram bejön.
-
sbazsi
veterán
lenovo t530-hoz honnan tudok win8.1 telepítőt letölteni?
win8.0 van hozzá, de ha lehet, akkor inkább nem frissíteném, hanem rögtön az menne fel.
smartservice-t látom, hogy onnan lehet rendelni, valami gyorsabb megoldás, letöltés? -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74031 üzenetére
Vigasztalódj, hogy az ágrólszakadtsággal nem vagy egyedül. Néhanapján ezért is veszünk használt gépeket.
(#74027) Chaser
A Hardveraprón meg olyan alkuszok vannak, hogy az Amerikai kincskeresők nálunk simán éhen vesznének, mert alulmaradnának a zsugoriságban.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74029 üzenetére
Vigasztalódj, hogy elég régi darab már az a gép, a mitológiát kell kifizetni.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #74020 üzenetére
Velem ült a sitten.
Komolyra fordítva: Az adatok alapján bolt lappang a háttérben. Az jó, nem?
-
Chaser
legenda
Ezt az eladót ismeri valaki?
szerk: A W700-at hogy hogy nem vette meg senki még?
-
Dhampir
félisten
válasz
Mathias-2120 #74018 üzenetére
Szia, ide írd az Edge topicba.
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok!
A Lenovo Thinkpad E440 Windows 7 oprendszeres laptopomon nem működnek megfelelően a funkciógombok. Kezdődik azzal, hogy eleve nem világít az Fn gombon lévő led (csak bekapcsoláskor villan fel néhány mp-re). illetve a hangerő és fényerő szabályozó dedikált gombokon kívül nem funkcionál a többi a Win7-es környezetben.
Van erre valamilyen megoldás?
Köszi!
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74016 üzenetére
Mi ez, család-videó?
-
Ha valaki kimaradt volna ebből...
-
CB
senior tag
A ThinkPad Tabletre gyárilag telepített Lenovo Solution Center app megmutatja mikor indult, és mennyi gari van még hivatalosan. Ez világgarancia. Ezt onnét tudom, hogy a Smart Service az USA-ból használtan vett első ThinkPad Tablet 2-es táblagépemnél ezt fogadta el.
Igaz, nem tudták rendesen megcsinálni, ezért inkább vettem szintén USA-ból még egy gépet.
Most meg a 10-est.
Mit lehet tenni, ha kintről féláron be lehet szerezni. -
CB
senior tag
válasz
Dhampir #74006 üzenetére
Most vettem egy ThinkPad 10-es táblagépet az USA-ból. Vadonat új. Én nyitottam ki a dobozt.
A Lenovo honlap szerint a garancia tavaly július végétől indult.
Most akkor reklamálhatok a hivatalos szervizben, hogy írják át a garanciaidőt a számla alapján?
Egyébként a kiterjesztett garancia mennyibe fáj? Tudom, meg lehet kérdezni a hivatalos szervizt, de mégis kb. mennyi szokott lenni? -
-
Tikakukac
titán
válasz
sbazsi #74004 üzenetére
Alapból amit a rendszert ad az nyer, ezt Dellből tudom. És ha van papír, akkor a papír üt mindent, mert a kiszállítás és az eladás között brutális idők telhetnek el, akár 1 év is. Simán. Szóval bemész és megcsinálnak mindent, elviekben pedig a netes bázisba is át tudják firkantani helyesre.
-
sbazsi
veterán
Adott egy noti, T sorozat.
A garinál mi számít? Ami a garanciajegyen van, vagy amit a lookup mond?
Kb fél év difi van a kettő között, a papíron a helyszíninél van a pipa, a weboldalon pedig ez:
This product has a three year limited warranty and is entitled to mail-in or carry-in repair service.Ilyenkor mi van?
-
Chaser
legenda
válasz
Játékos #73999 üzenetére
Alapból adnia kell hangot ha dokkban van, valami gond van a dokkal eszerint. Ha a dokk audioba van eszköz csatlakoztatva akkor annak kell szólnia állítgatás nélkül.
Taoharcos Kezel 2x4-et. A chipsetnek nem gond 1600mhz sem, de 1066-on fogja hajtani. Lehet olyan ram amit nem szeret, ki kell próbálni.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Az R500 működik 1600MHz-es rammal? El tud vele indulni? 2x4GB-t tud használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest