- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Füleske #37244 üzenetére
Azért a traktor és az azzal való munka nem így működik, plusz ott azért ha csinálni kell, csinálni kell, nem lehet meggallni fel ora-órara töltögetni egy nap akár többször is.
Megvan a helye az elektromos autónak, és jelenleg még a dízel-benzinnek is, baromság homlokegyenest csak az egyik irányba menni, a jelenlegit agyonszankcionalni, hogy olyan drága legyen lassan, mint az elektromos, aztán tényleg ne legyen árkülönbség.
A szállítmányozásban meg a jelenlegi állás szerint talán a hidrogént lehet elképzelni. -
Hannibhál
őstag
válasz
Füleske #37244 üzenetére
ezért írtam, hogy arányaiban sem jön ki a matek.
Egy nagy traktor ami alkalmas nagyüzemi vagy középüzemi munkára alsó hangon 130-150 Le(87-110kW) de talán inkább erősebb. Egy átlagos li-ion akksi fajlagos teljesítmény kapacitása 560W/kg(link), tehát ~0,6kW/kg. Ez ugye egy óra teljesítmény fenntartásához ~150kg akksinyi kapacitás kellene. Itt egy Massery ferguson traki, 26 oldalon vannak az adatai(link), látható h a tankja 250 literes. Motorja 4 hengeres turbódízel, annak tudjuk h a hatásfoka teljes terhelésen kb 40%. A gázolaj energiatartalma pedig ~40 MJ/kg(link, itt is kb 0,6 kW-ra jön ki a li-ion)
Ha teljes terhelésen a legerősebb 110kW-ot ad le, akkor dízelből a fogyasztása 68,75l/óra. Ebből 3,7 órát tud üzemelni s mindehez 250kg tank kell. Elektromosnál ugyanez óránként 183 kg/óra tehát összesen kell 680kg-i akksi h ugyanazt tudja teljes terhelésen. A töltési idő a dízelnél kb 5perc és a földre ki lehet szállítani az üzemanyagot, ami fontos, elektromosnál a durván 410kWh-s akksinak a töltése nem tudom mennyi idő, de szerintem a jelenlegi körülmények között legalább 1 óra, és akkor nem lehet tartálykocsiba a szántóföldre kivinni, h ne menjen a tankolással az idő. Meghát plusz 400kg, bár az valószínűleg kevesebb mert az elektromos motor kisebb mint a belsőégésű, ileltve traktornál a plusz súly nem gond, itt inkább a töltési idő s a körülményei a gondok szerintem.
Egy nagyobb traktornál meg mégnagyobb különbségek vannak, kamionoknál is szerintem ez llehet a fő probléma, bár ott valószínűleg már a súly is nagy szerepet játszik -
Hannibhál
őstag
válasz
Füleske #37242 üzenetére
a gyártók mindig az igények szerint gyártanak
máshogy nem is lehet. Erógépeknél egy baj van: a fogyasztás. Öcsém traktorozik, mtz bekajál sima 3 fejes ekével óránként 30-40 litert, ettől nagyobb gépek még többet is, de pl egy cvt váltos, 6200 ccm-es ferguson is bálaszállíítás közben(~45-50 hengerbála) 30 liter volt 100 km-re. S akkor ez egy 3 éves traktor, nem 30 mint az mtz.
a videó érdekes, köszi, jó volt látni egy kis t25-öst, nagyapámnak volt ilyenjeÜgyesen megcsinálta, de a videóban is már benne van amit fentebb említettem: 1 ha-t lekaszálni egy töltéssel? az ilyen kis szinten ilyen kis trakival okés, de nagyüzembe ez nem így megy. Oda ez nagyon kevés lenne, még arányaiba is. Jobb akksik kellenek még ehhez, hogy azt tudja amit kell, mert nyári időszakba mikor a gépek 0-24be mennek aratás miatt, nem fér bele még az 1 óra ,,tankolás" sem nem hogy 2-3 órás töltés.
Csávó ügyesen összedobta azt a trakit, meg ha tényleg besegít a házi rendszernek pufferként akkor ezt mondjuk kis családi állatgazdaságokba elképzelhetőnek tartom, de pl fél óra szántással mire menne? semmire, az szerintem kb negyed ha terület -
kbhuinfo
tag
válasz
Füleske #36999 üzenetére
Bocs, nem nekem szolt a valasz, de nem arrol szol szerintem. Az en ertelmezesemben a konyoklo fiatal kozepvezeto, legfokepp penzugyi-menedzser vonalon, kifordult vilagkepi es ertekrendi szatiraja, megfeleloen tultolva. Szerintem talalo. "Az amerikai szepseg" c. film kicsit nyersebb, viccesebb, sekelyesebb valtozata.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Füleske #37007 üzenetére
"I saw the devil"-t nemrég láttam, durva volt. Főleg a befejezése. Koreai filmekben van spiritusz, betegek is mondjuk. Gondoljunk csak az Oldboy-ra vagy a "sorozat" másik két részére a Sympathy for Mr Vengeance illetve a Sympathy for Mrs Vengeance filmekre. Ami még tetszett pl. A halál jele, No mercy (nagyon beteg film), A gengszter a zsaru és az ördög is egész jó.
-
envagyok
veterán
-
doc
nagyúr
válasz
Füleske #36518 üzenetére
nem akarok a cimzett neveben valaszolni, de azert...
"Milyen típusú sugárzás erős szerinted?"
Felteszem az elektromagneses sugarzas, ha mar radiohullamokkal dolgozo torony.
"Ezt miért állítaná meg a fémháló?" - gondolom ugyanazert, amiert pl a mikrohullamu suto ajtajan levo is megteszi -
Dryman
őstag
válasz
Füleske #36352 üzenetére
A kép felső részén látható hogy kozmetikai polcon találtad ezt a "Szőkéknek" szóló szuperakciót!
Igazi marketinges lehet az aki így becélozta az adott terméket...innentől már csak az a kérdés, hányan ették meg a piros címkét?
Mellesleg ha már a bőr simításáért termék is megjelent a képen....hirdethetnének itt szívlapátot is...árukapcsolással....simítja a bőrt és közben érezd a törődést is mert szívlapát! -
PociAti
őstag
válasz
Füleske #36093 üzenetére
Ha valakinek valamire szüksége van, akkor nem fogja érdekelni a 27% áfa.
Ha igen, akkor amúgy se volt fontos.
Én ezután is fogok Ázsiából rendelni, mert amiket meg szeretnék venni, azokból azokon a piacokon van kínálat.
Némileg átrendeződhet a piac, de csak egyes szegmenseknél számítok arra, hogy nagyobb európai raktárak jöjjenek létre. -
Dryman
őstag
válasz
Füleske #36066 üzenetére
Daráló, majd kémiai lebontással az összes forrasztásos részt elmaratják, így kinyerik belőle az aranyat. A még szennyezett aranyat megolvasztják, így a szennyeződések külön válnak, amit közetszűrőn keresztül eltávolítanak.
Nem csak a panelen van ipari arany, hanem a memória-lapkákban is, mivel egy modulon viszonylag sok ilyen lapka van, ezért ilyen értékes elektronikai hulladék a ram.
Az alaplap hasonlóan jó biznisz, de csak pentium 3-as korszakig minősül első osztályú panelnek, Pentium 4-től napjainkig már csak másodosztály sajnos! -
Dryman
őstag
válasz
Füleske #32499 üzenetére
Látod-ládod, ez is csak egy szaksajtón alapuló vélemény....
lehet jó papíron, aztán kicsit megterhelik és már ég is....
mellesleg ezen belsővel rendelkező tápok 40%-a hajlamos a nagyfrekvenciás zavarok szűretlenségéből
adódó hallható tartományba eső alharmónikus okozta cicergésre is... -
golya32
senior tag
válasz
Füleske #32339 üzenetére
Én elfogadom hogy körülbelül azonos áron vannak, de normálisat 90e+rezsi alatt nem nagyon kapsz. Belváros és 5km-es körzetére értem ezt, bár ahogy én néztem már a panelok is drágák.
Nekem van kiadott lakásom, és amikor elment az előző bérlő, rá 2 hónapra jött az új, Ők azt mondták nehezen találtak, igaz nálam kisállat nem probléma. -
RudyD
tag
válasz
Füleske #31495 üzenetére
Üdv!
Igen, sértődés ide vagy oda, ez van. Mi is kiadásban gondolkodtunk, de jobb letenni a hitelt ha mód van rá. Ezért jutottunk odáig hogy inkább eladjuk. Bár az ármeghatározásnál én is körbenéztem pár helyen és kicsit fölécéloztam. Utólagosan már mint eladó nehezebb lenne fölfele alkudni. Ráadásul jelen esetben nem csak egy üres lakásról van szó mint egy panelban. Az is igaz hogy kinek még mi számít. Egy kis morfondírozás és pár plusz kör után még az is kiderülhet hogy a jelenlegi körülményeket és a tényeket megnézve még egész reális is lehet ez az ár. Tudom, ez nem megkönnyebbülés a vevői \ bérlői oldalon, de ez van most.
Aki meg kicsit úgy érzi h sok, én irányárat szabtam meg. Ha valait komolyan érdekel, hajlandó vagyok egyeztetni és akár megfelelő módon engedni is belőle.Másik oldalról a család feje fölött most van máshol biztos tető, igaz ez azzal járt hogy valaki "távozott" a nagyobb családból.
A lakást anno több mint egy évtizede valóban sokkal kissebb összegért sikerült megvenni, De azóta a feleségem is beleölt jópár milkót. Mire sikerül normális állapotba hozni, addigra meg inkább túladunk rajta. Mi McSzívtuk vele. Rendesen raktunk is bele, az utánunk jövőnek , bár még valószínű kelleni fog, de már sokkal kevesebbet és az egészségre is veszélyesebb részeket megússza.@sladka_pani:
Ez a hozzászólás már-már egy címoldalas írásnak is elmenne! -
atos19881101
senior tag
válasz
Füleske #31495 üzenetére
Valóban, egy új lakást csak emelt-szintű fűtés-kész állapotban hirdetnek, amire rájön még 3-4m a beköltözhető állapotra hozáshoz. De nézz csak körbe a hirdetéseknél. 17-18m körül mozog egy 3 szobás új lakás. Ehhez ha hozzáadsz 4m-et, akkor is még csak 21-22nél jársz.
ha nem megy csődbe az építtető
Természetesen nem a szerb cég által épített lakást kell kiszemelni.(#31496) golya32
Akkor azt kell mondanom, nagyon jól jártál. 10-15m -ért van egy fullos lakásod. Most ennyi pénzért mit kapsz? Egy 40nm-es 1.5 szobás lakást.
Azt is megértem, hogy neked mennyi pénzbe került. De épp ez a probléma... az lett a divat, hogy mindenki a bérlővel akarja kifizettetni a befektetett pénzt / vagy hiteltörlesztést. Így akar szinte 0-ból kihozni egy lakást. ez véleményem szerint nem korrekt. (De még1x mondom, megértem.)(#31497) BigBlackDog
Ahogy írod. BP-n is kb ugyan ezek az ingatlan árak vannak, ahol azért valljuk be, a kereseti lehetőség nem ugyan olyan mint itt Győrben. Jól látod, hogy a lakások nagy részét azok veszik, akik befektetési célból megveszik, (akár hitellel), majd kiadják annyi pénzért, hogy abból törlesztenek. Persze ez is egy megoldás. Viszont mikor pl egy sori munkás alig keres havonta 120-150k-t, akkor miből venné ki ezeket a lakásokat?Én sem Győrben tervezek vásárolni lakást. Ennyi pénzért már inkább elmegyek 10-20km-t és veszek egy házat amit rendbe rakok. A bejárás meg szinte gyorsabb, mint Győrön belül.
(#31498) Coyot
6-7 millából azért már thai nők masszíroznak lefekvés előtt minden nap.Ne túlozzunk. 4m-ből ha nem tudsz egy lakást befejezni, akkor ott már magasak az igények.
Persze támogatás van. De számold csak ki, hogy akár egy vásárláshoz (20m-nél) mekkora önerő kell (4-5m) az embernek, hogy egyáltalán szóba álljon vele a bank. És akkor ez a pénz csak arra elég, hogy kapj egy jókora hitelt a nyakadra. Nem csodálom, hogy a fiatalok inkább elhúznak külföldre. Egy átlagos munkás, akinek nincs a háta mögött egy család, aki megtámogatja, az miből szed össze ekkora összegeket? Vicc az egész...Na de nem akarok ebből flam-et csinálni. Befejezem. Egyszerűen csak elszomorít a helyzet.
-
Jazzos
őstag
válasz
Füleske #31325 üzenetére
80 cm az még nem veszedelmes, ha tényleg nem nagyobb és nem fás a törzse. Én anno a 2m-es gazt irtottam a telekről (2000 m2), na az már tényleg mókás volt. Műanyag vágólappal dolgoztam, bár lehet a fém jobb lett volna, de 2-3 cseréből megúsztam az egészet. Viszont az 1 heti munka az tuti, én inkább bérelnék rá rabszolgát.
-
mm00
aktív tag
válasz
Füleske #29688 üzenetére
Telenoros korlátlan sim-em van a flottás topicból(iqpro), mobilstick ki van lógatva az ablakon, így 50/50mbit-et tud
DE megbízhatóságra nem olyan, mint egy vezetékes net, amint elérhető lesz a Vidanet rendelem is
Van két eladó Ikeas kanapém, topiclakóknak kedvezmény: [link]
-
zsigee
aktív tag
válasz
Füleske #20375 üzenetére
Ez így igaz! Pontosan ezt vártam.
Javaslom, hogy menj ki az új járműgyárba, nézz körül, és beszélgess az emberekkel. Amikor 2 műszakban keresnek kb annyit amit leírtam, és ebben sokszor még túlóra is benne van, akkor eléggé nem versenyképes a dolog. És a cég ismét eljutott odáig, hogy szakmunkákra kőművest és sorolhatnám, hogy milyen szakmabelieket vesz fel, akik előadják a nagyhalált, hogy nem lehet pl az ajtót feltenni az autóra...De az okát még a mérnöknek felvett ember sem tudja...A sori munkára nem kell diploma, ebben is igazad van, de azért húzzunk már határokat.
Sokat tudnék mesélni, mert eléggé benne vagyok.
Ami pedig kiderül: kifelé minden szép a cégnél, és el kell ismerni, hogy nagy a szerepvállalás a társadalmi dolgokra is.
Pont, részemről téma zárva.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Füleske #19802 üzenetére
Szerintem nem a rezsicsökkentéssel van gond. Nevetségesnek tartom, hogy egy átlagos magyar családnak a havi bevételük 30-50%-a rezsire megy el. (Ne beszéljünk hitelekről, és egyéb megélhetési dolgokról.)
Az energiaszektor pedig köztudottan brutális profittal dolgozik, országunkban pedig európai szinten is magas ez a profit. Ez többek között annak az eredménye, hogy a 2004-ben megválasztott kormány tulajdonképpen mindent, amivel az államháztartás még tudott gazdálkodni, privatizálta. Egy hozzáértő szakértői csoport képes az állami kézben levő-kerülő energetikai szektor normális, üzemeltetésére.
De ez csak egy vélemény. Viszont a kérdés felmerül, miért támogassam a francia, német stb befektetőket (az energia szektorban), amikor arra sem képes a cégük, hogy egy hibát elhárítsanak. Nálunk pl több mint egy hétig volt áramszünet, nem egyfolytában, de napi 5-6 órákra. És csak annyit csináltak mint egy intelligens pigvin, tellegettek a kezükkel, hogy itt a "tervrajzok szerint minden ok". Természetesen ez csak 45 háztartást érintett, szóval akár elhanyagolható is.... -
Jazzos
őstag
válasz
Füleske #19417 üzenetére
Én nem haragszom, hogy nem csinálhattam meg neked.
Ha ott voltál a Peppénél, nem lett volna kedved egyből nevezni az időfutamra? -
Jazzos
őstag
válasz
Füleske #18068 üzenetére
Akkor nem ilyen utánaolvasásos tudományos döntés, hanem egyszerűen nem jön be. Van ilyen. Én sajnos a haltól irtózom. Tudom, hogy egészséges meg minden, de sajnos hányingerem van még a szagától is. Pedig elég sokszor próbáltam, hogy hátha most már mégis szeretem. Sajnos nem.
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Füleske #18063 üzenetére
A lidl-t tudom mondani csak, ugyan az van a nemeteknel, osztrakoknal, franciaknal, olaszoknal, spanyoloknal, angoloknal, stb. mint otthon. Egy az egyben. Max a helyi dolgok ara valtozik neha de az aru keszlet 99%-ban ugyan az mindenhol
Szerk.: [link] Egy ujabb gyongyszem
-
zsigee
aktív tag
válasz
Füleske #18045 üzenetére
A Spar nem német, Németországba be sem engedték! A Penny tudomásom szerint szintén nem német. Csak egy évet éltem abban az országban, de nem találtam Pennyt.
A Lidl központja Neckarsulm, Az Aldit nem tudom, de mindkettő német. Mint a Kaufland. Amit pedig Magyarországon a német érdekeltségűekben kapsz, az többnyire lengyel, szlovák, és magyar szemét. Amit pedig Németországból hoznak az drágább, és minőségben is magasan eltér a többitől!
(A Spar osztrák, tudomásom szerint, a Penny-t nem tudom, de már jártam üzletükben, és kb Tesco érzés fogott el, csak raktár verzióban.) És akkor ez legyen off!bobrooney:Amit írsz W8-ról, már hallottam mástól is, de nem tapasztaltam. Sőt... Gyorsnak találtam, stabilnak, és kevesebbet kérdez, mint a W7 kérdezett anno. A csempéket ki lehet kerülni, start menü megoldható, a monitoros gondod meg szerintem egyéni dolog. Engem nem zavar. A média kezelés pedig szerintem simán van olyan, mint W7 alatt. Még a Lightroom-ot nem próbáltam, nem volt rá időm, játszani pedig nem nagyon szoktam...
-
zsigee
aktív tag
válasz
Füleske #17963 üzenetére
Világos! A linket még nem olvastam. Pótlom.
Vagyis a link mégis meg volt. A 7Ghz nem piskóta, 90 környéki FSB fura, de amíg nem próbáltam, nem tudok hozzá szólni. Az SB-k alap 100as FSBje is fura volt, az E6550-eshez viszonyítva. Mégis "mérföldekben" érezhető a különbség. Pedig az is ment alapon 4Ghz-et egy CM-HTX2-vel, és az nem egy fullos hűtő...Mindegy, majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest