Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Xiaomi Mi 11i - inkább
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
herdsman12 #460 üzenetére
-
herdsman12
őstag
Üveg palackos szódagépet keresek.
SodaStream Duo Black vagy a Sodapop Logan gépet használ valaki?
Minden rossz infóra vevő vagyok. -
handrash
őstag
-
balojazz
aktív tag
Aki szárazjegezik, javaslom az 500 gramm töltetet, ezzel 15-20%-kal kitolhatja a palackcserét. Nálunk ez kb 10 napról nőtt 12-14 napra, a többlet a hideg idő miatt lehet. Ha gyári töltettel 40 és 80 literre számolunk, így 47-94 litert bír egy palack. (1 liter szóda így 5-10 forint, 2 literre vetítve 10-20). Töltésnél 508-510-nél kell abbahagyni az adagolást, így lesz 500 gramm pontosan, míg lezárod a palackot.
-
oszy
veterán
Én azt ajánlom, hogy vegyél az Allegroról egy Sodastream-et nekik. 19.695 Ft-ért már kuponnal elhozható és ingyen szállítást is lehet rá intézni.
-
pietrrr
aktív tag
Szia!
A patronok jellemzően csereszabatosak egymással, azonos térfogat és tömeg jellemzi őket, a döntő különbség, hogy a csatlakozója csavaros ("régi") vagy quickconnect ("új" vagy "rózsaszín"). A rózsaszín cseréje jellemzően drágább és az újabb sodastream gépekbe ilyen való, de a fórumban már többen említették, hogy van rá átalakító is, aliról aprópénzért.
Tapasztalatom alapján patroncserekor nem foglalkoznak, hogy milyen címke van rajta, nekem legalábbis spárban simán cserélték a csavaros patronomat még anno, újabban meg sodasharkkal cseréltetem a patronokat, budapesten szerintem kényelmes és olcsó megoldás (bár nem tudom, hogy mennyire hivatalos).
Az erősséget úgy tudod szabályozni, hogy milyen hosszan nyomod a gép tetején a gombot. Minél többször/hosszabban, annál szénsavasabb lesz a vized. Vízmennyiséggel én még nem játszottam, mert annak mindig egy szint fölött kell lennie, hogy beleérjen a CO2 szár a vízbe.
A #419 gép egy egyszerű műanyag eszköz, nekem is ilyen van. Nem kimondottan esztétikus maga a gép, és nem is tudom, hogy mennyire lesz tartós, mert tényleg olcsó műanyagnak tűnik, de cserébe a palackok masszívak és a kis kabátjukkal még mutatósak is szerintem. Na meg hát ennyiért szerintem igen jó áron van. -
bulbaa
tag
Sziasztok,
szüleimnek tervezek venni egy szódagépet, ásványvíz kiváltására. Alapvetően eléggé tájékozatlan vagyok a témában. Hosszú olvasgatások során arra jutottam hogy egy ilyen rendszer kulcseleme a co patron. Jól értem van egy féle Sodastream, ami nem kompatibilis mással, meg van kb az összes többi aminek felcserélhető? Tehát pl. Sodapop a SodaCO-val? Mit szólnak X gyártó "hivatalos" cserepartnernél ha a másik cég kompatibilis patronját akarom náluk cseréltetni? A szénsavasság mértéke mennyire állítható? Olvastam, hogy ha gyenge akkor 2 gombnyomással kell ráengedni a patronból, de vannak gépk amiken eleve több a fokozat. Azzal mennyire lehet játszani hogy az ember a vizes palackot kevésbé tölti meg?
Így elsőre #419-ben szereplő Sodapop tűnik a legszimpatikusabbnak (leginkább az üvegpalack miatt)
Köszönök előre is minden segítséget, tapasztalatot, választ! -
oszy
veterán
Leárazták a helyi sparban a sodaco gépet. Nagyon gondolkodom, hogy eladjam-e a Sodastream-et. Még csak 3 palack víz lett vele csinálva.
21-ért lenne is rá vevő. De nem tudom milyen minőséget képvisel ez a Sodaco. A SodaStream meg már azért bizonyított. Sok mindent lehet hozzá kapni. Igazából a rózsaszín CO2 ára, ami számomra negatívum.
-
atika88
senior tag
Nem tudom beazonosítani, mert csak sziszeg. Látom h megy a kis befúvócsövön a gáz. Valamennyi megy a palack vízbe de nagyon elenyésző extra gyengéden szénsavas víz a végrenedmény.
Egyetlen tömítést [kép] látok. Amit kiszedni se lehet egyelőre...ez egyáltalán cserélhető
Nem tudom hirtelen mit vegyek: új gépet, új palackot, új gázpalackot
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
van egy ilyen szóda készítőm évek óta.
Kicsit halódik újabban, egyszerűen nem marad meg a palackban a szénsavas! Illetve szerintem bele se jut a palackba a szénsavas. A palackon kívül közvetlenül megy mindenhová de a gáz, ha lenyomom a gombot. Az egyik palack 2022es lejáratú...ok az kuka világos. A másik kettő 2025/04. Lényegében ez is kuka?
Vagy vacak lett az Aldis gáz?
Vagy az maga eszköz halt meg vhol, egyelőre nem vettem észre rajta semmit?! -
-
Oetker
csendes tag
Igen, az üveget én is nézem és Alin erre is van megoldás [Itt], Alzán meg néztem az üveg palacknak a magasságát is ami 24 cm. Szóval még az adapterrel is beférne például az én sodaco csavaros gépembe szerintem. Vagy valaki tud csavaros üveg palackot, ami a Sodaco/Sodastream gépbe jó?
-
kopeter1982
csendes tag
Wrdekes amit írtok, hogy állásában is fogy a szavatossági idő.
Akkor lehet csak a LAICA merte ráirni, hogy az első használattól, viszont csak 2 év, nem 3.Akkor viszont a ti esetekben ezentúl figyelni jellene szódagep vásárláskor, hogy ne egy évek óta a polcon lévő dobozt vegyünk le? Mintha még tudná mondani bárki, hogy mikori gyártásút kapsz eppen, pláne netes rendelésnêl.
-
Met
nagyúr
válasz
kopeter1982 #431 üzenetére
Közben keresgéltem.
Sodastream oldalán
A SodaStream palackok élettartama korlátozott?
Igen. A palackok elöregednek, elhasználódnak, ugyanakkor folyamatosan ellenállnak a 10 bar nyomásnak. Biztonsági okokból a palackok élettartama körülbelül 3 év. A palack lejárati ideje mindig közvetlenül az üvegen van feltüntetve. Ezen idő elteltével a palackot korlátozás nélkül használhatod közönséges csapvízhez.
Tavaly áprilisban vettük a gépet és plusz palackokat hozzá, 26/4 , 26/10 van a palackokon. Lehet állásba is ketyeg a lejárati idő?Alzán most alzanap kóddal 5350 két palack. Nem találtam olcsóbbat.
-
Met
nagyúr
Az műanyag üvegeket tényleg célszerű évente cserélni?
Ha igen miért?
Nem koszos, karcos. -
oszy
veterán
Nem tudom ajánlott vagy sem ez a márka, de a -4000 kuponnal jó ajánlatnak tűnik.
https://allegro.hu/ajanlat/saturator-spinel-soda-vizgazosito-buborek-2x-spinelsoda-palack-16609279286 -
tDr1v3r
veterán
Nem voltak rossz vélemények róla Alin. Redditen láttam hogy sokan használják, szokták ajánlani is. Ez az pontosan.
-
tDr1v3r
veterán
Én úgy voltam vele hogy ez is ilyen "egyszeri beruházás", ha kifogy csak cseredíjat kell fizetni.
Aliexpress-en vannak adapterek amivel felmegy a "csavaros" kék, én is vettem már, esetleg úgy jobban ki lehet jönni. Az Aldi patronjai is ugyanolyanok mint a kék és elvileg jóval olcsóbbak. -
oszy
veterán
válasz
Genova1983 #419 üzenetére
Gratulálok!
Akkor te jobban jártál így, mint én. Nekem a SodaStream 19-ből jött ki, de rózsaszín patron van hozzá és csak egy palack.
-
Genova1983
tag
Lehet vele jó erős szódát is csinálni.Két határozott lenyomással szerintem már a bolti dús ásványvíz szintje felett van picit és gondolom még lehet fokozni.
[Fizz.hu-n] vettem. A teljes ára 26e Ft,de volt egy kuponom,így sikerült megvennem 21e Ft-ért.
Majd most tesztelem,hogy meddig lesz elég a patron. -
BaLee
addikt
válasz
Genova1983 #419 üzenetére
Hát ez ennyiért nagyon jó. Milyen szódát csinál? Elég erős?
-
Genova1983
tag
Csatlakozom a szódagépesek csapatához ezzel a Sodapop géppel.
3 palack,ebből 2 üveg,bajonett záras felfogatással. A patron hagyományos csavaros így az ALDI-ban tervezem majd cserélni.
21000Ft volt ez a csomag. -
oszy
veterán
Mi is elkezdtük használni a szerkezetet.
Jó drága ez a rózsaszín patron. Pedig nem lenne rossz egy tartaléknak. -
balojazz
aktív tag
Kíváncsiságból kipróbáltam, mekkora töltet hozható ki még viszonylag kényelmesen szárazjég-pellettel. A válasz: 500 gramm. Ezt néha már tömni kellett, de hamar ment, és itt a gyorsaság a lényeg. Átlag 498.67 gramm lett, szóval elég pontosan lehet adagolni. Így egy túltöltött palack kb 475 forint.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Agostino #412 üzenetére
Én beszéltem vele, és mondta, hogy ha nem sürgős, akkor 1 héten belül simán tudják cserélni bpen belül. Bár igaz, ez nem az igazi belváros, hanem Kelenföld. De példának okáért egyszer pont jókor írtam rá, mert pont erre járt és fél órán belül házhoz jőve cserélte a patronokat. Szóval a részemről hatalmas az ajánlás feléjük.
-
tDr1v3r
veterán
Nekünk is megjött múlt héten. Olyanokat próbáltunk eddig amit nem ittunk (sima Pepsi, Xtreme Energy, Eldenflower) de jók. A Pepsi Zero-t megbontották, szagra full ugyanaz, ahogy forgattam a kezemben a viszkozitása is. Minden eredeti csomagnak tűnik, a doboz amiben jött is Sodastreames volt.
Veszünk még innét sztem, de a Rockstar meg a többi másik íz miatt marad a Piccantino azért azokra. Viszont ez nagyon olcsó volt most, talán 1700 forintra jött ki egy üveg ami 9 literre elég...?
-
tDr1v3r
veterán
Nekem tegnap megjött az adapterem a kék patronhoz - elvileg ezzel a Sodastar meg egyéb csodák patronjai is belemennek, hát meglátom majd - most nem para mert van két patronunk így tudunk cseréltetni, de jó lesz biztonsági tartaléknak.
-
oszy
veterán
válasz
razorka777 #402 üzenetére
Mennyi a jóval olcsóbb és hol?
-
HornedReaper
senior tag
válasz
razorka777 #402 üzenetére
Vidéken?
-
BaLee
addikt
válasz
HornedReaper #400 üzenetére
Jó drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Formula-1
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Politika
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DJI NEO drón akkumulátor - új
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest