- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
peti_s #126609 üzenetére
tessék, itt a lista a recovery iso linkekkel: https://github.com/eggi36/tp-recovery-archive?tab=readme-ov-file
-
-
bzolika10
aktív tag
válasz
peti_s #120594 üzenetére
Bár már meg lett oldva a hiba azért én is hozzáfűznék valamit. Ezt nem csak vonaton csinálta nálam a T470, hanem simán egy kihúz bedignál is. A négyzet csatin és az USB-C PD csatin keresztül is. A frissítési frekvencia módosítása nálam is megoldotta a problémát. Ugyanakkor valóban vonaton a legfeltűnőbb, ahol sokszor elmegy az áram amikor a vonat fázishatárhoz ér. Ilyenkor a vonat általában leengedi az áramszedőjét, hogy a 2 fázist ne zárja rövidre egymással. Egy ilyen procedúra sebességtől függően 10-60s-ig szokott tartani. Akkor még zavaróbb, ha kontaktos a fűtési fővezeték, mert akkor konstans villog a képernyő.
-
moleculez
veterán
válasz
peti_s #120588 üzenetére
Mármint ülsz a vonaton gépezel, akksiról megy, és mikor a vonaton áramszünet-vissza akkor kikapcsol a kijelző?! Vagy a vonaton van áramforrás és be van dugva? Egyiket sem értem kb X-Akták kategória, de próbáljunk meg elindulni valamin.
Szerk.: donjhonson kommentje irányba rakott, szóval be van dugva és váltáskor jön ez, így már értem.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
peti_s #119131 üzenetére
Van egy Type-C billentyűzetem, egyszer leesett az ágyról, és kitörte a csatlakozó közepén lévő vékony lapot, azóta félre van téve, hogy hátha egyszer lesz kedvem venni valahol egy csatit és ráforrasztani. Mondjuk azóta sincs, és reálisan nézve ez már így is marad.
Én jobban örülnék ha maradnánk a Type-A-nál. Még telefonra is ráfér, kamu hogy nincs neki hely. Ezt a Type-C-t pedig addig kéne átdizájnolni értelmesebbre, amíg még nincs elterjedve. Jó, telefonon már van, de ott a legkönnyebb a csere, úgyis csak tápnak kell.
-
-
Tim82
félisten
válasz
peti_s #116251 üzenetére
A driverekhez nem fűznék nagy reményeket.
[link] itt nézd meg, tudsz OS szerint is szűrni. Win 7-re elég kevés van, ami annyira nem meglepő, nekem úgy is rémlik, hogy Skylake az utolsó generáció, aminek volt még megfelelő Win 7-támogatása.
Ami az aktiválást illeti, ha veszel hozzá Win 7 licenszet, azzal biztos működik, de ha újabb Windows licensz van csak hozzá, azzal valószínűleg nem tudsz Win 7-et aktiválni (régen is külön downgrade opciót kellett ilyesmihez igényelni a Lenovotól és nyilván garanciális gépeknél lehetett ez).
-
barnam_
nagyúr
válasz
peti_s #116251 üzenetére
Szerintem itt az ideje túllépni a Windows7-en
Nem mondom, hogy feltétlenül kell W11, de a W10 teljesen használható.
Nézd meg a gyártó oldalán hogy van-e hozzá driver. De szerintem ez már alapból W10 kulcsos, nem tudom hogy aktiválja -e a W7-et.A töltőre: azt nézd meg hogy teljes sebességgel megy-e a proci, a P-ben mintha 4magos lenne, ahhoz lehet kelleni fog a 90W.
-
-
Tim82
félisten
válasz
peti_s #109391 üzenetére
Ha Windows-t használsz, a probléma az lesz, hogy mivel még nem UEFI-s modell az X200, ezért MBR-t tudsz használni, GPT-t nem, legalábbis rendszermeghajtó esetén. Tudtommal ez azzal jár, hogy a rendszermeghajtó mérete max. 2 TB lehet. Annak nem jártam utána, hogy 4 TB-os HDD-t több partícióra osztva (amiből a rendszerpartíció kisebb vagy egyenlő, mint 2 TB) át lehetne-e hidalni ezt a limitációt.
-
-
válasz
peti_s #108218 üzenetére
Ld. még @Tikakukac kommentjét. Felesleges, de így bizonyult stabilnak a gyártó tesztjein. Valóban jó lenne konfigurálhatóbb BIOS (meg +1 tesztlépés a gyártásban...), de ez a gyártó döntése. Akinek nem ez kell, az kismillió alaplap közül választhat a konzumer piacon...
Pl. az official Intel alaplapok 60 fokon tartották a P4 procikat. Én is lestem, de különben betonstabilak voltak.A brand gépek amúgy is igen halkak szoktak lenni. Az egész kategória arról szól, hogy out of the box működik, ezért veszik cégek.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #108218 üzenetére
Ezen továbbra se értem a rugózást. Ott van Win-ben a csúszka. Nem akarsz teljesítményt lehúzod Power saverre és csá nem fog melegedni 60C alatt lesz, a venti még csak be se fog kapcsolni, nem éppen atomfizikáról van szó. A gyártó ennyi vár el, hogy ezt állítgasd mert ott van rá a lehetőség és a Power management erre van beállítva.
Vagy most performance-on legyen alulfeszezve?? -
Tikakukac
titán
válasz
peti_s #108218 üzenetére
Brand gépeknél meg notiknál céges vásárlás van, magánszemély kb. nincs.
Ki a tök fog neked minden egyes chiphez kitesztelni egy megfelelő feszültséget? Mert a user meg a rendszergazda tuti nem, ez a fórum ott szerintem ezred % sincs a piachoz képest.
Ezt a gyártóknak kéne elintézniük alapból és úgy kitolni a gépeket. Csak ez is lenne x fillér ami már fáj nekik. Úgyhogy marad ez. Én szeretem a hobbizás szintű mókolást, a javítást nem és sajnos a gyártók szeretik béta teszternek tekinteni a full-full áras vásárlókat is.
-
válasz
peti_s #108216 üzenetére
Ez hogy jön egy brand géphez? Azt úgy találták ki, általában a világból kimegy, ha nincs hozzányúlva. Ha meg állítgatni akarod, akkor magadnak kell megépíteni a géped.
Hivatalosan a laptopot sem lehet tuningolni... Nem hivatalosan meg 755-ös Dellt simán tudtam húzni régebbi melóhelyen
-
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107964 üzenetére
Mármint táp végén mérve volt 7-8W? Csak mert a táp hatásfoka nem olyan jó alapból, szóval magasabb kéne legyen.
@hcl: Tök felesleges ezzel szenvedni, egy CPU árából 10+évig tudnád fizetni a 40W-os számláját. Nem ezzel fogsz spórolni. A másik meg hogy alapból a speedstep miatt olyan kicsire állítod amire szeretnéd, a kisebb CPU-val nem nyersz semmit.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
peti_s #107910 üzenetére
Nagy újdonság nincs, én felesben értékesítettem is sok-sok-sok éven át, talán merhetek kijelenteni dolgokat a vásárlóközönséggel meg úgy általában a dologgal kapcsolatban.
A titok az emberi butaság, a hozzá nem értés/akarás, bizalmatlanság és persze az én fingok bele először érzés. Az emberek elvárják, hogy az ő koordináta rendszerükben nézett sok pénzből villanjon valami. Alapból nincs pénzügyi érzéke a népnek idehaza, de amit tud és általában rosszul, azt ő szentül védi. Nem sikerül összerakniuk bármennyi idő beleölése után sem, hogy nem a pesti peremkerületi panel vagy épp a zsákfaluban idénymunkázott fizuból félretolt pénzösszeg az, amit ha a csillogós boltban elvernek már kapnak valamit, ami jó is lesz. Meg, hogy ez az összeg 10 éve kiadott valamit, de ma már nem.
Tudják a gyártók is, hogy mi kell a népnek, parasztvakítások legyenek, jó ár és csók. Hello Intel-MS Atom és Win7 starter. Ugye emlékszünk, netbook korszak
Boltban gépet eladni azzal, hogy ez tartós lesz... hagyjuk már, kiröhögnek, hát olyan ez is, mint mellette kétszer annyiért, de mennyivel olcsóbb onnan nézve, meg fehér is. És már megy is a számla kifele.Ennél eggyel rosszabb, amikor tényleg látszik, hogy a csapatnak lövése nincs témáról, egy keresztkérdéssel padlón van a srác "aki ért hozzá" és megy az okoskodás, hogy hát ne mondjál már nekünk ilyet. Na ez mindig agyrém. A létező legrosszabb pedig a nulla rálátásos önigazolásos, amiből szerintem főleg mióta az internet kinyílt a legtöbb van. Igaz, hogy látott 5 laptopot életében, ebből 2-t meg is érintett, de hát micsoda gépállatot vett 120k-ból.
Krájzisz is hasít, olyan gépelni rajta, mint az álom, cicás gifet is tud 2-t egyszerre, tökéletes. És hirdeti. Ha valaki megszólja, indul a botrány, hogy hogyan merem én megszólni az ő tuti vételét. De mikor esik szét, baja van, akkor csigaházból suttog, hogy jahj, hát potyognak a gombok. Igen. Elmondtam, hogy az előzőn is potyogott, ez ugyanaz a klavi, ezen is fog, ne vedd meg. Megvetted. Billzet csere topcase kombóval van, csak gyáriban, anyag 50k meg a szerelés. Ott volt a Vostro, de neked nem. Mondtam, hogy ennyiből 2 fasza Latitude van használtban, de nem. Akkor ez van, most vonyítsd akkor, mekkora lángész vagy este 10-kor a Csepeli 10 emeletes tetejéről.Ha még mindig, főleg a mostani válság (és gyerekek, ez akkora lesz, hogy a törikönyvek is írnak pár oldalt róla) idején is szájkarate van ezzel a témával, akkor tényleg el kell engedni az egészet. Én még egy évet aktívkodom és utána hagyom a dolgot. Lőttek az egésznek.
Bocs az OFF-ért, de ki akart már jönni belőlem egy ideje.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
peti_s #107910 üzenetére
Szerintem pont notebook eseten van jo indok ragaszkodni az ujhoz. Kopik, karcoljak, odautik, leejtik, ralepnek, beleontenek valamit veletlenul, vagy letakarjak a szellozonyillasokat, mert agyban, agyon hasznaljak es nem mindegyik dolog derul ki vasarlaskor. Sok notinak alul van tervezve a hutese, amitol gyorsabban oregszik. A garanciaja is gyakran kevesebb mint amennyit a desktop komponensekre adnak.
Volt mar tobbfele Asus, MSI, Apple gepem, ket cegnel ketfajta Thinkpad (egyik meg a Lenovo korszak elott) Kiemelkedo user experience-t csak a Macbook Air adott, de ez nem fair osszehasonlitas, mert a gepek egy reszeben meg HDD volt, masreszt az OS X nagyon sokat hozzatesz az elmenyhez a Windowsal szemben, ami nem a noti "hibaja"-.
Elfogultsagom a mai napig csak a Mac/Mac OS fele van, csak mar nem birom az araikat...meg az egyre fapadosabb megoldasaikat. (lassan nulla darab port, gagyi throttlingolo hutes szinte minden gepukben)
Most sincs brand/szeria preferenciam a kovetkezo gepre. Lehet valami "olcsobb" Thinkpad, vagy Probook, de lehet consumerebb kategoria is, Ideapad, X360 Envy, sot akar Huawie vagy Honor, Xiaomi is, ha csoda torenik meg Apple is lehet. Egyedul talan az Acert kerulom, azt sem sajat tapasztalatbol, csak review-k alapjan. Hasznalt notit viszont nem vennek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
peti_s #107910 üzenetére
Ezzel a van ~100k-m laptopra, de mindenképpen új legyen mentalitással van szerintem a baj, de mint látszik van rá igény.
Azért a 100K-s laptop dobozára sincs ráírva, hogy vigyázat, alacsony minőség, rossz hűtés, throttling.
Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy a vásárlóktól nem elvárható, hogy tech guruk legyenek, és inkább nagyobb probléma, hogy a szétmarketingelt 100K-s laptop sunyi módon többet ígér mint amennyit kínál.
-
fattyu
veterán
válasz
peti_s #107758 üzenetére
tax és pénzügy részéhez én nem értek. ostoba its voltam valamikor már kb az se
de gondolom nem végtelen leírható adóalap sem. és amikor egyéb tárgyi eszközök amik fejlesztésekhez ( értem ez alatt development tevékenység és mondjuk az irodaterület meg épületbővítés meg ilyeneket is ) kellenek is égetik ezt akkor valahogy megint lesz fontossági sorrend.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107686 üzenetére
Terhelés mellett biztos nem lesz annyi a hőmérséklet.
Egyszerűen annyi történik, hogy ezek többnyire 15W-s CPU-k és 15W-s hűtés van rájuk tervezve, de a valóságban mikor burst módban van, és nagyon magas órajeleken, akkor 25W-ig megy eléri a thermal limitet (többnyire 90C) és elkezdi visszavenni az órajeleket. Sokan ezt híják throttling-nek, de a valóságban igazából nem az, mert Intel megad egy base órajelet és egy burst órajelet. A base-t terhelés mellett is gond nélkül tartja az van a 15W-n belül ezt tartja is általában 60-70C-n, a burst pedig csak X ideig tudja tartani hivatalosan is.
throttling és bármi nemű túlmelegedés csak akkor lenne, ha a base-t se tudná tartani. -
HSM
félisten
válasz
peti_s #107686 üzenetére
"throttlingol, tehát túlmelegszik"
Mit veszünk throttlingnak. Nekem az i5-8250U a T480s-ben pl. üzemszerű működés közben az esetek többségében nem a maximális, 3,4Ghz-es turbó órajelén megy, hanem "throttlingol", hogy beleférjen a 15W-os TDP keretébe. Ugyanakkor a gyárilag specifikált 1,6Ghz-nél tipikusan jóval magasabb órajeleket látok és a tempó is szerintem teljesen korrekt, durván lelépi pl. a korábbi 35W-os i7-2620M-em, pedig az jellemzően nem throttlingolt. A hőfokok is rendben vannak, tipikusan 80 fok alatt. Ezzel azt akartam mondani, hogy ezek a modern CPU-k már máshogy működnek, mint a régiek. Persze, vannak gyengébb hűtésű gépek, ahol problémás a melegedés is, informálódni érdemes alaposan vásárlás előtt.(#107688) FoxiestFox: Tehát szerinted jobban járnék, ha kikapcsolnám a turbót az i5-8250U-n, megszabadulva így mindenféle throttlingtól, és kapnék maximum 1,6Ghz-es órajelet, akkor is, ha csak egy magot terhelek ahelyett, hogy egy magon elmehetne 3-3,4Ghz-ig is, és még négy magon is inkább masszívan 2Ghz felett járna (folyamatosan throttlingolva a 3,4Ghz max turbóhoz képest)? A kérdés természetesen költői.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107684 üzenetére
Igazad van a 40A5 lenne a hivatalos, de mivel a dock port ugyanaz ezért belemegy az Ultrába is, de kell neki a 135W-s táp az biztos. Illetve mivel nem teljesen a P-khez tervezték, így nehezebben megy bele, ezért csinálták ezt. (Csak egy darab műanyag, ami segíti, hogy jól illeszkedjen.)
Őszintén szólva én a T440p-hez is beraktam a 135W-s tápot mert Ultra dock két kijelzővel 90W-n néha csinált érdekességeket. Amúgy lehet csak a táp volt hibás, vagy csak a nagy terhelést huzamosabb ideig nem bírta.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107681 üzenetére
A P50 ugyan azt a dock portot használja mint a T440p és T470p. Szóval max a töltő méretén spórolhatsz, amúgy az Ultra dock 15-30$ között megy csupaszon.
"kicsit vastagabbak mint a sima modell, gondoltam jobb hűtéssel, jobban bírják a tartós CPU terhelést"
Nop, ezek 15W-re tervezett hűtést kaptak, dock T440p esetében blokkolja a rendes légáramlást is, tok normális a 70-80+-os hőfok, a throttling meg pláne általános minden Intelen elég sok éve.Nyilván itt teljessen más teljesítmény kategóriából beszélünk, mint X200, 2-4x konkrétan.
A p-s T-k is Workstation-ök, gyakorlatban kicsit butítva.
Csak az Excel jelent némi kihívást a többi teljessen általános feladat, egy modernebb gépnek, de az Excel is több szinttel gyorsabb lenne. -
vicze
félisten
válasz
peti_s #107665 üzenetére
A T440p-t azért veszik, mert az utolsó cserélhető CPU-s modell és megvétel után ráköltöd a többszörösét, hogy használható legyen. (CPU csere, kijelző csere,RAM, SSD stb.)
A T470p kb. 10%-kal gyorsabb, de az ára sokszorosa, mivel nem cserélhető a CPU, így nagyon drága lesz egy i7-es modell.A xx40-nek a touchpad a baja fentebb taglalva épp, cserélhető újabbra és gond nélkül használható. megy bele max, CPU korlát.
@Ganz-[HUN]: 16GB megy bele CPU korlát.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
peti_s #107665 üzenetére
Pont nem rég írtam le a T440s-ről a véleményem. Nekem ez is bejött nagyon.
Rokonnak vettem T440p-t mert nem akartam hogy égjen a pofámról a bőr, balls to the walls módszert használom ha valakinek kell valami.
Nagyon ajánlom, fav gép mert nyéllé pimpelhető: 16 (vagy akár 32 is talán? de erre nem veszek mérget, homályos az emlékezetem)GB Ram, MQ proci belemegy, mert socketes, akár FHD IPS Panel, akár 3db SSD (M.2, belső 2,5 Sata, Optibay), cserélhető taccsped ha nem tetszik a clickpad, hátteres klavi opció (rip thinklight). Nem vészes a szerelhetősége sem, és jó az alkatrész ellátása T540p-vel ellenben. -
-
Tikakukac
titán
válasz
peti_s #104746 üzenetére
Legkisebb gondod lesz
A cserélhető procizás az abszolút bubusokat érdekli. A piac és felhasználók szempontjából ez a réteg kb. nem létezik. Én azért elég sokat reszelek vasakat, a T60-akban cseréltem procit kb. először és utoljára. Ha bármikor proci gondom volt, azt nem másfélszer akkora hőtermelésű engákkal oldottam meg, hanem 2-vel újabb gennel, ami mondjuk 40%-al gyorsabban encode-olt nekem videót alapból is
Cserélhető VGA miatt már nincs asztalcsapkodás? Pedig anno élve akartak feldarabolni mindent és mindenkit, mikor elkezdték sütögetni. Fél évtizede az MXM kb. nincs.
-
HSM
félisten
válasz
peti_s #104044 üzenetére
"viszont ahogy látom a Wear level szint csak növekedni tud, csökkenni nem"
Az előbb írtam neked, hogy nem.
Nálam 60% alatt volt a kondija (40% wear level) a T420 akkujának, pár reset után 93%-ig ment fel (7% wear level).
Az a baj, így távolról nem lehet megmondani, mi van az akkuddal, valamelyik cella bohóckodik, vagy valami szoftveres anomália.Elméletileg amúgy, ha teljesen hagyod lemerülni, majd teljesen feltöltöd, akkor rendesen fel kellene tudnia használni, amit a cellák tudnak, mert a 0 és 100%-ot feszültségszint szerint tudja figyelni, olyankor nem kell a szükségszerűen pontatlan mérőből kiindulni.
-
-
ghost364
senior tag
válasz
peti_s #104030 üzenetére
A Power Managert töltsd le, abban van "Battery Maintenance" menüpont, ott lehet kalibrálni az aksit. Hátha segít. Illetve az akkukímélő üzemmódot is ott lehet ki-be kapcsolgatni. Ha meg új aksit szeretnél venni, a KingSener márka talán a legmegbízhatóbb, nem érdemes a legolcsóbbat megvenni.
-
HSM
félisten
válasz
peti_s #104030 üzenetére
Ez elég butaságnak tűnik. Az akku magától öregszik, nem kell ehhez mesterségesen butítani, az elektronika csak alkalmazkodni próbál az öregedéshez. (Hiszen ha ugyanannyit próbálna tölteni az időközben elöregedett cellába, abból tényleg túltöltés és tűz lehetne!)
Van amúgy akku kalibráló funkció a Power Managerben, azzal tudod gatyába rázni a mérőt ha eltévedt, de kotlott akkunál szvsz nem leszel vele sokkal előrébb.
-
peti_s
addikt
válasz
peti_s #104029 üzenetére
Közben találtam egy választ, ami szerint ez a wear level a ThinkPadnek egy "biztonsági funkciója".
Azt kell róla tudni, hogy hiába tud a cella többet, folyamatosan (a cellát nem figyelve is?) csökkenti a maximális kapacitást, tűz illetve egyéb potenciális veszélyek miatt.
Tehát hiába tud többet a cella, az elektronika nem fogja engedni kihasználni.
Szomorú, de tanulságos lehet másnak is.
üdv. peti_s
-
-
-
-
-
PandaMonium
őstag
válasz
peti_s #96606 üzenetére
Adblock helyett esetleg próbáld ki a uBlock Origin-t, jelentősen kevesebb erőforrást használ. Elvileg nem kéne 100%-on pörgetnie a procidat, viszont arra fel kell készülni, hogy a böngészők zabálják a RAM-ot. Biztos nem a 4GB RAM fogy el? Lehet azért mutat 100% CPU-t mert szegény vár a swapra.
-
Tim82
félisten
válasz
peti_s #81971 üzenetére
Az bonyolultabb annyival, hogy ki kell venni az alaplapot hozzá a gépből (mert az alaplap és az alsó burkolat között van a hűtés), de igen, azt is meg lehet "házilag" oldani.
X200 Hardware Maintenance Manual - megint pdf direktlink, kattintásra letöltődik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ashes of Creation (MMO)
- További aktív témák...
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest