- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
holodp
aktív tag
válasz
tobias40 #49398 üzenetére
Biztosan jönnek majd nálam okosabbak ezen a téren és ajánlanak ők is.
Azt szokták mondani, hogy hangszórókból ugyanabból a szériából vásárolj szettbe.
Vásárlásnál az eladót kell nagyon megnézni (amennyiben már nincs garancia a cuccra), az látszik valakin, hogy mennyire vigyáz a dolgaira, mennyire közlékeny. Használtat természetesen csak úgy vegyél, hogy megnézed, meghallgatod az árut, mielőtt elvinnéd.Ha 150 alatt akarod megúszni, akkor ginolától itt a fórumon megveheted a cuccait.
Erősítő
Hangszórók
Részleteket vele biztosan meg tudod beszélni.Polk Audiot is szokták errefelé ajánlani.
Másik erősítő
Még egy (bár ez nem tud HDMI-t és HD hangokatElsőre ezeket találtam, de többiek is biztos ajánlanak majd, ha lesz idejük, mondanak véleményt, stb.
Érdemes lehet várni is, mindig van néhány nagyon jó ajánlat a használtpiacon, ha ezek közt nincs szimpatikus. -
holodp
aktív tag
válasz
tobias40 #49391 üzenetére
Hát ebben az árkategóriában olyat nem kapsz, amin igazán kijönnek a TrueHD, meg a DTS-HD hangok (az gondolom 200e felett kezdődik), de a többit persze viszik.
Kell HDMI csatlakozó az erősítőre?
Állót vagy polcsugárzót szeretnél?
Egyszerre akarod megvenni, vagy először elég lenne a front+center, később hátterek, mélyláda? -
holodp
aktív tag
Egyelőre sajnos ennyim volt rá.
Úgy voltam vele, hogy később, ha lesz lehetőség, majd kap jobb hangszórókat. De csupa jót olvastam a JBL-ről, és jó áron sikerült beszereznem. Nem is csalódtam benne, panelbe most még jó ez, így is félek néha, hogy feldörömbölnek majd, pedig nem hallgatom hangosan. -
holodp
aktív tag
válasz
tobias40 #49380 üzenetére
Azt felejtsd el.
Én egy hónapja vettem használtan egy Denon Avr-1610-est, meg hozzá újonnan egy JBL SCS178-at. Össze sem hasonlítható a kettő, pedig hát ez még tényleg csak az abszolút belépő kategória. A kettő összesen 115 ezer Ft volt.
A helyedben használtak között nézelődnék. Lehet kapni jó, esetleg még garanciális hangfalakat és erősítőket kedvező áron. És ezek nem kopnak úgy az évek alatt, mint egy telefon, szóval nem kell félni az 1 éves modellektől. -
holodp
aktív tag
válasz
feketeibiza #49196 üzenetére
Nincs okom kötekedni.
Természetesen ki lehet szűrni, de zavaró.
Nem az ékezetek hiánya zavar, inkább, hogy a "nem" szót általában nem írod külön, meg az igekötők is rosszul vannak tagolva.
Ne hagyjuk már meghalni szép nyelvünket.
Na, többet nem írok ezzel kapcsolatban, ígérem. -
holodp
aktív tag
válasz
feketeibiza #49173 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de nem figyelnél kicsit oda a helyesírásodra?
Rossz így olvasni, és ennek előbb vagy utóbb általában az a következménye, hogy nem olvassák el, amit írsz, és így esetleg nem kapsz választ kérdéseidre. -
holodp
aktív tag
Igen, van mélyláda. Beállítottam a frontot-surroundot 90 Hz-re, centert 100 Hz-re. Fura, hogy ezt rosszul mérte be, mert a távolságokat szinte centire pontosan megadta.
Nem tudom, mi zavarhatta. Nem volt semmi bekapcsolva, csak a TV. De csinált még fura dolgot, mérésnél néha kiírta, hogy nem érzékeli vagy a mikrofont, vagy valamelyik hangszórót. Aztán újraindítottam, akkor meg simán ment tovább. Na mindegy...
Jah, és egyébként a Dynamic EQ-nál is fura dB értékeket ír.
Csináljam újra az egészet? -
holodp
aktív tag
Megcsináltam végre a mikrofonos bemérést a rendszeren (Denon 1610- JBL SCS178), és a keresztváltóra ezeket adta:
Front: 40 Hz
Center: 40 Hz
Surround: 60 Hz
Ez nekem azért furcsa, mert a hangszórók leírása szerint a frekvenciatartományok:
Center: 100 Hz-22 kHz
Szatellitek: 90Hz - 22kHzNem lesz így majd "lyuk" 70-90 Hz-ig? Vagy jó ez így és ne piszkáljam?
-
holodp
aktív tag
válasz
vendingo #47705 üzenetére
Én a helyedben nem paráznék a használt cucctól. Én 60e Forintért vettem egy fél éves erősítőt, új korában 120-150 rongy volt (Denon 1610). Semmi baja nincs, egy darab karc sincs rajta. Csak ki kell várni az ajánlatokat, mindig van best buy. És bármelyik eladó megengedi, hogy meghallgasd a cuccot, normálisabbak még garanciát is vállalnak érte.
-
holodp
aktív tag
No, be lett szerelve a szettem.
A bemérést még nem csináltam meg, mert nem volt rá alkalmam.
Az beállítja magának a keresztváltót is, meg a mélynyomó hangerejét is? Csak mert a hangfalak leírásában az van, hogy a basszus hangerejét vegyem maxra és az erősítő majd beállítja magának. De ha meg teljesen maxra veszem, akkor alapjáraton is búg egy kicsit, és az kicsit zavar.
Rákötöttem PC-re is videókártyán keresztül (tud továbbítani HD hangokat is), jön is a hang, de az erősítő kijelzőjén nem kéne megjelennie például a Dolby Digital feliratnak? Annyit ír ki, hogy Multi IN, akármit játszok le. -
holodp
aktív tag
Ha az asztali számítógépet akarom rákötni az erősítőre, akkor inkább koax kábellel, vagy optikaival tegyem? 5 méteres kell hozzá, ez biztos. Árban és minőségben van különbség?
Sajna csak alaplapi hangkártya, de ha mondjuk meg lehet oldani a Passthrought, akkor is gyenge lenne a minőség? -
holodp
aktív tag
Nem tudtok olyan helyet Budapesten (lehetőleg a Hungária körúton belül), ahol hétvégén is lehet kapni Sub kábelt? Ma voltam a westendben a media marktban, de ott csak ilyen Y Sub meg stereo RCA kapható márkásabbakból (Inakustik), Hamát meg azért mégsem szívesen vennék erre a célra. Gondolom a plázák nagyobb boltjai nyitva vannak vasárnap is, de nem tudom, hogy valamelyikben lehet-e egyáltalán kapni.
-
holodp
aktív tag
Oké, akkor én is megpróbálkozom majd ezzel a lehetőséggel.
Hátsó hangszórókhoz ezek szerint elég a másfeles?
Arra még nem kaptam választ, hogy a sub-ot milyen kábellel kössem rá az erősítőre.
így néz ki a hátulja a ládának, az erősítő meg Denon 1610.
Ilyen Y RCA Sub kábellel kellene? Tehát az Y alja megy az erősítőn a PRE Outba, a két csúcsa pedig a láda LINE LEVEL In-nél a L és R-ba? -
holodp
aktív tag
Köszi!
És kell neki a 2,5 mm, vagy elég lenne a 1,5?
A Kácsa Audio kábelei nem jók?
Pl ez 150 Ft-tal olcsóbb méterenként, mint az Inakustik.
Akkor sima RCA dugaszt beledugom a PRE Out kimenetbe, a ládán pedig az LFE feliratúba? Gondolom itt is hangszórókábelt kell használni, csak RCA csatlakozóval ugye?Közben eszembe jutott, hogy kell vennem még egy HDMI kábelt is. Abban mennyire magas árig érdemes elmenni? Korábban valahol azt olvastam, hogy mivel digitális jelek mennek rajta, így annyira nem lényeges, hogy mennyire drága a kábel. Egy ilyen pl megfelelő? A lejátszótól az erősítőig vezetném ezzel.
-
holodp
aktív tag
Úgy néz ki, hogy szombaton lesz egy Denon 1610 a JBL 178 mellé.
A kérdésem a bekötéssel kapcsolatban lenne. A hangfalakhoz adtak kábelt, de azt gondolom alapból jobbra kéne cserélnem, de gőzöm sincs, hogy milyet kéne.
A másik a csatlakozó. A hangfalakon valamilyen csavar van, lehet, hogy arra nem is kell csatlakozó? Az erősítő felől viszont ötletem sincs, mivel azt még nem is láttam.
Végül pedig a mélyláda. Melyik csatlakozókat használjam? Az erősítőn gondolom a PRE OUT-ba kell dugni (viszont nem tudom, hogy az milyen típusú csatlakozó), a ládán ellenben nem tudom, hogy melyik micsoda.
Segítsetek kérlek! -
-
holodp
aktív tag
Helló, újabb hirdetéseket találtam, és ezáltal újabb kérdés merült fel.
Ugye korábban feldobtam a Denon 1610-et 60 ezerért, most találtam Onkyo TX-SR606-ot is 70 ezer Ft-ért, vagy Denon 1612 körülbelül 80 ezer Ft. Megéri a +10 ill +20 ezer forint?
Ugye az Onkyo is tud HDMI-ről hangot szedni?
A 1612-es mennyivel jobb, mint mondjuk a 1610-es, vagy az Onkyo? -
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46531 üzenetére
Értem.
Hát, jelenleg van 2 DVD lejátszóm, de szerintem csak az egyiket fogom rákötni, optikaival vagy HDMI-vel, megy még rá a TV, de az szerintem analógon (nézegetem a 1610-es hátuljáról a képeket, de analóg bemenetek mellett a TV feliratot nem találom. Az gáz, ha pl a SAT/CBL aljzatba dugom bele a TV-ből kifelé jövő kábelt?), később egy Bluray lejátszót gondolom HDMI-n, meg esetleg még odébb a PC-t, de arról fogalmam sincs, hogy hogyan.
Szóval olyan sok analóg csati nem kell nekem, ez 3-4 eszköz, nem több.
Ehhez gondolom elég a 1610 hátulja. A JBL-t most vettem, úgyhogy egy darabig azért nem válnék meg tőle, de legalább ha már azt váltanám, akkor új erősítőt nem kéne venni hozzá. -
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46527 üzenetére
Miben válhat szükségessé?
Az SCS 178-cal nem tudom kihasználni a HD hangot?
MIben jobb a 1709 a 1610-nél?
Bocsánat a sok kérdésért, de tényleg kezdő vagyok, neten meg nincs konkrétan összehasonlítva a két erősítő.
Ha plusz funkciókat tud a 1610, hajlandó vagyok kiadni rá plusz 10-15 ezer HUFot. -
holodp
aktív tag
Na lehet, hogy mégis aktuális lesz a JBL SCS 178-hoz egy erősítő.
Melyiket ajánlanátok inkább?
Denon AVR 1610 60-65 ezer Ft
Denon AVR 1709 50 ezer Ft
Denon AVR 1311 75 ezer Ft (Erre az eladó azt írja, hogy van még rá 3 év gari is)Esetleg ugyanilyen árban van jobb is most?
Bluray lejátszót szeretnék majd rákötni, szóval jó lenne a HDMI csati rá.
Amúgy Vaterán és Expresszen mennyire éri meg szerintetek keresgélni? -
holodp
aktív tag
-
-
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46339 üzenetére
Hát nem zárkózom el a használttól sem, bár azoktól kicsit félek.. De ha van egy ellenállhatatlan, tuti ajánlat használtan, akkor jöhet.
Ha olyan a tudása, amivel a fentiek működnek, akkor jó a használt is.
Még annyi, hogy talán a PC-t is rákötném erősítőre, persze ahhoz először hangkártyát is vennék.
Médialejátszót nem akarok. -
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg jó áron hozzá tudok jutni egy JBL scs 178-hoz, és majd szeretnék hozzá venni egy erősítőt.
Szinte kizárólag filmezéshez (dvd, később bluray), valamint tv nézéshez használnám.
Kb 60-65 ezer körül szánnék erősítőre, ahogy elnéztem, ezek vannak:
Pioneer VSX-421
Yamaha RX-V371
olcsóbban még Pioneer VSX-420
Melyiket érné meg megvenni nekem?
Ha azt mondjátok, hogy nagyon megéri rátenni azt az 5000 Ft pluszt, akkor elgondolkodom az Onkyo TX-SR309-en is.
Olvasgattam, és volt itt szó Ohmokról, de sajnos nem igazán értek ezekhez.A JBL szett nem vágná tönkre egyik erősítőt sem?
A tv hangját HDMI-n keresztül rá tudom kötni az erősítőre?
Minden segítséget megköszönök, eddig egy Logi x-540-et hallgattam, szóval nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest