- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #80889 üzenetére
Amúgy meglepően halk a ventije, hangosabbra számítottam.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #80895 üzenetére
Bezzeg mikor betoltam a modkerbe, hogy nyithatnék-e egy TP-related alkatrész-cserélgetős topikot, ami szvsz állati hasznos lenne, látva hányszor kerül elő itt is, hogy kinek mije van, ki mit keres, ki mit hol látott stb, le lettem oltva a véres vizeletbe.
Ezt én nyilván nem láthattam a modker-topik anonim jellege miatt (ugye, még akár saját pár hónappal azelőtti hozzászólásunkat sem láthatjuk már ott), de bennem is felmerült már, hogy a Thinkpad Baráti Kör topikját újra be kéne indítani, mint kötetlenebb off- és lokáltopikot. Lehet, hogy teszek ezzel kapcsolatban én is egy kört az elkövetkezendő napokban, meglátjuk, mi sül ki belőle.
Az infó egyébként a Topikgazda-topikból származik, ahol én ugyan nem vagyok aktív hozzászóló, de követni követem.
Francia91: félreértés ne essék, ez nem személy szerint neked szólt, nem a te hozzászólásodra reakció, csak most látom úgy, hogy kikristályosodott az említett topikban a hivatalos álláspont (meg itthon vagyok, gép előtt, van időm így este ezzel érdemben foglalkozni).
-
Rendőrállam, fújfúj, Orwell, NSA, stb!
Bezzeg mikor betoltam a modkerbe, hogy nyithatnék-e egy TP-related alkatrész-cserélgetős topikot, ami szvsz állati hasznos lenne, látva hányszor kerül elő itt is, hogy kinek mije van, ki mit keres, ki mit hol látott stb, le lettem oltva a véres vizeletbe.
Nem tudom, kinek fájna egy ilyen topik.
Kösz a figyelmeztetést btw.
-
Tim82
félisten
"Szolgálati közlemény"
Pont a hirdetések és hirdetések linkelése kapcsán fel kell hívnom minden topiklátogató fórumtárs figyelmét arra, hogy szigorodott a Hardveraprós hirdetések linkelésének megítélése.
Az Alapelvekben ugye így szerepel:
III/10. Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
(...)
16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni.Ezzel kapcsolatban jelenleg az a hivatalos álláspont moderátori/házigazdai oldalról, hogy nem csak saját hirdetést nem szabad, hanem úgy általában Hardveraprós hirdetést sem szabad linkelni szakmai topikokban. Egyéb oldalra mutató hirdetést is legfeljebb úgy, ha nem vagy benne érdekelt, nincsen közöd a hirdetőhöz stb. (Tehát mondjuk egy eBay-es hirdetésre mutató link (ha nem a linkelő a hirdető, nem kap érte százalékot stb.
) teljesen oké ezen értelmezés szerint is.)
Arra lehet célozni, hogy a Hardveraprón érdemes rákeresni az adott dologra, de pl. azt, hogy "XY árulja ezt meg ezt a Hardveraprón", már szankcionálni fogják a jövőben.
*
Köszönöm a figyelmet, kérek mindenkit, hogy igyekezzen a fentieket betartani, hadd ne kelljen törölgetnem. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #80891 üzenetére
De van még 1 HA-n, lesd meg, ha ennyiért kell
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #80891 üzenetére
Ez volt az, le is csaptam rá egyből
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #80889 üzenetére
15 k DVD íróval és HDD Caddy-vel eggyütt
-
-
Razermazer
őstag
válasz
Chaser #80883 üzenetére
Ja ja ezzel én is szívtam, bementem megmutattam a csavart és elhajtottak, hogy ilyet nem forgalmaznak meg mi ez matrica, ha meg matrica akkor miért nem ragad
.
Vízhűtésnél is volt gondom, egy helyen találtam megfelelő csavarokat, abból sokat bevásároltam, jól tettem mert azóta már ők sem foglalkoznak azzal a mérettel. -
Nerd
aktív tag
Hello,
T440 aljabol hianyzik egy csavar. Honnan tudok ilyet szerezni?
-
PNP
őstag
Alfánál a T440P megérheti? Tudom, hogy mélypont a 40-es széria, de legalább a touchpad cserélhető, létezik IPS opció és nem U-s proc van benne.
-
Tim82
félisten
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába futottam bele. Lecseréltem a korosodó T60-am egy kevésbé korosodó T500-ra.
A gondom, hogy míg a régi gépen simán ment a creo 2.0, addig ezen nem hajlandó elindulni, csak ha az integrált intel vga megy. A dedikált memóriával ellátott ati hd 3650 mellett leáll a működés indulás közben.Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
-
Grafirka
őstag
Az osszes T420 gephez a 12,7 mm caddy passzol ? vagy van amihez a 9 mm kell ? Ismerosom geperol van szo, nem tudom lemerni, neki meg total kinai az egesz. ( 65 eves neni
-
Dhampir
félisten
válasz
kraftxld #80866 üzenetére
Érdekes tisztítási módszer, de lehet, hogy csak a külsejét pucolták vele.
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #80861 üzenetére
De, csak sajnos ami beszárad az nem tud kifolyni
Kávé, sör, tej, egyik sem marad nyom nélkül, max a tiszta víz. Ha sokat volt bolygatva és az elvezető lemezek már nem gyári állapotúak akkor meg jut gépbe is. Jók a demi vidik, de azok úgy vannak megcsinálva
Egy gép sem tolerálja a folyadékot, pláne ha ragadós. Jobb esetben csak a billzet hal bele. Anno mondta valaki mosógépben vagy mosogató gépben kimosta és túlélte
De van amikor egy pohár sörtől meghal.
-
totron
addikt
3. USB-ről megy a boot. Miután ment, a 2.-ról is, előtte arról nem. Az 1. slotot még mindig nem szereti. Van logika.
-
-
-
kraftxld
félisten
Na, a gyerek beleokádott a T61 billentyűzetébe, a zasszony meg ügyesen még meg is forgatta a gépet miközben be volt kapcsolva, hogy csak befojjon mindenhová
Remélem ha kiszárad még menthető, ha nem akkor vadászhatok donort amibe megy a 8GB ram meg az SSD. -
donjohnson
addikt
-
....köszönöm, sikerült. Megkergült a tűzfalam, sikerült letöltenem.
-
Sziasztok!
Tudna nekem valaki linkelni T430s "bontási" rajzot utasítást? 1xűen nem találom a Lenovo oldalán, szinte minden oldalukról 404-es hibával kidob.
THX!!
-
Xmodule
őstag
válasz
totron #80849 üzenetére
Legutóbb legalább két három órát csesztem el az életemből mire rajottem hogy az új 32gb os sandisk USB3 as pendriveot valamiért nem szereti az x200. Akarmivel írtam ki a kepfajlt mindig hiba volt. Aztán meguntam és elővettem a régi usb2 es pent. Egyből jó volt minden. Érdekes nem?
-
yodee_
őstag
válasz
premete #80848 üzenetére
Érdekes megfigyelésem volt
Feltettem a lenovo battery gauage-t, ami feltette az áruházból a Lenovo Settings nevű progit. Na amint felment a Power Manager 6 ez a Lenovo Settings frissítette 7-es verzióra a Power Managert, és utána nem volt jó. Most a 6os van fenn és eddig stabil. Kopp-Kopp
-
totron
addikt
A ketyerém romlott el vagy tényleg van olyan pendrive, amivel nem lehet bootolni? Kellett nekünk magunk mögött hagyni a lemezes korszakot.
-
Tim82
félisten
Megnéztem egy régebbi, 2013-as ltwbook.pdf-et (Dropbox-ból elérhetővé tettem), az alapján T420s-ben az összes i7-es modell Optimus-os. Viszont az ltwbook nem tér ki CTO modellekre, így rendelésre összeállított konfigként elképzelhető (de nem túl valószínű), hogy volt.
premete: nem emlékszem ilyenre a topikból (talán én kutattam egy picit jobban LTE modem + X220 témában), de szerintem probléma nélkül mennie kellene. Gond legfeljebb azzal lehet, hogy az Access Connections hajlandó-e kezelni, illetve Fn + F5-tel kapcsolható-e.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Grafirka #80833 üzenetére
Nagy a szórás ugyanazon gyártmányú akkuk között is: van amelyik 3 évesen is 100%-os, van amelyik újonnan 95% elhasználódásban.
A 220T-mben, ami 3 év 3 hónapos, ilyent mutat a powermanager és aida, 255 töltési ciklus, 7 % elhasználódás mellett, windows 10 alatt (6 cellás): -
Grafirka
őstag
Erdekesek ezek az aksik nem mindig ugy viselkednek ahogy papirforma szerint elvarna az ember. A W500 gepemben volt egy aksi 200 cycle countal kerult hozzam ( 9 cellas) es 5 ora 30 percet tartott kozepes fenyeron altalanos felhasznalas eseten. En is nyuztam 3 evet majd eladtam de mai napig is majdnem 4 orat tart az akuja.Mindig fullra volt toltve es 10% lemeritve. Nem tudom minek tulajdonitsam hogy ennyire hosszu eletu.
-
Krix
őstag
Sziasztok, t420s-ből volt olyan mindig amiben i7 volt és nem volt benne nvidia gpu?
-
vtechun
veterán
Sziasztok, T400-hoz milyen HDD beépítő keretet ajánlotok, amit az optikai meghajtó helyére tudnék berakni?
Ez lehet jó? 12,7 optibayKöszi!
-
premete
veterán
Próbált valaki gyorsabb wwan modemet x220t-ben? van egy Dell 5570-esem, ami 42 mbites, azt gondoltam beletenni whitelisted biossal.
-
HSM
félisten
-
yodee_
őstag
Ennek nagyon örülök... Még szerencse hogy "üzleti kategória" a masina, és majdnem 400ezer forint volt
A másik dolog az akkumlátor. Gyárilag 6 cellás akkuval kaptam. A legelső töltéstől fogva minden egyes teljes feltöltés után csökkent a kapacitása. Gyári power manager és aida64 szerint is. Most ott tartok 2,5 év után hogy 20% elhasználódás, ~400 ciklus és nagyon hamar merül. Természetesen az akkura 1 év gari volt és addig nem cserélik amíg teljesen nem kuka. Ez is normális? Mert most vettem egy 9 cellásat és reménykedem benne hogy ezt nem intézi el ilyen hamar a gép.
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretném a segítségetek kérni. Lassan 3 éve megvan a gépem (X230), és 1 éve körülbelül IPS kijelzővel használom. Nemrégiben vettem észre, hogy bizonyos háttereknél (többnyire egyszínű) szellemképes a kijelző. Látszik ami az előző pillanatban a kijelzőn volt. Mellékelek egy képet, hátha egyértelműbb mire gondolok.
Nem tudom mennyire látszik. Win 10 alatt nyomtam egy Ctrl+Alt+Del-t és a szürke háttéren látszódott az asztal és a start menü. Érdekes, hogy TN kijelzővel semmi ilyen nem tapasztalható és másik IPS kijelzővel is csinálja. Várom az ötleteket. Előre is köszönöm
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Aliszalámi #80821 üzenetére
Van 2 gumikeret oldalt, abba rakod, majd az egészet belököd a gépbe.
-
Aliszalámi
tag
X220 háttértára hogy néz ki? Mert most vennék egy ilyet, és úgy 44€ val olcsóbb ha
"Ohne Festplatte ohne rahme und Seite Abdeckung (passende HDD mit hohe 7mm )"
igazából a sata vinyót megtarthatják, mert úgyis SSD-re cserélem, csak kell-e neki keret vagy ilyesmi, mert egyébként lötyög vagy valami? -
Wolfskin
őstag
hogy jártam a power managerrel...
1. vettem egy új (gyári) aksit, (T420s) és a harmadik töltési ciklus után 3% elhasználódást mutatott (Aida) , a design capacity: 44.00Wh-ról kb 42.00 Wh-ra esett (=full charge capicity ). pedig használatbavételkor próbáltam formázni is (12h töltés, majd kisütés - tudom, h nem kell, de talán nem is árt),2. ráküldtem a Power Manager/Battery Maintenance /Perform Reset funkciót, és egy nap alatt visszatornászta 44,20Wh-ra a full charge capacity-t is- Most az elhasználódás= 0%
3. gondoltam megpróbálom, ugyanezt az ultrabay akksival, aminek a kapacitása fél év alatt 30-ról 20Wh-ra esett. hátha visszahoz valamennyit.
4. lefutott azon is, és a végére 15,26Wh -lett a teljes feltöltött kapacitás.
hát ez nem jött be.ez miért lehet?
egyébként mi a jó beállítás az aksinak, ha általában hálózatról használom?
• az optimize for battery lifespan, vagy ha
• custom módban beállítom, hogy csak 80% alatt kezdjen tölteni és csak 96%-ig töltse felultrabay aksit fel lehet újítani/újíttatni? mert újonnan elég húzós...
-
Feenyx
aktív tag
válasz
Tikakukac #80813 üzenetére
Volt már optibayben is WD Black HDD-m még anno a T530-ban, de ott még rosszabb volt a helyzet. Itt nem szeretnék kísérletezni. Asszem akkor megy vissza a merevlemez...
@Wolfskin: hát igen, eléggé igazad van.
Esetleg még annyi (nem értek hozzá egyáltalán), hogy nem lehet az a baj, hogy 500 Gb-os és így mondjuk 2 tányér van benne míg a 320-ban 1 van, és ezért nem rezonál annyira?
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki használ-e Western Digital WD5000LPLX típusú 500 Gb-os merevlemezt T430-ba? A gyári 320 Gb Hitachit szerettem volna kiváltani, de mikor beraktam HDD helyére (nem optibay) elindítottam a gépet, és olyan szinten rezonált a palmrest attól hogy működött a WD, hogy az nagyon kényelmetlen. Ez normális? A Hitachit egyáltalán nem érezni, pedig ugyanúgy 7200 rpm-es mint a WD. SSD nem opció, adattárolásra kell csak a merevlemez, a rendszernek már van egy msata SSD.
-
Sziasztok!
Adott egy T420 ami nem ad életjelet, be sem kapcsol (fel se pörög) még töltő led sincs. Aksi táp jó azokat teszteltem az enyémmel ami megy. Mi lehet a baja? Valami biztosíték?
Egyik napról a másikra. -
eddie1978
senior tag
Mennyit érhet az X200s gépem, 4-6-9 cellás akku, dokkoló. 7470-E57 konfig SL9400, 4GB, 60GB HDD, 1440x900 felbontás.
Korábban is kérdeztem, de most tényleg muszáj cserélnem egy Dell E7240-re. Kevés már a kraft benne arra amire használom. A 4 cellás LG 1.5h, a 6 cellás Sanyo és 9 cellás LG akku valahol 4-5h körül (természetesen nem videó tömörítés). -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #80799 üzenetére
Nálunk a rokonságban is a használhatatlanságig belassult C2d laptop helyett kerestek újat, annak egy ccleaner is elég volt ahhoz hogy újra normálisan menjen, /tény hogy ötévesen
ész nélkül használva, teleszemetelve nagyon le tud csökkenni a teljesítmény,/ netre, filmre még mindig elég. -
Wolfskin
őstag
köszi mindenkinek a megerősítést...
kicsit olyan, mintha valaki ruhát akarna venni: de mégis milyet? újat! na jó, de mire kell? túrázni? vagy menyasszonyi ruha...? mindegy. a lényeg, hogy új legyen.
tehát nem egy problémában/igényben gondolkodik, és arra egy megoldásban, hanem egy öncélú eszközben és annak egy irreleváns tulajdonságában: nekem nem egy problémát megoldanom kell, hanem egy laptop. és mindegy milyen, a legfontosabb tulajdonsága, hogy új legyen. -
Tim82
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
Meg amikor tele van a gép spyware-rel meg vírussal
meg random alkalmazásokkal amiket installok raktak fel. i5-ös 4310-met gyerkőcnek vették meg, szűz rendszer, két hét nem telt el, lassú a gép. Kb minden létező sz@rt feltettek installokkal amit csak lehet, p3 körberöhögte volna a gépet. T61-nél nem is csodálkozom ha lassú, főleg ha ezeréves hdd van benne meg kevés ram, még adalékanyag se kell neki.
-
vikcsi
senior tag
válasz
No igen, ez elég tipikus... kedves hölgy ismi is megvette az acer laptopot egy kazán fűtési teljesítményű vga-val, mivel az javasolata neki a hozzá nem értő barátja, hogy az új, jobb, erősebb... azzal szemben, amit én ajánlottam, fele annyiért se. Persze most mindig baj, hogy meleg a laptop, fénylik a kijelző... de azt már nem érti, hogy a nagyobb felbontású kijelző miért jobb
Megmaradt volna kb 60-70e Ft-ja, hiszen úgyis csak netezésre használja, meg sulis office feladatokra, másra nem.
Tovább maradt volna használható egy első gen. i5 thinkpad, latitude, elitebook, mint egy javítandó szétkopott 3. gen acer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged