- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #14354 üzenetére
1. A SAL termékek kifejezetten olcsóak.
2. 10-25 milliós rendszereken edzem a hallásomat, talán akkor is tudnék használható tanácsot adni, ha két nullát tennél a szóbanforgó szett árának végére.Hocsa és Levin01!
Olvassatok vissza párszáz hozzászólást, naponta adunk válaszokat hasonló kérdésekre.
A mélynyómóra vonatkozóra is. -
eviktor
tag
válasz
Mustármag #14331 üzenetére
Én annak idején - mielőtt elkezdtem volna költekezni - megfogadva a sokszor ismételt tanácsotokat több helyen is voltam "hallgatózni", és volt egy olyan cég, ahol gyakorlatilag megaláztak mikor egyértelművé vált, hogy nincs 350e forintom az általuk megjelölt minimális belépő szintű szettre. Gyorsan leültettek egy nagy vászon elé, nézhettem negyed óra transzformerszt, oszt kulloghattam el. A legtöbb segítséget itt, és egy Saturnban kaptam.
-
Vidala
senior tag
válasz
Mustármag #14331 üzenetére
Nem sikerült túl hízelgőre a megfogalmazásod néhány fórumtársra nézve (nem magamra gondolok).
Amúgy a javaslatod támogatom, mert nem árt előzetesen meghallgatni néhány cuccot, és erre a stream-es fiúk csak ajánlhatók. Viszont az sem árt, ha nem tanácstalanul állítasz be, hanem van már valami elképzelésed, fogalmad a dolgokról. Plusz magam részéről hallgatnék a nálam tapasztaltabbakra, és elraknám a jótanácsaikat a tarisznyámba. -
hétalvó
addikt
válasz
Mustármag #13935 üzenetére
leveszed wav-ba az osszes lemezed es onnantol el is felejtheted az osszeset, kell hozza egy kis nas ami meg plusz koltseg. gondold vegig mit, hogyan akarsz hallgatni, de ez a legkenyelmesebb megoldas. nem gagyi medialejatszok ezek!
hificity itt azert szepen korulirjak.
egy classic 50 korul, hasznaltan 30
touch 70-korul,de abban benne van a szerver is.1 eve megelegedve hasznalok egy classic-ot, azota nem lattam a szobamban CD lemezt
+az internet radio-t se felejtsuk el. -
hétalvó
addikt
válasz
Mustármag #13927 üzenetére
azert ha veszel egy jo sacd-t akkor se jarsz rosszul pl. marantz sa-7001
vagy esetleg egy cambridge dvd-t ami sa-t is jatszik. jo alap, nem draga, mozizni is jo, ha bejon kesobb meg tudsz feljebb lepni.
de ha ram hallgatsz egy squeezebox-ot veszel esetleg kesobb egy kulso dac-ot hozza -
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #13802 üzenetére
Hallasz különbséget?
Az olcsóbb DVD-játszók CD-játszóként pocsék hangminőségűek, nekem bántja a fülemet, inkább semmi ne szóljon. Számítógéppel le lehet játszani jó minőségben zenét, de nem szabad általánosítani, mert számtalan konfiguráció létezik.
A belépő osztályú AV erősítők D/A konvertere nem éppen audiofil minőségű, ezt is figyelembe kell venni. -
bozont
veterán
válasz
Mustármag #13275 üzenetére
Ha jól értem 307-es Onkyo erősítőd van, az meg tudja kezelni mind a DD és mind a DTS jeleket. Szóval nem kell lecserélni a Xonar DS-t mert az meg ugye a DTS Interactive-ot tudja, ami ugyan az mint a DDLive, csak nem DD hanem DTS-ként küldi a jelet. Valószínűleg valami beállítási probléma lehet ha nem működik.
-
törölt tag
válasz
Mustármag #13245 üzenetére
Szvsz nem érdemes,mivel ellenállást raksz a 2 érintkezési felület közé.,lásd BBéci válaszát.Csak érintkező végeket szoktak forrasztani.Csokival(természetesen jobbfajta,ezüstözött) próbálkozhatsz esetleg két kábelt össze. Gyárilag a végeket inkább ezüstözik.
-
BBéci
legenda
-
madgie
titán
válasz
Mustármag #13110 üzenetére
Ahhoz nem kő leírás, hogy a JBL mélynyomóján maxra húzd a crossovert. A hangerővel is játszhatsz, de ha a te Onkyo-d is olyan beállításokkal bír, mint az én friss 504E-m, akkor a távon a Receiver/Setup (vagy valami hasonló) egyből egy csomó beállíthatósággal kínál, az összes hangszóró hangerejét +/- 12db-lel állítani (a mélyt tán még jobban), a hangszórók távolságával, crossover vágási frekijével egyetemben. Ja, nálam ott volt az impedancia állíthatóság is, és bár 100%, hogy nem lenne az SCS178-nak baja az én hallgatási szokásaim mellett 8 ohmnál sem, de alapból átlőttem 4-re.
-
modflow
veterán
válasz
Mustármag #12295 üzenetére
Szóval a mélyet ez nem erősíti? Ez normális dolog?
A sub out -on akkor mi jön ki? Erősítés nélküli hang?Az a 3 db HDMI mire jó, ha hangkivezetésre nem? Bizti, hogy nem jó ez hangbemenetre?
Amúgy vasárnap megrendeltem, azóta se jeleztek semmit, hogy mehetek e már érte.
Ezek most gyártják le, vagy mi? -
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #12248 üzenetére
Kábé 7 évig állványon, magassugárzóval fülmagasságban helyezkedtek el a háttérsugárzóim. Néhány hónapja tettem fel oldalsó polcra, 1,8 méter magasra, 40 centivel hátrébb a füleim síkjától mérve. Másképp rajzolja a teret, mindenkinek kipróbálással kell eldönteni, hol legyen a dobozok helye!
Dipól lenne az igazi, de a könyvek annyira csillapítják a visszaverődéseket, hogy nem működnének tökéletesen. -
Dorian
félisten
válasz
Mustármag #12236 üzenetére
Azért majd óvatosan a magassággal, én pont most teszem lejjebb őket, mert félreértelmeztem / túlzásba vittem a dolgot.
THX előírások szerint a surround hangfalakat a hallgatási pozíciótól vízszintes értelemben 90-110 fokos szögben, függőleges értelemben 60-90 cm-rel magasabban kell elhelyezni. Én is szépen elhelyeztem 60 cm-rel feljebb a surroundok alját.És nem volt jó a tér. Pedig még meg is döntöttem őket 15 fokkal lefelé, de ez sem volt elég. Persze, a magas-sugárzót kellett volna fül + 60 cm-re tenni, most már így fogom felszerelni a konzolokat. Pedig a 90cm-be még a régi verzió is belefért, mégsem volt jó.
-
eviktor
tag
válasz
Mustármag #12102 üzenetére
Ne félj a használt dolgoktól! Szépen lehet spórolni velük. Csak egy példa: Onkyo Tx-sr307 ma legolcsóbban (általam megbízhatónak vélt online boltból) 59.000,-. Én használtam vettem pár hónaposan (azaz min. 1,5 év érvényes garanciával) kifogástalan állapotban, karcmentes külsővel, minden papírjával, eredeti dobozában 45e-ért. A hangfalaimat is a bolti ár feléért vettem, makulátlan állapotban mind belsőleg mind külsőleg.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Mustármag #12113 üzenetére
Ezen érdemes elgondolkodnod:
Onkyo TX-SR307 -
szeker
tag
válasz
Mustármag #12113 üzenetére
Ha csak 50 ezred van erősítőre akkor ajánlóm a Jvc rx 5062s nem olyan rossz erősítő nekem több mint 2 évig használtam semmi probléma nem volt vele csak kb 2 hónapja lesett sajnos. Nekem tetszett a hangja vagy azért mert megszoktam de a beállításon is függ szerintem erről ennyit.Amúgy ha 5ezer ft vagy 10ezerel akkor tudnál venni pioneer vsx 519-et.
-
válasz
Mustármag #12105 üzenetére
Nézd, én is egy Yamaha HTR-6230-as erősítőt nézegettem, amikor a rendszeremet kezdtem el tervezni és idővel egyre feljebb és feljebb mentem, ahogy mélyebben elmerültem a témában és végül nem egy 50 rongyos erősítőt vettem, hanem egy 150 rongyosat, Denon AVR-1910. Ráadásul ez a kategória számít "belépő" szintnek, mert ezzel már úgy ahogy lehet kezdeni valamit. Ahogy nézegettem én is anno, minden ami 100 rongy alatt van, azok több sebből véreztek, vagy ezt nem tudták vagy azt nem... Érdemes inkább gyűjteni, mert ha a legolcsóbbat veszi meg az ember, akkor hamar elmehet a kedve az egésztől, mert nem lesz igazi az élmény.
Üdv,
Vik -
hakos1987
őstag
válasz
Mustármag #12105 üzenetére
én garival vettem használtan, minden tökéletes és 50+45-ből megúsztam azt a dolgot, amire szerintem Neked is szükséged volna. Szerintem nézz egy Harman Kardon AVR 130 vagy 132-es erősítőt, 40 körül találsz is, valamint itt van egy ilyen JBL: [link]
szerintem árban egész baráti, és hidd el, szerintem aki ilyet vesz, nem hajtja szét, ha meg igen, kérj rá ,,próbagarit", vagyis megveszed, kipróbálod, ha nem tetszik, visszaveszi (sztem erre csak ritka esetbe kerül sor)...
erősítőre persze sok más alternatíva van ebben az árkategóriában, én a kinézete miatt is döntöttem a 132-es mellett, meg a tesztben leírtak alapján. Teljesítménnyel sincs gond, nyugi! -
vtechun
veterán
válasz
Mustármag #12097 üzenetére
ha nem kell hdmi akkor vedd meg ezt, ez nem rossz : Marantz sr-4200
-
vtechun
veterán
válasz
Mustármag #12094 üzenetére
hát akkor vegyél egy valamilyen Onkyo, Harman Kardon, Denon, Yamaha, stb erősítőt, meg 100-150 ezer körül hangszórókat meg mélynyomót még kb 60 ezerért és máris készen vagy.
hangszett : 90 ezer : mission mv8 cinemapack, mélynyomó Polkaudio PSW 110, ennyi. Onkyobol meg ami jó árérték arány az 508-as
szerintem
-
Vidala
senior tag
válasz
Mustármag #12051 üzenetére
Újonnan nem fogsz 50K alatt korrekt erősítőt találni, ellenben szvsz érdemes használtat keresni. A Sony-val általában van egy "kis" gond, ugyanúgy, mint a többi hasonló "mindent gyártó" céggel (Samsung, LG, JVC stb.). Ezek igazi tömegcikkek náluk, amik teszik a dolgukat, de összehasonlítva az erre specializálódott gyártók termékeivel, általában súlyosan elvéreznek - egtöbbször hangminőség terén - ami ugye a lényeg lenne.
Ha visszaolvasol picit (vagy az 1.hsz-t), nem véletlen miért a következő nevek pörögnek: Denon, Onkyo, Harman/Kardon, NAD, Arcam, Marantz, Cambridge Audio, Yamaha stb-stb.
Ezek közül csemegézz. -
hakos1987
őstag
válasz
Mustármag #12076 üzenetére
Pont most tettem szert én is egy JBL SCS-178-ra HK AVR-132 erősítővel. Használtan találtam JBl-t 45-ért expressz.hu-n. Valahol láttam még ennyiért, szerintem érdemes ott is körbenézned. Szerintem ehhez a hangfal-szetthez fölösleges komolyabb erősítőt venni, esetleg ha később lecseréled a hangfalakat, vagy kell olyan extra (pl. HDMI...).
Én összességébe teljesen elégedett vagyok ezzel a két cuccal, én is azt a tesztet lestem, amelyiket Te is linkelted följebb, no meg itt ajánlották. Az erősítőt pedig 50-ért sikerült amúgy megvennem, szintén használtan. Így ennyi pénzből szerintem egész jó dolgokat sikerült vennem, Nekem tetszik, így utólag se néznék mást (csak ha több pénzem lenne rá)
Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest