- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
NaLiN
csendes tag
válasz
t-bali3 #48884 üzenetére
Nincs rá 160-170k-m. Kedvezményesen lenne a 609-es Onkyo 125k, ami még mindig sok, de ilyen ajánlat esetén belemmennék. 100-110-nél többet most nem szívesen adnéké erősítőre, mivel a hangfalalakra már elszórtam a pénzem javát. Így is 4-szer többet szánok a szettre, mint amit eredetileg terveztem. Fél év koplalás következik.
-
NaLiN
csendes tag
válasz
t-bali3 #48884 üzenetére
Pontos százalékot én sem tudok, de az Onkyo-t 125-ért kapnám meg, ami úgye egy 160-as kategória. Remélhetőleg a HK-ból is hasonló menne le, de ez még nem 100%. Holnapra talán többet tudok majd. A 460-asban is van HDMI 1.4? Mert ez is szempont lenne. Egyébként 110-120k-nál nem szívesen költenék most többet erősítőre, mert a hangfalak elvitték a pénzem fél évre előre.
-
NaLiN
csendes tag
HK 360 használható HDMI-vel 3D kép továbbításra és HD hang megszólaltatására? A specifikációkban nem találok utalást a HDMI csatoló verziójára.
-
NaLiN
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat Uraim!
Sajnos 220.000,- forint az éppen 80.000,- forinttal több, mint 160.000,- forint, tehát az a kategória kölőve. Nem tücc-tüccre kell egyébként az erősítő, hanem egy Mission M34i szetthez szinte kifejezetten csak házimozi célra és kizárólag Onkyo és Harman Kardon választékból tudok elhozni. Tehát a kérdés az, hogy ha besétálnátok 160.000,- forinttal egy üzletbe, ahol csak HK és Onkyo erősítők vannak, akkor melyiket hoznátok el? Ha jól értem, egyiket sem, igaz?
-
NaLiN
csendes tag
Urak, Ha lenne 165.000,- forintotok és egy haverotok, aki olcsóbban szerez be nektek Onkyo vagy Harman Kardon erősítőt, akkor melyik típust választanátok? Úgy tűnik, hogy szert tehetnék egy erősítőre igen jó kedvezménnyel és van is elképzelés, hogy melyikre tenném le a voksot, de érdekelne a véleményetek, na meg az is, hogy miért választanátok azt, amit.
A lényeget majd lefelejtettem: Egy Mission M34 hangfalpárt hajtana.
-
NaLiN
csendes tag
Megnéztem, van az alaplapi hangkártyának SPDIF kimenete. Időközben ugyanezen a fórumon találtam is infót róla, hogy az SPDIF kimenet használatakor elviekben nem gond, ha alaplapi a hangkártya, nem lesz minőségromlás elviekben. Gondolom azért, mert nem kell konvertálni a hangot az olcsó konverterekkel, ami az ilyen kártyákon van. Tehát elviekben nem gond, ha nem HDMI-t használok.
-
NaLiN
csendes tag
Szerintetek az alábbiak közül melyik a nyerőbb vétel a Mission Cinema Pack 2-höz?
-
NaLiN
csendes tag
Jogos, a HDMI-s erősítő csatlakozás lehetőségéről most kezdek egyáltalán tudomást venni. Ahogy elnéztem viszont, a 435-ös nem rendelkezik HDMI csatolóval, tehát ott S/PDIF-et kellene használnom, de ugye az integrált hangkártyát ki szeretném kerülni, mert silány a minősége. Tehát akkor "jobb" erősítő után kell néznem, ha jól értem.
-
NaLiN
csendes tag
Köszi a gyors választ BBéci!
Milyen módon lehetne megoldani az 5.1-es hangot? Két erősítővel szemezgettem eddig:
1. Harman Kardon AVR-435
2. Onkyo TX-SR 505EA felállás a következő: a szobában, ahol a TV van, van egy HTPC wifi kapcsolattal, ami össze van kötbe a Samsung PS51550D TV-vel HDMI kábelen. A hangkártyája egy integrált 7.1-es rendszer, amit nem szívesen használnék. A terv szerint a Mission rendszert használnám a fenti erősítők egyikével. Mit javasolsz? Ez esetben nem a TV wifijét használnám, hanem a HTPC lenne a jelforrás. Azért gondoltam, hogy a TV wifi-jét használnám, mert azzal kiiktathatnám a HTPC-t, hogy ne egye az áramot.
-
NaLiN
csendes tag
Mission M33i 5.0 házimozi szettről kinek mi a véleménye? Amennyiben javasolt vétel, milyen erősítőt javasoltok hozzá innen?
Amire kellene: számítógépről wifin olvasnám a jelet egy Samsung PS51D55 TV-n, amiből optikai kábelen küldeném az 5.1-es hangot az erősítőbe, majd onnan tovább a Mission szettbe.
Ez a szett ugyan többe fáj, mint 120k, de nagyon úgy tűnik, hogy ezt a sportot nem lehet olcsón űzni.
-
NaLiN
csendes tag
válasz
bajnokpityu #48658 üzenetére
Zenehallgatásra ott van nekem a Behringer. Ezt a szettet kifejezetten filmnézésre használnám. Akkor azt hiszem, körbenézek AVX fórumon, hátha sikerül megfejtenem, hogy mit mivel érdemes használni. Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!
-
NaLiN
csendes tag
Ok, tehát akkor ha jól értem, a legjobb lesz, ha veszek egy igen jó 5.1-es erősítőt (amit majd nem akarok később lecserélni) és egy pár első hangfalat, ami passzol hozzá és szintén maradhat a későbbiekben. Ha még kijön a zsetonból, akkor esetleg egy 25-30 cm-es sub-ot még veszek hozzá és a többit (center, rear sugárzók) majd megveszem később. Ez szerintetek működőképes lehet?
-
NaLiN
csendes tag
Mármint 120k.
Kérdés: A center láda nagyon fontos házimozinál? Mert én nem ragaszkodnék hozzá. Tehát egy sub és 4 falra szerelhető ládával is beérném. Mint írtam, egy 18 nm-es szoba egyik felében lenne elhelyezve a setup, tehát olyan óriásit nem kell szólnia. Behringer Truth (belépő studió) monitorhoz szokott fülemnek leginkább a hang eredetisége és tisztasága lenne a fontos, nem a szomszédok riogatása.
-
NaLiN
csendes tag
Köszi az infókat Urak!
Tartottam tőle, hogy 20k nem lesz elég.
Az erősítő + 5.0 nem hangzik rosszul. A kérdés csak az, hogy mi legyen a koncepció. Tehát a tényleges setup milyen konkrét elemekből álljon össze? Az AVX fórumot mindjárt megskubizom, köszi a tippet! A Conceptnél mi jobbat tunátok ajánlani a kereten belül? Illetve az is kérdéses, hogy mit kell figyelembe vennem, amikor az erősítőhöz hangfalat választok? Mármint milyen technikai, vagy egyéb paramétereket?
-
NaLiN
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni egy kezdő szett elméleti összerakásához. Egy 3 * 5 méteres szoba egyik felében a hosszanti falon van egy televízióm, amihez szeretnék egy 5.1-es rendszert installálni. Elméletileg se DVD, se blu-ray lejátszóra nincs szükségem, mivel minden tartalmat számítógépről jelenítek meg egy HDMI kábel segítségével (a VGA kimenete HDMI). A maximális pénzmennyiség, amit el tudok költeni, kb. 120.000,- forint (ennél többet nem szívesen szánnék rá) és nem igazán tervezem, hogy a későbbiekben bővítsem a rendszert, ezért egy komplett rendszert szeretnék már most összerakni. Tudom, hogy ez igen csekély összeg, ezért nem várhatok nagy csodát. Semmi bajom a használt cuccokkal, tehát azok is szóbajöhetnek, viszont elképzelésem nincs, hogy ennyi pénzért mit és hogyan érdemes párosítani. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Tehát konkrét ötletekre és linkenkre lenne szükségem, hogy Ti mit és hogyan csinálnátok, illetve honnan szereznétek be.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, NaLiN
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest