- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
s7evcsenko
addikt
válasz
nismoka #33541 üzenetére
Ezt még nem találtam meg.
Találtam már pár állítási lehetőséget, de semmi extra változást nem hozott semelyik magas téren.(#33538) &rew: a hangfalak felém vannak fordítva, be van mérve minden az automata bemérővel. A viszonyítási alap a samsung lcd tv-m, aminek a hangszóróiból hallok olyan hangokat, amit a hangfalakból nem. A tv és az erősítő RCA-val van összekötve. (ez lehet gond?)
(#33539) Gombinyó: ez sztereo anyagnál lehet megoldás, de pl 5.0-as The Corss-nál már nem igen. Ezt szívesebben hallgatnám 5.0-ban.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
kigyi_23 #33568 üzenetére
Azért nem feltétlen kell stúdióba vagy bemutatóteremben meghallgatni...
Bemész a boltba, ahol árulnak olyat, 100%, hogy össze is dugják Neked, ha meg akarod hallgatni...
Én is így csináltam, csak az volt a gáz, hogy a hangfalaknak fix helyük volt, és nem tudtam oda rakni, ahová szerettem volna őket. ezért írtam, hogy nem volt túl ideális a körülmény, de egy hangzásteszt erejéig épp elég volt szerintem.
Mellette volt egy hangfalpár, aminek a nevét még sosem hallottam, s már el is felejtettem, igaz az ára 4x annyi volt, na de az nagyon szépen szólt még olyan körülmények közt is, ugyan azon a forráson.
Ám ahány ember, annyi ízlés... ezért kell meghallgatni a hangfalakat.
Ezzel én csak akkor szembesültem, mikor elmentem 2 haverral nézelődni, és mindhármunknak más hangfal tetszett ugyanazzal a forrással. -
s7evcsenko
addikt
Köszönöm szépen megpróbálom úgy.
Igazából az a bánatom, hogy van egy olyan állás az erősítőn, hogy "Pure direct".
Ez ugye elvileg az lenne, amikor az erősítő kiadja a hangfalaknak az érintetlen hangokat, vagyis nem nyúl bele szoftveresen a hangszínbe.
Na ebben az állapotban keveslem a magasat!
Viszont minden más hang ebben a beállításban a legjobb... -
s7evcsenko
addikt
válasz
s7evcsenko #33519 üzenetére
Senki?
Vagy ennyire hülye kérdés volt? -
s7evcsenko
addikt
Hi
Érdeklődnék...
Van egy Pio VSX-920-as erősítőm.
Zenehallgatás közben kicsit kevésnek érzem a magas hangokat...
Lehet ezt valahogy állítani az erősítőn, hogy több legyen? -
s7evcsenko
addikt
válasz
Gál István #29999 üzenetére
Akkor tudom, hogy jó a kábel amit adtak hozzá...
-
s7evcsenko
addikt
válasz
redhunter #29995 üzenetére
Akkor boldog vagyok.
Kb. 5h-n keresztül próbálkoztam tegnap, telepítettem, töröltem, állítgattam...
DTS szól szépen, de a MA led nem akart felvillanni. Akkor ezért.
Próbálkoztam az alaplapi HDMI kimenettel is, de az is csak a DTS-ig jutott.
Akkor felfüggesztem a próbálkozásokat.
Remélem jövő hétre megjön a 6850-es vga...
A szomorúbb az, hogy van egy PS3-asom is, de egy darab Blu-ray lemezem sincs hozzá.
Nagyon szépen köszönöm. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Van itt valaki, aki PC-n küld ki HD anyagot az erősítőre?
DTS MA-t szeretnék megszólaltatni az erősítőn, de nem akarja az igazságot.
Egy HD4830 vga-ról, ezen a kábelen, egy Pioneer VSX-920-ra. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Thuglife #29746 üzenetére
Valóban nincs ideális körülmény, de minden hangfal ugyan olyan körülmények közt szólal mag, így viszonyítani azért lehet.
Mindenesetre itthon áll összerakva a Jamo S 606 5.0.
Kicsit alkudtam az MM-ben és elhoztam....
Jelenlegi Kenwoodommal egyelőre nem szól úgy, mint az üzletben, de semmit nem állítottam, csak bekötöttem a régi hangfalak kábeleire. A különbség viszont messze nem akkora, mint ami az MM után fogadott a Sony centerben...
A régiekhez képest azért fényévekre van.Egy kérdés.
Pioneer VSX-920 erősítő vételébe egy kis bibi csúszott, így az úgy néz ki tolódik kicsit.
Denon 1911-et viszont tudnék most venni helyben hasonló áron.
Szerintetek melyik lenne a jobb vétel? -
s7evcsenko
addikt
válasz
bajnokpityu #29737 üzenetére
A Jamo-t egy Denon 1911 hajtotta, az Obsidiant meg egy onkyo, annak nem emlékszem a típusára.
Az obsidian nem volt sokkal rosszabb, csak kevésnek tűnt benne minden. A mély, a magas... nem szóltak úgy, mint a Jamon. És hiába toltuk fel a hangot, nem hozott lázba.
A Jamo-t mikor feltoltuk maxra, felállt a kezemen a szőr... semmi torzítása nem volt...
Van egy 3D-re berendezett sarok az MM-ben, oda cipelte az eladó a Jamo-kat, leültünk a fotelbe és úgy hallgattuk.... tényleg durva volt az összhatás.
A jamon csilingeltek a magasak, lökött a mély, és nagyon tiszta volt az ének...
Közben már máshol is mondták, hogy nagyon nem mindegy, hogy mi hajtja a hangfalakat, így lehet, hogy a Jamo - Obsidian ugyan azon az erősítőn hasonlóan szólna.
Viszont a Focal meg gyönyörűen szólt ugyan olyan körülményekkel, ahol az Obsidian nem, ugyan itt a másik 2 meg egyenesen szörnyű volt.
Most még azon agyalok, hogy mielőtt megveszem összeköttetem a Jamot a Pio VSX-520-al, csak ilyen van jelenleg Pio-ból az MM-ben, és meghallgatom azzal is.
Ha nem lesz jelentős romlás, akkor a VSX-920-am tuti jó lesz hozzá. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Ma volt szerencsém menni egy kört a városban és csodák csodájára meg tudtam hallgatni pár hangfalat a Sony centerben és a MM-ban!
- Wharfedale Obsidian 600 HCP
- wharfdale kisebb verzió (ennek nem volt kiírva a típusa, de kb akkora volt mint a misson, csak egyel kevesebb sugárzóval)
- Mission MV-8 Cinema Pack
- Jamo S 606 HCS 3
- és egy Focal hangfalpár, aminek darabja volt 130k
Úgy voltak bekötve a hangfalak, hogy gombnyomásra lehetett átváltani egyikről a másikra, szóval nem volt időm elfelejteni az előző hangját.
Illetve a Jamo-t a MM-ban próbáltattam ki, ahol ugye egy sokkal nagyobb térben kellett megszólalnia.
Gondolom nem kérdés, hogy a Focal messze a legjobb volt, de hát annyi pénzt nem adok hangfalért.
A második helyen viszont itt most biztos sokak megdöbbenésére a Jamo ért célba.
Ezt hallgattam meg először, s csak ez után mentünk át a haverral a hifi szalonba, és ha nincs bekötve a többi hangfal közé a focal, akkor tutira azt mondtam volna, hogy itt valami nagyon nem kóser. Vicc volt, ahogy a többi szólt a Jamo-hoz képest.
Az Obsidian ugyan nem volt rossz, de +20k az ára és tényleg nem szólt úgy.
Persze ez egyéni vélemény, az én fülemnek a Jamo fekszik ezek szerint.
Az is lehet, hogy a nagy tér segített a Jamonak, de ez majd itthon fog kiderülni.
Mindenesetre a Haver (aki mellesleg a saját építésű hangfalak tulaja) nagyon Jamo ellenes volt, ezért is vittem magammal, hogy legyen egy elfogulatlan is velem, de Ő is azt mondta, hogy ezt meg kell venni ennyiért.
Nyilván van még ezek mellett egy csomó másik típus, de úgy döntöttem, hogy nem rágódom rajta tovább, ez tetszik, így meg is veszem.
Szóval annak lett igaza, aki azt javasolta, hogy el kell menni és meghallgatni néhányat! -
s7evcsenko
addikt
válasz
Dorian #29689 üzenetére
Én azt mondtam a havernak, hogy "Te beteg vagy" mikor mesélte miket csinált a hangfalain és hogy mennyi időt ölt bele... Aztán meg is hallgattam őket. A mozi része nem nyűgözött annyira le, de a zene/Bocelli az brutál volt.
bajnokpityu:
a Jamo 606 kb a wharfi obsidiannal egyezik.nem ugyanazok,de azonos kategória.izlés dolga.
Amúgy ez most pozitív, vagy negatív kritika volt? -
s7evcsenko
addikt
válasz
Dorian #29681 üzenetére
Igen, film az elsődleges.
Zenében éppen amihez kedvem támad. Ákos, István a király, Andrea Bocelli, Michael Jackson, Rap, soul... ilyesmi. a Metál nem az én stílusom, az tuc-tucot meg kinőttem szerintem.Panelban lakom, kb. 18m2 a szoba, és eddig a korábbi, régebben linkelt termékeimen hallgattam mindezeket. A filmekben nem volt igazából hiányérzetem, zenehallgatást meg mellőztem.
Mígnem nemrég átmentem a haverhoz, akinek saját építésű hangrendszere van. Másik bolygón éreztem magam. Kicsit már bánom is, hogy átmentem hozzá.Mivel az erősítő már biztos, hogy cserélve lesz, ezért és a havernál hallottak miatt gondoltam, hogy akkor a hangfalakat is cserélem.
Nem akarok full-extrás hangfalakat, olyat akarok, ami kb. mindenben hozza az átlagot, vagy az felett egy kicsivel. De ne legyen az, amit itt 1-2 szettre mondtatok, hogy doboz hang, meg 0 magas...
Lehet, hogy kicsit már idegesítő vagyok, de ugye az ember nem vesz évente ilyesmit, ezért inkább jól megrágom a dolgot.BBéci: ha ezt meg tudnám tenni, nem szaporítanám itt a hsz-eim.
Sajnos itt pécsen nagyon gyér a kínálat ilyen téren... a már linkelt Jamo 606-on kívül semmi komoly hangfalt sem találtam. -
s7evcsenko
addikt
válasz
bajnokpityu #29677 üzenetére
Hát ennek nem örülök.
Épp nemrég mondta Dorian, hogy talán Neked volt/van Wharfedale Vardus VR-400 szetted és nem nagyon vagy megelégedve vele.
Konkrétan a Wharfedale Diamond 9.5-re lenne pénzem, de ha ez sem jó, akkor már már végleg meg vagyok lőve.
Kiindultam, hogy veszek 5.0-át, rávezettetek, hogy arra kevés a 130k...
Gondoltam, akkor veszem apránként, kezdve a frontokkal és a centerrel, de most kiderül, hogy a diamond is kevés?
Szóval teljesen tanácstalanná váltam. -
-
s7evcsenko
addikt
Wharfedale Vardus VR-400 + VR-100 + VR-C2 Házimozi Hangfalszett
Erről van valakinek konkrét véleménye, tapasztalata?
99%, hogy egy Pioneer VSX-920 fogja hajtani őket. -
s7evcsenko
addikt
Hi all.
Lenne egy nagyon láma kérdésem.
Nézek egy filmet, ami DTS hangot küld az erősítőre.
Viszonylag elégedett vagyok a hangzással, de egy idő után észreveszem, hogy a mélynyomó nincs bekapcsolva. Benyomom, a basszus megerősödik.
Viszont azon kívül, hogy mélyrehatóbb a basszus nem sok különbséget érzek, mélynyomó nélkül is volt annyi basszusom, amit én majdnem elégnek érzek.
Elmeséltem egy havernak, aki azt mondta, hogy tuti iszonyat szarul van beállítva az erősítőm, mert 5.1-es hangzásban elvileg nem lehetne mély a hangszórókon, mert az erősítőnek mindet le kellene kevernie a mélynyomóra...
Ez igaz? -
s7evcsenko
addikt
válasz
Gabor970 #29256 üzenetére
Az erősítő is cserélve lesz, csak az majd kicsit később, kb fél év múlva.
Komplett cserére nincs most pízem, ezért gondoltam, illetve Sanci38-al korábban egyeztetve, hogy mivel van egy úgy-ahogy használható erősítőm, előbb a hangfalakat szerzem be, s majd később az erősítőt.
Egy "Pioneer VSX 520K"-ban gondolkodok, de lehet addigra mérséklődnek az árak és futja egy kicsit jobbra is. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Szeretném kikérni a tömeg véleményét!
3 hangfalszettet találtam az általam megfizethető ársávban...
Melyiket ajánlanátok inkább?
Házimozi lenne az elsődleges, zene a másodlagos feladat!
Ez az erősítő hajtaná őket!
- Jamo
- Onkyo
- WharfedaleEsetleg egy nevető negyediket is ajánlhattok, ha kb ebben az ársávban van és szerintetek jobb!
Előre is köszi. -
s7evcsenko
addikt
válasz
#09634560 #28508 üzenetére
Értem, köszi.
Végül is van itthon egy aktív mélynyomóm ideiglenes megoldásnak...A "hülye azért nem vagyok"-ban van most akcióban egy ilyen párosítás:
- Pioneer VSX 520K 5.1-es rádiós házimozi erősítő
- Jamo S 426 HCS 3 5.0 hangfalszett
120k.
Ezekről van valakinek tapasztalata, esetleg véleménye?Na, mire megírtam, módosítottad is a hsz-ed...
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Valaki tudna ajánlani nekem egy viszonylag jó minőséget produkáló rádiós házimozi erősítőt hangfalakkal?
Legfőképp filmeket nézek és azokat szeretném élvezni,
de szeretnék rádiót és audio cd-ket (külső eszközről) is hallgatni.
Minimum 5,1-es legyen, az ár pedig max.120k.
Lehetséges ilyen áron jó cucchoz jutni?
Előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest