- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
hdcsaba87 #35546 üzenetére
Tuti, hogy az a Rotel mocskosul agyonveri az 508-ast, de a Polkjaid nem tudnák megmutatni, mire képes valójában. Ahhoz legalább RTi, de inkább valami zeneibb hangú dobozpár kellene.
(#35535) bajnokpityu
Ez lényegtelen! Szubszonikus szűrő használata estén az adott vágási frekvencia alatt a membrán meg sem rezdül. Ennek következtében lesz tisztább, pontosabb, megfogottabb, kottázható a basszus. -
Dorian
félisten
válasz
hdcsaba87 #30984 üzenetére
Természetesen ekvalizálást is végez, a rossz szobaakusztikát, az újabbak a hangfalak frekimenetét is igyekeznek korrigálni. Nagyon hatékonyan, de persze csodát tenni nem tudnak. Túlzott mély esetén először is a mélynyomóból kell visszavenni, és a hangdobozokat kivenni a sarkokból, a falak mellől, a hallgatási pozíciót előrehozni a hátsó faltól.
bajnokpityu:
Több felsőközép kategóriás erősítőben is van, de én is kerülöm az ilyesmit.
-
nyunyu
félisten
válasz
hdcsaba87 #26507 üzenetére
Onkyo 508 7*100 W hány Wattot fogyaszt ki és bekapcsolt állapotban?
Nalam standbyban 35W (*), fejhallgatoval 40W, hangfalakkal hangerotol fuggoen 40W es 70W kozott.
Ha nincs bekapcsolva a Pure Audio mod, akkor adj hozza ezekhez +10W-ot. (ennyit zabalna a kijelzo hattervilagitasa minimal fokozaton? PA ugye azt is lekapcsolja...)Mivel kicsi a szoba+eleve tarsashazban vagyok, igy nem nagyon szoktam dongetni.
*: Asszem keritek egy aramtalanithato hosszabbitot, ami 32" "monitorral" egyutt lelovi.
Napi 16 ora szamitogep nem hasznalattal szamolva a 35W-ot az mar majdnem egy ezres villanyszamla havonta...Elozo Onkyo 474-emen volt rendes Power gomb, igy az nullat fogyasztott, ha nem voltam gep kozelben, fejhallgatoval/hangfalakkal az is 40-70W volt, csak vilagito kijelzovel...
-
Z0mbi
senior tag
válasz
hdcsaba87 #19654 üzenetére
A hang valszeg azert 'esett' vissza mert ahoz nem nyul a Ryan
A pcn meg valszeg bevolt kapcsolva egy valag effekt/algoritmus/whatever ami odahazudott valami teljesen mast a kimeneteidre mint a valosag
Gratula egyebkent! Jo vetel hidd el
Nekem az log most a 608 as onkyomon...Bitang szepen szol!
-
mouse1
csendes tag
válasz
hdcsaba87 #19466 üzenetére
Jajjj, jajjj, jajjj, jajjj, jajjj! Már érzem a lesuhanó bárd szelét a tarkómon!
Viszont van egy tényleg fontos dolog! Sztereó zene! Az legyen szép. Igazából tán még többet is számít számomra, mint a házimozi. Ha valami jól produkál nekem zenében, akkor az már jó lesz házimozira is.
(És azért tényleg jó lenne valami ötlet SUB-ra is, csak a viszonyítás miatt. Viszont azt leszögezem, hogy most egy régi építésű téglaház egyik lakásának szobájáról beszélünk. Laknak felettem is, és mellettem is. Szóval nincs szükségem rá, hogy minden este meglátogassanak.
)
-
Vidala
senior tag
válasz
hdcsaba87 #18321 üzenetére
A végéről kezdve: vagy inkább a duplája, ha új árban nézzük, esetleg használtból jön ki ennyiért, a részleteken lehet finomítani, de alapvetően egyetértek.
Persze ne keseredj el (bár lehet ez neked kis pénz
), igen jó minőséget lehet összehozni kevesebből is, de ahhoz kezd az első hozzászólással! Szívesen segítünk, ha nagyjából körvonalazódtak az alapfogalmak.
-
Dictator^
veterán
válasz
hdcsaba87 #17244 üzenetére
Az az Octogon Audio volt, Polk cuccokal, az a szoba nem volt annyira tolakodó mint a Clarius?! (jól írom?!). Ott eléggé dübörögtek a mélyek, de valahogy nem az igazi volt.
Illetve a Streamaudionak is volt házimozi szobája, bár a Srác mondta, hogy inkább a hangerőre mentek. A sima audio szobájuk jobban bejött, egy Monitor Audio volt, egy Kef Q9?! talán, és egy Ikon 6 MK2.
Az Ikon Denonra volt kötve, a Monitor Audio meg Emotivára. -
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #16969 üzenetére
A showra 2.000Ft a belépő, de ha beregisztrálsz itt: www.hazimozihifishow.hu/ , akkor 1.000Ft.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #16050 üzenetére
Zenére értettem. Media Player Classic HC-vel nézek filmet, ha valaki tud ASIO plug-in-t hozzá ami működik a filmek alatt is az szóljon
Asus Xonar kártyák tudják az ASIO-t alapból és csak egy plug-in kell az alkalmazáshoz, hogy működjön.Amúgy nem értem miért úgy tervezték a Winfosokat, hogy belepiszkáljon a hangba -_-'
.
-
dabadab
titán
válasz
hdcsaba87 #16050 üzenetére
"Hdmi-n keresztül lenne különbség?"
Az ASIO / Windows mixer különbség még a PC-n belül piszkál bele a hangba (illetve pont ez az, hogy a Windows mixer belepiszkál, az ASIO nem), vagyis tök mindegy, hogy min vezeted ki a hangot, ez a különbség ott lesz. Mondjuk szerintem kb. minden hangkártyát lehet ASIO-val használni, de tutira nem mondom, mert nem vagyok otthon windowsos dolgokban.
kimi02: én abszolút nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy egy 300 Ft-os sima teszkós video RCA kábelnél bármilyen kábel jobb hangot adna. BBéci említette, hogy jobb helyeken el lehet vinni drágább kábeleket tesztelni, ha érdekel a dolog, akkor én a helyedben ezt tenném, aztán vakteszten összevetném a fenti tescos cuccal.
-
BBéci
legenda
válasz
hdcsaba87 #15874 üzenetére
Többször meséltem, hogy az Onkyo AV készülékeinek nem erősségük a finom részletek megszólaltatása. Ami nincs a jelben, azt a világ legdrágább kábele sem pótolja, de azért a százforintosnál jobbat érdemelne a rendszered.
Azt is el kell fogadni, hogy a sztereó erősítők sokkal jobban, szebben muzsikálnak, mint a kétszer-háromszor annyiba kerülő AV-k. -
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #15748 üzenetére
K-lite codec packot használom. Eddig tökéletesen bevált nálam. [link]
Rakd fel, kimenetre állítsd be, hogy S/pdif-en adja ki a Dolby és DTS hangokat (telepítés utáni kalibrációban lehet beállítani). Én a hozzá mellékelt Media Player Classicot használom. Azon is állítsd be, hogy a kimenet (output) s/pdif legyen, ha optikain van összekötve a gépeddel.
Értelemszerűen, ha HDMI-vel használod akkor a HDMI-re kell rakni -
Mono_G
tag
válasz
hdcsaba87 #15466 üzenetére
Az említett Magnat Sub a szegedi MM-ben van. Nem tudom mennyi van még belőle. Este 6-kor a kiállított darab még meg volt, én egy dobozosat kaptam. A kiállított darab nem tudom miken ment át, mert az egyik eladó rákötötte az erősítőt azt is feltekerte meg a ládát is maxra nyomta és ami ment film robbanás effektusa közben elég furcsán berecsegett. Mosolyogva annyit mondott hogy "hoppá".
A dobozosból vettem is egyet gyorsan, úgy sem fogom kínozni, remélem nem fog ilyeneket csinálniBejáratás után kíváncsi leszek mennyire javul a hangja, eddig egész jól kiegészíti a Kef C3 hangfalaimat, és ennyiért ajándék volt
Üdv -
Dictator^
veterán
válasz
hdcsaba87 #15260 üzenetére
Ac3 filter pl.
Ha megvan Media Player Classicba external filterek közé berakod, majd "prefer" és elvileg directre állitod az erősitőt és vinni fog mindent.
-
BBéci
legenda
válasz
hdcsaba87 #15040 üzenetére
Az első hozzászólásban és még jónéhányban leírtuk, hogy a hangdobozoknak ugyanabból a családból KELL származniuk az egységes hangkép megteremtése, kialakítása érdekében!!!
Jól hallottad, a mélytartományban van köztük különbség. A C7 16 centis, a C5 13 centis hangszórókkal rendelkezik és a dobozméret sem egyforma. Milyen egyéb eltérésre számítottál?
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14926 üzenetére
Az erősitő müködik tévé nélkül is, zenehallgatásnál ráadásnak a tévé hangja zavaró is lenne.
programválasztó gombbal kell átkapcsolnod a szgép bemenetére, és megy az tévé nélkül is.
Sőt az Onkyonak nem is kell mennie ha csak szgépről monitornak használod a tévéd és közötte van az Onkyo kötve: ott a HDMI thru,kapcsold addig be.
-
-
Dorian
félisten
válasz
hdcsaba87 #14723 üzenetére
Azért ettől nem kell félni, hangfalak típusai nem cserélődnek olyan gyorsan. Itt nem lehet megjátszani, hogy beleteszünk valami új chipet, ráteszünk 2 új csatlakozót, aztán cserélheti a júzer a régi cuccait. Az én Dali C6 szettemet majdnem 4 éve vettem és még mindig kapható. Bár azóta több, mint másfélszeresére nőtt az ára
Na, Sanci megelőzött.
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14723 üzenetére
Van időd mert a hangfalak nem olyan gyorsan váltakoznak,mint az erősitők. Vannak 3-4 éves hangfaltipusok is a boltokban. Most Onkyora sztem jó választás a Mission annak a front-hátterei jok az egész sorozatra is. pl MV center-háttér jó az mv2-8ig mindre. Mondjuk HD hangra már nem ajánlanám a Missiont mert nem hozza ki a különbséget,de általános film-zene célra megteszi,sőt ajánlott.508ra én M3 sorozatot venném.De ez csak 1 tipp,azt választasz amit szeretnél de a hallgatást ne feledd!!Ami nem lesz nehéz mert elterjedt tipus az Onkyo.
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14721 üzenetére
Eléggé hátrány és a tér se lesz tökéletes. Javaslom olyan center-háttér beszerzését,amelynek késöbb megengedheted magadnak a frontjait is. Régi hangfalad pedig teheted olcsó sztereó erősitőre,de ideiglenesen használhatod. 2,zónára vagy DPL 2z re felsö hangfalnak is ha nem tul nagyok (nemrég próbáltunk,müködik és nem zavar be).Én jövö szombaton megyek pestre én is benézek oda lehet.
-
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14526 üzenetére
Linkeden nem jön be semmi...
De 1 darab jack elegendő,de nem analóg hanem digitális kimenetre kell konfigorálnod,szerintem alapból is benne van. Amit te mondasz: 3 jack,6 RCA azok analóg kimenetek. Neked egy digitális kimenetre lenne szükséged. Nekem is beépitett van,6 db Jack kimenettel ezekből 3 valóban olyan amit leírtál azután mikrofon-kimenet(rózsaszin)hangfalkimenet (zöld) és digitális(kék) és egy egyesitett kimenet, soktűs. Nézz szét a géped hátulján és ha van rajta HDMI kimenet a vidkártyán,azt részesitsd előnybe természetesen hangot is beállitani rá. -
törölt tag
-
bozont
veterán
-
BaLee
addikt
válasz
hdcsaba87 #14203 üzenetére
Ezt inkább azért mondják, hogy arányaiban azokból a hangalakból tudja kihozni az erősítő azt amire valóban képes.
Ha most veszel egy olcsóbb setet akkor csak az ohmokra meg a teljesítmény határokra figyelj később meg lecserélheted majd egy jobbra.
Maximum addig nem mutatja meg a denon mit tud valójában.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- BestBuy ruhás topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 1 / 2
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG UE85DU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest