- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz
metal01 #124184 üzenetére
A korai p50-esekben világos zöld pad volt fólia nélkül, és jókora szopás volt szerelni, volt hogy féltem hogy eltörik az ssd.
Később jött a szürke fóliával, és azzal semmi gond.
A későbbi gépeknél is, ahol szürke van az alaplapra ragasztva gyárilag vagy a gpu ramokon , az mind fóliás, a rózsaszín és a világoszöld csupasz. -
zsolti75
senior tag
válasz
metal01 #118463 üzenetére
Nálam ugyanez volt múlt héten w11 alatt. Újraraktam w10-el, frissített megint és újra megdöglött. Nem csak a vantage, más programokkal is gond volt.
Újraraktam ismét, az update-et kiírtottam belőle gyökerestűl. Soha többet hallani se akarok az update, defender, cortana és a többi microsoft szemétről. -
-
metal01
őstag
válasz
metal01 #111826 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát. Az Intel Management Engine okozta a hibát. Egy külföldi HP fórumban olvastam a tippet: az Intel Management Engine-t uninstallálni, utána ment fel a TB Software és azután a TB firmware. Majd a Vantage visszatette az IME-t és most minden működik.
-
vicze
félisten
válasz
metal01 #111818 üzenetére
Előbb telepítsd fel a legújabb firmware-t. link (szól ha már fent van)
Majd utána próbáld a SW-t. linkAz hogy Vantage nem ajánlja fel a 17-es FW-t arra enged következtetni, hogy fent van a legújabb, de ha valamiért régebbi 16-os verziójú a TB FW, akkor arra nem fog felmenni a 17-es SW.
Illetve ha mégis valami nagyobb hiba van akkor ezek adnak majd értelmesebb hibaüzenetet a semmihez képest.
Mindenképp szedj le minden más TB drivert vagy kapcsolódó SW-t. -
tothjozsi96
addikt
válasz
metal01 #111818 üzenetére
Nálam is volt ilyen, nem tudom már pontosan mire írta ki a Vantage, de amikor újratelepítettem a Windows-t, akkor megoldódott a dolog. Valahogy beleragad a Vantage-ba ez a hibaüzenet és bármit csinálsz, nem telepíti fel amit szeretnél.
Más,
Ha már Vantage, mitől lehet az hogyha fel van telepítve a Management driver, de továbbra sem ismeri fel a Vantage a gyári akkut? -
Tim82
félisten
válasz
metal01 #102960 üzenetére
Nem tudom, milyen gépről van éppen szó, de nekem T520-on (Win 10 1903) az Összefoglalóból is elérhető RoboGuru-féle blogban linkelt Hotkey Features Integration változattal működnek a hotkey-ek.
A legutóbbi, szeptemberi összesítő frissítés után mondjuk az ujjlenyomatolvasó drivert (szintén ugyanonnan) újra kellett tenni.
-
donjohnson
addikt
válasz
metal01 #100856 üzenetére
ilyenkor nem az van, hogy a model number-t vagy mit vissza kell flashelni a bios update programmal? tudod, amit választásként felajánl, bios updtate vagy update model number, a program az elején.
de ez nem 100%, nehogy neked is bricked legyen mint bb.bocs-nak."A. The model/serial information is stored in BIOS, which is a chip on the motherboard. If the motherboard is ever replaced its BIOS will need to show the original model/serial. However, to make this update you will also need a copy of proprietary Lenovo software that is available only to authorized support centers."
-
metal01
őstag
válasz
metal01 #98475 üzenetére
Találtam egy jó megoldást a problémámra. Először a monitorom jack csatlakozóját használtam a hang kivezetésére a dock jack-je helyett, de vettem egy ilyet. Dockhoz csatlakoztatva hibátlanul működik. Ha esetleg valaki belefutna egy ilyen szériás W530 lapba, ez megoldás lehet.
-
azbest
félisten
válasz
metal01 #98253 üzenetére
A "kikapcsolt" gép esetén is folyhat áram az usb-n, a video kimenet erre való lábán példul.
Ha valami dokkoló kapcsán jelentkezik, az még attól lehet, hogy a gépen belül is probléma, mivel sokminden csak kivezetés a gépből.Konkrét példa, annó az egyik t61-esem csinált időnként furcsa dolgokat. Kernel pánik... aztán idővel rájöttem, hogy a dokk usb csatlakozóját használva történik. Szóval elkezdtem dokk nélkül használni.. idővel úgy is előjött a hiba. Szóval az én esetemben az az usb vezérlő adta meg magát, ami a dokkra kivezetett aljzatokat hajtja meg.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #98251 üzenetére
Na ez így erős, de azért: ha valami melegszik, azon praktikusan áram megy át. Ha nem kéne melegednie, akkor úgy megy át rajta, hogy ott neki nem kéne lennie. Ergo akkor azt kéne megkeresni mi dolgozik.
De nekem ez eleve érdekes. Ha valami ennyire melegszik csak úgy, annak KO elég hamar. Főleg nem működik rendesen.
-
darvinya
titán
válasz
metal01 #98241 üzenetére
Csatlakozó nem okoz önmagában ilyet, ha tiszta, ez inkább dokkoló hiba.
Dokkolon belül kellene megnézni mi a gond.(#98234) sutszi
T61-embe alapból.AC WiFi van és akku is csak 96 ciklusos.
Ha max. 25-ből kijönn 8GB RAM+min.120GB SSD, akkor azt bevállalom, mert nem hiszem, hogy 60-ért ennél a konfignál jobbat kapot. -
metal01
őstag
válasz
metal01 #98004 üzenetére
A probléma nem oldódott meg. Rendeltem egy lapot, hátha...
Használ valaki 4338-as dokkot? Azt vettem észre, ha kikapcsolom a lapost és reggel leveszem róla, a gép kicsit meleg. Azaz kikapcsolt állapotban is melegszik a dokkon. Ez normális?
Illetve van olyan, ha a gép dokkon kerül sleepbe, akkor nem jön vissza sehogy sem, csak a power gombbal hosszan nyomva tudom kikapcsolni. WIN10 OS van a gépen. Ez lehet az OS hibája, vagy ez a dokk difije?
-
metal01
őstag
válasz
metal01 #98004 üzenetére
Sajnos nem oldódott meg a problémám. Annyit sikerült szűkíteni a dolgon, hogy csak akkor rebootol/kikapcsol a gép, ha az akku benne van. De úgy is, hogy akku + hálózatról megy. De ha az akkut kiveszem és csak hálózat, akkor minden OK. Csinálhat ilyet az akku? Defektes lehet? Találkozott már valaki ilyennel?
-
-
Dhampir
félisten
válasz
metal01 #93243 üzenetére
Már megint a "számba" akarsz adni olyat, amiről egyáltalán nem írtam.
Tetszett az akkori esetleírás, de véleményt nem nyilvánítottam róla.
Nem értem még mindig, hogy miről beszélsz.
Na akkor fogjunk neki tisztán, elölről:
Spyduck fórumtársunk írt az ominózus tisztítószerről.
Erről eszembe jutott a 2014-es hozzászólás, amiben leírtad, hogy másutt már alkalmazták ezt a módszert. Hangulata volt a történetnek, azért derültem rajta.
-
spyduck
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93238 üzenetére
A matt rétegre angol fórumokon rendesen topikok vannak, mert hát szívás. Szerintem felszedni nem szedi fel, csak a csiszolás, az mondjuk tényleg. Ami tutira felkapja egy kis fújás féktisztító. Na az tutira lekapja, majd keresek törött alsó meg felső dolgokat, aztán a garázst beizzítom, csak tényleg 2 hete ott vagyok és esténként pihennék már.
Az biztos, hogy a WD árát elnézve és tudva mekkora a rohanás, biztosan nem így taxolnám fel a gépeket
-
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93200 üzenetére
Hát ha működik miért ne. Gyárit ember nem fizeti meg. A gyári-gyári dolgok ha nincs megmutyizva a szervizből olyan áron mennek, hogy nagyon-nagyon kevés esetben fizetik ki a vásárlók. Mondjuk van amiből nincs ebayes se, XPS és pár jobb TP is ezen a szinten van. Ott egy kijelző hiba a gép piaci ára. Nettóban. Cseréltük panelt törött forgatós tabletes notin is, ott 130k-nál csattant el a számla.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93198 üzenetére
A beszállító amit nem a gyártónak visz, az marad és lesz belőle utángyártott. Innentől ezer anyagminőség, gyártási minőség és egyéb lehet a pakliban amiért az nem gyári lett hanem ment ebayre huszad annyiért.
A gyári is kínai okosság, amit rendeltél is esélyesen ugyanott készült, mint a gyári. Csak ez már hulladék szint valami miatt, ebayre meg jó. Milliónyi ilyen van az iparágban. Bosch cuccokból ha légszűrő kell kocsiba azonos modellhez tudok intézni vagy 4-et. Az első és utolsó között lesz dupla ár. Az egyik kínai, a másik EU-s. Minőségben is nyilván fentebb-fentebb mindegyik. Ilyen az iparág
-
peti_s
addikt
válasz
metal01 #92870 üzenetére
Nem tőlem kérdezted, de azért válaszolok, hasonló feladatom volt régebbi munkahelyemen, szerintem a hőmérséklet, és a portok sérülésmentessége is fontos.
Céges gépeknél gyakran leamortizálják az USB-ket.
Más: 16V-os nagyon régi ThinkPad töltőt hol érdemes keresni, csak utángyártottat találok mindenhol.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #92870 üzenetére
Mostanság kb. semmit, mert nagy roncsvételek nem voltak, gyári garis gépeknél meg nekem elég a burkolat, meg az SN, a többit meg megoldja a szerviz ha mégis fosos lenne.
Kijelzőt nagyon, ventizajok ne legyenek, HDD ha van kussban menjen, furmark és prime95-re ne fagyjon, bemenetek-kimenetek menjenek, trükkös repedések ne legyenek, zsanér legyen frankó, mint gyárilag (na ehhez kell ugye a sok emlék, mikor újban teszteltünk, mit írtunk le) meg nem tudom. Ez úgy rutinból megy mindig.
Az a baj, hogy tényleg ménkű sok dolog van amit nehéz helyszínen intézni. Szóval én még mindig az 1 napra kérek garit hívő vagyok. Otthon, nyugiban minden megy. Mondjuk az is igaz nekem vagy elmondja a tulaj, ha tényleg baja van vagy megadja az 1 napot, mert hát miért ne adna, elég IT-s fejem van, van azért háttér is. Vagy mondjuk nem, de akkor vasárban veszek gépet, az is jó buli.
-
otps
aktív tag
válasz
metal01 #92853 üzenetére
Én nem mennék/megyek semmiképp a 30-as széria fölé.
Az én szériám az X. Mi a helyzet az X sorozattal? Ott is 30 a vége? Miért? OK, a 40-es felejtős a TrackPoint-gombok hiánya miatt, de 50-től megint jól néz ki. Egy laikusnak. Vagy ha nem ThinkPad, akkor merre tovább? Dell, HP? Legyünk reálisak, az idők végezetéig valószínűleg nem fogja kibírni.
-
válasz
metal01 #92842 üzenetére
W500-tól W520-ig volt csak, de ami a lényeg, hogy nem cserélhetsz bennük graf.kártyát, ha úgy adódna. Én nagyon régen még tévhitben éltem, hogy a W500-asnál cserélhető a kártya, mivel notebookchecken úgy ábrázolták mini ikonban a 3650-es képét mintha különálló lenne: [link] Még W550S-ből is sikerült tesztelnem, ami nem rossz, nem rossz ... de szintén minden itegrált, s ha nem IPS Touch-os képernyőt fogtál ki, akkor közepesen csúnya volt szegényke, belátási szögeken észrevettem, hogy nem kóser egy ilyen drága masinába. Legalább az akku ideje valóban brutál sokáig bírta, 12-15 órát is el tudtam vele lenni! (attól függ mit csináltam rajta!)
szerk: W530/W540/W541 kimaradtak -
scarbantia
aktív tag
válasz
metal01 #92842 üzenetére
Mást linkeltem, de ha jól sejtem nem olvasol. Arra utaltam, amit épp hiányoltál.
Ez a hajlékony izé meg nem érdekel, szerencsére ez nem vált le semmit(remélhetőleg soha). Persze hülyeségekbe ölik a fejlesztést, de ez leginkább csak egy kis izé, hogy beszéljenek róluk.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
metal01 #92837 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe: #92829
Azon gondolkoztam, hogy lesz-e mögötte tartalom, vagy csak valami annak látszó dolog lesz, de azt gondolom, hogy mivel a célcsoport különösen érzékeny rá, hogy mit is kap, ezért nem merik majd kiszúrni a nép szemét valami szeméttel. Az más kérdés, hogy milyen áron. Bár el tudom képzelni, hogy valami tűrhető felára lesz neki, ugyanis esélyes, hogy így sokat megvesznek belőle. Ha kibírható ára lesz, és netán tarolnak vele a piacon, akkor azért hátha elgondolkoznak a Lenovonál. Legalább egy classic keyboard opció erejéig. Több nem valószínű, mert az már pénzbe kerül nekik. De egyébként egy P51-es szerintem ma is korrekt darab, a billentyűzetet és a forrasztott CPU-t leszámítva.
-
-
Orionhilles
senior tag
válasz
metal01 #87985 üzenetére
Igen, nálam is.
Amúgy a baj nem jár egyedül: elrepedt a palmrest (alig láthatóan), a zsanér retesze felett. Tervben volt az FPR majdani beszerelése, ez viszont meggyorsította a folyamatot.
Tegnap a kijelző keret, bal felső részén egy hajszálra lettem figyelmes, oda nyúlok, érzem, hogy ez bizony nem hajszál, hanem egy repedés.
Csak én vagyok ennyire mákos, vagy számítsak még máshol is repedésekre?
Anno' mikor vettem a T420-at, filóztam, hogy esetleg X220 legyen, de olvastam, hogy ott a palmrest reped, meg a ThinkLight/kamera kábele meghal, így maradtam a T sorozatnál. Ironikus.
Használati tárgy, tudom, csak bosszant na.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
metal01 #87949 üzenetére
Javíts ki ha tévedek,de a system update-es telepítgetéshez eddig nem kellett folyamatos internetkapcsolat? Mert ha megy offline is akkor uccu neki én felteszem
Tikakukac: Neeem, még fel sem tettem a system-et. Ha utána sem lesz javulás akkor tényleg elkezdek aggódni...
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
metal01 #87943 üzenetére
Korábban mindig system update-tel csináltam, szóval pontosan melyik drivert kell leszednem? Amúgy az fn+F5 kombóra sem reagál.
Tim82: Úgy érted a gép bal oldalán lévő kis kapcsoló? Mert az be van kapcsolva,de így se mutat semmi hajlandóságot.
Tikakukac: Lőttem egy képet az eszközkezelőről és hát finoman szólva nem túl bizalomgerjesztő állapotok vannak már ami a wifit illeti...
-
törölt tag
válasz
metal01 #87654 üzenetére
Az, hogy nem volt gondod vele, meg nem jelenti azt, hogy nincs gond vele (claims R. S.).
-
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #87469 üzenetére
Elegge erdekesen jelentkezik ez a lotyoges a T420 szerianal.Az enyemnek nincs baja pedig sokat hordozom es nyitom - csukom, a felesegem 90% dokkoloban hasznalja az ove lotyog a cegnel pedig minden masodik TP kepernyoje lotyog de nem sok osszefuggest latok a felhasznalasi szokasok es a lotyoges kozott.Van T500 ami mai napig is passzent es van T440 amit alig mozditanak el az iroasztalrol megis komoly jateka van.
-
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #87428 üzenetére
Az erosebb fenyerejunek es a 83ET57WW (1.27 ) bios verzioja, a masik nincs most elottem de meg fogom nezni .
Viszont nem ertem az osszefuggest a bios verzio es a kepernyo fenyereje kozott. Legalabb 3 Bios verzio volt az enT420on es soha semmi fenyero kulonbseget nem tapasztaltam. -
newmoonlight
senior tag
válasz
metal01 #87373 üzenetére
A 40-es széria touchpad-jét én is lehánynám. Tiszta sor. De a 30-as tetszik. Nekem x230-asom van, amit errefelé inkább ekéznek, mint nem, én viszont elvagyok vele, mint a befőtt. Summa-summárum, én úgy látom, hogy a 30as széria a határvonal. Felette már nem a mérnökök terveztek, hanem a marketingesek...
-
newmoonlight
senior tag
válasz
metal01 #87365 üzenetére
Ha a "klasszik széria" megszűnése alatt azt értjük, hogy szigetes lett a billentyűzet és fekete lett az Enter-billentyű, akkor azzal sokan együtt tudnak élni. A kérdés az, hogy a 30-as szériától a nem szubjektív megítélés alá eső -szerviztapasztalatok alapján vizsgált- tényezők (műszaki tartalom, felhasznált anyagok, melegedési hajlam, kijelző, stb-stb.) is egyértelműen veszítettek a minőségükből?
-
newmoonlight
senior tag
válasz
metal01 #87358 üzenetére
Netán egy 430-as? Pár ezerrel több csak... Vagy -ha már költünk rá- akkor legyen egy 440-es? Netán egy 450-es... Nem ironizálok, tényleg az érdekelne, hogy hol van az a határvonal, ameddig (az ár/érték-arány szem előtt tartásával) célszerű elmenni, azért, mert "mégiscsak újabb a vas", de még nem érjük el azt a pontot, hogy "a régiek azért sokkal jobbak voltak".
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #87358 üzenetére
45-ért vettem most a T410-est, magyar klaviatúrával, 4 GB RAM-mal, 320-as HDD-vel, 1440x900-as kijelzővel, meg 3-4 órás akkuval... Tényleg bagóért megy már
Nem egy másik WorkStation kell, hanem egy másodlagos gépMajd ha előtte állok, megnézem az aktuális árakat, és az alapján döntök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged