- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Kamikaze240
tag
válasz
KatonaT #39401 üzenetére
Hátőőő szerintem a szomszédok szidták ma délután a fejem rendesen
Ugye magán az erősítőn 40 ig van a skálázás és 10esen már a 4.en is hallják
Eleinte kételkedtem benne hogy nem lesz elég erős az erősítő hozzá mert a gyári mély asszem 35w-os de mikor meghallottam szólni rendesen meglepődtem (még édesanyám is felkapta rá a fejét hogy szépen szól pedig még attól is fél hogy mi lessz ha gép bekapcsológombját megnyomja.)
Remélhetőleg max karácsonyig beszerzek valami jóféle 5.1 es erölködőt akkor rakok bele egy 50w-os erősítőt és voálá már van is hozzá egy aktív subom. -
Kamikaze240
tag
válasz
KatonaT #39399 üzenetére
Szia.Köszi. 2 darab sony 1-825-378-11 típusszámú hangszóró van benne párhuzamosan kötve. És egy régi Dimarson DM-R300 as házimozi hajtja.(meglepően jó hatásfokkal) Elsőnek azt hittem nem lesz benne elég nafta, de mint kiderült több van benne mint ami elsőre látszik vagyis hallatszik.
Remélem a napokban minden okés lesz és tudok hozzá valami esztétikus borítást szerzeni
-
Caldera1
tag
válasz
KatonaT #39225 üzenetére
Szia!
A kisebb szoba 16 nm volt, ahol eddig moziztam. Most több, mint kétszer akkora helységben fog dolgozni a rendszer. Mondjuk a Wharfedaleknek kicsi volt a szoba, nem tudták magukat kifutni, de úgy nézem, vagyis hallgatom, hogy a nappaliba elég lesz a teljesítményük, az erősítő cserével kellő tartalék lesz a rendszerben.
Második lépés a korábbi surround DFS-ek lecserélése. Polkaudio RC80i lett a befutó. Valószínű kintről rendelem meg, mert feleannyiból megúszom... A második lépéssel párhuzamosan jön a szub csere. De nem 110-es Polkom, van, hanem 10-es. Néha hallani, hogy buffog, nem tudom mi a szakmai elnevezése ennek, gondolom mert elért a teljesítménye határához. És úgy olvastam még valahol régen, hogy a bass reflex nyílása kör alakú a szubok legtöbbjének, ami a levegő kiáramlásakor nem optimális, ezért használ pl. a Velodyne téglalap alakú nyílást, és ilyen a KEF C4 is, ezért kérdeztem BBéci-t mi a véleménye róla. Na remélem nem írtam hülyeségeket, mert mindjárt jön BBéci és majd jól megmondja...
Nyilván anyagi korlátai vannak, hogy milyen szubot vegyek. Próbálom a legjobb ár-érték arányút megkeresni, és már biztos, hogy 2 db leszMajd megyek hallgatózni, de itt Cegléden nulla a felhozatal.
-
Caldera1
tag
válasz
KatonaT #39196 üzenetére
Sajna ez ilyen játék, szánunk rá x összeget, aztán mindig túl lépjük.
Erősítőre max 100-at szántam, aztán 140 lett belőle. Igaz az asszony 75-öt tud, neki annyit ér a 609-es Onkyo.
Amúgy mik a versenyzők nálad? Érlelődik bennem a Polkaudiom lecserélése. A 110-es, 125-ösről szinte csak jókat írnak.
Azt nem tudom, mivel jár jobban az ember, 2 db kisebb szubbal vagy 1 db nagyobbal. Dilemma... ha már tudja az erősítő a 7.2-t... -
erdoke
titán
válasz
KatonaT #39193 üzenetére
Ha mostanában aktuális lett volna a hangfalaim fejlesztése (sajnos helyhiány miatt nem az), akkor erre csaptam volna le kis alkuval.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KatonaT #39097 üzenetére
Nem kell cserélni... Egy jó kis külső VGA kell, ami képes kitolni magából a DTS-HD-t, TrueHD-t, és f@szás lesz.
Csak érdemes jól utánanézni, hogy a kiválasztott VGA tudja ezt a funkciót, nehogy utána szembesülj vele, hogy mégsem... Mondjuk asszem nVidia-nál az 500-as széria mind tudja, Radeon-oknál meg 5k-s szériától felfelé.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KatonaT #39094 üzenetére
Nah az pöpec..
Hát nem is a proci nem felel meg annak, hanem az igpu.. Ugye ha BR-t nézel, ott a filmnek is elég nagy a bitrátája, plusz még ott a hangsáv bitrátája.. Sokkal jobban eszi a gpu-t. Ebben előnyösebbek az AMD HD szériás IGP-jei, vagy az APU-k, azok megbírkóznak vele.
-
törölt tag
válasz
KatonaT #38992 üzenetére
Az a helyzet,, hogy a VSX 420 mindössze HDMI Passtrougth ami azt jelenti hogy a HDMI-ről semmit nem szed le,hanem csak továbbitja a jelet mindennemű változtatás nélkül a megjelenítő felé Így ha csak HDMi van bedugva,nem is fog soha megszólalni a pio,csak ha optikai vagy koax csatlakozóval csatlakoztatsz.
-
Gabor970
addikt
válasz
KatonaT #38859 üzenetére
erre szoktam azt mondani, ha kevés a pénzed, maradj meg a sztereónál! Abból a pénzből, amiből még csak "nagyon nem az igazi" 5.1-et vásárolna, meglehetősen jó hangú sztereóra futja. Mondjuk 100e Ft. A kevesebb szerintem néha több tud lenni. --> nagyobb élvezet egy 100eFt-ból összerakott sztereó rendszeren filmet nézni, mint egy ugyanennyiből kihozott 5.1-en. Persze akkor az embernek még házimozija sem lesz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KatonaT #38825 üzenetére
Realtek ALC892d van.
Sztem ezen is ki kell mennie...
Milyen drivert használsz? Realtek oldaláról töltöd, vagy az Asrock oldaláról?
-
jos3ph
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KatonaT #38647 üzenetére
Te kezdted először azzal, utána már jött az elérhető ár..
Annyi, hogy azért amikor egy gyártó csak ragasztja a hangszóróit a dobozba,a csavar csak dísznek van, aztán meg lényegében képtelenség őket újratekercselni, mert pár év után lényegében beáll a hangszóró mint a szög, és egyéb nyalánkságok.. Lényegében semmit sem lehet velük csinálni, valami baja van, kb. kivághatod az egészet, dobozostól, mindenestől..
Nekem is megvan a véleményem róla, tisztában is vagyok vele, hogy nem a legjobb, de attól függetlenül egy Mission motyó után képesek vagyunk rá azt mondani, hogy ennyi pénzért nem szól szarul... De mint mondtam, jelenleg ~40k körül hamarabb vennék egy s178-as JBL rendszert, mint bármi mást...
Na meg amikor Wharfi motyót mentünk még régebben Jos3ph-el venni, aztán az üzletben elkezdte ott erőltetni az eladó, hogy vegyünk Jamo-t, mert a legjobb márka meg ilyenek... Hagyjukmár..
Aztán amikor közöltük vele, hogy Wharfi-ért megyünk, kapásból csöndbe maradt...
Ha annyira jó a Jamo, akkor miért? ...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KatonaT #38644 üzenetére
A 140k-s láda az nálad elérhető árat jelent?
Mellesleg, hamarabb vennék pl. Wharfi-t, hasonló árban, mint Jamo-t, akármilyen olcsó...
Hát, a kis 178-as JBL használtan hasonló árban beszerezhető, és lehet, hogy szebb hangja van a kis recsegőknek, mint a Jamo-nak.
Milyen vastag a brifkó, így van.. Annak idején én megvettem az 5.1-es 2610-es SAL motyót, ez sem a legjobb, erre volt lé, néha már elgondolkozom rajta, hogy kár volt, akkor be voltam rá sózva, mert jó áron volt.. Ma hamarabb vennék egy s178-as JBL rendszert, mint ezt.. Ennek sincs bajom a hangjával, ahhoz képest film közben egész kellemesen, szépen képes szólni, de akkor is, tudom azt, hogy abból a pénzből jobb is lehetne, mint amennyiből kijött ez akkoriban. Bár amikor ezt vettem, akkor a 178 is 70k körül mozgott.
-
Donor
tag
válasz
KatonaT #38626 üzenetére
a válasz egyszerű, csak az egyik sugárzó az amiben tekercs van mágnessel, a másik "csak" lengő passiv driver wiki
Ezt basz reflex nyílás helyett szokás alkalmazni,de túl drága egy passzív driver "nem nagy a különbség árban egy aktív drivernél". Itt szerintem a hellyel akartak spórolni a tervezők, de a relatív sugárzó felületet akarták növelni ezzel a módszerrel.
De ennyiért valóban drága. -
jos3ph
tag
válasz
KatonaT #38629 üzenetére
Nem tudok rá választ adni. Nem láttam még ilyet. Majd jönnek az okosabbak. Én csak arra a 800W-ra lettem figyelmes, és kinyílt a bicska a zsebembe. Egyébként sem vagyok Jamo szimpatizáns, de ez egyszerűen nevetséges, ha 20X20X20 dobozból kijön 800W akkor lesz**om magam. Számomra komolytalan termék, ahogy az LG az 1000W-jával. 1000W-al már hajat lehet tupírozni...
-
Termi16
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
KatonaT #34990 üzenetére
Bazárból, bazári villanydrótot adnak, felejtsd el őket!
A KáCsa Audio kínálatából válogass!
Miféle tévé az, aminek digitális koaxiális kimenete van?
Egyébként a megállapításod helytálló. Talán a nagyon drága fogalmát kellene tisztázni, ami szerintem méterenként 50000 forintnál kezdődik. Ennek négyszereséért adják a qrrvadrágát. Még szép, hogy nem olyanokat nézegetsz.n.dani
Ismerem a márkát, szupernek tartom, ha teheted, csapj le rá! -
BBéci
legenda
válasz
KatonaT #34985 üzenetére
Nincs abban semmi meglepő, hogy nem adnak a hangdobozokhoz madzagot. Honnan tudná a gyártó, hogy milyen erősítő fogja hajtani őket és a felhasználónak milyen az ízlése?
Kábeleket nem vastagság, hanem sok egyéb más paraméter szerint, leginkább hangminőségük alapján szokás választani. Az áruk sem elhanyagolható.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest