Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
dj79
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, egy része kp, mert forgalmi, rendszám etc a vevő költsége, a fennmaradó összeg “felkészítés” néven számlára került.
-
pjen
félisten
Üdv. 2005 ös Swift jobb oldali visszapillantó tükör hátlapot hol érdemes keresni?

-
g@bo
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha 20 és nem 100k akkor nem éri meg variálni
-
g@bo
nagyúr
sziasztok,
Egy új autónál a reg. adó 45000 Ft.
A forgalomba helyezés költsége még plusz (amit a kereskedő még rádob) 210.000 Ft.
Ez utóbbin lehet spórolni (érdemes-e) mert gondolom nem ingyen intéz a kereskedő ezt azt. (okmányiroda, rendszám, vizsga...)
-
Gyöször
senior tag
válasz
Brogyi
üzenetére
Persze, de nem az érzékelőre gondoltam, hanem én ezeknek a működésével nem vagyok tisztában, hogy mire képes a tiéd.
Az volt a felvetésed, hogy kikapcsolt kipörgésgátlóval nehezebben indulsz el. Én ezzel kapcsoltatban arra gondolok, hogy a te autód is tudhatja azt amit az enyém: ha elpörög egy kerék egy tengelyen, míg a másik kerék áll, akkor rájön, hogy elkapartunk, és a fékkel megfogja a pörgő kereket a rendszer, kvázi difizárat csinál, de fékkel
Arra gondoltam, hogy talán tudja ezt a swifted, és ezért indulsz el könnyebben bekapcsolt kipörgésgátlóval. Vagy csak a motorteljesítményt veszi vissza, hogy ne rúgd el annyira, mint én a Ladával a hóban?
-
Brogyi
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Gondolom a Swift is az ABS érzékelőt használja. Minek találnának ki mást ha egy már bevált.
Érdekes nyáron szinte soha nem érzem a működését. Sőt, mintha nem is lenne ASR. Egyszer már írtam, évekig nem volt hó, így azt hittem nekem nincs is ASR. Engedi egy kicsit pörögni a kereket. -
AMD Power
titán
Jól vizsgázott ma és tegnap a GT Radial ClimateActive 2 gumi.
-
Qtya123
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Én ma mikor munkába értem, a parkoló nem volt még letakarítva és a parkolóhelyek közül is csak az első 4. Minden más szűz hó. Voltak, akik nem tudtak bemenni, mert elakadtak, vagy tolták a lökhárítóval a havat.
Gondoltam megpróbálom. Halál nyugodtan egy kaparás nélkül végigment a szűz hóban, majd beálltam egy parkolóba. Meg munka után is mentem olyan helyekre, ahol még nagy hó volt, vagy nagy keresztbordákon kellett átmenni. Simán vette az akadályt, egy allgrip ehhez képest meg aztán pláne egész jó kis bóklászós autó lehet, ha ilyen havas, dombos környezetről van szó.
-
kenguru99
senior tag
válasz
Janusz001
üzenetére
"Mintha lett volna belőle valami terepes véltozat is, de ebben nem vagyok biztos."
Valószínűleg a Tramp-ra gondolsz. De az sem volt terepesebb mint a sima. -
Janusz001
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Nekem nosztalgiából még a trabi 601 jut eszembe, könnyű, első kerekes, rövid tengelytáv, aránylag nagy hasmagasság, gyakorlatilag bárhol elment, ha elakadt meg 2 ember arrébb tette.
Mintha lett volna belőle valami terepes véltozat is, de ebben nem vagyok biztos.De ez az allgrip úgy indul meg a letaposott, jeges úton, minta puskából lőtték volna ki.
-
dethroner
veterán
válasz
Qtya123
üzenetére
Ismertem egy autószerelőt fiatal koromban, akinek volt télre (akkor még minden télen volt értelmezhető hó) egy lerúgott zsigája, a csomagtartóban pár bontott motorblokk és váltó, ami kellő nyomást fejtett ki a hajtó kerékre. Gyakorlatilag soha nem volt gondja a tapadással.
-
Qtya123
őstag
Nekem csak 2WD de új TS870ek vannak rajta. Próbálgattam kicsit, meglepően jól elment mindenhol. Persze TS870 ide vagy oda, egy 4WDhez képest nyilván nem tud annyit.
De azért annak örülök, hogy viszonylag magas az alja, nem az van így, mint szemben az Arteonos akinek a lökhárító alsó harmada hótolóként üzemelt, meg a küszöb is a hóba ért neki. Én be tudtam állni a szűz hóba a parkolóban, arra pont jó a magassága.
Amúgy 22 év vezetés után ez az első normális mennyiségű havas élményem elsőkerék hajtással. Olyan érzésem van, hogy ez elmegy mindenhol a könnyű seggű hátsókerekesekhez képest. Az jó csapatni, de a halála az ha szűz hóban megállsz. Ugye akkor az első kerék előtt kvázi egy ék van hóból és a könnyű hátsó elkapar, nem tudja áttolni rajta. Aztán marad a hintáztatás és a lendület. Ennek meg kb mindegy. Megállok és úgy megyek tovább a friss hóban, mintha semmi nem lenne.
-
Jadro
veterán
Végre sikerült kicsit próbálgati S-Crosson a 4x4 meghajtást. Ó nagyon jó ez, nem volt kérdés sehol. Volt, hogy mellettem küzdöttek pörgő kerekekkel. Pedig a téli gumim se új már, a 4. szezonját tapossa. Nyilván csodák nincsenek, ésszel kell használni, de szépen teszi a dolgát.
-
Qtya123
őstag
Ja nem, ezek már a kétezres évek közepe-vége idők voltak Az új generációs ladások, lelkes fiatalok, akik Pécs és környékén szögelték a gépeiket. Jó kis brigád volt ott akkor.
A zsiguli.hu is akkor élte a fénykorát. Azóta az az oldal és fórum már leengedett teljesen.
Én sem élek már ott, nem tudom manapság még mennyire van ebből a pécsi ladázásból valami.
Ez volt a gépezet: [kép]
Kívülről nagyjából széria, de nem sok érintetlen dolog volt már benne, ami a technikát illeti. -
Brogyi
őstag
A csapatásról ugrott be, hogy a Youtube-n azt javasolták, hogy mély hóban ki kell kapcsolni a kipörgésgátlót (ASR/ESP). Kipróbáltam egy mellékutcában, és nekem pont fordított volt a tapasztalat. Kikapcsolva szinte álltam, bekapcsolva pedig simán mentem. Igaz, hogy villogot a sárga lámpa, de simán ment. Ez egy Swift, semmi 4x4.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Qtya123
üzenetére
Mármint a boldog békeidők? Hát, bizonyos szempontból jobb volt az az időszak… igaz, kis polskival csapattam, “nyári gumival”, 13 ft volt a benzin az ÁFOR-nál, pénteken dübörgött az Új Vár Klub, 50 Ft se volt a mozijegy, 15 Ft volt a jó csalamádés hamburger, ingyen volt a kattogós m7-es, és dugig volt a Balaton csajokkal és szabad stranddal. Mára ebből mi maradt?

-
Qtya123
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ilyenkor, mikor leesik a hó, mindig nosztalgiával gondolok arra vissza, hogy a zsigulizós időszakomban tömegesen indultunk meg a Mecsekbe. Az első havazás napján már ott brummogott a ladás brigád nagy része. Vannak akik Kaposvárról képesek voltak eljönni. Az első havazásnál mindig rájövök, hogy de jó lenne, ha még meglenne.
-
Janusz001
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Én Csabáról mentem Gyomaendrődre, 11 amikor jöttem haza, már jobbak voltak a viszonyok, bár a "tesók" a 20 éves 5 ös bangle bömössel azért rámelőztek, gondom simára nyalt nyárival csapatták.
Pénteken megint megyek a "vadonba" addigra ígérnek mégtöbb havat, ki kell használni, ki tudja mikor lesz megint értelmezhető hó errefele.
Szegény gyerkőcömet sajnálom, mehet suliba szombaton, ahelyett, hogy jönne velem élvezni a normális telet, bár lehet megbeszélem a főnöksárkánnyal, hogy kérje ki. -
Gyöször
senior tag
válasz
Janusz001
üzenetére
Ma 9kor lett volna időpontunk Szarvasra, de tegnap reggel felhívtam az embert, hogy csak akkor megyünk, ha nem talál helyettünk mást. Tudtam, hogy ez lesz, felénk este 7kor a 44esen már igen télies viszonyok uralkodtak.. Egyszer element a szóró, nem is ekézte.
Én elmegyek, enyém is allgrip, de más hülyesége és 20 éves nyári gumija miatt nem akartam összetörni a kocsit. Illetve a kamionról hulló 50 kilos jégtáblák.
Helyette este megmutattam a szűz sótlan havat a szuzkónak. Jó tapasztalat meg élmény volt. 1 óra Lada 1 óra Suzuki.
-
Janusz001
őstag
Végre egy kis hó dél keleten, kijöttem a hétvégi kulipintyóba egy kis holtághoz, szűz hó, olyan 15cm, allgrip remekül muzsikált, de reggel a 44/46 os úton botrányosak voltak a körülmények, biztos nem tudták, hogy tél van, meg jön a hó, de a 4 kerék hajtás itt is remekül helytállt.
-
Chereiose
addikt
Na, kis új infó akksi ügyben.
Ma közöltük a tényeket a szalonnal ahol vettük, érdekes módon szó nélkül kicserélték egy új gyárira, így szerencsére ez megoldódott, és nem is nekünk kell újat venni.
Igaz, lesz velük egy 2. kör is más miatt, de szerencsére ott sem zárkóztak el és valószínűleg fizetnek majd. -
Jadro
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem. Vagép, Nyíregyháza. Azt hittem a Tiédet is ott vetted, mert akkoriban Tőled kaptam a tippet, hogy ott lehet kapni. Ínséges idők voltak.
-
Jadro
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekem adtak. Egy kis fém lap kulcstartó karikán. Meg egy vonalkódos papírcsík is van mellette. Alvázszám talán. Csak azért írom, mert ugyanott vettük a verdát, így valószínűleg Te is kaptál.

-
dunc
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Nekem fém 5 számjeggyel. A lényeg megvan.
-
dunc
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
immobilizer kód (kis fém biléta) amit keresel, jó ha megvan, de egy független profi kulcs készítő anélkül is kiolvassa.
-
burgatshow
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Valami szam van rajta es nem az alvazszam egy resze az biztos. De akkor megkeresem.

Szerk.: de aztan lehet semmi koze a kocsihoz csak a szalonon beluli azonositashoz kellett.
-
szabonagyur
félisten
válasz
burgatshow
üzenetére
Biléta? Nekünk nem is adatak, mivel ráraktak egy nagy kulcstartót egyből

-
dunc
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Jobban jársz ha nem a suzukihoz mész, komolyabb autókulcsos simán megcsinálja, olcsóbban mint a suzuki, és azonnal

-
burgatshow
veterán
Nem tudjatok, ha szeretnek egy 3. kulcsot a kocsihoz akkor kell az original bileta (mert akkor meg kell keresnem -
) vagy eleg ha bemegyek a forgalmival meg a meglevo 2 kulccsal barmelyik Suzuki szalonba es megrendelik meg fel is tanitjak ha megjon? -
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elkerülte a figyelmem. Viszont reggel is megvolt 13V feszültség, szóval nem tudom akkor, figyelgetem majd. Bár most szépen lekozmetikázva nem a 10 centis hóban akarom előszedni majd a garázsból

-
Vigneau
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Igazán nincs mit, ha segített.
-
Vigneau
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ilyened van? --> [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A zsiguli.hu is akkor élte a fénykorát. Azóta az az oldal és fórum már leengedett teljesen.