- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
TazLeacher #44895 üzenetére
Igen. Nekem is 508-van. Nyomkodd a music gombot míg Pure audióvá nem vált.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #44895 üzenetére
Távirányito listening mode gombok vmelyikével.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #44893 üzenetére
Állitsd direkt vagy pure direktbe.
nem rontottad el csak vmi hangzást kapcsoltál be,pl. DPL II. -
ZabZib
csendes tag
válasz
TazLeacher #38118 üzenetére
Bocsi, leginkább ide illett, mivel a többcsatornás hangzásról ti beszélgettek a hsz ek 90%ban.
A saját cuccaimról leírtam mindent a hozzászólásomban, minek írjam le még egyszer máshova is? Ha valami fontosat kihagytam/értelmetlent írtam a hangszórókkal kapcsolatban, az a hozzá nem értésemnek köszönhető. A hangkártya pedig azért lehet érdekes (bármilyen szar is a minősége), mert (szerény háttértudásom alapján) képes 5.1es erősítővel összeműködni. -
Toobee
veterán
válasz
TazLeacher #37086 üzenetére
Én is most vettem. Holnap megyek értük. Egyelőre csak a frontokhoz, meg a centerhez vettem. Nem tudom érdemes-e a hátsókhoz is...
-
kasee
aktív tag
válasz
TazLeacher #37089 üzenetére
Ajánlottan "signed" kell kérni kintről és akkor nincs gond.
Söt kapsz track numbert is és nyomon tudod követni .
Én már vagy 20-30 dolgot rendeltem igy 10-200 dollárig gond nélkül. -
exile
tag
válasz
Köszi! Innen fogom rendelni.
-
jos3ph
tag
válasz
TazLeacher #37089 üzenetére
Én sokat postáztattam már, több országból is, volt hogy 150kg volt a csomag amit kaptam, és volt már dekagrammos, borítéknagyságú. Nekem nem volt még gondom a postával. Amit külföldről rendelsz meg nem sok köze van a magyar postához, DHL, DSV, hasonló futárcégek hozzák, és bár nem ajánlva kapod, de vonalkóddal látják el a csomagokat, és tudják, hogy mi hol van, tehát kicsi az esély, hogy elvesszen. Én ebay-ről fogom rendelni, már eldöntöttem
Az akitől magyarba veszed meg a dugókat, is ebay-ről rendel. Kérdem én, miért adjak pénzt egy idegennek azért, hogy megrendelje nekem a dugókat, és utána eladja nekem részesedéssel az ő javára? It's doesn't make any sense!
-
jos3ph
tag
válasz
Cekk és mindenki más, aki Nakamichi dugó iránt érdeklődik. ITT ha 24db-ot veszel is, ingyen házhoz hozzák, és 190Ft-ba megy kb. buy2ship@gmail.com az úriember címe, lehet érdeklődni.
-
ricsik
őstag
válasz
TazLeacher #36889 üzenetére
Wifi nincs benne, viszont nem mondanám nagynak, inkább közepes. Vannak nála jóval nagyobb készülékek, de persze kisebbek is. Mindenképp megéri azt a + 10e forintot. Szvsz.
-
ricsik
őstag
válasz
TazLeacher #36885 üzenetére
Egy Popcorn A-210 viszont 55-ért mindent lejátszik ami létezik. Iso-ból, BD struktúrából Blu-Ray filmeket például, menüvel, mindennel. Minőségben nem hiszem nagyon elmaradna a Dune-től. Pláne nem a legkisebbtől. Én szerintem megéri az árát.
Természetesen vinyót is tudsz beletenni és megy rajta a torrent kliens is. Tudsz másolgatni cuccokat bárhonnan márhová. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #36885 üzenetére
Divx-mkv hasonlóknál nincs gond. Csak menüböl nem játszik le,ha mondjuk pl iso-ban van és m2ts fájl mellett van még sok kicsi. De az m2ts-t önmagában lejátssza.
Kép-hang hoza a Dune kategóriát.
Még talán annyi hogy hang csak HDMI és optikai kijárat van. HDMI az HD-képes. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #36881 üzenetére
Mert:
1: egyel kissebb (8652-es) SD csip van benne,a többiben 8642-es.
2: nem tud BD. iso-t menüből lejátszani. -
xtremetuning
addikt
válasz
TazLeacher #36142 üzenetére
Még nem, de már fent lakik a vincsin...
Ha picit visszaolvasol, pár napja tárgyaltunk páran filmekről, azokból még tudsz tallózgatni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #36145 üzenetére
Az Eli szerintem nagyon jó.
Bár tényleg nálam a Transformers az etalon..
Gondolkozom mi van még, amit esetleg így érdemes lenne megnézni..
-
Thuglife
senior tag
válasz
TazLeacher #36145 üzenetére
Hangok szempontjából még baromi jó a Wanted című film! Ha esetleg még nem láttad volna...
2009-ben Oscarra is jelölték Legjobb hang kategóriában! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #36142 üzenetére
Nekem hangban a Transformers eddig ami a favorit, nameg az Eli könyve.
Nálam a Transformers-ben fordult elő hasonló, tehát, hogy bizonyos jeleneteknél kicsit elkalandoztam, mert figyeltem a hangra, és észre sem vettem, hogy már másik jelenet van.
Amúgy, esetleg akkor nézd meg a Sanctum-ot.
Nem biztos, hogy tetszeni fog, de lehet.
-
piadex2
senior tag
válasz
TazLeacher #35994 üzenetére
Hello!
Sajnos nincs nagy tapasztalatom házmozi terén, csak annyit tudtam, hogy: lehet egy erősítőhöz hangfalat kötni, ezért jöttem ide.
Ez szerintem logikus volt, ezért nem érzem jogosnak a leugatást.p.
-
lean
aktív tag
válasz
TazLeacher #35467 üzenetére
mindenféle olyan zenére amiben sok mélyre van szükség az is megfelel
Korábban 5.x-et keresett...
De tény pl Dorian Rotel-ével (eladó ha jól tudom) + valami monitorral zeneibb élményben lesz része, ha erre vágyik...
-
Anubis_9
addikt
válasz
TazLeacher #35004 üzenetére
Beszéltem velük: centernek a Jamo C 60 CEN-t, surround-nak a Jamo C 601-et javasolták. Vélemény?
Valamint szerintük a hátsókhoz elég a 1,5 mm-es kábel, a centerhez pedig jobb a 2,5 mm-es.
-
Anubis_9
addikt
válasz
TazLeacher #35004 üzenetére
Köszi!
-
Anubis_9
addikt
válasz
TazLeacher #35002 üzenetére
Semmiképp sem szeretném eladni a frontokat. "ehhez a szetthez tartozót vegyél", igen, azt szeretném tudni, hogy melyek ezek a Jamo tipusok. Néztem egy centert és surround-ot tegnap a Jamo oldalán, de azt mondta a fórumtárs, hogy szánalmasan gagyi.
-
kigyi_23
addikt
válasz
TazLeacher #34883 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, mert most csak 5.0-ám van és szeretnék én is egy olyan kis brummogót
-
kimi02
őstag
válasz
TazLeacher #34879 üzenetére
A vágást tekerd maxra a mélynyomón , az erősitő intézi a többit.
-
mata89
csendes tag
válasz
TazLeacher #34785 üzenetére
Honnan veszed meg a subot?
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34854 üzenetére
A számítógépes játékok
Régebben amikor játszottam, ált. fejhallgatóval tettem. Ez jó időben nyitott ablakoknál elég vicces volt, a szomszédok csak annyit hallottak, hogy
" Gyere elő, kinyírlak te rohadék!!!! " -
nebulo5
senior tag
válasz
TazLeacher #34787 üzenetére
Hello Jer1cho!
Ami antennát kaptál az erősítővel, az szinte semmire sem jó. Az URH sáv vételére valóban használhatsz a kábel tv antenna ágáról (a tv bemenet előtt egy szűrő beiktatásával leágazást készítesz) a 75 Ohm-os csatlakozóhoz koax kábellel. De szerintem, több állomás jó minőségű vételére alkalmas, 2 - 5 méteres antennát készítenek neked a Kácsa-ban. Én is tőlük szereztem be, és elcsodálkoztam a vétel minőségén. Korábban mindenféle szobaantennával próbálkoztam, és ez a 3000 ft-os megoldás lett a legjobb! -
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #34790 üzenetére
1-es kérdés megoldva..a SETUP-ban kellett egy kicsit túrkászni.
-
törölt tag
válasz
Én is Gratulálok!
1: Csak a forrásoldalnak kell világitania de digitális adást és médiajátszó hangot tudsz csak rajta küldeni,analógnál hatástalan. Tehát ha világit tévéről akkor jó a kábel.Csak lehet be kell állitanod.
2: csatlakozom: az antennát tedd antenna koax kábel végére.
3: Emlékezetem szerint mindkettő jó. De ezt Polk tulaj majd megerősiti. Vedd sztem a simát.Hackeee: még mindig nem javasolt:felesleges ellenállást iktatsz közéjük és ha nem jol csinálod,egyenáramot kelthet és bugni fog..
-
Z_A_P
addikt
válasz
Gratula az uj cucchoz!
1. a TV-n nincs vm allitas az audio resznel? Esetleg azt nezted mar?
Az erosito a TV-re van allitva mikor nezed? (Lama kerdes tudom).
Amugy nekem is ra van vezetve a sima TV adas az erositore, de az az egy dolog ami nagyon szarul es halkan szol, nem is szeretem. Szerencsere nem nezek TV adast2. Ha tudsz, NE antennat hasznalj, hanem kabellel vezesd a radiot az erositobe, ugyanolyan koax kabel kell hozza mint a TV jelhez. Eg es fold a kulonbseg.
-
cekkk
veterán
válasz
TazLeacher #34781 üzenetére
Kihúztad a mikrofont?
Én is így jártam amikor először csináltam a mérést anno amikor vettem, és mondom miért nincs itt hangDe ha kihúztam utána lett
Ha nem ez a gond akkor nem szóltam
-
Z_A_P
addikt
válasz
TazLeacher #34592 üzenetére
European electric wall plugs are round, and the same size of a standard banana plug.
Tehat gondolom volt par okos aki a konnektorba dugta
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34590 üzenetére
Pedig nem tiltott. Én pl. idén is vettem.
Elég sok furcsa törvényt hoztak az EU-ban amit senki sem tart be. -
torma1981
veterán
válasz
TazLeacher #34550 üzenetére
Na ezeket én is néztem. Kicsit drága de jól néznek ki. Subláda szerintem ez sem lehet rossz. Elég jó áron van.
Onkyot mennyiért vetted? Használt? Majd írj légyszíves, hogy tetszettek-e a cuccok.
-
torma1981
veterán
válasz
TazLeacher #34548 üzenetére
Na akkor meg kuksizom.
Neked megvan már mi lesz a rendszered? Hasonlót gondoltál ki ahogy látom mint én.
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34499 üzenetére
Az S sorozat tüzelőnek való, a Proson sokkal jobb vétel.
Szerintem meghallgatni sem érdemes, de ha mindenképpen kíváncsi vagy rá, előbb a Prosont teszteld! -
törölt tag
válasz
Ha nekem kellene dönteni akkor elélnék pár hónapig sztereón és utána vennék centert+surroundokat.
Nekem Prosonom van,igaz régi és Jamo surroundok(kényszermegoldásként, egy régi 600-as szettből maradt) de 100x Proson mint Jamo. A Denonnal villong, életre kelt... -
bajnokpityu
félisten
válasz
legegyszerűbb,ha elmégy,meghallgatod.
ha van valami, ami a kedvenc zenéiden nem tetszetősen szól rajta,akkor ne vedd meg.később mást sem hallasz,mint a hibát.prosonok magasabb kategóriát szeretnének elérni, mint pl a jamo,ami meg sztem nem akar túl sokat,ellenben azt teljesiti.ha túl sokat akar a szarka,van,amikor kilóg a lóláb,és 1 frekikiemelés hazavágja a többi királyságot.ez meg vagy zavar,vagy nem
szóval hallgatózni.
nekem tuti jobban tetszene ezek közül a dali.akkora tere van, és mélye,h nem feltétlen hiányolnám a 3.1et...
másik meg,ha továbblépsz,akkor dali már nem veszit értékéből.proson jamo meg 2 évesen felét éri
-
Gál István
senior tag
válasz
Kérdés hogy meddig tudnál együtt élni vele. Úgy nézem hogy új áron 110k az egész szett, csak ez is olyan "megoldás" hogy innét "őrül meg" az ember a legkönnyebben. Nyilván ha érdekli a téma akkor meghallgat pár másik szettet is és akkor máris ott van a bogár elültetve hogy jobb kellene.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #34496 üzenetére
a 8as dali mellett kisebb szobában nem azonnal szükséges a sub,ha ezzel a c8 irányába lehetne terelni.
-
Gál István
senior tag
válasz
TazLeacher #34496 üzenetére
Értem
Tudom, van ilyen.
-
Gál István
senior tag
válasz
TazLeacher #34494 üzenetére
Miért nem veszed meg az én Dali Concept 8 páromat 240 helyett 100-ért aztán meg később ahogy pénzed engedi bővíted
Egy pár C1 meg egy center max 50 körül jön ki használtan ahogy néztem és akkor már sokkal messzebb vagy mint az említett dobozokkal.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34455 üzenetére
Az első 10-20 órában hallgasd halkan (ekkor változik legtöbbet a hangja aztán még a köv. 100-ban kicsit javul) aztán mehet rá a 1/2 - 3/4 hangerő. Hangosabban meg úgysem fogod sosem
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34450 üzenetére
Bejáratás azt takarja hogy nem emeled meg jobban a hangját fél-háromnegyed hangerőnél nagyobbra és a db. értéket se emeld 0 db. fölé.Tehát valóban se sok mély se sok magas.(ez normál használatnak is jobban megfelel).
Én inkább háttérrádiózást javaslok valamelyik DPL-en..De izlés kérdése. -
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34450 üzenetére
Csak annyi, hogy amíg be nem járatódott nem lesz olyan jó hangja, ettől még nyugodtan lehet normálisan használni, annyi, hogy a hangerő ne legyen csutkán úgy 100 óráig.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #34446 üzenetére
pont a nagy távolság miatt nem tennék kicsi átmérőt hátra
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34446 üzenetére
Jó.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34437 üzenetére
Igen, párban. Természetesen a front és a surround kábeleinek nem kell ugyanolyan hossz
Ami még a témában érdekes lehet: a front és center kábelének jó ugyanolyannak (nem hosszban, hanem típusban, vastagságban). -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34437 üzenetére
Igen,ezt veheted ökölszabálynak is.
Az Onkyóhoz gratulálok,jó választás! -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34414 üzenetére
Dorian leírta. A sebesség nem lenne tényező mert mintegy 200km/sec sebessséggel "rohannak" az elektronok.
1 eset lehetne kivétel: ha szupravezetőt használsz.De akkor mindenki rohanna a kábeledért.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34414 üzenetére
Igen, ugyanakkora kábel javasolt, de nem azért, hogy egyszerre érjen oda a hang
Inkább, hogy a kábel miatt hozzáadódó torzítások (minden kábel változtatja valamennyire a hangot, a drágábbak kevésbé) egyenlőek legyenek. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34385 üzenetére
Nem számít.
Nincs -6 vagy 8 vagy 4 ohmos erősitő! Az erősitő itt forrásszerepet tölt be,csak belső impedanciája van.Azért adják meg,mert arra számitják ki a taljasitményt,csillapitást,stb. Ezt ezerszer leirtuk és az 1. hsz is tartalmazza.
4 alá ne menj. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34406 üzenetére
Simán megéri.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34406 üzenetére
Szerintem megéri!
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34337 üzenetére
Metálra, tuctucra jó.
python1:
Te meg hová tűntél mostanság?
-
Gombinyó
őstag
válasz
Ennyiért nem. Én 75ért vettem újat, igaz akciósan. 110ért sokkal jobb szetteket lehet találni használtan.
szerk. [link] most 100k újonnan. -
törölt tag
válasz
Én maradnék a Prosonnál. A Wharfi évek óta kinai.
Nézd meg a Librát is. -
Gál István
senior tag
válasz
A Vardus 400-as árkategóriájában jó vétel szerintem, én is azzal kezdtem. Bár a Proson nem tudom hogy milyen...
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34289 üzenetére
alakul mint púpos gyerek a présben
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34286 üzenetére
vagy edigital és meg kell várni mire megjön...minek kapkodni...ha eddig megvoltatok nélküle, akkor pár nap már nem számít! vagy ha mész hangfalazni akkor ott is rákérdezhetsz, hogy olcsóbban odaadják-e , max ha nem akkor megrendeled az edigitaltól,
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34278 üzenetére
A 220V nem hivatalos partner...ott nincs magyar gari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34273 üzenetére
jaa azt nem vettem észre.. viszont mondom elméletileg le van zárva a hirdetés, így gondolom nincs már meg....
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34268 üzenetére
Itt van egy 1311...ha megvan még....írni kell az embernek..: 1311
Ehh sorry most nézem már elkelt....
Figy 50k ért nem lehet erősítőt venni, csak annak hívják....főleg yamahából és főleg újonnan!
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34262 üzenetére
Ha nem feltétel a hdmi, akkor régebbi alsóbb kategóriások közül (amik szvsz jobb minőségűek, mint a mostani alsókat-ok) már 30 körül lehet vásárolni. Pl. Denon 1705-est láttam 33ezerért.
Most egy Yamaha 659-est 55-ért
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34262 üzenetére
A denon még kapható, az onkyo már nem (még ha fent is van az oldalakon, de arra figyelj, hogy ha mégis újat veszel akkor nem himi-humi webes cégtől, mert a nem hivatalos garanciával és az esetleges bedögléssel megjárhatod! A 1311 is jó ebben az árban...egész használható készülék...vagy amit itt valakinek már ajánlgattunk van egy 1611 akcióban a streamaudioban, igaz az drágább, (79500) de új, és 3év garis...
Használtak közül mindjárt körbenézek mit lehetne..... -
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34256 üzenetére
Biztos új erősítőt akarsz? Szerintem a legalsó kategóriás avr-ek helyett jobban járnál ugyanannyiért valami nem olyan régi használttal. (Itt a hardverapróban, avfórumon, avx-en)
Ez a csíptetős hangfalkábel csatlakozó olyan...olyan izé... -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34256 üzenetére
Inkább a csíptetőst nevezném "nemnormális"-nak.
Nem szükséges banánt tenni a kábelekre, az összesodort szálakat is bele lehet szorítani a csatlakozókba. -
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34244 üzenetére
Hétfőn zárva lesznek..biztos akkor mész? ..ahogy néztem, viszont vannak (régi)új akciók is....
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34250 üzenetére
Subkábelt is venned kell.
Nem kísérleteznék a kábel forró anyaggal való érintésével, a szigetelésnek árthat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ezt nem halottam még.
én az L3.0-8 NLről beszélek,ezt hallottam a streaméknál.
de gondolkodtam, és inkább mégsem ajánlok kábelt.hangfalkábelt úgyis lánchoz kell venni. -
mike1978
tag
válasz
A mély sugárzókhoz sem szokott kábel járni, bár néha előfordul, hogy valami vékony cérnakábelt hozzá csomagolnak...az arra jó, hogy ha van szomszédod, és van macskája és nagyon nem komázod akkor azzal fellógathatod valahova (bocs a macskásoktól)
!
A Proson és a Sinus kábel között a Te leendő rendszered esetében édes mindegy melyiket veszed...hangban nem lesz különbség, a keresztmetszet meg meglesz, és ebben az árkategóriában talán ez fontosabb is! -
TCr
veterán
válasz
Nekem is ilyen 2,5-es Proson kábel megy a frontokba + a centerbe, a hátsó kicsikbe meg ugyan ennek a másfeles megfelelője.
Anno én is ezt néztem ki, és ők sem tudtak jobbat (érdemesebbet) ajánlani a Libra dobozokhoz.Pityu: 60 ezres szetthez minek vegyen kb. 20 ezerért kábelt?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #34247 üzenetére
a fonott sinus live nem férne bele?
az sem rossz kábel.van olyan rendszer amihez jol passzol,igy ertemelvitték a VDH102 ICt.
meghallgatták nálam,remélem otthon is tetszeni fog a vevőnek. -
BBéci
legenda
válasz
Igen, az a kábel megfelel, de kérdezd meg a Streameseket, hátha lesz jobb ötletük!
(#34243) Kamikaze240
Felejtsd el azokat a bögréket! -
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34217 üzenetére
Ezt is hallottam szólni náluk a moziszobában, elég ingerszegény volt.
Bár mondta a srác, hogy nemrég bontották ki, úgyhogy erősen gyanítom, hogy még nem volt bejáratva.
Azóta eltelt lassan fél év, hallgasd meg ezt is, lehet (sőt inkább valószínű), hogy azóta komolyabb hangja lett. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34217 üzenetére
55-ért nagyon jó vétel, nehezen találnál jobbat.
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34215 üzenetére
Az Onkyóra szavazok, de az árából inkább egy sokkal komolyabb, használt erősítőt vennék.
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34213 üzenetére
Egyáltalán nem gáz, merem ajánlani, jól járnál vele!
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #34208 üzenetére
Jamókat nem szoktuk ajánlani, az S sorozat a legvacakabb közülük, közelében nincs a Prosonnak.
(#34206) adamssss
A hideg kiráz az efféléktől.(#34205) €uro
Nincs min gondolkozni, hangminőséget illetően (IC-s végfok) a 309 egyértelmű visszalépés.
Az erősítőnél látható ohmok csak azt jelentik, hogy arra adják meg az adott teljesítményt. -
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34210 üzenetére
Bocsánat, kevertem a kis JBL 5.1 szettel, ami pár hsz-el ezelőtt került szóba.
De teljesen mindegy, a Jamo-t sem hallottam még szólni. -
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34208 üzenetére
A Jamo-t nem hallottam még, de gyanítom, hogy az álló dobozoknak komolyabb hangja lehet a kicsikkel szemben.
Hívd fel a Streamaudio-t, egyeztess velük időpontot és menj el hallgatózni.
-
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34204 üzenetére
A kép csalóka, a dobozok feketék.
Streamaudio-ban hallottam a frontokat egy 608-as Onkyo-n szólni, elég rámenős hangja van, szerintem jó belépő.
Bár az én választásom a Proson Libra szettre esett, annak kicsit sterilebb hangja van, kevesebb méllyel, de ékesebb magasokkal. Igaz az 90.000 Ft volt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #32450 üzenetére
2-400e Ft?
hát nemtom,folyymatosan azt ajánljuk,h 40rugós asznált erősitő,hozzá 100körül használt 5.0,meg 30ért használt sub.ez 185rugó.(15ért kábelek)
ugyan használt,de ezt már lehet mozizni használni, ég és föld minőségében egy ilyen izével szemben.és attól függetlenül,h használt,szerintem sokkal tovább fogja birni... -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32456 üzenetére
"De akkor térjünk vissza az én példámra, mert én is megkaptam, hogy a "80K-s szettet b@sszam bele egy konténerbe". És most azért, hogy egy kicsit életszagúbb legyen, íme az Én személyes szitum:"
Ismét elnézést kérek a poénkodásért, nem tudtam kihagyni!
Bocs! Bocs! Bocs! Bocs! Bocs! Bocs!
Az tény, hogy az Onkyo nem a hangdobozairól híres, a szetted ár/érték aránya sem nevezhető jónak.A füvesítés párezres tétel, van benne tapasztalatom, az automata öntözőrendszert is sk. telepítettem. Klímát az már a házam szerkezetkész állapotában becsöveztettem, sajnos nem a legjobb helyre, ebben is kioktathatott volna valaki. Az Index szaktopikjában nem a legjobb ötleteket kaptam.
-
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #32446 üzenetére
Azért tettelek rá, mert erősen kapcsolódik a két hsz egymáshoz.
Lehet nehéz megérteni, és cinikusnak, irónikusnak, sőt ezek szerint akár sértőnek is tűnik a véleményem(ünk), de higyjétek el, nem annak szánom(juk).
Hirtelen nem tudok jobbat, mint egy két újabb példával előhozakodni:
- Sajnos konkrét tapasztalat, hogy segítséget kérnek a fórumban, mert elromlik a DVD olvasó egy ilyen szettben (nem ritka eset), és szeretnék egy külső DVD lejátszóval kiváltani, mert a javítás drágább. Legtöbbször csak egy analóg sztereo bemenet van rajtuk, amiből már sosem lesz rendes 5.1. Tehát kuka = pénzkidobás. Egy újabb hasonló szettnél már ott tartunk, hogy annyiból újonnan is van amit egész jó szívvel ajánlunk, használtan pedig már egész értelmes dolgok köhetnek ki belőle.
A konkrét LG-re visszatérve kiemeltem, hogy van rajta optikai bemenet, amivel megoldható egy külső lejátszó csatlakoztatása, ami rendes 5.1-es hangot eredményez.- Saját példám: mielőtt megvettem a jelenlegi, és eddig életem első rendes HM szettjét, volt egy-két music centerem, meg számítógépes bögreszettem, de akkor se tartottam őket jónak. Aztán meghallgattam egy pár ilyet, és eszembe nem jutott ilyet venni. Borzalom hangképük van. Pedig nekem sem volt induláskor sokkal több pénzem, Viszont inkább gyűjtögettem, és tájékozódtam, többek között ilyen fórumokon, meg teszteket, meg a füleimmel hallgatózva.
- A mai világban rengeteg ipari hulladékot adnak el a gyártók sikeresen, szép színes szalagokkal átkötve. Nézz körül bárhol. Mondjuk kerékpár: egy kicsit is hozzáértő ugyanilyen véleménnyel van egy 30-40K-s Tecsós bicóról, mert az egyszerűen széthullik igen kevés használat után is. Ott is kb. 100K az alsó határ, amire a kerékpár címke jó szívvel ráaggatható.
Ezért nem kell megsértődni. Az egy sajnálatos tény, hogy sok embernek igen szűk keretből kell gazdálkodnia! Viszont én mér ringassam álomvilágba, hogy milyen faxa cuccot vett a pénzéért, mikor nem az. Ráadásul 1-2 éven belül legalább annyiba fog neki kerülni, mintha egyszer megfizetett volna valami minőséget. Ezt már édesanyám is megtanította nekem, pedig akkor még nem volt házimozi.
"Olcsó húsnak híg a leve!" -
Peak
addikt
válasz
TazLeacher #32450 üzenetére
szerintem ez azért nem teljesen van igy.
én mint kezdő/hobbi-házimozis azt látom, hogy a belépő árkategóriájú eszközök minősége, teljesítménye, hangzása, használati értéke nincs arányban még azzal az olcsó árral sem.az a bizonyos középkategória, amit emlitettek 200kHUFos, ott indulnak a legjobb ár/teljesítmény mutatójú eszközök.
ami ez után, fölött van árban már szintén nem lesz arányban teljesítményben.
tehát egy szép fordított U görbét lehet leírni, ahol az X tengely az ár, az Y tengely pedig a kapott teljesítmény/minőség/szolgáltatás mértéke.
jah és az ár tengely nem lineáris osztású
)))
a X tengely elején van az a bizonyos "használhatatlan" kategória.
és a végén van az "úgysemhallodmárvaze-hogy 20millás cuccszól" kategória -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32448 üzenetére
Elhiheted, nem félmilliós Velodyne mélyládával kezdtem, viszont a vérgagyi cuccokat 25 évvel ezelőtt is megpróbáltam elkerülni. Nem mindig sikerült, valamikor a '80-as évek végén vettem Bécsben egy autóba való Booster Equalizer nevezetű hulladékot, amiről azt hittem, jó lesz kétcsatornás erősítővel rendelkező Alpine magnósrádiómhoz. Tévedtem.
Boldog lettem volna, ha előtte valaki kioktat és megmagyarázza, miért nem szabad megvenni a valaminek látszó semmit. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32445 üzenetére
Leírom újra: az eredeti kérdésre azt válaszoltam, hogy a kérdés nem tartozik a topik témájához, ezért nem tudunk érdemi tanácsot adni.
A topiklakóknak nincs személyes tapasztalatuk a 40000 forintos bögreszettekkel kapcsolatban, mert kívül esik az érdeklődési körükön.
Mi volt ebben bántó, sértő???A nullás megjegyzés utáni mosolygós arcocska bizonyára elkerülte a figyelmedet.
-
robi0604
őstag
válasz
TazLeacher #32438 üzenetére
Megértem az álláspontodat és nem akarok vitába szállni, de...
1. Ez egy szakmai topic, nem "ajánlós", ezért a legjobb alternatívát próbáljuk mindig mondani.
2. Sok esetben az 1. hozzászólás elolvasása nagyban segíti az alapok és egyebek megértését ill. a további kérdezést.
3. Ha nincs keret, az érthető, de ne várja el senki, hogy egy nem ajánlott cuccra akárki is rámondja, hogy kiváló darab, csakhogy megnyugodjon. Mérlegelni kell a dolgokat.
4. Ha tanácsot kér az ember, vagy egy szimpla kérdést tesz fel és kap rá értékelhető választ, de ennek ellenére tovább erősködik, ne várjon csodát.
Akinek nem inge, ne vegye magára...
Csakhogy Sulepnek is válaszoljak:
Idősebb embereknek, hogy legyen valami, ami nem túl bonyolult, mindenféle minőségi elvárás nélkül, jók lesznek ezek.
Tény, hogy érdemes olyat választani, amin van optikai bemenet, mert ki tudja, hogy mit hoz a holnap. -
manoska
tag
válasz
Én csak csendes olvasója vagyok ennek a fórumnak,de most maximálisan eggyetértek veled!BBéci senki nem kérdőjelezi meg a hozzáértésedet,de igen sokszór kioktató vagy,nen gondolod?! Lehet hogy igazad van sokszór, de azért lehetne máshogy is válaszólni!
-
BBéci
legenda
válasz
A kétszázezret nem a 40000 forintra, hanem a monacói hasonlatra válaszoltam.
Az eredeti kérdésre ezt írtam, amiben a megadott összegért sztereó cuccot javasoltam.
Erre "Bizonyára pl.: neked ez az életed egy legfontosabb dolga, hogy húúúdefa@sza többszázezres házimozi legyen otthon" meg azt válaszolom, hogy tegyél hozzá egy nullát.
(#32439) bajnokpityu
Megnyugtattál, úgy látszik mégis érthetően fogalmaztam. -
bajnokpityu
félisten
válasz
mit nem lehet azon megérteni,hogy nem tud szivből uj szettet ajánlani 40ezerért?
40ért alap használt készüléket lehet venni,ami ujonnan 100pénz volt.40ért bármit venni pénzkidobás szerintem is. -
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #32385 üzenetére
Olyannyira nem az "igazi", hogy nem megy át rajta. Kevés a sávszélessége.
Lehet még analóg is kötni, de ennek is vannak feltételei. -
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #32367 üzenetére
valami régi alsó kategóriás használt erősitőt.úgy nem buksz sokat,ha fejleszteni akarsz.
HD úgysem ér itt semmit,2 optikai tuti van.
bemérő (ami kb 5 percre jó,de simán van élet nélküle) meg van csomó beugró készültéken pár éve. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32367 üzenetére
Kis túlzással - ezért elnézésedet kérem - egy sittes konténert javasolnék mellé, amibe szép, magas ívben beledobod.
Bocs!Az a linkelt Yamaha jó választás lehet.
(#32369) nebulo5
Jó akusztika mellett semmi hátrányát nem látom/hallom a négyzet alapterületű szobának. -
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #32365 üzenetére
hát,elég sokat kéne azon fejleszteni...
akkor meg inkább vennék megint erősitőt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #32359 üzenetére
mi a fenének egy 80rugós szett elé HD dekóder?
árát inkább jobb erősitőre költsd szerintem... -
törölt tag
válasz
TazLeacher #32351 üzenetére
Ezen az Onkyon nincs bemérőmiki,az csak az eggyel nagyobb modell(508)-on található,amit jobban is ajánlok. jobb hangja van. Yamaha nem alkalmas HD hangokra,még a 308 sem igen(nem a kompatibilitása,hanmr a jellege,felépitése miatt),508 már inkább. Néhány helyen,pl. netdepo már 80 alat beszerezhető.
Mattes által ajánlott Yamahán viszont YPAO (bemérő) is van és olcsóbb az 508-nál. -
MaTTeS
senior tag
válasz
TazLeacher #32351 üzenetére
Az a Yamaha nem kezeli a HD-s csodákat. Ez már kezeli: [link] , de drágább az Onkyonál.
Nem akarsz esetleg ugyanennyiért használtan venni egy jó állapotú nagyobb kategóriájú erősítőt? -
Thuglife
senior tag
válasz
TazLeacher #31990 üzenetére
A HT-S3405 típus passzív subbal rendelkezik, ezért is ajánlottabb a HT-S5305 mert az aktív.
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest