- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru #126742 üzenetére
A gen2-es kód persze, hogy jó gen2-eshez és a gen2-es gépben olyat talál
Inkább az okozta a zavart, hogy gen1-esként hirdetettet találni olcsóbban.#126741 Parci gondolom a más műanyag használata miatt lehet a megkülönböztetés, mégha amúgy az elektronika egyezik is bennük.
Német ebay-en esetleg akad ~ 100 euro körül szállítással [link] [link]
Esetleg rizikósabban china [link] 54 dolcsi, nem tudni melyik fru. -
Reggie0
félisten
válasz
RoboGuru #126730 üzenetére
Hat, az itt sem orulne
Amugy szerintem ezert is terjedt el az IDE-kben/editorokban a sotet temanal a nem teljesen fekete szin, hanem sotetszurkek, mert azoknak lehet fenyerot adni, hogy elnyomjak a tukrozodest. Telonal is az a szivas, hogy ha abszolut fekete valami a kepen, akkor hiaba tud barmekkora fenyerot is az oled, a nulla nulla marad. Amugy az olednek pedig a fekete tesz igazan jot fogyasztasi szempontbol.
-
-
-
-
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #98559 üzenetére
A bekarikázott rész kínaiul azt jelenti, hogy "new, original, 3 years warranty".
Mondjuk, hogy hajtom be rajta ugye. Három év múlva már sehol sem lesz ez a shop. Valamint amúgy ugye az, hogy ezt írta a képre, az ne mtudom mennyire hivatalos ajánlattétel. Szöveggel külön nem írta le.
**Nem tudok kínaiul. Most épp még csak kínai havert sem vettem igénybe, csak a Google translate mobilapp képfordító megoldását.
Azért az a 20 dodó elég kemény, de jogos amit írsz, az elfecsérelt idő és idegesség meg pluszban jön erre. A mostani amúgy leírta, hogy W520-al megy. Nem ment, videót kapott, meglátom mit ítélnek az ebayen.
Ez inkább hasonlít a gyárira amúgy, amit linkeltél. Pl 3 csavar, nem négy tartja, kicsit más a sarok kialakítása a műanyag öntvénynek, meg ugye a 6-pines csati. Meg az idő is telik, legközelebb már jóra kell behoznom.
(#98560) RoboGuru: Jogos, ha már megcsinálom maradjon. De mire megcsinálom utálni fogom
Szóval az érzelmek ugye. Mondjuk egy időre ha jól összehozom, akkor legalább ezt a problémát elfelejthetem, ez meg bármi használttal előjöhet. Főleg, aminek időnként kiakasztjuk a ventijét.
Itt még nem ment meg a bizti, de ha sokat kísérletezek lehet vége lesz
-
válasz
RoboGuru #98385 üzenetére
Köszi. Azóta nem csinálta, viszont a GPU órajel limitálását igen (már másik driver van fent pedig).
Próbáltam mindent, ilyenkor az MSI Afterburner sem képes visszatenni a normál órajeleket, mert az csak a 3D órajeleket piszkálja, a cucc fixen marad 2D órajeleken restartig...
Volt ma olyan is, hogy a CPU-t nem engedte 1.3GHz-nél feljebb, hiába váltogattam neki a profilt.. kihúztam a töltőt, bedugtam, és láss csodás visszaugrott normál órajelekre (nem, nem meleg, 60 fok volt, és neteztem).
Sajnos ez a "trükk" a GPU-ra nem volt hatással. -
válasz
RoboGuru #98272 üzenetére
Szóval, arról van szó, hogy elég szűken méri a beállításokat a panel. Win7 alatt volt több tabom is, mindent be tudtam állítani a pöcökkel kapcsolatban, most ennyi van:
A középső klikket pl registry tweakkel kellett megoldani. Azóta is működik, csak furcsa, hogy most ilyen.
Ja, az UltraNav driver verziója 16.2.19.14. -
ro_bert17
őstag
válasz
RoboGuru #98332 üzenetére
Új volt a vantage, most került fel Windows telepítéskor. Most újra telepítettem, de ugyan az.
A Továbbiak a Windows energiagazdálkodós részét hivatkozza meg.(#98333) Tim82: nekem is derengett valami, és én is keresgéltem de nem találtam semmit. Mindenestre rendeletem elemet az úgy is kell. Viszont bolondos lenne ha így maradna.
-
ro_bert17
őstag
válasz
RoboGuru #98309 üzenetére
Igen, oldalt oda lehetne navigálni, ha lenne hova.
Nálam így néz ki: [kép]Fent voltak a driverek. De azt nem tudom hogy lehet újra telepíteni.
Mondjuk nem olyan fontos, így is maradhat. Csak szeretném eladni a nagy akksit, ami felesleges számomra. Gondoltam egy kalibrálással megmozdulnak az elektronok benne.A T42-höz rendeltem cmos elemet az ebayról, az sem sürgős ha 850 napig állt a gép.
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #98201 üzenetére
Köszönöm a tippet! Simán lehet, a kenés elött kulso forrasrol felporgott.
Igazándiból minimalisat raktam bele a kenoanyagbol es ujabb kenoanyagot vennem itt (Daniaban) dragabb, mint rendelnem egy uj ventit. Szoval nem tudok sajnos tobbet kiserletezni vele.
Mindenkepp zsir kell ebbe felteszem az olaj annyira nem jo. Valamint ha egyszer osszerakom nem akarom tobbet szetszedni amig nalam van. Az meg leginkabb az uj ventivel garantalhato talan...
-
-
-
válasz
RoboGuru #96415 üzenetére
Sajnos ott elakad a dolog, hogy a Mobil (angolban cellular) menüpont kiválasztása után Speciális beállítások menüpontban csak annyit tudnék állítani, hogy kérje a PIN-t, vagy ne kérje.
A mobiltelefonos feloldás után most a noti se kéri a PIN-t.
Ennek ellenére !!! jelenik meg a PIN2 kód kérésére vonatkozó üzenet az adapterbeállításokban
Akinek Telekom HU LTE az elérési pontja, az megnézné nekem, hogy mik a beállítások a Speciális beállítások menüpontban
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
RoboGuru #95382 üzenetére
Akkor gúny nélkül mondom, hogy valamit nagyon tudtok és reklámoznotok kéne a szolgáltatást, marha nagy igény lenne ilyenre, hogy üzleti notikból kiszedni a jelszót, mindenhol hegyekben állnak az ilyen jelszavazott gépek, lapok, SSD-k. Garantálom nektek, ha megismernek, meg fogtok belőle gazdagodni.
Amúgy nem értem ezt az UEFI-s kitételt, az X220 is UEFI-s, az megint más, hogy mikor belépsz, akkor BIOS-nak néz ki (ilyen kékes karakteres felhasználói felület), meg tud emulálni boot során BIOS módot, de ettől függetlenül az X220-on nem BIOS van, hanem UEFI. Jó, ezt én is BIOS-nak hívom régi berögződésből, annak ellenére, hogy nem az.
Külföldi oldalakon is olvasom, hogy amerikai iskolákban számtech órán néhány pofátlan diáknak szokása az iskolai gépeket lejelszavazni poénból. Aztán nem állítják vissza, az intézmény későn veszi észre, és emiatt egész rakat Dell Latitude meg hasonló gépeket kell kidobniuk meg áron alul eladniuk, és hiába indítanak büntetőeljárást rongálás miatt, szinte sose lesz meg ki jelszavazta le, meg az életben nem térül meg a kár.
-
-
válasz
RoboGuru #94899 üzenetére
Üdv, adaptív fényerő állítás miatt jöttem segítséget kérni; mert az energiagazdálkodási beállításoknál kikapcsoltam, és az inteles energiagazdáskodást is ([link]) kikapcsoltam; mégis a tartalom függvényében állítgatja az X240 és a Win10.
Van ötletek még hogy mit/hol állítsak?Köszönöm!
-
Wikoo
aktív tag
válasz
RoboGuru #94899 üzenetére
Nem jott be, ki van kapcsolva. Viszont ez érdekesne khangzik:
"Tipp: fontos még azt is megemlítenünk, hogy az automatikus fényerőállításhoz nagyon hasonló eredményt ad az is, amikor a kijelző nem a környezeti fényviszonyok, hanem az aktuálisan megjelenített tartalom függvényében módosítja a fényerőt, ami gyakorlatilag egyezik a tévéknél/monitoroknál megszokott dinamikus kontraszt fícsörrel. Ebben az esetben a fenti trükkök nyilván nem működnek, viszont érdemes a videokártya kezelőpaneljét átnézni, és kikapcsolni benne a képjavító opciókat – különös tekintettel minden olyan dologra, amelynek nevében az automatikus vagy dinamikus szavak szerepelnek."
Lehet a intel driver a ludas ? -
válasz
RoboGuru #94894 üzenetére
Talán az kavart valamit a driverekkel, hogy ez a W500-ból átugrott SSD és Windows.
Gond nélkül felállt a rendszer (csak újra kellett aktiválni telón), eltávolítottam, ami a W500-hoz köthető, és telepítettem (jellemzően System Update-tel) mindent, ami ennek a gépnek kellett (kivéve a webkamos cuccot).Na, az említett driverrel és a scriptet lefuttatva villog.
Köszönöm -
-
-
-
sketchifun
senior tag
válasz
RoboGuru #94789 üzenetére
Értem.
De ha cellazárlat lenne, melegedne az akku, és mivel a feszültség is csökkenne, nem kéne működnie. Viszont működik akkuról, és az üzemidővel sincs semmi gond.
Kivettem az akkut, működött. Visszatettem az akksit, működött. Idle ment fél órát, most megint nem tölt.
Jóisten se érti ezt.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
RoboGuru #94734 üzenetére
Ha jól emlékszem, nekem is aktív - most nincs nálam a noti, otthon megnézem majd. Nekem a VT-d VS Windows 10 a problémám a géppel. Ha bekapcsolom, képtelen bebootolni. 2860QM CPU, Discrete only GPU mód, a linkelt modbios és UEFI only boot. Bár, azt nem próbáltam, hogy a gyári bios-al is ezt csinálja-e.
-
-
Frawly
veterán
válasz
RoboGuru #94053 üzenetére
A CMOS elemet nem próbáltam, ez jó ötlet (mindjárt meg is keresem), csak az akkut, tápot húztam le, RAM-okat vettem ki meg az SSD-t. Próbáltam minden nélkül csak a bekapcsológombot nyomni 30 mp-ig. Annyit sikerült megfejteni, hogy a laptop ledjei procihibát villognak, nem alaplaphibát. Ugyanazt villogják, mindegy van-e benne proci vagy nincs, az új van-e benne, vagy a régi.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
RoboGuru #94007 üzenetére
Köszi, W510-en megy is szépen a Win10.
Ezek mellett felraktam az asztali gépként dokkolóval használt W520-amra is, ezzel kapcsolatban lenne néhány észrevételem, kérdésem:
- Csempék nélküli, 2016-os LTSB változatot raktam fel, amiben nincs windows store (IMHO sokkal jobb, mint a "casual" win10). Vagyis az egyetlen választásom a power managementhez a régi power manager volt. Fel is ment a leírásod alapján, viszont úgy nem tud működni, mint win7 alatt - pl. profilokat nem tudok létrehozni. Ez normális így?
- Alvás után ébredésnél egy áthúzott thinklight ikon jelenik meg középen. Ezt a thinklight ki-be kapcsolásával tudom eltüntetni, viszont mivel dokkon van a gép lecsukott állapotban, ez kicsit kényelmetlen.
- Játékra (is) használjuk a gépet. Felraktam a legfrissebb nVidia drivert (GTX 450 - 385.69-notebook-win10-64bit-international-whql), viszont ebben se PhysX, se GeForce Experience driver nem volt. Azokat érdemes lenne egyáltalán beszerezni a Quadro 2000M-hez, vagy nem is támogatja?
- Minden driver feltelepítése után maradt még egy "PCI SERIAL PORT" (VEN 8086 DEV 1C3D). Ehhez EZT a drivert kellett felrakni.
- Ha bekapcsolom a BIOS-ban a VT-d opciót, egyszerűen képtelen betölteni a rendszer. Olvastam több helyen, hogy mások is belefutottak, de konkrét megoldást nem találtam, ráadásul volt, akinek nem működött. Nem tudom változtat-e a tényen, de ezt a BIOS-t használom: Lenovo_W520 v1.43 OAM NWL AES-NI MSR 0xE2 Unlocked memory speed vbios intel 2119.
Bocsánat, ha kicsit hosszú lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Tesla topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- BAZÁR (Frissítve 08.03)
- HP Envy x360 14-fc0707nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - OLED, 32GB RAM
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest