- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
KTTech
veterán
Elérte a topic a bűvös 50.000-es limitet, ezennel zárul!
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36734 üzenetére
Igen, aztán rájöttem... de az új gui-t már legalább megkapta
ez viszont hiányzik a PCH-n, remélem ott is átállnak a flash-re.
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36726 üzenetére
Bocs, összekevertem. Szóval tudja, ha telepíted rá. A PCH-n van alapból a YAMJ.
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36713 üzenetére
Ezer éve benne van a jukebox funkció... és ott bizony a borítókat kezeli, sőt letölti netről. Semmilyen külső program nem kell hozzá (csak értelmes legyen a filenév).
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36701 üzenetére
Borítókat kezelni már a mostaniak is tudnak... Nem fog megjelenni, mert 2011 végét, 2012 elejét írják megjelenésre.
Ezzel a procival fog jönni a PCH-C200 utódja is, én arra fogok cserélni
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36698 üzenetére
A Sigma chipset paraméterei jó ideje elérhetők a Sigma honlapján. A felskálázó technológia csúcskategóriás benne...
-
KTTech
veterán
válasz
jos3ph #36632 üzenetére
Hát, bemész egy hangstúdióba és újrakevered a filmet... egyébként mozikban pont így jó. Beállítják a beszédhangot jó hangerőre, és az effektek ehhez képest erősek.
Eszembe jutott még valami, de ahhoz megfelelő eszköz kell: a Dolby Volume. Ez már dekódolás után módosítja a szinteket (tehát DTS-el is működik, 192kHz/24 bit-ig), ha jól emlékszem, máshogy mint a Night sound.
-
KTTech
veterán
válasz
jos3ph #36601 üzenetére
Ez a keverés eredménye legtöbb esetben (vagy tényleg emeld meg a Center hangerejét (jó)pár dB-vel. Ha automatikus kalibrálású a rendszered, akkor elvileg a kalibráció ezt elvégzi). Dolby Digital hangnál segít egy kis dinamikakompresszió, amit night sound néven szoktak reklámozni.
-
KTTech
veterán
válasz
bajnokpityu #35535 üzenetére
Ha a membrán mozog, hanghullámokat kelt, ez egyszerű fizika... a szélzaj is hang.
-
KTTech
veterán
válasz
#09634560 #34519 üzenetére
Talán azért, mert van sok rossz kivitelű, de azt nem is komolyabb erősítőkbe építik bele. De ha jó a kivitelezés, akkor pontosabbra lehet gyártani, mint a hagyományos kivitelezésűt + kevesebb a hibalehetőség is.
A mélyládádon pl. észreveszed, hogy IC-s a végfokozat benne (sőt, mi több digitális)? Vagy éppen a Polk mélyláda tulajok panaszkodnak, hogy nagyon rosszul szól (azokban is ilyen végfok van, sőt magasabb kategóriákban is).
-
KTTech
veterán
válasz
#09634560 #34493 üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Az IC-s végfokba ugyanazokat az építőelemeket be lehet rakni, mint a diszkrétbe. Sőt, pontosabbra legyártható ugyanaz a kiépítés (a tranzisztorokat/FET-eket nem kell válogatni, gyártástechnológiából adódóan párban lesznek, stb).
Gyártani viszont olcsóbb, kevesebb a hibalehetőség. -
KTTech
veterán
válasz
mike1978 #33932 üzenetére
Ne magadból indulj ki... nem mindenki teheti meg, hogy milliókat költsön erősítőkre, hangfalakra. Sajnos ezt itt (is) néha elfelejtik a tanácsot adók. Pedig 100E környékén már simán lehet elfogadható kompromisszumokat kötni.
Tetszik vagy nem, a véleményed a Tied, de attól nem biztos, hogy van alapja egy adott helyzetben.
-
KTTech
veterán
Igen, frissítve van a BIOS, ez kellett a normális HDD kezeléshez az ODD helyén. A Nexenta nem rossz, de le kell cserélni benne a zpool-t, hogy jól kezelje a 4K (advanced format) driveokat (ez minden linuxnak/BSD/Solarisnak rákfenéje - lassúak az advanced format driveokkal mókolás nélkül). Szerencsére ez csak egy másolás, a módosított zpool innen letölthető
Ubuntu alá a 0.6.0 RC5 SPL/ZFS befordítva már jól kezeli (ezzel a leírással pofon egyszerű) (és a Freenas 7.2, 8.0.1 beta3 is). Nálam kb. 15 perces művelet volt a befordítás. A lényeg, hogy a zpool létrehozásánál már meg lehet adni az ashift-et, ami alapból 9 (512-es szektorméret), ezt kell átállítani 12-re. A többi ugyanaz + ez már tudja az automatikus mountot is.
-
KTTech
veterán
Nekem a gardrób szekrényben van a helye, 20m kábel a routerig, onnan még 7m a médialejátszó
Ott senkit nem zavar... mert azért az 5 db HDD-nek, a tápnak és a hűtésüknek azért van hangja (ha nem megy a RAIDZ tömb, mert azt 10 perc után lekapcsolja, akkor is van hangja a tápnak és a hűtésnek). Ha nem akarsz rizikózni nagyobb bitrátán, akkor csak a vezetékes megoldás a megfelelő. A kábelhossz nem számít, 100m-ig CAT5e-vel remekül lehet vinni gigabitet (és itt ugye garantált, hogy ami az egyik oldalon bemegy, az jön ki a másikon, ha esetleg nem, akkor újrakéri a rendszer az adatot
)
Ha üzembehelyezéshez segítség kell, akkor szólj
Ja, és egy gigabites router megoldja a kábelproblémáid
(TP-Link 1043ND ajánlott). Így a laptop is mehet akár vezetéken (ami jót tenne a NAS-ra másolásnak), akár wifivel, a NAS mindenképpen kábelen menjen a routerig.
-
KTTech
veterán
válasz
robi-k #33721 üzenetére
Ezt a "NAS"-t ismerem... csak sehogy nem sikerült 8MB/s-nél nagyobb sebességre felizgatnom, miközben teszteltem
Az olcsó gyári megoldásokkal ez a fő gond: lassúak. Ami nem lassú+van benne némi adatvédelemre lehetőség (RAID5, RAID6) az meg nem olcsó (pl. Synology DS411, 2 lemezesként a DS211, QNAP termékek). Ezek viszont stabilak, gyorsak, nincs velük gond. De az árcímkén ez meg is látszódik. Én a DS411 helyett vettem a HP-t, szerintem megér 70E Ft (HDD-k nélkül) különbséget az a pár kattintás, amibe pl. a FreeNAS telepítése kerül + a belső 5 HDD-n (vagy 4 HDD + 1 ODD) van még rajta 1 ESATA és 6 USB is (+1 belső), ha kevés lenne a hely.
-
KTTech
veterán
válasz
ricsik #33715 üzenetére
Erre való pl. a freeNAS. Egy pendrive-ra rádobva (akár egy másik pendriveról, 5 perc alatt fent van) kb. annyit kell konfigolni, mint a gyárilag felrakott FW-vel (amit pont ugyanúgy be kell állítani, hogy működjön). Van sok kis kapcsoló, amivel a szolgáltatásokat be lehet kapcsolni (pl. CIFS/Samba, NFS, SSHd, FTP, Bittorrent, AIR stb) és meg kell adni, hogy mi hova működjön, telepíteni semmit nem kell...
-
KTTech
veterán
válasz
mike1978 #33713 üzenetére
Nekem van ilyen routerem, de kb. annyira jó erre a célra mint a médialejátszók... 1-2 torrentel elvan, lassú net mellett, egyébként fagy. Ugyanez igaz az olcsóbb NAS-okra, bár azok legalább nem fagynak (olyan sűrűn), de ha ráengedsz 100 torrentet és egy 85/25-ös netet meghalnak.
Sőt, az olcsóbb NAS-ok (mint pl. az előbb említett DLINK is) örülnek, ha a 100Mbit-es hálót tudják szaturálni, adatvédelmi megoldásokat nem igazán kínálnak... magyarul nagy mennyiségű adatnál igen lassú lesz a dolog (ki szeret 5-8MB/s-el másolgatni 2-3000GB-ot akár...? De elég csak arra gondolni, hogy egy 25GB-s BR kép rarolva jön le...). -
KTTech
veterán
válasz
ricsik #33702 üzenetére
Attól függ, milyen rendszert raksz rá...
Ha pl. egy Windows 7-et (vagy bármi médialejátszásra képes oprendszert) és beledobsz egy HDMI kimenetes videokártyát még médialejátszónak is jó.
De szerintem a DLNA és hasonló cuccok semmire sem jók (kell a francnak a transzkódolás), innen kezdve más nem kell otthonra, mint egy jó fileszerver, persze egyéb technológiákkal megtámogatva (pl. Bittorrent).
-
KTTech
veterán
A FreeNAS 7.2 jó rá (támogatja az Advanced Format Driveokat, mint pl. a WD EARS széria), de sajna egy apró megkötéssel: 30MB/s-nél gyorsabban sehogy nem tudtam róla lefele másolni (kb. 150-200Mbit/s, rámásolásnál meg volt a 850-900MBit/s). Sejtem mi lehet a gond (át kell a samba-t rakni 64KB-os csomagküldésre), de nem teszteltem ki jobban.
Beállítása pofonegyszerű (webfelület, magyar nyelven), célszerű egy 4GB-s pendrivera rátenni, aminek van is helye a házon belül.Én most Ubuntu server 11.04-et rakok rá, de ZFS-el (RAIDZ tömb, 4x2TB), jobb, mint a többi RAID5 megoldás + van benne külön letöltésnek egy 640-es laptop HDD (és ezen van az ubuntu is). Így a RAIDZ tömb HDD-i nem mennek folyamatosan. A ZFS-t már belefordítottam, a teszt még hátravan...
ZFS esetén nem árt némi plusz memó bele (el van 1GB-vel is, persze), de én az 1GB mellé beledobtam egy olcsó 4GB-s DDR3-at. -
KTTech
veterán
válasz
#09634560 #33466 üzenetére
"És leadja vagy egypár,vagy akár az összes hangdobozra. és mennyisége a hangerőszabályzó állásától függő,ami megint emeli ugye az áramigényt."
Khm... ez így ebben a formában nem igaz... HA nem adsz a bemenetre jelet és feltételezzük, hogy az erősítőnek nincs saját zaja, akkor semmivel nem vesz fel többet akkor, ha maximumra van állítva, mintha minimumra lenne tekerve. A valóságban se nagyon mutatható ki eltérés... De lehet középre állítva is teljesen kivezérelni a végfogok megfelelő mennyiségű bejövő jellel.
-
KTTech
veterán
válasz
Integra #33451 üzenetére
A Dune is kb. 1 perc alatt bootol be... legalábbis nálam így tette
Én ha mindent lekapcsolnék,kb. 2-3 perc kellene ahhoz, hogy bebootoljanak a cuccok... így inkább maradtam a standby-nél (más kérdés, hogy amúgy se tudnék mindent lekapcsolni, pl. a NAS-t és a routert, mert ezeknek menniük kell).
Ráadásul bizonyos eszközöknek fontos a bekapcsolási sorrend is, innen kezdve ha pl. egyszerre indul egy kábel/ADSL modem és egy router, akkor abból nem biztos, hogy a végén net is lesz... ugyanez igaz a NAS/médialejátszó párosra is.
-
KTTech
veterán
Hát, 24 órás üzemben mindenképpen kellemesen sok lesz a fogyasztás... napi 700W-al nyugodtan számolhatsz, azaz havi szinten kb. 1100 Ft-al növeli a villanyszámlád, úgy, hogy csak várakozott.
Én is azt tanácsolnám, mint a többiek: egy kis recsegő a figyelmeztetésekre, aztán ha kell, kapcsold be az erősítőt. Nem mindegy, hogy 0,5-1W vagy 25-30W a készenléti... én ilyen célokra a monitorba beépített zajkeltőt használnom, arra elég, hogy csipog a WLM. Ha meg kell, akkor fél pillanat alatt bekapcsolom a Marantzot. (igaz plusz feladat, hogy közben le kell halkítani a monitort, hogy ne párhuzamosan nyomják). Így is elég költséget jelent az összes cucc készenlétben... (a NAS is megeszi a 30W-ot (ha dolgozik, akkor 65W), a médialejátszó 10W-et, a számítógép kikapcsolva 8W-at, router 6W, TV, Marantz nem számít, azok együtt esznek 1W-ot, a mélynyomót még nem mértem le külön...) Most úgy, hogy csak a NAS megy, Software RAID5 Resyncel (most lett telepítve és kb. 5-6 nap neki, a kis fogyasztású proci miatt)+torrentezik egy 2.5"-os HDD-re + minden készenlétben, laptop akkuról megy, 90W-ot mutat a teljesítménymérő...
-
KTTech
veterán
Nehéz ezt az ellentmondást feloldani
olyan nincs, hogy csendben szól.
A rádió soha nincs teljes csendben, háttérzaja mindig van (kivétel, ha aktiválódik benne zajzár, de akkor meg olyan, mintha oda se lenne kapcsolva, egyszerűen rövidrezárja a végfok bemenetét és csak a végfok saját alapzaját fogod hallani - vagy még azt se, ha jó minőségű)... Az más kérdés, hogy túl sok jelentősége nem lesz ennek az alapzajnak a nyugalmi mérés szempontjából, mert ez mindig meg van, függetlenül attól, hogy rádiót hallgatsz vagy sem. Sőt, még a normál üzemben is ott van, csak elnyomja a jóval nagyobb műsorjel...
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az "ideális erősítő" nyugalmi állapotban felét kéne, hogy fogyassza a maximális kimenő teljesítményének (A osztály)... de sajnos HM erősítők közt nincs ilyen (illetve most per pillanat nem jut egy sem).
-
KTTech
veterán
Az NR1501-em olyan 25-30W körül eszik, ha nincs rajta bemenő jel, és nincs dimmelve az FL kijelző. Kb. ennyivel számolhatsz a többinél is... Mivel nyugalmi fogyasztásról van szó, nem igazán számít (ilyen kis terhelhetőségű erősítőknél), mennyi a teljes terhelhetősége az erősítőnek.
-
KTTech
veterán
válasz
bajnokpityu #33434 üzenetére
FET-ek vannak (olcsó, jól integrálható, gyakorlatilag az összes hibrid végfok PowerMOSFET-es)... de A osztály az nincs
-
KTTech
veterán
Azt, hogy milyen felépítésű a végfok... Mert attól, hogy pl. AB osztályú tranzisztoros kapcsolás van két erősítőben 1100%, hogy nem ugyanolyan nyugalmi áramra vannak beállítva... még azonos gyártón belül sem, nemhogy különbözőnél (sőt, erősítőnként változik). Ha megy az egyikben van egy FET-es A osztályú, akkor végképp más lesz az eredmény.
-
KTTech
veterán
válasz
v.attis #33411 üzenetére
Az erősítő minden üzemmódban kiküldi a megfelelő tartományt, a hiba okát a műsorforrásban keresd... pl. abban, hogy a rádiók alapból sz*rul szólnak... de a jelszintek és egyéb paraméterek műsorszámonként változnak, még azonos bejátszónál is (tekintve, hogy nem ugyanúgy van keverve két film vagy akár két zeneszám).
-
KTTech
veterán
-
-
KTTech
veterán
Az 12.5MB/s nem MBit/s
és 48Mbit-nél nagyobbat még nem láttam BD-n... főleg, hogy a szabvány ezt definiálja maximumnak. (BD Video movies have a maximum data transfer rate of 54 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 48 Mbit/s (for both audio and video data), and a maximum video bit rate of 40 Mbit/s.)
-
KTTech
veterán
válasz
bittehilfmir #28620 üzenetére
Ahhoz, hogy HD hangot szedj ki, komoly támogatás kell a hardvertől... nem írtad, hogy mi van a HTPC-ben. Mert, az, hogy van pl. egy HDMI kimenet még kevés, mint mackósajtban a brummogás...
-
KTTech
veterán
Sajnos meghalt a Marantz-om HDMI bemenete... fehér pöttyöket és csíkokat rak a képre, ugyanaz a bejátszó, ugyanazzal a kábellel a plazmán közvetlenül hibátlan. Ugyanúgy hibátlan a komponens ->HDMI konverzió is, tehát a HDMI kimenet jó. Hétfőn kiderül, mire is jó a Marantz szervize... remélem gyorsan és jól dolgoznak majd.
Azt hittem először, hogy a WDTV halt meg, el is küldtem szervizbe... aztán kiderült, hogy nem az a rossz, de a Popcorn A210 már úton van helyette.
Hát, IJ, majd kiderül, kíváncsi leszek a Totel Bt-re, mit alakítanak
-
KTTech
veterán
Elvileg valamilyen digitális bemenetnek kellene rajta lenni, mivel azt írja, hogy van benne AC3 dekóder... ha jól látom ez lehet optikai és koax is.
A másik bemenet egy mezei sztereó bemenet, amire bármit lehet kötni, és van még rajta a 6 csatornás bemenet is.Ha nem kötöd be a hangfalakat nem okoz gondot az erősítőnek.
-
KTTech
veterán
válasz
csviktor80 #25932 üzenetére
HDMI bemenetről egyik erősítő sem skáláz le komponensre vagy kompozitra... ennek elsősorban DRM okai vannak.
Tehát a laptopot külön kell összekötnöd az erősítővel és külön a TV-vel. Ha a laptopon nincs S-Video kimenet, akkor átalakítót kell venned a D-Sub-hoz, ami pár ezer-tízezer ft-ba kerül. Itt a PH!-n is kapható ilyen áramkör a hardverapro-n.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz
fatallerror #22552 üzenetére
Nem este volt... hanem délután 3 körül
Egyébként ha azt nézzük, hogy az erősítő (Marantz NR1501) max. 50W@8Ohm csatornánként (specifikáció szerint 2 ch-t egyszerre meghajtva), és a Mission Mv-8 azok 91dB/W/m-ot tudnak, akkor kb. 16W-nál olyan 102dB/1m hangnyomás körül járhattam... tehát hallgatási távolságnál (2,5m) olyan 95dB volt, ami pont kellemes. Mélyeknél nem tudom belőni, mennyi lehetett, de a mélynyomó az csak 55Hz alatt szólal meg és ha a gyári max. 108dB-s specifikációt veszem alapul, ami 200W-nál jelentkezik, akkor jó, ha ez is 100dB körül járhatott 1m távolságról nézve.
Remélem nem számoltam el, mert már késő van...
-
KTTech
veterán
válasz
fatallerror #22548 üzenetére
Kb. 50% volt, amikor lejött
(de 35% fölé nem szoktam menni, és pánikszerűen nyúlok a távirányítóért ha este nagyobb dinamikájú jelenet jön
)
-
KTTech
veterán
Igen, valami ilyesmire gondoltam... csak egy apró dolog hiányzik hozzá: a pénz
De előbb-utóbb megcsináltatom a rendes hangszigetelést... Én megelégednék annyival, ha normális hangerőn hallgatom a cuccot, akkor a szomszédok ne vegyék ezt észre
Most a gyenge pont szerintem kapásból a két ajtó a szobán... mintha nem is léteznének. Az egyiket mondjuk alapból meg is akarom szüntetni
Mindezt egy kb. 23m2 körüli 9. emeleti panelszobában...
-
KTTech
veterán
válasz
szmegma #20217 üzenetére
A Master mindig áram alatt van, viszont kell egy adott teljesítményfelvétel (általában 15-80W közt, beállítható a küszöbérték), hogy a slave-k kapcsoljanak. Ha van olyan socket, ami folyamatosan áram alatt van, akkor az független a mastertől. Ez jól jöhet pl. a TV csatlakoztatására, és a masterbe mehet az erősítő. Így megoldható, ha az erősítő kikapcsol, akkor lekapcsoljon pl. a sub is, de a TV még menjen tovább.
-
KTTech
veterán
válasz
szmegma #20218 üzenetére
Igen, de ha nem éri el a master kapcsolószintjét a felvett teljesítmény, akkor nem ad az elosztó naftát a slave-knek. Ergo: ha stand-by-ban van a TV (és az van a masteren), akkor az erősítő nem kerül feszültség alá.
Megoldás lehet, hogy az erősítő lesz a master, viszont akkor az erősítőt kell időzíteni a kikapcsolásra, ha valaki ilyet szeretne. Ez esetben viszont a TV nem fog működni az erősítő bekapcsolása nélkül...
-
KTTech
veterán
válasz
modflow #19699 üzenetére
Az LFE-in-be kösd be az erősítőt.
A Low Pass az aluláteresztő szűrő felső határfrekijét jelenti (azaz ez alatt a freki alatt fog átjutni rajta a jel).
A Phase pedig a jel fázisát tudja fordítani. Utóbbi kettő maradjon alapbeállításon szerintem (0°és 120Hz), és inkább a Yamahán állítsd be, ha szükséges. -
KTTech
veterán
válasz
kbhuinfo #19683 üzenetére
SDPIF-en csak 2CH PCM tud átmenni. Bármi mást akarsz, akkor tömörített verzió kell, mert nem elég többre az SPDIF sávszélessége. Ezért kell az Xfi alá is a Dolby Digital/DTS Live Pack, ami pl. a játékok 5.1-es hangjából egy DD vagy DTS streamet csinál. Nálam csak a DD működik, mert ezt támogatja a kártyám. De így jó 5.1-ben játszani
Ha filmek hangját akarod, akkor csak ki kell kapcsolni a hangkártyán a DD/DTS dekódolást, és pl. az AC3filterben SPDIF-re irányítani a hangot. Így közvetlen kijut a tömörített stream.
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest