- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
lean
aktív tag
válasz
Warter #36575 üzenetére
Én speciel HTPC párti vagyok, nem akarok venni sem Mediaplayert filmezni, sem konzolt játszani, sem táblagépet, sem laptopot netezni. A filmet megoldom 2! programmal, nem úgy van már mint régen, h ilyen kodek pakk, meg amolyan, nem kell teleszemetelni a gépet, MPC HC+ffdshow, (1x kell beállítani) mkv-k kipipálva. Mindenféle BD formátumra (3D-re is akinek annyira hiányzik) TMT 3 v 5. És ennyi. Háttértárolás külső USB-s merevlemez(ek)en.Mi ezen a bonyolult?
-
lean
aktív tag
válasz
TazLeacher #35467 üzenetére
mindenféle olyan zenére amiben sok mélyre van szükség az is megfelel
Korábban 5.x-et keresett...
De tény pl Dorian Rotel-ével (eladó ha jól tudom) + valami monitorral zeneibb élményben lesz része, ha erre vágyik...
-
lean
aktív tag
Lenne helye, csak legyen elég pénz. Én úgy tudom az igazán komoly subok passzívak és külön végfok hajta őket, a doboztól elkülönítve védve az elektronikát a káros rezonanciáktól.
példák is vannak -
lean
aktív tag
vannak ilyen méretű mkv-k, amelyekben a BD lemezről származó kép és a hang érintetlen, viszont menü, extra ilyesmi ki vannak gyomlálva belőlük.van pár ilyen filmem nekem is, sőt ha tehetem ilyet verziót keresek.más okból is lehet nagyméretű, pl most jelent meg a Gyűrűk Ura trilógia Extented Bluray dupla lemezes BD mindhárom rész...az mkv-s verziók 22-28 Gigásak, de ezek butítottak.
-
lean
aktív tag
nah annyi minden lett itt leírva nem győzöm kapkodni a fejem
és igen könnyelműen dobálóztok a véleményekkel, ítéletekkel, akkor én is leírom az enyémet Onkyo 608 vs 255 téren:
- szolgáltatásokban gazdagabb az Onkyo, nem akarok semmit kiemelni, akit érdekel, összevetni a használati útmutatót...
Onkyo 608 biztos h erősebb, (ebben a biamp is közrejátszhat ami szintén van Onkyo-on) amikor nálam volt a HK 255 jóval feljebb kellett tekerni ugyanolyan hangnyomás szint eléréséhez....néha jól alacsony hangerőn mozizni, alacsony hangerőn semmi dinamika a H/K-ban...Onkyo-n van Dynamic EQ, Dynamic Volume, amik nem csak hangzatos szavak, HK 360-460-tól benne vannak a H/K-ban.
Másképpen szóltak tény...ha azt mondjuk Onkyo magasban és mélyben emel ki, akkor a HK középen, és a mélyei magasai laposabbak így lehet h természetesebb hangszínt nyújt.
Szóval izlések és pofonok...ha valaki nem hallgatja nap mint nap a kettőt egy más mellett, ezzel is azzal is együtt lehet élni, és innentől már a szolgáltatások döntenek...jah és házimoziról beszélek...aki zene bolond az építsen sztereo láncot...sztem. -
lean
aktív tag
"Szerinted autóban miért használnak 25-50 négyzetmilliméteres tápkábelt? pedig az csak 4-5 méter hosszú."
Szerintem azért használnak, mert sokkal nagyobb áramok folynak:
Autóhifi esetén:
pl legyen:
P=1000W
U1=12V (alapjárati fesz)P1=U1xI=>I=P/U=1000W/12V=83,3A
Otthon:
P=1000W
U2=230V
P1=U2xI=>I=P/U=1000W/230V=4,34AEttől függetlenül nem állítom, hogy nincsenek különbségek kábelek között, de mérnökként ez nekem szemet szúrt
úgy látszik sokan vagyunk itt ilyen szőrszálhasogatók
-
lean
aktív tag
válasz
bajnokpityu #31275 üzenetére
Véleményed szerint milyen zenékre jók a QLN-ek?
-
lean
aktív tag
válasz
bajnokpityu #31089 üzenetére
jah, értem erre nem figyeltem. akkor sorry...
-
lean
aktív tag
Igen, egyértelmű, hogy AC3-ba enkódol, látszik is az alábbi sorokból:
Use SPDIF
SPDIF status: AC3 encode
SPDIF passthrough for: AC3
Use AC3 encoder (do not encode stereo PCM)AC3 filter configban:
Vedd ki a pipát az SPDIF fülön AC3 enkodolásból. Main fülön pedig "As is no change" legyen mindenhol. A formátumok DTS, AC3 stb legyen bepipálva az SPDIF passtrough-nál. -
lean
aktív tag
válasz
Dorian #30988 üzenetére
Akkor pl. Denon 4311-et is kerülni kell, ha jól látom 2 is van benne...de biztos van még rengeteg példa...mint zajforrás lehet kockázatos a használata, de gondolom a tervezők ezt bekalkulálták, főleg ebben az ársávban...
-
lean
aktív tag
válasz
Rederik #30983 üzenetére
Pontosan így gondolkodtam én is..., hogy valami vezeték beleér, és az cicereg, de nem inkább a csapágyával lehetett valami...nálam mindenesetre tünetmentesen gyógyult
talán érdemes lenne óvatosan kifújni a venti környékét, ha van otthon kompresszorod, vagy egyéb sűrített levegő forrás.
-
lean
aktív tag
válasz
Rederik #30981 üzenetére
Egy időben én is hallottam hasonló zajt az enyémben, én is a ventillátorra tippeltem. Talán 1-2 hétig hallottam, utána amilyen hirtelen jött úgy abbamaradt.
Felhívtam én is boltot akkoriban, hogy mi legyen, mondták vigyem vissza, de mire visszaküldtem volna, abbamaradt. Szóval azt tanácsolom várjál picit, ha nem marad abba, garancia. Teljesen hangtalan a normális működés. -
lean
aktív tag
válasz
DM-Fan #30173 üzenetére
608 tulajként:
1. HDMi passthrough alatt azt értjük, hogy a HM kikapcsolt állapotában is átmegy a jel a HDMI-n keresztül. Ezt tudja az Onkyo 608.
2. A másik dolog a kép változatlan módon átengedése, (+hang levétele): amit a felkonvertálás kikapcsolásával (through), ill a komplett jelfeldolgozó áramkör kikapcsolásával is el lehet érni (ekkor az OSD menü sem elérhető pl. hangerő csík) ezt is tudja a 608.
3. Jó zeneiség az relatív, a HK-t zeneibbnek tartják.
4. Alacsony hangerő, dinamizmus. Erre való a Dynamic Volume ami szintén van a 608-ban. Volt nálam 255 hát 70-es hangerő közelében kezdett élni...(mondjuk ez hangdoboz kérdése is)
Sokcsatornás analóg bemenet, kimenet sajnos nincs rajta.... -
lean
aktív tag
Az rendben, hogy vannak különbségek, de mit értünk konkrétan beszédérthetőség alatt?Hogy tesztelhető?Teszt demora felvett szavakkal?Többszólamú énekhang?Mert gondolom nem azt jelenti, hogy annyira torzít középtartományban az a bizonyos belépőszintű erősítő ahol a legérzékenyebb a fül, hogy érthetetlenné válik a szöveg...az már hangminőség kérdése, hogy a hang tisztább-e, reszelősebb, fátyolosabb stb...az én véleményem, hogy belépőszinten is érthetőek lesznek a párbeszédek mindenki számára, akinek ép a hallása és átlagos felhasználó.
bajnokpityu:
én nem akarok senkit rábeszélni semmire, ha valaki az átlagosnál igényesebb a hangminőségre, úgyis utánajár és fejleszteni fog. Azt sem mondtam h vegyenek belépőszintet bármiből.Mindenki azt vegye ami az igényeinek/fül képzettségének/pénzének megfelel.
(igen pl. aknamezőn elhiszem h mindenhonnan robban)
-
lean
aktív tag
válasz
bajnokpityu #30140 üzenetére
nem célom megvédeni a belépő szintű erősítőket, de:
- a beszédet már egy Sokol rádión is meg lehetett érteni annak idején, durva is lenne ha ezen múlna...
- nem sűrűn nézel filmet nekem úgy tűnik, legalábbis 5.1 egyben, mert nem 5 csatin jön a robbanás hanem abból az irányból ahol a robbanás történt, ha előtted elölről, ha hátadnál, hátulról...+ a sub, amit pont azért találtak ki aktívra, hogy legyen elég teljesítmény a robbanásokhoz...így a 5 csatornának a robbanásból a vágási freki fölötti részt kell adni, ez meg már a helyiség m3 / sub méret + AV erősítőteljesítmény arány helyes megválasztásán múlik. szvsz ja igen a "hangminőség" az már megint más kérdés. -
lean
aktív tag
válasz
s7evcsenko #30005 üzenetére
Nem feltétlenül kell újratelepíteni, lényeg az alaplapi HDMi driver megléte, helyes működése.
ezenkívűl forrástól függően:
original BD esetén pl TotalmediaTheatre 3-5 a legjobb
m2ts, mkv HD hanggal Mpc-HC+ffdshowsemmi más kodek pakk nem kell.
-
lean
aktív tag
válasz
s7evcsenko #29997 üzenetére
Az alaplapodnak tudnia kell a HD bitstreaminget. Ott akkor szoftveres probléma is van.
-
lean
aktív tag
Marantz 6003-at hallott valaki? mekkora előrelépés lenne Onkyo 608-hoz képest szerintetek?
-
lean
aktív tag
válasz
bittehilfmir #28657 üzenetére
nos másnak is van ilyen gondja....ez a Jason a TMT helpdeskes, olvasgasd hátha kiderül valami...ahogy olvasom a 6xxx asztali kártyákkal nincs gond, de 6310 integrált megoldással van valami gondja a TMT-nek,szóval szoftveres a gond.
-
lean
aktív tag
válasz
bittehilfmir #28652 üzenetére
Catalsyt Software Suit csomagba van integrálva, custom telepítéssel kiválasztható...de most h nézem a lapod, nem vok biztos benne, hogy az jó lenne hozzá...de egy próbát megér...
gondolom innen raktad fel a HDMI HD drivert?Ahogy nézem az realtek-es... -
lean
aktív tag
válasz
bittehilfmir #28642 üzenetére
Igen annak úgy jónak kellene lennie.
Melyik HDMi driver van felrakva? Nálam az ATI HDMI drivere van és működik mindkét módon a bitstreaming, ffdshow-n és TMT3-an keresztül is.
TMT ből melyik verzió van? 3.0.1.185 megy nálam. -
lean
aktív tag
válasz
bittehilfmir #28631 üzenetére
Eredeti BD struktúrát próbálsz lejátszani? TMT-vel csak ebben az esetben lesz HD hangod...
ha igen esetleg nézd meg a TMT audio menujében nincs-e DTS mix bekapcsolva...original primary audio-n álljon... -
lean
aktív tag
apropó svéd: QLN -re bajnokpityu azt irta kiemelnek, egy "bizonyos" középtartományban...saját tapasztalatom szerint ez azt jelent(het)i, hogy pl. a pengetős, akusztikus hangszerek nagyon "élénken" talán kissé "harsányan" szólnak, valakinek ez hátrány, zavaró...nekem pl. tetszik, sőt a HK 255-el még markánsabb, elevenebb, részletesebb középtartományt ismerhettem meg, ami hiányzik azóta is....
-
lean
aktív tag
HK 255 vs Onkyo 608
Nos, kicsit árnyalt a kép....ha a szolgáltatásokat nézzük + HDMI 1.4 akkor Onkyo leszámítva akinek Pre-out vagy Multichannel IN kell akkor HK...teljesítmény különbség sem egyértelmű (kb azonos dB szinteket beállítva a hangdobozokon)...hangerőben Onkyo-nál 40-55 abszolút értékben egyenértékű HK-60-75 szóval úgy tűnik máshol van a "munkapontjuk", bár hozzá kell tenni a HK-n nyoma sincs torzításnak ebben a felső harmadban sem.
hangminőség: HK középtartománya egyértelműen részletesebb, kidolgozottabb, ami el is billenti a mérleg nyelvét a HK felé zenében, és mozin is hallhatóan részletezőbb ennek köszönhetően, cserében az Onkyo mély-magas tartományban "dúsabb" (kiemel szót is lehet használni) ami dögösebb, dinamikusabb hatást kelt mozin... -
lean
aktív tag
válasz
kisatko #26302 üzenetére
talán az erősítőben nézd meg a bemenet hozzárendeléseket. Ahhoz a HDMI bemenethez amire a PC van kötve a HDMI legyen kiválasztva, tehát Audiosel menu HDMI, OPT, Analóg-ból a HDMI legyen kiválasztva.
Bár ettől a HDMi kimenetnek csatlakoztatva kéne lennie a lejátszóeszközökben. -
lean
aktív tag
válasz
cintula187 #25513 üzenetére
Ennyire azért nem kell hülyének nézni a gyártót.
Külön leválasztott kamrába kell önteni, nem megy sehova onnan a homok. (legalábbis Mission) Célja természetesen a stabilitás növelése lenne. Hozzáteszem nekem se szimpatikus...inkább legyen alapból súlyos a hangdoboz, mint pl az enyém 33 kg/db/front.
-
lean
aktív tag
Nos először is a forrást kell tisztázni:
Az kiderült hogy merevlemezről, de:
- Eredeti BD struktúra?ha igen akkor TMT3, képes lejátszani az mkv-t is, de ebben az esetben nem lesz csak DTS, vagy DD.
- mkv konténerben DTS-HD, vagy TRUE-HD hangsáv?, akkor MPC-HC + fffdshow és semmi egyéb nem kell hozzá.
- m2ts szintén MPC-HC+fffdshow
használom mindkét módszert úgyhogy gyakorlati tapasztalat. -
lean
aktív tag
válasz
KisApám #24573 üzenetére
hangminőség legyen a legfontosabb szempont, az lesz az első dolog ha picit is érdekel a hangtechnika, hacsak kell valami ami szóljon akkor meg szolgáltatások az első.esetedben hangminőségben nem hiszem h van különbség.
példa: lásd Kimi02talán még be sem járatta máris hangfal upgrade
-
lean
aktív tag
válasz
cintula187 #24535 üzenetére
Csak a bakelit lemezjátszó dolgait elkezdtem összeszámolni de 10 millánál abbahagytam
, őrült a fazon az biztos, de ami megdöbbentő, hogy elég kicsi szobába van mindez bezsúfolva...
-
lean
aktív tag
ilyen cuccra hajtok
szemet gyönyörködtető képsorozat, egy hangrendszer kiépítéséről, nem mondom, hogy tökéletes, de elfogadnám. (igen, egy jó vetítő mát nem fért a keretbe neki
)
-
lean
aktív tag
válasz
Vikthor #23854 üzenetére
A Dynamic Volume dinamika kompressziót csinál, ami magyarul azt jelenti hogy lecsökkenti a dinamika tartományt, halk részeket felerősíti, hangosabb részeket lecsökkenti ezáltal összenyomja a tartományt (pontos dB értékeket most nem tudok), megtévesztő mert a halkabbat hangosabbnak hallod, ezáltal jobbnak véled a hangzást.(legalábbis nálam így működik) szóval kapcsold ki.
-
lean
aktív tag
válasz
Eduardo7 #23344 üzenetére
Onkyo 5xx-6xx tulajoktól kérdezném, hogy használjátok-e a Dynamic Volume ill. Dynamic EQ-t mert jelentős dinamika különbségek vannak ki/be kapcsolt állapotban...?
Nekem 608-on kikapcsolt állapotban sima lapos, dinamikátlan, pont ahogy jellemezték korábban a "rivális" H/K 255 -el összevetve... -
lean
aktív tag
így van. bár nem egy vakteszt lesz, (az is lehetne éppenséggel) de a semmitől jobb, én nagyon kiváncsi vok a 255-re...olvasva itt a sok negatív kritikát a 608-ra...
a fentebb emlegetett av vagy avx forumon is volt egy ilyen kezdeményezés, ott az egyik srác a CambridgeAudio 650R-ét ajánlotta fel, azt is kipróbálnám szívesenDorian: azaz.
-
-
lean
aktív tag
válasz
defiant9 #20275 üzenetére
Én is a minap olvastam erről a témáról...itt is tesztelték a különböző hangsávokat, eléggé profi cuccon, profi körülmények között, csekély különbséget észleltek.A saját rendszeremmel való tapasztalatom alapján egyet értek veled is meg velük is. Nemhogy a különbségek jönnek ki a hangsávok között, hanem éppen, hogy azonos minőségűnek hallatszik minden Dolby D 640-től felfelé.(nincs baj a hallásommal
)
Lehet erről vitatkozni...de ahogy a cikk utolsó bekezdésében is írja, sok körülménytől függ (keverés, master stb) döntse el mindenki maga... -
lean
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #20122 üzenetére
nézd meg ezt, bővebbet nem tudok róla mondani...
jah és kell hozzá SPL meter + full duplex hangkártya... -
lean
aktív tag
aha, nekem is svéd cucc van, szintén nem túl ismert QLN...de jó páros alkot, elégedett vok...
A hangfalselyem design még hasonlít is
88dB érzékenység?így érthető a 608jampec:
Windows digitális kimenet legyen alapértelmezett
a második képen az AC3 beállításoknál kimeneti formátum (as is no change, tehát változatlan)
az SPDIF passtroughnál jelöld be a dts-t is
SPDIF optionsnál vegyél ki minden pipát, nem kell enkódolni semmit. -
lean
aktív tag
aha, beleolvastam, hát nem tudom...megkérdezhetel másokat is...nálam ok a dolog.
1. HDmi pass through van, ami átengedi a HDMi-n keresztül rákötött forrást így megy a tv-n (én nem használom)
2. Kikapcsolható, itt is van Through funkció.19119: Tunert nem használok...így csak a többiről tudok beszélni. Audussey futtatásakor beállítja és elmenti a hangdobozok (beleértve a subot is) level szintjét, távolságát stb. A hallgatási módot hozzá lehet rendelni a bemenetkhez, a teljes hangkép magas+mélyet 2 gombnyomással lehet állítani, amit szintén megjegyez. Szóval ha ezek be vannak állítva, akkor passz.
-
lean
aktív tag
válasz
Errtu11 #19115 üzenetére
kérdezz nyugodtan, azért van a fórom.
19116: belinkelhetnéd azt a tesztet, ugyanis én semmilyen 24p (23.976) problémát nem tapasztaltam, pedig nézek BD filmeket is jócskán.Sőt én nem is olvastam ilyet sehol, pedig egy időben az avsforum.com-on (külön topikja van neki) is figyeltem.
-
lean
aktív tag
válasz
Errtu11 #18959 üzenetére
Ati HDMi drivernek fenn kell lennie (Ati driverrel, Catalysttal telepíthető legalábbis 5xxx-nél), és a windows lejátszóeszközökben elérhetőnek kell lennie és beállítva 5.1-re.
A TMT3 audio fülön HDMI-t kell kiválasztani audio kimenetként
- 608-on pedig a HDMI-t kell ahhoz a HDMI bemenethez rendelni, amire a PC-d kötve van
még annyi h az újabb verziójú TMT3 tud PCM-mixet, de ezzel az a probléma, hogy az erősítő az Multichanell PCM-re nem alkalmazza az Audussey, Dinamic Volume stb beállításokat, ezért sokkal "halkabb" a hang kb mint a pure direct...
a Asus HD AV-t nem ismerem sajnos, de valahol mintha azt olvastam volna az is PCM-be rakja ki a HD hangokat. -
lean
aktív tag
Spdifet VGA kártyára
ilyet még nem hallottam...hangkártyára a játékok hangjának enkódolása miatt gondolhatott (DD Live, vagy DTS interactive)...
Nálam pl. így van bekötve:
- Játékok >>>>Creative XFI>>> DD Live>> optikai>>>erősítő (mkv DTS, DD hangsáv szintén Spdifen (optikai) AC3 filterrel, természetesen enkóder nélkül)
- Bluray (DTS-HD, TRUE-HD, LPCM)>>>TMT3>>Ati HD 5770 >>>HDMI>>>erősítő -
lean
aktív tag
Találkoztatok már olyannal, hogy:
Bluray LPCM 4500kbps hangsáv bitstreaming (Kvantum csendje), és az erősítő ugyan kiirja, hogy Multichannel, viszont az Audussey és a Dolby Volume nem aktív, kikapcsolnak, és halkabb is ez a hangsáv mint a többi...a többi formátumnál nem így van...DTS-HD, TRUEHD, DTS, DD mindnél aktív a Audussey meg minden...
konfig: TMT3>>>>HD5770>>>HDMI>>>>Onkyo 608...nem találtam erre vonatkozó megjegyzést a manualban.... -
-
lean
aktív tag
válasz
KTTech #17751 üzenetére
manapság már csak rendelkezik a gyártója HDCP licencszel
, persze ezt így nem állíthatom biztosra, szvsz nem nagy összeg, egy próbát megérhet...
A Missionokat még nem bírtam egyedül kibontani, várom a segítséget hozzá.
Annyira nem lehetnek nehezek azok a frontok, h lefektetve nem bírnád kihúzni őket a dobozból -
lean
aktív tag
-
lean
aktív tag
két jó hírem van, 1. van ilyen topik, 2. ezért a pénzért egész jó cuccokat lehet már kapni...optikai bemenettel szerelt sztereo erőlködő nem nagyon van, ezért külső DAC-ot fognak valószínűleg odaát ajánlani...bár az általad preferált stílus nem éppen a legigényesebb ilyen szempontból...
-
lean
aktív tag
válasz
v.attis #17119 üzenetére
Mindenki azzal elégedett amije otthon van, max. tudja h létezik jobb is. Más kérdés h a lehető legokosabban kell a rávalót elkölteni, amibe beleférhet a használt cucc is mint a fent vitatott Pio/Denon-1910 esetében.Ezt viszont döntse el az egyén...övé a felelősség.
Nem mindekinek van ideje/lehetősége tesztelgetni, így valószínűleg sokan jó esetben azt az egy készüléket vásárolják meg amelyik szimpatikus nekik ár/szolgáltatás terén.
A másik fontos dolog sztem a műsorforrás, nálam ez volt a fő szempont az erősítő vásárlás során:
1. Külső (jóminőségű!!!) bluray/dvd/medialejátszók esetében érné meg a régebbi csúcskészülékkel foglalkozni. + továbbá súlyos pénzeket kell költeni a HD médiumokra, (pl bluray filmeket még mindig nem éri meg kiirni, egy 50Gb lemez több ezer forint).
.2.Számítógépes bitstreaming: ma már jónéhány komponens képes bitstreamingre (több funkció egy csapásra), aminek költséghatékonyságát ugye nem kell részleteznem a fentiek fényében. Ehhez viszont szükséges a HDMI, így én ezt látom a megfelelő ár/érték arányú megoldásnak. -
lean
aktív tag
Aki tesztelni akarja a subját, vagy a házimozi rendszere alacsony frekvenciás képességeit, ajánlom figyelmébe a Cloverfield c filmet...most néztem újra normális minőségben és még mindig borsódzik a hátam
...durva mélyek vannak benne...
-
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #16573 üzenetére
Elégedett vagyok, és mostanában újranézem a filmeket, amiket az évek során összeszedtem
Legfőképpen mkv-kat, de van jópár bluray filmem is. Örömmel hallgatom a filmek apró részleteit (legyen a ajtócsukódás, kulcs csörrenés, kutyaugatás stb)...illetve a súlyos robajokat (pl Világok harca)
. Nehéz lenne most néhány mondatban leírni amit hallok... Szóval nem bántam meg h váltottam...az Onkyo -t találtam árban-szolgáltatásban nekem megfelelőnek...bár az analóg bemenet nagyon hiányzik róla...ill a QLN nagyméretű centere (2 x 16cm) is nagyon bejött...nagyon jól passzol a többihez (egységes hangszórókészlet) és 40Hz-en megy a vágás minden csatornán (sub 80Hz)...most már a szubot is sikerült beállítani...félhangerő és -4dB lett a végleges beállítás.szóval
öröm boldogság...
-
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #16571 üzenetére
Nem olvastad figyelmesen az előzményeket...nekem VOLT ilyen..továbbléptem....a jelenlegi cuccom ott van az adatlapomon...félreértettél...eszem ágában sincs vitatkozni erről...főleg h mindenki ilyet vegyen nappaliba, egy szóval nem mondtam...olyan cucc amilyen, nem érdekel már különösebben...pont.
-
lean
aktív tag
-
lean
aktív tag
BBéci:
Apró részleteket, színezetlenséget nem ennél a kategóriánál kell keresgélni...sztem. A komponens szettek alján is elég necces még ez a kívánalom... de nem is akarom hozzájuk hasonlítani...
Sanci38:
Ez valóban egy számítógép köré tervezett cucc, és nem is akarok se többet, se kevesebbet belemagyarázni amit tud
nem is akarok tovább off-olni... -
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #16541 üzenetére
Nekem volt ilyen cuccom: az én véleményem az, kb 16-18nm-re, füllel észrevehető torzítás nélkül elegendő hangnyomást produkál, mozira/játékra alapszintű igényeket feltételezve megfelelő...hozzáteszem egy jó minőségű hangkártya szükséges hozzá, analóg kimeneten hajtva...így tulajdonképpen bármit meg lehet szólaltatni rajta...akár Blurayt is megfelelő szoftveres lejátszóval (amilyen minőségre képes azt lefedi a szoftveres dekódolás szvsz, tehát nem biztos ha lenne is HDMi/sokcsatornás analóg bemenet rajta, sok minőségjavulást el lehetne érni...)...kategóriájában teljesen jó választás sztem, bár sok "gyári" hibával rendelkezik, amiről a topikjában bőven van szó....
-
lean
aktív tag
Füleltem: manuálisan állítottam -10dB-től + 8dBig, +irányban már valóban sok volt, de 0 dB környékén éreztem az én fülemnek megfelelően...a kalibráció által beállított szintnél nem éreztem/hallottam a sub jelenlétét sehogysem, úgy sem ha egészen közel hajoltam hozzá...(természetesen kapott jelet)...mindegy ma megismétlem még1x a beállításokat...mindenhol azt olvasom hogy minden hangdobozt azonos frekin kell megvágni lehetőleg "small"-ra állítva....bár nekem ilyen beállítás nincs (csak a vágási frekvenciák)...a többi menjen a subra....nekem jó lenne a 40Hz az 5.0-ra, de érdekes, hogy az erősítőben miért nem lehet 80Hz alá állítani a sub vágását?komolyabb erősítőkön lehet ilyet?
-
lean
aktív tag
Megérkezett az Polk PSW-125 sub...már a kicsomagoláskor kiderült, hogy valószínű bemutató darab volt, vagy nem tudom, mert két használati útmutató is volt benne, tápkábel viszont az kimaradt...de sikerült beszerezni...
Sub nélküli automata kalibrációs beállítások:
Minden doboz 40Hz-en
Automata kalibrációs beállítások subbal:
Front full band, többi 40Hz, sub vágás 80Hz-en...levelt -10dB-re rakta...
próbáltam a 80Hz-es vágást az 5.0-ra de úgy nem tetszett a hangkép...erőtlen volt...így maradt minden 40Hz-en, front full band, a szubot pedig felvettem 0dB-re, így maradt az eredeti hangkép, alulról megtámogatva a subbal...világok harcával próbáltam tegnap este, hát brutális amikor feljön az első tripod a földből, először a centerből jönnek az apró robajok, utána pedig a sub is rákezdi
Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest