- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
tag
válasz
envagyok #122 üzenetére
Röhöghetsz, de eladja. Nincs olyan kifejezés (nincs értelme), hogy reális ár. De ha már alkotunk egy ilyen szót, akkor az azt takarná, amennyiért eladható/megveszik.
Te azt gondolod hogy 110 ezer Ft-ra kellene árazni. Más meg mást gondol a szükséges árról. Piacgazdaság, kapitalizmus, kvázi monopolhelyzet, profitmaximalizálás, pontos számítások, piaci biztonság... Ezeket a fogalmakat lesöpörve a hasadra ütsz, és mondod hogy 110 ezer. :-) -
Trailblazer
veterán
válasz
HUN_Sector #116 üzenetére
Kár, hogy az Intel nem feküdt rá a még erősebb gpu-kra, mert simán leváltanám a 4060-at gyorsabb valamire tőlük. Már csak kíváncsiságból is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
envagyok #122 üzenetére
Ő.. azért sztem kicsit más h mi mit gondolunk reálisnak, és mit gondol reálisnak a piac..
az a baj h szép a több évvel ezelőtti kategóriákban, és azok áraiban gondolkozni, csak sajnos azóta átalakult a piac, több szolgáltatás jár a kártyákjoz, pl dlss, fsr, stb, illetve bizonyos előállítási, szállítási költségek is másképp alakulnak..
Ha ezzel az árral gondolkodnánk akkor a 9060-nak bruttó 100k alatt kellene nyitnia
-
envagyok
veterán
válasz
parandroid #114 üzenetére
Röhögtem is, hogy aprón a használt 4070-eket többért adják, mint az új 16gb-os 5060ti-t a boltban.
Pedig eleve túlárazott kártya az 5060ti is, a reális ára valahol 100-120k között lenne.
GTX960-ast még 50k korul vettem újan, 1060-as is 60k körül volt a bányászláz előtt, aztán az RTX2060-nál az nvidiánál elgurult a gyógyszer, meg a gyenge forint is rásegített, 125k körül volt az új, szerencsére jutott nekem egy jó vétel 75k-ért. -
bikau
csendes tag
-
bikau
csendes tag
Hát nekem ugyan van jó monitorom ( samsung odyssey g7 27 coll ) , de 3070-es kártya gyenge hozzá szerintem vagyis erősen játék és játék-beálítás függő . Hogwarts legacy pl.: High-Ultra beállításon 60Hz-en tökéletesen játszható (Persze Ray Tracing OFF ) . 120Hz-már vissza kell venni a grafikát erőteljesen, nem beszélve a 240Hz-ról amit a monitor tud ami elérhetetlen ilyen játékoknál ... Az 5060-al is igy lenne szerintem ...
Egyébként nekem is 11-es CPU-m van , Csak ez 11700K-s . -
HUN_Sector
őstag
A b580 keresletét nem tudta az intel kielégíteni. Az Alzánál hónapos szakaszos hiányok váltogatták egymást, más webshopokba meg a limited edition fel se került - vagy ha igen, rövid időre és hatalmas felárral.
Nálam kifogástalanul üzemel. Remek, csendes kis kártya és a fogyasztására sincs panaszom. A 4060-as kátyám meg megkapta a gyerek a gépébe.Simán betehették volna a tesztbe, mert a 4060-nak biza ez volt az ellenfele és fej-fej mellett versenyeztek az eredményekben. Helyette egy ARC 'A' szériás kártyát betenni a listába nem túl életszerű.
-
ricsip
addikt
A 2024 decemberben népkártyának beharangozott intel arc b580 meg az elmúlt 4 hónapban úgy eltűnt az összes internetes lefizetett influenszer meg teszter meg reviewer palettájáról, mintha minden legyártott kártyát visszahívott volna az intel bezúzatni
-
Jinxb1rd
addikt
Az egyetlen dolog, ami érdekelne, hogy teljesít AI képgenerálásban, mert több memóriája van, ami miatt lehet megérné váltanom, de hát azt megintcsak nem sikerült tesztelni.
-
Alogonomus
őstag
.
-
Dilikutya
félisten
Teljesítménytől nem estem hanyatt. Mondjuk a teszttől se, friss játék egy sincs benne.
-
ddaydome
senior tag
Ezek a mostani jàtékok olyan jók, hogy tegnap felraktam az open transport tycoon deluxeot. Cirka 30 éves....😂
A kàrtyàról:
Jó lesz ez, csak a használt piacon. -
ttt1
őstag
Attól függ, én pont ott vagyok, hogy monitor full hd-t tud 100 hz-en, 11400-as cpu és 3070-es vga-val. Cpu limit van 21%. Lehetne erősebb cpu 11 genből akkor le tudom vinni 15%-ra 13-as gennel 5%-ra. Erősebb vgaval jelenlegi konfig méginkább cpu limitáltabb lesz. Azaz majdnem jobban járnék 2k-s monitorral..
-
Sidorovich
senior tag
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Kotomicuki #87 üzenetére
nice igen végre valakinek van esze is hozzá
igen a **** teszteken 9800x3d van ami nem lesz a csóróknak aki még a vga-n is spórolni akar anélkül meg felejtős a natív fix 30fps szorzata 4x
-
gejala
őstag
válasz
Juhaszatti #89 üzenetére
30-40 fps natív mellett élvezhetetlen lesz MFG, mivel érzésre 25 lesz kb. 70+ fps alatt nincs értelme használni.
-
beers
addikt
Sokáig marad a 4070 a gépemben!
Egyre viccesebb az árképzés mind a két oldalon! -
bikau
csendes tag
Sziasztok , szerintetek egy RTX 3070 8Gb-ról lenne értelme váltani erre a kártyára jelen pillanatban ? Teszteket nézegetve nem volt nekem túl meggyőző kb.:5-10FPS + jelentene FullHD-s felbontáson . Talán bátrabban be tudnám kapcsolni a Ray Tracinget a több memoria miatt de az sem biztos ...
-
Juhaszatti
addikt
Egy csomó tesztben elmondták már, hogy többszörös framegent akkor van értelme bekapcsolni, ha natívan van legalább 30-40 stabil fps-ed. Különben szaggat, szétesik, tele lesz különféle anomáliákkal. Szóval így charton tök jól néz ki hogy a 23 fps-ből lesz 150, csak ez a gyakorlatban nem túl használható.
-
Kotomicuki
senior tag
-
hokuszla
senior tag
válasz
Juhaszatti #83 üzenetére
-
Sinesol
veterán
Az alap framegen+dlss simán jó és persze azt se felejtsük el, hogy ez itt egy kimaxolt beállitás mellett hoz ilyen eredményeket. Finomhangolással jócskán lehet növelni az fps-en, abból pedig még jobb lesz a felskálázott/generált eredmény.
Juhaszatti: 10% körüli az elmaradása.
Plusz az oc potenciál is elég jó, bár ez csak szintetikus teszt, nem tudni játékokban is ugyanekkora-e az előrelépés.
-
BerserkGuts
addikt
ennél a játéknál elég rossz a dlss sajna én DLAA-val játszottam inkább bár egy 4090-el
amúgy rt-nélkül is szép egyedül a tónál van látható hiánya meg a víztükröződésnél:
bár hdr kép nem sokat látni de játék közben olyan noise effektes lesz a víz rt nélkülnoise
tiszta:amúgy gtx1660-al is simán végig lehet vinni mert szép a játék 1080p/low
(még javításban volt addig ezzel is elvoltam) -
Sinesol
veterán
Azt elfelejted, hogy az 5060ti eseteben van minösegi DLSS, ami elég szépen megtolja az fps-t. Az FSR meg egyreszt nincs azon a szinten, masreszt a legujabb verzio nem is tamogatott a 7000-es szerian.
Ha elkezdesz finomhangolni es mindkettore megtalalod az optimumot, ahogy mondod…akkor megintcsak nem ertem miert valasztanad az 5060ti-hez kepest kazán AMD-t, ami megcsak nem is a legujabb generacio.
-
Hun'reeth
őstag
Azért a cikkírónak felhívnám a figyelmét, hogy az 50-es széria megjelenése előtt néhány nappal rejtélyes módon eltűntek a 4070-es kártyák amik épp kezdték elérni a 220E Ft környékét (figyeltem mert arra pályáztam és vártam hátha beesik egy 200-ra)!
Tehát az, hogy most a 4070-eket amit nagy ritkán látni szépen feláraztak a pi...ba rohadtul nem mérvadó!
Ez a kártya egy nagy szar ár-érték arányban 250k ár körül.
Ráadásul 270-ért már 5070-et kapni ami szó szerint sz@rrá alázza ezt. -
tibaimp
nagyúr
Na, ez így ebben a formában nem igaz!
Egyébként, aki akarja használja, aki akarja kikapcsolja az RT-t. Egyébkén meg lehet nézni RT-vel és RT nélkül játékokat millió van a yb-on, bőven látni a különbséget. Ha valakinek, mint ezek szerint Neked, nincs rá igényed, az más tészta, nincs ezzel baj, de másnak, például nekem, meg van rá igényem, meg még rajtam kívül jó pár játékosnak.szerk:
Ezt csak zárójelben jegyzem meg, van egy olyan érzésem, hogy az előző kategóriás AMD-s VGA-k azért nem fogytak olyan jól, mint az nv, mert gyenge volt az RT teljesítménye. Akkor pedig elég sok játékosnak fontos ez... -
Yutani
nagyúr
válasz
parandroid #53 üzenetére
A sima 5060 a $299 MSRP-jével (~135k bruttó) lesz a népkártya, szimplán mert ez lesz megfizethető a tömegeknek, akik eddig is ennyit költöttek VGA-ra és akiknek a Steam statban a 1060-3060-4060 elsőség köszönhető volt. És akkor a 1060-ról váltók kapnak +150% teljesítményt, a 3060-ról váltók +35%, a 4060-ról váltók +14%-ot.
Már ha e két utóbbi generációról bárki is váltani fog. Bár ahogy nézem a jelenlegi hardveraprós árakat, hogy a 3060 12GB drágább a 3060 Ti 8GB-nál a VRAM hype miatt, még akár perf/HUF arányt megtartva lehet is upgradelni 5060-ra. Ja de azon meg csak 8GB lesz, és az már 1080p-n is kevés!!!44!!négy!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak nem 20 szazalekkal fogyaszt kevesebbet.. de persze ertem en, csak ami ma menco tema, az h nincs rendes fsr minoseg.. ebben legalabb jobb minoseget ad a dlss.. elvileg.
hozzateszem, en is inkabb felarral 4070-et vagy radeont vennek.. de mint mondtam legtobben azt veszik amit mondanak nekik, vagy ami epp az adott konfigban van. Ergo menni fog ez is,..
-
paljani
aktív tag
Az a baj ezekkel, hogy ez a kategória még a 30 fps-t se tudja hozni stabilan ezen a felbontáson RT-vel és Quality felskálázással (!!) Értsd teljesen mindegy, hogy 25 vagy 15 fps mert mindkettő a lószar, játszhatatlan kategória. Senki sem fog 200+ ezret kiadni,, hogy 25 fps-sel nyomjon valamit, ha meg elkezdesz finomhangolni akkor mindkettőre megtalálod az optimumot értelem szerint a majd 20%-al erősebbre (raszter) könnyebben.
-
Yutani
nagyúr
válasz
BerserkGuts #58 üzenetére
Azért az nem úgy van, hogy ahol van 200k, ott van 300k is. Magasról letekintve minden alacsonynak tűnik, de aki azon a szinten mozog, annak nagyon nem mindegy. Meg ott vannak az elvek is, aminek sokan persze híján vannak, de én is például nem vagyok hajlandó 300k-t kiadni egy sz@ros VGA kártyára, hiába tudnám megvenni. De még 200k-t sem, ha az a meglévő 3060 Ti-hez képest csak 30% pluszt tud nyújtani. Ezt sokszor leírtam már, de ez tény, ennyit tud ez az
50505060 Ti. -
BerserkGuts
addikt
válasz
hackeeeee #52 üzenetére
Az a baj aki már rá szán 200-at akkor minek akar olcsójánoskodni értelmetlen akkor van ott 300 is csak magát szívatja
.
Akinek meg tényleg a max a 120 annak érthető lesz az 5060 amúgy is 1080p-re valók ezek.
Aztán hiába a 16GB még pazarlásnak is tartom. 12GB lenne az ideális max de az nv szereti szennyezni a környezetet. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #55 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
parandroid #53 üzenetére
Ezt sztem a 9060 fogja majd meghatarozni. Vagyis ha ott az xt mondjuk 200k korul vagy alá megy, akkor a sima nem lesz olyan jo vetel.
-
Kotomicuki
senior tag
Szerintem fordítsuk meg: hogy talán elvárható lenne, ha már százezreket költ vki egy kártyára, akkor abból ne spórolják ki a PCIe x16-ot...
Egy 100k környéki ajánlatnál még hagyján - a "hogyan tereljük a vásárlót a
z indokolatlanuldrágább irányába" esete - , de ebben az árkategóriában már nem - ha már "népkártya".
Érdekes, hogy az AMD ezt megtudta csinálni... -
parandroid
félisten
Ez nem népkártya, mielőtt valaki beleélné magát...
A népkártya majd a Ti nélküli, 8GB-os verzió lesz. Ahogy 3060-ból, 4060-ból (de 2060, 1060-at is mondhatnám, mert ugyanez a helyzet) sem a Ti volt a népkártya, hanem a szükséges minimumot éppencsak tudó alapváltozat (1060 3GB FTW).
Na, azokkal az 5060-akkal lesznek majd tele a PUB-os, Fortnite-os 'gamer' PC-k, amiket karácsony előtt százszámra adnak majd el.
p
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Baryka007 #42 üzenetére
Ezért említettem a 3060-at pár évvel korábbról, h semmi sem változott, csak a felfogásunk az árakról.. Sőt akkor a 3070 volt "népkártyaként" promózva, ami vígan 250-300k körül ment..
Sztem ár/fogyasztás/teljesítmény tekintetében, ez egy jó kártya lett, még talán a sima is, ha leverik bruttó 150k alá.
Ha 150-200k környékére be tud esni a 9060(XT) akkor sztem történhet valami a piacon, ha nem, akkor kb. mindegy lesz.
-
paljani
aktív tag
Ez így ennyiért egy nagy kalap szar.
-
tibaimp
nagyúr
Az utolsó oldalon: "...RTX 4070 Superről beszélünk, melyhez képest 25-27”-os a lemaradás." -- Nem hiszem, hogy colt akartatok írni, hanem százalékot!
Jó kis teszt, köszi, és a címmel kell egyetértenem, az ára fog dönteni.
Amúgy, ha mostanában vennék VGA-t (tavaly megléptem szerencsére), akkor erősen elgondolkoznék egy 9070-en is! Már RT-ben sem akkora a lemaradása.
-
Baryka007
addikt
Jó... én kijelentem az 5060 Ti tényleg népkártya lesz... Pár hónap múlva főleg a 9060 megjelenése után esnek majd az árak is picit ... Szerintem korrekt a címe a cikknek !
Btw, a 9060 azért ahogyan hackee is mondja, még érdekes lehet... Bár én használok olyan programokat amik only CUDA maggal tudnak számolni, szóval nekem offos... De érdekel, hogy gamingben mit gurít az nvidia mellett, talán lejjebb viszi az 5060 Ti árát mégjobban
zolomon17:
Ez még csak a kezdő első körös ár... Fog ez még menni lefelé, ne aggódj... -
Tavaly májusban lőttem német Amazonról RTX 4070 Super-t 689 Euróért. Az akkor 265.000 Ft-ra jött ki, szállítással, 3 garival. Cserébe elkalapálja ezt az új versenyzőt, mindenhol, ahogy nézem. Jelen áráért, ezzel a teljesítménnyel az 5060 aligha lesz tömegcikk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Baryka007 #39 üzenetére
Sztem a 16GB simán mehet 1440p-re is akár, akinek a 60 FPS bőven elég.. De a 8GB-s is akár.. persze az kompromisszumos, de simán.
Én ezért is gondolom, hogy ez nem olyan rossz.. a 9060 lesz nagy szó, hogy hová kerül árban, és, hogy mit fog tudni.. Ha ugyan ezt olcsóbban, akkor izgi lesz.
Igen, csak ott meg már nem nagyon van gari. Talán 1 év..
MSI ventus is volt 220-ért, de az már necces.. Meglátjuk.
-
hokuszla
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Baryka007 #35 üzenetére
Sztem ez erősen szubjektív, hogy ki hülye és ki nem.. szerintem ezeket a köröket róhatnánk évekig. Akinek ez lesz a szimpatikus kártya, ezt fogja megvenni, nem fog mást venni. Vagy ha a sógor/koma/szomséd/nagymama vagy bárki azt mondja, hogy ez kell, akkor ez lesz.
Az 5090-et is megvették bruttó 1,5-2M-ért, pedig mindenki tudja, hogy nem ér annyit.
Nem csak a VGA-k terén megy ez így, akár az autók, vagy bármilyen más hw-nál. Akinek ez kell, mert ő ezt szeretné, meg fogja venni..A 9070XT-t is volt aki megvette 30%-al drágábban mint a "normál" ára, mert neki az kellett, pedig annyit sem ért már.
-
Solten
őstag
Olyan messze van a nepkartyatol mint Mako Jeruzsalemtol. A 8GB-s verzio £400-tol kezdodik. Az lenne a realis hogy ha a 16-os kerulne ennyibe.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mi ezzel a probléma?
Csak, mert 2021-ben, a hőn szeretett 3060.. ami ahhoz képest elég híres kártya volt a maga nevében:
Az utóbbi időben megszokottakhoz hasonlóan kicsit bajban vagyunk az értékelésnél, hiszen a bolti árak sok szempontból még nem ismertek. Az NVIDIA az RTX 3060 ajánlott fogyaszói árát eredetileg 329 dollárra lőtte be, ennyiért ez a GPU kiváló ajánlat, csak éppen az AIB partnereknél ennél jóval meredekebb, rendszerint 460-520 dollár közötti árakat láthatunk. Ami a konkrét tesztelt modellt illeti, ennek, illetve testvéreinek a magyarországi ajánlott ára a következőképpen alakul:
ROG-STRIX-RTX3060-O12G-GAMING: 236 900 forint
ROG-STRIX-RTX3060-12G-GAMING: 233 900 forint
TUF-RTX3060-O12G-GAMING: 215 900 forint
TUF-RTX3060-12G-GAMING: 210 900 forintPersze, tegyük hozzá, hogy ez a bányász káosz miatt is drága volt, bár elvileg LHR volt.
Szóval, ha ez tartható lesz bruttó 200-ért, akkor ez sztem nincs rossz áron, ha azt nézzük, hogy eltelt 4 év. és a 3060-hoz képest van kétszer akkora teljesítmény..
És őszinte leszek, a 4060 sem volt olcsóbb, sztem, kezdéskor.
Persze itt az lesz a jó kérdés, h a 9060 mennyivel nyit majd.
-
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Mondjuk a most megjelent Oblivion remake-nél is az első tanácsom gyenge gpu-soknak hogy kapcsolják ki a sugárkövetést amit persze csak moddal lehet mert valami elmebajos fejlesztő úgy gondolta hogy legyen alapkövetelmény. Bár ez unreal motor ami kimondottan rosszul fut low end kártyákon. Bezzeg cyberpunk meg tud szép lenni gyenge hardveren is, vagy akár KDC2 még ilyen hogy képes skálázódni normálisan crytek motorral. (utóbbi kettővel játszom 750ti szintű notigpu-val is, ami sehol sincs a gtx1060-hoz képest, nemhogy RT-t nem tud de normális dx12-t sem)
Szóval ez inkább a motortól függ.
De igaz mondjuk inkább az RX6600-ast az új népkártyának de annál is írtani kell az RT-t ahol lehet. (nem vagyok az RT ellen, PT-vel játszottam végig a cyberpunkot is még RTX3080-assal de nem örülök ha erőltetnek valamit, legyen opció kikapcsolni) -
mcs
veterán
Szerintem ezt illett volna közelebb vinni teljesítményben a sima 4070hez, de ennek ellenére is vállalható.
-
Valamivagyok
tag
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Gamer gyerekeknél ez nem feltétlenül szempont. GTAV, CS2, LOL, Valorant, PubG, Mincraft, COD, Forza...stb nem követel meg semmi modern dolgot ahhoz, hogy fusson (sok mindenre van elborult mod). AAA címekkel kevés budget gémer játszik. Ott egy 30000Ft-os kártya sok esetben bőven jó FHD-n. Engem csak egy kedvező ajánlat vitt tovább az RX580-ról, nem a feature-ök hiánya.
-
Malo
csendes tag
A teszt konklúziója:
rx7700xt= E-hulladék , rendszerfogyasztás +60Watt, méghogy "megérősebb"
rx7800xt= E-hulladék , rendszerfogyasztás +100Watt
az 5060ti-hoz viszonyítva. -
slmSIG
tag
"Ez lenne a népkártya? "
A kérdésre a válasz NEM, az majd az AMD -től jön! -
Alogonomus
őstag
válasz
MasterDeeJay #23 üzenetére
A GTX1060/RX580 szekerének a rúdja abból következően azért már inkább kifelé áll a népkártya kategóriából, hogy egyre több komoly játék követel meg vagy olyan képességeket, amivel a 6-7 éves kártyák már nem rendelkeznek. Akár maga a hardveres sugárkövetés is lehet egy ilyen kritikus hiányzó képesség.
-
BerserkGuts
addikt
Milyen jó ez a kártya ezeken a régi teszteken.
Azért lehetett volna 2024-2025-ből játékot is berakni. -
Népkártya itt a PH-n valami olyasmit jelent(het?) hogy a legjobb ár/teljesítményű új kártya. Én mondjuk az Intel B580-ast mondanám, elég sok helyen az van ilyen címmel de nem ennyire egyszerű a kérdés.
Gyakorlatban meg ahogy írod amit a legtöbben vesznek. Én is az Rx6600-ast mondanám vagy még alacsonyabb kategóriában GTX1060/RX580 vonalat. De ez a használtra vonatkozik. -
Findzs
addikt
Népkártya?
15 évet dolgoztam számtech boltokban. A betérő emberek 90% azt sem tudta mi az a fullhd. A gyereknek nem megy a játék kellene valami a gépbe mondattal nyitottak.
Mikor megkérdeztem milyen gépük van nem volt ritka a Samsung válasz.
Mondom az a monitor márkája leszNagyon sokan minimálbérből élnek (köztük én is) és ez a kártya igencsak távol van attól az ársávtól.
A népkártya sokkal inkább egy használt 8gb -os 6600 ami a tesztek szerint fhd -ban bőven elviszi a játékokat és 50 ezer környékén kapható. -
Szerencsére amíg van elég vRAM (pl. 16GB), addig nincs nagy baj.
-
Ez valamikor pár éve kezdték nagyban csinálni. Addig csak a nagyon megnyesett kártyákra volt jellemző.
RTX3050, 4060 már ilyenek.
AMD oldalon RX6300/6400-as ráadásul csak 4x-es, 6500-as 8x...
Gondolom minél jobb kihozatalt szeretnének minél kisebb GPU mérettel miközben nyernek a PCB-n is hogy valamivel egyszerűbb. Csak tényleg az a baj hogy pont a régebbi gépekbe is kerülhetnek ezek a kártyák. -
PTM
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #16 üzenetére
Köszi a linket, így már egyetértek a kritikával én is.
-
PTM
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #16 üzenetére
Ha fizikailag sincs benne 16 sáv, akkor ez tényleg elég radikális/korai. Én azt találtam róla (csak Reddit poszt volt), hogy a korábbi PCIe verziókkal x16 módban működik.
Ha nem is ennél a kártyánál, a nagyobbaknál már inkább korlát lehet. -
Pcie3.0-ba rakod máris van hátránya. Nemrég váltottam régi skylake i9-esről, ott pcie3.0 volt csak.
Videókártyáknál megy a trend hogy minél olcsóbban lehessen gyártani mert maga a GPU és RAM a rohadt drága a maradék alkatrészen meg spórolnak pontosan így. Régen akkora volt a PCB hogy végigért a gépházon, most meg a csúcskártyákon is össze van zsúfolva minden esélyesen azért mert így a legolcsóbb.
Félre ne értsd támogatom hogy egyszerűbb (nem spórolósabb!) legyen de ne az user kárára mivel árban nem látunk semmit hogy olcsóbb lenne.
Lásd még tápcsati esete, ott is lehetne egyszerűbb 2 pines is széles csatival ahogy a egyes szerverek keretes cserélhető tápjainál szokott lenni. Az tipikus példája annak hogy olcsósítani akarnak minél kevesebb anyagból kihozni amit csak lehet, de ez nem egyszerűsítés hanem spórolás.
Amúgy nekem van extrém módon egyszerűsített kártyám de az a 10-20eft-os kategória RX6300 személyében szóval lehet úgy is csinálni hogy egyszerűsítenek de annyiba is kerül a kártya.#15
Fizikailag nincs bekötve a GPU-ba a 16x sáv.
https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-5060-ti-prime-16-gb/5.html
Nem is lehetne mert nincs hova, maga a GPU 8x-et tud csak.
-
PTM
aktív tag
válasz
DarthRevan #13 üzenetére
Azokban tudtommal 16 sávot kap. Legalábbis ezt láttam róla, mert az első kommentem előtt ez bennem is felmerült.
-
Sinesol
veterán
Nem artana beszerezni par uj jatekot, plusz az uj dolgokat sem artana tesztelni, igy 2025-ben vicces a raytracing nelküli videokartya teszt.
200 körül nem rossz valasztas, a korabbi generacios AMD-k szerintem nem vetelytarsak, a DLSS hianya es a gyenge rtx kepessegek miatt, majd a 9060-as AMD lesz itt erdekes.
Lehetett volna x16os a pci expressz, de egyreszt biztos olcsobb igy, masreszt meg azert nem epp mai már a Pci express 4.0, lassan itt a 6-os szabvany is, talan elvarhato, hogy aki szazezreket költ kartyara, annak valoszinuleg van egy legalabb pci express 4-et tamogato lapja.
-
Radványi
aktív tag
válasz
kriszpontaz #4 üzenetére
Szintén zenész
-
PTM
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
Hátránya sincsen user oldalról. Viszont ha kevesebb sáv kell, akkor lehet majd egyszerűbb lapokat és processzorokat gyártani, ami egy értelmes irány lenne.
-
válasz
flashpointer #7 üzenetére
Bizony, várom az 1db 120mm-es ventivel szerelt, kompakt zsugákat!
Eddig ez az első modell az új szériából, aminek emészthető az ár/érték aránya, ráadásul 200W alatti TDP-vel!
Kár, hogy UV / OC nem lett tesztelve, pedig ez a hűtés bírná! -
Baryka007
addikt
válasz
flashpointer #7 üzenetére
Szuper, így mégjobban fogja húzni lefelé a súly, mivel a PCIe slot is kevesebbet tart
-
A slot ugyan úgy 16x hosszú és pinek is rajta vannak.
Pcie sávokat bízzuk az alaplapra, akinek 3.0/4.0 van az használja 16x-el.
A 8x egyedül az nvidiának érdeke, semmi értelme user oldaláról ennek a limitációnak. Ha a lap 8x-et tud akkor azon megy ha nem és el kell osztani akkor a lap megoldja.
Fillérverés az értelme annyi.
Ha valóban 8x slotos lenne maga a pcie csati akkor lehetne értelme de nem ezzel a hűtéssel. -
kriszpontaz
veterán
Nem bántam meg 190-ért az RX 7800 XT-t.
-
-
Piftuka
veterán
"Népkártya" ~200.000 forintért...
Ide jutott a világ. Legalábbis az a része, amelyen mi élünk.
(A teszt egyébként hasznos volt. Köszönöm!)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ASUS Prime változata konzervatív csomagolásba rejti az új Blackwell GPU-t, melynek sikere teljes egészében az árán múlik.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ukrajnai háború
- ZIDOO médialejátszók
- Gyúrósok ide!
- Gaming notebook topik
- Tőzsde és gazdaság
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest