- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
hdcsaba87
aktív tag
Miért van az, hogy egyes blu-ray filmeknek a dialogust nem a center hanem a frontok szolaltatjak meg? ( true HD hangsav, hdi dune, Onkyo 508)
-
hdcsaba87
aktív tag
Körülbelül egy órája megérkezett a HDI Dune Smart H1 lejátszóm.
Az első benyomásom abszolút pozitív.
Zenehallgatásnál lehet, hogy csak a placebo hatás játszik velem, de valamiért azt érzem, hogy jobban különválnak a hangszerek, lágyabb harsányabb zenét kapok.Még nem sikerült felmennem Pestre, hogy vegyek jobb minőségű HDMI kábelt, így a dune gyári kábelével próbáltam ki a masinát.
A képminősége lehengerlő. Az eddig megszokott zajok eltűntek a , 24p -t gyönyörűen kezeli, oldalmozgásoknál a kép alig vagy egyáltalán nem szaggat be. -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
muzsikpeti #39645 üzenetére
32" os 3D tvken én is lepődtem nagyot.
51" -s plazmám van, de másfél méternél messzebbről már nem élvezhető a 3D. -
hdcsaba87
aktív tag
Idén lesz-e Házimozi és Hifi show?
-
hdcsaba87
aktív tag
Mit gondoltok, érdemes lecserélni egy A.C Ryan PlayOn HD-t egy Popcorn A110-re?
Hang, sebesség és képminőség javulás céljából szeretnék váltani.
Vagy inkább gyűjtsek egy Dune Smart D1-re? -
hdcsaba87
aktív tag
QED Profile HDMI kábelt érdemes venni?
-
hdcsaba87
aktív tag
Bekötöttem stereboa a centert.
Tapasztalat: Kevesebb mély, doboz hang, olyan mintha 1-2 kategóriával alacsonyabb szintű hangfal lenne.
Ezután újra setupoltam a rendszert a bemérőmikrofonnal.
Tapasztalat: Sokkal jobb egységesebb hangkép, de még mindig vannak problémák.
Például verekedős filmekben, amikor az "ütés effektek vannak" akkor torz hangot ad ki.
Aki nem figyeli lehet nem hallja, de engem zavar. Még asszony is észrevette. -
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok a héten jött meg a Polkaudio cs10 centerem. Ma sikerült is kipróbálnom, de akármit csinálok "ocsmányul" szól.
Robbanásoknál szétesik a hang, sistergést lehet hallani. :SNem tudom hol lehet a probléma.
-
hdcsaba87
aktív tag
Ma sikeresen megérkezett a Polk Audio CS10 centerem.
Gyorsan be is kötöttem, de többet vártam volna tőle. Kevés a mély a dialógusokba, zenei dvd-t hallgatva összeszedetlen-szétesett hangokat ad ki.
Remélem bejáródás után nem fogok panaszkodni. -
hdcsaba87
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Igazából azért szeretnék venni stereo erősítőt, mert párom bakelitről szeretne zenét hallgatni. (Amit támogatok is).
Tudnátok ajánlani valamilyen használt lejátszót 20-30 ezer forint körül?
A másik jelforrás PS3 lenne. Érdemes rákötni egyáltalán?Új hangfal terbe van véve, de sajnos az nem most lesz. A tsi 300 még 1 éves sincs.
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok ONKYO 508 - Polk audio tsi300 szett mellé szeretnék venni egy stereo erősítőt is.
Ha jól sejtem csak az állandó kábeldugdosással lehet egyszer a házi mozi erősítőt máskor pedig a stereo használni.
[link]
A fent említett hangfalból ki tud majd többet hozni ez a Rotel? -
hdcsaba87
aktív tag
Be szeretném rakni az erősítőmet a tv állványba, de csak 5-6 cm szellőzési tér marad fölötte. Szerintetek elég annyi? (Onkyo 508-am van, ami alapjáraton is elég meleg)
-
hdcsaba87
aktív tag
Ez a másik amit néztem még:
[link] -
hdcsaba87
aktív tag
Érdemes ilyen lemezlejátszóval foglalkozni? [link]
Érdemes hasonló lemezlejátszót Házi-mozi erősítőre kötni? (Onkyo 508)
-
hdcsaba87
aktív tag
Valaki hasonlította már össze a PS3 fat-et és slimet stereo módban?
Több youtubos videón PS3 fatet használnak CD lejátszónak, de ma már csak Slimet lehet kapni, amiből elméletileg kispórolták a minőségi anyagokat. -
hdcsaba87
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de az onkyo 508-asomon van egy olyan, hogy "Dynamic EQ: ON/OFF",
Itt a bemérő mikrofon által elmentett beállításokat lehet ki és bekapcsolni?
Ha kikapcsolom érezhető a változás, de vajon melyik adja át az eredeti mozi hangot? -
hdcsaba87
aktív tag
Polkaudio TSI 300 hangfalat érdemes tuningolni, esetleg valaki próbálta már?
Nem tudom, hogy mekkora előrelépés lenne. -
hdcsaba87
aktív tag
Bemérőmikrofon használatakor, csak a hangfalak hangerejét állítja be optimálisra, vagy a magas és mély hangokhoz is hozzányúl? Gondolok itt a túlzott mély hang optimalizására.
-
hdcsaba87
aktív tag
Lehet ti is tapasztaltáltok már, hogy mozizás közben a frontokkal szembeni helyiségben nagyon felerősödik a basszus.
Esetleg azt meg tudjátok mondani, hogy a hangfal mögötti helyiségbe mit lehet hallani?
(Szomszédok miatt kérdezem).Másik kérdésem az lenne, hogy ha nem földelt konnektorba dugom be az erősítőt akkor elképzelhető, hogy nem kapcsol be?
-
hdcsaba87
aktív tag
Lehet sokszor kérdezték már, de egy
Onkyo 508 7*100 W hány Wattot fogyaszt ki és bekapcsolt állapotban?Sajnos nincs fogyasztásmérőm, hogy kipróbáljam. :
-
hdcsaba87
aktív tag
-
hdcsaba87
aktív tag
Boldog Karácsonyt kívánok minden Hifi-Házimozi rajongónak, és minden fórumtagnak!
-
hdcsaba87
aktív tag
Valaki esetleg figyelte már a külföldi és a hazai árak alakulását?
Pl. adott egy PolkAudio hangfal, ami le van értékelve 40-ről 24ezer forintra (amazon), de itthon még 44ezerbe kerül. Várható, hogy a közeljövőben csökkenni fog az ára?
Vagy tudtok olyan kereskedőt mondani, aki nem nagykertől veszi a termékeit?
Érdemes ilyennel foglalkozni? Vagy be kell látnom, hogy itt mindig minden drágább lesz? -
hdcsaba87
aktív tag
Sok olvasgatás és agyalás után vettem magamnak egy A.C Ryan play!on HD-t.
Sokan a DUNE-t javasolták, de pénztárca problémák miatt inkább egy olcsóbb kategóriás kütyüt választottam.Mielőtt bármit is írnék róla azt tudni kell, hogy egy ati HDMI-s vga-val hajtottam eddig a rendszert.
Első benyomások:
- A filmek színmélysége jelentősen javult, ha valaki kíváncsi rá jövhéten küldhetek képet.
Valamiért a pc vga-ja nem tudta meghajtani rendesen a tv-t.-Másik észrevétel, hogy a hangminőség észrevehetően visszaesett.
Kevesebb mély, hiányosabb magas tartomány.Filmeket még nem hasonlítottam össze hang alapján, majd valószínűleg az is meg fog történni a közeljövőben.
-
hdcsaba87
aktív tag
Front HIGH hangfalaknak van értelme?
Mert gondolkozok egy POLKAUIDIO tsi200as 5.0 szett megvásárlásán (TSI 300 frontok mellé), ami 120ezer forint.
De, ha csak centert meg háttereket vennék akkor az lenne 90ezer.
Szóval így kapnék 30ezerért egy TSI200as hangfalat, ami csak akkor jönne jól, ha érdemes kiépíteni 7.1 et vagy a fent említett front high rendszert. -
hdcsaba87
aktív tag
Ha már a mélynyomóknál tartunk.
Jelenleg nincs mélynyomóm, ezért a sub mélyeit a "frontok szólaltatják meg ".
Valamelyik nap filmeztem nagy hangerővel, egyik robbanásnál akkorát szólt, hogy még az ágy is beleremegett. Filmezés után visszatekertem a filmet oda ahol volt a jelenet, és láttam hogy a hangszórók majd kiugrottak a helyükből.
Ez most normális? Vagy inkább vegyek egy subot?
Nem szeretném tönkre tenni a frontokat :$Jelenleg 20 négyzetméter a szobám, de olyat szeretnék, ami 30négyzetmétert is szépen be tud tölteni. Polkaudio psw 110 vagy 125?
Lehetséges, olyan hogy valaki túl nagy subot vesz egy szobába? (Mert ha jól tudom akkor van hátul valami szabályozó is).
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Palapo #18382 üzenetére
Onkyo 508-as erősítővel használom, és meg vagyok elégedve vele.
DE! Pioneert még nem hallottam szólni, ezért arról nem tudok véleményt alkotni.Kef c5 öt hasonlítottam össze polkaudioval. Ami feltűnt, hogy nagyobb az érzékenysége, vagyis ugyanazon a hangerőn a Kef hangosabban szólt mint a Polk.
Teljesen más a hangzásviláguk (szerintem), ha tudod akkor próbálj meg hallgatózni valamelyik üzletben.Jah és az IQ széria sokkal jobban szól mint a fent említett két hangfal.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Jampec8686 #18320 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást, ott sok hasznos információt fogsz találni.
Az utolsó gondolatod az volt, hogy olyan rendszert szeretnél, ami mindent ki tudja hozni a ma kiadott filmekből a maximumot. Erre csak annyit tudok mondani, hogy kell egy olyan hangkártya+ erősítő ami kb 100+, és olyan 5.0-s hangfalszett+sub, ami 250+ ezer forintba kerül kb. -
-
hdcsaba87
aktív tag
A PS3 zenei tudása elfogadható egy DUNE-hez viszonyítva?
-
hdcsaba87
aktív tag
Nem tudom ki mennyire emlékszik, de régebben kérdezgettem, hogy érdemes-e az olcsó rézhuzalos hangfalkábelemet lecserélni jobb minőségűre.
Volt aki javasolta és volt olyan fórumozó aki szerint, kábel az kábel a hangot átviszi javulást nem fogok tapasztalni.
Hifi show-n láttam, hogy a hangfal kábelezésekre nagyon odafigyelt, ezért én is vettem próbaként a "szettemhez illő" ezüstözött kábelt.
Egy Sting számot végighallgattunk a régivel, majd bekötöttem az újat és csilingelőbb, "sokkal" selymesebb hangzásvilágot kaptam. Azért nem akkora a javulás mint divxről hd-ba, de akkor is megérte ezt a kis befektetést.
Mostantól senki se mondja azt, hogy mind1 milyen kábellel köti össze az ember a hangfalait.Más kérdés, egy DUNE 3.0 hangminősége milyen árkategóriájú cd lejátszóval egyezik meg?
FLAC formátum lejátszása esetén. -
hdcsaba87
aktív tag
Polkaudio RTI 9 es frontok voltak és 2db PSW sub.
Igen ultimate audio szobájában szólt legszebben a zene. Épp amikor ott voltam akkor egy stradivari hegedű felvételét mutatták meg.
Ha lett volna hely akkor többet maradtam volna bent. -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Dictator^ #17243 üzenetére
Én voltam tegnap, de így pontosan nem tudom melyik szobára gondolsz.
A másodikon volt egy szoba ahol elképesztő hangok voltak. (A Hangfalakba fa membrános hangszórók voltak):Az első szinten pedig a polkaudio házimozi szobája tetszett legjobban. Ha jól tudom RTI 9 es frontokról mentek a bemutató.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Mr.Rain #17146 üzenetére
Nem tudom, hogy ebben a kategóriában van egy olyan komplett rendszer aminek van hdmi ki és bemenete. Ha van esetleg akkor mutass egy linket róla.
Más kérdés, Onkyo 508-nál milyen árkategóriájú Stereo erősítő szólna lényegesen jobban?
Volt egy denon pma 720-am, azzal nem voltam megelégedve.
Érdemes egyszerre házimozi és stereo erősítőt is használni ugyanazon hangfalakkal? -
hdcsaba87
aktív tag
Onkyo 508-on ha moziztok, akkor milyen erősítő beállítást használtok? (Nekem most direct-be van.)
Másik kérdés, hogy a házi-mozi hifi showra mennyi lesz a belépő?
-
hdcsaba87
aktív tag
Mostanába észre vettem, hogy valamitől torzít a hangfalam :S Ami eléggé zavaró.
Halkan és hangosan is próbáltam és ugyanúgy.
Losslesseknél teszteltem. Pl goran bregovic nál vannak olyan részek amikor "extra magasat kellene kiadnia" de nem jön ki a hang aminek kellene. Nagyon minimálisan lehet hallani, de hát akkor is zavaró.
Ati hd4670 hdmi vel van összekötve, winmediapleyerrel és vlc-vel hallgatok zenét.
Milyen probléma lehet? -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
MaTTeS #16042 üzenetére
Hdmi-n keresztül lenne különbség?
Mert nem akarok beleturkálni,ha nem lesz jobb.
Jah és filmre vagy zenére értetted? Gondolom zenére, de azért megkérdezem.Más: Mit csináljak, hogy a rádió ne legyen zajos? Kaptam hozzá egy kábelt, be is dugtam a hátlapi csatlakozóba... de mennyire kell lecsupaszítani a végét,ha egyáltlán le kell?
Az gond, ha filmnézés közben néha kattan az erősítő? Olyan kattanásra gondolok, mint amikor bd-dvd-ről vcr-re állítom.
-
hdcsaba87
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki használ-e asus o!play hd2 média centert?
[link]
Például, ha zenét hallgatok hdmi-n keresztül akkor elméletileg ugyanazt a jelet adja le mint egy komolyabb média lejátszó. Vagy tévedek?Esetleg tudtok e másik készüléket ajánlani?
Vannak-e még ilyen menürendszerű gépek? [link] Csak olcsóbb kategóriába. -
hdcsaba87
aktív tag
Nekem ilyen erősítőm van polkaudio tsi 300 frontokkal.
Pár napja vettem, eddig meg vagyok vele elégedve.
Ennyi pénzért szerintem nem kapsz jobbat, kef c7 et is hallgattam, de nem tetszett a hangzásvilága.A maximális hangzást még nem tudtam itthon elérni, mert mint tegnap is említettem a kábeleim még vacakok, a szoba akusztikám meg hagy kívánni valót maga után. (Kicsit pakolászni kellene
)
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Badb0y #15905 üzenetére
Én is pio meg onkyo közt vaciláltam, de a pioneer mostani szériájáról nem hallottam sok jót, ezért döntötem egy onkyo 508 mellett.
Nem tudom a 308-nak milyen a hangzásvilága, de sztem nem sokkal rosszabb mint az enyém.
Lehet egy pioneer tulaj a sajátját fogja dícsérni... -
hdcsaba87
aktív tag
Köszönöm a segítségeteket. Majd nézek valami jobb kábelt.
-
hdcsaba87
aktív tag
Lehet sokszor kitárgyaltátok már ezt a kérdést, és a választ is...
Onkyo 508 és Polkaudio tsi300 perpillanat 100-200 ft/m es kábellel működik.
Ha vennék pl. ezüstözött hangfalkábelt 1300ft/m áron, akkor hallanék-e lényeges javulást a zenékben?
Vagy ebben a kategóriában még "pénzkidobás" a drágább kábel vásárlása.
Az az igazság, hogy amikor a polkaudiot hallgattam akkor egy elektronikus számmal is teszteltünk, és nagyon megfogott benne egy rezgő hang.
Beszereztem a számot, de itthon egyáltalán nem jön át úgy a zenében, mint ott.
Most erre sokan mondják hogy mert ott pro stereo erősítő volt...de mutatta a srác, hogy csak vékony olcsó kategóriás hangfalkábellel volt a hangfal összekötve az erősítővel. => elképzelhető, hogy itthon egy normális kábellel közel hasonló élményt tudjak kicsikarni itthon? -
hdcsaba87
aktív tag
Nah végre megvettem a Polkaudio TSI 300 at. Most próbálgatom... bár még olcsó kábelekkel.
A centert kikapcsoltam, és így ha jól tudom a frontok kapják meg a centernek szánt hangokat.
A régi két jamomat bekötöttem háttérnek, de valamiért nem akarnak megszólalni a hátsó hangfalak mkv fájl lejátszásakor.
Régebben ajánlotta valaki, hogy DIRECT-re állítsam az erősítőt... de így se szólalnak meg.
Biztos valami codec probléma lehet, esetleg valaki járt már hasonló cipőben? -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
csemberlen #15399 üzenetére
Pont ezen tanakodom, hogy Mission MV8 vagy KEF c5-c7 vagy polkaudio tsi 300.
Szerintetek a Kef c5 szett megér +40ezer forintot a missionhoz képest? -
hdcsaba87
aktív tag
Rákötöttem az erősítőre két háttérsugárzót, mkv fájlokat akartam lejátszani, vagy pl transformers trailert, de csak akkor szólalnak meg, ha "ALL CH ST"-re állítom az erősítöt. De ilyenkor az összes hangfal ugyanazt a hangot kapja. (Legalábbis úgy hallom)
Pl: A dialógusok nem a centerből szólnak, hanem az összesből.Egyetlen egy video aminél a centeren van a dialóg az egy DTS dvd test video.
Számítógépről megy a hang, esetleg valami codec hiányozhat?
-
hdcsaba87
aktív tag
Van egy jamo hangfalam amiben a magasak kicsit susogó hangot adnak ki, sztetek cserélni kellene?
Ha így hajtom a hangfalakat, akkor ez okoz valamilyen kárt az erősítőnek?
Mert észrevettem mintha kicsit gyengébben szólna, de valószínűleg ez a hangszórók oka lehet.
Mostmár nagyon érik az új 5.0 szett vásárlása, jó lenne ha addig bírnám ezeket használni. -
-
hdcsaba87
aktív tag
Erősítő után most hangfalakat szeretnék vásárolni. Több variáció előkerült mint például, hogy a meglévő jamo fc6000-res hangfalpáromat berakom háttérsugárzónak, és centert és frontokat veszek. Kef C7 és Polkaudio TSI 300-at szemeltem ki. Hang alapján mind a kettő tetszik bele is férnének szűkösen a 120-130 as keretbe.
Ma elmentem a médiába és találtam egy kef C5 ös szettet 130 ezerért, itthon kiderült hogy 120 ért már be lehet szerezni... de nem ez a lényeg, hanem lehet hogy az én hallásommal van a baj de a C5 és a C7 közt nem volt akkora különbség mint amire számítottam, azt is mondanám hogy a mélyeken kívül semmi. (Megjegyzem nem egymás mellett volt a két hangfal).
Kef c5 szettet lenne érdemes venni, vagy egy front center össszeállítást.
Sajnos nem volt még 5.1 es hangfalszettem így nem tudom, hogy ha a háttérnek másfajta hangfal van berakva mennyire zavarja majd a mozizást. -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
#09634560 #14938 üzenetére
Igen megoldódott, a videokártyánál kellett állítani, mert a tv volt az elsődleges képernyő így ha az nem volt bekapcsolva akkor nem volt hang. ( ne kérdezzétek miért).
Átállítottam a monitorra és láss csodát működik tv bekapcsolás nélkül.
Amúgy Computer-erősítő-tvígy van bekötve.
-
hdcsaba87
aktív tag
Lehet balga kérdés, de hogy kell azt beállítani, hogy ne csak akkor szóljon az erősítő amikor be van kapcsolva a tv. Mert számítógéppel van összekötve HDMI-n keresztül, és elég zavaró+pazarló.
-
hdcsaba87
aktív tag
Szóval akkor a mission mv szériájában azonos hangszórók vannak csak más dobozban?
Ez a széria eléggé elterjed ahhoz hogy 1 év múlva is tudjak venni frontokat, ha esetleg akkor lenne rá pénzem?
Amugy most jamo fc6000 frontjaim vannak. -
hdcsaba87
aktív tag
Nah szereztem egy 4670 es kártyát szépen szól minden!
De annyi kérdésem lenne még, hogy megoldható e sr508-on, hogy a center hangsugárzó a tv legyen. (hdmi-n keresztül). Ha igen, akkor mit keressek.Másik kérdésem, hogy holnap megyek pestre és a nyugati körül tudtok e mondani hangfalas boltot ahova érdemes lehet bemenni, centert és két hátteret szeretnék venni. De a legfontosabb a center lenne.
-
hdcsaba87
aktív tag
[link]
Ez a vga család megfelelne hd mozizásra? -
hdcsaba87
aktív tag
Még egy kérdésem lenne, ha integrált hangkártyára, vagy ipodra kötöm az erősítőt, akkor 50es hangszintnél búgó hang kezd lenni, ahogy kihúzom megszűnik.
Ez az analóg jel miatt van?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest