- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Aero vagy overlay módban nem gond a fullhd lejátszás inteles gpu-val, ha a proci elég erős hozzá. Mondjuk én megtámogattam egy broadcom hd dekóderrel, hogy ne izzadjon meg úgy a gép tőle (és a flash 1080p is megy így).
Ezen a héten a t61-est használtam fullhd monitorral, külső egérrel és billentyűzettel. Csak egy usb/expresscard analóg tv tuner kéne hogy a kábeltévét is nézhessem vele
Ha nem akarok játszani, akkor nem is veszem észre, hogy kevesebb lenne a sokkal erősebb 4 magos asztali gépemnél, viszont csendesebb és kevésbé fűt.
-
audi100td
nagyúr
értem, amúgy én is így tettem úgy 1-1,5 éve, eladtam az asztalit és helyette notebook
Akkor viszont nem érdemes annyira spórolni, az X-ek jobban össze vannak rakva, de a T-vel sem igen van probléma, csak inkább ilyen apróságok, amik engem amúgy baromira zavartak a T61-nél, másokat meg egyáltalán nem. Gondolok itt a nyekergő műanyagokra, pontatlan illesztésekre, egyik sarka a gépnek a levegőben, hangosabb hűtés, nagyobb fogyasztás, meg a T61/T400-nál hajlamosak idővel kikopni a zsanérok.
Az X200/X200s viszont 12,1"-os, van akinek ez kevés, nekem pl. még épp hogy megfelel, cserébe jobban össze van rakva és a kijelzőt AFFS-re lehet cserélni, ami jóval szebb képet ad a gagyi Tn panelnél, a betekintési szögekről nem is beszélve. Illetve le kell mondani az ultrabay-ről, de ez dokkolóban elérhető, viszont 6 cellás akksival csak kb 1,3-1,4kg. A 45nm-es c2d procik már lejátszák a youtube videókat is 1080p-ben.
SPDI-F egyes dokkolókon szokott lenni
Amúgy 1-2 év alatt semmilyen T vagy X nem fog széthullani, a 7 éves T42-m ma is szinte olyan mint ha új lenne.
-
sagit
veterán
válasz
audi100td #20096 üzenetére
igazából ha már veszek akkor lehet az asztalit kukázni kéne és elég lenne 1 TP+dokkoló otthonra... ha pedig ez lesz akkor a 150k-t sem sajnálom rá...
viszont akkor olyasmi kéne ami nem fossa össze magát a flashtől/1080p-től ( játszani nem játszok az nem lényeg) csak a win7 működése legyen kifogástalan
am egyik modellben sincs SPDI-F?
am az X széria még fajább? tényleg nem vagyok nagy mágus ebben a témában, csak egy olyan laptopot szeretnék ami nem hullik szét 1-2 év múlva mint anyám "fusija" .... és nem kell rá vigyáznom mint egy hímestojásra
-
audi100td
nagyúr
Pedig T-re 100-nál többet nem adnék ki
, akkor már inkább X200
szerintem inkább gondold át mire is használnád a gépet, feleslegesen ne adj ki plusz pénzt
sagit: amúgy full HD filmekkel nem lesz gond, core 2 duo kinyomja izomból, flash már talán más tészta, de 720p-t simán elviszi youtube-on is
-
sagit
veterán
válasz
franc0 #20086 üzenetére
még csak nézelődök, kb 1 hónapom van a döntésre
t61-ből az nvidia karisok hullanak? erről mit lehet tudni?a T61p-nél is fennáll ez a hiba? ( ha fennáll egyáltalán) Nem volna rossz azért ha ki tudnám kötni hdtv-re és az 1080p menne vele ( bár ritkán nézek full hd filmet)
ilyen dokkolót is szerválnék természetesen, ahogy látom azon van DVI amit gondolom gond nélkül lehet HDMI-re kötni ( nem baj ha nem viszi a hangot, elég a kép)
-
Gondwana
addikt
Nevezzük konstrukciós hibának: a déli hídra alulméretezett lett a (semilyen) hűtés, ennek a melegét érzed. Barkácsilag úgy szokták gyógyítani, hogy lépcsőt hajtanak egy rézlapból, és hővezető pasztával egyik végét a chipre, másik végét a PCMCIA/ExpressCard házra ragasztják. (Mondjuk, nem árt még valamivel, - pl. ragasztószalag - megfogatni)
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Az szerintetek miért van, hogy a t43-om tapipadja alatt (alul) nagyon meleg lesz? A vinyó 40 fokos, de kívülről közelse olyan meleg mint a tapipad alul.a cpu meg 49 fok. Korábban valaki ajánlotta, hogy pasztázzam újra, ezen is javítana?
egyébként a t400-on kb hány évvel ezelőtti játékok mennének? Az edge is van olyan jó mint pl a t400? -
franc0
őstag
Van elfekvőben egy laptopom, ami pont ilyen fizikai paraméterekkel bír. Namost ez két dologra alkalmas:
- asztali használatra
- emberölésre
Laptopként való használata olyan, mint szamurájkarddal enni a bécsiszeletet. 14" felett nemhogy másodlagos, még elsődleges gépnek se vennék laptopot.
Ha strapabírót akarsz, T-t vagy X-et kell venni, ennyi a történet. Ha ezt nem tartod be, inkább vegyél olcsóbban valami más márkát. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td #20080 üzenetére
utánanéztem, nem tudtam, mi az a Z61m.
Ezt találtam, mint tesztet, hát, tényleg nem egy szépség, de az még hagyján, ez valami eszement vaskos
4 cm vastag ÉS többnek néz kiEttől függetlenül baromi masszív gép lehet ez.
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T500-hoz honnan érdemes akksit vásárolni? Itthon 25K körül van az új, ebay-en [link] persze nem eredeti...
-
sagit
veterán
erről vélemény?
elég jónak tűnik nem? ( dokkolóval 60k)
-
abcukistván
tag
Most nézegetem mekkorákat estek a TP-k árai. Tejóég. Szerintem lassan érik egy X szériás gép is.
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #20075 üzenetére
Én 15" T60-ban cseréltem kijelzőt 1400x1050-ről 1600x1200-ra.
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #20074 üzenetére
Én nem szeretem az ilyen kis kijelzőkön a nagy felbontást, mert túl kicsik lesznek a betűk. Vagy állandóan nagyítok, az meg idegesítő. Én kb 40 centiről szeretem nézni a képet, ahhoz ez optimális.
Amíg a fehér MB-t használtam (ugye 13,3" 1280x800) másfél évig, egy picit romlott a szemem.Van itthon jelenleg 1 asztali és 3 noti, gondoltam ez már túlzás. A jövőben majd egy X201-re benevezek. Néztem a te géped is, próbálom szoktatni magam a trackpointhoz de még nem tudom nélkülözni a touchpadet
-
franc0
őstag
Szia!
Pont most hirdetek egy T60-at SSD-vel, T2400-al 2,5 giga RAM-mal. A proci miatt tényleg csak 32 bites Win megy rá, viszont ultragyors a Win7. Simán kenterbe veri az asztali gépem (Phenom 955BE, 4 giga RAM, tesztgyőztes Seagate vinyó).
Én is érdeklődtem a procibővítésről itt a topikban, de végülis arra jutottam, hogy minek... Második gépnek tényleg nem találsz jobbat. -
audi100td
nagyúr
többen is használtuk a moddolt BIOS-t, nem volt vele gondunk
de persze csakis saját felelősségre
cadeyrn: T61-nél sem igen hallottam túlmelegedésről, max poros venti, vagy pasztázás miatt, de az mindegyik gépnél előfordulhat. VGA-k tényleg hullanak néha, de csak a Quadro-s modelleknél, na olyat nem vennék az biztos, csak intel-est.
-
sagit
veterán
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #20066 üzenetére
Majdnem pont ilyenem van. Került bele egy SSD, és olyan, mint a Villám a Tom és Jerryben.
Összehasonlíthatatlan előnye a T6x-szel szemben, hogy T400nál még nem igazán hallottam túlmelegedésről vagy megroggyant videóvezérlőről.
-
BalazsKKa67j
tag
Ez itt a reklám helye
T400
-
soldi3r
veterán
hello!
lenne egy olyan kérdésem, hogy T40-ben a short hűtőt ki lehet cserélni a long fajtára? illetve, hogy ezzel megoldódna e vga melegedés? 1x már volt golyózva, többször valószínüleg már nem lehet -
-
sagit
veterán
válasz
audi100td #20057 üzenetére
jólvan, mondjuk még 1 hónap tuti vissza van a vásárlásig csak időben nekiállok tájékozódni
akkor abból a pénzből amit procira költenék inkább szerválok valami 64 gb-os ssd-t
ilyen ultrabay bővítőről tapasztalatok? mert akkor a hdd-t oda átraknám.... optikát alíg használokés köszönöm a segítséget
mobileman: nem vagyok nagy thinkpad guru csak azért tetszettek meg ezek a laposok mert elég strapabírók és csak hurcolni kéne második gépnek..arra meg tökéletes lenne
a T60-T61 közt mik is a fontosabb különbségek?
-
mobileman
senior tag
-
audi100td
nagyúr
lényegében csak annyival jobb a t7xxx proci, hogy 64bit-es, szerintem emiatt kicserélni felesleges illetve nem is olyan egyszerű, mert nem mindegyik T60-ba lehet ilyen procit tenni, csak amelyikben rev. 3-as alaplap van
100k alatt én T400-at vagy vennék, azok általában még garisak is és a "P"-s procik kevesbbet esznek, így tovább bírják akksiról meg kevésbé melegszenek.
de persze ár/érték arányban a T60 a nyerő
SSD sokat dobna a rendszeren az biztos
-
sagit
veterán
sziasztok
Egy Thinkpad T60-ba gondolkodok. Érdemes upgradelni a procit benne? Amit kinéztem abban t2400 van .. nem lesz az gyenge win7 alá? t5xxx vagy t7xxx-es széria? más is bele megy a laptopba? am ha jól tudom a t2xxx sorozat nem támogatja a 64 bitet ugye?
lehet egy ssd berakásával többet gyorsulna a gép?
esetleg egy t60 helyett más alternatíva 100k alatt?
előre is köszi a választ
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
sbazsi #20052 üzenetére
volna 1-2 meglátásom: ezek szép állítások, de jelen formájukban egy blogra valók.
Szerintem legközelebb fogalmazz kérdést is a hozzászólásba.
A másik, hogy ezeknek mi köze a Thinkpad topichoz?Nem mintha nem akarnék segíteni, de egy szóval nem mondtad, hogy mindezek milyen gépen, környezetben, oprendszerrel, böngészővel történnek, néma gyereknek meg .... /a mondat befejezését mindenki saját ízlése szerint illessze oda. /
Egyébként ez mind wines szarnak tűnnek, nem volt véletlen windows updated a közelmúltban? -
sbazsi
veterán
volna 1-2 gondom: egy ideje nem megy az ujjlenyomatos bejelentkezés.
a másik, hogy a tapipadon, ha két ujjal taperolok, akkor nem scrolloz lefelé a böngésző
a harmadik, hogy nem megy a win XP mód.
A(z) Windows XP Mode visszaállítása nem sikerült, mert a gazda processzortípusa nem megfelelő, vagy a rendszer nem támogatja a hardveres virtualizálást.
korábban ment, elvileg semmit nem állítottam el. -
Gondwana
addikt
válasz
Thusor #20050 üzenetére
Röviden: nem.
Hosszan: Az Autentech cuccok kommunikációja zárt szabvány, és mivel kódolt is, ezért nehezen fog hozzá bárki reverse-engineeringgel drivert írni. Az R/T/X61-ekben volt utoljára olyan típusú FP, amihez hegesztettek linuxos drivert. -
Thusor
őstag
T520-ban be lehet valahogy üzemelni ubuntu 11.04-en a fingerprintet?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20045 üzenetére
-
jochen
csendes tag
Hello.Szeretnék érdeklődni, hogy x 40-esbe milyen tipusu memória kell,ddr2 vagy régebbi? és ha ssd-re váltok, milyet ajánlotok? Ugyanez a két kérdés vonatkozna x31-esre is.Előre is kösz!
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko #20044 üzenetére
Hát ennyi, én is OFF-olok hamarosan, az új Macbook Airel az Apple megcsinált a világ legjobb notebookját ever.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #20043 üzenetére
Azokhoz nincsen közöm, és azoknak köze nincsen a gépvásárláshoz se...
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
buvartacsko #20042 üzenetére
Ez a kérdés első fele volt.Olvasd tovább is!
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
mobileman #20039 üzenetére
Mert 12" a követelmény, és valahol 120k körül van a felső határ.
Ergo X200s, X201, X201s, és X220 kiesett ár miatt, a többi nagy. X300/s és X1 még jöhetne, de ezek erősen ár felett mutogatják magukat.( Nem nekem lesz, én boldog tulaja vagyok egy T400-nak, ha magamnak kéne, X201s, ahhoz nincs "kedvem"
)
-
mobileman
senior tag
válasz
buvartacsko #20038 üzenetére
Mért pont X200? A többi új T vagy W széria tán nem jó? Én inkább a választást a Vevőre bízom, nem más véleménye szerint kell eljárni, mert pusztán azt használ az illető..
-
cadeyrn
aktív tag
Egyik téma: (legyen mondjuk az A jelű):
valaki tud tanácsot adni a következőkben?
X61 vs X200
- hang
(mármint fan és disk noise, nem a hangszóró)- kopási hajlamok
- kijelző fényerő
(leírások alapján az X60 elég sötét)Mindenhol csak s meg tablet verziókról találok érdemi infót, jó lenne tapasztalatot hallani.
Másik téma (B jelű):
Ubuntu 10.10. Multibay disk hdparm-mal sleep-be téve, de valami hajlamos felébreszteni. Van valakinek ötlete, hogy micsoda?Harmadik téma (C jelű):
hdaps megy valakinek Ubuntu 10.10 alatt? modprobe ok, hdaps, tp_smapi és thinkpad_ec modulok vannak. Ja, 2.6.36 kernel, ubuntu kernel ppa-ról, ha számít.
Ezt a leírást követtem, de a multibay hdd-re (nálam értelemszerűen sdb) nem akarja az igazát. -
csmat
senior tag
-
rii
nagyúr
okaly .. köszönöm! akkor T43 lesz majd a befutó
-
tomi.tomi
tag
válasz
adabra #20020 üzenetére
Szia!
T400-amnál ugyanez van - Win7 64 bit, ritka újraindítás, néha nem működő fényerőállítás. (System Update-et rendszeresen futtatom)
Ilyen a gépem új kora óta, sőt, a korábbi SL500-am Win Vistával is ilyen volt, úgyhogy ez valami feature lehet.
Nem kell újraindítani a gépet, hogy megszűnjön, elég, ha lehajtod, majd kinyitod a fedelét, és megjavul.
Egyébként amikor nem működik, akkor a Windows alól sem tudod változtatni a fényerőt. Pl. Windows Mobility Centerben meg sem jelenik a kijelző mezője.
Ha valaki tud végleges megoldást, az engem is érdekel, de egészen hozzászoktam már, szinte fel sem tűnik. -
rii
nagyúr
40.000 körül/alatt nézegetnék ibm gépeket
tudátok ebben a kérdésben segíteni?
wifi, net, torrent, 7/24, oktatóvideó-nézés
erre kellene
-
adabra
senior tag
Sziasztok,
van valakine ötlete arra vonatkozólag, hogy Win7 alatt időnként miért nem működik a fényerő állítás az Fn+Home/End billentyűkkel? Most 64bitest (angol Ultimate) használok, de korábban 32 bitesen is tapasztaltam. Jó ideje nem volt újraindítva a rendszer; ilyenkor szokott előjönni. Számtalan sleep és pár hibernálás történt a legutóbbi boot óta.
Az újraindítás persze segít a problémán, de ezt szeretném elkerülni.
Power Manager 3.59 -es van telepítve.Köszi
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td #20016 üzenetére
<--nagyon off eleje-->
Ez a grafika dolog az agyamra megy, már elnézést.
Ott a Lenovo W széria és a 17"-os HP EliteBook, mintkettő Wide Gamut FullHD kijelzővel, komoly eséllyel, hogy azok a kijelzők jobbak, mint a MacBook Pro-ban, ráadásul mattak.. Sajnos már régóta nem Eizo kijelzők vannak a Macintoshokban, mégis mindenki ezeket isteníti.
<!--nagyon off vége-->
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #20015 üzenetére
Ja, hát felhasználás függő is persze, ezért is írtam, hogy az én szemszögemből kiindulva mit vennék. Mondjuk ha grafikára kell akkor már a kérdés is értelmetlen, mivel eleve nem igen jöhetne szóba az air.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #20007 üzenetére
ízlés kérdése
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #19888 üzenetére
megjelent az új Air
lehet nyálat csorgatni, ha majd lemegy az ára 200k köré szerintem benevezek egyre, addig MBP
-
brd
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #20003 üzenetére
40%-ra töltve, 4 C° környékén, de 0 C° alá ne menjen, tehát fagyasztóba ne tedd. Félévenként nézd meg, hogy nem esett-e nagyon a töltöttsége: ha úgy 10%-20% alatt van, akkor mindenképpen töltsd fel 40%-ig megint. Egyébként így is romlik majd az állapota, de úgy évenként kb. 1-2%-ot csak.
-
Sanyi.mTs
addikt
ha van két akku-m és csak az újabbat akarom használni, akkor hogyan tároljam a másikat, h ne menjen tönkre?
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #19998 üzenetére
10.1” WXGA (1280x800) 16:10 IPS panel with Corning® Gorilla® Glass.
jó, hogy ezt még pont lehetett kapni.
szerintem tuti nem x220 lesz a jövőbeli x szerver, hanem vagy ez a pad, vagy valami ezermagos tegra utód.
ezzel kapcsolatban erős ingerenciát kaptam most, hogy két egymásba fordított x200 tetőből meg egy mobilból "parasztgyerek thinkpad air"-jét faragjak.
az egyik tető végülis szinte 1:1 úgy maradna, mint a mostani x-eken. lehetne (akár tapis...) affs panel, ott van benne a webkam, zsanér kampók, antenna, minden.
a másik tető lenne maga a készülékház, benne a bill, alatta telirakni mobilteló-akksikkal. valahova le kéne még rögzíteni az okosteló alaplapját is persze. nyilván a normál palmrest kerülne rá.
lenne rajta mini usb meg hdmi, kombó 3,5" jack, 3g, gps, wlan, android.
azt hiszem valami ilyesmit sürgősen meg kell építenem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest