- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Igaz, én nem hurcolnám csak egyik szobából a másikba, meg néha nyaralni.
Amúgy mi bajod az ATI-val? Én márkafüggetlen vagyok, volt már mindenem (Intel-AMD-nVidia-ATI), igazából egyiket sem utáltam/szerettem meg jobban a másiknál. Itt is mindig az adott szériát szoktam megvizsgálni, hogy melyik a jobb éppen a célra, ill. ár/érték arányban. Ebben meg segít a PH!
-
Vidala
senior tag
Én is a következő gépemnél már inkább a notebook-ok felé kacsingatnék. Hiába öregszem, és változnak az igényeim, valami "multimádiás" ketyere megfelelne.
Ezt az Acer notit láttad már? Nem mondom, hogy mindenben tökéletesen megfelelne, de úgy látom kompromisszumokat mindig kell kötni, ráadásul itt talán már nem is sokat. Akár a blu-ray lejátszó kérdését is megoldhatja akár.
Nem tudom biztosan (még nem néztem utána), hogy a Mobility Radon HD 5850 pontosan mire képes, de a számozása bíztató.Balika911: lehet közben megválaszoltad a kérdésem a vidikarira vonatkozóan?
-
robi0604
őstag
Sajnos gyakorlatban nem próbáltam, mivel amikor megvettem és foglalkoztam vele, nem volt HD képes erősítőm.
Régebben tárgyaltuk ezt a témát a kártya topikjában és emlékeim szerint sikerült kicsikarni belőlük.
Az tény, hogy nagyon nagy szívás volt és ez az 5-ös sorozatnál sokkal egyszerűbb.Hivatalos oldalról:
"Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD (4), enabling a plug-and-play audio solution over HDMI
(4)
Subject to digital rights management limitations; maximum supported audio stream bandwidth is 6.144 Mbps" -
Johnny1982
csendes tag
Ahogy nézem van a hangkártyán optikai kimenet, az erősítőn pedig optikai CD, valamint optikai CBL (vagy mi) bemenet. Tehát akkor optikai kábellel tudom összekötni egyszerűen?
És melyikre a kettő közül? Az átviszi a PC játékok 5.1-es hangját ugye?A Tv-t pedig egyszerűen HDMI kábellel? Mert ugye annak úgyis csak sztereó hangja van.
-
Johnny1982
csendes tag
Igazad van semmi konkrétat nem írtam.
Igazából azt szeretném, hogy a PC hangja és a TV hangja is tudjon szólni az erősítőn keresztül attól függően hogy melyiket akarom ugye. Ürülnék neki, ha az erősítőn 1 gombnyomással tudnék választani, hogy a PC vagy a TV hangját akarom hallgatni.
Azt nem tudom hogy ezt milyen kábelekkel tudom megcsinálni.
Ezeket a cuccokat még nem vettem meg, mivel még nem tudom hogy ezekkel a cuccokkal meg tudom e ezt csinálni.TV: Philips 32 PFL5625H : http://www.philips.hu/c/televiziok/5000-es-led-sorozat-32-huvelykes-es-full-hd-1080p-digitalis-tv-32pfl5625h_12/prd/
Erősítő: Yamaha HTR-6230 : http://www.arukereso.hu/erosito-c3646/yamaha/htr-6230-p39652886/
Hangkártya: http://ipon.hu/webshop/product/creative_sound_blaster_x_fi_titanium_oem/39121Egyébként mit szólsz az erősítőhöz, középkategóriának megfelel, mármint azért a belépő szintnél azért többet ér egy kicsit nem? Ne kímélj, csak őszintén. Egyébként ehhez az erősítőhöz tudnék még kötni egy 5.1-es médialejátszót a TV-n és a PC-n kívül?
Kösz a türelmet.
-
ricsik
őstag
Szép kis szörny ez a JBL
Kövezz meg, de a zene is sokkal jobb lett. Tudom 2.0-ba kell hallgatni, de nekem 2.1-be jobban tetszik. Gondolom minél jobbak a frontok és az erőlködő, annál inkább kihagyható a sub a zene képletéből.
Mozihoz sosem vitattam, hogy kell sub, így kerek az élmény.Hozzáteszem nem vagyok mély őrült, fél állásba van pedig kis 20 centis. 80Hz -en vágva, 5.0 smallba. Mozinál remeg az ablak, a zenét épphogy kíséri a ládikó.
-
imibogyo
veterán
Jól van na!!
Egyébként hagyom az egészet, csak azt nem értettem, hogy mitől lenne sokkal erősebb egy méretben színben, hangszórók nagyságában közel azonos CAV hátsó, mint a Jamo hátsó.
Amúgy megszületett a végleges döntés a CAV DP288 hangfalak és egy Yamaha rx-497 mellett. Később ha keveslem a mélyet valamelyik játékból, még mindig vehetek egy külön szubládát.
Sanci köszi az észrevételeket és a segítséget, a többieknek meg csak simán szép napot! Remélem nem vettem el túl sok időt BBécitől és a többiektől!
Üdv.
-
sirfer
aktív tag
A szoba kb. 50 m2, el tudom helyezni a plusz 2 dobozt.
Erősítő: Onkyo TX-NR1008
Dobozok:
Sub: Dali Concept SUB
Front: JBL E60
Surround: JBL E60
Surround Back: JBL E20
Center: JBL EC35A front sugárzók kiváltásán gondolkodtam, mert kellenének másik helységbe, csak zenehallgatásra. (akkor nem adom el a Harman-Kardon AVR355-öt)
Mit javasolsz helyette?
Érdemes egyáltalán változtatni?
A jelenlegi rendszert házimozira használom csak. (90 %-ban) -
-
eviktor
tag
Nem szokott lenni véletlenül valamilyen vakteszt-rendezvény az igazán elhivatott audiofil rajongóknak?
Bekötött szemmel hallgatva erősítőt, hangfalat, tényleg észrevesznek-e minden különbséget, és ami talán fontosabb: arányban vannak ezek-e az árkülönbségekkel?
Másképp megfogalmazva, ha nem látod a dobozt, meg tudod e mondani 100e, vagy 200e az ára? -
Levin01
őstag
Köszönöm a kiigazítást
Amiket belinkeltem Pioneer erősítő és Wharfadale hangfalszett arról mi a vélemyéned?A kettő együtt cirka 150K-ból megáll. Többet nem nagyon szánnék rá.
Eddig egy Genius Home Theater 5.1-es hangfalszettem volt integrált hangkarira kötve. Ahhoz képest már ez is hatalmas minőségbeli javulás lenne. -
törölt tag
Én úgy értelmeztem hogy 3 egyforma hosszú kábelt kell-e használni a front-center trióhoz.
"Jól emlékszem, hogy a centernek ugyanolyan hosszú kábel kell, mint a frontoknak?"
Arra ment a válaszom.Ami a nem THX dobozok kivételével igaz is.De tudomásom szerint ott sem kötelező. -
Slax
senior tag
Azon agyaltam épp, hogy elviszem a saját kábeleimet, többé kevésbé stimmelnek a hosszok, meghallgatjuk azzal. Ha a fura hangzás megszűnik, akkor is megvetetek vele egy készletre valót (uszkve 30 méternyit), ha a nyaka köré kell is csavarni.
Amúgy jut eszembe. Jól emlékszem, hogy a centernek ugyanolyan hosszú kábel kell, mint a frontoknak?
-
dualcore
őstag
Előre is köszönöm. Tehát a kérdésem a következő lenne. Adott egy Philips bdp 7500 bl blu-ray lejátszó egy Onkyo tx-sr 507 erősítő Wharfedale Wardus 400 szett hangfalak és egy Wharfedale vr-10 sub. Az egységek hdmi 1.3 kábellel összekötve és hd master hangkódolásnál elég kevés a mély hang mig ugyenez a film vagy bármely más tru hd hangzásban teltebbek a mélyek. Pedig az előző az elvileg profibb hangzást kellene hogy produkáljon.Most csak én nem állítok be valamit jól vagy ennek így kell lennie? Mégegyszer köszi előre is lehet hogy csak én nem hallom jól.
-
jayjay
tag
A márka Emotiva nagyon figyelemreméltó.Ezt a márkát és az ABAMP-ot még nem is hallottam.Sajnos nem sok tesztet lehet róla olvasni.Itt Németországban nincs is forgalmazója.Így elég nehézkes a meghallgatása. Streamaudió-t felhívtam és ők a "rosszabik" U szérával foglalkoznak és nem az X szériával.A Parasound-nál ugyanez a helyzet.Nem forgalmazzák hivatalosan.
A fórumokon viszont csak jókat lehet olvasni róluk.
Visszatérve a kérdésemre az előfokra két különböző márkájú erősítővel csatlakoztatni jó megoldás.Fórumokon össze-vissza van mindenkinek minden, az nem mérvadó. -
törölt tag
Erre mondta régen a fizikatanárom, hogy Németországba Ausztrálián keresztül is el lehet utazni, csak akkor számoljunk a bonyodalmakkal.
Én sem értem, mi a pláne ebben a rendszer(telenség)ben.
semetka:
Azért van a gépben a DVD meghajtó, hogy használd nem? Attól ne félj, hogy ilyentől idő előtt elhasználódik.
A Z-506 bögreszett, mert beépített erősítős és kis, műanyag dobozai vannak. Igazából az összes Logitech bögreszett, de azon ne sértődj meg, ha itt így hívják őket. -
jayjay
tag
Egy processzor/előfokhoz csatlakoztatott kétcsatornás high-end végfok a frontsugárzók számára, plusz egy alacsonyabb osztályú audiofil végfok a center és a háttérsugárzók meghajtására egész kellemes összeállítás lenne.
Erre esetleg tudnál példákat felhozni.Azt tudom, hogy az Audinet-nek van 3csatornás erősítője, ami a 2 Rear és a Center-t hajtaná, de sajnos másról így hirtelen nem tudok.Sokan 3db Stereo erősítőt használnak, vagy 5db monoblock-ot.Gondolom az nem optimális, ha különböző erősítőket használok a hangfalak meghajtására.Eme márkákon kívül(Lexicon, Parasound, Krell), amik az abszolút high-end-et képviselik gondolom vannak még említésre méltó gyártók és tipusok.
Ez a beruházás általában egy egyszeri, amit jól meg kell gondolni.
Szerintem a Streaming a jövő.Nagyon sok olyan ember van, aki HI-FI minőségben szeretne zenét hallgatni és mozizni.Sajnos ezeknek az embereknek kevés lehetőség jut.Nincsenek nagyon hibrid megoldások.Sok gyártó még csak most jön ki efféle készülékekkel(Marantz NA7004).Sajnos eddig még nem ismerték fel ezt a lehetőséget.Még a korábban említett Audinet MAP l-esen sincs Hdmi csatlakozó, de DVI meg SVideo van.Hihetetlenül pofátlan!Csak egy példa.Az Xbmc-n tárolhatsz filmeket, zenéket.Bármilyen információt megkapsz amit csak szeretnél és ehhez nem kell felkelned a fotelból.Nálam egy távirányátóval(Logitech Harmony)kezelem az összes gépet.Ezt az élményt egyszerűen át kell élni.Ráadásul nem is pénzfüggő, csak utánajárás és egy kis szorgalom kell hozzá.
Na nem akarok senkit untatni.
Várom a korábbi hozzászólásomra a segótőkész hozzászólásokat. -
BaLee
addikt
Nem saját használatra, apám vendéglátós és valami egyszerű kellett neki amit megnyom, darál és készíti a kávét.
Naponta pár kávé megy csak el szóval nem kellett extra gép.Én amúgy sem vagyok nagy kávé fan, de akik értenek hozzá azt mondja jó kávét főz.
Saeco Odea Go a típusa és a metroban most volt akciós. -
Festina86
tag
Lehet, hogy igazad van, ebben az esetben viszont nem hinném, hogy ez lenne az oka. Pár boltban ugyanannyi mindkét szín ára és nem hinném, hogy ők lenyelnének egy ekkora különbözetet. Szerintem inkább marketing stratégia. A legtöbb embernek ügye fekete a tv, blu-ray, dvd, erősítő tehát nagyjából az összes műszaki cikke és ha nincs épp cseresznye színű bútor a szobában, akkor a fekete hangfal tűnik jó választásnak. Én ezért vagyok kicsit felháborodva, de aztán lehet nincs igazam.
-
bozont
veterán
-
ricsik
őstag
Jól van na, kicsit túldramatizáltam!
Egyébként tudom én, hogy elég könnyen vissza lehet rázódni, így van ez amikor átültem a 12 éves swiftemből egy 10x jobba. Sírva fakadtam, hogy ilyen is van? Aztán másnap folytattam az enyémmel. Gondolom a hangrendszerekkel is így van ez. -
-
Vidala
senior tag
Nem is, ezért kérdeztem vissza. Közben már persze nagyjából kimerítettétek a kérdést, ezért én is elkönyvelem egy X-aktának.
(#14020) Sanci38
Ez szerintem is természetes (persze egy adott határig). Önmagában ugye nézhetnénk a HM erősítőket az állványon, de akkor csak a külső dizájnról lenne "értelme" beszélgetni. -
sirfer
aktív tag
A Panasonic 50"-os, a Samsung azért tesztett volna jobban ,mert 63"-os.
Az a kérdés, hogy most árát nem nézzük, hogy kapok-e olyan képminőséget 3D-ben , mint a plazmánál?
Az a baj, hogy nem tudom sehol megnézni a környékünkön, hogy milyen a képük.
Csak sokkal kisebbek vannak, azt nem tudom,hogy lehet-e összehasonlítani ezeket, ha sokkal kisebb a képátló. -
-
BaLee
addikt
Annyira nem izgat csak azt nem akartam (érthető okokból), hogy esetleg valami miatt nem kapcsolja le magát készeléti állapotba és eszi az áramot folyamatosan.
Nem találtam semmi adatot arról mennyit fogyaszthat készenléti állapotban, gondolom 1-2W-t nál többet biztos nem?
-
nismoka
addikt
Az tegye a tv-től kétoldalt fél-fél méterre, egyszerű. A lényeg hogy ne legyen falra tolva a hangfal, minimum 1méterre legyen az oldalfaltól. Mintha te is azt irtad volna hogy ne legyenek a hangfalak közvetlen a fal mellett. Természetesen a helyiségek adottságai váltózóak ezért csak nagy általánosságban irtam.
-
Na alaposabban leteszteltem a szitut. A forrással nincs gond, nincs benne hangsáv kimaradás vagy egyéb torzítás ami azt a bizonyos pattogást eredményezné. Ha kikapcsolom a subwoofert és csak az 5.0 megy, akkor ugyanolyan hangerőnél -10.0dB nincs pattogás, viszont ha ráküldöm a subwoofert, akkor ugyanennél a hangerőnél pattog, ha túl mélyre leküldi a forrás a mélyládát. Ergo a 2/3 sok neki ilyen hangerőnél, vissza is vettem 1/2-re és ott már jó. Amúgy más filmnél is detto, ha túl mély és ezekszerint a -10.0dB már hangos neki. Emiatt pattog, mert nem bírja leadni azt a mélytartományt, vagy így jelez, hogy sok a jóból...
Üdv,
Vik -
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest