- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezerpiramis
őstag
Semmi élet itt?
Végül fórumtárs jóvoltából, cserebere útján lett egy Pro1-X-em, nagy megelégedéssel nyomkodom (már amikor van rá időm). SIM-et még nem passzintottam bele, de egy feltöltőkártya majd bele fog kerülni szerintem. Termux és Acode egy álom rajta a billentyűzettel, és akkor még a különböző emulátorokról (Mupen64Plus és társai) még nem is beszéltem... A kamera gombja kissé hülye helyen van, ezt leszámítva nem találtam egyelőre semmi nagyon vállalhatatlan dolgot benne.
Emellé került a gyűjteménybe egy Surface Duo (egy néhány hónapig itt tespedő LG Wing-et váltott, az is egy érdekes szerzet, annyi szent) - kinyitva igen egzotikusan mutatnak a Pro1-X-szel az asztalon
-
lezerpiramis
őstag
válasz
quailstorm #4284 üzenetére
Igen, a Pro1-X-ről végképp nem olvastam jókat.
Hát majd talán egyszer lecsapok egy Pro1-re...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
lezerpiramis #4283 üzenetére
2 SIM kártyával használom és abszolút megbízható, szóval ez kivételesen nem bütykölős.
A Pro1-X viszont elvileg pocsék lett és nem stabil. -
lezerpiramis
őstag
válasz
quailstorm #4282 üzenetére
Abszolút így van, és alapvetően nagyon szurkolok az ilyen kisebb cégeknek,, de a leírtak alapján ez is inkább egy biütykölős kütyünek tűnik, nem pedig egy olyan eszköznek, amelyben totálisan meg tudnék bízni. Piszmogós cuccból meg már van itthon - szintén kisebb cégtől (PINE64), de jóval olcsóbban.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
lezerpiramis #4281 üzenetére
Kis szériás cégnek első telefonhoz képest nem rossz azért. Jolla 1-et nem tudtam volna 4,5 évet használni.
De tényleg csak így "érte meg", hogy elsők között megkaptam. -
lezerpiramis
őstag
válasz
quailstorm #4280 üzenetére
Koszi a valaszokat! Hat ez eleg ramatyul hangzik sajnos
Nagyon jo aron jutottam anno egy patika allapotu Key2-hoz, ekkora felarat (minimum +200-250 ezer forint, mar ha meg lehet kapni) nem erne meg az F(x)tec amiatt a par dolog miatt, amiben jobb.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
lezerpiramis #4279 üzenetére
"egyszer megnyomom, de két betűt ír"
Igen, pont ilyen van, tegnap róka úr is megerősítette személyesen.
Olyan 3 év után jött elő.Nekem nem álom, a Nokia N900 sokkal jobb volt. Igazából alig gépeltem rajta szöveget, csak ha nagyon remegett a kezem és nem ment az érintő. Remote desktopon kívül nem használom semmire.
VoLTE nincs, de amúgy teljesen jó telefonálni.
Még mindig a gyári Android 9.0-n van.
Kicsit bugos a Thunderbolt benne, többször ki kell húzni bedugni mire rendesen elkapja a dokkot, de utána jó, játszottam is így vele USB billentyű egérrel. Viszont csak tükrözés van, nincs DeX (gyári rendszer ofc).Gyenge a WiFi térerő, az tán a legrosszabb benne, meg bugos a gyári kamera app, aztán néha nem akar fotózni.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
quailstorm #4278 üzenetére
Az szép
Nem tudom, mennyire offtopic (szegény N900-nak már szerintem semennyire
), de akkor kérdeznék itt párat
-Gondolom, a billentyűzete egy álom a full touch-os gépeléshez képestVan esetleg bármilyen typing issue-ja? Gondolok itt ilyen "egyszer megnyomom, de két betűt ír" típusú hibákra például.
-A telefon GSM funkciói mennyire jók ahhoz, hogy "daily driver" legyen a cucc? Hívásminőség, sms-funkciók, mobilnet stabilitása stb. Jól sejtem, hogy VoLTE nincs, ugye?
-Melyik OS-t használod, melyik a legstabilabb? LineageOS érdekelne leginkább.
-HDMI-n monitorra kötve mennyire muzsikál jól?
-Van valami nagyon idegesítő bug benne?Előre is köszi a válaszokat
Igazából a BB Passport óta keresek valami olyan mobilt, amellyel lehet rendesen írni (hosszabb jegyzeteket, email-eket, néha egy kis ssh/bash). Volt BB PRIV, de afölött nagyon eljárt az idő, a BB KeyOne valami borzadályos volt, most van itthon egy Key2, de az is öregecske már (bár még mindig ez a legjobb), és ezekkel a droidos BB-kkel leginkább az álló képernyő volt a bajom. Passportnál ez nem volt probléma, bár annak se fektetett volt a kijelzője, mint a klasszikus BB-knek, de legalább négyzetes
. Az Unihertz-ek minőségéről nem sok jót olvastam, más meg gyakorlatilag nincs, csak az F(x)tec, ezért érdekelne. A Cosmo-féle vonal annyira nem vonz, ráadásul van itthon PinePhone, egy ahhoz vásárolt keyboard case esetén kialakítás szempontjából ugyanott tartanék kb.
Ma veszek át egy LG Wing-et egész jó áron - azzal talán annyival előbbre leszek, hogy gépeléskor nem lesz majd kitakarva a teljes képernyő, és annyira nagyon nem régi rajta a droid, de persze fizikai QWERTY azon se lesz
A Fold-típusú telefonoktól meg a hideg ráz egyelőre, valahogy úgy látom, hogy még nagyon messze vannak attól, hogy valóban tartós eszközök legyenek - már ha ez persze érdeke bármelyik gyártónak...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
lezerpiramis #4277 üzenetére
Jelen! 4,5 éve használom a QX1000-et.
-
lezerpiramis
őstag
Hello! Van itt olyan forumtars, aki F(x)tec Pro1-et vagy Pro1-X-et hasznal?
-
lezerpiramis
őstag
Na, egy kis linuxos-telefonos csendélet, hogy történjen valami
-
lezerpiramis
őstag
Tudom, hogy nem N900, de hatha
Rendelt mar valaki a Pine64-tol valamilyen tartozekot? Mennyire megbizhato a ceg ilyen tekintetben? Hardverapron vettem anno egy PinePhone-t, de jol jonne hozza egy masik back cover, mert a jelenlegi mar kisse viharvert (repedt).
Koszi!
-
lezerpiramis
őstag
válasz
victorhun7 #4273 üzenetére
Meg letezunk
elo kene mar vennem, hogy vegigvigyem rajta a Quake 2-t
-
victorhun7
tag
hello there!
-
Ccjsucnksksm
csendes tag
válasz
FoxiestFox #4271 üzenetére
kb az a sztiáció mint a Saabnál volt. Méröki szempontból no.1. 60kmel csapódhattál a oszlopnál egy 80kilós szarvassal hogy túlélted. Sajnos az értelmiség a kissebbség. Persze nem azt mondom hogy aki egy 7 colos tepsit használ az hülye, csak hogy senki se mer kockáztatni. Az LG volt talán ebből a szempontból a kivétel, az elforgatható kijekzővel+ billentyűzettel, vagy a forgalomba végül nem kerülő kihúzható kijekzős telefonjukkal. Viszont onnantól hogy a g3ba beletettek egy olyan lapkát, ami egy tvt is szemrebbenés nélkül akkoriban meghajtott volna élvezhető szinten, de nem oldoták meg a hűtést megfelelően és egy idő után elkezdtek bootloopolni mert a hő hatására zárlatos lett, és csak bgazni lehetett... Onnantól egyre kevesebb embert hallottam aki azt mondta hogy nekem LG kell.
-
válasz
lezerpiramis #4270 üzenetére
Hát ja, ami érdekes volt és jó, kidöglött, ami mögött állt egy gigacég, megmaradt. Kivétel a Windows Phone, azt még az MS sem tudta megmenteni.
Volt egy Webos, volt egy Maemo, egy BB10, mind jobb mint akármi addig, mindnek annyi mára.
Na jó, a Webos ott van az LG tévéken. -
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4269 üzenetére
Na igen, most meg az van, hogy 100-ból 95 telefon ugyanúgy néz ki kb. (és nagyjából ugyanakkorák is), a maradék 5 között van pár hajtogatható, valamint talán egy fizikai QWERTY-s megfizethetetlen áron és/vagy nulla supporttal
Ja. és mainstream OS-ből is maradt kettő. Ebből aztán lehet választani... Persze tudom, erre van valós és értelmezhető méretű piaci igény (meg biztos a notch-ra és a kivehetetlen akksira is volt
) , a mi igényünk kvázi nem piaci
2011-2012 környékén a 4 fős (szűkebb) családi körben hárman is fizikai QWERTY-s telót használtak (ebből kettő érintőkijelzős is volt egyben), ma már senki - még sajnos én se, csak második telefonnak.
-
válasz
lezerpiramis #4268 üzenetére
2010 egy másik világ volt, még a régi világ szinte összes maradéka velünk élt.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4267 üzenetére
Ezt azért nem mondanám. 2010 környékén volt egy rakás ilyen telefon elérhető (nem felsőkategóriás) áron: SE Xperia Pro és Mini Pro, X10 Pro és Mini Pro, HTC ChaCha, Motorola Fire, BlackBerry Curve-széria, Nokia E6, jó pár Symbian S40-es Nokia stb. Rá pár évre csappant meg ezeknek a típusoknak a gyártása - gyakorlatilag csak a BB-k maradtak.
Nálam volt Priv és KeyOne is, eladtam már mindkettőt. E két modell (és a DTEK50) alapján nincsenek túl jó tapasztalataim a droidos BB-kkel... Illetve marha jó lett volna egy oldalra kicsúsztatható billentyűzet, nem értem, hogy ilyennel miért nem próbálkoztak.
Egy Fxtec Pro1 vagy Pro1-X tényleg jó lenne
-
válasz
lezerpiramis #4266 üzenetére
Már az N900 idejében is egy niche market volt a billentyűzetes telefonoké, prémium felárral, ez nem változott, csak a prém felár lett magasabb.
De a lényeg, ha tényleg billzetes telefon kell, nem sok, de van opció, több is. A BB-ken amúgy is masszív felár volt, annak idején Privnek is retardált ára volt az akkori nem billentyűzetes konukrenseinek nagy részéhez képest is. -
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4265 üzenetére
Vannak, csak a BB-k még mindig irreálisan dárgák ahhoz képest, hogy leragadtak a 8-as Androidnál, az Fxtec pláne nem olcsó. Az Unihertz jogos, ezt kifelejtettem, bár arra kíváncsi leszek, milyen szoftvertámogatást kapnak a telóik hosszabb távon
Szóval emberi áron (120 ezerig mondjuk) kellene valami viszonylag friss.
-
válasz
Ccjsucnksksm #4263 üzenetére
Ha minőségi kell, fxtec pro1, ha kevésbé, unihertz titan.
De ha nem tévedek, a key2 is bőven használható még. -
Ccjsucnksksm
csendes tag
válasz
lezerpiramis #4261 üzenetére
Blackberrynek van fizikai billentyűzete és android.
-
Ccjsucnksksm
csendes tag
válasz
FoxiestFox #4262 üzenetére
Gondolkoztam de hirtelen egysem jut eszembe.. Melyikre gondolsz?
-
válasz
lezerpiramis #4261 üzenetére
De hát máig vannak olyan telefonok.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
Ccjsucnksksm #4260 üzenetére
Egyeszerűen nem éri meg valószínűleg ilyesfajta telefont gyártani, pedig én már egy középkategóriás, fizikai QWERTY-s telefonnal is kiegyeznék (akkor is, ha androidos), de hát lóf*szt a seggembe
(Az olyan ördögtől való dolgokról ne is beszéljünk, mint a kivehető akksi, a lassan már teljesen kikopó jack-bemenet, a microHDMI-kimenet stb.)
-
Ccjsucnksksm
csendes tag
Mennyire szerettem ezt a telefont, és hogy elbaszták
pedig hogy lövöldözte az android telefonokat... kár hogy a pénz beszél.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
justmemory #4258 üzenetére
Az optimalis ez lenne:
-stabil hivas/sms
-konnyen cserelheto akksi
-microSD
-HDMi (ha lehet, kulon microHDMI-kimenettel)
-fizikai billentyuzet
-mukodo email, valamennyi net, chat
-emulatorok mukodjenek egy kis jatekhoz
-le tudjam fotozni a vizorat/villanyorat
-esetleg egy kis ssh, ftpNa, ennek 100%-ig a Q10 felel meg, semmi mas
ha a QWERTY-t elengedem, akkor a Z10, ha a cserelheto akksit, akkor a Passport.
N900-hoz van AV-kabel, ugyhogy az oke, a net hianyat kibirom (a masodik kartyamon mobilnet nincs is), ssh meg adott.
-
justmemory
senior tag
válasz
lezerpiramis #4257 üzenetére
Szerintem ezek menni fognak; ha ennyire kell, nem lesz gond vele.
Nekem mindennapi dolgokat is kell vele intéznem, és öreg vagyok már a nyüglődéshez
Én egy Samsung-ot vettem (S20FE), ökoszisztéma is jó (óra, tv), hasznos tud lenni. Sajnos a strapatelefonok számomra megalkuvósak lennének; fontosabb, hogy mire tudom használni a készüléket szoftveresen. -
lezerpiramis
őstag
Nekem a net annyira nem lesz erdekes - ha a mail menni fog, az kulon orom -, inkabb csak az, hogy egye meg a microSD-t, hivas/sms mukodjon, lehessen rajta jatszani (Nintendo-emulatorok mukodnek ezen is).
Az nekem is fogas kerdes, hogy mit vennek a sok ugyanolyan telo kozul, ha most kene erte penzt adnom. Valoszinuleg valamilyen bumszli akksival felszerelt strapatelefont.
-
justmemory
senior tag
Sziasztok!
Megdobbant
Én már nyugdíjaztam az n900-amat, de megvan még, működik (múltkor kerestem egy képet, onnan tudom). Persze miért ne működne
Sajnos ami nekem fontos, az nem megy már... netes böngészés kínszenvedés (bankolás felejtős), fotózás képminősége ugyan jó (sajna a mostani telómé jobb...,), de lassú az app, emellett a Telekom lelövi a 3G-t, szóval mobilnet sem lesz (javítsatok ki, ha tévedek; 4G-t nem tud az n900), youtube frissítgetése kapufa. Amire érdekes lehet majd, az a Leste... Szomorú vagyok miatta, de azt sajnos el kell ismerni, hogy a jelenlegi telefonommal fényévekkel egyszerűbb az életem... -
válasz
lezerpiramis #4254 üzenetére
Áh elengedtem a billzete. De így se túl egyszerű választani, sőt.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4253 üzenetére
Hat fizikai QWERTY-vel eselytelen nekem is talalni barmit emberi aron… sajnos a KeyOne se egy nagy szam, sot…
-
válasz
lezerpiramis #4252 üzenetére
Én a Privet váltom le kényszerűségből nemsokára, Android 6, régi, már az új OTP app sem fog menni rajta, és márciusban kivezetik a régit.
Akkuja is gatya már, kijelző betörve, de azért még hajtom, míg nem találok valami kibírható telót helyette. -
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4251 üzenetére
Az kibirhato
Azert remelem, nem gyaluljak le a BB-t teljesen. Nagyon szeretem az N900-at, N9-et, PinePhone-t is, de azert az igazi szerelem a QNX
A tobbi OS-t meg hagyjuk, iPhone is csak azert van, mert ingyen tudom hasznalni, majd 2 ev elteltevel megtartani dolgozoi telokent, igy valoszinuleg eladaskor tobbet “kaszalok” majd, mint egy droiddal.
-
válasz
lezerpiramis #4250 üzenetére
Be kell kapcsolni a Google beállításaid között a kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését (vagy mi a frász a neve magyarul) és menni fog a gmail.
Egy idő múlva viszont kikapcsolja magát (talán 1 hónap), nekem is vissza kell kapcsolgatnom olyankor, ha nem piszkáltam az N900-at 1-2 hónapig. Mondjuk mostanában pont piszkálgatom. -
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4249 üzenetére
Koszi!
A SIM-adapterrel kapcsolatban eddig csak rossz tapasztalataim voltak, de igen, felnyithato foglalatnal talan nem lesz para.
A gyari email-kliens emlekeim szerint mintha docogott volna Gmaillel (viszont a chatklienssel meg mukodott a GTalk/Hangouts-beszelgetes), de majd jobban rafekszem a temara, ha idaig fog fajulni a dolog januarban
-
válasz
lezerpiramis #4248 üzenetére
Visz 64-es sd-t
visz adapteres simet (nem is értem miért lenne baj vele, ebben még normális felnyitós sim slot van)
e-mail megy a gyári klienssel
pidginnel telegram megy, messenger már nem -
lezerpiramis
őstag
Gondoltam, beirok ide, hatha valakinek megdobban a szive
Viccet felreteve: barmily meglepo, de siman lehet, hogy januar 4. utan csatasorba allitom az N900-at masodik telokent (az elsodleges egy iPhone SE 2020, backupkent egy BlackBerry KeyOne, illetve valahol a szekrenyben halkan felsir egy Passport
). Minden attol fugg, hogy tenyleg lelovik-e ugy a BlackBerry-ket, hogy a telefonalas, sms-ezes es se fog mukodni (most egy Q10 a masodik telo, neha Z10, az email/net csak bonusz lenne). Mar csak azt kell kiprobalnom, hogy viszi-e a cucc a 64 GB-os microSD-t
ha nem, az se para, akkor megy bele 32-es, a 64-es meg jo lesz tabletbe.
illetve egy kerdes: probalgatott anno valaki N900-ban microSIM-et adapterrel hasznalni? Ez az egy, amitol felek, hogy szetcseszheti a SIM-foglalatot, normal SIM-re viszont nem cserelnem a mostanit.
Bevetheto meg egy PinePhone (UBports edition), de azt meg nem erzem annyira kiforrottnak, az N9-em pedig bukik a microSD hianya miatt (nekem fontos lenne, tele van zenekkel, doksikkal stb.), illetve van egy Nokia E6 is, de az szinten normal SIM-es, a Lumia 925-om pedig ujfent nem bovitheto…
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4245 üzenetére
2016 oszen vettem, szoval en is eleg keson, bar Z10 volt 2013 ota, utana meg lett Q10 es Q5 is.
-
ElFeo
tag
válasz
FoxiestFox #4245 üzenetére
Én még most is Z10-et használok másodtelefonnak. Volt PP-m is meg N9, sajna eladtam.
-
válasz
lezerpiramis #4244 üzenetére
Sajnálom, hogy mikor még támogatott volt, nem tudtam venni egyet.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4243 üzenetére
Az mazli, a PP a legjobb :)
-
válasz
lezerpiramis #4242 üzenetére
-
lezerpiramis
őstag
válasz
quailstorm #4240 üzenetére
Egyebkent a virtualis qwerty-vel nem az a baj, hogy lassabb, hanem az, hogy nem kapok visszacsatolast (oke, van rezges, de az iszonyat termeszetellenes szerintem), illetve ha mozgasban vagyok (busz, vonat, metropotlo a Nepligetnel :D stb.), akkor borzaszto erzes irni vele.
Es pontosabb is vagyok a fizikaival, marhara nem mindegy, hogy crontab -e vagy crontab -r... :)
-
quailstorm
nagyúr
válasz
FoxiestFox #4235 üzenetére
Ha eszemnél vagyok (és nem kell spec karakter), akkor gyorsabb a virtuális BB billentyűzet Sony XZ1-en, mint az Fxtec. Egyszerűen túl nagy, N900 méret volt nekem ideális.
Nyilván ha rámjön a Parkinson, vagy álmos vagyok, akkor meg örülök, hogy van gomb.PlayBook meg csak retro-ra jó, netre még annyira se, mint BB OS 10. Ne feledd, hogy ez még annál is korábbi, mint az OS 10.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4238 üzenetére
A böngészés kínszenvedés, ha nálad szempont, akkor nem jó vétel, én szinte csak retro játékokat tolok rajta, arra tökéletes.
Üzemidőben vannak nála jobb tabletek, viszont én az enyémet 2013-2014 körül vettem használtan, és azóta is nyúzom, de egyelőre nem látom, hogy púposodna. Ha szétmegy, akkor jön elő a szekrényből a BB Leap játszós eszköznek...
-
válasz
lezerpiramis #4237 üzenetére
Egy Playbook beszerzésén amúgy komolyan gondolkodom egy ideje. Szerethető cucc volt, lehet, tudnám még használni olvasgatásra.
Kérdés, mennyire bírta az akku bennük, és a rendszer jó-e még megnyitni alap weboldalakat. -
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4235 üzenetére
Igen, nagyjabol ez a bajom nekem is a droiddal, az alma meg draga, es annyira azert az se az igazi. A Priven meg mar regi a droid, a ceges dolgaink nem tamogatjak.
PlayBook nalam meg mindig birja, egyfolytaban tolom rajta a PSX-, N64- es SNES-jatekokat :) BB10 telokon szinten
Jaj, tenyleg, a konvertalas... :) arra emlekszem, hogy a Pink Floyd Wish You Were Here albuma pont rafert, annyi nekem eleg is volt :)
-
ElFeo
tag
válasz
lezerpiramis #4227 üzenetére
Az volt nekem is, sajna meggondolatlan módon elpattintottam, de a Q10 és a Z10 maradt
-
válasz
lezerpiramis #4234 üzenetére
Én is rühellem az Androidot rajta. Annyira anti-intuitív, hogy borzalmas.
Nem jó a UI, nem jó a multitasking, nem jó az appok kialakítása (tisztelet a kivételnek), nem jó a háttérfolyamat-kezelés, stb
De hát én is azon találtam magam, hogy kellene billlzet, egy vékony házban, jó kijelzővel, korrekt kamerával, amin megy a Spotify és a Google Maps.
Nem nagyon voltak opcióim
Ehhez képest viszont pozitívan csalódtam, mert egy fantasztikus teló a Priv. Egyetlen baja komolyan csak annyi, hogy Android. Együtt van a belépőkártyáimmal és az aprópénzemmel a zsebemben, és egy karc nincs rajta.Fxtec egyik fórumtársunknak van, megnéztem legutóbb, egyszerűen túl nagy. A billzet is túl nagy, még az én kezemnek is, és valahogy a gombok elhelyezése sem tűnt valami kényelmesnek.
Plusz ott ugye nincs az, ami BB-n, hogy a billzet érintésérzékeny, és használhatod a 3 zónás prediktív szótárat gépelés közben csak a billzeten való ujjhúzogatással, vagy visszatörölhetsz, stb... hiányozna. Ahogy a Hub is.Anno volt BB PlayBookom, az is milyen jó kis cucc volt basszus.
Kár, hogy kihaltak ezek a tényleg jó és intuitív interfésszel rendelkező eszközök.
Kihalt a WebOS, a Maemo, a BB10 is.
N9-et is előveszem néha, és hát ha az Android UI csak annyit tudna, mint az, nem többet, már azzal is arányaiban használhatóbb lenne (főleg a Priv ívelt kijelzőoldalaival).Szerk: nekem is volt 5510-em. A zenekonvertálgatás nem hiányzik.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4233 üzenetére
Hát én az N900-assal és az N9-cel voltam úgy, hogy már elég "későn" jutottak hozzám. Nálam a BB volt az örök szerelem (8520, aztán 9000, 9900, majd a BB10-es telók, összességében talán a Q10 és a Passport volt a csúcs), ezek a droidos szedrek nem igazán jönnek be, de tény, hogy legalább van rajta gomb, ezért szereztem be egy Priv-et. Ami még játszhatott volna (KeyOne, Key2, Fxtec Pro1, Cosmo, Gemini PDA), az mind iszonyat drága.
Ja, és már gimi alatt is hamar lecseréltem a 3330-ast egy 5510-esre, hogy legyen QWERTY
-
válasz
lezerpiramis #4231 üzenetére
Az biztosan hibás példány lehet.
Kifejezetten szedi a lábát még mai szemmel is, egyedüli röccenéseket a Google Maps kezelésénél szoktam érezni, de az ennél erősebb telefonokat is meg tud röccenteni.
A frissítések automatán vannak, nem lassul közben, gyakorta vagyok voip konferenciahívásban, míg frissít a háttérben. 5 GHz wifi szintén no problem.
Nem tudom, hogy lehet ezeket újraflashelni, ha lehet egyáltalán itthoni körülmények között, de azt azért megpróbálnám.Passportot amúgy én is nagyon szerettem volna, de mire olyan életszituba kerültem, hogy vehettem volna egyet, már elavult, és kezdtek nem működni rajta a szolgáltatások, úgyhogy inkább vettem Privet.
Igazából a lelkem egy része még mindig szeretne egyet, de csak azért, hogy tologassam a polcon, nem is tudomLegszívesebben még az N900-at használnám, ha tudna korszerű szolgáltatásokat és normális akkus üzemidőt.
Messze a legszeretettebb telefonom volt életemben, egyedül az N91 veszi fel vele a versenyt, de az inkább PMP, mint okosteló a klasszikus értelemben. -
lezerpiramis
őstag
De ha már N900-topik, akkor egy kérdésem lenne, hátha izgalomba hoz valakit
Lehet bármilyen módon Cisco AnyConnect klienst hegeszteni az N900-ra, illetve az N9-re, vagy bármi olyan klienst, amely supportálja a Cisco AnyConnectet?
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4230 üzenetére
Hát lehet, hogy nálam van csak valami félresikerült modell, de az enyém egyrészt iszonyat lassú (megjelenéskor is volt a kezemben ilyen teló, valahogy az se volt egy szélvész), a Google app frissítését már nem bírja, bármit csinálok, újraindul
Azon meg ledöbbentem, hogy nem látja az 5 GHz-es WiFi-hálózatokat.
A gombokkal egyébként nincs baj, a maga nemében teljesen használható (magyarán az összes virtuálisat veri
).
-
válasz
lezerpiramis #4229 üzenetére
Én gyorsan megszoktam. Pár nap alatt gyorsabban gépeltem vele, mint N900-on. A gombok felülete és nyomáspontja állat jó, egyedüli gondom, hogy a telefon nagyon vékony, és hajlamos vágni a kezem, ha túl erősen fogom.
De az a kijelző és kamera, amit kapott, BB-nél szokatlan és azóta is egyedülálló. Remélem, nem döglik ki egyhamar, akkut találni is necces bele, úgy tudom. -
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #4228 üzenetére
Az is van... BB-bol van vagy 25 itthon :)
Nekem egy csoppet pici a billentyuzete, a Passporte es a Q10-e verhetetlen.
-
válasz
lezerpiramis #4227 üzenetére
Nekem Privem van, és marad is, míg él. Perfekt a billzet, az oprendszer pedig meh, de legalább minden van rá.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
justmemory #4221 üzenetére
Koszi!
Ha ez jobb kedvre derit titeket: van N900-asom, sot N9-esem is :) De a kedvencem akkor is a BB Passport :)
-
justmemory
senior tag
Sajnos én már nem használom napi szinten...
Zenét hallgatok róla, esetleg a Kali chroot alatt megyeget ez-az; mivel ugye a python 2.5 support is megszűnt, tényleg lassan 2012 körüli időben ragad a cucc. Mondjuk sok mindenre ettől függetlenül még mindig jó
Grat. az uptime-hoz; na lehet megpróbálok én is összehozni 1 évet -
-
ElFeo
tag
válasz
FoxiestFox #4223 üzenetére
Akkor hárman maradtunk N900 vonalon így vagy úgy.
-
Tőlem írhatunk ide, rajtam ne múljon, napi szinten pöcögtetem az N900-am.
-
ElFeo
tag
Jah, én is megörültem
-
justmemory
senior tag
válasz
lezerpiramis #4220 üzenetére
Hogy megdobbant a szívem, hogy valaki írt ide...
Sajnos nincs tapasztalat; esetleg a talk.maemo.org-on kérdezd meg, vagy nézz szét a neten, hátha valaki megosztotta a tapasztalatait. Annyi biztos, hogy nagyon nem felkapott... -
lezerpiramis
őstag
Kicsit off:
Van valakinek tapasztalata a Pine64-es Pinephone-nal, hasznal kozuletek valaki ilyet?
-
válasz
justmemory #4218 üzenetére
Hát még ilyet.
-
justmemory
senior tag
válasz
K_Gabor #4217 üzenetére
Oké, most egy kicsit pihentetem, mert megőrülök... 2 db sima bash script az egész, de basszus az fcron nem hajlandó futtatni, miközben ugyanonnan, egy ugyanolyan jogosultságokkal, tulajdonosokkal, stb. rendelkező scriptet meg igen... Komolyan... áááá
Nem tudok rájönni, hogy mi a f**z baja van...
Ja, egyébként Róka, csak egy megjegyzés: főleg nappali fénynél nagyon halvány ám még max fényerőn is felvillantva a billentyűzet háttérvilágítása, szóval nem tudom van-e értelme; plusz ugye az értesítési led akkor világít, amikor a képernyő lezárt (inaktív) állapotban van, szóval ez a módszer eleve csak akkor működik, ha folyton a kis pöcökkel mondjuk zárod a képernyőt...
-
K_Gabor
tag
válasz
justmemory #4216 üzenetére
Na az király, akkor hajrá
-
justmemory
senior tag
válasz
K_Gabor #4215 üzenetére
n900-on úgy emlékszem 1s-nél kevesebbet nem tud az fcron (legalábbis az, ami "gyárilag" elérhető). De különben az simán elég lehet; akár 1 perces időablakot is lehet hagyni, noha ez csevegések kapcsán mégsem annyira instant
Majd a napokban lehet megpróbálom; ma nem fogok tudni este foglalkozni ezzel, de lehet, hogy holnap este, vagy holnapután nap közben rá tudok nézni.
-
K_Gabor
tag
válasz
justmemory #4214 üzenetére
"Kissé" tényleg felületesre sikerült a dolog a részemről
Azt nem tudom, hogy mi a minimumja a cron-nak, de meglepődnék ha nem lehetne megcsinálni.
-
justmemory
senior tag
válasz
K_Gabor #4213 üzenetére
Nem tudom, de nem azért nem tudom, hanem mert ugye onnan indultunk, hogy amikor esemény van (SMS, email, IM, stb. üzenet érkezik), a billentyűzet fényeit - mondjuk, hogy - villantsuk fel.
A felvillantás az egy dolog, arra volt jó kiindulás a keyboard leds nevű program (ebben találtam meg azt, hogy igazából csak egy bash utasítással átírja a változókat), de ugye magáról az eseményről is értesülni kellene... (Illetve ahogyan Foxifogalmazta mikor simán az értesítési led villog ). Erre ott lenne a dbus, de ehhez ugye nincsen "végpont", mert nincsen "üzenet központ", vagy bármi. Maga a program nyilván tudja, hogy jött üzenet, ki is adja, hogy akkor villogjon a led (illetve induljon valamelyik led pattern) - ezért lenne triviális ezt a fajta felvillantást/villogást magukba a programokba betenni; aztán ott van a harmadik, amit én is találtam, hogy max a led-et lehetne figyelni, hogy aktív-e.
Ugye bármikor jöhet üzenet, szóval elvileg folyamatosan kellene nézni az adott fájl tartalmát. A cron ugye elvileg tud másodpercenkénti utasítást is (ez nem is jutott eszembe; lehet, hogy így már nem is lenne olyan erőforrás igényes a dolog!), nem csak megadott időpontokat (asszem 1s a legkevesebb megadható a '@' segítségével). Ez a cron most elgondolkoztatott...
-
K_Gabor
tag
válasz
justmemory #4208 üzenetére
Azt tudod, hogy ki hozza azt a /sys/class/i2c-adapter/i2c-2/2-0032/engine1_mode "run"-ba?
Mert ha megvan, hogy ki az aki azt piszkálja, és az ő kódjába bele tudsz nyúlni, akkor triggerelhetnéd a scripted.Bocsi, hogy csak így a partoldalról beböfögök, egyelőre csak felületesen futottam át a dolgokat amiket írtok, de elkezdte piszkálni az én fantáziám is.
Tudsz/tudtok adni forrásokat, hogy hol és milyen kódot néztetek?
Ha időm lesz ránéznékMeg nemtudom milyen típusú eseményt kell jelezni vele, de ha nem túl realtime igényes, nem túl sok gyakori pollozással lehet egy systemd/cron megoldaná és nem enné meg az erőforrásokat.
-
justmemory
senior tag
válasz
FoxiestFox #4211 üzenetére
Hát nincs mit.
Megörültem, hogy lehet tudnék mit csinálni, de mivel most inkább akkor a droidon próbálok valamit tenni (nyilván az első egy custom rom volt... hehe), lehet inkább a pythonban megírt n900 cuccaimat kezdem majd el portolni valahogyan... Elvileg csak Kivy kell hozzá...
De ez még nagyon új, de kétségtelenül jobban mozgat, mint az iOS, és legalább van mit csinálni, tanulni. Elvileg pythonnal hozzá lehet férni a telefon egyéb cuccaihoz is, szenzorok, stb. szóval van ebben lehetőség, csak meg kell találni (pl. aki a modrana térképes alkalmazást írta n900-ra, na van az androidra is, és python az egész) a módját.
-
válasz
justmemory #4210 üzenetére
Kösz azért
-
justmemory
senior tag
válasz
FoxiestFox #4209 üzenetére
Hát ránéztem pl. a pidgin forráskódjára... Nos... azt hiszem ez bőven meghaladja az én képességeimet; ugyanakkor tényleg "csak annyi kellene", amit mondtam is, hogy igen, magában az app-ban kezelni ezt az eseményt úgy hogy legyen knight riderezés.
Lehet nyomni kell csak egy pull requestet -
Na olyan kéne, ami nem erőforrás-igényes.
Illetve Pidgin pluginként is megvalósítható, hisz az összes IM onnan megy... -
justmemory
senior tag
válasz
justmemory #4207 üzenetére
Na közben találtam némi plusz infót a ledekre vonatkozóan. Eszerint elvileg csak annyit kellene figyelni, hogy a /sys/class/i2c-adapter/i2c-2/2-0032/engine1_mode mikor vált "run"-ra; na olyankor kellene futnia a knight riderező scriptnek/commandnak...
Ezt én a jelen tudásom szerint max pythonban tudom megoldani úgy, hogy mondjuk valamilyen daemonként fut a python script, ami figyeli a fájl tartalmát, és ha az átvált "run"-ra, akkor indul knight rider... De ez azért eszi az erőforrást. -
justmemory
senior tag
válasz
FoxiestFox #4206 üzenetére
Ahham... ránéztem...
Aztán megláttam ki írta a progit és picit elment a bátorságom
No de, igazából nem nagy dolog; valójában "csak egy script" és Qt UI. Igazából annyit csinál, hogy a /sys/class/leds/lp5523:kb1-6 brightnesseit állítgatja 0 és 255 között; ezt sima bash scripttel.
Itt igazából a kihívás abban lenne, hogy "értesítés esetén (mikor simán az értesítési led villog)" - na ez keményebb dió nekem, ugyanis többféle értesítés van: SMS, csevegő alkalmazások, illetve minden egyéb, ha te úgy állítottad beNa most, ezek általában mondjuk dbus-on keresztül tudnak kommunikálni a ledekkel, tehát megmondani, hogy "na akkor eszerint a minta szerint légyszi lépjetek működésbe". A gond az, hogy nem tudom hogyan lehetne figyelni azt, hogy ledek kapnak ilyen utasítást (merthogy a ledekre vonatkozó dbus signal leírást nem találtam) - esetleg folyamatos system monitor dbusra... De az nem kicsit erőforrás pazarló.
A másik megoldás, hogy valamennyi ilyen "értesítési app" kódjába bele kell írni a megfelelő knight riderezési kódotEgyelőre itt tartok, de én nem értek hozzá, szóval lehet, hogy van rá kivitelezhető megoldás.
-
válasz
justmemory #4205 üzenetére
Ha asztalon van, nyitva a bill. A package neve keyboard-leds.
-
justmemory
senior tag
válasz
FoxiestFox #4204 üzenetére
valószínűleg meglehetne, csak nem tudom mi értelme, ha csukva van a billentyűzet...
Vagy nálad mindig nyitva?
Tudod esetleg a progi nevét?
Egyébként az iPhone megadta magát (én is segítettem neki ebben...
), szóval most akkor droid van... Még jó, hogy ennyi "fölösleges" telefon van otthon...
-
Van ez a kis régi progi, ami arra jó, hogy knight riderezni lehet a billentyűledekkel.
Semmire sem jó ezen kívül, csak egy csúszkát húzogatva ott világít, ahol a csúszka áll.Mennyire vagy jó, memo?
Meg tudnád csinálni, hogy értesítés esetén (mikor simán az értesítési led villog), csináljon pár ilyen hullámzást a bill?
-
justmemory
senior tag
válasz
FoxiestFox #4202 üzenetére
Még Sailfish-t is lehetne rakni arra a Samsungra, de valamiért nem akaródzik. Öregszem, valószínűleg
Plusz kell a gyerekeknek játékra
Egyébként pont annyira használom, amire az N900-at nehezen, vagy egyáltalán nem tudom...: mobilfizetés, banki app, navigálás, fotózás/képszerkesztés (noha olykor az N900 dng-it dolgozom fel vele
), "csevegés", naptár/teendők menedzselése. Ezekbe nagyon nem kell belenyúlni, túl sok kötöttséggel sem járnak ilyenformán, szóval... Továbbra is az a bajom, hogy számomra ideális készülék nincs a piacon... Egy NFC-vel, gyors navival, 4G-vel hardveres oldalról, naprakész Maemo szoftverrel (értsd, amiket fentebb felsoroltam) felturbózott N900 lenne a tuti, azzal megint ellennék 10 évet
Viszont mivel ilyen nincs, onnantól minden kompromisszum számomra, és onnantól olyan mindegy, droid vagy iOS...
-
válasz
justmemory #4201 üzenetére
Azért a Droidba elég szépen bele lehet nyúlni, ha rootolható készüléket választasz.
Ezért lepődtem meg eléggé a választásodon, gyakorlatilag a legnyíltabból a legzártabba... -
justmemory
senior tag
válasz
FoxiestFox #4200 üzenetére
Akár... van droidos is helyette, de csöbörből vödörbe; kb.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia teljes billentyűzettel ellátott Maemo Linux rendszerű készüléke újraértelmezi a "zsebszámítógép" fogalmát.
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest