- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
rsf
senior tag
válasz
bozont #25457 üzenetére
Jól beszélsz!
A hibajavító áramkörök (pl. RED-SOLOMON ) pont azért vannak, hogy az össze-vissza interferált (zavaros) jel-et megtisztitsák. Az ideális az az lenne amit te leirsz.
A belülről aranyozásnak szerintem, csak hosszú optikai kábeleknél van jelentősége, mert igy kisebb a fényerő csökkenése a kábelen belül. Láttam már 20m-es optikai kábelt is
De ha nem aranyoznának akkor ki venné meg a spéci 1,5m-es optikai kábelt több 10eFt-ért?? Kell vmi marketing a sznoboknak is.
HDMI kábeleknél is hasonló a helyzet.
Én láttam egy HDMI kábel tesztet asszem egy angol oldalon ahol 10db 6láb hosszú kábelt teszteltek ott pl. egy 600FT-os és a 10.000 Ft-os kábel között nem találtak különbséget de a 18.000 Ft-ost már jobbnak találták.
Rendeltem is 3db aranyozott 1,8m-es HDMI kábelt Kinából 1800Ft volt összesen postakölséggel együtt a 3db már 2 hónapja nyüstölöm és még nem BAD SECTOROS.Analóg jelátvitelnél már más a helyzet, mivel ott nem csak H és L szint van.
Üdv.
-
törölt tag
válasz
bozont #25452 üzenetére
Nem értek egyet a okfejtéseddel. Mert ami elnyelődik az már nem jelenik meg a vevőoldali készüléken,mig egy többször reflektált jelnek van némi esélye Red-Solomon féle hibajavitással és redundancia alkalmazásával kijavitódnia.
Nem tudom mennyit tudsz a fény fizikájáról és a kvantummechanika ilyen irányu fejezetéről de maradjunk annyiban hogy az üvegszálban megváltozik a fény jellege és viselkedés szempontjából un.koherenssé válik és longitudinális helyett transzverzális hullámok formájában továbbitódik (tudomásom szerint) ,és többmódusú üvegszálon akár a teljes látható és akár az alatti vagy feletti frekvenciatartomány,magyarán egy nagyon széles spektrum egyszerre továbbitható..Tehát gazdaságosan szállitható,Pl mikronnyi méretű többmódusú optikai hajszálvezetéken akár gigabit értekkel juthat el hozzád az internet,töredéknyi,jóval kisebb veszteséggel,mint koax kábelen. -
Dorian
félisten
válasz
bozont #25445 üzenetére
Az előbb már leírta valaki, hogy a csatlakozó belsejének fényvisszaverése miatt aranyoznak, nem elektromos hatás miatt. Lehetne más fényvisszaverő anyaggal is akár, de gondolom erre már ki van épülve csatlakozógyártásban a technológia.
Korábban én is parasztvakításnak gondoltam, ezért rákérdeztem a Kácsában a miértre. Persze biztosan van marketing értéke is a kevésbé hozzáértők számára.
-
sirfer
aktív tag
-
Dorian
félisten
válasz
bozont #20817 üzenetére
Hogy van most Marantz-éknál? 1500 van a 3000-es és 1600 a 4000-es sorozat helyett?
HD képes erősítőn agyalok. Vonzanak a Harmanok, de nagyon szeretem a Marantz-om hangját.Most elkezdtem nézegetni, nekem ezek az újak gyanúsak. Mitől ilyen laposak? Teljesítményfelvétel 250W? Amikor az enyém 500...
-
Termi16
őstag
válasz
bozont #20612 üzenetére
Nem tudom, hogy sikerült-e azóta megoldani, de ha nem, akkor itt egy kis segítség:
Download and install EDID override . There appears to be an issue with the ATI drivers not parsing correctly the EDID of certain receivers. Hopefully this will be fixed in an upcoming driver release, but until then you can override the current driver to correct. To make it even more confusing, it appears to only affect Denon, Onkyo, and Sony (but even then not all models).
-
Termi16
őstag
-
atirag
őstag
válasz
bozont #19879 üzenetére
Nem nálam a falból jön minden simán.Ha lenne akkor nem problémáznék.Bár így belegondolva lehet nem is jön digi hang.Akkor meg mindegy jo a sztereo is.
Más.
Honnan tudom,hogy az erősítőn milyen hdmi bemenet van?Mármint leszedi e a hangot a hdmi-ről vagy nem.Konkrétan néztem egy sony str-dg910 erősitőt amin van bemenet de nem tudom milyen. -
DVlad
őstag
válasz
bozont #19538 üzenetére
Pont ez az, hogy nem. (Nem szeretném, hogy reklámnak hasson.) Most ezek a "régi" szériák akciósak. A 3-as 40k, az 1-es 15k, a forest pedig 10. Kb féláron adják őket. Én (mi) a forestet klasszisokkal rosszabbnak láttam a másik kettőnél, ez tény, vakteszttel többször is ellenőriztük és mindig láttuk a korlátait, hibáit. Az 1 és 3 között pedig nagyon szerettem volna észlelni különbséget, de nem ment. Arra jutott mindenki a témában, hogy a rendszeremben egy nagyságrenddel jobb (egy 1-es az összeg elejére) minőségű kábel hozna csak javulást. Én feljebb is mentem volna az árral, de itt akkora a lépcső, amit most nem tudok magamévá tenni, talán egy idő után, ha a végső fázisba kerül az egész rendszer, addig viszont inkább nem akarom látni.
A rendszerem:
- http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/BDP-LX52/index.html
- http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/PDP-LX5090H/index.html
- http://kacsa-audio.hu/webshop/audioquest.b.5/audioquest.b.5/home_audio__video.c.20/szerelt_kabel.c.153/hdmi_kabel.c.111/hdmi1__2m.p.161
A hangrendszer: egy H/K erősítő és Infinity hangfalak. -
Vidala
senior tag
válasz
bozont #19538 üzenetére
Ehhez a témához érve mindig kicsit keveredni kezdenek a dolgok:
Először is sose feledkezzetek meg az ökölszabályról, amit ajánlani szoktunk: a rendszer árának kb. 10-20%-át érdemes kábelekre költeni! Ugyanígy vannak javasolható arányok a többi komponensnél is. (Persze, ha az árral a minőség is változik).
A másik, hogy itt kezd elválni, hogy valaki audiofil vagy nem.
Van akinek az egér, az egér. Ugyanazt tudja, van akinek nem (miután 1000x ölték már meg esetleg emiatt CS-ben). Kell a 1000000 csillió dpi szuperlézeres akár 40-50 másik áráért is....
Van akinek mindegy, hogy nylon, vagy gyapjú öltönyt vesz fel két évente egyszer. Észre se venné a különbséget, csak annyit, hogy "kényelmetlen", jobb a pulcsi-farmer. Van aki már messziről szemre megmondja, hogy milyen szövésű, és milyen gyapjúból van, és eszébe nem jutna egy nylon közelébe se menni..... -
DVlad
őstag
válasz
bozont #19485 üzenetére
Ciao!
Tegnap vittem vissza egyolyat. Teszteltem egy HDMI 1, egy HDMI 3 és egy Forest 1.4 kábelt. A forestnek klasszisokkal kevésbé tetszett a képe, mint a másik kettőnek. (Gondolom, többek közt az ára is ezért kevesebb sokkal.) Azt ajánlanám, hogy teszteld te őket, kaucio ellenében megteheted, nagyon korrektek. -
BBéci
legenda
válasz
bozont #18489 üzenetére
A linken szereplő Kácsa kábellel és Audioquest Cinnamonnal, valamint Chocolate-tel hasonlítottam az említett olcsóbbakat. 50 colos VT20-on vizsgálva, képminőségben minimális, csak alig észrevehető előnyét láttam a drágábbaknak. 2,4 méter széles vásznon már szembetűnő a "csoki" fölénye.
-
Dictator^
veterán
válasz
bozont #17794 üzenetére
Hát ja, a Z-s dologgal egyet értek.
vs
Mi is most akarunk rendelni. Szerintem az utobbi lesz a 857es. Igazából haveromnak is kell szóval rendelünk 25 párt és majd elfelezzük.
Ha jól számoltam 5.0hoz biamp nélkül 10pár kell. Szóval még marad is kettő, és kb 4000 párszáz forint lesz. -
lszacsuri
csendes tag
-
v.attis
őstag
válasz
bozont #17077 üzenetére
Most arra álltam rá, hogy a kezelési könyveket töltöm le és abból csinálok excell táblázatot. Egyébként nem találtam túl nagy eltéréseket. A múltkor nem ment a harmanék honlapja, a lúzer manuált is valami letöltőközpontból szedtem le.
A netdepo szinte egy az egyben a gyári adatokat írja. Pl az egyik HK-nál ugyanúgy rosszúl írta a THD-t, ahogy az a HK honlapján van. Csak a kézikönyvben szerepelt jól. -
ricsik
őstag
válasz
bozont #16908 üzenetére
Szerintem sem hülyeség a banándugó, ilyen Nakamicsit fogok rendelni. Ahogy néztem az oldalon csak a feszítésben különbözik az a 3 féle + van egy féle Z dugó. Én a simát néztem ki: [link]. Ha tényleg nem ront a hangzáson akkor megéri azt az 5 rongyot.Mégis csak elegánsabb megoldás, mint sodorni, meg tekergetni a csatit.
-
törölt tag
válasz
bozont #16886 üzenetére
Én nem görcsölnék rajta: vennék 2 különböző szinű szigetelő szalagot,esetleg cellux is megteszi, aztán a bal oldali frontra 1csik,surroundra 2 csik,Surr backra pedig 3 csik szigszalagot tennék,aztán másik oldalira másik színből ugyancsak így tennék,végül a centerre egy ilyen -egy olyan szinű csikot és kész.
-
madgie
titán
-
-
imibogyo
veterán
válasz
bozont #14456 üzenetére
-nak és mindenki másnak.
Tudom, hogy nem házi-mozi erősítő, de írtam, hogy vennék sztereót is meg sok pont egyet is. És mivel egyelőre csak sztereó hangfalra és egy darab erősítőre van pénzem, úgy gondolom logikus lépés a sztereó erősítővel kezdeni. Aztán amikor veszem az új hátsó hangfalakat a centert, meg a subot, akkor lesz hozzá véve egy mondjuk 5.1-es erősítő is.
Így nem egyszerre kell mondjuk 300k-t költenem, hanem most 140-et, aztán majd még egyszer körülbelül ugyanennyit. Elosztom a terhelésemet.
De köszi az észrevételeket!
Üdv. -
BBéci
legenda
válasz
bozont #14227 üzenetére
Nem kell sajnálnod, nem tragédia.
Jó az a kábel, eszedbe ne jusson lecserélni, belépő szintű rendszerekhez felesleges drágábbat venni.
A régebbi Panasonic DVD-felvevőkön és egyes lejátszókon csak optikai kimenet volt, ami engem piszkosul bosszantott. A 2005-ös berlini IFA-ra a Panasonic vendégeként utaztam ki, felhasználtam az alkalmat, megpróbáltam kinyomozni, miért nem látják el koax kimenettel a lejátszókat.
Az "illetékes elvtársak" elismerték, hogy a felhasználók jobb hangzást érhetnének el koax-szal, de költséghatékonyabb, spórolósabb, ha csak optikait szerelnek a készülékekre. A fene érti ezeket. -
Mustármag
őstag
válasz
bozont #14176 üzenetére
Az enyémet hallotta egy zenében járatos ismerősöm!
És semmi ilyet nem tapasztalt, sőt én sem.Úgy hogy ott tényleg valami nincsen rendjén!!
Nekem nem pattog és nem is serceg csak a fent említett nagyon halk zúgás van! Most egy 2 használt digitalizált bakelitet hallgatok és az sem serceg és pattog! -
törölt tag
válasz
bozont #14165 üzenetére
Nekem csak akkor sistereg,ha odahajolok közelébe,de akkor is csak minimum 90% hangerőn teszi:normális esetben nem szabad sisteregnie..
Amit esetleg tenni tudsz ellene:a kötések meghúzása,újrablankolása,erősitőn a jelszint levétele 0 decibelre (középre az equalézer-skálán,esetleg vastagabb,sodrott hangszóróvezeték beszerzése és szakszerű bekötése,-szoros illesztések,vagy ha van rá lehetőséged,szerelt vagy crimpelt kábel használata.Ha utána is zúg akkor hangfal, hangváltó vagy esetleg erősitő probléma.Ha zene vagy film közben is sistereg,egyértelmüen kondenzátor-csere! -
-
Mustármag
őstag
válasz
bozont #13276 üzenetére
De szinte már az összes állást kipróbáltam DTS interactiv mellet de mindig a sztereó jelet keverte fel !! Próbáltam GX-el és anélkül egyaránt! Probáltam: Dragon Age O.,Splinter cell-conviction ott még le is lehet tesztelni a játékon belül külön a hangszórókat,assassin creed 2 annak meg a dobozán ott virít a dolby digital!
-
cekkk
veterán
válasz
bozont #12898 üzenetére
Fel kell mindig hívni őket vagy email írni és ha abban azt írják hogy hivatalos a garancia de mikor megkapod a terméked és nem az akkor el kell állni a vásárlástól, és ha fizettetni akarják veled a szállítást ott a mail amiben valótlanságot állítanak. Teszem hozzá az edigital is annó így kezdte a fényképező gépeinek az árulásait, de ők már régen túl vannak ezen és nem is olyan olcsóak mint régen
de tényleg az a legjobb ha hivatalos magyar forgalmazótól veszi az ember, biztonságban érzi az ember magát, hogy ha baj van lesz aki megcsinálja -
vtechun
veterán
válasz
bozont #12702 üzenetére
erről jut eszembe, én a 308-as Onkyon max 30-ason (0-80) nézek filmet tartósan, ha feljebb veszem, akkor már kellemetlen. Másnak nem bántja a fülét, ha hangosan nézi a filmeket? Asszonynak még ez is hangos
50-es hangerőn teszteltem ma reggel, azzal már nyitott ablaknál a szemközti fagyizó vendégei is érzékelik a tényállást, miszerint filmezek.
-
dabadab
titán
válasz
bozont #12697 üzenetére
Ez két külön dolog.
Az erősítő (ha tudja kezelni a HDMI hangot) a PC-ről vagy egyéb lejátszóról érkező HDMI jelről leveszi a hangot és csak a képet küldi tovább, ez eddig tiszta sor.
Az ARC arra jó, hogy ha TV-t nézel (vagyis nem filmet, hanem valamelyik TV adót), akkor a TV ugyanazon a kábelen, mint amin a képet kapná az erősítőtől, el tudja küldeni az erősítőnek az adás hangját, így nem kell azzal vacakolni, hogy pl. az ember a TV SPDIF rámenetet rákösse az erősítőre. -
bozont
veterán
-
törölt tag
válasz
bozont #12500 üzenetére
Nos a legolcsóbbak: az Onkyo 307,Pioneer VSX519,818,Yamaha RXV 365,Sony STR-DH 500.
Ezeknek van legalább 2 optikai és 1 koax csatlakozójuk,és az árba is beleférnek.
"bár ha jól tudom optikai kimenet mellett mindegy miből jön a hang"
Majdnem.. Mehet nálad optikai és koaxról.Elméletileg mehetne HDMI-ről is,ami a felsoroltaknál nem játszik,mivel majdnem mindegyik, ha van HDMI,az passtrougth.(Kivéve1-2 model,mondjuk Pio818)És mehetne 5.1 analógról de az sincs egyikben sem. Sztereó RCA-ról is mehetne,de onnan meg nem kapod meg a kivánt térhatást.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest