- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Termi16
őstag
Ehhez annyit fűznék hozzá ,hogy unokatesóm vett a kocsijába 100e Ft körül hangcuccot, többet nem tudok róla. Nekem akkoriban 80e Ft-os Jamo S418-as szettem volt itthon egy kb 50-60e Ft-os Yamaha erősítővel. A srác nem tudott betelni az én rendszerem hangjával, agyon dícsérte, hetente hívogatott utána, hogy nem akarom-e eladni...
A kocsijában lévőt meg szídta mint a bokrot.Ehhez képest átjött, mikor már a H/K cuccom volt meg a JBL szettel, és megintcsak leesett az álla, a következő reakciója már az volt, hogy az a Jamo szett valahogy mégse volt olyan jó, pedig ő el volt tőle ájulva.
Szóval igen, aki nincs benne a témában, nem hallott még komoly rendszert, annak egy legolcsóbb belépőszintű valami is komoly mámort tud okozni, mivel nem a hibákat fogja keresni, hanem az új élményre koncentrál.
-
törölt tag
Méllynyomót próbálgatással szoktuk meghatározni a helyét de a faltól kb 1 méterre kell tenni mert minél közelebb tolod egy falhoz annál nagyobb az erősitési tényezője az alacsony frekvenciákon, ha két fal határolja akkor 4 szeresen lesz az erősités, ráadásul hamnarabbb létrejön un. állóhullám ami a szobával megegyező frekvenciának felel meg. Igy kialakult állóhullám eseténmegtörténhet hogy a mély is rosszul szól és a centert se érted/hallod jól ,míg pl a szobában tartózkodók hangosságra és fejfájásra panaszkodnak.
Ami a föld felé néz az úgy van kialakitva, ami viszont nem, annak feléd kell néznie a hangsugárzónak. -
BBéci
legenda
-
törölt tag
Hát én konyítanékde csak nagyon-nagyon picit hozzá (messze nem annyit mint Béci vagy muzsikpeti), de először is: vegyük a csatlakozást mire kötnéd? Ha ven az erősítődön Phono bemenet oda kell kötni, ha nem akkor előerősitőt(un.RIAA korrektort) kell venned és azzal kel bekötni vonalszintű bemenetre.
Azután: szijhajtásút kaphatsz annyiért éés csak olcsót/bóvlit, és ha veszel venned kell hozzá tűt rendszeresen és hangszedőt.Meg kell nézned(ha használtan veszed) hogy nem-e kotyog a csapágya,és jó-e a korongja,hangszedőkarja. Általánosságban el lehet róluk mondani hogy minél nehezebb a tányér és minél stabilab az alátámasztás,annál jobb. -
törölt tag
-
ovecs
senior tag
Na szoval, az alatta levo csatiba bedugva is szol a melylada, ezert visszaraktam az Y kabelt, es bedugtam mind2-be
Megneztunk 1 akciofilmet, es hala az egnek a felesegem is elegedett a hangzassal, szoval nem fogom kapni az ivet, hogy "mar megint mire koltotted a penzt salalalaaaaa"
-
törölt tag
Nem hiszem,egy vonali bemenetnek mindenképp elégnek kell lennie... Még akkor is,ha kettő IN lenne, akkor a mono vagy a left feliratba kell dugnod. Amit képet te linkeltél,azon is csak 1 RCA van.
Olyannal is találkoztam már, amelynek 2 RCA van, és az egyik IN (be) másik OUT (ki) volt.
Szerintem ne bántsd azt a dugót,vagy biztositék,vagy feszültségállitó lehet alatta: tul közel van a táphoz arra hogy bármiféle bemenet vagy hasonló legyen. -
törölt tag
HA a subwoofre Yes-en van elméletileg müködn kellene. 80Hz-ra állitsd a frekvenciát. Legfelső subwooferbe kel dugni és subwoofer input-ba a másikat és lehetőleg egyszálast használj,nem kell az Y. Az MNC--ben tekerd a frekvenciát és a hangerőt is kb. fél-háromnegyed közé,mivel szerintem mindkét érték elég alacsonyan van a kép szerint. Még esetleg emelheted a sub hangerejét a Denon menüjében ott ahol a hangfalak erősségét állithatod, teszthanggal tudod ellenőrizni a hang meglétét.
Közben Hackeeeee gyorsabb volt. -
hackeeeee
Jómunkásember
Az MNC-n a vágási frekit tekerd max-ra, denon-ban pedig állítsd a crossover freq-t 80, vagy 100-ra. (ha jól látom akkor külön álló doboz a ládád, csak "házi"
)
És, a hangerőt is szerintem olyan 3/4-g tekerheted nyugodtan, ha sok, akkor úgy kb. félig. A Denon-ban pedig a +db-kkel tudsz játszani
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
PCM az kikódolt,tömöritetlen hangformátum mig amit te szeretnél,az nem PCM hanem Dolby Digital. És ezek átmennek 5,vagy akár 6.1-ben is az optikain. És a PC-ről is ugyanez a helyzet.
Tehát nyugodtan megveheted a készülékeket,tévét,vinyót,pc-t, és hozzájuk a megfelelő toslink kábeleket,Denonodra rákötve simán fogsz 5.1-et kapni.
Megjegyzés: esetleg a tévéd valószinűleg nem fogja tudni a DTS-t, tehát a Dts hangú müsoranyagaidat PC-ről küld ki a denonodra.
Wondercsabo kérdése nem a te helyzetedre vonatkozott. -
jos3ph
tag
Nekem nagyon régen MAGNAT-om volt sztereóba kötve, egy KENWOOD erősítővel. Amit a linkben írnak paramétereket, az csak parasztvakítás! Arra, hogy valaki elinduljon a hifi vonalon, arra tökéletes, de ne várj tőle csodát. Az , hogy 75-be kapsz ládát, centert, frontot, háttere, az tök jó, de mondom, csodákat nem művel. Ha komolyabb hangzásra vágysz akkor egy picit talán többet szánj rá.
-
nebulo5
senior tag
Szerintem bölcsen döntöttél.
Biztosan lesz még a témához hozzászóló, és majd a véleményem ellenkezőjét állítja...
(talán éppen neki is egy 8-as vagy 10-es vödörfödél mélynyomója van.) És meggyőző érvekkel állítja, hogy nála minden rendben van hangügyileg...
Ezért nagyon fontos az a tény, amit már unalomig elismételtek ezen a fórumon (is):
Hallgasd meg személyesen amit venni szeretnél!!! -
nebulo5
senior tag
Neked jó vétel lenne "potom 10k -ért".... mert még nem ismered a dobozt.
Az eladónak pedig "legalább ennyit visszanyer a hibás befektetésén"...
A minőségért használt állapotban is "áldozni" kell.
De ha azt a nézőpontot ápolod, hogy: olcsó és zajt is kelt, akkor vedd csak meg.
Véleményt kértél. Kaptál 2 negatívot. Döntsd el. -
nebulo5
senior tag
Havernak volt egy ilyen, mert akkor még "vödörfödél" fan volt. Semmire sem volt jó, ezért beújított egy 10-re! De kb. fél év után azon is túladott. Hallani a levegő fújását üzem közben, a mélyei túl feszesek. Kb. 45 - 50 % terhelésnél képes torzítani.
Szerintem, egy teljesen félresikerült modell. -
Dorian
félisten
Izé. Mainstream - Rammstein nem teljesen ugyanaz
Akkor neked megfelelő lesz ez a készülék.(#35384) Thuglife:
Nem korfüggő ez, az emberek túlnyomó többségét egyszerűen nem érdekli a hangminőség-téma (ill. olyan szinten, hogy ne búgjon, ne recsegjen), legyen 55, 30 vagy 20 éves. El kell fogadni, hogy nem mindenki olyan hangbuzi, mint mi -
törölt tag
Igen rá a válasz,jó lesz a jel minősége és ki tudod tolni az optikain(OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT) jelet akár DD,akárt DTS,feltéve ha a tévéd is felismeri.Fel tudod a optical in-be Toslink vagy optikai kábellel kötni mindegyik AV receiverre vagy komponensekből álló erősitőre és néhány egydobozosra is. Külső médiajátszót inkább a beépitett lejátszó fogyatékosságai miatt kell venned. De az egydobozosokr csak egy forrást köthetsz.
-
-
BBéci
legenda
Akkor nyilván az erősítő is a tévéállványon lesz. Ha képes vagy minden filmnézéshez 20-25 kilós állódobozokat pakolgatni és pontosan, centire ugyanoda állítani, akkor működhet.
Egy valamirevaló, de még belépő kategóriás (új) erősítő 70000 forint, a hozzáillő 5.1 hangdobozszett 180-190000. Ilyesmit kellene találnod használtan. A kábelezésről sem szabad elfeledkezni, az legalább a fenti összeg 10 %-a.(#35197) Sanci38
Az álló frontsugárzós? -
BBéci
legenda
Néhány megjegyzés: a tévédben van médialejátszó, annál többet csak a különálló céleszközök tudnak.
Ha a tévé helyét változtatod, a front és centersugárzóknak is menni kell vele együtt, az viszont csaknem kivitelezhetetlen.
Nem csak operához kell jó hangminőség.
25 négyzetméterre már ajánlott álló frontsugárzókat használni! -
dabadab
titán
30k-ert csak botranyosan rossz cuccok vannak. Ennyibol nem lehet kihozni 5+1 hangdobozt, erositot meg lejatszot barmi emberi minosegben.
Ha nagyon keves penzed van, akkor minden bizonnyal jobban jarsz egy DVD lejatszo + 2.0 v 2.1 parositassal (bar szerintem az egesz 30k-t csak az utobbira kellene kolteni, hogy vmi vallalhato darabot kapjal, de itt igazan neked kell donteni hallgatozas utan)
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55Q70DAT)140 Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest