- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tegnap ki lett cserélve. KB 3 km kellett neki, hogy kialudjon a figyelmeztetés a TPMS servicere.
-
-
czanga
őstag
Sziasztok,
Nem tudja esetleg valaki, hogy a régi Esztergomi Swift (MK2) féle gyári 13-as Borbet felnihez mekkora méretű felnikupak kell? Rendelnék kínából valamit de nem vagyok biztos a méretben. Persze akár gyári is érdekes lehet.

-
Gyöször
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Egér, nyest? Látható dolgok pld kaki, forgács nincs?
-
Szilágyi84
senior tag
Igen én is erre gondoltam, hogy a sima autószerelőnél nem fogja a gép megmondani, ezért nem is sietek hozzájuk, főleg hogy ötletük se volt telefonon, inkább az elektromosságishoz csak az meg nincs a közelben,. Viszont ma visszajött magától a műszerfal világítás kezdtem örülni, de a mutatók nem csak a digitális km óra állás és kb 1 perc múlva eltünt a világítása is. A gombot nyomogatva bekapcsol vagyis látható, de rövid 10-20másodpercekre csak a km állás és a műszerfal világítása. Van valami km óra spirál is megnézném, de nem találtam videót róla hogy lehetne leszedni a műszerfalat az mögötti procedúra.
-
cigam
titán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Hibaolvasásra 5 ezret mondtak géppel,
Meglepne a hi kidobná, hogy ez vagy az a biztosíték hibás, vagy hogy pontosan hol van kontakt hiba. Ingyen megjósolom az MI-vel
U0155 "Lost Communication with Instrument Panel Cluster (IPC)"
Ez a kód azt jelenti, hogy a motorvezérlő (ECU) nem tud kommunikálni a műszerfallal. Ez utalhat csatlakozási hibára, kidörzsölődött kábelre vagy a műszerfal belső elektronikai hibájára. -
Szilágyi84
senior tag
Nem csak ez, de nem volt olvadt csak a két fém vége picit kokszos talán. Mindet átnéztem bár a nagyokat nem világítja egyiket se azok 30 asok,, de a kixsik mind jók. A vezeték lazulást nem néztem nem is gondoltam rá azt akkor még megnézem mielőtt lesz időm elvinni. Hibaolvasásra 5 ezret mondtak géppel, mert hiába mondtam el mi a gond nem tudják mi lehet a válasz.
-
cigam
titán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Másik biztosíték is leolvadt? A motortérben levőt is átnézted? De lehet csatlakozó lazulás a műszerfal mögött is.
-
Chereiose
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Ahha, na azért akkor az is más kávéház annyi km-rel
Az olajat azért max 100e-nél lecserélem majd benne, az biztos növeli az élettartamot.
Így van, nekem a legjobban ami zavar, hogy 8 millióig nem kapsz már 4 hengeres autót, Suzukinál még 9 alatt kapható de ugye csak 110LE-vel, más márkánál meg ha 4 hengereset akarsz akkor hybrid kell ami már 10+ misi, talán 1-2 pici koreaiban van benne még 4 hengerrel, de azok is halnak ki, jó kis 1.0 felvált mindent. Kár, hogy a swift is csak 3 hengeres lett, abban mondjuk náluk jobban bízok, mint mondjuk a stellantisban, de a hangja az borzasztó szintúgy. Igazából nekünk is azért lett 7m ársáv körül az S-Cross, mert ebben volt egyedül normális motor ennyiért. -
ncc1701
veterán
válasz
Chereiose
üzenetére
350ekm-nél. De a váltós azt mondta, h már kókányoltak rajta, én rakattam bele új hidraulikus szelep tömböt kompletten, gyárit. Mondtam neki, h megtartós az autó, úgyhogy full-full újítsák fel, leszarom, mennyibe kerül. Ugye elötte kérdezte, h eladásra lesz, vagy megtartós?

Ezek az új autók egyre szarabbak, remélem, sokáig megmarad alattam az insignia. Van rá esélye, mert a céges swiftet használom inkűbb, a nagy kombi dízel csak kirándulás, nyaralás, cuccolás, és csak szép időben jön elő a fűtött garázsból.. -
ncc1701
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Ha cseréled is, 250-300ekm körül már jöhet is felújítás. Haver oktáviájának a váltóját már kellett csináltatni, valami 1.5M lett a vége. Sztem ezt bele kell kalkulálnia annak, aki sok méteres, automata váltós autót tart. Ez az ára.
Én minden motorolaj cserénél lecserélem a váltó olaj felét (annyi folyik le) az insigniámban, ott 6-7eft/literje, az szumma 20eft kb, és míg a motorolaj lefolyik, addig a váltó olaj is. Azaz betöltéssel, leengedéssel együtt max +10 percembe kerül. Megéri, mert színben van különbség, hiába kapott csak 6-8ekm-t addig. -
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem hallottam még olyan DSG-ről amit ha nem tiportak, és időben a gyári olaját kapta meg a megfelelő szűrővel, hogy lett volna baja. Sokan a 20eHUF/l váltóolaj árától hanyatt esnek, tesznek bele mindenféle sz@...rt, majd megy a pillázás meg a DSG szidása, hogy az mennyi egy fostalicska!
-
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elég sok autóban van azért ez az Aisin, nem arról híresek, hogy szétesnek.
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Legalább fenntartásban sem egy DSG

-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen én is ezen agyaltam, amúgy is elég lassan reagál a gázra szerintem.
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát kíváncsi vagyok, egyelőre én még nem éreztem, remélem nem jön elő.
-
szabonagyur
félisten
Kiment a maradék 2 TPMS szenzor is, meg is rendeltem a 4et.
-
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem vitatom, biztosan így van. De a Tibi szerint minél több a km futás, annál gyakoribb lesz a jelenség.
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Automatán is ugyanúgy jelentkezhet? Ott azért más az egész gázreakció én úgy érzem.
-
Gyöször
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Se kötelező nem lesz. mitől is lenne? se foglalkozni nem fognak vele.
Nekem nem torpan. Koppkopp.
-
Gyöször
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem lesz ilyen.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ezt így innen a másik oldalról senki meg nem mondja.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Vettem egy próba hibalámpát és kicseréltem a nem jó biztósítékot már ég, de a műszerfal mégse jó. Van valakinek valami ötlete esetleg?
-
Chereiose
addikt
válasz
Peterzon94
üzenetére
Tudtommal hivatalos a Suzukitól nincsen rá, csak találgatások.
-
Peterzon94
tag
Sziasztok, használt, kevés kmert futott Vitara vásárlásán gondolkodom, és olvastam a torpanásos hibáról. Ezt sikerült már megfejteni, hogy mi okozza? A rossz olajat írják sokan ahogy látom, de erre van-e bármi hivatalos a Suzuki oldaláról? Esetleg az lenne a “megoldás”, hogy éves szerviz után vigyem el maszekhoz, hogy SP API besorolású olajat tegyen bele?
-
hun_Banderas
csendes tag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Szia!
Ha a tavalyi GL+ Vitara azt a fedélzeti és navigációs rendszert tartalmazza, amire én gondolok, akkor a következő a módszer:
Amikor a navigációban elkezded beírni a keresett település nevét, feldob egy listát a szóba jöhető városokról. Nyomj rá rövden a kívánt településre, ezzel kiválasztva azt. Ezen a ponton ne! nyomj rá a "Menj ide" gombra! (mert az a város közepébe vinne, ahogy te is írtad) Ehelyett a listán nyomj rá hosszan (kb 2 másodperc) megint a kiválasztott város nevére. Ekkor a rendszer váltani fog az utca keresőre, ami már csak a kiválasztott városban lévő utcákat veszi figyelembe. Ugyanezzel a módszerrel keresd meg és válaszd ki a kívánt utca nevet. Szintén a hosszan nyomvatartós módszerrel a rendszer váltani fog a házszám keresőre. Ha a megfelelő házszámot is kiválasztottad, akkor nyomj a "Menj ide" gombra.Szóval nem benned van a hiba, tényleg kicsit furcsa a rendszer működése
. Egyébként én is mindig telefontükrözős megoldást használok (naprakészebb, több információ, könyebb kezelhetőség), de tartaléknak azért örülök, hogy ott a gyári navigáció is. -
Asike
csendes tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ugyan abból a flakonból öntötte bele a maradékot. Már le engedtünk belőle. Most a nívó felénél áll az olajszint. De egyszerüen nem tudom mi a helyes mennyiség. Az egyik ai szerint kell a 4 liter a másik szerint nem. Az online elérhető manual amit találtam angol nyelven, isten tudja melyikhez való. Az összesen 4 litert ír. De az a baj, hogy ez a motor abból van ami épp a polcon volt. 16 valve feliratú szelepfedél van rajta de csak 8 szelepes a motor. Szelepfedél tömítés csere után derült ki az is.
-
Gyöször
senior tag
Van aki a k14c eskrosszba 3,3 helyett beletölti hobbiból a 4 litert, mert mit kezdjen a doboz alján a kicsivel. Semmi baja nincs neki.
1-2 mili lehet a nívón, szeribtem maradhat, ha megnyugtatsz, hogy pont ugyan abból a dobozból töltött ami alapból is benne volt. És föleg nem oda öntötte a hűtővizet ...
-
szabonagyur
félisten
válasz
dethroner
üzenetére
Itthon ami van ez a kettő van, ha lenne 2 ezres azt venném.
Alit várni nem igazán opció.
Ahogy írtam ha nem dob ki hibát és átmegy műszakin akkor marad egyelőre így ahogy van.
De ha meg behülyül és nem megy át akkor meg kell majd gyorsba valami.
Polcra meg nem veszek mivel azzal is merül az elem.
-
Asike
csendes tag
Lenne egy kérdésem:
Apám rátöltött párom 2004-es 1.1.-es 8 szelepes altojának motorolaj szintjére. Nem tudom miért csinálta mert csak a hűtőfolyadékra kellett volna tölteni kicsit. Olajcserekor azt a kb 3.2 litert töltöttük bele amennyi elvileg ilyenkor kell. Most viszont benne van kb 4 liter olaj. Két napja használja így és 100km a táv amit megy vele mire haza ér és holnap le tudjuk ereszteni a felesleget.Ennyi idő és táv alatt lehet baja az autónak?
Strapabíró motornak mondják, de ez se bír ki mindent.
-
dethroner
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vagy van a másik gondolat, ha 8ezres tönkremegy 1 év múlva, vagy ha 2 ezerért vásárolt megy tönkre. Az ár a nem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szemüveges topik
- Spórolós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyéni arckép OFF
- Windows 11
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Hétvégi akció! - ÚJ Drillpro akkus kéziszerszám készlet Sarokcsiszoló/Ütvecsavarozó/Fúró
- Új CTEK D250TS premium 24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - Még 4,5 év bolti garival! -
- HP Elitebook X360 830 G7,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Dell Latitude 7320 2-in1 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon idegesített már ez a jobbra rendeződés, szerencsére így megoldódott.

Az olajat azért max 100e-nél lecserélem majd benne, az biztos növeli az élettartamot.