- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Fn-váltás. Van egyszer ugye az Fn+Esc, ez nem esik kézre, váltja a funkciósort, tiszta sor. Van a sticky névre keresztelt megoldás, ami az aktiválást tekintve egy dupla Fn-nyomást takar, ez a szimpatikus, ez lenne a használható. Van modell, amin minden más billentyűt letilt, más modellen egyes billentyűket csak. Ennek miért kell így lennie, mi az értelme? Megoldható-e valahogy a kényelmesebb váltás tiltások nélkül?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #126624 üzenetére
ThinkPad techno. Loopba téve már lehet is ropni rá.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #126589 üzenetére
Örülsz, hogy kattintógombok a touchpad alatt vannak? Mire a sikálás?
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #126562 üzenetére
L570-en 11 fut, soha nem fekete.
-
totron
addikt
válasz
Vladi #126507 üzenetére
45-55k, nem drágák már. L-lel nem megy a TPFC, tehát a bevésett BIOS-vezérlésre vagy utalva. Ami ha megfelel a fixált hűtési produkció, lehet jó. Illetve itt-ott silányabb, bár van, akinek ez fel sem tűnik. Vagy az egyéni igényszint miatt vagy mert nincs nagy különbség. Nehéz nagyívű kijelentéseket tenni, kezdve a display panellottóval. Van L-em, amin érezhetően jobb a palmrest, mint a T-s társán, illetve a hangja is jobb, képileg viszont nem vállalható. Tehát ha nagyon nem akar szembe jönni T vagy pofátlan az ajánlat, simán lehet jó egy L is. T-knél a világítós billentyűzetes a jobb, a fényre képtelen verzió az L-eken is megtalálható olcsóbb érintési élményt adja, olcsóbb a műanyag, könnyebben csattogósodik is, bár aki alapjáraton veri az Entert azt ez nem fogja zavarni. Gépelési élményre nem feltétlenül silányabb, inkább más egy L, szerethető az a megoldás is.
Az 560 tényleg ritka, 570-ek egy részénél tényleg el tud válni az alaplapi SSD-csati, de túl van spilázva ez a szériahiba. Ha elő is jön, van kerülőút minimál barkáccsal. 580 is jó. Számomra vibrál mindegyik, mint a szar, hiába a megnyerő kontraszt jó feketékkel, az akár kiváló válaszidővel, agyoncsapja az egészet. Aki erre nem érzékeny, az bőven lehet boldog. 45% NTSC színtartománnyal kell alapvetően számolni, ami fárasztó az agynak. 570-580-okban ritkábban előfordul 90%-os panel is, ki kell fogni, illetve kérdezgetni kell, hogy mi van az adott példányban.
-
-
totron
addikt
válasz
mahi1 #126439 üzenetére
Jó, hogy létezik, de a hiányt csak tologatja maga előtt, forgatja shortkey ügyileg az, aki a PgUp/PgDn-t is igényli. A jobbra-balra suhintás a touchpadon nem jó navigációra neked? Ott meg körkörös görgetés és suhintós előre-hátra között kell választani... A körkörös sokkal kímélőbb, mint az örökösen újrakezdődően repetitív le-fel simogatás, nektek nem?
-
totron
addikt
#passzív_rulez
Alutálcával vagy fémlemezzel adom meg az atmoszférát, mi alapjáraton megilleti a gépet egy nyári időszakban. Amelyikhez géminget vagy egyéb, nagy étvágyú folyamatokat kivéve aktív hűtés kell saját magán kívül, azt a fene megette. A jól sikerült/szépen kalibrálható hűtésű modell meg elvan fémen kívül akármilyen sík és szilárd terepen is. -
totron
addikt
válasz
zsolt734 #126412 üzenetére
El fog maradni a megszokott anyagminőségeidtől. Némi TP-szerelemmel kipótolható a hátrány, ha van benned olyan. Ha nincs, a nyers valóságot látod tapintod.
#126413barnam_,van szórás azért a T-k között is szépen, egyik műanyag vagy akár nagyon műanyag, a másik oké vagy akár nagyon oké. A P-k közül több a rendkívül rossz ízű x30 széria szintjét hozza, indokolatlan a perjel szerintem. -
totron
addikt
válasz
donjohnson #126378 üzenetére
Voltmáren ez is, de nem jó.
-
totron
addikt
Volt már a kezetek között modell vagy van tudomásotok olyan modellről, aminek vállalhatatlan a trackpointja(!) vagy hamar vállalhatatlanra fáradta magát?
-
totron
addikt
Ha személyesen tettél szert rá és volt alkalmad körbeszimatolni, akkor nehezen támadható. Ellenkező esetben, vagyis ha távolról jött és nem volt feltüntetve az állapota vagy "alig látszik", "nem zavaró" jelleggel ment a csúcsztatás, akkor reklamálj ezerrel, mármint az eladónál. Szervizek amiket én hallottam visszadobták, mondván, használatból fakadó romlás, ettől függetlenül egy próbát megér.
Botrányos egyébként, hogy mennyien sumákolnak whitespot-okkal, billentyűnyomokkal, burkolati hiányosságokkal, etc. -
totron
addikt
válasz
donjohnson #126314 üzenetére
Alaplap után nézelődni megérheti, ha az árképzés is igazodott az állapothoz.
-
totron
addikt
Az természetes, hogy ha BIOS-ban sticky-re van állítva az Fn, akkor világító állapota mellett az Fn-soron kívül semmi más billentyű nem működik? Eddig nem találkoztam ilyennel.
-
totron
addikt
válasz
teptep #126251 üzenetére
Az se rossz, mikor illegál partícióra hivatkozva hamar elakad a boot, közben meg csak lemerült a már élete vége felé lévő akksi vagy átmenetileg ki lett véve, ja, a döglött CMOS elemet kiváltja az akksi, tartja a beállításokat, de az elem döglöttségéről üzenet az nincs. A BIOS alapbeállítása Legacy-ra vonatkozik, a telepítés meg UEFI... Laikus ezt az életben nem bogozza ki, simán csak elkezd reklamálni, hogy nem jó a gép.
-
totron
addikt
Mikor 1000x megtettél valamit, de 1001. alkalommal a kvantumfizika a maga szintjéből fakadóan másfelé alakítja az eseményeket vagy csak az adott modell tűrése más. RIP 450's trackpoint + touchpad. Épp amennyi víz rajta tud maradni az ember 2 kezén, tehát nincs tócsa a tenyérben, de lerázva is minimálisan van, azzal a mennyiséggel szoktam felületet áttörölni.
-
totron
addikt
válasz
lócitrom #126130 üzenetére
de érezhetően a modern internet is kezdi néha rágni
Mik ezek? A tekerésbe beletartozik a CPU fan hangja is, egy procijában lassabb, de jobb hangú. halkabb hűtéssel, amihez még szoftveres vezérelhetőség is tartozik, kellemesebb használat lehet, akár 2-3 generációval visszafelé is. -
totron
addikt
válasz
tomazin #126072 üzenetére
Egyszerre csak egy változtatást, különben nem tudod minek a hatását élvezed, ne adj isten az új kettős közös anomáliáját, harmadikként.
#126073HosNyul, Driver cserékkel lehet próbálkozni, bár ha jól emlékszem nem oldotta meg. Egy ilyen ki-kihagyás nagyon idegesítő tud lenni, ha vársz egy kicsit magától is újra működik vagy ha megkocogtatod a mindenkori koppintásnál valamivel erősebben, akkor megindul várakozás nélkül is, gondolom, nálam így volt, félmegoldások. Hosszú távon viszont táncol az idegszálakon, nem jó. Olyan nem volt, hogy újraindítás után sem. Kijelentkezés, altatás. Javulni nem fog.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #126050 üzenetére
Köszi a választ. Inkább úgy kérdem, hogy van-e olyan matrica ami nem ragadósban végződik, mert ugye megint ki fog kopni vagy olyan, ami nem kopik ki. Tökéletesen megfelelne a kopott állapot is, nem is elkerülhető, nem is elvárás, de máshol, máskor ez fényességben, mégnagyobb csuszmat-faktorban végződött, itt meg ellenállásban&ragadásban. Havonta cserélgetni vicc lenne.
Szerk.: nem egyről beszélünk, 540-et linkeltél, azon még egyszer sem láttam ilyen fajta kikopást, mint a 450/470-nél, de lehet, hogy csak kevés a minta. -
totron
addikt
válasz
Reggie0 #126048 üzenetére
Csak a kopott részeken érzéketlen?
A NOS T450-et 1 hó alatt sikerült kikoptatni, bejött ez a körkörös görgetés, elég faszányos, sokkal kézkímélőbb, mint vertikálisan legyintgetni végtelenül. Ezen a modellen meg különösen jó, sokkal könnyebb levenni a touch jobb oldaláról, aktiválni a gesztust, mint az elődöknél. Később ez a cirkuláris opció visszajön valamelyik modell driverében? Most olyan, mintha kikopott a ponton Piroska szörp ömlött&száradt volna rá, lekopott a bőre, meg lassan az enyém is. Megoldása van ennek?
-
totron
addikt
Touchpadet honnan, kitől érdemes venni? T470
-
totron
addikt
válasz
vargas0502 #125973 üzenetére
Néha érdemes engedni az élet sodrásának, az aktuális lehetőségeknek. Titkos befutó rulez. Erről sem szólt senki!
-
totron
addikt
válasz
vargas0502 #125968 üzenetére
570-specifikus volt az. L-nél mondjuk nem tapasztalom, igaz, nem is az a saroknál, képernyőnél megfogó típus vagyok. Nem a legjobban sikerült eresztés, D-SUB-fronton katasztrofális, de a kiemelkedő hangja miatt megtartom örökre. Kifinomult részletezés, laptopos fronton is hihetetlen. Minden is, aminek hangja van eteti magát vele.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125963 üzenetére
Vintage módba sikerült léptetni ezt a modellt is, hurrá. Múlt héten fele ennyiért jött szembe. Hacsak nem álmodtam.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125944 üzenetére
B@szó modell for TP-souls, de rosszabb hűtés, alacsonyabb felbontás, nagyobb TDP.. legyünk őszinték, elsősorban magunkhoz. Ha persze polcra kell, az megint más. Van eladó, most is.
-
totron
addikt
válasz
Tikakukac #125941 üzenetére
Szinte mindig vannak ilyenkor hangok, amik emberekből jönnek, azt mondják elég egy laptop is, minden továbbit ők nem értenek. Ti hogy veritek vissza ezeket az értő véleményeket, letörő szándékú megmozdulásokat?
Mindig van olyan tulajdonság, amiről nem szólt senki! Így hát kell a tapasztalás. Senki nem vétózhassa. -
totron
addikt
A P széria 3 gombjáról kinek mi a benyomása? Elég lenne 2 is? Akad előnye a padba beépített megoldáshoz képest, jobb a mindennapokban?
-
totron
addikt
450-re nincs olyan touchpad driver, ami a jobbra-balra suhintást támogatja? Chrome-ban előre-hátra funkció. Adná magát itt is, selymesség, kis ellenállású felület, méret is megvan hozzá.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #125866 üzenetére
Hirtelenkedésről nincs szó, épp hogy kiegyensúlyozott és halk, sokat néma a rendszer, ami örvendetes, ezért is ennyire virító ez a szépséghiba. Szépen el lett itt találva a CPU-fan szinergia. A küszöbértékekkel már elkezdtem játszani, jól tűri a linkelt konfigot is, így lehet ez egy megoldás. A venti bekapcsolásának módja viszont sehogyan sem változik, felsír. Ezért is gondoltam rögtön BIOS-ra, az .ini-vel csak tologatni lehet.
Régebbi és/vagy hangosabb gépeknél érdemes figyelni a fallback thresholdokra is. Ami jelenti azt, hogy ha túl alacsony értéket adsz meg egy level 1-nek és az a level 1 hallható is, akkor annál tovább fog pofázni visszahűtés címén, működteti a ventit amig az alsó értéket (belépő értéket) el nem éri. Ilyen esetben nem érdemes túl tágra hagyni az intervallumot. Ugyanígy fentebbi szintekkel is. Ahol nem hallható vagy nem zavaró az adott szint, RPM hangja, ott nyitható, nyújtható, alacsonyabb belépési értékkel beírható az adott intervallum, mivel ha többet hűt alacsonyabb fordulatszámon, akkor kevesebbszer, illetve később lesz szükség az erősebb, hangosabb megoldásra, értelemszerűen. Így napok-hetek-hónapok alatt kialakul az adott gépre egy megfelelő konfig.
L szérián kinek a tapasztalata? Melyik verzió megy?
-
totron
addikt
válasz
Babetta-X #125864 üzenetére
Állapot- és felbontásfüggő. A beszámítás nem a te zsebednek kedvezne, rakd fel inkább. Attól is függ mennyit ér az időd, mennyire éled meg szöszölésként az üzletelést. Az aktuális árfolyamot nézd össze a közelmúlt hirdetéseiből, a hardverapró segít. Abszolút van esély, árulják, veszik is még ezeket a generációs gépeket. A touchpad mondjuk egy antiselling point lehet a 40-eseknél.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #125862 üzenetére
Nem boot, folyamatos működés közben műveli. Bootkor érteném és ott belefér. Így rendre kizökkent a gondolatokból, not fun, mivel fan.
-
totron
addikt
T450, alapvetően jó a hűtés, halk, nem szerepelteti a kelleténél többször magát, cserébe nagy svunggal kapcsol be, felordít hirtelen, aztán beáll a levelnek megfelelő habitusra. Grafikonon látva tüskének mondanánk. TPFC működik, de ezen a vetületén nem alakít semmit. BIOS-frissítéssel, bármi egyébbel alakítható ez az erős kezdet?
-
totron
addikt
T60 IPS 1440x1050, 2GB RAM, jó állapotú masinára aki vágyik, az most bejelentkezhet érte, én már eleget birtokoltam. Bill. nincs benne. 1:1 csere alapon valami más, használható modell ideális. T510, T520 vagy ami van a gondolatban, fiókban feleslegben és értelmezhető állapotban. Félgép is játszik.
-
totron
addikt
Érdekes hiba. T410 touchpad és trackpont látszólag random megáll. Van, hogy képernyőzárolás kihozza a tetszhalott állapotból, máskor logout kell, de legtöbbször kéri a restartot, úgy lesz ismét működő. Elmondás alapján kapott vizet, mint bill. tisztítás, kapott ütést, valamelyik betett neki, de melyik? Előtte meg-megállt a touchpad, akkor még csak az, annak a megoldása a normál használatnál erősebb megkopogtatás volt. Mostanra ez a leírtakká fokozódott. Cserés, az nem vitás, de melyik? Mindkettő? Touch és billentyűzet is? A lélektanát világítsuk meg, ha tudjuk.
-
totron
addikt
Egy jóideje ugye rejtett alsógombos touchpadokat kapunk, kinek hogy váltak be? Amennyi gépet próbáltam, mindegyiken nagyon vagy picit más volt eltérő modellek. Egyiken finomabb, másikon butább a kattanás/aktiválódáshoz szükséges eltérő nyomóerő ami ugye kevés esetén összejöhet véletlenül is. Ez ügyben is akkora palettáról játszódik a lottó, mint a kijelzők terén? A fő kérdés, hogy kinek hogy vált be ez a rejtett gomb vs. kétujjas görgetés szembenállása? Nem fárad az ujj túlságosan amiért külön ügyelni kell arra, hogy a görgetésből ne legyen katt? Kell-e visszasírni a statikus verziót vagy csak modernebb modellek felé kell evickélni és javul a helyzet?
-
totron
addikt
válasz
bytesizelife #125663 üzenetére
Nem értek egyet, van a száraz technikai vonal és van a beszélgetősbe hajló-kitekintő-ötletelő, szerintem ide az utóbbiból is jut, de ez egyáltalán nem is baj. Ha az oldalágakra nem vagy nyitott, legközelebb honnan tudod, hogy mire keresd a választ..?
-
totron
addikt
Egyik sem, távol van a sípolástól és hang nélkül is vanik.
-
totron
addikt
válasz
pHantom x #125630 üzenetére
Elég lesz a 32... Sokan a 8-nál tartanak. Szép dolog az előrelátás, de ha több gépet szeretnél kipróbálni, akkor olcsóbbat vásárolj, többször cserélj és nem lógsz ki a keretből sem. Ha nyűg, akkor persze tudd le egyben, több évre előre, de érdemesebb nem túl nagy szakaszokban cserélni: ha van valami, amit nem szeretsz - akár tudtodon kívül - a választottadban - egy másik modell hamarébb megszabadíthat attól a kellemetlenségtől. Ha sok gépet látsz magad körül akkor könnyebb teljes bizonyossággal a számodra a legjobbat választani, de ha nem, akkor is a nyitottság a nyerő: ha váltani érdemes azért, ha meg pont, hogy nem, akkor meg azért. Egy drágábbat ide-oda ütve, amortizálva jobban kerülget az idegbaj is.
Röviden: hurcibálni-jegyzetelni én nem költenék ennyit, meg kisebbet választanék, de ez én vagyok, te meg te, neked kell tudnod. -
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #125622 üzenetére
Merre induljak akkor a hibakeresésben
Másik laptopon hogy szuperálnak a videóid? Melyik kameráról van szó? Linux alatt mi a helyzet? -
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #125592 üzenetére
Mi a hibajelenség? Elcsúszott színek, akadozó-megálló kép, hang megy tovább vagy egyéb?
+1 szavazat az SMplayerre mpv motorral, de sajáttal is jó. Beleuntam a VLC azon hülyeségébe, hogy minden feliratpozíció-változtatás vagy feliratméret-módosítás végrehajtódásához újra kellett indítani a szoftvert, ezen felül SM alatt eleve jobban kézre állnak az ezekre vonatkozó hotkey-ek, de a sebességmódosítás is egyszerűbb, a playlist terén is jobban értjük egymást egy fokkal. Azért egy csomó kártékony hotkey+touchpadra vonatkozó irányítás le lett tiltva, csak bekavartak a véletlen érintésekkel. Arrow Up/Downra téve a hangerőt teljes a bódottá', újból Mplayer felhasználás van, már amennyiben értelmezhető ez 2025-ben.
-
totron
addikt
válasz
pHantom x #125588 üzenetére
Meg, de nyilván a saját preferenciáid szerint kell súlyozni, aludj rá párat. Én is tudnék a kijelzőkről és azok elégtelenségeiről regélni, de a többség számára nem bír kiemelkedő jelentőséggel.
#125587Gabbana, hogy kell érteni az egérre való villogást? Adatmozduláskor SSD fronton itt is van leginkább winyókaparászásnak megfeleltethető hang, elég érdekes. Valaki majd megírja mi ez. Vagy a HDD-s hasonlatot a hűtésre értetted?
Amiket láttam T- és Yoga fronton kivétel nélkül az érintős verziónál tették oda magukat, a többi kijelzés szint alatti volt (nekem). Hogy újabban is ennyire szoros-e az összefüggés, arról majd a többiek nyilatkoznak. -
totron
addikt
válasz
pHantom x #125576 üzenetére
Mindenképp próbáld ki előtte a touchpadot, mert nem mindenkinek jön be a virtualizált kattintás. Illetve te ismered magad, hogy mennyire vagy touchpados és mennyire pointos, így mennyi lenne a trackpoint-használathoz köthető itt már nem kattintgatás = haptikus érintgetés. Amely önmagában nem rossz, de nem biztos, hogy ezen a ponton van a legtutibb felhasználási módja, de ezt majd te eldöntöd. A 16:10 áldás és ennyiért már az sRGB is rendben van. Gondolom az IPS-verzió. A billt van, aki rosszabbnak hozza ki az elején, de megszokta, más soha nem szokta meg, mert tényleg rosszabb, ennek megítélése is rád vár. Várj be más véleményeket is azért. Élőben elég patent elsőre, de a mindennapok döntenek majd.
Ennyiért megérősnek tűnik.
-
totron
addikt
15''-on nem ad akkor a ThinkPad megoldást az IPS 45% NTSC-átokra? (590-ig bezárólag) Míg a 14''-on ad, 15''-on nem? 540/541-en kívül van FHD, ami nem olcsó IPS is egyben? Jöhet a TN is, sőt, bármelyik gyártótól jöhet a gép. 16:10 sem ártana. Tudom, fentebb ezek tudnak teljesülni egyszerre, de ott meg az ár a kizáró tényező. Teljesen üres halmazt kergetek?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125526 üzenetére
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125524 üzenetére
Az 500 pont nem hajtómű jellegű hangprofilú. Belekalkulálva az átlag alapzajszintet és a többi bolygólakót írtam, tényleg szinte folyamat pofázott volna szoftver nélkül. Smart1-beni működését véve persze egyetértünk. Mihez képest nem hangos? Valamivel állítsuk szembe, tegyük kontextusba, mert téves infókkal térnek így nyugovóra az emberek.
Nem mindegy az sem, hogy a játék az alap vagy a nyugis netezés, munka jellegű koncentrációt igénylő felhasználás.
Melyik maihoz közelebb eső modellben van olyan együttállás mint a T500-ban volt? -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125522 üzenetére
Némaságról itt nem volt szó, repaszta után sem, alapból élhetetlen lett volna, bekonfigolva viszont gyönyörűen együtt tudtunk élni, nem véletlen volt a hosszú együttműködés. Sok 0 RPM-es szakasszal netezés közben. Nem volt buta a hűtése, de kellett neki az a konf. Az elhúzódó - később kotyogással vegyes - szólamait meg elnéztem a megannyi kuss mellett, P8600 egyébként. YT HD/FHD meghajtotta, de tűrhetően. Level 1-je is nagyot szólt, nem simult bele a környezeti zajba, míg egy 410 Level1-jének egyensuhogása teljes csendben sem hallható, csak ha a fülem oda teszem közvetlenül. Ami a mai napig világbajnok technikai bravúr a szememben (fülemben). Tehát erősebb szound egy bélműködés vagy középfüli véráramlás. Cserébe terhelésre fütyül, YT @50/60 inkább kerülendő emiatt vele, bár bírja drop nélkül. Nagy különbségek vannak venti és venti, vezérlés és vezérlés közt, papíron megírt RPM-ekből ez nem derül ki. De egy 470 is nagyon szépen regulázható - szintén még a régi szoftverrel - ott már mehet akár HEVC is; alig hallani - konfig nélkül az is hangos.
Nem mindegy, sokkal levegősebb a működés Win 7 alatt. Csendes szobában használva, nem ipari/körúti alaphang mellett. Nem tudom hány ventivel jött ki az 500, ebből is adódhat a tapasztalati különbségünk. -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125518 üzenetére
Írod mindezt úgy, hogy TPFC nélkül nem hangos szerinted...? Netán azzal használtad? Azon belül is alapbeállításon vagy módosított konfigfájllal? Win7-hez képest 10-zel jobban és gyakrabban hallatja a hangját, ha felcsattansz ezen, ha nem. A használati helyiség akusztikája, felhasználás módja, az egyén tűrésküszöbe, vezérlési metódus, venti frekvenciája, elhelyezése, mind-mind szerepet játszanak egy halk vagy hangos végkövetkeztetésben. Igen, nem volt rossz a hűtése, de jó sem... Egy precízebb venti hang nem elnyúló pörgetésekkel sokkal szerencsésebb lett volna, e kettőben például nem volt jó az 500, főleg egy már kotyogósodottságnak indult állapotában. 8 évig hallgattam. Szóval némi idealizálást érzek a digitális hangodban.
#125519V.Stryker, használd szalonnázás közben és beavatódik. Onnantól már könnyebb lesz.
-
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125461 üzenetére
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy miért működtek eddig az egyéni vonalak, miért most kell összeönteni a mindent is.
-
totron
addikt
/dolgozott velük
Akik pedig ThinkPadekkel nem, azok sokszor középen lévő piros pontnak nevezik. Nem tudom funkciót látnak-e bele. Nem lesz mivel mutatni majd a menő laptophasználatot. Valaki piacgazdaságilag levezethetné, hogy miért jó ez a homogenizálódás, egyéni jegyek módszeres kinyírása. -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125455 üzenetére
Erről nem beszélünk!
-
totron
addikt
válasz
fatpingvin #125408 üzenetére
Eddig miért nem?
-
totron
addikt
válasz
simonjoe #125401 üzenetére
Mert van fenn driver. Elvileg van hekk rá, de utána kell nézni. A Háromujjas kézmozdulatok alatt állítottam be a középsőkatt funkciót, így mindkettő móka van. Igaz, jobb lenne 2 tappal abszolválni, a 3 nehezebben jön össze (görgetés mellett böngészőtabok bezárására, linkek új tabon való nyitására is használnám, sokat). Sajnos a 2 érintések - görgetés, kétujjas jobbgomb - kikapcsolásával sem keletkezik lehetőség kétujjas középső funkció beállítására.
Szerk.: hm, illetve a saját felületen beállítható a Use as middle click - múltkor ezt valamiért pont nem engedte...
-
totron
addikt
válasz
simonjoe #125390 üzenetére
Alapból azon van, nem? Driver nélkül a böngészőben iterálható verzió, driverrel meg a trackpointtal való görgetéshez, meg is jelenik a kis vertikális ikon, ha megnyomod a középsőt.
Olyan mitől lehet, hogy a billentyűzet világítás nem akar elaludni? Beszakadt trackpoint-gombbal, meg ragadós alsó touch gombokkal, de ezeket felváltva letiltva BIOS-ból sem történt javulás (nem tapasztalható funkciójuk, tevékenységük, tehát elvileg nem emiatt van az örök világosság).
-
totron
addikt
Eltettem egy akksit, kivehető, fiatal még, érdemes kímélni, ~59%-on. Az számít, hogy feltöltöttségből fakadóan vagy merítés után ennyi a %? Ez a leghelyesebb szint az eltevéshez?
Melyik is az utolsó kivehető akksis modell?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125268 üzenetére
Valóban leugranak a színek, arról nem is beszélve, hogy betekintésben ez van legközelebb egy CRT-hez amit laptopban láttam valaha, de egyéb eszközökkel összevetve is dobogós. Még csak nem is villog. Igazi telitalálat. Használható hardvert kellene csak alá gyógyítani.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
totron #125260 üzenetére
Egyre betegebb a 410, foltozzam-e vagy engedjem el? Örömtelien előnyös és fájdalmasan előnytelen tulajdonságai versenyt futnak. Ha akadna fórumtárs, akivel lehetne boltolni 420, 510, 520 magasságában masinériát... Maradt még felfedezni való abból a korszakból is. Vagy egyéb javaslat.
-
totron
addikt
6t *róbá362 1rn5 va3a05t
-
totron
addikt
Körkörös görgetési gesztus megoldható valamiképpen? Egy Dellen olyan jól sikerült finomhangolni, hogy megtetszett, kézkímélőbbnek is hat.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125083 üzenetére
Szexi ez a befelé eső káva, mindig is az volt.
Nehezen áll rá ilyen után a flatre a szem, főleg ha kövér az a flat. Használtam jó ideig touchpad nélküli modellt, nem volt azért a legjobb, el lehetett lenni vele, de jobb, ha tudsz váltani a kettő beviteli módszer között. A Synaptic-szoftver beállításait párás szemmel, vágyakozva néztem.
Mondd, hogy a sajátodat újítod. -
totron
addikt
válasz
Reggie0 #125079 üzenetére
Ugyanúgy szokós mint az elrendezés. Azonosulni kell vele idővel vagy örök ellenségeskedés/csere.
Láttam egy vidióban, hogy a gyerek két kézzel használja a touchpadot, meg a trackpointos mozgáskultúra sem szabványos volt, vagyis hüvelykujjat nem használt. Kicsit olyan idétlennek hatott, meg amatőrnek, de lehet, hogy neki van igaza. Mivel egykezezéssel alkari fájdalom azért befigyel, ahogy a hüvelykujj sem köszöni meg a repetitív gyakorlatot. Ti kétkezeztek?
-
totron
addikt
Soha nem szabadott volna eltűnnie annak a színnek.
#125016Bélabácsi, úgy érted ezen a modellen is használtad már ezt a folyadékot és nem lett semmi? Te voltál ott, elvileg te tudod a legjobban a kronológiát, így a hatásmechanizmust. Az is lehet egyébként, hogy eddig ''nem'', most meg igen, elérte a kritikus vékonyságot a felület, a szer meg nem általlott sarkosabbá tenni a kopást. Gondolom ujjbeggyel is érezni és zavaró. Mindenki vonja le ebből a messzemenőt, vagyis hogy nem ártatlan a szer. Maradok is a desztillált víznél és 1x-, de legalább is nem sokszor használt törlőkendőnél -- aktuális szállópor-összetételen is áll, de csiszolópapírként viselkedik ha por éri és munkára fogjuk. A kikönnyített anyagminőségek mellett mégjobban figyelendusz ilyenekre.
#125068FoxiestFox, két fázisban következne el a hatás:
1. szakértői méltatlankodásokkal teli fórumok, helyek, kiegyenesített kaszák
2: a (nem is várt) csoda elmarad: nem ismerik fel az eszköz hasznosságát
mindeközben: varjak az elhaladó ótók kerekeivel törettetik fel napi dióadagjukat
Nem árt az, mikor funkcionalitás és anyagminőség összeérnek. Keressük a sikeresen ötvözött jótulajdonságok hordozóját. -
totron
addikt
válasz
barnam_ #125052 üzenetére
Az XPS-en se rossz ilyen szempontból a Del fölötti érintőgomb, mely a CD-t adja ki. (Dedikálott videókarival alkalmas netezgetésre a mai napig, jól összerakott kellemesség, lekapva a hátulját meg egyenesen notebook pornó.)
#125031Yellow73_a, pl.: [link] . Mihez képest más a mi? Miről mire váltottál? Még egy természetellenes AI-videónál is rémületesebb ThinkPadet ilyen touchpaddel látni. Még ha a jó megoldások közül való is a haptik, hogy veszi ki magát egy hüvelykujjas felhasználásban? Ilyen még nem volt.
#125034Penty, számos furfang megesik a fejlődésbe oltott karcsúsítások, meg agymenések okán, de számomra meglepő, hogy a mellékzöngékről írtok, a lényeg meg kimarad; nem mindegy milyen a nyomáspont, annak kivitelezése, filozófiája, a felület tapintási élménye. Mennyire imbolyog a key és ilyenek. Nagyban meghatározzák az összélményt.
A más elrendezések és méretek témája meg megszokás kérdése, egyénfüggő, hogy kinek mi megy át, de esélyt lehet neki adni, a noti, mint olyan amúgy is a kompromisszumok ízetlen mezeje. Sokáig fújtam a vertikális vékony enterre, kiemelten idétlenül néz ki minden képen, a gyakorlatban láss csodát meg rendesen jó. Cserébe az usákos entert viselem nehezebben mára már.Nem fontosabb a pirossal szedett rész sem, de nem vagyok hajlandó billentyűbűvészkedni pluszban amiért esetlen a formázás.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125027 üzenetére
A pöcökre is panaszkodnak, hogy hitványabb lett, meg a touch-ra is. Hogy érzitek?
Haptikus téren mik a benyomások?
#125028Yellow73_a, a legfontosabb a trackpoint, anélkül nem veszek gépet.
Szintén zenész, nem is kínoz a bőség zavara... -
totron
addikt
válasz
peter.pap #125014 üzenetére
Tudod ragasztani a fésűt, de azt ugye leginkább egyszer.
#125013Bélabácsi, bocsi, de valahol komikus, hogy a gondoskodás égisze alatt saját kezűleg rombítottad ilyenné. Együttérzés persze. Majdnem féláron vettem egyet ilyen problémával, ennyit tudok csak. Megírod pontosan ezt a két folyadékot? Az alkohol egy dolog.
-
totron
addikt
válasz
ricsip #125008 üzenetére
Ez még mindig korrektebb annál mint mikor a 2x1.2 GHz retróra is felszenvedi Üzletember Margit/Béla a Win10-et, ami pedig csak fényképen mutat jól. Az egyszeri ember viszont pont vizuális annyira, hogy ez elég legyen a jóhoz. Azt se felejtsük ki, hogy több példány esetén az erősen leharcolt fedlapú fotófolyamába egy makulátlan, másik tetejét kell becsempészni.. ésatöbbi. Egyébként kedvezőbbek az árak/állapotok, mint hardveraprón?
Vagyis itt legalább a hardver-szoftver szinergia vállalható és valid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged