- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Dorian
félisten
"csak gondolvan hogy ugyanazon ceg ugyanazon kategoriaju -belepo szintu- hangfalarol van szo, az ujabb legalabb egy picivel jobbra sikerul"
Naív vagy
Inkább egy régebbi jól sikerült, jó hírű hangdobozt szoktak költségcsökkentés címen kicsit butítani (A neve majd viszi) Pl. a Concept6 újabb szériái sem teljesen olyanok már, mint a régiek, azért nyilván nem nagy különbségekre kell gondolni.
-
BBéci
legenda
"dögösebb hangot adott ki a blue
Erdekes, mert a concept ujabb (ha jol tudom)"Hol olvastad, hogy az újabbnak dögösebben kell szólnia?
A megállapításodból az következik, hogy a Blue hangja eléggé eltérő a Conceptétől, tehát kilóg a rendszeredből, éppen ezt tiltja a házimozizás alapszabálya. Ha nem zavar, ne cseréld le.
-
bajnokpityu
félisten
sztem én egymás mellett hallottam a kettőt.most az lehet,h a blue épp kifutó volt,de nekem azt mondták,h azonos hangszórók,csak más a váltó.
teknikai adatoknak kevéssé hiszek,mert keveset mondanak el a valódi hangról.de sztem nem kéne keverni még azonos gyártó különböző modelljeit sem, HM szettben.
-
Dorian
félisten
Egy frekvencia állítható be az összeshez, nem külön-külön? Én fronthoz és centerhez 60Hz-et, surroundhoz 80-at állítottam be, így a legjobb. Nem érdemes lemenni a teljesítőképesség határaihoz, mert ott már kicsi a hangnyomás. Persze ez feltételez egy normális mélynyomót is.
Ha csak egy adat választható, akkor tedd 60-ra.robi-k:
Azzal a Vidivel szerintem sem érdemes foglalkozni. -
MaTTeS
senior tag
-
-
Dorian
félisten
Na az nem mindegy
40-45-öt azért sztem a Concept2 is megér.
Az Ikon nem váltotta a Conceptet, hanem feljebb lévő kategória.Azért lehet jobb megoldás az álló hangfal, mert a monitor alá úgyis kell állvány, nem polcra illik tenni. Filmhez jobban jön az álló több mélye, zenéhez sokszor a monitor kissé több részlete. De ha nem túl nagy a helyiség, a sub mélyben úgyis besegít filmnél.
Mellesleg a C2 nem csak méreteiben nagyobb a C1-nél, hanem jobb minőségű hangszórók is vannak benne, azok, mint a C6-ban.Az a kis Onkyo nagyon messze nem mutatja meg a Conceptek tudását.
-
BBéci
legenda
Azért egyes filmek egyenesen kívánják, hogy felcsavarjam a hangerőt. Például az említett U-571, melyben a mélységi bombáknak kutya kötelességük megremegtetni alattam a kanapét!
Az is tény, hogy senkiért és semmiért nem voltam hajlandó lemondani a hobbijaimról. Van belőlük bőven, nem csak a házimozi. -
-
Dorian
félisten
Hááát... Lehet, hogy a Concept 6-oknak több mélye van, mint annak a subnak. Így távolról elég nehéz konkrétumokat mondani. valószínű, hogy alul van méretezve a sub és csak a falak mellett feldúsult formában elegendő mennyiségre. A sub hangerejét úgy 2/3-ig tekerd fel.
Bár ezt a problémát megoldani nem fogja, de miért van alatta járólap? Próbáld ki azért anélkül is, vagy egy kis szőnyeget alá téve. -
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
Mélyládát próbáltad már pakolászni? Fázisfordító megfelelő pozícióban van? Véleményem szerint ha jól van elhelyezve egy sub, és minden beállítás megfelelő, akkor szobaakusztikától függetlenül kell, hogy legyen mély, maximum búgni fog majd, mint nálam amikor csupasz volt a fal, és nem volt a láda alatt szőnyeg.
-
Patice
nagyúr
Szerintem ez az adott reflex hangdobozok hangolási frekvenciája lesz.
A hangszóróknak van egy ún. rezonancia frekvenciája, ami megegyezik a hangszóró anyagának saját rezgési frekvenciájával. Ez az a pont ami alatt a hangszóró már nem nagyon képes hangot sugározni. A reflex nyílással ezt a frekvenciát kicsit lejjebb lehet tolni egy dobozban, így javul a mély-átvitel valamelyest.
A megadott érték a centered (és a frontjaid) hangolási frekvenciája, tehát ez alá nem fog menni a hangszóró a dobozban.
-
Steve014
csendes tag
O.K.
Akkor viszont mindig be kell kapcsolnom az erősítőt,ha dvd-t használok,mert különben nem látom a tv-t,ezenkívül a tv-t és a tv-hez csatlakoztatott külső wincsit nem tudom kihangosítani.Sajna más megoldás,nincs ,vagy sima 5.1 lesz,vagy így összekötöm,ahogy mondtad.
A tv-n akkor miért van a dts logo?Csak a tuneren bejövő dts-t teszi ki a kimenetére?
Köszi -
BBéci
legenda
Igen, káros, és nem csak az erősítőnek, hanem a többi készüléknek is.
Eleinte, amikor tesztre kaptam cuccokat, mindig felhívták a figyelmemet, arra, hogy ne áramtalanítsam. Pár éve már ritkábban, mert tudják, hogy magamtól is van annyi eszem.
Nem fog tutira tönkremenni, de ne adjunk rá esélyt! -
BBéci
legenda
Nem vagyok gondolatolvasó, ha nem mondanak árkategóriát, az általam ismert legjobbat fogom ajánlani.
Úgy kell érteni, ahogy le van írva.
JBL hangdobozokat hajthatsz Synthesis, Lexicon, vagy Mark Levinson processzorral és végfokkal, de ezek bármelyikéhez köthetsz Revel szettet is. Az installáló processzornak meg kell adni a típusokat, aszerint végzi a műveletet.(#35431) ricsik
Na, várj csak! Az egy pár ára, az egész Everest rendszer legalább a háromszorosába kerül, nézd meg a linket, mit tartalmaz még! -
törölt tag
Én viszont azt mondom: vágj bele!
Ezért is ajánljuk inkább az 5305-öt a 3305 helyett mert udrgadelhető szabadon.
Mit gondols,Klemens a samsung (direkt a kisbetű) vackát hogy fogja fejleszteni?Még egy médiajátszót sem tud pluszba rákötni.
Hangját meg végképp nem javithatja semmiképp.
Szomszédokról: jobbb hangfalak jól megválasztva halkan is jobban fognak szólni,tehát a szomszéd- mint hártáltató faktor kijátszható-kiküszöbölhető, így fenébe a szomszédokkal. -
Gabor970
addikt
-
mike1978
tag
Ezzel én is egyet értenék....45e.-ért hangfalak, erősítő, lejátszó, mély egyben? gondolkodj kicsit: A terméken (45e.-F-ton) keres a kisker, a nagyker, + szállítási költségek a gyárból egész a végfelhasználóig (többszöri költségek), ez azt jelenti, hogy a 45e.-Ft-os "rendszer" előállítási költsége kb. 5-10-e körül van...szerinted ebből mit lehet kihozni? Mozit biztos nem...de még hangot se nagyon
-
-
törölt tag
Nyugodtan tehetsz rá 4-est,csak lejjebb ne menj!
Hackeeee: indokold meg. Mert a mai trantisztoros és IC-s erősitőknél már igazából mindeyg milyet kötsz rá,csak ne lépjen túl egy bizonyos árammennyiséget a felvétele. Igazából az erősitő iss forrás szerepét tölti be így max, annyira vannak megadva a teljesitmény és stb. értékek. Max belső ellenálása lehet de az esteleg 3 ohm alatt érheti el a kritikus értéket,azt is nagy(háromnegyednél nagyobb) hangerőn. -
törölt tag
Annak ilyenkor mindig búgni kell ha megfogod,mive, un."testeled". DE ARANYSZABÁLY HOGY KI-BEDUGNI MINDENT CSAK A KOMPONENSEK KIKAPCSOLÁSÁVAL SZABAD! (Kivéve USB).
Elég annyira széthúzni, hogy meglegyen a 45 fokos szög.
8' sugárzóktól túl nagyot ne várj,de az egybeszettektől sokkal jobban szól. -
Z_A_P
addikt
Erdekessegkepp, eddig ilyen hangfalaim voltak:
videoton saphire
Hozza korhu videoton erosito (meg faterome volt)
videoton orpheus
Mikor kikapcsoltam, meg ~2 masodpercig szolt a zene
Viszont az egyik hangfal mar recsegett/zorgott
Most atment a haloba, mono-modban, egy jack log ki belole, mobilt rakotom barmikor, es mar szolhat is kellemesen -
törölt tag
Azért nézd meg azt a jack-dugót mert pl. ga szól benne valami és pirosan világit a közepe emellett engedélyezve van a digitális kimenet akkor az bizony alkalmas 5.1 és 7.1 kivitelére(kivéve HD) kivitelére.Venned kell akkor Jack-Toslink kábelt(létezik).
Szerintem tedd még széjjelebb. Tőled(ülőpozició) kb 45-60 fokban álljanak. Olyan 160-200 centi 2,2és fél méternél.De ne nagyon messze azért. -
törölt tag
Nem lesz baja az erősitődnek.De miért hagynád ki?De nem a kanapé mögé hanem MELLÉ
kellene tenned a hátsókat. A se megoldott???És az egy sikot vertikális és nem horizontális síkban kell elképzelned. Tehát nyugodtan rakhatod a centert a tévé ALÁ!! és a front dobozokat a tévé MELLÉ!!A hátsóknak pedig a füled mellett a helye esetleg 60-90 cm emelkedéssel magasságilag. -
WN31RD
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest