- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Silancer #36010 üzenetére
Onkyo TX-SR303E és 1 ilyet. megj.:Hibája, hogy a bal oldal olykor csak a ~2. percnél hajlandó csak bekapcsolni. Ez mit takar? bal oldalon 2 percet késik a hang?
ha nincs meg a távirányító az nem nagy érvágás gondolom, csak nincs azokon olyan opció amit ne lehetne a panelen magán belőni, ugye?Onkyokon a kijelzo fenyerejet, meg az elalvas kapcsolo idoziteset csak a taviranyitoval tudod allitani, magan az erositon nem.
Radiot hangolni ellenben csak az elolapi gombokkal lehet, taviranyitoval csak csatornat valtani tudsz.Legalabbis a mostani 508-am ezekben semmit nem fejlodott a tiz evvel regebbi 474-hez kepest.
-
nyunyu
félisten
válasz
Gál István #31701 üzenetére
directben is? mert az már baj szerintem.
Pure Audioban probaltam.
-
nyunyu
félisten
Ja és fürdik a basszusban az Onkyo.
Eleinte nekem se tetszett az 508 hangja, nagyon dongott, reszletek meg nem voltak, kasas volt az egesz.
Aztan megforditottam a villasdugot, es hirtelen helyrekerultek a hangok.Nem gondoltam volna, hogy ennyire erzekeny a tapkabel helyes bedugasara.
Mondjuk a basszus igy is eleg mellbevago a tizzel regebbi Onkyo 474-hez kepest.
Szinten basszus tulsulyos AKG K242 fulesemmel konkretan nem lehet vele zenet hallgatni. -
-
nyunyu
félisten
válasz
Gigi01 #30628 üzenetére
Hogy ez a dts core milyen hang,azzal nem vagyok tisztában,de sokkal szebben,dinamikusabban szól,mint a dvd-s dts
Elvileg mindketto ugyanaz.
Nem lehet, hogy azert hallasz megis kulonbseget, mert a lejatszo program maskepp van konfiguralva, mint a dvd lejatszo?
Vagy mondjuk a dvd lejatszo analogon van osszekotve az erositovel, nem digitalison, mig az mkv hangjat spdifre allitottad, es igy az erositovel dekodoltatod. -
nyunyu
félisten
válasz
incipio #30625 üzenetére
A lényeg : 7.1-es erősítőhöz vásárolnék 5.1-es hangrendszert (mert sikeresen meggyőztetek erről
), s majd a későbbiekben vennék hozzá +2 surround-ot ( ha lesz pénzem ill. + helyem ) Így lehetséges ugye?
Miert ne lehetne?
Barmelyik erositonek beallithato, hogy melyik kimenetein van hangfal, ennek megfeleloen dobja szet a sokpontegyes forras anyagot.
Nalam pl. helyhiany miatt 4.0 van csak kiepitve, megis szol minden sav, ha rabokok Windowsban a 7.1 kimenet tesztjere.
(center+sub az elso ketton, back surround meg a rendes surroundokon) -
nyunyu
félisten
válasz
spgabor #30465 üzenetére
Csak annyi kérdésem lenne, hogy van egy Onkyo TX-8210R típusú receiver, amihez nincs távirányító.
Masik Onkyo erosito tavja nem jo hozza?
Csak azert kerdezem, mert az 508-as erositom alapfunkcioinak nagy resze (bemenet valasztas, surround mode, dimmer, hangero, mute, tuner csatorna valasztas, csatornankenti hangero allitas) siman mukodik a tiz evvel regebbi 474 taviranyitojaval.
-
nyunyu
félisten
válasz
Altemor #30084 üzenetére
Videokartya driverben engedelyezve van a HDMI hang?
Masreszt a hang beallitasoknal az nV eszkoze legyen a default.
-
nyunyu
félisten
válasz
Brandys #29897 üzenetére
Kép tévén, hang erősítőn keresztül a hangfalakon, ha az erősítő leszedi a hangot HDMI-ről, ezt kell megnézni. Ha TV-n HDMI bemetet van beállítva akkor a TV hangszóró nem szólnak normális esetben.
Onkyo 508 nem szedi le a hangot a HDMIrol, igy a Philips TVm hangszoroi is szoltak, ha sztereo volt a jel, le kellett tiltani oket a TV menujeben.
-
nyunyu
félisten
válasz
Dorian #27927 üzenetére
Próbáld ki. Ha nem jól van bedugva, akkor erősebb, de búgósabb a mély, hosszabban hallgatva fárasztó + a színpad kevéssé lesz definiált, a mélysége megszűnik.
Minimalis elektronikai ismeretekkel megaldott/megvert informatikuskent eddig nem hittem ebben a villasdugo forgatosdiban, mondvan az aramnak mindegy a folyasiranya, most kivancsisagbol megforditottam az 508-at, egybol megszelidult a basszusa a fejhallgato kimeneten
Masik allasban elviselhetetlen volt a K242HD.
Regi erositommel sosem volt ilyen problema, ezek szerint az helyesen volt bedugva.
-
nyunyu
félisten
válasz
zuzu000 #27945 üzenetére
Van egy 5.1-es hangrendszerem,de nem szólal meg a mély hang.
Nem lehet, hogy elallitottad az erositon a hangfal meret opciot?
Legalabbis Onkyokon lehet allitani, hogy a front hangfal small vagy large
Large modban ami bejon jel a frontra azt valtozatlanul tolja ki, akkor is ha a hangfal meretenel fogva nem birja megszolaltatni.
Small modban csak az x Hznel magasabb hangokat kuldi a frontra, az alattiak mennek a melynyomora. (x Hz allithato.) -
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #28048 üzenetére
Ahogy nezem Onkyonal korabban sem volt divat a digitalis bemeneteket analogra tolni, negy evjarattal korabbi 474 manualjaban is el van dugva egy ilyen mondat a hangeszkozok csatlakoztatasa resznel:
A DVD or other component equipped with a digital output can be connected to this receiver. The digital connection must be used in conjunction with an analog connection, because if the analog cable is disconnected, the audio output from TAPE OUT and VIDEO-2 will not work.
-
nyunyu
félisten
válasz
Gabor970 #28047 üzenetére
Nem nyert, 11. oldalon azt irja, hogy:
Audio Connection FormatsAudio equipment can be connected to the TX-SR501/
TX-SR501E using the following audio connection formats:
analog, optical, coaxial, and multi-channel (5.1).
When choosing a connection format, bear in mind that the
TX-SR501/TX-SR501E doesn’t convert between formats, as
shown below.For example, audio signals connected to the OPTICAL or
COAXIAL digital input are not output by the analog TAPE
OUT connectors, so if you want to record from, for example,
your CD player, in addition to connecting it to a digital input,
you must also connect it to the analog CD IN connectors.Vagyis csak analog bemeneteket tud analog kimenetre tolni, digitalisakat NEM!
-
nyunyu
félisten
Egy ilyen vagy ehhez hasonló készüléknek mennyi a fogyasztása, ha be van kapcsolva, de éppen nem szól rajta semmi?
Hasonlo koru Onkyo 474-nek (igaz az az eggyel nagyobb Yamaha szeria konkurense volt 10 eve) es a mostani 508-nak is 40W korul van az idle fogyasztasa, illetve ennyit esznek fejhallgatoval is.
474-en volt rendes kikapcs gomb, 508-on a HDMI passthrough miatt mar nincs, utobbi 35W standbyban.
-
nyunyu
félisten
válasz
ChipKng #26807 üzenetére
Nezd meg a TVd leirasat, hogy melyik HDMI csati tudja az ARCot, oda legyen dugva az erositobol jovo kabel. (Philipsek eseten csak a HDMI1!)
Masreszt erositon probald a CBL/SAT bemenetet hasznalni, nekem Onkyo 508-on ott jon csak be a TV hangja HDMIn. (Manual ugyan TV/CD-t ir...)
-
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #26581 üzenetére
Hmm, ha kihuzom a konnektorbol, akkor megszunik a HDMI jel tovabbitas, viszont nem tiltodik le a VGA kartya, mint hangeszkoz.
Ha siman kilokom standbyba az erositot, akkor a Win7 letiltja a HDMI hangot, aztan utana hiaba kapcsolom vissza az erositot, csak a gep altatas+ebresztes vagy restart segit
-
nyunyu
félisten
válasz
hdcsaba87 #26507 üzenetére
Onkyo 508 7*100 W hány Wattot fogyaszt ki és bekapcsolt állapotban?
Nalam standbyban 35W (*), fejhallgatoval 40W, hangfalakkal hangerotol fuggoen 40W es 70W kozott.
Ha nincs bekapcsolva a Pure Audio mod, akkor adj hozza ezekhez +10W-ot. (ennyit zabalna a kijelzo hattervilagitasa minimal fokozaton? PA ugye azt is lekapcsolja...)Mivel kicsi a szoba+eleve tarsashazban vagyok, igy nem nagyon szoktam dongetni.
*: Asszem keritek egy aramtalanithato hosszabbitot, ami 32" "monitorral" egyutt lelovi.
Napi 16 ora szamitogep nem hasznalattal szamolva a 35W-ot az mar majdnem egy ezres villanyszamla havonta...Elozo Onkyo 474-emen volt rendes Power gomb, igy az nullat fogyasztott, ha nem voltam gep kozelben, fejhallgatoval/hangfalakkal az is 40-70W volt, csak vilagito kijelzovel...
-
nyunyu
félisten
válasz
Zolkabácsi #26324 üzenetére
Mivel a hang az DTS ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon tudom csatlakoztatni a házimozimhoz, hogy a hang az DTS-ben szóljon. Optikai csatlakozó az nincs a házimozin, HDMI van.
HDMI ARC-ot tudja a hazimozid?
Ha nem, akkor nem tudja fogadni a TVtol jovo digitalis hangot a HDMI-n keresztul.Ha igen, akkor erre kepes TVt kell venni (gyakorlatilag barmelyik 2010-es modell tudja, regebbiek nem feltetlenul), HDMI 1.4 kabelt a TV kijelolt portjara kell dugni+TV menujeben bekapcsolni, hogy tolja ki a HDMI-re a hangot. (Philipsem menujeben EasyLink/HDMI 1 - ARC engedelyezes)
Ja, erositon a megfelelo bemenetet kell valasztani, ha a TV hangjat akarod erositeni.
(Onkyo 508 manualjaban az all, hogy a HDMI kimeneten logo TV-hez a TV/CD bemenetet kell valasztani, ehhez kepest nalam ott nincs, hanem a CBL/Sat-on van hang. De az is lehet, hogy csak en konfiguraltam el valamit az erositon...) -
nyunyu
félisten
Kicsi szobaba (~10nm) milyen hangfalakat javasoltok Onkyo 508 melle?
Helyhiany miatt center+sub kilove, eleg a 4.0.Most Jamo E630-as frontjaim vannak.
Masik kerdes: nem lehet valahogy aramtalanitani ezt az erositot?
Regi 474-emen meg volt rendes OFF gomb, ujon viszont csak standby van, aztan 35W-ot zabal "kikapcsolva" -
nyunyu
félisten
válasz
python1 #25423 üzenetére
Optikai digitális kábelnél mennyire kell odafigyelni a minőségre,mert én azt halottam,hogy nincs kölönbség a drága és az olcsóbb között.
Én meg látok itt belőle drága aranyozott végű csatlakozókat is.Aranyozott csatlakozo elonye, hogy nem korrodalodik, idovel sem romlik a kontaktus. (*)
Ennek foleg analog jelatvitelel van jelentosege, digitalisnal nem annyira zavaro.
Mondjuk egy optikai kabelnel nem tudom, mi ertelme van az aranyozasnak, mivel az arany nem vezeti a fenyt.
*: 5 eves Audigy 4-em aranyozatlan csatlakozoi zoldulnek ezerrel
-
nyunyu
félisten
válasz
K!$$rác #25296 üzenetére
Nekem eddig ugy tunt, hogy a GTX460+Onkyo 508-nak joval tobb basszusa van, mint az eddigi Audigy 4+Onkyo 474 kombomnak. (azt digitalis koaxszal hasznaltam, mostani cucc HDMIvel van osszekotve.)
Videoval mondjuk meg nem probaltam, lossless zenenel tunt fel, szinte leugrik a fejemrol az alapbol nagyon nem melyhianyos K242HD
Aha, alaplapi Via optikai kimeneterol, hangfalakkal is tobb a basszus, mint a regi komboval, ezek szerint az uj erosito a ludas, mas a DAC benne, mint a regiben.
(Bazz, sokkal lassabban valt bemenetet az 508, mint a 474. Beletelik vagy 3 masodpercbe, mire megszolal az uj bemenet, regi szinte azonnal szolt, ahogy valtottam.)
-
nyunyu
félisten
Hogy lehet h az S6305 160.000, mig kulon az SR508 + HT-528 összesen 143.000 huf??
508 helyett jon 1 honap mulva az 509, igy az eddigi 100-105k helyett 82-85k-ert osztogatjak, 509 elorendelheto 110k-ert.
Ahogy neztem az 509 csak DLNA-val tud tobbet, mint az 508, de mivel en szamitogep hangositasra hasznalom, igy ez feature szamomra ertektelen, ezert egy fillert sem adok ki.
Gyorsan be is ruhaztam ma egy 508-ra, amig meg kapni, mivel az eddig 474-emben csak DD dekoder volt. (dts csak az eggyel ujabb 494-tol kezdve van.)
Azon viszont meglepodtem, hogy nincs analog 5.1/7.1 bemenet az 508-on, csak 2 optikai+2koax+4 HDMI.
Szerencsere a GTX460-am siman mukodik, mint 7.1 hangkartya, aztan kitolja a hangot HDMIre, igy nem kell uj hangkartyat vennem a tonkrement Audigy 4-em helyett. (az tudott szoftveresen DD-t kodolni.)
-
nyunyu
félisten
6ohmos Onkyo TX-DS474 melle milyen polcra rakhato hangfalakat erdemes venni? (idovel 608 lesz helyette)
Mostani Jamo E630-aim eleg harmatosan szolnak, nem tul reszletes a hangjuk.Eleg kis szobam van, igy az allo hangfalak nem johetnek szoba.
-
nyunyu
félisten
válasz
#09634560 #12555 üzenetére
Csak azert kerdezem, mert az Onkyo 474-emen ugyan van egy koax meg egy toslink, de valtani kozuluk csak az erosito elejen levo DVD gombbal lehet, taviranyiton levo DVD gomb az mindig az utoljara hasznalt digitalis bemenetre kapcsol.
Taviranyitoval meg nem erek el az erositoig, hogy megnyomjam.
-
nyunyu
félisten
válasz
#09634560 #12533 üzenetére
Felvilágositásként: Phono: analóg lemezjátszó angol nevéből eredő lemezjátszó bemenet ami abban különbözik a többitől hogy sokkal kisseb feszültsége van és esetleg RIAA korrekcióra szorul
Van egyaltalan meg olyan uj erosito, amire raknak ilyet?
Mar 10 evvel ezelott sem volt evidens a meglete, Onkyo 474-emre meg raktak, de a kortars Yamahakon asszem mar nem volt. -
nyunyu
félisten
Ajanljatok valami _jo_ erositot 100k korul, ami
-6 ohmos hangfalakat kezel
-keveset fogyaszt
-van rajta HDMI
-legalabb 2 koax bemenete van
-taviranyitoval lehessen a digitalis bemenetek kozul valasztani
-kis szobaba lesz, igy nem kell 8x1000W, eleg a 4x75W is. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
intuicio #10029 üzenetére
A nevetséges dolog az, hogy Onkyo-s márkaboltot, bemutatótermet nem ismerek sehol Budapesten.
Westendtol 2 percre a Nagykorut/Hegedus Gyula sarkon mar nincs meg az Annex?
Regen ok importaltak az Onkyo cuccokat.Aha, atnevezodtek a 8 eves erositom garjegyen talalt Annex Zrt-rol Annex Hangcenter kft-re, de ugyanugy Hegedus Gyula 2 a cimuk.
-
nyunyu
félisten
Gondolkozom, hogy lassan le kene cserelni a 9 eves Onkyo 474-et valami ujabbra, amin mar van HDMI, meg dts
Trivialis lenne, hogy a tiz evjarattal frissebb utodjat, az Onkyo 507-et vegyem helyette, DE lesporoltak rola az analog 5.1 bemenetet.
Mondjatok valami olyan erolkodot, amin van analog 5.1 is, meg HDMI is, es szep nagy szogletes gombjai vannak, mint a REGI Onkyoknak. (494-essel bevezetett kerek pici gomb nem jon be
)
[szerk:]Aha, 506 hatuljarol MEG nem sporoltak le az analog 7.1-et.
-
nyunyu
félisten
válasz
cintula187 #5867 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy ki lehet e küszöbölni (mármint új hangfalakat beszerezni), úgy hogy többutas pl. Polk Audio vm20 vagy hasonló több mély, mélyközép hangyszóróval felszerelt hangfalba vezetek be 2 csatornát?
Minek akarod ennyire bonyolitani?
Erositon bekonfiguralod, hogy milyen hangfalaid vannak, aztan aszerint dekodolja a stuffot.Nalam pl. be van allitva, hogy van 2 teljes spektrumu front, meg 2 hatso, center+sub nuku, igy ezeket automatikusan a frontra tolja.
Win7-ben poenbol beallitottam, hogy 7.1-em van, Audigy elvileg kitolja Dolby Digitalban, erre a Win7 hangfaltesztjeben mind a 8 hangfal megszolal, pedig fizikailag csak 4 van jelen
-
nyunyu
félisten
válasz
LaliKa17 #2442 üzenetére
Ha nincs más megoldás akkor egy erőssítő lesz, de akkor már gondolom ez úgy érné meg hogy a gépet, a playstationt és a tv-t is rákötöm és akkor onnan 1-be megy az 5.1-be és akkor az erőssítőről lehet vezérelni hogy melyik szóljon.
Legtobb ma kaphato hazimozi erositon van legalabb 2 digitalis bemenet. (1 opikai, 1 koax)
De inkabb tobb...Amennyiben nincs más emgoldás, akkor mivel én ebben nem vagyok járatos, valami jól kinéző lehetőleg nem túl nagy erőssítőt ajánljatok kérlek.
Van egyaltalan a szabvany 43 centis szelessegnel kisebb erosito?
-
nyunyu
félisten
válasz
Radaconte #2450 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy jack-RCA kábellel csatlakoztatom az erősítőt a géphez, úgy jó kell legyen az 5.1.
Sima jack nem lesz jo, mivel Creative kartyain nem a szokasos 3.5mm-es sztereo csati van, hanem az egy gyuruvel hosszabb.
Raadasul a hegyen jonne ki a digitalis jel, szoval ha beledugsz egy sztereo minijack-et, akkor a digitalis kimenet egyaltalan nem fog erintkezni, csak az analog bal+jobb+fold. -
nyunyu
félisten
válasz
Dassler #2449 üzenetére
Viszont PC-ről nem tudom, mennyire lesz használható az 5.1, ha digit kimeneten küldöd át, de gondolom Audigy-nél ez normálisan meg van oldva.
Audigy(1/2/4) digit kimenete NEM tud ropteben 5.1-et kodolni!
Magyarul csak filmeknel fog 5.1-ben szolni, jatekoknal csak sztereo.
Van egyaltalan olyan X-Fi, amin megy a Dolby Digital kodolas? En nem emlekszem ilyenre...
-
nyunyu
félisten
Nem talaltam erosito problemas topikot, igy inkabb itt kerdezem meg, talan nem annyira OFF:
Adott egy 8 ev koruli Onkyo TX-DS474, amire ha radugok egy 32 ohmos Technics RP-HT300 fejhallgatot, es feltekerem -10 es 0 dB koze a hangerot, akkor recseg a fejhallgato jobb oldala.
Ez vajon mitol lehet?Ha a fejhallgatot kozvetlenul a hangkartyara dugom, akkor nem recseg max hangeronel.
(Ejszakai zenehallgatasra kene, de nincs kedvem allandoan matatni a gep hatuljanal...)Kollegam nekiallt tippelgetni, miszerint valami pufferkondi szaradhatott ki, vagy tul alacsony a fules impedanciaja, es tulterheli az erositot.
-
nyunyu
félisten
Ha mar megint [OFF]-oltok, akkor en is kerdeznek hasonlot, bar az inkabb kapcsolodik a hazimozi temahoz, mint a PCs zajgeneratorotok.
Nem tudja valaki, hogy lehet szetszedni az Onkyo RC385 taviranyitot?
Probaltam feszegetni, de csak annyit sikerult elernem, hogy megrepedt, igy inkabb nem eroltettem tovabb, nehogy kettetorjon.
Ki kene pucolnom, mert mar annyira el van zsirosodva, hogy alig veszi be a gombokat. -
nyunyu
félisten
Mi lenne, ha nem ezt a topikot offolnatok szet, hanem a szamitogepes zorejkeltoset a zajgeneratorotokkal?
-
nyunyu
félisten
Mivel regiek a hangfalaid, igy nem hinnem, hogy a bejaratas hianyaval lenne problema.
Ha megvan meg a regi hangfalkabeled, probald ki azzal is, hatha ugy szebben szol.
Azt sem artana kiprobalni, mit produkal masik erosito ugyanott, ugyanazzal a kabellel+hangfalakkal.Egyebkent meg ha kicsi a tapja az erositonek, akkor azt a basszus fogja megszenvedni, mivel a nagy hangszorok megmozgatasahoz joval tobb kakao kell, mint a kicsikhez, teljesitmeny tulnyomo resze a basszusra megy el, nem a magasakra.
-
nyunyu
félisten
válasz
#67688960 #1858 üzenetére
Jamo es Jamo kozott is van kulonbseg.
Haver valami 20k-ert vett anno egy par bazinagy Studio 180-at, en meg 70k-ert a feleakkora, polcra valo E630-at.
Studio 180 hangosan szol, E630 meg szepen, tisztan.Meg ugye az se mindegy, bejaratodott-e mar a lanc, vagy sem.
(Errol par oldallal ezelott irtam, aztan jol lehurrogtak.) -
nyunyu
félisten
Nem jaratod allandoan max hangeron az erositot/hangfalakat, ezert nincs annyi az atlagos fogyasztasa, mint a folyamatosan leadhato teljesitmeny.
Masreszt a zene hangereje is folyamatosan valtozik, nincs mindig a maxra kivezerelve.Ha jol emlekszem, akkor a hangfalak etetesehez szukseges teljesitmeny a hangerovel negyzetesen novekszik, igy csak a legnagyobb hangerohoz szukseges nagy teljesitmeny, kisebb hangerokhoz lenyegesen kevesebb, gyakorlatilag alig merheto.
Szunetmentesem szoftvere szerint nem valtozott a terheles, ha feltekertem az Onkyot zenehallgatas kozben a szokasos -45dB-rol -30dB-re, szoval 6-7W-nal kisebb fogyasztasbeli kulonbseg a ket hangero kozott.
(Kb. 75W-ot fogyaszt amugy az erositom, ha be van kapcsolva.) -
nyunyu
félisten
válasz
#67688960 #1847 üzenetére
Onkyo 474-emen lehet valasztani A es B kozott, de egyszerre nem szolhat a ketto.
Mondjuk ezen meg nincs tobbzonas funkcio.Sot, 5.1 analog bemenetet csak A-ra hajlando kirakni, B-t nem lehet olyankor valasztani.
Ha egyeb forrasnal B-t valasztok, akkor azonnal kikapcsol a Pro Logic, es levalt stereoba. -
nyunyu
félisten
válasz
pentium4 #1625 üzenetére
Leszokhatnanak mar vegre a lowend gyartok a PCs zajkelto vackoknal megszokott 10% THD melletti teljesitmeny megadasrol, mert marhara nem lehet ezalapjan osszevetni egy rendes rendszerrel.
Egyebkent asszem ezt a keszletet lattam kirakva a madaras teszkoban, nem volt tul bizalomgerjeszto kinezete, kelloen muanyag gyufasskatulya kinezete volt a jatekhangfalaknak.
-
nyunyu
félisten
Filmnel oke, mivel ki tudja tolni digitalison az elore 5.1-re kodolt hangot, de zenenel csak sztereo lesz, akarmelyik kartya digitalis kimenetet nezed.
Mondjuk sztereobol az erosito elvileg tud mindenfele effektel 5.1-et csinalni, ebben hagyomanyosan eleg erosek a Yamahak, csak hat zenet 5.1-ben hallgatni, hogyismondjam finoman, szoval eleg ize -
nyunyu
félisten
válasz
bajnokpityu #1592 üzenetére
megvan a lehetőség,pláne kenwood,pio termékekhez,h előre letöltsd a használati utasitást a gyártó weblapjához.vagy kipróbálod otthon
Tobbi gyarto weblapjan is kint vannak a kezikonyvek, legalabbis multkor nezelodtem Onkyo, Yamaha hazatajan.
-
nyunyu
félisten
Be kene allitani rendesen az AC3Filtert, vagy mit hasznalsz, hogy 5.1-re dekodolja a film hangjat.
Gerjedes: ja, ennyit tud az alaplapi zajgenerator.
Barmennyire utalom a Creative-ot, nagy hangeronel sem hallani az Audigy4 alapzajat.
(csak ha elfelejtem nemitani a line-int, ahova a TV-tuner van kotve.) -
nyunyu
félisten
Surround+centernek tobb ertelme/haszna van filmnezeskor, mint a subnak.
Kis szobaba szerintem egyenesen felesleges a sub. -
nyunyu
félisten
Nem feltetlenul az erosito a rossz.
DVDken altalaban a robbanasok miatt eleg nagy dinamikatartomany szukseges, igy a beszed hangereje nincs maximalisan kivezerelve. (hogy hozza kepest a robbanas sokkal hangosabb lehessen)
Nalam pl. atlagos zenehallgatas -45dB, de ha filmet nezek, akkor fel kell tekernem -35dB-re, nagyon halk filmnel -30dB-re, hogy egyaltalan ertsem, mit mondanak. -
nyunyu
félisten
válasz
imibogyo #1546 üzenetére
Az erősítőket, mennyire részletesen lehet konfigurálni a hangszórókhoz ???
Tehát csak sztereó és 5.1 módjuk van, vagy tudják a köztes 2.1, 4, módokat is ????
Mert az is eszembe jutott, hogy vennék egy 5.1-es erősítőt először egy jobb sztereo hangfallal, ha kevésnek érzem a mélyet hozzáadok egy subot (2.1), és ha játékoknál hiányolnám a hátsó hangfalakat (mert most van), akkor meg még veszek hátsókat. Szóval ezeket a lépéseket tudják az erősítők ???En regi Onkyomon pl. be lehet allitani, hogy kicsi vagy nagy az elso hangfal (ha kicsi, akkor a melyeket attolja a subra, nagynal nem), van-e surround, van-e center, van-e sub, illetve mennyi az elso hangszorok tavolsaga, hatsoke. (ezek a sztereo jelbol terhatas generalasahoz kellenek)
Ezek alapjan ha pl. csak 4.0-ad van, akkor a digitalis bemenetekre jovo jelet automatikusan ugy keveri, hogy center+sub jele a frontokra.
Ha nincs hatso, akkor azokat is elore keveri.Analog 5.1 bemenetet viszont csatornankent tovabbitja, fuggetlenul attol, hogy van-e ott valami. (Vagyis a hangkartyadon is be kell allitani, hogy 4.0 van.)
Ezen felul az egyes csatornak relativ hangerejet is lehet szabalyozni 1 dBnkent, ha pl. az egyik hangfal messzebb van a fulemtol, mint a tobbi.
-
nyunyu
félisten
válasz
krisztian7 #1528 üzenetére
Nem ertem, miert kerul annyiba.
60k korul mar az eggyel nagyobb Onkyot osztogatjak.
Igaz a tavalyelottit, de nem hinnem, hogy olyan egetrengeto kulonbseg lenne az egyes evjaratok kozott tudasban.
(Mondjuk ha az en 474-emet hasonlitjuk a nyolccal ujabb 505-hoz, akkor mar van boven
Nekem igazabol csak a dts hianyzik az ujabb funkciok kozul. (az a 484-ben volt eloszor)) -
nyunyu
félisten
válasz
krisztian7 #1526 üzenetére
45-be talan a tavalyi kis Onkyo is belefer, arra is vethetsz egy pillantast.
Idei modell valoszinuleg dragabb. -
nyunyu
félisten
Jol van, magyarazzatok be, hogy kepzelodom
-
nyunyu
félisten
válasz
bajnokpityu #1513 üzenetére
Elotte honapokig hasztaltam az E630-at itt, tarsashazban, szomszedok miatt felig sem volt feltekerve a hangero.
Igy boven volt idom megszokni a hangfal hangjat.Aztan lekoltoztem anyamhoz, nala, ures csaladihazban lett megdongetve a "mar reg bejaratott" rendszer.
Azota alacsony hangeronel is tisztan hallani a melyeket, amiben elotte nem remekelt a hangfal.
Ezt te mivel magyarazod?
-
nyunyu
félisten
válasz
bajnokpityu #1508 üzenetére
zepelin, purple fénykorában meg még nem voltak igazán jó minőségű felvételi eljárások.rock zenében is vannak igényesebb hangminőségű felvételek, ezek hatalmas élmény tudnak adni hangzásban is ( pl dream theater,apocaliptica is nagyon jó felvételekkel rendelkezik.) de az átlag rock zenei albumok nem a hifistáknak készültek.
Ehhez kepest eleg nepszeru hangrendszer tesztelesre az 1973-as Pink Floyd album (Dark Side Of The Moon)
Vagy az nem szamit rock klasszikusnak? (Nem, az legenda)
(Mondjuk en jobban kedvelem toluk a 71-es Meddle-t.)Emlekszem, mekkora katarzis volt vegighallgatni az Echoes-t, amikor hatra szamuztem a Jamo Cornet 145-os hangfalakat, es beizzitottam elore az E630-asokat.
Elojottek a nuansznyi arnyalatok, amit a nagyonpici hangszoro nem tudott kello reszletesseggel megjeleniteni.Aztan a kovetkezo pofaraeses akkor jott, amikor teljes hangeron vegigdongettem a The Wall-t, es bejaratodott az E630-as 6.5"-os "melynyomoja", meg tobb teret adva az Echoes hangzasvilagahoz.
-
nyunyu
félisten
válasz
dabadab #1492 üzenetére
Mikor en nezegettem 5-6 eve a netes teszteket, sokaig vacilaltam, hogy Onkyo vagy Yamaha legyen az aldozat.
De a Yamaha RXV-495-rol sok helyen olvastam, hogy nagyon szinezi a hangot, meg teletolja csilivili effektekkel, igy foleg a hatasvadasz filmekhez idealis, ahol sok a robbantgatas.
Onkyo TX-DS474-rol meg azt irtak, hogy filmek alatt nem szol annyira utosen, viszont nem szinezi el annyira a zenet, igy o lett vegul.Azota lenyegesen olcsobbak lettek az erositok, igy ki tudja, hogy ezek a megallapitasok mennyire igazak a mostani szeriakra.
(Erositom mostani utodja ~60k, mig az enyem anno 85k volt)
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali processzoros kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1 humoros
- Formula-1
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest