- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ki, mit tud róla: xxlgsm
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- 
			  Mobilarena Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Peet91 aktív tag válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetéreHogyne tudnék. Egyszer egy okos ember azt mondta, hogy ne akarjuk megjavítani azt ami nincs elromolva. Mindettől függetlenül egy próbát megért, és egyébként az a tapasztalat, hogy a HDSentinel honlapján levő drivereket nem szereti egy x61 (4-ből egyet sem). Szóval most visszament a win default ahci driver. És ez marad is. 
- 

- 

Peet91 aktív tag válasz  rgeorge

üzenetére rgeorge

üzenetéreDe igen, most kipróbáltam hogy kitörlöm az eszközt, driverestől, aztán beállította a szabványos ahci kontrollert, azzal megy a trim, viszont ez ilyen háború előtti 2006-os driver, szóval megpróbálok valami frissebbet, aztán max visszaállítom erre, ha sehogy sem lesz jó. Köszi a segítséget! 
- 

Sensei aktív tag Lazán kapcsolódik: [link] 
- 

Peet91 aktív tag válasz  rgeorge

üzenetére rgeorge

üzenetéreValaki meg tudja mondani a pontos driver verziót? Csak mert nézem a weboldalt, és itt eléggé gyűjtő jelleggel, Intel ICH8/ICH9/ICH10/Z68/C216 Driver van a x61-ben pedig egészen pontosan ICH8M-E/M SATA AHCI Controller van. A kérdés maga az, jelenleg a 8.9.2.1002-es verzió van fent, és nem jelez újabbat, ettől még megeszi a HDSentinel oldalán ajánlott pl. 9.6.5.1001-et, vagy a későbbi 10-es verziókat? 
- 

válasz  animatrix11

üzenetére animatrix11

üzenetéreEz még mindig soknak tűnik.. milyen pasztát használsz? 
- 

animatrix11 őstag 
- 

rgeorge addikt válasz  Peet91

üzenetére Peet91

üzenetéreA Sentinel elég megbízhatóan jelzi vissza a trim-et. A parancssori ellenőrzés csak a parancs operácisó rendszer általi küldésének tényét mutatja, a Sentinel azt is jelzi, hogy ez a parancs eljut-e a meghajtóig. Ha nem, de a rendszer küldi, akkor ott a driver hibás. A sentinel oldala is segít a megfelelő driver kiválasztásában. 
- 

Francia91 veterán válasz  Peet91

üzenetére Peet91

üzenetéreSzerintem próbáld meg feltenni a HP féle IRST drivert, azzal meg szokott oldódni a probléma 
- 

Peet91 aktív tag válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreFun fact: Hozzáadtam a registry bejegyzést, lekérdeztem, és 0-t kaptam eredményül, de a HDSentinel továbbra is azt írja, hogy inaktív. Nyomtam egy restartot is, de nem változott a helyzet. :/ 
- 

- 

Gondwana addikt válasz  Tikakukac

üzenetére Tikakukac

üzenetéreMàrpedig mindenigaz, mert amikor megmurdélt az X201-em affs-e alatt az inverter, asszonypajtàs X200-àbòl vettem ki cserealkatrészt, de idővel a csalàdi béke érdekében megkapta az X201 eredeti LED LG kijelzőjét szalagkàbelestől. 
 (Apropò, hùsvét utàn lesz egy eladò AFFS moddolt működő wacom ceruzàs X201-em)
- 

- 

bnorci71 addikt válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetérenem a Low-endhez ragaszkodom hanem az árakkal van a bajom Ha a Thinkpad E531 LE akkor az Ideapad mi? 
- 

bnorci71 addikt válasz  btudos

üzenetére btudos

üzenetérenem tudtam, hogy csak a felsőkategória rendes gépUser hiba  Powewr managerbe elállítottam a min fényerőt, beállította, de változtatni csak újraindítással lehet, újraindítottam a gépet visszaállítottam most már OK minden 
 mondjuk ez elég hülye megoldás amikor 'Alkal'maz meg OK gomb is van.... 
- 

Tikakukac titán Aki esetleg, netalántán, mégiscsak buzulgatna rajtam kívül x200-al, álljon itt az öröknek: az x200-ak LED-es szalagkábele kopp ugyanaz mint az x201-ekben megtalálható, ugyanúgy 40 pines, tökéletes. Kijelzők is csereszabatosak ha minden igaz. Hajrá. 
- 

- 

HSM félisten válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreJól meg kell fújni, és megjavul, ha amúgy jó.  Nem szeretik az állást elvileg. Nem szeretik az állást elvileg.
- 

- 

bnorci71 addikt Segítsetek mert kivágom sa gépet a w7-el együtt eddig tudtam a gyorsgombbal fényerőt állítani most nem a vezérlőpultból a személyreszabásnál siscs csuszka a Power managmentbe se találok semmit sőt ott sikerült olyat csinálnom, hogy ha nincs nyitva egy ablak teljes képernyőn akkor az asztalt még fényesebre állítja brrr  
 az agyam kiég
 a hangerő megyThinkpad e531 
- 

Poo senior tag válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreÉn már vagy 5-6 gépet(T410) vittem szervizbe fan hibával, a jelenség ugyan ez mint nálad,állítólag ha belefújsz akkor elindul valami széria hiba szerintem. 
- 

Chaser legenda válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreHa ez komplett hűtő hibátlan ventivel ajándék ár  
 Én vettem bayről gyári ventit T60-ba, kb hibátlan feedbackes eladótól. 4k körül volt az ára. Jóval később lett beépítve. Sorjásak voltak a lapátok, működött kb fél évet...szóval ki kell fogni. Egy haverom azt mondta 1-2k ugy. is lehet simán jó. persze ugyanúgy lehet rossz is.
- 

Tikakukac titán válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreVolt már olyan ventim x200-ban amiről ha nem tudtam volna, hogy életében nem volt szedve és céges volt, azt mondtam volna utángyártottat raktak bele. Aztán jött még pár ilyen. Tuti módszer erre tényleg csak az ha láttál már vagy százat aztán ismeretlen a fogása... 
- 

válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetérea ventilátor viszonylag egyszerű eszköz, már-már majdnem mint egy szög. ha forog nem lehet nagy baja. lehet csak a gép érzékelte hibásan az inditásnál. amig megy, szerintem felesleges újat venni.  
- 

xcds őstag válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreMennyiért kellene adnia, hogy ne kérdezd meg    
- 

válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreSimán lehet, hogy csak rátekeredett valami szösz. Tisztítsd ki, ha nem garanciális már. 
- 

CharlieDrop veterán Sziasztok. Ma FAN error-ral nem kapcsolt be párom T410-e. Vmi fura módon akku ki-be után jó lett és egész nap ment. 
 Szerintetek döglik a ventilátor?
 Ez jó ár egy ventilátorért?Köszi 
- 

Gondwana addikt válasz  buca84

üzenetére buca84

üzenetéreMiért, a géphez màr van egy 170W-osod, nem? Akkut bekorlàtozod 30-70%, a 135W-ost meg bevàgod a gép mellé hordozòsnak, ha rajta van az akku, a kisebb töltő nem jàr teljesìtménykorlàtozással. (dokkon màs a helyzet, ràadàsul ha olyan a dokkolò, amin van LPT/rs232, tàpeltűnéskor sìmàn lekapcsol, ha biosban Enable legacy on dock van beàllìtva, 1ébként csak undockol) 
- 

rgeorge addikt válasz  animatrix11

üzenetére animatrix11

üzenetéreHa 2008.08 előtti gyártású a gép, akkor csak óvatosan a teszteléssel. 
- 

Francia91 veterán válasz  animatrix11

üzenetére animatrix11

üzenetéreA hőcsöveket érdemes megnézni, nem-e sérültek véletlen. Egy normális pasztával nem kéne, csak 45-60 fok között működnie... /T61-nél legalábbis ebben a tartományban szokott lenni/ 
- 

animatrix11 őstag Sziasztok Problémám lenne egy R61-el Quadro vga-s verzió és nemrég elkezdett fagyogatni, kiderült hogy bekapcsolás után a GPU alapból 80-90en fokos és emiatt áll le a gép, újrapasztáztam a vganál lévő hűtőt de nem segített, mi lehet vele a baj előre is köszi! 
- 

- 

- 

_Petya_ őstag Sziasztok, A T410 recovery lemezei géphez kötöttek, vagy másik ugyanolyan géphez használhatók? Én készítettem recovery lemezeket, működtek is rendesen az én gépemen. Viszont egy ismerősöm vett egy ugyanilyen gépet használtan, windows matrica van rajta, de az oprendszer kalóz. Vissza szeretné állítani a gyári állapotot, lehetséges ez az én recovery lemezeimmel? köszi, 
 Petya
- 

Gondwana addikt válasz  buca84

üzenetére buca84

üzenetéreA 4337 jò lesz T520-hoz, a hozzàcsomagolt 90W töltő miatt nem ìrjàk a 4magos i7-es gépeket (oda 170W kell, ugye...) ThinkVantage gomb: régebben ìrtam mindkét registry opciòt, ami a beépìtett és az USB Ultranav funkciòjàt àllìtja bàrmire. ( files\\ keresőszò meg kellene, hogy talàlja) 
- 

adorjant őstag Üdv! PC3L ramokkal használ valaki T500-at? Van nálam most 2x2 és 2x4gb is,2x2-vel ugrál a kép,ATI-val hibátlan,a 4gb modulokkal pedig el sem indul a gép. 
 Gondolom a szabvány miatt,de hátha valakinek van valami ötlete 
 BIOS az elérhető legújabb gyári.
- 

buca84 őstag QM procis T520-hoz jó lehet a 4337-es dokkoló? 
 Lenovo oldalon csak 2 magosat írnak...
- 

Xmodule őstag van valakinek tippje honnan kitöl erdemes t500ba halk ventit venni? 
- 

Tikakukac titán válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreMég a billentyűzet dokkos 10 colos tablet is szívás. Tapasztalom. Mennyit agyaltam én is ezen a tabletes dolgon... de mindig rájövök, hogy borzalmas. 
- 

Gondwana addikt válasz  szlovibuki

üzenetére szlovibuki

üzenetéreKék gomb? Erre való. 
 (prózában)
- 

mcroberto tag Sziasztok. Találkozott valaki olyannal hogy X61S leáll telepítés közben? W7 x86 és x64 nél is ugyan ott, amikor átváltana nagyobb felbontásra, ahol ki kellene választani hogy milyen módon telepíted, tiszta, vagy update. 
 Live Ubuntu-nál is csinálja, de ott is kb ott ahol grafikus módra váltana.
 Tettem bele másik ramot, ami T60ban tökéletesen megy, azzal is ezt csinálja.
 Winyó nélkül is kipróbáltam, Live Ubuntu ott is elhasal.Bios-t is vissza állítottam defaultra. Tipp? Ötlet? Köszi 
- 

Francia91 veterán válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetére   
- 

válasz  szlovibuki

üzenetére szlovibuki

üzenetéreAz önmegsemmisítést indítja el, de előtte formázza a lemezeket. 
 Egy órád van!
- 

szlovibuki tag A ThinkVantage gomb mire szolgál? Mert hiába nyomom meg nem történik semmi. Kell valami driver hozzá? 
- 

franc0 őstag válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreAkkor vegyél egy iPad-et és próbáld ki. Ennyi. 
 Majd rájössz.
- 

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreAz az érintőkijelző akkora méretben... Rakat kosz állandóan a display, és a kezedtől nem is látod mit csinálsz. Hatalmas élmény lehet.... Telefonban helyspórolásra elmegy, de bármi másban... Sose értettem, mire jó az ilyesmi.... 
- 

CharlieDrop veterán 
- 

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreKi beszélt itt előrelépésről? Tablet helyett javaslom. Megvan a nagy noti ereje és egy mobil eszköz kényelme. 
- 

Csibe78 tag válasz  Gondwana

üzenetére Gondwana

üzenetéreOké értem azért írtam hogy az Aida írta ezt nem tudom hogy mikor gyártották nem szedtem szét meg amúgy nem is szeretném, a képnek ha épp nem fekete a háttér nagyon szép képe van csak olvastam erről a foltosságról és nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja a kijelző élettartalmát. 
- 

- 

Tikakukac titán válasz  Csibe78

üzenetére Csibe78

üzenetérePanel kiszed, szemmel vizsgál, örül-bánkódik. Jó igaz, én mindent szétszedek mindig, de annál biztosabb, hogy az esetleges matrinyát megnézed nincs. 10 éves szvsz nem nagyon lesz az a panel, de érdekességek mindig vannak. Rühellenek is mint a bánat ha veszek valamit amiben van kijelző, 1 órát elvoltam a fénygépem kijelzőjével, alkudtam is 5k-t a betyármindenségit neki. Ami karcmentesnek van hirdetve legyen az. 
- 

Csibe78 tag Sziasztok. Nem rég vettem egy Lg paneles T500-t. ez az első laptopom de már régóta kerestem egy szép állapotút és úgy nézz ki megtaláltam. egyetlen egy dolog van ami aggaszt a gép legtöbb alkatrészén 2010 gyártási dátum van az lg panelem az aida szerint meg 2005-s gyártmány és ami pár nap után feltűnt hogy a fekete szín fölég Windows betöltése közben mikor fekete a háttér picit foltos nem durván de azért látszik közel hajolva hogy nem egyféle fekete hanem hol halványabb hol nem annyira. És a kijelző alján a visszajelző ledeknél átvilágít a fehér picit... mivel lg paneles fizettem rá picit többet a gép vásárlásánál mert ez jobb panel...tehát a kérdés várható hogy behal a panelom a közeljövőbe mivel majd 10 éves már gyártás (AIDA) szerint? Mivel egy 50k laptopnál 20k-s panel cserével kezdeni nem túl jó üzletnek tűnik így  
- 

cellpeti nagyúr nekem is bejönnek az X200asok, de az nem, hogy nincs rajta tapipad. 
- 

üzenetére CharlieDrop

üzenetére8-10 colos tablethez képest hatalmas 12"-os kijező, viszont a T410-nél lényegesen kisebb tömeg és méret, tehát jobb hordozhatóság, és hasonló hardver. Ha kicsit kisebb/könnyebb gépre vágysz, én is azt ajánlanám.  Mikor vettem a T410-et, megézegettem egy X201-est is, és korrekt kis szerkezet, és kellemesen hordozható. Nekem viszont túl pici lett volna dolgozni, így a T410 lett .... Mikor vettem a T410-et, megézegettem egy X201-est is, és korrekt kis szerkezet, és kellemesen hordozható. Nekem viszont túl pici lett volna dolgozni, így a T410 lett ....(#62021) btudos: Ha meglesed az előzményt [link], kicsit az jött le, hogy tetszik neki a T410, csak valami kisebbet, könnyebbet szeretne...  Mobilitás szempontjából pedig komoly előrelépés egy X201 egy T410-hez képest. Mobilitás szempontjából pedig komoly előrelépés egy X201 egy T410-hez képest. 
- 

btudos nagyúr válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreMivel ugyanaz a generáció, csak kisebb, szerintem egyáltalán nem előrelépés.  
- 

Gondwana addikt X201 AFFS mod fényerőlépcsői - fejlemények: 
 Fejezeteket már nem számolok, de van egy új irány: kaptam egy kódot: 5:=4.3k
 A fejleményekről majd beszámolok.
- 

N0rbiii csendes tag üdv! T400-ast szeretnék venni és lenne néhány kérdésem ha lenne itt olyan ember akinek van ilyen gépe és zavarhatnám 1-2 kérdéssel akkor kérem írjon privit! Nagyon szépen köszönöm előre is  
- 

- 

cellpeti nagyúr imádom ezt a T410est egy dolog kivételével. Igazán megcsinálhatták volna, hogy oldalt lehessen tölteni, mint az új Dell notikat 
- 

solaris7 tag válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetéreKöszi,nem kellett sokat barkácsolni minden passzolt mintha eredeti lett volna csak ami kitámasztott azt kellett eltávolítani. 
- 

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreVegyél egy X201-et meg egy dokkolót. 
- 

- 

solaris7 tag T60-as tulajokhoz szólok,meg persze akit érdekel.Aki esetlég késztetést érez magában hogy a gépében kicserélje a ritka lapátos két hőcsöves hűtőt T500-as hűtőre azoknak itt van három kép. Igaz felpolírozhattam volna szebben is de már nem volt idő rá (és úgysem látszik). Eredeti állapotban a T500 hűtő egy kis felületkezelés után Lamellás csiszoló koronggal eltávolítva ami feltartotta a billentyűzetet. 
 Majd rögzítve az eredeti leszorító lemezzel így már nem tart ki illeszkedik a billentyűzet.
 Hatékonyabban teszi a dolgát és halkabban,ritkán kapcsol be 52-58 fok közt alakul a hőmérséklet. Alulfeszelve + TPFanControl.
 Ezt mind azért követtem el mert IPS kijelzővel van a gép és az nagyon brutál 
- 

Kbali nagyúr Ha szervizben tudják sütni a bios-t, akkor javítás, ha nem, akkor alaplapcsere szerintem. 
 Elvileg visszakapom majd a gépen szerviz után, kíváncsi vagyok, mennyi idő lesz. Most cserének kaptam a cégnél egy másik 420i-t, de ennek meg kijelzőjén vannak érdekes fényes, világos foltok, ami csak világos háttérnél látszik, sötétnél alig (úgyhogy, ha visszajön az enyém, akkor megy ez).
- 

Sziasztok, egy X200-asba szeretnék akkut venni, a mostani nem bír már egy órát sem (42T4648 6 cellás). Egy 9 cellás mennyivel nagyobb és drágább, mint egy ilyen 6-os? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Sorozatok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Packeta
- További aktív témák...
- ASUS X571GT 15.6 GAMER LAPTOP
- Lenovo T14 (Intel Core I5 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó kifogástalan műszaki állapotban!
- HP OMEN 17 // RTX 3070 Ti // i7-12700H // 16GB RAM // 1TB SSD
- Villámgyors 11.gen Core I7 Lenovo T14 S gen2 32Gb DDR4 rammal és 512 Gb SSD-vel eladó!
- Garanciális // dobozos // MSI KATANA 15 B13V // i7-13620H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Munkás gép, minden nap megy
 Munkás gép, minden nap megy  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)