- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Mobil flották
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- 
			  Mobilarena Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

S_x96x_S addikt > HA-n találtam egy T480s-t ezzel a szöveggel: "Különleges kiadás! 
 > titkosszolgálati szervek számára készült,
 > beépített mikrofon és kamera nélkül!"
 > Ugye ez csak bullshit, és szimplán valami nem működik a gépben?Ha tényleg titkosszolgálatoknak készült .. 
 akkor esetleg mást is rakhattak bele . (pl. nyomkövető GPS? )
 az igazi probléma akkor van, ha nem bullshit ..
 és egyszer eljönnek hajnalban a kommandósok a gépért ..  
- 

vicze félisten Egyszerű kérj egy képet róla.  T480s esetén ThinkShutter van alapból a 720p kamerán, ha arcfelismerős akkor nincs. Nyilván ez a mikrofont nem kapcsolja ki. Vannak külön rendelésre (nem csak állami) kamera nélküli Thinkpadek. 
 Szek: Közben megtaláltam. Ott a képen a kamera szóval sima ThinkShutter, simán lehet hogy nem tudja miről van szó. Nem nem lenne benne kamera a helye se lenne ott.
- 

Tim82 félisten Azért kérdeztem rá, mert nem volt egyértelmű abból, amit írtál. Nálam Smart Mode 1-gyel nincs pulzálás (cserébe felmegy 65-67 fok körülre a CPU hőmérséklete sima böngészéssel is). Az is igaz, hogy én kevésbé vagyok érzékeny a ventihangra (hallom, de számomra tolerálható kereteken belül van), így általában hagyom gyári üzemmódban működni. Nem tudom, hogy esetleg a Turbo órajel kikapcsolása nem segítene-e. 
- 

RoboGuru tag Memóriákat szórd ki és tisztítsd meg a foglalatokat, majd próbáld ki a memóriákat (esetleg másik memória) egyesével mindkettő fogalaltban! 
 Ha marad a hiba, akkor sajna valószínű a vga chip melegedett túl, ami az x szeriánál szívás mert a procival egyben van és forrasztott.
- 

Chaser legenda Nem érted...ha áfa körön kívül van valaki az áfa 0%. Oké, csökkenti mondjuk 100k+tréfa 27k-val az áfádat, de ha 100k 0% áfával ugyanott vagy. Nem arról volt szó, hogy bárki bármit számla nélkül adna. Aki alanyimentes számlát ugyanúgy ad, de 0% áfa tartalommal. Ha magánszemélytől veszel valamit az is mentesnek minősül, ugyanúgy költségként elszámolható..na ilyen dolgokkal a legtöbb könyvelő nincs tisztában, tisztelet a kevés kivételnek. Az nyilván nem mindegy, hogy 100k valami 27% áfával, vagy 100k 0% áfával. De ez nagyon off ide  szerk: Tikakukac Engem sem érdekelt, de mivel minden könyvelő más hülyeséget mondott kénytelen voltam időt szánni rá és utánajárni. Sajnos ebben az országban bárki lehet könyvelő egy okj-s papírral, de több diplomások is tudnak olyan nettó hülyeséget mondani hogy 0% áfával is fáj ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

Tim82 félisten X201 tablet: Nem tudom, mire használnád, de nem biztos, hogy az igényekre elég lenne az ULV i5-ös változat (ezek az UM végződésű CPU-k). Egyébként azt hiszem, ezek már LED-esek és volt AFFS/IPS és jóval ritkábban PVA paneles változat is. Én akkor vennék X201 tabletet X220 tablettel szemben, ha 1. limitált annyira a keretem, hogy csak az előbbi férjen bele, 2. fontos az 1280*800-as, 16:10-es kijelző. Nem azt mondom, hogy rossz lenne az X201t az X220t-hez képest, csak a szokásos dolgokat tudnám mondani az Arrandale vs Sandy Bridge kapcsán (időtállóság, jobb bővíthetőségi lehetőségek). 
- 

Chaser legenda az oké, végül is te tudod, nem nehéz kimatekozni mit tud egy viszonylag alacsony órajelű 2mag+2ht cpu egy 4 magos asztalihoz képest, főleg ha csak intel igp van és a sw profitálna az nv-ből Francia91 azt nem is értem, hw hang gomb mindig ment alapból minden tp-n ha fenn volt az audio driver, max osd nem 
- 

Grafirka őstag 3D rendereleshez illetve videovagashoz laptop penzkidobas.Asztali gep komoly hutessel lehetoleg quadro vagy FireGL videokartyaval es sok memoriaval. ( ha nem akkor egy 256 bites combosabb gamer kartya) T420 nagyon ugyes kis gepek viszont komoly 3D / video melora szvsz. nem valo. 
 Nem allitom , hogy nem lehet rajta dolgozni. Lehet, csak nem idealis ezen a teruleten de ha megis ezt valasztod akkor foltetlenul legyen benne NVS 4200M videokartya.
- 

- 

- 

voyager4.4 senior tag 
- 

Tikakukac titán Jóslásba ennyire nem bonyolódnék. Ki kell csapni a céges gépeket és lesz piac is. A kérdés a milyen nyilván. Az értéktartás más kérdés, az fix, hogy egy tényleg szép gép extrákkal főleg IPS-el (rohadt nehéz tényleg hozatni azt ami abból is jó) bizony kemény forint lesz később is. 
- 

fgordon senior tag  Én 15 éve Targus márkájú notebook táskákat használok. Nagykerből hoztam el, ott élettartam garanciát adtak rá, de 3 éve rendszeres használattal is maximum a cipzár fém húzójáról kopott le a picit festék. 
 Én 2100 Ft-ért vettem még akkor: Targus Notebook Case (CN31). Használtam komolyabb, nagyobb Targus táskákat is ( targus.com ), 5-15 ezer Ft árban vannak, azok még strapabíróbbak.
 Ennek a vékony, egyszerű táskának az előnye, hogy kb 2x olyan vastagra meg lehet pakolni, de ha üres, akkor vékony. Van vállra akasztható pántja is, de én azt soha nem használtam még.
- 

- 

Én is elkapkodtam. Nem néztem árakat csak a hirdetés nevét. Na akkor elnézést kérek a nyers modoromért franc0 kollegától. Nekem igazából azzal volt kivetni valóm, hogy ő ilyet kérdez "megbízható"-e egyes eladó valaki vásárolt e tőle, mikor több százezren hirdetnek, nehéz összefutni ugyan azzal, meg szerintem általába senki se az eladó nevét figyeli.Na akkor most módosítom a válaszom. 
- 

xcds őstag Nekem a lan driver miatt volt. Azt töröltem és jó lett. De úgy néz ki, mintdenképp újra kell telepíteni, mert T500-ról klónoztam át a rendszert, de nem igazán akar jól működni.. Csak a hardverhibát akartam kizárni, nem telepítettem új drivert. Majd kiv leszek, egy új rendszerrel lesznek-e gondok. 
- 

Francia91 veterán Én ilyet használok a T500-amban, előtte meg a T60p-ben használtam. Tökéletes, semmi gondom nem volt vele eddig. Rá van kötve egyszerre egy eSATA és egy USB 3.0 HDD 
- 

Fifi őstag Nekem van egy ilyen minőségi darab eladó, ha érdekel.  
 Thinkpad topiclakóknak 10% kedvezmény erre a termékre. Bye, Fifi 
- 

scarbantia aktív tag Elvileg létezik 54mm-es ExpressCard CF olvasó, ami nem lóg ki a gépből, gyakorlatilag beszerezhetetlen. Persze csak ha van 54mm-es foglalatod. (újabb gépekben nem divat  ) )Én is ilyet keresek régóta. Egy pár hónapja volt amerikai ebay-en egy használtan, szállítással lett volna 6e+ Ft... Sajnos újonnan már sehol se kapni.  Más: PCMCIA CF kártyaolvasó mennyivel lassabb/mik az egyéb hátrányai az ExpressCardoshoz képest? 
 Olyat még tudnék venni nem kilógósat.Nekem T61p-m van, lehet egyszerre ExpressCard és PCMCIA slotba valamit tenni, vagy úgy már nem fér bele egymás alá? (pl. PCMCIA CF olvasó, ExpressCard eSata+USB 3.0) 
- 

Gondwana addikt (ötletelés: lehetséges, hogy valamelyik USB portod zàrlatos és az melegìti? Konkrétan ExpressCard, mini PCIe, meg hasonlò helyeken, ràadàsul ezt DeviceManagerből sem tudod debuggolni, mert ott csak azt làtod, hogy egy eszköz milyen power-classra jelentkezik be, nem a tényleges fogyasztàsàt tudtommal) 
- 

PNP őstag A gép amúgy teljesen hűvös, a kifújt levegő is, egyedül a gép alján, a felém eső rész közepén, azaz kb a nem létező touchpad túloldalán melegebb a burkolat. Mi van ott? Ha szétszedem teljesen a gépet, mit vegyek hozzá előre? Hővezető paszta? Milyen fajtát? Gap pad? Mekkorákat? PH apróról, vagy honnan érdemes ezeket beszerezni? 
- 

Chaser legenda Nem, nem azt jelenti - legalábbis bayen  -. azt jelenti nem használt, vagy bontatlan csomagolású. Ha gyártóról van szó a genuine szót használják, próbáld ki -. azt jelenti nem használt, vagy bontatlan csomagolású. Ha gyártóról van szó a genuine szót használják, próbáld ki Oriiginal genuine=nem használt eredeti gyári. Originalnál a brand a kompatibilis gyártót jelenti kb. Oriiginal genuine=nem használt eredeti gyári. Originalnál a brand a kompatibilis gyártót jelenti kb.szerk: pl itt egy x200 akku potom pénzért, gyári új, bár az eladónak kevés feedbackje van de az legalább 100% 
- 

Chaser legenda Az original azt jelenti nem használták, ha gyárit akarsz a genuine szóval keress. btudos: NMB, ALPS és chici is van a fiókomban  De most belekavarodtam...úgy rémlett a kékes-zöldes kupakos ami nem teljesen látszik, az az NMB, a full kék pedig az ALPS. De most képeket megnézve pont fordítva van. De most belekavarodtam...úgy rémlett a kékes-zöldes kupakos ami nem teljesen látszik, az az NMB, a full kék pedig az ALPS. De most képeket megnézve pont fordítva van.szerk: jah x200 billt el is felejtettem, megnézem holnap  megvan az is, csak tudjam melyik dobozba raktam... megvan az is, csak tudjam melyik dobozba raktam...
- 

rgeorge addikt 3. ok az akadásra: latency... Intel wifi vagy ethernet driver lehet a ludas, mostanában metal01 kolléga küzdött hasonlóval T400-on, ott drivercsere megoldotta. 
- 

- 

Gondwana addikt Zasszonypajtásom X200-ában is fütyült az inverter. Amikor beleraktam az X201-embe (amikor az én inverterem kifújt), nem fütyült. Amikor másikat tettem az övébe, az is fütyült. Most nem fütyül, beletoltam az X201 eredeti LED-es kijelzőjét. 
 Többek között ez is egy oka annak, hogy keresem, fizikailag hol is az alaplapon a háttérpilács tápáramköre, mert az X201-é is tuningra szorulna.
- 

- 

soldi3r veterán x220 sajnos meg nem volt a kezemben, de a tapasztalatokat olvasva azert tarthatja az arat, mert kozelebb all a thinkpad vonalhoz, mint az x230, ami nekem elso benyomasra inkabb ideapad, es nem csak a billentyuzete miatt 
 azert x230-bol meg remelem ma is hoz egyet a postas kicsit nyuzom, aztan ez is megy tovabb kicsit nyuzom, aztan ez is megy tovabb
 ami viszont nalam az x230 mellett szol az a hd4000, a lenovo mellett meg az msata
- 

Gondwana addikt ... és fényerőt vàltoztatva a hangja is vàltozik, max fényerőn csend van (biosban letilthatò, hogy akkuròl ne legyen max fényerő). Amikor az X201-em invertere behalt, aszonypajtàs X200-àbòl egy ilyen sìpolòs invertert tettem àt, de az X201-ben nem sìpol. Következtetés: hang ugyan az inverterből jön, de màs idézi elő a zúgàst. 
- 

- 

Gondwana addikt Intel WiFi drivere tud illetlen dolgokat (néha úgy tűnik, mintha szakdolgozatnak íródott volna), feltételezem, hogy csak wifi kapcsolattal produkál ilyent, dróton bekötve meg nem. (Nálam bekapcsolásnál, ha a kikapcsoláskor aktív AP nincs a közelben, képes percekig fekete képernyőt mutatni egy szál egérkurzorral, amíg az oldalán ki nem kapcsolom kill-switchcsel a wifit - ezt csak X200-on, X201-en meg X200 Tableten láttam, T60-on még nem viselkedett velem így) 
- 

chab7 addikt Ha már a proci hőmérsékleteknél tartunk, reggel éjszakás műszakból jövet bekapcsoltam a gépet, és kis netezés után lepihentem. A gép ment, 10 perc után kikapcsolt kijelzővel. Mikor újra ránéztem a gépre akkor kíváncsi voltam a hőfokokra. Proci magok 50 és 52 fok, hdd 40 fokos volt. Venti (ahogy megfigyeltem a pár nap alatt) 3000-3100 között. 
 Mindez xubuntu linux alatt, semmi extra driver, csak amit magának feltesz + alap kernel támogatás.
 Ahogy látom a videonak is az intelest használja.
 Ezek normális hőfokok pár óra üresjárat alatt vagy "hűvösebbnek" kellene lennie?
 Még számomra 3 naposan új ez a gép és csak annyit látok hogy kicsit melegebb mint az R52 ugyanazon műveletnél.
 Most épp egy skype video hívásban vagyok már kb egy órája, most a két cpu map 1,6 - 2,4 között dolgozik, és 67-72 fokosak. Venti hangja szinte semmi, 3040 körül forog. Ez pl normális vagy hidegebbnek kellene lennie?
 Viszont a ventit még felzúgni nem hallottam hangosan, most is ha közel hajolok hallani hogy megy, de csak közvetlen a géphez hajolva.
 Remélem ezek normális értékek egy T500-nál nem pedig valami baj van a hűtéssel.Lehet nekem is ez az egyes fokozat van jobban használva amiről írtatok? 
- 

Chaser legenda Én is árultam gyári akkukat bolti ár feléért vagy olcsóbban, senki nem hozta vissza hogy hamis lenne  
 A 97-98%-osoktól nem szabad vásárolni, max ha 50k feletti eladásuk van, akkor azért már beleférhet éppen. 98% alattitól én még nem vásároltam, nem is fogok. Coptam be már 99.9-essel is, de 98.5-esben is csalódtam kellemesen, ez benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- Google Pixel topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- ASUS X571GT 15.6 GAMER LAPTOP
- Lenovo T14 (Intel Core I5 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó kifogástalan műszaki állapotban!
- HP OMEN 17 // RTX 3070 Ti // i7-12700H // 16GB RAM // 1TB SSD
- Villámgyors 11.gen Core I7 Lenovo T14 S gen2 32Gb DDR4 rammal és 512 Gb SSD-vel eladó!
- Garanciális // dobozos // MSI KATANA 15 B13V // i7-13620H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)