- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #50330 üzenetére
Első magnóm BRG MK21 volt, mondhatni, azzal a kezemben nőttem fel. Sokol rádió hangszórójára, a bőrtokra tapasztott mikrofonnal készítettem felvételeket. Remélem ez elárul valamennyit rólam és a tapasztalataimról.
Akkoriban nem volt más. Viszont a zenék MP3 helyett, letölthetők veszteségmentes tömörítésű formátumban is, valamint lehet venni CD-ket párszáz forintért. Aki mégis empéhármat hallgat, attól nem undorodom, csak lesújtó véleménnyel vagyok róluk, mert igénytelenek és attól a jellemvonástól, tulajdonságtól undorodom. Ugyanígy vagyok a hazugsággal, de az nem tartozik ide.(#50335) pitepeti71
Vehettél volna 26-32 colos belépő LCD tévét, de 50-es plazmát választottál és nem használtat. Miért? Mert volt, van rá igényed és az helyes.Xtremetuning csak reagált a felszólításodra, hogy linkeljen. Maximálisan igaza volt. Mi oka lenne rá? Mi alapon kérsz tőle ilyesmit?
-
krenkoka
tag
válasz
eviktor #43254 üzenetére
külön tudod programozni bármelyik gombot, illetve ha belépsz a táv almenüjébe, akkor külön egyéb funkciók is vannak. ezért kell az LCD. ha nincs sok eszközöd és nem vennék ONE, mert nagyon drága. a Harmony 700 (én is ezért vettem) alig tud kevesebbet, de jóval olcsóbb. mindene ugyanaz, ha jól tudom annyi csak a különbség, hogy az több eszközt kezel. meg azt hiszem rádiós is, ennek sztem csak ps3 esetén van lényege máskülönben nem hiszem.
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #43254 üzenetére
Azokat 1-2 alkalommal érdemes kipróbálni, aztán egy életre elfelejteni.
Amennyiben játéknál sok a basszus, a konzolgépen kell visszavenni, vagy magán a mélyládán. A jobb Velodyne-ok távirányíthatók, négy program közül lehet választani, MOVIE, ROCK, JAZZ, GAME, valamint NIGHT gomb is van rajtuk.
-
kigyi_23
addikt
válasz
eviktor #40153 üzenetére
Én most a héten újra bemértem mikrofonnal a cuccot. Lényegi eltérés nem volt a mélyen hajtottam vissza és így +0.5db-re állította be a mélyet. Viszont a mérés után a hangja döbbenet szar lett az egésznek
Azóta már állítottam mindent és semmi sem segített rajta. Annyi a történet, hogy kicseréltem a sal kábeleimet Gotham kábelekre és 2 hét bejáratás után bemértem még 1x mert kicsit mozdítottam a hangfalakon (kb 5 cm-el kerültek odébb). A hangzás nem volt rossz, de gondoltam bemérem. Bárcsak ne tettem volna...
-
-
Peak
addikt
válasz
eviktor #40083 üzenetére
ahogy xtremetuning és bajnokpityu is irta, a többszörös konvertálás miatt tekinthető az opt. "gyengébbnek".
hozzátenném, hogy mig pl. HDMI-n szinkronizált adatfolyam van, addig koaxon és optikai asszinkron... tehát ott még jobban hallhatóak az esetleges hibák...(asszinkron - értsd a küldő oldal ontja magából az adatot, nem kap visszajelzést a fogadó oldaltól, hogy a küldött adatcsomag megérkezett helyesen és/vagy visszaállítható volt hibajavitó algoritmussal, vagy éppen "küldd újra a csomagot, mert rossz volt". A fogadó oldal ennek fényében a kapott adatokat igyekszik minden erejével analog jellé alakitani a DAC által... aztán az vagy sikerül, vagy nem... ha nem, akkor kis kattanás, tizedmásodpercnyi hang-ugrás, asszinkronitás a képpel fordulhat elő)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eviktor #39564 üzenetére
Én azt mondom amúgy, hogy aki tényleg olcsó, belépő szintű rendszert akar, és nincs több 100k-ja venni rendszert, de nem venne szappantartó szettet, arra jó. Tény, hogy nincs gyönyörű szép hangjuk, dehát na, annyi pénzért ne várjon csodákat az ember, mint amennyiért beszerezhetőek.
Most Én azt mondom, hogy 100k alatt van a rendszer... Annyiből biza használtan nem jött volna ki egy rendesebb rendszer akkoriban, és ahhoz képest nem szól szarul... Viszonyítok jos3ph Mission szettjéhez. Mondjuk nálam az elrendezés is sz@r, ha azt sikerülne megoldani, lehet kicsivel még jobb is lenne, dehát az nem fog megtörténni, mert nem fér.
Szal összességében, lehet fikázni a SAL-t, de inkább egy SAL, mint egy szappantartó műanyag pl. Samsung vagy LG szett.
-
robi-k
őstag
válasz
eviktor #39389 üzenetére
Ne érts félre, nem akartalak lekritizálni, én is valamikor hasonló cipőben jártam
Pár éve még én is teljesen meg voltam elégedve egy annó egy kb 60eFt-ba került Philips szettel (MédiaMarkt-ban vásároltam), és nem értettem, hogy mi a francért vesz valaki több100 ezer Ft-ért csak hangfalakat
Utána először bedöglött a Philips szett optikai egysége, és központi lejátszó/erősítő csere érdekében "betévedtem" erre és még 3 másik külföldi fórumra, aminek az lett a vége, hogy az asszony már kezd görbén nézni rám a megvásárolt (zömében használt) "felesleges kütyük" miattDe visszatérve a kérdésedre, gondolom, hogyha pl. hoznál magaddal valamelyik profi szalonba meghallgatásra/összevetésre egy kb 100eFt "bögreszettet", a srácok biztos megengednék, hogy összehasonlíthasd a "bögreszettet" az általuk árult komponens rendszerek tudásával/hangjával
-
törölt tag
válasz
eviktor #39383 üzenetére
A samu és LG azért nem versenytársak egy belépő AV receiver+hangfalszettel szemben,mert:
-se a hangszóró méreténél,se felépitésüknél fogva nem képesek a közép és mélyhangok élethű megszólaltatására, mélyhangot már csak azért isem tudnak jól megszólaltatni mert együtt erősődik a közép és magashangokkal,egymás rovására,
-mélydobozuk kicsi, nem méretezett, passziv, 12-15 nm.re elég esetleg, nagyobb helyiségben elvesznek,nem "elegek",(fő ok,hogy miért nem találod bemutatótermekben),
-egy vagy még egyetlen készülékkel sem bővithetők,
-ár-értékarányukban nagyobb mértékben a dizájn és a kompakt méretezés adja a hangsúlyt,
-ha egy rész elromlik,legyen akár egy hangfal,vagy a lejátszórész,és ha nem javitható, az egész szerkezet leértékelődik és dobható a kukába.
Infinity és Tannoy szerintem tulárazottak,mint pl.a B&W, és nem annyira ismertek. -
Warter
addikt
válasz
eviktor #17292 üzenetére
Ott is mi voltunk pénteken, de nekünk se nyerte el a tetszésünket. Túl hangos volt, már bántóan hangos. Tényleg olyan érzés volt, mintha leszakítaná az ember fejét. A képpel se voltunk elégedettek. Valamelyik másik teremben volt led-es vetítő, ott a sharpos sarok mellett, na annak szép színei és éles képe volt, bár a kép húzás még azon is érezhető volt. Asszem várok még a projektor vásárlással 1-2 évet.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
eviktor #17292 üzenetére
Ott én is tapasztaltam hasonlót, de leginkább csak meglepődtem, mekkora tere volt a cuccnak. Viszont a magas hangok túl voltak lőve, szinte már bántóak voltak.
Streamaudiósok házimozi szobája tetszett, olyan szempontból, hogy ennyi és ilyen brutális mélyet én még életemben nem hallottam, és legalább nem az Avatart vetítették[nagyon sok helyen az ment...], hanem filmekből kivágtak hangeffektes jeleneteket
Az oktogon szobában, ahol a Polkaudio RTi A9 szett volt berakva + 2db mélyláda (márkát nem tudom, sötétben nem látszott) elég sok időt eltöltöttünk. Annak kifejezetten tetszett a hangja. Oda kényelmesen be lehetett ülni: légkondicionált szoba, kényelmes fotelekkel és egész nap mentek zene és film részletek.
A 2. emeleten meg olyan árak voltak... Eladnánk a házat, vehettünk volna 2db CD lejátszótNajo, azért ennyire nem, de tényleg nem a mi pénztárcánkhoz voltak szabva az árak. (1-2millió/hangfal, 1-9 millió/erősítő...). Persze azért volt 1-2 kivétel.
Viszont azt megoldhatták volna, hogy a 2. szinten a szobákban legyen valami légcserélés, mert tiszta szauna volt az alsó szint hőmérsékletéhez képest. -
BBéci
legenda
válasz
eviktor #14277 üzenetére
A lefelé sugárzó mélynyomókat nem mindegy, milyen talajra állítod. Ezért sem kedvelem őket. Egyes Yamaháknak van saját hangterelő talpuk, a membrán arra nyomja a levegőt. Némelyik nagy állódoboz hasonló kialakítású, például a Revel Ultima Salon2.
Állítólag egyenletesebben oszlik el a mélyhang. -
BBéci
legenda
válasz
eviktor #13904 üzenetére
Természetesen van olyan is, a hosszúlöketet nem túl régen alkalmazzák. Arról ismered fel, hogy slaghoz hasonlít a pereme.
Mint tudjuk, a membrán megmozgat valamennyi levegőt, úgy képződik a hang. Ha kicsit mozdul, kevésbé löki meg az előtte lévő levegőt, mintha kétszerannyit megy előre.
Nagyon leegyszerűsítettem. -
BBéci
legenda
válasz
eviktor #13662 üzenetére
Akkor meg teljesen mindegy, milyen árat írnak ki a honlapra.
(#13660) Vikthor
Manapság már nem a Faroudja számít igazán jó skálázónak, mint 6-7 évvel ezelőtt az Fli 2310i.
Szerintem egy univerzális, médialejátszóként is használható BD-játékost kellene beszereznie az ősrégi DVD-lejátszó helyett. -
vtechun
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #13300 üzenetére
A Digitális Házimoziban megjelent egy cikk az Igazi mozi címmel, valamikor 2003 táján. Véletlenül én írtam, méghozzá a Lurdy Hollywood Multiplexéről.
Ha érdekel, adj egy email címet, elküldöm Word formátumban.Nekem az előre sugárzó szubládák tetszenek és bizony lehet hallani a 35 Hz alatti tartományt is. 25 alatt inkább csak érezzük.
-
BaLee
addikt
válasz
eviktor #12137 üzenetére
Biztos jó dolog használtan, jó áron cuccokhoz jutni, csak nem mindenkinek alternatíva ezt el kellene fogadni.
Persze aki Budapesten vagy környékén él annak biztos jó, mert ott van kínálat, de egy vidékinek felutazni kerülhet akár 10-15 ezerbe meg egy napjába?
Aztán akkor még arról nem is beszéltünk, ha otthon derül ki, hogy valami mégsem ok, vagy esetleg a helyszínen derül ki, hogy probléma van a cuccal...3 hónapig nézelődtem én is, és a közelben egyetlen normális erősítőt vagy olyan hangfalat nem találtam amit érdemes lett volna megnézni. Mert vagy kacatokat árultak, vagy használt szeteket árultak olyan áron, mint boltban az új.
-
hétalvó
addikt
válasz
eviktor #11768 üzenetére
ezt irjak onkyo
ha leforditot megerted mit is csinal, elmeletileg a magas hangokat korrigalja(tompitja)
ha nincs eleg jo magassugarzod nehez lesz eszrevenni a kulonbseget, zenen probald ki ott hamarabb kijon. Olyasmi ez mint a night filter, PR reszlegnek van mit beiirni a prospektusba a gyakarlatan nem sok haszna. ne varj tole sokat, ha sok a magas a filmekben es tul elesnek talalod kapcsold be. -
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11605 üzenetére
"Miért ne lehet egy szerény mélyekkel felvértezett hanganyagot normális keretek között feljavítani az erősítővel?"
Az eleve szerény mélyekből nem tudsz többet varázsolni, csak a meglévőt felhangosítani, ami nem ugyanaz.
A balansz más tészta, mint a hangszínszabályzók, bár az is ront a hangzáson. Zenét csakis Pure Audio vagy Direct üzemmódban hallgatok. -
Gabor970
addikt
válasz
eviktor #11598 üzenetére
egy zenét, filmet, bármilyen hangzó műsort a füledhez több összetevős eszközlánc közvetít. Egyik eleme az erősítő. A forrást elkészítette valaki valahol legtöbb esetben jól. Ha hangszínszabályozót használsz, akkor nem azt hallod, amit elkészítettek neked. Nem lehet jobb, mint az eredeti. Már csak az is baj, hogy egyáltalán áthalad a jel egy ilyen szabályozó áramkörön, hiszen minden amin át kell haladnia, csak ronthat rajt. Az, hogy szerinted mondjuk a hangfal karakterisztikája mélyben gyenge, ezt nem lehet egyszerűen egy hangszínszabályozóval korrigálni, hiszen biztosan nem ugyanaz a hangfal karakterisztikája, mint amivel a hangszínszabályozó dolgozik. Szerintem is csak tovább rontasz a helyzeten bármilyen hangszínszabályozóval.
konkrétan azt kérdezted, milyen kárt okoz:
Tovább rontod, az amúgy is mindenképp tökéletlen hangátviteli lánc minőségét.
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11598 üzenetére
A károst úgy értem, hogy tönkreteszi a hangképet, aminek elméletben lineárisnak kellene lennie, éppen ezt igyekeznek elérni az önbemérő szobaakusztikai rendszerek.
Szerintem be kellene tiltani a bass és treble szabályzókat!
Egyes emberek százezreket költenek arra, hogy optimális legyen a rendszerük hangzása, ezt egyetlen mozdulattal hazavághatják a tekerentyűvel.
Akik bekapcsolt loudnessen és koppanásig tekert hangszínszabályzókkal hallgatott tuc-tucon nőttek fel, azoknak nehéz elmagyarázni, milyen az ideális hangzás. -
Zozzy
aktív tag
válasz
eviktor #11540 üzenetére
Letöltöttem és átnéztem a TX-SR 307 útmutatóját, tényleg nem találtam benne a bekapcsoláskori hangerőre vonatkozó beállítási lehetőséget.
Ennek ellenére érdemes belenézni a beállítások között ide:Advanced Setup: “Miscellaneous”
Volume Setup
■ Maximum Volume
With this setting, you can limit the maximum volume.
The Maximum Volume range is “Off”, 79 to 30.
■ Power On Volume
With this preference, you can specify the volume setting
to be used each time the AV receiver is turned on.
The range is “Last”, “Min”, 1 to 79 or “Max”.
To use the same volume level that was used when the AV
receiver was turned off, select “Last”.
The “Power On Volume” cannot be set higher than the
“Maximum Volume” setting.
■ Headphone Level
With this preference, you can specify the headphone volume
relative to the main volume. This is useful if there’s
a volume difference between your speakers and your
headphones. The headphones level can be set from –12
dB to +12 dB.Ezt a 607-es manualjából másoltam, szerintem a beállítás lehetőségének benne kell lenni a 307-ben is.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
eviktor #11554 üzenetére
Nálam viszont (Yamaha RX-V365) benne van ez az alap hangerő funkció, viszont ilyen kis nyomoronc távirányítója van, ami igaz kézre áll meg minden, de pl nincs rajta magas/mély állítási lehetőség és mikor este az ember filmet néz és átrakom Night Cinema módra és kevésnek találom a magasat vagy soknak a mélyet akkor állhatok fel beállítani (mondjuk a mélynyomóhoz, ha sok akkor amúgyis fel kell állni).
-
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11535 üzenetére
Megoldható, amit szeretnél, bár nem sok értelmét látom. Az Audyssey megdöbbentő mértékben tud javítani a hangzáson, ha nem vagy hangmérnök, inkább hagyatkozz rá.
(#11538) Jasonchan
Még mindig nem értem, hogy lehet a neten nézve jónak találni egy hangdobozt??? Meghallgatás nélkül!!!
Szerintem jó a Qln, de én hallottam mit tud, úgy nyilatkozom.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest