- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nismoka #43924 üzenetére
"D" osztályú, itt digitálisan, impulzusszélesség-modulációval oldják meg az erősítést,ezt jelenleg a Panasonic és egyes Sony erősítők használják (valamint sok, professzionális erősítőben, és subwofferekben is találkozhatunk vele). A lehető legjobb hatékonyságú erősítők (95% körüli is lehet). Hátrányuk: rossz felépítés esetén a hangminőség nem a legjobb." <-- #1
(#43923) Thuglife: Bízom benne.
-
jos3ph
tag
válasz
nismoka #37730 üzenetére
Köszi a linket. A csavaros dologról pedig, tudom, hogy tompa, de arra nem is gondoltam, hogy megfordítsam, ugye a menet a tompa végénél végződik, ha megfordítom, akkor a hegyes fele felfelé áll, és lehet, ha ütközésik tolom, akkor ugye elbuktam az állíthatóság lehetőségét, na mindegy, így is jó
-
törölt tag
válasz
nismoka #37523 üzenetére
Viszont te azt irtad a 37513.sz hsz-ban hogy a front high-ba és a surround back-ba kötötted,arra reagáltam. Én a front és nem a front Hihg-ot tudom alapnak bi ampnál.
Ha elirtad,akkor sorry,elbeszélünk egymás mellett.
Közben megnéztem, ,font hihg-ot néztem el hangfal helyett gépnek.SRY -
jos3ph
tag
válasz
nismoka #37407 üzenetére
Nagyon köszi a még egy érvet a QED mellett.
Egyeztettem egy céggel, és belementek abba, ha nem tetszik a kábel a rendszeremmel, akkor visszaadják az árát. Szóval hamarosan kifogom próbálni Nakamichi dugókkal. Jelenleg a képen látható kábellal vannak összekötve. Ezt ajánlották a szakik amikor a hangfalakat vettem. Elmondásuk szerint MISSION kábel, de erre nem utal semmilyen felirat. A kábel hangilag nem rossz, filléres társainál sokkal jobb, a baj vele, az hogy törékeny, nagyon merev. Igényesen blankolni szinte lehetetlen. Utána is jártam több helyen, Angliában is, MISSION honlapján is, de se ilyen, se hasonló kábelra nem leltem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nismoka #37391 üzenetére
Pár év alatt, Én kétlem, hogy megtanultak hifi cuccokat gyártani.. Sajnos, dehát vannak csodák.
Számomra a Sony, az a TV piacon bizonyított rengeteget, amit láttam a termékein, arra azt mondom, hogy oké, és akár merném is ajánlani bárkinek, hogyha megteheti, vegyen Sony TV-t, mert jók..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nismoka #37389 üzenetére
Hamarabb vennék egy Onkyo-t, Denon-t, HK-t mint egy Sony-t, a saját negatív tapasztalataim miatt, mint azért, mert 1 2 termékére azt mondják, hogy jó...
(#37388) bajnokpityu: Mozira lehet.. Annak idején asszem tán valamiféle koncert ment tesztként bent.. 5.1-es rendszerek voltak rákötözgetve az erősítőkre, igény szerint adott rendszert, ami megtalálható volt bent az üzletben, rákötötték.. Kíváncsiságból kértem a Sony után az Onkyo-t, és meglepődtem... hogy mennyivel szebb hangok jöttek ki az Onkyo-ból, mint a Sony-ból.. Valahogy nem volt magas, dinamikus, mondhatni erőtlen volt. Nekem nem tetszett... De ez tényleg nem ma volt, jó pár évvel ezelőtt, amikor mondhatni sokkal drágább volt egy HM cucc otthonra, mint most...
-
jos3ph
tag
válasz
nismoka #37385 üzenetére
Ez a modell annyi idős mint nagyfater. És akkoriban sok 100eft volt mostani értékét tekintve a pénznek. Ez már felső kategória, a magamfajtának elérhetetlen. Csak ismételni tudom magamat
"Amit itt már erre sokan mondtak, hogy SONY-n belül egy 100eft feletti erősítő már lehet jó. Én meg azt mondom erre, hogy annyiért DENON-t, vagy a lent felsoroltak bármelyikét megveszem inkább mint a SONY-t"
Attól, hogy több 100eft-ért van a SONY-nak jó erősítője azt én nem vitatom, de azt, hogy számomra a SONY mint hifigyártó márka a térképen sincs, nem fogja megváltoztatni!
Hogy egy példával éljek, 1 milláért veszek SUZUKI autót, gurul, funkcióját betölti, nem egy luxus jármű de megy. 3-4-5 milláért is vehetek SUZUKI-t benne van a heremasszírozó, meg az lcd kijelző, a hifi, és higline, de az még akkor is SUZUKI marad, a SUZUKI gyártson motort, abban jók! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nismoka #37385 üzenetére
Én még szépen szóló Sony terméket nem hallottam... Pedig volt közte pár erősítő, és komplett házimozi, és még akkoriban HiFi is...
Nem poénból állítom azt, hogy a Sony az TV-t gyártson, abban jók...
Annak idején pl. amikor a hifik is menők voltak, szinte a legdrágább kategóriában adta a hifijeit, közben a hangja szörnyű volt... Erősítőinél hasonlóképp tapasztaltam, hiába volt rákötve pl. JBL doboz, sehogy nem volt jó.. (akkori viszonylatban is több 100 ezer ft-os termékekről volt szó..) Átpakolták a dobozokat egy Onkyo-ra, szinte életre keltek a dobozok... És ezt nem egyszer tapasztaltam... pár év alatt meg kétlem, hogy megtanultak volna hifi termékeket gyártani...
Szal.. Személy szerint Nekem pozitív élményem nem volt a Sony-val audió terén.. Tehát, egyetlen egy hifi termékénél sem volt meg az az érzés számomra, hogy "Nekem ezt most meg kellene vennem", vagy valami hasonló...
-
válasz
nismoka #35354 üzenetére
Köszi szépen.
Nem rossz, de az ára... pokoliVisormail: Működik. Keresztapukám számláit láttam, több ezer forinttal fizet azóta kevesebbet havonta.
Bbéci: peched lehet. A HP az egyik legmegbízhatóbb márka. Az enyém egy friss ropogós dv6 (tesztet most írok), és eddig tökéletesen muzsikált.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
nismoka #33541 üzenetére
Ezt még nem találtam meg.
Találtam már pár állítási lehetőséget, de semmi extra változást nem hozott semelyik magas téren.(#33538) &rew: a hangfalak felém vannak fordítva, be van mérve minden az automata bemérővel. A viszonyítási alap a samsung lcd tv-m, aminek a hangszóróiból hallok olyan hangokat, amit a hangfalakból nem. A tv és az erősítő RCA-val van összekötve. (ez lehet gond?)
(#33539) Gombinyó: ez sztereo anyagnál lehet megoldás, de pl 5.0-as The Corss-nál már nem igen. Ezt szívesebben hallgatnám 5.0-ban.
-
Vidala
senior tag
válasz
nismoka #30516 üzenetére
Szerencsére kellemes meglepetésként ért, hogy nem kellett ilyenekkel mókonom, pedig felkészültem rá lelkileg. Nem mondom, hogy az összes létező funkciót végigpróbáltam, de elsőre így is 5 Activity-t állítottam be, és ezeket végigpróbálva rendesen kapcsolt mindent (legalábbis nem tűnt fel hiba). Mondjuk egy ki finomhangolás még bőven belefér (pl. a sorrendjüket még át fogom állítani biztosan, illetve még egy-két új is elférhet).
Az adatküldés lassúságáról olvastam sokat, de nekem az sem tűnt vészesnek. Amíg a gép előtt ülve konfiguráltam, addig rendesen lehetett dolgozni vele (egyszer akadt csak meg egy pár perce). Utána a táv-ra történő áttöltés meg már nem izgat, mert egyrészt tényleg ritkán kell csak megcsinálni, illetve addig ott lehet hagyni, mert nem kell fogni a kezét. -
modflow
veterán
válasz
nismoka #16916 üzenetére
Erről az jutott eszembe, hogy felhívtam T-Home-ot a szerződésem miatt, mert nem láttam a havidíj összegét. Sajna ő sem tudta megmondani, hogy hol van, még segítséget is kért a többiektől, aminek az lett az eredménye, hogy megszülték azt a választ, hogy nem ők írják a szerződést ADSL-re, így ők nem tudhatják hol találom az aktuális havidíjat.
Ekkor azt mondta, higgyem el, annyit fogok fizetni, amennyit ő mond!
MM-be, vagy Euronicsban lehet ilyet kapni?
-
modflow
veterán
válasz
nismoka #16903 üzenetére
Hogyhogy azt lehet oda-vissza is? Mármint amelyiket te linkelted? Hisz oda van írva, hogy 1 jelet visz ketté.
Amit meg én linkeltem, miért is kell kapcsolgatni? Egyszer átkapcsolom arra, hogy 1 kimenetele legyen és 3 be. Innentől kezdve, hogy a 3 bemenet közül melyiken megy a jel, azt nem kell kapcsolgatni, én erre gondoltam. Tévednék?
-
Móci
addikt
válasz
nismoka #16630 üzenetére
Én legszívesebben kivágnék mindent, maximum egy hűtőt tennék be sörrel a szobába, s kinevezném moziszobának.
Mesterséges fénnyel ennyire futotta, szerintem használhatóak. Galéria
BBéci: értem én sajnos. Ezért is kérdeztelek meg Titeket, hogy mit lehetne tenni. Ha más nem marad, akkor vagy eladom az egész szettet, vagy marad a két front, s a mostani erősítőt lecserélem egy sztereóra. Nem szívesen tenném egyiket se, de ez van.
-
jones965
Modder
válasz
nismoka #15926 üzenetére
Nekem pio vsx 920 van, de ha most vennék, akkor ezen az áron az onkyo 608 avr erősítőt választanám.
A pioneer sokat spórolt az elmúlt időszak gazdasági válsága miatt, így a végfokok is IC-vel vannak megoldva a félvezetők helyett.
Aki ért hozzá, az tudja, hogy ez mit jelent minőségben. -
bozont
veterán
válasz
nismoka #15556 üzenetére
Jól hangzik, az MX2 fel is került a listámra.
Közben nézelődtem még és amiken megakadt a szemem:
Dali Concept 1 (a Concept 2 mondjuk szimpatikusabb, de az ára már magas számomra)
Heco Victa 300
Polkaudio TSi 200A Dali és Polkaudio hangfalakról sok jót olvastam mostanában, gondolom az alsó kategóriában sem lehetnek olyan rosszak, a Heco-ról viszont nem túl sokat, de az adatok alapján ez sem tűnik rossznak.
Van esetleg valakinek tapasztalata bármelyik "versenyzővel"?
mod.: Még egy kérdés felmerült bennem, egy HDMI-vel ellátott erősítő képes továbbküldeni az 1080p-től magasabb felbontást is? Technikailag lehetséges azt tudom, de gyakorlatban még nem tudtam kipróbálni. Egy monitorra lesz rákötve, aminek 1920x1200 a felbontása.
-
törölt tag
válasz
nismoka #14894 üzenetére
Ebben igazad van..
. De abszolut értékben véve inkább monitorozok és a család többi tagja addig tévézhet.Gáz lenne ha a net miatt elvenném a tévét előlük. És kissebb helyet is foglal el,nem is fogyaszt annyit. És ha elpusztul hamarabb tudom pótolni,mint a százakárhány ezres tévét,mert kissebbet mnem érdemes venni. Ebben a monitor verhetetlen.
De ízlések és pofonok... nem vagyunk egyformák. -
válasz
nismoka #14783 üzenetére
eredetileg fater nagyon sokáig a Martin Logan cuccokkal szemezgetett, ez nem hagyományos hangszórókkal felszerelt hangfal, hanem elektrosztatikus elven működő téma, nagyon letisztult hangot tud produkálni, de kell hozzá külön subwoofer, amit általában az aljára szerelnek. Aztán szembesült az árával és "megelégedett" a Sonus Faber Concerto párossal...
-
törölt tag
válasz
nismoka #14399 üzenetére
Azt én is aláirom hogy beállitás kérdése,ott nemigen állitgattak semmit. magyarul az alapbeálllitáson ment minden kb félhangerőn,de épp a 920 feletti modelleknél már az MCAAC-vel szinte mindent lehet korrigálni a hangképben és szgépre menteni.
Fázis korrekciót azt kb.a center-subwofer távolságkülönbség ;>180cm.-nél kell csak átkapcsolni. -
BBéci
legenda
válasz
nismoka #13890 üzenetére
Teljesen mindegy, honnan szedted, akkor is téves, hibás, pontatlan információk, számok.
Egy kis matek: a tévé 1 m széles, jobbra, balra 1,5 méterre a frontsugárzók, amik szintén másfél méterre vannak az oldalfalaktól? Milyen széles ez a helyiség? 7 méter. Mit tegyen, akinek csak 4 m széles a szobája? -
törölt tag
válasz
nismoka #13581 üzenetére
Itt vannak sokan akik Onkyoval hajtják a Mission hangfalakat,teljes megelégedéssel. Én is hajlandó lennék javasolni,de részemről ehhez a modellhez inkább a Pioneert ajánlanám. Ok:25 watt sinusos teljesitmény 8 ohmon. ami a Pioneerhez áll közelebb.
Lásd: a 3 erősitő tápegysége.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Nintendo 3DS és DS topic
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest