- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Arcus77
csendes tag
válasz
raycoon #48257 üzenetére
Nálam úgy van megoldva TV aljzat, telefon aljzat és a hangfalak aljzata is, hogy csak a keret és a fedlap van felrakva, belülről üres és a csatlakozások helyén jönnek ki a vezetékek.
"A másik, hogy a 220-as konnektorok mellett vannak a hangfal csatlakozók is. Nem nagy részen futnak együtt, mert az áram felfele megy a hangfal kábelek lefele."
Nem számít az együtt futás, amennyiben külön csőben van vezetve a gyenge- és az erősáram
-
-
krenkoka
tag
válasz
raycoon #48243 üzenetére
Az aljzatban megy a csatorna amibe be fogod húzni? Mekkora a csatorna átmérője? Múltkor azt mondták itt a srácok, hogy nem célszerű a vasbeton környékén sem húzni, mert bezavarhat a mágneses tér. Nem tudom ki írta, de volt ilyen felvetés is. A csatlakozó, ha jól sejtem egyenértékű a toldással. Minden plusz toldás, csatlakozás ront a hangzáson. Szerintem szedd ki a csatlakozót, húzd ki a kábelt, és majd az állványban elrejted. Én legalábbis így csináltam.
-
krenkoka
tag
válasz
raycoon #48240 üzenetére
Hát, ha a falban össze-vissza tekereg, akkor centerrel együtt fog kelleni majd 50 méter. Múlt héten kábeleztem, szintén 4M távolság volt a surround meg az erősítő között. Nekem a falban elvezetve kellett a 30M. Ha mindegyikhez ugyanolyat szeretnél, akkor kell neked is simán 50 méter, de lehet keveset mondtam. Én ilyet vettem, szerintem át/érték arányban a legjobb.
Én úgy csináltam, hogy fogtam egy adag klasszik kötözőzsinórt, kihúztam a hangdobozokig és lemértem, hogy mennyi kábel kellene. Így elkerülheted, hogy kevesebbet, vagy többet veszel. Mert annál nincs idegesítőbb mikor rövidebb 1 M-rel -
Tomics
addikt
válasz
raycoon #47859 üzenetére
C2-nek a mélyei is elég jók (magasabb hangerőn) Denon 1604-el, szóval ezzel nincs gond. Mély hiánya inkább alacsonyabb hangerőn jelentkezik, illetve filmnézésnél a center elnyomja a frontok mélyeit (meg ugye alapból is halkabbak a frontok 5.0-ban), ezért kellene egy mélynyomó ami valszeg egy polk vagy egy proson lesz ha találok használtan a jövő hónapban. Nekem zenehallgatásra is megfelel stereo-ban. Ha te is polcsugárzókat tervezel front-nak ajánlom.
Igaz, viszonyítási alapom nincs mert ez az első komolyabb hangfalam+erősítőm, előtte egy philips minihifi volt. -
krenkoka
tag
válasz
raycoon #47088 üzenetére
Erre a vastag betonra már csak a járólap megy, a csövezés benne van. Azért lett ilyen vastag, mert a szintkülönbség kérte, és mert így volt egyszerűbb a padlófűtést "szabályozni". A lényeg, hogy így kihagytam sok sok száz ezrekért gépészeti anyagokat. Na, de a lényeg, hogy a padlószinten fog menni a kábel, majd az átjárót kikerüli azt annyi!.
-
törölt tag
válasz
raycoon #46843 üzenetére
Sztem a szolgáltatások mellett neked inkább a hangminőségnek kellene dönteni, mivel épp zenére is többet használnád. És a jó rendszernek az is az ismérve hogy nemcsak "döngetni tud" hanem pont hogy halkan is szépen,dinamikusan szól,és a párbeszédet is érthetően jeleniti meg, (ehhez a centersugárzó jó elhelyezése is szükséges). A H/K 255-260-ast nézd,de beleférhet a 360 (láttam 100-ért használtan nemrég az AVX-en). Zenére Denon AVR1911-et vagy Onkyo TX-NR609-et is merem ajánlani.Marantzot is bátran ajánlom. 1402-es is már nagyon jó.
Frontokat ne fal mellé hanem attól 70cm-1m.-re kell tenni. Minden erősitő képes külön-külön a hangfalak szintjét beállitani,de ezt úgyis csak egsser kell megtenni,az általam ajánlottmindegyik készülék rendelkezik önbemérővel,ami megteszi ezt és még sokminden mást is beállitanak.
Hangszórókat szerintem először az elitettt összegből inkább sztereót vehetsz (pl. a JBL mellett pl. Onkyo vagy Denon mellépl. Dali concept is jó) és késöbb megveszed a többi részét is (5.0 -majd 5.1-re bővítve).Ne felejtsd el meghallgatni az általad kiszemelt erősitőt a leendő hangfalpárral!! !gy sok bosszúságtól kimélheted meg magad.!
A nyilászárokra tegyél vastag függönyöket,esztétikussága mellett sokat javitanak az akusztikán is..
Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest