- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Panamoto #14157 üzenetére
Az AV erősítőknek szokott lenni 5/7.1 előfok kimenetük. Azok közül a frontokat RCA kábellel összekötöd a sztereó erősítő valamelyik bemenetével. Ettől kezdve a frontsugárzókat a sztereó erősítő fogja meghajtani. Nyilván ahhoz kell csatlakoztatni a hangszórókábeleket.
-
Vidala
senior tag
válasz
Panamoto #14146 üzenetére
Éppen azért jutottam erre, mert amit olvastam róla (sajnos személyesen hallani nem hallottam, mint 1000 másikat sem) az alapján egész kellemes összeállításnak tűnik egyébként. Még egy ennél kevésbé jó sztereo rendszeren is azért van valmilyen színpadkép, az egy másik kérdés, hogy ki mivel elégszik meg.
Egy sztereo erősítő jó eséllyel sokkal többet hozhat hi a hangdobozaidból zenéléshez. Azt nem tudom, hogyan lehetne egyszerre mind a kettőre "normálisan" rákötni, de akadnak itt olyan fórumtagok, akiknek szerintem lesz erre javaslata.
-
BBéci
legenda
válasz
Panamoto #14133 üzenetére
Tudtommal nem került fel a netre, de ebben nem vagyok, nem lehetek biztos.
A cikkben szereplő állapothoz képest komoly fejlesztések történtek, Lexicon CX-7 helyett ZX-7, 720p helyett 1080p vetítő, 2,4 helyett 3 méteres Stewart vászon, régi Focal Electra szett helyett komplett beryliumos változat, Lexicon BD-játszó.
Büszkén mondhatom, ezek mindegyikét én javasoltam. -
BBéci
legenda
válasz
Panamoto #14130 üzenetére
Jól gondolod, a párhuzamos falak nem kedveznek a hangzásnak.
Készítettem riportot egy moziszobáról, amit direkt erre a célra építettek, toldottak a házhoz. A benne lévő készülékek (Lexicon, Focal, Velodyne, SIM2, Stewart) ára valahol 22-23 millió között lehetett. Annak sem voltak párhuzamosak a falai.
Nálad nem a szobával és a berendezéssel lehet baj.(#14131) sanyi0629
Szerintem inkább JBL. -
Vidala
senior tag
válasz
Panamoto #14112 üzenetére
Elsődlegesen a sztereo lehallgatási pozíció beállítása lenne a feladat, ami a "nagykönyv" szerint egy egyenlő oldalú háromszüget jelent, a hangsugárzókat pedig a hallgatási pozíció felé kell fordítani.
Kérdésedből azonban úgy érzem, ezen már túlvagy.
Ezentúl befolyásohatja még számos dolog: a kábelek fázishelyes bekötése ("pirosat a pirosba, feketét a feketébe"), szoba akusztikája (a formája, falak anyaga, bútorok stb), a dobozok falaktól, tárgyaktól való távolsága.Ha ezeken is túlvagy, akkor a beállításokkal már nem igazán tudsz nagyon változtatni, kicsit is sztereofíl emberek ilyesmiket nem is ajánlanak, mert az már csak inkább ront a hang/színpadképen.
Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest