- iPhone topik
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
totron
addikt
Van-e olyan driver win alá, ami értékelhetően működteti a touchpad scrollozását és nem jelenik meg használatakor kis ikon? Nagyon zavaró.
-
yodee_
őstag
A windows 10 mai frissítésének hála, ennyi volt a Power manager. Már telepíteni sem engedi
-
mustang28
tag
válasz
Chaser #81357 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy W510-et Chaser mester sugallatára. T520-at akartam, de a gyengusz video kártya miatt ez lett a legjobb megoldás most!
Szeretném újrahúzni a gépet végre jogtiszta windows-al, usb telepítéssel, de mivel nincs beleintegrálva a windows-ba az USB driver-e nem akar elindulni a telepítés. Azt írja nincs telepítve az USB driver cseréljek lemezt a telepítéséig, majd folytassam a win telepítését. Hiába mutatom meg neki a driver-t nem ismeri fel, így megakadtam!
Ti hogy csináljátok itt az elején?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
ádám
-
Chaser
legenda
Nem hiszem, nagyon elenyésző számban vannak a jobbik LG panelek, néhány %. Szóval sejtelmem nincs mi lehet a titok
Sőt, jut eszembe. Volt nálam 2008.12-es T500. Abban a jobbik LG panel volt. Gyakorlatilag az első 500-asok közül lehetett. Természetesen még nem a szétlyuggatott billzettel. Következő évjárat amiben láttam már 2010-es, 2. havinál volt a legtöbb ilyen, legtöbb=néhány.Akinek kell sztem startoljon rá a kis x220-ra amíg van. Tényleg elég korrekt pedig panelre finnyás vagyok
Oldalsó bevilágítások is nagyon minimálisak, gyakorlatilag jobb szélen alul látok csak valamit fekete háttérnél.
Nem volt még i7-es notebookom, de a tudat....érdemes volt kivárni, asszem ez a konfig kimaxolt mindenben.
-
-
HSM
félisten
válasz
r3dsnake #81476 üzenetére
35w-os proci van benne, ha jobban meghajtod hamar leszívja az akkut. De normálisan beállítva és használva elég sokat elmegy még a nagyobb kijelzős T420 is. Nekem könnyű felhasználás mellett simán elmegy 6-7 órát is. Ha viszont koppra hajtom a procit, akkor az is 2,5-3 óra alatt kinullázza a 9-es akksit.
Elég jól tesre lehet szabni, mennyire legyen gyors vagy éppen takarékos. 1,6-2ghz körül bőven fürge még, de a fogyasztás jóval kisebb. Szval szerintem jó gépek ezek.
-
Chaser
legenda
Az a gond típusra ugyanazok. CCFL-nél azt gondoltam maga a fénycső más, de a LED-esnél passz. Bár ezen az elven lehetne srgb a white helyett, de akkor megint az van a típus mért azonos. Alátámasztani jobban nem tudom, egymás mellé tettem őket és egyértelmű a különbség.
Optimusos 510 nyilván van ha mondja lenovo, csak nagy eséllyel hozzánk nem jutott belőle. De ez kb mindegy, only nv-vel sincs semmi gondja a gépnek, max egy kicsit többet eszik idle. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #81481 üzenetére
T500 LG-ből is két fajta van, de típusra azonosak. Egyiknél teljesen lila homogén beütésű a fekete, mint az IPS-eknél, másiknál szürke "felhős", foltokban van.
Ezzel kapcsolatban nagyon örülnék, ha lenne még tapasztalat, mert akkor jól alátámasztva tudnám beleírni a készülő összefoglalóba. (Így is bele fog kerülni persze.)
Ezt az optimus 510-et meg sztem hozzánk nem szállították, eggyel csak találkoztam volna már ha igen. Legutóbb szinte csak 2011 utáni gépeket teszteltem be, volt 2011.05-ös is, de optimus sehol.
Tekintve, hogy elég gyakran kerülnek be itthon más EU-s országokból származó T510-ek is, nem tudom megmondani, mi az esélye annak, hogy fel-felbukkanjanak Optimus-os modellek is, ezzel kapcsolatban még csak találgatásokba sem bocsátkoznék.
Minden ritkaságuk ellenére arra akartam korábban rámutatni, hogy nem "mítosz", hogy léteznek, ezért is kapartam elő konkrét modellszámokat.
-
Chaser
legenda
Itt jön be az amivel kevesen találkoztak, nagy számok törvénye
T500 LG-ből is két fajta van, de típusra azonosak. Egyiknél teljesen lila homogén beütésű a fekete, mint az IPS-eknél, másiknál szürke "felhős", foltokban van. 510-nél is hasonló, de ott mindkét verzió lilás, csak a ritka jobban. Egy darabot láttam amiben szintén a jobb verzió van, itt csücsül a polcon
Konkurens 8540p-nél viszont szinte mindnél ez a verzió van. Ami érdekes, hogy ezeknél a pwm villogás is minimális. 8540-nél nem fáradt a szemem érdekes mód, tegnap ránéztem kamerával, gyakorlatilag állóképet látok, nincs hullámzás.
Ezt az optimus 510-et meg sztem hozzánk nem szállították, eggyel csak találkoztam volna már ha igen. Legutóbb szinte csak 2011 utáni gépeket teszteltem be, volt 2011.05-ös is, de optimus sehol.élőflóra DP-n 2,5k, korrekt kép. Hogy milyen monitor kell neked kell tudni. Nekem 24-es profi grafikus hp van, ccfl és qrta jó
Monitor csak 1920x1200. Volt nálam egy 30"-os 2,5k-s verzió is, na az brutál.
qnadam Nem néztem, enyém elég korrekt. Matrica nyom van palmresten, fedlapon is valami hasonló. Pad és billzet eléggé matt, ha használták akkor dokkolón. Többit nem néztem, ez rendben volt. Kijelző volt a legfontosabb.
r3dsnake 7-9 óra sztem. Nyilván felhasználás függő. 2560-ban néztem múltkor fullos 9-est, brutál üzemidőket írt. Gondolom egy ilyen kicsi 10-15Wh körül elvan óránként. Alulfesz nincs, viszont a cpu órajelet winben állíthatod, minél kisebb órajel annál kisebb a hozzá társított fesz is. 2ghz környékén is teljesen korrektek ezek.
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #81478 üzenetére
Alulfeszelni azt hiszem, nem lehet (mintha az Ivy Bridge-től lehetne újra, erről volt valakinek megjegyzése a topikban).
Úgy emlékszem, 800 MHz az az órajel, amire leveszi, mint minimum.
Amire kellene, szerintem bőven alkalmas, az X121e-t megeszi reggelire még energiatakarékosan is teljesítmény szempontjából.
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi, ennyi elég volna. Mostani x121e-m is ennyit hoz, de kínszenvedősen lassú gép, ezért le kellene cserélnem. Méretre, súlyra hasonló az X220, ezért gondoltam erre. Alulfeszelni lehet-e ezeket? Valamint, ha power saver mode-ban használom mennyi a proci alapórajele? És mennyire használható a gép úgy? Főleg jegyzetelésre és kódírásra kellene, meg valamennyi netezés, photoshop. Az x121e még erre is teljesen alkalmatlan. (Majd bevágom a spájzba szervernek.)
Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #81476 üzenetére
Az a 20W szerintem nagyon sok, kb. mintha maximum teljesítmény/full performance módban menne akkuról a noti a legmagasabb fényerőn.
85Wh az kb. 90%-a az eredeti kapacitásnak (93,24 Wh a saját 9 cellás akkum adatai szerint), szóval teljesen jónak mondható állapot.
Nekem szintén i5-2520M-es X220 (+ IPS panel, 2,5" SSD, 2*8 GB RAM) olyan 6 óra használattal ment le 30%-ra a töltöttség, kb. 50% körüli fényerővel, wifin, netezve, vattaúj gyári akkuval. Ebből bőven tudnék faragni, szerintem bő 7 óra-szűk 8 óra kijönne.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
X220-tól 9 cellás akksival nagyjából milyen üzemidőt várhatnék? Nézegettem egy eladó gépet, küldött is screenshotot az akksiról az eladó (85Wh a jelenlegi kapacitás), viszont a merülés mértéke 20W körül volt így csak 4 órát bírna max. Ennyire sokat zabál az i5-2520m?
-
-
RoboGuru
tag
Nincs véletlen Thinkpad Tablet1 (16GB) valakinek? Felraktam rá a CM 4.1.2-es firmwaret hogy legyen magyar nyelv is. Az rendben is lenne, de most a pen, 3g, gps sehol sem állítható. Szeretném vissza a 4.0.3 eredetijét, de sehol nem lehet beszerezni az alap rom-ot csak frissítéseket. Esetleg ha valakinek van, lenne olyan szives csinálna egy backupot?
-
rundll32.exe
csendes újonc
Most már én is csatlakozom a Thinkpadosok közé egy T420-assal
Nagyon faja kis gépezet
-
HSM
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
élőflóra #81467 üzenetére
Biztos vagyok abban, hogy 1920*1200-as felbontásig gond nélkül meghajt bármilyen felbontású monitort bármelyik kimenetén (akár D-Sub, akár DisplayPort). Elképzelhető, hogy efölötti felbontásúakat is, de ezt nem tudnám tesztelni, HP L2465 a legnagyobb felbontású monitor itthon.
Viszont a T500 dokkolója nem lesz jó a T510-hez. Pont itt volt dokkolóknál is egy generációváltás.
-
élőflóra
csendes tag
-
Tim82
félisten
válasz
élőflóra #81464 üzenetére
Újabb, jellemzően második vagy afölötti generációs Intel Core i-procis és Nvidia videókártyás notiknál egy olyan technológia, ami terhelés/használat függvényében automatikusan váltogat a prociban lévő integrált Intel videóvezérlő és a dedikált Nvidia videókártya között. Ez főleg energiatakarékossági szempontból jó dolog.
A T510 életciklusa közben jelent meg az Optimus, a 2010 őszétől gyártott egyes T410s és T510 modellek már ezzel a technológiával jöttek ki.
A T500 1680*1050-es kijelzője szerintem talán egy kicsit jobb, de nem sokkal a T510 1600*900-asánál. Természetesen mindkét felbontású kijelzőből többféle, TN kijelző létére az LG-Philips gyártotta 1680*1050-es kijelzőpanel elég jó, ez az egyik fajta, T500-ban lévő kijelző.
-
-
élőflóra
csendes tag
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #81457 üzenetére
Alfáék nem teszik fel alapból a VGA drivert, csak ha kéri külön a vevő. Én pénteken vettem náluk szintén T510-et, külön kértem, hogy a felbontás ellenőrzése miatt tegyék fel nekem, meg is tették.
Egyébként 4384-Y17-eket árulnak, tehát nem Optimus-os vagy switchable VGA-s, "sima" NVS3100-es, 1600*900-as felbontású T510-eket. Gondolom, Dhampir fórumtársé is tőlük van.
-
élőflóra
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy T510-et Alfától. Próba Win van rajta, át akartam állítani a képernyő felbontást, de max 1280x800-at enged. Ez változik ha rendes win lesz telepítve, vagy ez ennyi. Bocs ha hülye kérdés csak úgy hoztam el, hogy 1600x900. -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
qnadam #81449 üzenetére
Hát nem csináltam róla laborkísérletet, de gondolom viszonylag rövid idő alatt egy ponton már láthatóan elválik egy réteg és foltosodik, első körben nagyon észrevehetetlen aztán egyszer mikor megtalálja a szemed akkor bamm meg is van.
Nagyon mókás dolog, főleg, hogy 7-8 éve képtelenek ezt megoldani
-
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #81440 üzenetére
Megnézem
De hátha mást is érdekel.
-
Chaser
legenda
Alfánál van x220 ips-sel, i7, 120-as ssd, 92-93k. Nem is rossz
-
jss
aktív tag
Meg tudna valaki mondani, a T420s -be alapbol hany SSD-t lehet tenni? Van mar benne egy, de kene bele egy masodik is...
-
-
Chaser
legenda
válasz
FerNandor #81430 üzenetére
Ha SSD-t raksz bele tegyél fel mod BIOS-t, alapból sata1-et tud a lapja, a moddal sata2-t. Az már rendben van. Háttértárnak meg kb bármelyik mai vagy pár éves értelmes HDD jó. De ha csak magában gyorsabb HDD-t veszel már az is nagy előrelépés a gyári után, azok valami rettenet lassúak.
-
én pont pár napja jutottam arra, hogy jó a 201
i7-es 220-as amit láttam, nagyon le volt harcolva, és szinte az összes többi ilyesmi i5-os, tehát usb3 sincs benne.
a tabletverzión gondolkoztam az ips miatt, de az meg nagyon bumfordi
hacsak nem akar ceruzával rajzolni a leány, szerintem felesleges. az ujjal nyomkodás meg kiváló lehetőség a kijelző összetapicskolására
mondjuk nekem otthon w520 dokkolón 25" ips monitorral, a gépben is wide gamut kijelző (azt még meg kellene tanulni kalibrálni rendesen...), szóval az x201 csak ilyen hurcolós kisvas, ha nehéznek ítélem a w-t
FerNandor: nekem van egy t60-am, ssd-vel még mindig használható. valószínűleg marad is, mert sehol nem találok hozzá palmrestet, így meg kb két fillérért lehetne csak eladni...
-
FerNandor
őstag
Köszönöm mindenkinek, kipróbálom a CoreAVC-t.
Akkor maradhat ez az oprendszer? Nézek akkor bele egy SSD-t és bele is rakatom majd.
Eladni nem akarnám, nagyon szeretem és nagyon jó állapotban is van. Meg aztán másra nem kell nekem, csak amit leírtam, újat meg nem akarok venni
-
Chaser
legenda
válasz
FerNandor #81426 üzenetére
Az már iszonyat lassú lehet, új korában se volt gyors. Videót nézd meg core avc-vel, T60-nál gond nélkül vitte a legtöbb 1080p-t is. Mpc-hc kell lejátszónak hozzá. Beruházni ilyenbe nem érdemes már crystal hd-t, főleg ha nvidiás verzió. HDD/SSD viszont vihető tovább következő gépbe is.
szerk: GM965 - intel, de akkor se költsd erre a gépre, csak amit lehet vinni a következőbe, a dekódert is lehet, csak újabb gépnél már nincs értelme használni, és nem is 100%-os a működése, x évvel ezelőtt jó alternatíva volt, de azóta egy T61 kb 20-25k lehet
-
FerNandor
őstag
-
Tim82
félisten
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
talán jó helyen kérdezem.Van egy T61-em, 14,1"-os, Intel Core2 duo T8100-as, 2,1GHz processzorral, 4GB ram.
Szeretem, csak az a bajom vele, hogy nagyon lassú már. Kb 1 hete raktam újra a windowst (német billentyüs, német win7 ultimate 64bit) Ha pl megy a letöltés (de nem maxon, már kb a teljes sebesség 10%-ánál -1MB/s-, letöltésnél is), annyira belassítja, hogy alig tudok valamit a böngészöben megnyitni.
Ezen kívül nem tudom, hogy kéne-e bírni neki, de 1080p-s videót akadozva játszik le, szétesik a kép stb. Próbáltam már több fajta programot, vlc, kmp, sima win player és ugyanaz a helyzet.Lehetne valamivel, valahogy kicsit javítani a helyzeten?
-
-
-
SNor
tag
válasz
Dio111 #81402 üzenetére
Egyetértek Timmel, tényleg szubjektív a dolog. Ha nem ajándék lesz, akkor érdemes a lányodnak megnéznie mindkettőt. És amelyik szimpatikusabb neki azt venni.
A tablet picit "fejnehezebb", és tükröződő a kijelzője. Sima notebookként remeghet a zsanérnál a kép, nem tart annyira mint a sima x220.Ha x201 vs x220-at nézzük, akkor x220, elég az i5, de nem ér +5-et
Újtapi miért nem lényeges?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #81414 üzenetére
Szétszedhetetlenek, mindenképpen szét kell vagdalni őket.
-
válasz
donjohnson #81414 üzenetére
Valahogy nekem is ez a sejtésem
Akkor már inkább kísérletezze ki, hol van megtörve a kábel, aztán forrassza össze a kettőt -
-
Tubi2
senior tag
Valakinek ilyenről tapasztalat? Megtört a töltőkábelem... Nagyon gagyi lehet? Esetleg ezek gyári zsinórok?
-
Mr.ReD
csendes tag
-
Chaser
legenda
A win serial növeli, a recovery nem
egyébként meg ahogy mondták sokkal gyorsabb mindenféle hülye sallang nélkül rendszer mint amit készen adnak. Szűz win fel, bedriverezed, aztán lemented imagebe valamivel, bármikor visszatölthető. Ez kicsit elegánsabb és hatékonyabb mint a recovery.
-
Tim82
félisten
válasz
Dio111 #81393 üzenetére
A kérdés meg-e ér kb 30 ezer felárat az ips és ha igen i5ös vagy i7 es procival szerelt a jobb?
Szubjektív válasz létezik csak erre: nekem megérné az IPS.
Ha jól emlékszem, X220 tabletnél nincs USB 3.0 port (a sima X220 i7-es változata kapott). Szerintem nem éri meg az i7 felára (nem ad sokkal többet, bőven elég az i5 is).
jss:
Átolvasva a Lenovo-s leírásokat, én nem találtam egyértelműen W7-re vonatkozót, de úgy tűnik, az csak W8-as recovery esetén működik, hogy nem automatikusan törli a kiválasztott vinyó partícióit recovery-ből való újratelepítésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% számla! ThinkPad X13s 1,06 kg Notebook! 13.3" / 16GB 4266MHz / Snapdragon 8cx! BeszámítOK
- Asus TUF A15 FA507 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Hp 820 G3 16gb ram 256 ssd,1080p érintőkijelző
- Vector GP77 13VG 17.3" QHD IPS i7-13700H RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkBook 15 G3 - R5 5500U - 15,6 FHD IPS - 8GB / 512GB SSD - Ujjlenyomat - SK bill
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest