- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
Sziasztok,
HA-n találtam egy T480s-t ezzel a szöveggel: "Különleges kiadás! titkosszolgálati szervek számára készült, beépített mikrofon és kamera nélkül!"
Ugye ez csak bullshit, és szimplán valami nem működik a gépben? (Mondjuk én már az indokolatlan felkiáltójeleknél is gyanakszom)
-
PNP
őstag
Üdv!
Pulzáló ventilátorral mit kezdjek? Van sok google találat rá, de megoldást még nem láttam.
X220 venti bizonyos fordulatszám környékén úgy működik, hogy kb. 5 másodpercenként egy-egy pillanatra kicsit felpörög, ami a valóságban sokkal idegesítőbb, mint így leírva.
Legújabb BIOS-ra frissítettem, TPFC-t felraktam, de nem változott semmi. Keveset futott, patika gép. -
PNP
őstag
Sziasztok!
X220T olyat csinál, hogy:
- nem minden indulásnál ad képet, de hang alapján bebootol teljesen (Windows 10)
- ilyenkor csak kivett akkuval indul el (lehet, hogy csak babona)
- van, hogy harmadszorra, van hogy harmincadszorra indul, de soha nem elsőre
- normál működésnél nincs egyéb probléma
- sleepből mindig jól visszajön
- Win+P gombnyomást (külső kijelző) próbáltam, nem ez a baja, külső kijelzőn sincs kép ilyenkorEz mi?
-
PNP
őstag
X220 + Windows 10: nincs Bluetooth. BIOS-ban be van kapcsolva, de visszajelző LED nem ég. FN+F5 nem csinál semmit (gondolom ehhez is telepíteni kellene valamit). Device Managerben nyoma sincs. Van ötletetek?
-
PNP
őstag
Üdv!
Úgy néz ki, kicsit visszatérek nosztalgiázni, és veszek egy kulturált állapotú X220-at. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy W10 gond nélkül elfut-e rajta (akkukezelés, driverek, stb,), vagy inkább maradjak a W7-nél?
-
PNP
őstag
Egyik kereskedőtől sikerült egy kellően lelakott X220T-t elhozni, ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni apróbb kellékeket, gyakorlatilag az összes csavartakaró és gumibak hiányzik.
-
PNP
őstag
Mivel a Dell topikban már kétszer megkérdeztem, de nem reagáltak rá, innen pedig már többen is márkát váltottak, itt is megkérdem: létezik Dell-hez olyan, mint a Lenovo Power Manager? Akkutöltést szeretném százalékosan korlátozni.
-
PNP
őstag
válasz
Tikakukac #82337 üzenetére
Nem tudom hogyan könyvelnek, de mindkét kereskedőnél vásároltam eddig 27%-os számlával (az más kérdés, hogy az egyik helyen nem túl rutinosak a számlatömb kitöltésében
).
Chaser: azért vagyok rágerjedve, mert csökkenti a bevételem után befizetendő áfámat, nyilván. És ha akarnám, se tudnám egyik helyen sem azt mondani, hogy adja olcsóbban, számla nélkül.
-
PNP
őstag
Budapesten a Laptopsystem-en és a Mikrobot-on kívül árul még valaki használt Thinkpad-et 27%-os számlával?
-
PNP
őstag
Van kifejezett ellenérv X201 Tablettel szemben? Másik játékos X220T lenne, de azt pillanatnyilag csak 100 körül látok. Azt most tegyük zárójelbe, hogy hülyeség-e a kategória, az érintőkijelző önmagában szerintem is az, de a cerka része aktívan használva lenne. Olvasok ilyeneket, hogy az eggyel újabbnak szebb a kijelzője (btw mindegyik X201T IPS? Ezek még CCFL megvilágításúak?), tovább bírja akksiról, és értelemszerűen valamivel gyorsabb is. A kérdés, hogy ez megér-e dupla árat.
-
PNP
őstag
Alfánál a T440P megérheti? Tudom, hogy mélypont a 40-es széria, de legalább a touchpad cserélhető, létezik IPS opció és nem U-s proc van benne.
-
PNP
őstag
Most, hogy a T420 fillérekért kapható, felmerül a kérdés, hogy mire elég. Videót vágnék (4K...) és 3D modelleznék. Szerintem ez túlmutat a gép képességein, de kérdés, hogy megér-e (durva közelítéssel) kétszeres árat egy 1, háromszoros árat egy 2 generációval frissebb gép, főleg, hogy egyre inkább U-s CPU-kkal szerelik őket.
Másik, hogy a nagy méretű file-ok miatt jó lenne USB3 is, az adapterkártyás bővítések mennyivel lassabbak, mintha az alaplap tudná? -
PNP
őstag
-
-
PNP
őstag
X200 audio jack kontaktos,kézzel kell benyomni a dugót, hogy ne búgjon, ilyenkor:
- elkezdem csavarhúzóval sztatni a fém érintkezőket, hátha jobb lesz
- kiveszem a modult, leforrasztom a csatlakozót, és kicserélem
- rendelek egy komplett modult ebayről ezresért (?)
- vagy van valakinek felesleges? -
PNP
őstag
X200 Thinklight kábelt javított már valaki? Hol szokott megtörni? Az lenne logikus, hogy az alaplap és az LCD közötti átvezetésnél, lévén minden más ponton (elvileg fix), de akkor hogyhogy ez a hiba sosem érinti a kijelzőt, csak a TLightot?
-
PNP
őstag
Azt honnan lehet megtudni, hogy egy akku eredeti-e? Mert emlékeim szerint pl AIDA a fake akkura is adott valami sorozatszámot. Amúgy hányféle grafika létezik gyárilag? Mert van egy fekete alapon kék-sárga, és egy piros-sárga változat is.
-
PNP
őstag
válasz
FoxiestFox #74312 üzenetére
100 feletti költés nagyon fájna, márkafüggetlenül. Ebből a szempontból tehát mindegy is, hogy az imént olvastam, hogy xx30-ba is bele lehet faragni xx10/20 keyboardot, tehát már kevésbé vagyok válogatós. Vagy amúgy a 30-asoknak más baja is van?
(Van amúgy normális desktop is, tehát nem notin renderelnék pl., csak jó lenne nem 1 évre venni gépet) -
PNP
őstag
Üdv!
X200-ról T420-ra váltanék, elsősorban a nagyobb felbontás, és az újabb cpu miatt. Munkára kell, képfeldolgozás, 3D és vágás. Kérdésem, hogy érdemes-e dedikált vga-s verziót keresni, vagy az inkább csak hő- és hibaforrás? (Dell Vostro-m volt kirábban, abban nagyon gyakran elhaltak az nvidia chipek). Adatlapokat össze tudok hasonlítani, de reálisan i5 és i7 között mekkora különbség van? És tudom, hogy Thinkpad topik, de más márkát érdemes nézni? Dellekről időnként szó van itt is, esetleg azok közül? Bár külsőre egyértelműen TP-t szeretnék, és a Dell hűtésével is volt gondom (random ventifordulat, túlmelegedés), szóval ennek csak akkor lenne értelme, ha kijelzőben ezeket kompenzálja, úgy tudom T420 esetében 1600px TN-nél nincs feljebb. 30-as széria már nem érdekel, T420s meg ritka, és állítólag nagyon melegszik. Ti mit vennétek?
Köszönöm.
-
PNP
őstag
Jó, gyors USB3 expresscardhoz kérhetek ebay linket?
Visszakeresve volt szó minipcie tunerről is, ennek hogy lesz antennája? -
PNP
őstag
T420-hoz létezik bármilyen IPS opció?
-
PNP
őstag
Használtan vett X200 gyári akkuja pár hónap alatt meghalt (addig folyamatosan esett a kapacitása), régi gép, előfordul. Sárga led villog, PM piros X-et rajzol rá, és kiírja, hogy hibás, szóval ez rendben is van. Ezután január környékén rendeltem ebayről gyárinak hirdetett akkut, ez persze ordas hazugság volt, vissza is fizettettem az árát, sőt még többet is, hogy a negatívot visszavonjam
Ez kissé púpos is volt, nehezen ment a helyére, de eleinte jól működött, majd hirtelen merüléseket csinált gyakran, de nem mindig. Jókedvében elment 3 órát, máskor 60+%-ról leesett 7-re, legújabban már 0 másodpercet bír, nem is tölt. Ami furcsa, hogy PM kiírja rá a töltöttséget (most épp 75%), a led zöld, Aida szerint is minden rendben. Gondolom valami fiktív elektronika van benne.
Tehát a szokásos akkus kérdés: ebayről mit érdemes? Ugye van az "original/genuine", ami persze nem az (ne kezdjük el, 8-10 ezerért nem lesz gyári), van a legolcsóbb kategória, ami meg sem próbál eredetinek látszani, 6-7e körül, illetve van EU-n belüli eladóktól (UK/DE) "márkás" utángyártott, mondjuk 9-12e-től, illetve belföldön 12-14e Ft-tól utángyártottak, termékkép alapján a legolcsóbb ebayes változat, de ez bármi lehet valójában.
-
PNP
őstag
Abban mi a ráció, ha valaki kijelzőhibás T400-akat árul, miközben jó T400 kijelzőket is hirdet?
-
PNP
őstag
Thinklight hogyan szokott elhalálozni? X200-on jól működött, tegnapig: először nem kapcsolt be, aztán nagyon gyengén világított, de utána már bekapcsolt rendesen.
btudos: azt gondoltam, csak az a kérdésem, hogy szalagkábel szokott-e olyat csinálni, hogy nem/részben/teljesen érintkezik hangulatától függően
-
PNP
őstag
válasz
voyager4.4 #70096 üzenetére
Nekem is légy szíves!
-
PNP
őstag
válasz
voyager4.4 #70086 üzenetére
Mit kell róla tudni?
-
PNP
őstag
válasz
Tikakukac #68437 üzenetére
"x220. Csak ugye alig van."
Szerinted mikor lesz belőle választék, tehát egyúttal olcsóság is? Mondjuk egy éve nézem az árakat, amikor is az X200-at vettem. Úgy látom, most az X201-ek estek nagyot, az X200 pedig tényleg van fillérekért is. Tehát az X220-nak is kell egy év (ekkorra nagyjából kifutnak a 3 év garis gépek)? Vagy azt majd úgyis felülértékeli a használtpiac, mint az "utolsó használható X Thinkpad"-et (vagy aki így gondolja, az egy marginális csoport, és ez nem befolyásolja az árakat)?
-
PNP
őstag
Olyasmit be lehet állítani, hogy a FPR bejelentkezés csak akkor legyen aktív, ha nincs dokkolóban a gép? Olyankor kérhetne kapásból kódot inkább.
-
PNP
őstag
Van olyan megbízható tag itt, aki még rakosgat össze X200-at (vagy X201-et), eladásra?
-
PNP
őstag
Részletkérdés, de pöcökre való gumi (mi ennek a neve magyarul? angolul trackpoint cap-re ad találatot) létezik gyárilag többféle is? Azért kérdezem, mert vettem egy USB-s billentyűzetet, amin ilyen furcsa, smirgliszerű felületű, kisebb és keményebb kupak van, mint az X200-amon. Ebayen ez utóbbihoz hasonlót, de sok esetben már a termékképen is sorjás, nem hiszem, hogy gyári.
-
PNP
őstag
X200-hoz milyen tokot érdemes venni?
-
PNP
őstag
X200 Enter billentyűjét hogy érdemes kiszedni, hogy ne sérüljön? Egérgombokat már szedtem ki belőle, az könnyen kipattan, de a nagyobb billentyűknek (Space, Enterm stb.) gondolom bonyolultabb rögzítése van.
-
PNP
őstag
X200 latency gondra van valakinek javaslata azon túl, hogy ne netezzek, vagy adjam el a gépet?
Most épp a legfrissebb inteles drivereket tettem fel (amit a win update pl. már nem is lát), tűzfalat kikacsoltam próbaképp, stb. Ugyanaz az akadás. -
PNP
őstag
Azt csináld, amit cadeyrn írt. Már éltem párszor így panasszal, minden esetben visszakaptam a pénzem, sőt mivel kisebb értékű cuccokról volt szó, aminél a postaköltség aránytalanul magas a vételárhoz képest, vissza se kellett küldenem. Nálad nyilván nem ez a helyzet, de mindenképp ebayen keresztül intézz mindent, ne kommunikáljatok emailben. A végén pedig nyugodtan mehet a negatív.
És nem akartam előítéletes lenni, de nekem is a török bevándorló volt az első gondolatom
-
PNP
őstag
Hogyan lehet kigyomlálni a Microsoft által adott wifi drivert? Hiába uninstallálom (bepipálva, hogy törölje is), majd telepítem a Lenovo oldaláról szedett drivert, valójában nem az települ fel, marad a régi verziószám.
-
PNP
őstag
Melyik driver lett a jó? dcplat.exe tök jó, megmutatta, hogy valóban latency gond van, ha kikapcsolom a wifit, akkor minden rendben, de ha megy, akkor egész extrém kiesések vannak. Gondolom, hogy a Microsoft által begyűjtött driver van fent (14.3.0.6, 2011.10.27 dátummal). Lenovo oldalán van olyan, hogy 14.03.0000, 2012.07.12 dátummal (hogyan lehet kisebb verziószáma a frissebb drivernek?). Device managerből csináltam egy uninstallt, majd felraktam a Lenovós változatot, de ugyanúgy a 14.3.0.6-ot írja ki rá.
Tehát banális kérdés, de: hogy kell drivert telepíteni (a régi maradéktalan eltüntetésével)?
És melyik változattal nem laggol a hang? -
PNP
őstag
Expresscard foglaltban kinek mi van? Most néztem olyat ebayen, ami csinál 2 db usb3-as portot, 1700 forintért. Ezek tényleg gyorsak? Mit érdemes belerakni?
-
PNP
őstag
Aki X200-at használ, tudna nekem mondani GMCH1 hőmérsékleteket? Alapjárat, filmnézés után, stb. Köszönöm.
-
PNP
őstag
X200 melegedés: szétszedtem, majd újra lesz pasztázva, illetve kap új thermal pad-et, bár szerintem a mostanival sincs baj. Viszont az a hely, ami melegnek érződik burkolaton keresztül, ott az ICH (I/O Controller Hub) figyel, ami viszont nem hűtött alkatrész. Viszont akkor az abból nyert hőfok információ miért pörgeti a ventit? Elvileg semmi hatása nincs rá, és gyakorlatban sem képes hűteni. Mi a teendő ilyenkor?
-
PNP
őstag
X200-hoz való thermal pad, gap pad, stb. méretekhez van valakinek dokumentációja? Vagy használjak mindenhova pasztát?
-
PNP
őstag
A gép amúgy teljesen hűvös, a kifújt levegő is, egyedül a gép alján, a felém eső rész közepén, azaz kb a nem létező touchpad túloldalán melegebb a burkolat. Mi van ott?
Ha szétszedem teljesen a gépet, mit vegyek hozzá előre? Hővezető paszta? Milyen fajtát? Gap pad? Mekkorákat? PH apróról, vagy honnan érdemes ezeket beszerezni?
-
PNP
őstag
X200-am furán melegszik: most épp CPU 41 fok, GMCH1 73 fok!
Venti 4000-es fordulat körül pörög, és nem tudja lehűteni, sőt. Netezek, semmi terhelést nem kap. -
PNP
őstag
válasz
Chaser #56809 üzenetére
Hamisat linkeltél te is, amit én vettem, az fillérre ugyanennyi, ugyanígy néz ki, stb: [link]
A genuine és az original szinonímák, és ebayen semmit nem jelentenek
Pontosabban hivatkozási alapnak jó, ha panaszt teszel, mert egy utángyártottként árultnál semmit nem tudsz csinálni, ha szar. Tegnap írtam, ma már vissza is utalta a pénzt. -
PNP
őstag
Az ebayes "original" akku olyan jó, hogy bele se megy a gépembe.
Ami pozitív, legalább nem tud kárt okozni. -
PNP
őstag
X200-on már sikerült bárkinek megoldani a hang akadozást? (Pl. zene lejátszás egy pillanatra megakad, ha új oldalt töltök be)
-
PNP
őstag
Jövő héten megjön az új akksim, érdemes felrakni valami gyári programot, vagy bízzam a win7-re az akku kezelését?
-
PNP
őstag
Az mitől lehet, hogy újonnan nem működik a scroll X200-on? Ha lenyomom a középső gombot, átvált az ikon, tehát érzékeli a lenyomást, nyilván a kurzormozgatást is érzi, de a kettőt nem rakja össze scrollként. Mintha ki lenne kapcsolva, vagy rögzítve lenne valami.
-
PNP
őstag
X200-hoz érdemes ebayről invertert rendelni? Sípol, csendben zavaró, egyébként nem hallani, nem is mindig csinálja, de gondolom ez csak rosszabb lesz. Esélyes, hogy ez okozza a hangot, vagy feleslegesen cserélném ki?
-
PNP
őstag
Egyik pillanatról a másikra meghalt az akksim, ha lehúzom a töltőről, egyből kikapcsol a gép.
Fél éve vettem használtan (X200), az akkor 37%-os akksi azóta leromlott 55%-ra, és most is annyit mutat rá az AIDA64, viszont villog narancssárgán az akku ikonja. Gondolom zárlatos lehet valamelyik cella.
Nyilván nem örülök neki, de amúgy ez normális egy 3+ éves gépnél? Csak mert eddig az összes notebookom 0%-os elhasználódású akkuval adtam el, több évesen (ugyanakkor a környezetemben többeknek is nagyon hamar ment tönkre gyári akkuja).Más: gondolom az inverter ad ki sípoló hangot a monitor környékén. Teljes fényerőn nem, csak ha lejjebb veszem, és nem mindig csinálja, csak gyakran. Rendeljek ebayről tartalék invertert?
-
PNP
őstag
válasz
soldi3r #53979 üzenetére
Az X220 félúton? Mert az X200 felől nézve az X220 és X230 szinte azonos áron megy használtan. Ebből az kövezkezne, hogy az X230 éri meg, de azért a hozzászólásokból nem ez jön le, nekem is szimpatikusabb az X220. Vagy arról van szó, hogy annyira közkedvelt típus, hogy ez felhajtja az árát?
-
PNP
őstag
X200 kijelzője magas sípoló hangot ad, ha akksiról megy a gép, tápra dugva ez megszűnik (másfelől viszont ha becsukom a tápra kötött gépet, és fel van töltve az akku, akkor a táp kezd el sípolni).
Szerintem mostanában kezdte csinálni, valami el fog halálozni benne?
-
PNP
őstag
Sleep módban mennyit kellene merülnie az akksinak kb.? Az X200-am most egy nap alatt kapacitásának legalább felét merült, előző gépem, ami persze csak egy béna netbook volt, ennyi idő alatt pár százalékot esett (hibernálást ki szoktam kapcsolni)
-
PNP
őstag
válasz
FoxiestFox #50643 üzenetére
Azzal elég nehéz mit kezdeni, mert a Conexant nem biztosít supportot végfelhasználóknak, Lenovo-tól pedig csak a legújabbat tudom letölteni. Egyébként az intel honlapján keresztül futó driverkereső java alkalmazás be is jelez miatta. Kiírja a driver verziót, de azt is, hogy not supported. Pedig sehol máshol nem jelenik meg hibaként (Device Manager, stb.).
-
-
PNP
őstag
X200 P8600, 4GB RAM, SSD, friss Win7, Chrome böngésző:
az normális, hogy új oldal megnyitása (tehát, ami még nincs cache-elve) közben megakad a zenelejátszás (szintén browserből fut) egy-egy pillanatra? Azt gondolnám, hogy bár régi gép, ez azért nem egy annyira megterhelő feladat. (Adblock van, elvileg ez is segít) -
PNP
őstag
Hol találok Panasonic cellás akkut X200-hoz?
-
PNP
őstag
-
PNP
őstag
Azt honnan lehet megtudni, hogy egy akku milyen cellával érkezik? Egyik ebayes eladónak írtam, aki gyáriként árul akkut, először csak annyit írt, hogy gyári Lenovo, de nem vonatkozik rá a nemzetközi garancia, másodjára kibökte, hogy Sanyo. Írtam egy akkufelújítással foglalkozó cégnek is, hogy milyen gyártmányú cellával dolgoznak, erre annyit írtak, hogy, hogy 18650-essel. Visszírtam, hogy nem ez volt a kérdés, azóta sem válaszoltak.
Panasonicot keresnék, de egyelőre nem találtam. -
PNP
őstag
Sikerült a merítős technikával rontani az akkun (37->44%). Persze az is lehet, hogy eddig volt valótlan képe az oprendszernek az akkuról, mert hirtelen kapcsolt ki. Ugyan shutdown van beállítva 5% töltöttséghez, de azt én rendes folyamatként képzeltem, nem sima power offként. Ez viszont azért furcsa, mert pár napja kalibráltattam az akkut a gyári szoftverrel.
Ezt érdemes megvenni? 6 és 9 cellás között már nincs nagy árkülönbség, eredetiként hirdeti, 99,5%-os eladó. Ha mégsem gyári, azt hogy állapítom meg? Nem lehet kiolvasni serialt belőle? Ha hamis, akkor gondolom vissza lehet vele fizettetni az árát.
-
PNP
őstag
Más is megpróbálhatná ezt, én gyáva vagyok
Van egy 37%-40% között mozgó akksim, amire good condiotiont ír, de nem szeretnék újat venni. -
PNP
őstag
A Power Manager "Battery gauge reset" funkciója is lemeríti teljesen az akkut.
Szerintem az abszolút lemerítés (ami ténylegesen káros) lehetetlen, mert a cellák mellett ott a védőáramkör. Nem?Ettől függetlenül ismerősnek romlott már le úgy akkuja, hogy a töltő kihúzódott, a win meg nem kapcsolt ki valami miatt.
Most adtam el egy 3 éves HP netbookot 0% elhasználódással, amit amúgy összevissza töltögettem, hurcolásztam, de sokat volt töltőn is.
-
PNP
őstag
Amúgy gyári programok közül mit érdemes feltenni? Azt tapasztaltam, hogy általában ezekre az jellemző, hogy ugyanazokat a funkciókat adják, amit amúgy is el tudnék érni windowsban, csak raknak alá saját (csúnya) grafikus felületet.
-
PNP
őstag
-
PNP
őstag
Feltűnt, hogy 4000 rpm-ről nem megy vissza a venti, hiába jéghideg a gép. Keresgéltem, aztán ráakadtam a TPfancontrol programra. Az a kérdésem, hogy ez futhat alapbeállítással (smart), vagy konfigurálni kell? Most épp teljesen passzív a gép.
-
PNP
őstag
Stressztesztelem az X200-at és alig van hangja! Durva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged