- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pulsar #15111 üzenetére
Felsorolom: van Dolby digital 2.0,ez két csatornás; van Dolby digital 5.1 ezt AC3 néven is irják,ez 5 különböző diszkrét(tehát saját,mint a sztereóban a jobb és bal) csatornát és a .1 az a mélyvivőt,tehát 80Hz és alatta;Dolby digital EX ami 5.1 de a 2 hátsó sorround csatorna tartalmaz még +2 csatorna jelét mátrixban amit egy dekóder tud dekódólni,ha nincs dekóder 5.1-ben ez a jel önmagát kioltja;
És még van 2 ami már HD formátum,növelt felbontás és sávsélességgel,amit már csak a HDMI ismer fel: Dolby Digital TrueHD ami elméletileg 14 csatornát tud,és Dolby Digital Plus (E-AC3) ami 7.1 önálló,csatornával,és nem kompatibilis az előzőekkel.
Valóban nem tud DPL 2-őt,hallhattad. -
törölt tag
válasz
Pulsar #15065 üzenetére
Oké semi gond csak eltüntél.,nem tudtam mire vélni.Tévédre nem találtam erre utaló megjegyzést tehát elképzelhető hogy mégiscsak 5.1 De majd Béci megmondja.
Ha Dolby Digitalt ir ki akkor minden jó:valódi 5.1,haDolby Pro logic:az sztereó jelből csinál 5.1-et szólnak valóban a hátsók is,de mégse az igazi,ahogy Béci is irta.
Sztereó jelből Pro logicnál monó,Dolby Pro logic II ben sztereó,tehát mindkét esetben jobb-balból mátrixolt de az utóbbiban a kettő oldal szerint különbözik egymástól a két hátsó.Minden más esetben diszkrét tehát önálló jelet kap a két hátsó,mélynyomó és a center.Lehet hogy Béci keresztbe lenyel ezért a 2 mondatért de én így ismerem,így tanultam meg anno havertól,aki ezzel foglalkozik(egyébként rádiós hangmérnök).
6 channnel input mód az lenne a jó,oda állitsd.Kell a Jack-RCA kábel és a 6ch input mód is.(ha gomb van felette akkor analóg bemenet,nem az kell) és igen, maradhat az optika a tévén.
A WII-t nem ismerem. Ha van coaxial vagy optical input,azt részesitsd előnyben. -
BBéci
legenda
válasz
Pulsar #15059 üzenetére
Mit nevezel rendes 5.1-nek?
Mit ír ki az erősítőd, beérkező jelformátumként?
Sanci egy szóval sem mondta, hogy a tévéd HDMI-n adja ki a hangot.
A tévék többnyire a HDMI-n kapott hangot csak sztereóban juttatják optikai kimenetükre.
Amennyiben a tiéd is úgy viselkedik, nem hallhatsz rendes 5.1 hangot, csak Pro Logicot.(#15062) Sanci38
Sokáig fogalmaztam, közben CSI-t nézek, ezért megelőztél.
Pár napja visszavittem az Arcamot, várom a 4811-et. -
-
-
törölt tag
válasz
Pulsar #14989 üzenetére
A HD formátumok: Dolby Digital plus és TrueHD,DTS-Master Audio és High Resolution.Mind bitsebességben,mnd méretben,mind felbontásban jelentősen eltérnek az elődeiktől.Ezeket a formátumokat az optikai és a Koax átvitel már nem képes továbbitani.
Rendszered rosszul van bekötve.(ugyan nem tudom milyen erősitőd van) De HDMi (vagy ha nem HDMI képes erősitő,akkor optikai/koax) kimenet menjen közvetlenül az erősitőbe.És onnan HDMI a tévébe.
Aktív témák
Hirdetés
- VoIP telefonálás
- Linux kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elden Ring
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest