- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek alapokon a Honor Magic8 Mini?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kmisi99
addikt
Aki kicsit járatosabb thinkpad szerelésben attól kérdezném, hogy x220 nál a bal zsanérnál a kijelző műanyagja súrolja a ház műanyát ezért nyikorgó hangot ad ha a kijelzőt mozgatom, marha zavaró. Próbáltam a zsanér csavarokat kilazítva a szanért kicsit más pozícióba nyomba visszacsavarozni de ugyan úgy hozzáér.
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #83996 üzenetére
Kb ezeket az értékeket kaptam én is 10p után. Viszont a bios-os hűtés nem megy 3000rpm fölé, az elég érdekes. TPFC 4600-as fordulaton visszafújta 78-80 fok környékére.
Mit/mivel okosítottál a GPU-n? Illetve mennyit számít teljesítményben?
Rendeltem egy újabb T9600-at a postán lenyúlt helyett, jó lenne, ha egy hozzáigazított GPU-val hozna pár fps-t játék alatt. -
T500 és W500 tulajok, akinek van kedve, futtassa már le a GPU Caps Viewer-ben lévő Furry Cube-ot a default felbontáson (600x600, MSAA off), 20 percig, asztalon, BIOS-vezérelt hűtéssel, kíváncsi vagyok, nektek mennyire melegíti fel a GPU-t.
Nekem eléggé! 20 perc alatt 92 Celsiusra
És most kentem át MX2-ről MX4-re, kb 2 fok különbség van az MX4 javára. Ha indítok a szőrkocka mellé egy Aida64 CPU/FPU/Cache stress testet, megkóstolja a GPU a 100 fokot.Játék alatt sosem ennyire meleg, úgyhogy tudhat valamit a kocka.
Illetve a saját TPFC-konfigommal GPU tuning mellett sem megy 85 fölé. Csak érdekesnek találtam most, hogy a gyári vezérlés ilyen magasra engedi, és kíváncsi vagyok, nálatok is így van-e, vagy csak hűtést kéne cserélnem.
-
Tim82
félisten
-
atomanti19
aktív tag
X220-hoz szeretnék valami tokot venni. Pesten/Budán tud valaki valami jó helyet? Nem akarok rendelgetni. Hatizsákban hordom, de kellene neki valami tok. Puha/kemény valami neoprém cucc is jó!
-
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó, adott egy X200-as, eddig hibátlanul üzemelt aksiról is, kb 1 hete nem használtam ,ma rápróbáltam, az aksi narancssárgán villog, tölti is elvileg, azt írja 2 óra múlva feltölti.
Meghalt az aksi, vagy mi lelte pár nap alatt?
-
-
Sziasztok!
Kezdek aggódni a T430s-em miatt, csak minden második bekapcsolásra indul el. Először a boot képernyőig, a LENOVO logóig, itt kikapcsol, majd ha ismét indítom, már indul rendesen. Találkozott már ilyen hibával valaki?
i7, 8GB RAM, SAMSUNG 850PRO SSD, dedikált VGATHX!!
-
pippin12
tag
Másnak is melegszik az ati t9600 (t500) melett? Pedig alul van feszelve 2.8 on 1volt ra , gpu felmegy 80 fokig is a proci max 65-70 teljes terhelés melett. Mi lesz itt nyáron? ☺️
-
dugo_
veterán
válasz
troll81 #83972 üzenetére
Ebből nem derül ki, hogy pontosan milyen típust akarsz venni.
2Rx8 kiosztású modulokat keress, az egysorost nem feltétlenül ismeri fel: kép
1066MHz-re lesznek visszabutítva a ramok, hacsak nem olcsóbb/későbbre tartogatott az 1333MHz-es darab, akkor felesleges azt venni.
-
Oscar
tag
Sziasztok!
Külső vázban van/volt különbség a az X220 és az X220i között? Azaz, megvehetek olyan Keyboard Bezel-t, amit az i.hez árulnak, de nekem sima X220-am van? Illetve mire kell figyelni ebay vásárlásnál? Fru-ra gondolom.
Köszi. -
troll81
addikt
sziasztok memória kérdés lenne ilyen ujj memóriát vennék ha jo a t500 ba :4GB DDR-3 1333MHz Kingston SoDimm részletes support sehol nem találok köszönöm a segitséget
-
Az elmúlt napokban előfordult párszor, hogy ültem a gép előtt és hirtelen átváltott akkura. Nem volt áramszünet, és az elosztó sem halt be. Egy másik akku nélküli gép is ugyanerről működik. Ráadásul ilyenkor hiába húzom ki a gépből a tápot majd vissza, ugyanúgy nem érzékeli a csatlakoztatást. Ha a tápból húzom ki majd vissza akkor már érzékeli. Néztem, hogy nem szakadt-e a kábel, de mozgatásra nem érzékeny...
Ez lehet szoftveres probléma?
-
shuttle
tag
sziasztok !
skacok tud vki t400 ujjlenyomatolvasóhoz müködö drivert win10 alá ?
hivatalosan mincs a 10es támogatva. -
Tim82
félisten
válasz
Orionhilles #83967 üzenetére
Ha szeretnéd, de nem kötelező.
-
-
vikcsi
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Orionhilles #83964 üzenetére
Részemről elfér, lehet, hogy nekem is van (csubuka fórumtársnak köszönhetően), este megírom a készletet. Ha van, adhatok 2 db-ot ingyen, annyi elég lesz?
-
Sziasztok!
Budapesten nincs valakinek elfekvőben egy pár darab gumi sapka pöcök egérhez (T420)? Előre is köszi a válaszokat, számtech-es boltokban elhajtottak azzal, hogy márkaszervizben próbálkozzak
Ui.: Remélem elfér itt, ha nem, akkor kérlek Tim82 töröld
-
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok
Két kérdés, első:
adott egy T400 akksi.
Láttam aidában, hogy 16,xxx V-tal tölt, már épp kikapcsoltam volna, amikor sípolt, fütyült, zenélt a gép tőle... Elvileg már több, mint egy éve állt, lehet belehalt, megzárlatosodott?
Nem gyári a töltő, kipróbáljam gyárival, vagy nem számít?
Második kérdés:
ha tölt a töltő, akkor tuti jó, vagy lehet benne valami turpisság, hogy titokban gyilkolja az akksikat, egyebet?
Multival rámérve jó a feszültség.Köszi
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #83958 üzenetére
a t420-adban nvidia is van gondolom. a t430 meg sima inteles.
Az optimusos meg tud hajtani 4 kijelzőt is, mivel 2 gpu dolgozik. Lenovo pdf az optimusos dokkolós kijelzőkről [link]
A sima intel max 3 kijelzőt, de max 2 órajelet tud adni. A valódi dp-nek nem kell órajel. Ha átalakítózni kell, akkor olyan átalakító kell, ami maga biztosítja az órajelet. Elvileg az eyefinity-hez valók ilyenek. Aztán, hogy valójában mi igaz abból, amit a kínaiak ráírtak már más kérdés
A sima dp-hdmi átalakítónál csak egy szint illesztő áramkör van, mert a legtöbb modernebb dp csati ki tud adni hdmi jelet is (dp++), csak a jelszinthez kell illesztés. A hdmi, vga, dvi igényel külső órajelet, amit a butább átalakító a gpu-tól vár. A komolyabb átalakító gyakorlatilag saját framebufferbe redereli a képet és a kimenetnek megfelelő fajtát generál belőle, saját órajelgenerátort használva. Sajnos még a dp-vga adapterek közt is sok olyan lehet, aminek kell a külső órajel (tippre dp-hdmi szint illesztő + hdmi-vga adapter van bennük).
Elvileg linux alatt meg lehet azt csináltni, hogy ha két egyforma monitor van rákötve, akkor azonos felbontáson osztoznak az órajelen. Úgy buta adapterrel is marad egy órajel a belső kijelzőnek.
Ezeket sok oldalnyi idevágó fórum átnyálazása után vontam le
A mini-dp -> 3in1 dp/hdmi/vga adapteremet szét tudtam szedni és a chipet megnézve kiderült, hogy csak szintillesztős. képek: [link] [link]
A mini-dp->hdmi+vga -ba is szívesen belenéznék, hogy 100% tudjam milyen képességű, de még nem jöttem rá, hogy nyílik ki sérülésmentesen.a 4337 dokkoló kapcsán egyébként nekem kellemes meglepetés volt, hogy a dp és dvi kimenet független. Azt hittem, hogy azok ugynannak a kimenetnek különböző alakú változatai. A 4338-nál ugye 2x dp+dvi van, azt hittem az tud csak két független digitális kimenetet.
-
Utólag a gépbe tett EC-s USB3-as portról működik a Win telepítés?
-
donjohnson
addikt
válasz
azbest #83957 üzenetére
kifejtenéd ezt egy picit bővebben légyszi?
miről lehet felismerni a saját órajeles mini dpport - hdmi átalakítót? mert most épp havernál is ez a probléma, hogy dokkolóra van kötve két monitor (displayport és vga), és a t420 gond nélkül kezel 2 monitort + saját kijelzőjét, a t430 viszont csak lecsukott fedéllel hajlandó bekapcsolni a 2. külső monitort ugyanott. -
azbest
félisten
válasz
simonjoe #83942 üzenetére
12.7 mm fiókot vettem ebayről [link] a T430-amba, ez passzol hézag nélkül.
(#83944) utgyuru
szerintem bármilyen mini-dp - hdmi átalakító megteszi, én ezeket próbáltam eddig [link], [link], de ilyeneket olcsóbban is lehet találni. A legegyszerűbb fajta 500 forint alatt van (még úton egy nekem) [link], a dp/hdmi/dvi-d fajta 700 forint körül is akad.
Azért vettem több félét, mert több helyen is használom és olyat próbáltam találni, aminek saját órajele lehet, mert csak azzal lehet két külső + a belső kijelzőt egyszerre használni. Egyik sem olyan, mint kiderült (hiába van ráírva eyefinity egyikre).Így most két külső monitorral használom, amikor asztalnál vagyok.
Egyik helyen csak a noti van (kedden jön egy dokkoló alfától
) és ott a vga csatira van kötve egy, a mini-dp-vga átalakítóra meg egy másik. Otthon meg a 4337 dokkolóra van kötve dvi-hdmi és dp-hdmi átalakítóval két fullhd kijelző.
-
pippin12
tag
Ez a ram menne t500 ban? 1600 mhz es hynix [link]
-
utgyuru
aktív tag
válasz
donjohnson #83945 üzenetére
Köszi, és egyszerre mehet mindkét megjelenítő ?
-
troll81
addikt
sziasztok! van egy t 500 as thinkpadem ami nem ertek de a mikrofonját nem tudom működésre bírni sehogy sem.2 napja kinlódok vele.előzmény:este jó skyp ment rendben másnap este ugye veszem elő,sehol semmi minden fent van. hivástesztelő meg csak pattogas van de hang nincs
ebben kérnék segitséget,köszönöm
-
Sziasztok!
Van egy 34mm-es Express Cardom egy eGPU táppal 16x-os sínnel (lásd kép). Most szándékosan nem az eGPU csoportba írok, mivel ThinkPaddal akarom használni, s kíváncsi vagyok, hogy valaki használja-e már ThinkPadjával external GPU-tSajnos az összes s slim verziós ThinkPadok kilőve: T440/T440s/T450/T550 (érdekes T540 nincs is, csak p-s verzió), de T430-ban, T440p-ben, T450p-ben már van vannak 34mm-es EC csatlakozók
Ez se egy valami nagy updatelt verzió sajnos: http://www.thinkwiki.org/wiki/ExpressCard_slot, mert pl. W540-esben már van EC csatlakozó.
Én vagy X (X230T-vel tudom, hogy megy, lehet ez a megoldás is marad i7-es CPU-val), vagy T-s ThinkPaddal akarom használni. W-sekben már vannak (béna forrasztott) Quadrok, azokból inkább nem kérek egyáltalán.
Ez a szettem: dedista kollegától van, nagy becsben is tartom, mert nem nagyon hallottam eGPU-s lehetőségekről amíg ez a zseni elő nem állt vele, hogy van DiY ^^
UPDATE:
Szerintem megtaláltam saját kérdésemre a választ. Ott fel van sorolva egy rahedli notebook, ThinkPadokkal együtt: http://egpu.hu/category/alapok/ -
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Külső megjelenítővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, egy T430-as notebookom van.
Most úgy használom, hogy egy monitor van rákötve DSUB-on, és a notebook maga van le van csukva, szóval a beépített kijelzőt nem is használom. Szeretnék mint másodlagos megjelenítő, rákötni egy TV-t is, aminek HDMI bemenete van. Valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata? Mini DisplayPort-ra van valami átalakító, amivel kipróbáltan működik? -
soldi3r
veterán
LCD hozzaertoktol kerdeznem, az aktualis N156BGE-L11-et cserelnem ugyanezen gyarto N156HGE-L11 paneljere.
Elobbin meg en is eszreveszem, hogy nagyon tre. Azt latom, hogy a fenyerom illetve a betekintesi szogek jelentosen novekedhetnek, de a kontraszt 20%-os emelkedese mennyit jelent? (igen, tudom, 20%-ot)
Illetve az 530-as alaplapok keszulhettek csak 1 csatornas LVDS-sel? -
Sziasztok!!
A sima T430-ba milyen vastag az ODD, mekkora optibay kell bele??
THX!!!
-
SNor
tag
válasz
viskund #83934 üzenetére
Itt van egy elég friss hasonló bejegyzés:
"Ran c:\Drivers\win\wlanint\autorun deselected the Intel Proset crapware, and it immediately found my network, connected, and I'm as happy as a clam."
Mást nagyon nem találtam...
@Kikki90: Én ezt szerintem sose néztem. Amikor még a t60 volt a napi gép, akkor ~1-3mbit-es neten lóghattam. Ahhoz elég volt.
-
troll81
addikt
sziasztok milyen ramot vegyek a t 500 ba?2x2 vagy 2x4 est keresek koszonom
-
viskund
csendes tag
-
pippin12
tag
Ok bocs, esetleg tudja vki hogy t9550 procihoz kell-e biost frissíteni t500 ban ? 6FET61WW (2.07 ) bios van rajta.
-
lakkusjj
aktív tag
Sziasztok!
Cserélt már valaki t440/p/s sorozatban tapipadot t450-esére?
-
-
pippin12
tag
Van vkinek eladó 2x4gb ramja t500 ba? Esetleg 2x2gb samsung beszámítással.
-
SNor
tag
válasz
Kikki90 #83921 üzenetére
Sajnálom. Kíváncsiságból megnéztem nálam mit mér a T60.Ebben intel 3945ABG kártya van 13.2.0.30-as driverrel, és 15/8-at mért az upc speedtestjén. Nosztalgia...
Még megnézheted esetleg egy másik routerrel. Csak, hogy kizárhasd mint hibaforrást. Bár kétlem. Más ötletem hirtelen nincs.
@viskund: hotkey driver?
Illetve mégezeket a programokat listázza ki, ezek fent vannak? Power management driver, System interface driver, Thinkvantage Communication Utility. Nem biztos, hogy kell, de egy elég friss win7en ezeket látom (meg egy csomó intel cuccot, de szerintem az nálad rendben van)
-
atomanti19
aktív tag
Huhhh,csatlakozom egy X220-al. Kicsit még tisztogatom, aztán 14.04 LTS. Van valami buktató, vagy minden szépen települni fog? FPR nem játszik egyenlőre.
-
szaszyka
senior tag
válasz
atomanti19 #83905 üzenetére
Szia. Ebay-es vásárlásnál törekedj az eredetire, utángyártottat semmiképpen ne vegyél. Nekem múlt héten jött meg a Kínából a billentyűzet alatti takaróelem. A sarkaiban kis gumigombócok, hogy ne "csattanjon" le a kijelző rész, cserébe viszont nem fér be a touchpad érintőrésze, mert túl vastag az az alsó kis műnyag összetartó elem, ami el szokott törni. Vagy megfaragom azt a tartót, vagy a touchpad-et "faragom meg", hogy beférjen. Mondjuk én egyáltalán nem használok touchpad-ot, ezért lehet veszek oda valami takaróelemet, és megy a levesbe. Inkább vegyél egy bontott részt hozzá, mint utángyártottat
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Kicseréltem a T430-ban az alaplapot, most tarrtok ott, hogy adok neki Serialt es Model Type-ot. Letöltöttem a Lenovo maintenance diskette nevű programot, elinditottam, készített is egy pendrive-ot. Próbáltam bebootolni erről a pendrive-ról, de azt írja, hogy nem lehet bootolni. Hogy lehet akkor ezt a programot használni? Tudna valaki segíteni esetleg?
-
válasz
Dhampir #83907 üzenetére
Haver acerjét pasztáztuk. A billentyűzet szalagkábele a palmrest alatt volt bekötve, a palmrest csavarjai meg a bill alatt. Ki kell szedni a billt aztán miközben azt tartod vagy valaki tartja a levegőben kicsavarni a palmrest csavarjait, és akkor végre kiszedhető a bill.
-
dugo_
veterán
válasz
Dhampir #83907 üzenetére
Ja, de a különbség az, hogy ezeket utána össze is lehet rakni.
Csináltam most egy sufnis bga reflowt egy régi Acer 5810t-n, a pöckök fele letörött, a hűtést tartó, alaplapra forrasztott menetes perselyek közül 4-ből 1 konkrétan leszakadt. Móka volt életet lehelni bele.
-
Dhampir
félisten
válasz
Speeedfire #83901 üzenetére
Vannak, akik hasonló szétbombázások miatt (is) az Acert szidják (például memóriacsere miatt kell kiborítani belőle mindent, legalábbis egyes típusok esetében).
-
Tim82
félisten
válasz
atomanti19 #83905 üzenetére
Igen, tud kezelni.
eBay-es vásárlásra nincs akkora merítésünk, hogy meg tudjuk mondani ezt. Én eredeti palmrestet vettem ujjlenyomatolvasóval kb. 8k-ért, mégis elkezdett repedni egy hónap után az Express Card-foglalatnál.
-
atomanti19
aktív tag
X220 tud kezelni 2db SSD-t? Lenne benne egy mSata60Gb es egy 2.5"-os 60GB. Illetve az ebay es palmrest, back cover vasarlasakor mire figyeljek melyik a jo minosegu alkatresz?
-
soldi3r
veterán
válasz
Speeedfire #83903 üzenetére
Csak nem szeded ki hetente...
1-2 evente ki lehet birni. -
Tim82
félisten
válasz
Speeedfire #83901 üzenetére
T4*0s-eknél és X szériánál ki kell szedni, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Battlefield 6
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Mini-ITX
- Új előzetesen a Lost Soul Aside
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest