Keresés

Aktív témák

• jayjay

tag

Jártas valaki DAC témában.
    Ezzel szemezek nagyon[link]
    Esetleg ismeri valaki közelebbről is?
    A kérdés az lenne hogy lehetne a PC SPDIF kimenetét összekötve a DAC Digital Input bemenetével.És innét ha zenét hallgatok akkor analóg módon a Stereo erősítőbe a jelet, de ha pl filmet nézek, akkor a Digital Output kimenetén összekötve az AV Receiverrel?Persze mindkettő kábel már be lenne kötve.Remélem érthető volt.
    Styleaudio termékei is nagyon jó kritikákat kaptak.Van e valakinek összehasonlítási alapja komolyabb hangkártyákkal?

• jayjay

tag

válasz BBéci #14255 üzenetére

A márka Emotiva nagyon figyelemreméltó.Ezt a márkát és az ABAMP-ot még nem is hallottam.Sajnos nem sok tesztet lehet róla olvasni.Itt Németországban nincs is forgalmazója.Így elég nehézkes a meghallgatása. Streamaudió-t felhívtam és ők a "rosszabik" U szérával foglalkoznak és nem az X szériával.A Parasound-nál ugyanez a helyzet.Nem forgalmazzák hivatalosan.
    A fórumokon viszont csak jókat lehet olvasni róluk.
    Visszatérve a kérdésemre az előfokra két különböző márkájú erősítővel csatlakoztatni jó megoldás.Fórumokon össze-vissza van mindenkinek minden, az nem mérvadó.

• jayjay

tag

válasz BBéci #14241 üzenetére

Egy processzor/előfokhoz csatlakoztatott kétcsatornás high-end végfok a frontsugárzók számára, plusz egy alacsonyabb osztályú audiofil végfok a center és a háttérsugárzók meghajtására egész kellemes összeállítás lenne.

Erre esetleg tudnál példákat felhozni.Azt tudom, hogy az Audinet-nek van 3csatornás erősítője, ami a 2 Rear és a Center-t hajtaná, de sajnos másról így hirtelen nem tudok.Sokan 3db Stereo erősítőt használnak, vagy 5db monoblock-ot.Gondolom az nem optimális, ha különböző erősítőket használok a hangfalak meghajtására.Eme márkákon kívül(Lexicon, Parasound, Krell), amik az abszolút high-end-et képviselik gondolom vannak még említésre méltó gyártók és tipusok.
    Ez a beruházás általában egy egyszeri, amit jól meg kell gondolni.
    Szerintem a Streaming a jövő.Nagyon sok olyan ember van, aki HI-FI minőségben szeretne zenét hallgatni és mozizni.Sajnos ezeknek az embereknek kevés lehetőség jut.Nincsenek nagyon hibrid megoldások.Sok gyártó még csak most jön ki efféle készülékekkel(Marantz NA7004).Sajnos eddig még nem ismerték fel ezt a lehetőséget.Még a korábban említett Audinet MAP l-esen sincs Hdmi csatlakozó, de DVI meg SVideo van.Hihetetlenül pofátlan!Csak egy példa.Az Xbmc-n tárolhatsz filmeket, zenéket.Bármilyen információt megkapsz amit csak szeretnél és ehhez nem kell felkelned a fotelból.Nálam egy távirányátóval(Logitech Harmony)kezelem az összes gépet.Ezt az élményt egyszerűen át kell élni.Ráadásul nem is pénzfüggő, csak utánajárás és egy kis szorgalom kell hozzá.
    Na nem akarok senkit untatni.
    Várom a korábbi hozzászólásomra a segótőkész hozzászólásokat.

• jayjay

tag

Megpróbálok érthető lenni és ebben a fórumban is feltenni a stereo- házimozis kérdéseimet.
    Jelenleg egy Asus Xonar 1.3 slim kártyám van.Ez digitálisan coax kábellal van összekötve a Yamaha 650-es Receiver-emmel ami egy Canton Karat 790 hangfalakhoz lesz csatlakoztatva.Zenehallgatáshoz nekem kevés a minőség, amit ez az összeállítás nyújt.Amit elvárnék az egy kiváló stereo hangzás házimoziélménnyel kiegészítve.Ezen gondolom többféleképpen lehet módosítani.Szóval a hangfalak adottak és ehhez szeretnék egy tökéletes rendszert felépíteni.A gépemen vannak zenék , filmek amiket innét szeretnék átküldeni az erősítőnek.Nem Cd lejátszóról akarok zenét hallgatni, de hasonló közel azonos minőségben.
    Kérdések
    egy Asus Xonar ST-STX-et használ e valaki kifejezetten igényes zenehallgatásra?Nem Logitech hangszórókra gondolok.
    A fennt említett kártya ha megfelelne, akkor nem lehetne házimozira befogni, nincs DTS dekóder stb.
    Vegyek egy Stereo erősítőt és azt kössem össze a géppel?Digitális bemenetekkel ezeket találtam.
    Advance Acoustic MAP DA ll
    H/K 990
    H/K HK 3490
    Audionet SAM V2

Analóg módon több lehetőség nyílik összekötni egy stereo erősítővel.Itt nem is kívánok példákat felsorolni.De ilyenkor mi lesz a házimozi részleggel?

Nagyon szimpatikusak a Linn Majik DS-l[link], Naim Uniti megoldások.De ezek is Stereo megoldások és nem is olcsók.

Talán a tökéletes megoldás egy Audionet Map l , Audinet AMP V páros lenne, de a netet böngészve Audiolab 8000AV, Audiolab 8000AP előerősítő+ végfok kombináció lenne a legjobb számomra.Ez utóbbi talán még az efogadható kategória lenne pénzügyileg.persze a legolcsóbb lenne egy házimozis AV erősítő ami teljesen leegyszerűsítené az egészet.

Keretet nem írtam, mert nem tudnám megmondani mennyit szánnék rá.A hangfalaknál is lehetnek változások, talán Canton Ergo, Vento , T+A TS 300 350-es.Előbbi lenne a legolcsóbb megoldás, de a már meglévő Karat hangfalaim passzolnának a Karat 790-esekhez.Phonar P5-és P7-eset hallgattam ami nem nyerte el a tetszésemet.

Tapasztalatok segítőkész hozzászólások nagyon érdekelnének.

• jayjay

tag

A hangfalak festésével foglalkozott már valaki.Konkrétan már a meglévő Canton Karat grafit hangfalakhoz lehetne jó áron silver Karat hangfalakat venni.Illusztrációnak itt egy kép a gyári színekről[link].
    Ez csak egy ötlet és csak akkor érdekelne, ha gyári minőséget kapnék.De valószínű grafit hangfalakat veszek hozzá és akkor nem lesz gond.
    Előre is köszönöm a segítőkész hozzászólásokat.

• jayjay

tag

válasz BBéci #10441 üzenetére

A Cantonokat hallva nem is kellene továbbmennem talán, mert mindkettőt jónak éreztem.A Quadral Chromium elég új modell és emiatt is kicsit drága.Ebből a márkából a Platinum széria még az amiről jókat írnak.Ez árban megfelelőbb lenne.Talán Hamburgban több lehetőségem lesz kipróbálni őket.
    Ha esetleg itt nem találnék helyet ahol le tudnám tesztelni a hangfalakat, akkor Pesten hol lehetne?
    Ezek maradtak:
    Kef IQ50, 70
    Monitor Audio Bronze, Silver, RX
    Polk Audio TSI, RTI
    Mission M35
    Jamo 606, 608
    Gondolom az utolsó 2 sorban lévőket nem ajánlod.A Teufel szettek itt is népszerűek, de zenére ha jól tudom annyira nem.M-on sokkal több zenét hallgatok , mint filmet nézek, mert akkor nyaralok :) .

• jayjay

tag

válasz BBéci #10368 üzenetére

A KEF IQ50-es és IQ70-es széria.Heco-ból a Celan 700-as széria(701,710).
    Itt nálunk általában a német márkák vannak döntő többségben.(Nubert, Canton stb)Úgy olvastam, hogy pl a Polk már nem képviselteti magát nálunk.KEF hangfalakat sem nagyon találok.A Canton Karat tipust nem is említettem.
    Olvasgatok mindenfele és pl néhány márke jóval olcsóbb Magyarországon, mint itt.Ezt eddig egyáltalán nem tapasztaltam.Gondoltam innét viszek haza pár dolgot, aztán kiderül otthon kell megvennem.

• jayjay

tag

Hello!
    Hangfalakat nézegetek már régóta a neten , teszteket olvasok stb.Ezeket találtam a tesztekből! megfelelőnek.
    Wharfedale Diamond 9,5, Opus
    BandW 683,684
    Mission M35
    Jamo 606, 608
    Canton Chrono, Ergo
    Monitor Audio Bronze, Silver, RX
    Polk Audio TSI, RTI
    KEF
    Heco
    Tegnap is voltam egy profi HI-FI üzletben hangfalakat hallgatni.Először a diamond-ot hallgattam meg mindkettő BandW-vel.Ég és föld volt a 2.A kb 10éves ONKYO hangfalaim magasban jóval erősebbnek éreztem mindkettőnél.Aztán jött az OPUS 1, ami megint csak ekkora különbséget hozott.Ez tetszett, de az ára annyira nem és nem éreztem álmaim hangfalának.Jbl-t is halgattam (talán es, vagy northbridge??300euró volt az biztos), ami valami förtelem volt.Mint egy parti hangfal, csak bumm bumm.
    Hangszórókat keresek zenére és mozira.A Zene kb 70%alternative, jazz , classic, techno.A HTPC-ről menne minden a hangkártya egy Xonar HDAV1,3 lesz.Kb 25-30nm-re kellene egy ilyen amerikai konyhás nappalis térbe, aminek a fele a nappali.Pontos keretet nem tudnék mondani rá.Sajnos nem is tudok minden márkát megpróbálni ezek közül, mert ahol lakom nincs erre lehetőség(Stuttgart).Van egy Yamaha erősítőm 650-es , amit talán lehetne az új hangfalakhoz integrálni.Esetleg valakinek ajánlása a stílusomra, vagy ötlet a keretszűkítésre?
    Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!

Aktív témák

Hirdetés