- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
ez érdekes,mert a hdmi oldalán a nyitólapon átvan húzva az 1.4,ugyanakkor meg egy másik linken meg taglalja az 1.4 funkcióit
most akkor hogy is van ez?
de nem is ez a lényeg,az erősítőkön is 1.4a felirat van,hogy megy a 3D-rajta,szóval akkor most van vagy nincs 1.4,ez itt a kérdés -
kenand
veterán
Rendben
De egy mérsékelt árú gyári kombóhoz mint Onkyo AVX 390, Pioneer HTP 101 csak nagyon picurka hangszórókat adnak, annál csak jobbak nem?
Pioneer csomagban legalább aktív sub van (bár abból nekem is van egy Philips ideiglenesen megfelelne az is)
De az erősítő szimpatikusabb lenne az Onkyo 309, ahhoz iphone-t is tudok kötni.
Még egy két helyen kapható az Onkyo TX-Sr 309, elfogadható áron, volt jó csomagban is (nem mini hangfalakkal), de már nincs.Szóval az Onkyohoz keresnék hangfalat
-
skoos
őstag
ilyenem van 50"os HDready panához. Eddig elvitt mindent, de nem tudom mit látnék, ha 3x ennyit költöttem volna...
-
bajnokpityu
félisten
hmm, rákeresve a hosszra, ezt találtam wikin:
"Although no maximum length for an HDMI cable is specified, signal attenuation (dependent on the cable's construction quality and conducting materials) limits usable lengths in practice.[65] HDMI 1.3 defines two cable categories: Category 1-certified cables, which have been tested at 74.5 MHz (which would include resolutions such as 720p60 and 1080i60), and Category 2-certified cables, which have been tested at 340 MHz (which would include resolutions such as 1080p60 and 2160p30).[62][66][67] Category 1 HDMI cables are marketed as "Standard" and Category 2 HDMI cables as "High Speed".[1]
A cable of about 5 meters (16 ft) can be manufactured to Category 1 specifications easily and inexpensively by using 28 AWG (0.081 mm²) conductors.[65] With better quality construction and materials, including 24 AWG (0.205 mm²) conductors, an HDMI cable can reach lengths of up to 15 meters (49 ft).[6"
szóval a high speed kéne+jó kábel felépítés,és még ekkor sem biztos nagy távolságon az átvitel.
-
Patice
nagyúr
Én nem a verziókhoz kötöm a HDMI kábelek minősítését, hanem az átviteli sebességük alapján jellemezném őket.
Az "1.4-es kábel" nekem azt jelenti, hogy "1.4 certified" azaz képes megbirkózni a 3D tartalmak nagy sávszélesség igényével, meg minden más egyéb adatfolyammal, ami szaladgálni akar a képek mellett.
Ezt egy jó vezetővel szerelt "1.3 certified" is tudja szerintem teljesíteni. Gondolom láttál rá példát.
Profigold-ék meg akkor szimplán átk...rtak.
-
Patice
nagyúr
Akkor úgy látszik, hogy belefutottál egy olyan kábelbe, ami még "csak" 1.4 előírásoknak megfelelően készült (HDMI 1.4 - 2009.05.28). Utána jött 2010-ben a HDMI 1.4a szabvány (2010.03.04), talán ez lehet a gond. Nem irigyellek.
Hát ha minden jól lett számolva a szubbal kapcsolatban, akkor szerintem a lehető legnagyobb átmérőjű cső kerüljön bele, ami elfér a dobozban. (Nagyon közel azért ne legyen a vége a szemközti falhoz)
-
Patice
nagyúr
Nem is akarom megkérdőjelezni a program eredményeit, itt inkább olyasmire gondoltam, hogy egyes programok megengedik, hogy a doboz méretébe belenyúljon az ember és akkor újra tudja számolni az értékeket, max. figyelmeztet, hogy az új eredmények közül melyik nem lesz kivitelezhető Pl. a reflexcső hossza olyan hosszúra adódna, hogy az nem férne bele a dobozba hajtogatás, trükközés nélkül.
-
ZolikaE46
senior tag
"de ha inkább zenére és abból is a tücc tücc akkor Onkyo"
Igen ez így elég két értelmű, de ott van benne a tücc tücc.Utána már kifejtettem, hogy igazából mit szerettem volna! Itt a tücc tücc volt a lényeg.
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de H/K lassan elvérzik nem? ...mert a házi moziik piacán annyira nem tudott betörni és most már a garancia is érdekes megoldásokat talál, mert állítólag a kinti cég már nem veszi fel a telefont meg ilyenek... Mondjuk ezt csak hallottam cáfoljátok meg ha nem így van!
-
Dorian
félisten
Na igen, ez így ebben a formában valóban semennyire sem igaz.
Béci, szerinted filmek tekintetében a Denon2809 helyett egy H/K 360 többet ad? Vagy a 4xx a versenytársa? Most, hogy zenére van külön sztereó rendszerem, kezd érdekelni a csimbumm filmhatásHa van kísérletező kedvű Bp-i fórumtárs, aki 355-360-as H/K-val bír és szívesen cserélne velem mondjuk 1 hónapra, akkor privi.
-
ZolikaE46
senior tag
Nem tudom jól értelmezted e amit írtam, mert egy kicsit össze vissza lett. A lényeg, hogy a Denon inkább klasszikus zenére való az Onkyo meg jobb volt tücc tüccbe. Ez az összehasonlítás a Denon 1912re és az Onkyo TX-NR609-re vonatkozik a 2312 már jobb volt jóval! mint a 609! Remélem így már értesz!
220K, de mind1! Tudtommal nem használt erősítőket nézünk... másrészt hiába jobb hangzásba a 3-4 éves mikor tudásba már elmaradnak..., de ez az én szubjektív véleményem ennyi!
(#48860)Dorian: Köszönöm!
-
ovecs
senior tag
Az enyem is zart doboz, nincsen rajta reflexcso. Megforditottam, most nem a fal fele sugorz a lada, tesztelem igy 1-2 hetig. Oszinten szolva en eddig is nagyon emg voltam elegedve a hangjaval, sot barki aki eddig nalunk jart (vagy csak nem merik megmondani
)
Na majd beszamolok, hogy van -e valtozas....
-
ovecs
senior tag
-
NaLiN
csendes tag
Megnéztem, van az alaplapi hangkártyának SPDIF kimenete. Időközben ugyanezen a fórumon találtam is infót róla, hogy az SPDIF kimenet használatakor elviekben nem gond, ha alaplapi a hangkártya, nem lesz minőségromlás elviekben. Gondolom azért, mert nem kell konvertálni a hangot az olcsó konverterekkel, ami az ilyen kártyákon van. Tehát elviekben nem gond, ha nem HDMI-t használok.
-
NaLiN
csendes tag
Jogos, a HDMI-s erősítő csatlakozás lehetőségéről most kezdek egyáltalán tudomást venni. Ahogy elnéztem viszont, a 435-ös nem rendelkezik HDMI csatolóval, tehát ott S/PDIF-et kellene használnom, de ugye az integrált hangkártyát ki szeretném kerülni, mert silány a minősége. Tehát akkor "jobb" erősítő után kell néznem, ha jól értem.
-
NaLiN
csendes tag
Köszi a gyors választ BBéci!
Milyen módon lehetne megoldani az 5.1-es hangot? Két erősítővel szemezgettem eddig:
1. Harman Kardon AVR-435
2. Onkyo TX-SR 505EA felállás a következő: a szobában, ahol a TV van, van egy HTPC wifi kapcsolattal, ami össze van kötbe a Samsung PS51550D TV-vel HDMI kábelen. A hangkártyája egy integrált 7.1-es rendszer, amit nem szívesen használnék. A terv szerint a Mission rendszert használnám a fenti erősítők egyikével. Mit javasolsz? Ez esetben nem a TV wifijét használnám, hanem a HTPC lenne a jelforrás. Azért gondoltam, hogy a TV wifi-jét használnám, mert azzal kiiktathatnám a HTPC-t, hogy ne egye az áramot.
-
geri788
tag
Köszi az infokat,a mélynyomóhoz természetesen rca van behuzva.Lehet hogy frontnak akkor álló lesz csak akkor át kell rendeznem egy kicsit a szobát.Erösitö terén segithetnétek,ahogyan olvasgattam a forumot,három erösitö jöhet szóba, Onkyo tx sr 876,Denon avr2311 és a marantz sr 6004.Mint mondtam házimozizni és zenét hallgatni egyaránt használnám.Hol lehet öket megvásárolni,használtan csak??..vagy létezik még új?Segitségeteket és válaszotokat elöre is köszi.
-
raycoon
tag
Nos, az a probléma, hogy raknám én közelebb is egymáshoz, de nem tudom.. A jobb oldallal még nem lenne probléma, de a falközép, ahol minden cucc van durván 120 centi és onnan balra kb 2-2,5 méteres átjáró van az étkezőbe. Így esélytelen a dolog, mert pont a közepére kellene tennem. A másik megoldás, hogy a falközépen lévő szett két oldalára kerül, de akkor meg kb 120-130 centi lenne a távolság, ami meg nagyon közel van. Mi meg kb 4-5 méterre ülünk.
Más: köszönöm a többieknek a kábel kötési ötleteket. Ilyenben gondolkodtam én is.
-
Tamoo
nagyúr
"Eszedbe ne jusson megvenni az a Pio szutykot, levélnehezéknek való!"
Ezt nekem is írhattad volna anno.
Viszont annyira nem bánom, hogy megvettem, mert a bögrék eladása után jobban jöttem ki, mintha megvettem volna az erősítőt külön. (akkor meg több pénzt úgysem szántam volna erősítőre) A hiba mondjuk ott van, hogy már most a cserén töröm a fejem.(#48271) Sanci38: köszi
-
raycoon
tag
Kb 5 méterre lesznek egymástól. Nem teljesen középen van a fali csatlakozó, így az egyiktől kb 3 méterre van. A fali csatlakozó kb 30-40 centi magasan van, szóval ez rájön kétszer, plusz a ráhagyás..
Tényleg van hallható különbség egy 2.5-s és egy 4-es kábel között? Vagy azt már csak a high-end kategória kéri?
(#48256) krenkoka Ezen gondolkodom én is, de még nem tudom, hogy hogyan lehetne szépen megoldani.. Majd körbe lesek milyen takaró lap van a Legrand-hoz..
-
holodp
aktív tag
Igen, van mélyláda. Beállítottam a frontot-surroundot 90 Hz-re, centert 100 Hz-re. Fura, hogy ezt rosszul mérte be, mert a távolságokat szinte centire pontosan megadta.
Nem tudom, mi zavarhatta. Nem volt semmi bekapcsolva, csak a TV. De csinált még fura dolgot, mérésnél néha kiírta, hogy nem érzékeli vagy a mikrofont, vagy valamelyik hangszórót. Aztán újraindítottam, akkor meg simán ment tovább. Na mindegy...
Jah, és egyébként a Dynamic EQ-nál is fura dB értékeket ír.
Csináljam újra az egészet? -
törölt tag
Tudom, neked több a tapasztalatod, de kíváncsi lennék, milyen varázsszert dobtak be az interferencia ellen? Hány hangszóróból választhatták ki azt a hármat? Én akkor is jobban szeretem, ha nem ennyire borsos az árcédula, s a doboz reprodukálja a hangot, (zenét), s nem előállítja.
(#48056) Egy jó állvány sokat dobhat a hangképen, s az sem mindegy, hová teszed a dobozt. A kicsiket érdemes kissé rátolni a falra.
-
Arnee01
csendes tag
Az alábbi elrendezésről van szó:
- kékek az első hangfalak + center
- pirosak lennének a hátsók
- narancs pedig az ülőgarnitúraszerk: nem sikerült rendesen a linkelés, sorry
-
-
raycoon
tag
Dali C2 két utas, az ES30 3 utas. Nem értek hozzá, számít ez valamit?
(#47933) bajnokpityu (#47936) Tomics Köszi.. (Egyébként a használthoz: a számítástechnikában a kondik pár év alatt szétszáradnak, kipukkannak. Az erősítőknél is lehet ilyen, nem? Ezt tuti nem látod kívülről, de időzített bomba.)
-
-
T-Tboy
tag
Na jó, de mint írja még erősítőre sem sok pénzt tudna szánni. Akkor szerinted lesz "200A-es stabilizált táp, Optima akksi és 1F-os kondi" a leendő autós erősítő elé kötve?
Nem hinném. Gondolom aksitöltőre köti majd vagy egy aksira és had szóljon.
Én nem tennék ilyet a szobámba. Összevisszaság csak. -
-
bajnokpityu
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Hegesztés topic
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS RT-AC68U
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Eladó Harman Kardon 2.1 BDS270 házimozi rendszer
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest