- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
Akinek ilyen a mentalitása, azt nehezen fogod rábírni arra hogy magánál hagyja a hulladékát és mondjuk csináljon a kert sarkában egy komposztost....
A kamera felvételekre meg nem bíznám a jogi csűrcsavart, max bizonyító erejű amikor egy kertimunkában kisportolt hegyomlás benyomja az orrodat, és betesz az odahordott zöldhulladék alá -
Dryman
őstag
Köszi a nosztalgikus hangulatot Srácok!
BÚÉK mindenkinek itt a topikban!
basszus hallottam a fogaskerekek darálását amint a megfejtős kérdésen agyaltam! nekem hirtelen nem ugrott be a dolog, de én is a Vörösmarty utcában vásároltam életem első 20GB-os hdd-jét, QUANTUM FIREBALL LCT volt, majd mikor ez meghasalt, akkor lett belőle gariban cserélt Maxtor.....szép évek voltak!
Fősuli, se nő, se család, csak a haverok meg a buli meg a -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #39937 üzenetére
Az asszonykám nővére önszorgalomból tanulta, csinálja ezeket, ha gondolod...???
-
Dryman
őstag
Árak, én úgy kb 180eFt értékben játszadoztam a Xiaomi okosotthon ötletével, de ebbe benne van a jelenlétvezérelt Xiaomi 2 lite talpas venti ami a műhelyben van és csak addig forog amíg ott tartózkodom...vagy a vízforraló, amely akkor is bekapcsol ha mozgást érzékel a konyhasarokban...függetlenül attól hogy van-e benne víz vagy sem, és hogy akarok-e éppen teavizet forralni azzal hogy betévedtem a konyhapult mögé egy sörrel a kezemben....szóval ez az okosotthon azért még gyerekcípő!
A Hikvision megoldásokkal nincs ilyen játszótered, viszont van egy hagyományos atomstabil rögzítőegységed a ráakasztott 40 ezres kamerákkal és bizony ott is kint vagy a neten ha onlány kukucskálsz hazafelé...
-
Dryman
őstag
A Xiaomi kültéri kamerák általában nem is fogadnak mikroSD kártyát, ott úgy lehet megoldani hogy vásárolsz hozzá egy base station-t, ilyet: [link]
beteszed a házba biztonságos helyre, és a kültéri kamerák meg wifin csatlakoznak hozzá.
felhőtárhely a xiaominál....úgyis regisztráltál fiókot a használathoz, így csak egy lépés hogy 0,27HKD/napidíjért 50GB-os tárhelyed legyen. ezt gyorsba átszámolva: 4930Ft/ év
Ha a kamerák felvételeit csak riasztási események kapcsán szeretnéd megőrizni, pl. csak akkor menjen a felvétel a felhőbe ha a lakás riasztva van, és a kamera aktiválódott... ez esetben kb 2 kamera felvételei elférnek akár az ingyenes 5GB-os tárhelyen is 40-45 nap visszanézési lehetőséggel....igen, itt jön az hogy a xiaomi a biztonsági felvételek tárolását ingyenesen nem teszi már lehetővé...pedig működött...azóta mióta ez a macera volt, én bérlek 50GB-ot. A beltéri kamerák eseményvezéreltek, csak biztonsági célból készül felvétel, csak akkor mikor be van riasztva az ojjektum, ha van mozgás a kamera veszi és online felkerül a felhőbe...amikor nincs beriasztva az okosotthon biztonsági központja akkor a kamerák nem aktívak...nem akarom visszanézni magam egy szál bőrlengőben a fürdőszoba előtt. A kültéri kamerák meg minden olyan mozgásra aktívak, amelyek a megfelelő távolságból történik vagy valami egyéb más elektronika eseményvezérelten bekapcsolja azokat, pl kaputelefon megnyomása, kapunyitás, villanykapcsolás a teraszon...Mindent összevetve 90 nap alatt 12GB-ot sikerült összemókolni úgy hogy teszteltem a rendszert azaz számtalan felvétel készült kukába címzéssel.
Mikor elkészült a cucc, jött az öröm meg a jogi utánaolvasás hogy mire tudom használni az esetleges felvételeket az adatvédelmi atyaúristenség mellett...aztán szépen lecsengett a dolog, és manapság már csak néha néha hazanézek, és megnézem melyik szomszéd macska xarik a fűre napközben mikor nem vagyunk odahaza.... -
Dryman
őstag
Vegyél egy low budget xiaomit, pl ilyet: [link]
kell hozzá még egy okosotthon központi egység, mondjuk ez: [link]
és eldöntöd hogy a kamerába teszel SD kártyát, vagy bérelsz a xiaomi felhőben egy szeletet a képek/videók rögzítéséhez....mindent tudsz a telefonos appból kezelni, külső mozgásérzékelőkkel [link] vagy a camera motion sensor-ával eseményvezérelten tudsz beállítani minden francot...olyan ez mint egy gyereklego, megunod szétszeded megint összerakod...az eseményvezérlést az appban sokféleképp állíthatod...nálam teljesítményrelékkel a ház bizonyos részei áramtalanításra is kerülnek ha 20 percig nincs mozgás a kégliben, majd mikor ismét nyílik a kerítéskapu vagy a bejárati ajtó, akkor felkapcsolódnak a különböző áramkörök...még a kazán szénmonoxid érzékelőjét is bekötöttem az egyik riasztási zónára....
Hátránya is van a cuccnak bőven, de hát melyiknek nincs....
Külső szolgáltatóként javaslom a méregdrága Patent-et, ott a kamerarendszer Hikvision, de a létesítés után ténylegesen vállalják a cucc 3 éves garanciáját, mégha 2-jára döglik is el a központi rögzítős egység... (szomszédnál ilyen van) borzalmas az állandóan világító
kültéri kamera megoldása a Hikvision-nak...de kell az éjjellátó funkcióhoz.....végül is lásson már az a betörő, nehogy botorkáljon a sötétben.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Valaki mostanában keresett átfolyós vízmelegítős csaptelepet...
tegnap a Marcalváros II.-n lévő Lidl-ben láttam ilyen csapot!
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Milyen USB-s felcsiptetős webkamerát ajánlanátok?
Milyet vegyek egy kamera nélküli notira? "nyugger" kolléganőmnek kellene valami olyan cucc, ami megfelelő felbontású, jut eszembe beépített mikrofon-os, és nem esik le lépten-nyomon a kijelző keretéről....középkategória kellene 10eFt nagyságrendben. de nem az árgépre gondoltam segítségként, hanem rátok, hátha van valakinek tapasztalata konkrét típussal....
Nagyon köszi előre is a tanácsod! -
Dryman
őstag
Lenne úgy 35kg leadnivaló zselés akkumulátorom, ha beviszem valahová egy tételben ezt a nagyobb mennyiséget, átveszik tőlem mint magánszemélytől?
Kicseréltem a céges szünetmentesek akksijait, így jött össze ez a 18db, hihető lehet egy ezzel foglalkozó átvevőhelyen hogy ez a hulladék a sajátom, vagy MOHU után már felkötnek ezért is? -
Dryman
őstag
válasz
Villa7 #39694 üzenetére
Fürdőszoba szaküzletekben vannak ilyen csapok, igaz alaptípust tudnak mutatni készletről, majd katalógusból rendelős lesz a dolog. Gyorsíthatod ha megad rendeled meg a terméket a netről.
A Praktiker melletti Szatmári bolt emeletén biztosan van, aztán az Atlantis jutott eszembe, majd a Kálvária úton a Zafir fürdőszoba szalon, aztán a Laguna a régi veszprémi úton vagy az IKON nevű fürdőszobás bolt...
Érdemes kinézni a típust valamelyikben, aztán megrendelned Netről olcsóbban... -
Dryman
őstag
Cstrióban nincs olyan dolog amit nem tudnának beszerezni!
Igaz, ez is "korán záró" bolt, de 6-tól nyitva vannak 14:30-ig.
És valóban olcsóbb mint a városban bármelyik másik hasonló bolt.
Házgyár városhoz közelebbi bejáratánál rögtön ahogy a kapun beérsz, balról.
(ez nem a házgyár főbejárata) -
Dryman
őstag
válasz
kbhuinfo #39500 üzenetére
Szia, milyen az a lap? pontos típust kérnék...laptop esetén meg marad a google meg a masterpass próbálgatások.
A Flash-elős, eprómíros történet sok esetben azért nem játszik, mert a modernebb alaplapoknál az egyediséget definiáló azonosító, pl mac-address is az epromban van beírva, én meg törlöm az egész cucc tartalmát ahhoz hogy a jelszó-bugyor is törlődjön, emiatt sajnos sok esetben ugrik a lap egyedi azonosítós adatkupaca mindenestől.
Törlődik a lap serial-ja, mac-addresse...stb. Ha visszaírom a gyártó általi bios fájlt, az az esetek többségében a hardverfüggő adatokat nem tartalmazza, így lefőtt a leves megint.
Marad az, hogy egy jelszóval nem levédett alaplapból kimentem az eprom teljes tartalmát és ezt a mentett bios-tartalmat visszaírom egy beteg testvérlapba. (Clónoztam egy alaplapot) Na itt meg a windows fog kiakadni, mert kettő azonos seriaszámú lap fog bekerülni a Microsoft adatbázisába...
Az a meglátásom, hogy a google-s keresővel talált masterpass és egyéb szoftveres megoldások határozottan jobbak mint flash-elgetni, igaz ehhez kell egy működő op. rendszer...ha nem titkosította a rendszergazdi a biosban a HDD-t, akkor egy másik alaplapon telepített rendszer simán elindul ezen a password-ös alaplapon is. Elsőre ezzel próbálkoznék. Még valami, ha veszel bios chipet a neten, akkor a fentebb említett serial-os problémák előfordulhatnak!
HP Workstation-ok esetében a HP updater program az alaplap bios és egyéb passwordjeit feltölti a HP saját felhőjébe, onnan lehet hivatalosan kikérni ilyen esetekben, vagy jobb kézzel bal váll fölött iktatni a lapot a kukába! -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #39491 üzenetére
Örülnöd kell ha találsz egyáltalán 80x80x20-as ventit, ugyanis nem szabvány ez a méret!
Azt gondolom hogy a "halk" kritérium is megy majd a kukába ha jobban szétnézel, ugyanis egyik minőségi gyártónak sincs az általad keresett méretű ventije!
Noctua NF-A9x14 HS-PWM chromax vonalra irányítottalak volna [link] , de ebből az extrahalk 14mm vastagságú venticsaládból sincs 80x80-as!
Pedig ez valóban csendes, mondjuk ára is van, de ha valóban csendes kell akkor bizony ez a megoldás! A 80x80-as méretben a 15mm vastagságú a szabvány méret, ebből fogsz találni a pénztárcádnak megfelelőt, én 18dB körül keresgélnék. pl. ez: [link] -
Dryman
őstag
Csak összejött!
Van neki egy Ducato Maxi-ja, na az volt nálam bérbe...
Erre mondjuk azt hogy olyan mint a krokodil..hosszabb mint zöld...
na ezzel parkolni Nádorvárosbanmókás egy történet volt!
Viszont egyszerű a bérlése, nincs körbefotózás, meg jegyzőkönyvezés...max magadnak fotózod azt amit átadáskor kifogásolsz, de ez sem kell a Péternél.
Korrekt bérbeadó, korrekt árakkal, az autó meg elgurul Á-ból B-be, vezethető autók, sok-sok kilométerrel...
Facebookján éppen árulja az egyik vasat, cserélt 0km-es motorral.. -
Dryman
őstag
válasz
Viperator #39477 üzenetére
az avatarjára emlékszem, egy sárgapólós emberke volt,
olcsóhardver volt a nick-je, de én sem találom...
Az Árkád mögötti kisutcában volt a boltja eredetileg, a társasházak alatt, most talán valamilyen cukrászda van a helyén, a srác meg kiköltözött a Galántai útra, a lakóház földszintjén van a bolt, de ahogy nézem a weboldaluk is szünetel...nekem nincs meg a telefonszáma, de biztosan többen tudják itt a győrkörnyékiben. VGA-t, SSD-t árult itt többször is számlával és garral... -
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #39345 üzenetére
Megfelelő gépek használata akart lenni a kérdésem tárgya...nem szerettem volna ha laposvésővel bohóckodik a szaki...a méret meg talán azért, hogy van-e neki legalább két méret, és ezáltal beruházott-e egy minőségibb kivitelezéshez...
A nitrogénes szerelést én is hiányoltam....itt írnak róla: [link]
viszont a vákumszivattyú mérőkéje is adhat információt a rendszer tömítettségéről... -
Dryman
őstag
válasz
kuntics #39342 üzenetére
A "megbízhatóklímás" a fészbukról elfelejtett kijönni és megcsinálni a helyszíni felmérést...Végül is Wágenhoffer lett a befutó nálunk, múlt hét végén szerelték fel a klímáimat.
Márkafüggő ez az egész mizéria, most középkategóriába Gree-t és Syen-t javasoltak az árajánlattevők. felső középkategóriába szintén a Gree majd Fujitsu, és Daikin.
Nekem nem ért annyit az utóbbi kettő márkanév amennyivel magasabb az áruk.
Meghatározó még az alaptudásukon kívüli plusz jellemzők, formavilág, távirányítók egyszerűsége, avagy bumfordisága...nincs új a nap alatt, szinte ugyanazt kell tudnia az összesnek.
Volt jobb ajánlatom is, de a srác egy telephely nélküli egyéni vállalkozó...pontosabban mást is csinál, de klímát is szerel...és bizony nem kérheted ki a klímás végzettséget igazoló papírját, mert az lehet rossz fényt vetne a megbízásra már az elején.....aztán csak kiderült hogy Szlovákiában egy hétvégés oktatáson meg lehet csinálni az eu-s klímáspapírt két klíma telepítésének áráért!
Szóval egy email a magyarországi márkaképviselethez, és már vásárolhatja is a végzettségével a kedvezményes áru egységet, vagy épp a Praktikeres olcsósítottat, majd a plecsni rányomva a beüzemelésire... ugyanúgy él az 5-10 éves garanciád....
Szóval ésszel! én csak telephellyel és múlttal rendelkező klímást javaslok.
Mind elkéri ugyanazt a telepítéses árat, 45-60-70eFt/darab, csak hát nem mindegy hogy mennyiért szerzi be a gépet.....ez legyen az ő biznisze. Nálunk 10 % alku belefért a telepítéses összköltségbe.
Ha magad veszed a gépet, és csak telepítést kérsz, általában drágábbra jön ki a dolog. Hivatalos beüzemelési papír kell a garanciához, és a termék regisztrálásához...
Ez esetben vadásznod kell a szakit, aki jogosult is elvégezni a melót...alig vállalja el valaki, mert a beszerzésen van az extraprofitjuk, nem a beüzemelésen...
Nálam az alapkérdés az volt, koronafúrója van? milyen átmérőjű?
2 kérdés és ment a lecsóba a félredumás.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a Tisztelt Topiktársaktól, akad-e itt munkaügyi jogász tudománnyal bíró emberke?
Javaslatokat is elfogad a témában ha valakinek sógora, komája, szomszédja űzi ezt a mesterséget!
Szeretnék felkészülni egy, már régóta tervezgetett lépésre!
Köszönöm a segítségeteket!
Dryman -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs kedve nosztalgiázni? Fujitsu Scaleo P számítógép ingyen vihető!
Core 2 Quad Q6600/2GB Ram/MSI G31M alaplap.....ez már PCI-E, ja és egy cserélt 500-as Akyga Basic táp, HDD nincs. Működő gép, de az SSD-t kivettem belőle!
Szép szürke számítógépház, elején alul kék ledek világítanak, ez még a vastaglemezes házikó, ha másra nem is j,ó elviszed, és rácsücsülsz a garázsban...
E hulladékba én is le tudom adni, olyan vigye el, aki használni is tudná még!
128-as SSD-t bele, Win7 elfut rajta, netezni tökéletes. Olyan rászorulóscsaládos gépezet. -
Dryman
őstag
Köszönöm szépen srácok!
Egyik jobb mint a másik!
Közben meg elvetődtem a Farmer Centerbe a Rózsák terén lévő mezőgazdasági boltba, és az ott dolgozó úr javaslatára megvettem ezt:
4 lábú, (kihajtható lábak) csavaros megoldású karácsonyfatalp, állítható gömbcsuklóval!
A gömbcsukló a középső szerkezetben van, és a fa beállítása után rögzíthető a kívánt helyzet!
Durva egy szerkezet, és bizony csak egy 10mm-es furatot kell fúrni a fatörzs közepébe, majd szépen belecsavarni ezt a szép nagy tőcsavart ami kiáll a talpból!
Nincs faragás és baleseti ügyelet!elsőre ilyet kerestem, mert ilyenem már volt, csak elkoldulta a szomszéd anno mikor műfenyőre váltottunk....ez a cucc is szuper, alulról csavarozod a törzset, majd oldalról is egy rögzítőcsavar, aztán az egész szerkezet hajlításával beállítani a fa megfelelő helyzetét...
-
Dryman
őstag
válasz
Viperator #39231 üzenetére
Szép formásakat láttam a Praktiker melletti Aldi-parkolós árusnál, de az ára is szép!
2m + 12-16k 3m 18K
Jut eszembe, az idén nálunk is igazi fenyő lesz, fenyőt már megvettem, de kellene valami combosabb karácsonyfatalp...
Láttatok valamelyik árusnál, mert én sajna nem találkoztam vele! -
-
Dryman
őstag
válasz
sagesz93 #39118 üzenetére
Disznótorra készülsz? 1F kondenzátorral rendesen lehet csapatni a jószágot!
2,7V még rendben is van, de azaz 1Farad, az böszme kapacitás. mi ez a miniatür játék?...valami gyermek heggesztőállomás?
Az autóhifikben alkalmaznak 1 Farad-os kondikat, a méretük is ennek megfelelő, 7,5cmx26cm...ez meg így ellentmondás egy miniatür játékhoz képest... [link] -
Dryman
őstag
válasz
Joker88 #39075 üzenetére
Szia, ezt a távot tettem meg anno kerékpárral nap mint nap, bár a Kócsag utca picit távolabb esett mint a Te kiindulási pontod. Ez nekem kényelmes tekeréssel 15-20 perc volt.
a buszozást én kicsuknám, átszállással várakozással több idő mintha sétálnál. sétával ez a táv 50 perc lehet....van azonban egy-két alternatív megoldás, ez pedig a roller, vagy a győrbike......négysávos, árkádos híd révfalui, bácsai felhajtóján állnak a rollerek, amivel a Kandó közepéig el tudnál jönni, a Kandón az IGM előtt láttam rollerparkolót, talán ez az utolsó amit telepítettek a Jancsifalui részén a városnak. Sajnos az ára nem barátságos, 1400Ft lesz egy utad és kb 10 perc alatt megtehető. Inkább a Győrbike 400Ft/nap a bringa bérleti díja, és ez élhetőbb mint a rolleres száguldás! -
Dryman
őstag
Euronics, MMarkt....de csak a kirakatban van sajnos cat6 kábel...sehol sem átvehető azonnal.
Cat5e 20m van a euronicsben.
Talán tudnak neked szerelni Jazzosék, vagy Andrásék, de hogy Cat6e kábelt ki tart tekercsben a pult alatt a hozzá való csatlakozókkal? hát még nem egy elterjedt dolog... -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #39025 üzenetére
Hová kell ekkora sebességű kábel?
nincs az a magyarországi szolgáltató!
-
Dryman
őstag
A kocsiba szerelhető nyestriasztó is ßassza a kutya fülét...
ráakasztod egy 12V-os akkura, kiteszed a cuccost a kerítésed mellé, Te pedig elmész nyaralni....csavarodjon be a szomszédkutya gazdája a 0-24-es ugatástól, vagy költöztesse odébb az ebet a telek másik végébe....Az autószerelőm szomszédjába a melléképület padlására beköltözött egy nyestcsalád, agyfaszt kaptak a lakók az éjszakai zajoktól, mert átjártak a nyestek a felújított kádárkocka tetejére, terasz előtetőre, mindenre amire csak lehet....próbálta csapdázni, egy-egy sikeres akció, de továbbra is szenvedés maradt. Van ravazdon egy nyugdíjas vadász ismerősük, az mondta el a tuttit....a nyest egy éjszakai állat, ezért nappal álszik, meg kell akadályozni a nappali pihenését, ezáltal kurvára szarul fogja magát érezni és elköltözik.... ez történt náluk is! Nappal dolgozni járnak, így senki sincs otthon akit zavarna hogy a melléképület padlásán egész nap szól a retro rádió. Egy időrelé kapcsolja a rádiót, és ennyi. Mellesleg az autószerelő meg hozzászokott a nappali rádiózáshoz!
-
Dryman
őstag
válasz
erdey_a #38912 üzenetére
Szia! Nálunk is a 10 éves nevelt lányommal kapcsolatosan jelentkezett ugyanez a probléma...aztán Zumba lett a befutó a csajszinál.
Emő Zumba ( Tarcsi Emőke ) a Kölcseybe tartotta a zumbát, amíg lehetett, aztán az iskolai sporttermek ilyen célú megtiltása után a közeli Plázában tudta megoldani a gyermekek edzését, de ezt már emeltebb áron....
Ezt találtam róla: az a 70-es szám az ok... [link]
A lányom már kinőtt belőle, de a 10-13 éves korosztály kedveli ezt a mozgásformát.
Közben kiköltöztünk Koroncóra, és itt adott egy hagyományokra alapozó sportág, a dzsúdó...gondoltam sportágat váltunk, és zumba helyett majd jön egy kis önvédelmi sportos mindent megmozgatás.....telefonnyomogatás és csavargás helyett egy tuti mozgásforma lenne....itt van a faluban, nem kell apataxi meg órákig való mászkálás a gyermeknek Győrben....hazajön a suliból, átöltözik, elmegy és jólérzi magát.....
Na itt volt nála a pofára esés tipikus esete, mikor a csapatsport egyéni sporttá alakult át, itt nincs helye a másikra mutogatásnak, csinálod vagy sem....a nagy arcoskodásnak hamar vége lett mikor a kisasszony lent találta magát a szőnyegen. Aztán meggyőzte anyát hogy mégsem ez az ő sportja.....Z-generáció, inkább hagyjuk. Most mozgás helyett hizlalja a valagát és sorozatokat néz a laptopján a nyegleo pasijával....kiábrándító!
-
Dryman
őstag
Évek óta visszatérő eszközöm Kapolcsra a pohár.... [link]
A művészetek völgyében kb 3 éve már ez van.... anno megvettem 500-ért, most leadhatnám 800-ért..micsoda biznisz!
minden évben ugyanaz a minta van a poháron, se egy évszám, se egy megkülönböztető jelölés.... -
Dryman
őstag
Előző hozzászólásomban írtam hogy a győri lehúzás után bármelyik másik fürdőben felüdülés lesz az ottlét.
Szörnyülködtünk mikor megláttuk a papagájos strand tervezett árait, most meg tovább fokozódott azzal, hogy maga az élmény amit nyújt, az sem egy magas kategória.
Csalódtam a komáromi és a bábolnai fürdőkben, most meg ez a győri borzalom....
Marad a Pápa, és Tatabányai Gyémánt...
Külhoni kollégánk lehet hozzászokott hogy kap is valamit külföldön a pénzéért , itt viszont marad a magyar valóság, pénzed elkérik, oszt jóvan bemehetsz, ha nem tetszik a hely, akkor legalább egyél, igyál oszt jóllehúzunk -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #38658 üzenetére
Először próbáld ki a győri papagájos strandot, aztán ha már kellemesen lehúztak, felüdülés lesz bármelyik másik itt a közelben.....
celldömölki Vulkán vagy a Mesteriben lévő termál szerintem hangulatos, ha meg nagyobb kellene, ott a pápai....
Lipót és Bük is szóbajöhet, de ár/érték arányban ezek már drágábbak.
de ha beülsz egy hűvös szobába akkor katt a linkre és megkapod virtuálisan:
fürdő, kolbász, kulcs...na az nincs mert elvesztettedpapucs, sör meg a nyulak...van itt minden [link]
-
Dryman
őstag
válasz
BigBlackDog #38653 üzenetére
Nemes Ablak, ( Nemes Csaba) Győrújbarát Mélykút utca
weboldala nincs az embernek, alapos hozzáértő szaki, csak legyen ideje rád!
hetven 267 tizenhárom 16
4-5 gyártóval van online kapcsolata, a szaki a beszerelést és az ablakok logisztikáját csinálja, szunyoghálóban és redőnyben is profi. -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #38644 üzenetére
Fedlap milyen lesz rajta?
brutális árak vannak műkőből és betonból is...épp azon agyalok hogy gránitlapban gondolkozzak-e, ami most jóval drágább, de nem rohad le és nem mohásodik be 15 év alatt mint a műkő és a betonfedlapok.... a Leier betonfedlapoktól ha tudsz zárkozzál el, mert azokat 50cm hosszúságban és a megfelelő szélességben gyártják, emiatt a kívánt hosszúságot több elemből kell összehoznod, és fedlapnál a toldás az repedés, a repedés meg felfagyást fog eredményezni. átlagosan a Leier fedlapokat 4-5 évenként újra kell rakni sajnos!
Nem gondolkoztál azon hogy XPS-ből vagy egyszerűbb helyeken a hungarocellből gyártott és gyantás bevonattal kezelt fedlapokat alkalmazzál...tök jó megoldás, de nálam nem jöhet szóba mert a leendő kutya miatt sérülékeny lenne! -
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #38642 üzenetére
Köszönöm!
-
Dryman
őstag
válasz
envagyok #38640 üzenetére
A felsoroltak közül a soder az amit valószínűleg a kavicsbányából direktbe hoznak majd neked, ez egy külön fuvarköltség lesz. A sóder ára nevetségesen alacsony a fuvarköltséghez képest! A többi cuccot ha jól logisztikázol akkor egy önrakodós autó ki tudja neked vinni.....6 raklap 30-as zsalukő, betonvas, betonvasháló, 4 bála XPS egy fordulóra kijött hozzám ez 10km alatti fuvar 12700Ft+Áfa
Érdemes átszámolni hogy mennyi a kavics, mennyi a cement, mennyi a víz és áramköltsége 1M3 C16-os beton előállításának, mert lehet a helyi betonüzemből igaz némileg drágábban, de jóval gyorsabban megvan a betonozásod, mint otthon kevergetni egy kéttalicskás betonkeverőben. Ha sávalapot is csinálsz a kerítésnek, akkor kiásod, bevasalod, és szerintem nincs a mixeres betonnál egyszerűbb és homogénebb megoldás.
köbméterenként buksz teszemazt 7ezer Ft-ot, de egy 22m hosszú sávalapnál 2 óra alatt megvan az egész úgy hogy me se erőltetted magad.
Az itt elbukott zsét meg majd megspórolod a kerítésed burkolásánál, azt szépen ráérősen magad is meg fogod tudni csinálni, azzal úgy se lehet sietve haladni... -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #38603 üzenetére
narancs-fehér
narancs
zöld-fehér
kék
kék-fehér
zöld
barna-fehér
barnabalról jobbra a színsorrend, úgy hogy a kábel a bal kezedben a tenyered felé hosszabodik, majd jobb kézzel ráteszed a dugót, a műanyag pöcökkel lefelé
mindkét végén ugyanúgy bekötve, így egyenes kábelt kapsz.
A problémád ott lehet még hogy műanyag csatlakozóból két féle van, az egyiket sodrott erű vezetékre használhatod, itt a kis rézlemezke az ér közepén beleszúr a vezetékbe, a másik típus merev erű vezetékre való, itt a rézlemezke éle 3 részből áll, és beleszúrás helyett a préselés után közrefogja az eret, azaz oldalról vágja át az érszigetelést.
Legtöbb esetben az a baj, hogy sodrott erű kábelre merev erű kábelre való dugót szeretnétek ráklimpelni.... -
Dryman
őstag
BNF-ben vásároltam a beltéri ajtókat, mint kiderült ugyanaz a Borovi ajtó van a BNF-ben is, és a Jolánál is, csak a Jola a saját portfóliójának tekinti és átnevezi a Borovival gyártatott ajtóit... (magyar városokról elnevezett ajtók)
A BNF-ben elhangzott egy olyan állítás, hogyha tudok kedvezőbb árát az ajtókra, akkor ők is megadják az alacsonyabb árat...hát mentem egy kört ezügyben, és kiderült hogy azonos termékekről van szó, így a Jolás ajánlattal a kezemben alkudtam egy jót a BNF-nél...
A Jolásoknál nem az ajtókkal van probléma, hanem az általuk alkalmazott beépítő brigádokkal!
Kereskedni azért tudnak, de nem mindegy hogy kell-e fizetned a szállításért és legfőbbként milyen minőségben szerelik be a kiválasztott ajtóidat.
Jolától van a kilincs az ajtókra, na az egy másik történet....
Kedvezményes árat kaptam a választott kilincsre, majd mennyiségi kedvezményt is, ez 16%-os megtakarítást eredményezett....rá egy héttel a praktikerben a kilincsekre tévedt a tekintetem, és ugyanazt a terméket teliárban ugyanannyiért tudtam volna megvenni mint a Jolánál a csak neked szuperakcióban! Persze tudom, a Praktikerben meg ki kell fogni egy ilyen időszakot, mert nincs mindig termékválaszték.... -
Dryman
őstag
válasz
tserrof77 #38551 üzenetére
Sokszor azon tűnödöm hogy van-e ennél még lejjebb...azt gondolja a Dézsa hogy szórakoztató amit alkot, pontosabban amit alkottat....aztán ezt a fenemód egyéni eltorzult ízlésvilágát meg ráerőlteti a környezetében élő emberekre.
Van a városházán az a nagyméretű festmény, Győr történelmi múltját ábrázolja különböző időablakok összemosásával, ez az az alkotás melyet külön bejelentkezéssel tekinthet meg a nagyérdemű... csúsztasd a szemed a jelenkor részhez...és láss csodát!
akarom mondani papagájt, ßaszdmeg papagájt...ha én festettem volna az a műalkotást, akkor a kép ezen részére kisfiút festettem volna csúzlival hogy belecsempésszek egy falatnyi önazonosságot. -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #38494 üzenetére
-
Dryman
őstag
Köszönöm szépen a sok-sok körmöst!
Virtuálisan már meg is kaptam azokat!
Jelzem hogy kínai kisgépekhez alkatrészkínálat a béka segge alatt van a városban!
Az MTD-s szervizes srácnál találtam megfelelő alkatrészt, de csak beszereléssel együtt tudja megoldani a hibás alkatrész cseréjét 12000Ft-ért.
Nemhiába, Győr a szolgáltatások városa!
Az alkatrészt 1090Ft-ért sikerült megrendelnem és 1400-értel is hozza a futár...majd egy 14-es csillagkulcs használatával és a műanyag burkolat visszapattintásával megoldódik a probléma.
kiegészítésként: csütörtökön ráérősebb leszek így call-centerem fogadja az esetlegesen ismételni kívánt hívásaitokat! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Kínai fűkaszához keresek alkatrészt, hol található Győrben olyan kereskedés ahol kaphatnék berántó-csészét, a főtengely végén lévő közdarab, amiben 1 vagy 2 rugós körmöcske van.
Netről tudnék rendelni, meg tudom hogy ETO-s piacon az utolsó sorok valamelyikében árul a srác fűkasza alkatrészt, de ilyet sajnos nem tudott adni....
erről lenne szó, de megelégszem az egykörmös változattal is...eredetileg kétkörmös volt benne, majd az egyik köröm letörésével egykörmössé vált, de úgy is tette a dolgát, aztán most az is beadta az unalmast...szóval ilyet keresnék... -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #38356 üzenetére
DIMMA2 ha 1db ramod van, DIMMA2-DIMMB2 ha két egyforma ramot használsz, 3 ramos üzemmód nincs!
4db egyforma ramnál meg telerakod
Kiegészítésként, a lapod chipsetje okán a biosban lehet hogy nem fogod tudni bekapcsolni a ramok adta XMP lehetőséget, de alapból is szépen fognak ketyegni 3200-on.és...közben meg azon gondolkozol hogy mennyire olcsón akarod eladni nekem a 2x4GB-os 3200MHz-es kit-et!
-
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #38356 üzenetére
ugye-ugye a Ryzen 1500x-nek 2666MHz a memóriavezérlője, alapból ment a 2666-os ramoddal, és mivel nyitott szorzós volt az X jelölés okán, a 3200-as ram-párodat lebutította 2666-ra. Szépen ment a másik párral együtt!
Aida-ban érdemes lett volna megnézni az időzítéseket, valószínűleg a 3200-as rampár 2666-ra visszabutulva és időzítésben is megegyezve mehetett a régi procival!
Most viszont a proci a 3200-at kéri, így a helyedben én biztosan kivenném a rendszerből a 2666-os párt, mert a fix szorzózáras procid nem fog tudni kisebb órajelen ketyegtetni olyan memóriavezérlőt, ami különböző ramokat szolgál ki ráadásul Dual-channel üzemmódban.
Meg is van a hiba, 2666MHz-es ramok nélkül pik-pak menni fog a géped!
Még valami, a 350-es chipsetnek nagyon a vége a 3600-as ryzen kiszolgálása!
olyan felülről simogatjuk az éppen-éppen működést, ezért csakis tökegyforma memóriamodulakkal fog csak menni...megpróbálhatod a 3200-es 2x4GB-ot mellétenni az érkező 2x8GB-os moduloknak, de ezis okozhat kavarodást a dual-channel miatt, valamint a 16GB-nak nem sok hátrányát érezném a 16+8GB-tal szemben.
Valószínű stabilan a 2db 8GB-s modullal fog menni, és MSI-nél is figyelj a ramslotokra, nézd meg a manualban a ramslotok közül melyik az elsődleges! -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #38353 üzenetére
Ennek a ryzen 5 3600-nak a memóriavezérlője már 3200MHz-es.
Ha a ramjaid ennél lassabbak, akkor a processzorban lévő memória-kontroller irányába mutató frekvencia eltérhet a 3200MHz-től, és ez okozhat olyan nemkívánt jelenséget ami okán nem talál egymásra a ramod és a processzorod. Ha egy 3600X-es procid lenne, ott a prociban lévő memóriakontroller szorzózár mentes, azaz sokkal jobban tud alkalmazkodni a memóriához szorzóban, így az esetek többségében működnek még a 2666MHz-es Intel számára preferált ramok is AMD-s környezetben.
A sima 3600-as Ryzened memóriavezérlője 2400, 3200MHz-es ramokat szereti.
Ha asrock alaplapod van, 450-es, 470-es chipsettel akkor még véletlenül se álmodjál XMP profil bekapcsolásáról GSkill ramoknál (Agesa) mert behal a lap egy combosabb 18T időzítés bekapcsolásánál.
Mellesleg nagyon odafigyelnék az alaplap memória-slotjainak jelölésére, lásd asrock, mert ott B2 ram-slot az elsődleges, majd B2-B1, és majd csak ezek után A2-A1...szóval éppen fordítva, de ezekről az alaplapi manualban olvashatsz. -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #38345 üzenetére
Szia!
Nem írtad le hogy milyen konfigod van, de a Bequiet oldalán található calculátor segíthet a tényleges energiaigény meghatározásában. itt találod: [link]
Ha a tápod rendelkezik megfelelő számú csatlakozóval a PCI-E igényeidhez mérve, akkor tapasztalatom szerint nem lehet nagyon mellélőni. Indításra egy 550 Wattos tápnak az esetek többségében elegendőnek kell lennie, még akkor is ha a géped a calculátor szerint teszemazt 700Wattot igényelne. A rendszer indulásakor a processzor képes 100%-on pörögni, de az alaplapod bios-a szinte azonnal megkeresi a processzornak megfelelő helyes energiagazdálkodási beállításokat.....ezután már csak a VGA indítása ami megint lehet teljesítményzabáló, de ez is időszakos jelenség...Ezek után már csak akkor tud a géped "zabálni" amikor egy telepített alkalmazással a procit és a VGA-t egyszerre izzasztod, azaz játszol.
Ha elindult és időközben leáll akkor bizony a táp lehet a ludas, ha viszont el sem indul az új procival, vagy az új ramokkal, akkor vissza a régebbi alkatrészeket az alaplapba és frissítsd meg az alaplap bios-át. Ezek után lehet csak tovább vizsgálódni.... -
Dryman
őstag
válasz
sotetlovag97 #38280 üzenetére
Micsoda hozzáadott értéket képvisel ez a Nike verzió!
Amúgy is egy túlárazott termék, amire rátalált egy újabb ficsör...
először nem vágtam mi is ez a Nike jelölés, így már azért tisztább: [link]
Holnap meg elmegyek futni a 300ezres Nike cipőmben a 150ezres okosórámmal a kezemen aztán majd posztolok az 500ezres telómmal az edzőteremből.....miért érzem azt hogy megérett ez a társadalom a pusztulásra! -
-
Dryman
őstag
válasz
Dorien #38219 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Közben kiderült hogy a Leier belső udvarában, vagy a mélygarázsban is lehet parkolni 400Ft/ óra ellenében. Teljesen kényelmes megoldás, csak a fizető automatát megtalálni nem egyszerű, valamint az automata nem fogad el bankkártyát csak kp-t.Ha az MVM next-nél akarsz bármit is intézni, és éves leolvasásos időszakod van az érintett fogyasztási helyre, akkor nem fogsz tudni ntézkedni, mert ebben az időszakban még a saját ügyintézőjük sem fér hozzá az adatokhoz! Vicces történet, és egyben szánalmas is....micsoda digitalizációs fejlődés az MVM-nél.....előre megyünk nem hátra!
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Be kell mennem ma mérőcserét egyeztetni az MVM next ügyfélszolgálatára a Leier udvarba!
Volt már valaki az itteniek közül ott? hol érdemes parkolni, megállni, melyik irodaházban vannak ezek az MVM next-esek?
Kösziiiii! -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #38134 üzenetére
Szia!
Én pont eladni készülök egy a tiédhez hasonló kártyát!
D-Link Wireless DWA 582 AC1200 dualband PCI-E adapter
[link] PCX-es link
10eFt-ért már viheted is!
Csak maga a kártya, doboza már nincs meg. -
Dryman
őstag
Srácok SSD-n a prohardver adatbázisa!
Megtörtént a csoda....micsoda sebességgel jönnek, szinte ugrálnak az arcomba az oldalak!
Ezt is elérkezett, respect a fejlesztésért! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy egy bérbe adott ingatlanrész fűtési költségét hogyan lehetne meghatározni viszonylag pontosan, és egyszerűen hogy azt a bérlő is megértse és elfogadja!?Adatok: gázkazános fűtési rendszer, amely 1860 m2-es területet fűt 6db különálló hőkörön keresztül. Az össz területből 302 m2-es területre kellene meghatározni a fűtési költséget.
Az össz terület hőigénye helyiségenként és szintenként más és más, csak azt tudjuk hogy a bérbe adott terület 302 m2-én a bérlő 20 fokot szeretne, a 2,8m méter belmagasságú csarnokokban.Jön az általános 30W/légköbméter módszer, mivel nem vagyok időjárás-jósda, ezért fogalmam sincs milyen lesz a tél, és mekkora külső hőmérséklethez kell majd DeltaTé-t számolni, amiből meghatározhatnám a m3-e eső hőmennyiséget, majd ezt felszorozva a fűtött órák számával ki is jön az igényelt teljesítmény, amit a szintén változó gázárak tovább bonyolítanak....
ez számomra zsákutca, mert túl bonyolult és túl sok a változó...másik módszer, szakaszolom a fűtési köröket és kb 1050 m2-re lekorlátozom a fűtési kört, majd bedörrentek és ami a csövön kifér hőigénnyel próbafűtést csinálok 1 órán keresztül, és közben a gázórát figyelve felírok egy 8,2m3 gázfogyasztást....majd négyzetméter arányosan kiszámolom hogy a bérleti terület fűtésére 1 óra alatt 2,35 m3 gázt használtam el, ami 81,78MJ energia....ja, itt túltoltam a fűtést, fogalmam sincs hogy szükséges-e ekkora hőmennyiség, és kb a kinti 18 fokhoz viszonyítva 23,7-et sikerült csinálni a csarnokokban....
ez is zsákutca, bár itt sikerülne költséget meghatározni, de ez meg nem ok a túlfűtés okán...Kérlek ha van egy ismerős energetikusod aki tudna egy ökölszabályban egyszerű dolgot javasolni és nem nyúl bele a matematikai transzformációkba egy viszonylag egyszerű költségmeghatározáshoz, ....kérlek ne tartsd magadban!
Minden építő jellegű hsz-t szívesen olvasok a témában!Eddig az a befutó megoldásom akadt, hogy a Főtáv közületi tarifatábláját használom légköbméterre az éves fűtési költség vonatkozásában, de ez meg távfűtés.....
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Plexi témában kérném a segítségeteket!
Emlékeim szerint többször előkerült már, és arra is emlékszem hogy többen javasoltatok plexis céget/cégeket....van egy valahol a Fészek Áruház környezetében, és van egy valamelyik Győrhöz közeli településen....
Az a gondom hogy nem találom a fórumban az előzményeket....
Beírnátok ismételten az infókat plexis cégekhez!Köszönöm!
Dryman -
Dryman
őstag
válasz
PociAti #37862 üzenetére
így van, sajnos ezzel a szakemberhiánnyal együtt egyenes arányban növekszik a kontár munkát végző vállalkozók száma is.
Kollégámnál kibontotta a kőműves az étkező boltívének egyik végét, mondván útban van...addig meg alátámasztották doka lábbal középen hogy rájuk ne szakadjon a födém.
Alapvető dolgok mennek a levesbe ha mekkelekre bízod a kivitelezést!
Olimpiai társasház soron elmentem bekötni egy indukciós főzőlapot, lakáson belüli kapcsolótáblában minden kismegszakító, és az életvédelmi relét is lekapcsoltam, a 5 eres 2,5-ös vezetéket megblankoltam, érvéghüvelyeztem, kigoogliztam hogy hogyan kötöm 1 fázisra a cucost, aztán mikor véletlenül rácsúszott a kezem az érintőpanelre, a készülék bekapcsolt!
Na bammeg, honnan van áram a lakásban ha minden kurva kismegszakító lent van!??
Mértem előtte 3 ér ugyanazon fázis, nulla, és föld, nem tűnt fel hogy nem a lakás kapcsolótáblájába van kötve...
Hála a gumitalpú bakancsnak, meg annak hogy nem fogtam össze a drótokat...naná hogy a szomszédból kapja a dellát a kábel!
Az energiahatékonyság mindenek előtt, fizess szomszéda tulajdonos most vette a lakást, eddig ott állt évekig befejezetlenül, én hiszem hogy nem tudott a dologról!
-
Dryman
őstag
Bádogos szakit, csapatot keresek 100m-nyi esőcsatorna cseréjéhez 4 db lefolyási lehetőséggel...annyi a nehezítés, hogy 2 emeletes irodaépületről van szó!
Miért ilyen büdös a munka az építőipar területén???
Bakker, már akkor sem jön ki megnézni, felmérni ha fizetek érte! -
Dryman
őstag
Csomagban valóban olcsóbb a polcrendszer, lásd pl ezt: [link]
Már majdnem minden polcra rá merik írni hogy salgo, vagy salgo rendszerű..és nem is az valójában.
Ha nézed az árakat, például polcbolt, és valóban dexion-salgo rendszerben gondolkozol, valóban teherbíró megoldást szeretnél, akkor az úgy kezdődik hogy 4db függőleges 2m-es láb, ennek darabja 4000Ft, aztán 5db 90x61cm-es polclap 40,60, vagy akár 75kg/lap terhelhetőségű....legyen a 60kg-os, ennek darabja 4600Ft, gyors matek 39000, megveszed hozzá a 90 fokos merevítőlemezkéket és azt a bizonyos 60 deka csavart amivel összerakod, és már közel jársz az 50000Ft-hoz, pedig csak 1db ipari teherbírású polcot vásároltál....ha adhatok tanácsot, azokért a képeken szereplő 5-6 polcos salgókért simán adnék 18000Ft darabonként, mert még így, rozsdásan is megéri az árát.
Az más kérdés, hogy elmenni érte, szétszerelni, hazavinni, lehordani a pincébe, majd újra összerakni, esetleg még lecsiszolni és újfesteni...de hát ezért 18000Ft az ára!Srácok, a tápbiznisz, alaplapbiznisz pihenőpályán van, ígérem mindenkit visszahívok, de most nem érek rá hardverezgetni, épül-szépül a házikó környezete, közben meg kész kihívás mindennek megfelelni! megőrítenek a vállalkozói faszságok!
-
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #37794 üzenetére
Szia, tudok admi, Kolink 80+ fehér 5000Ft vagy van ennél kicsit drágábban RGB- s is. Mivel kiköltöztem falura, :) ki kell jönnöd érte!
-
Dryman
őstag
Engedjétek meg hogy megosszam:
Nyugdíjas tanárnéni ügyfelem ma vette a fáradságot és elhozta a problémás Dell Inspiron N5010 típusú notebook-ját, mert a távgyógyításom sajnos hatástalannak bizonyult.
Probléma: a gépből bekapcsolás után furcsa nyöszörgős hang hallatszikmajd egy kék képernyő-piros csíkkal jelenik meg, ahol állandóan változó, gyorsan futó számok láthatóak, ami képes akár 1-2 napig is folyamatosan menni.....
A gépen 6 évvel ezelőtt telepítettem újra a win7-et, és az akkori probléma vizsgálatára memtest-et használtam.
Most hogy megdöglött a 320GB-os hdd (ez adja a furcsa hangokat),a gép boot sorrendje okán hozzányúl a cd olvasóhoz, ahol a 6 éve benne felejtett memtest cd bootol és fut!
A néni 2 napig nézte a kék képernyőt...megtudtam hogy a gépben 4GB ram van és hogy 33-szor futott le a teszt hibátlanul.
Kedves hozzáértők!
Érdemes ebbe az N-es Pentiumos masinába SSD-t tennem és win10-et ráeröltetnem?
Köszönettel!
Dry -
Dryman
őstag
Attilának köszönöm az infókat a Fordról!
Gaben kollégának....automata öntözőrendszerről lenne szó???
jobban jársz ha magad felméred az egészet, és ezek után a csanaki öntözéses boltban jól bevásárolsz és elvégzed magad a felújítását.
nem vészes az alkatrészlista....van a vezérlőegység, a szivattyú, mágnesszelepek, csővezeték, elosztóvezetékek és szórófejek....
Meg kell tudnod a vezérlő típusát, gyártóját, ennek megfelelően az összes többi alkatrész is ugyanezen családból származik...pl Toro, vagy Hunter!
A vezérlők általában költségesek, de valamiért a Hunter mérföldekkel olcsóbb mint a többiek...ha annyira fos a rendszer, akkor lehet most érdemes Hunter-es cuccokra váltanod.
magam üzemeltetem a sajátom, meg a közeli rokonság öntözős cuccait, eddig Torora esküdtem, most meg összeraktam egy Huntert féláron, és ez sem szar...szóval hajrá, menni fog ez neked, pláne ha meglátsz egy ajánlatot az általad kért munkálatokra! -
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #37656 üzenetére
Áh, megleptél..!
Köszönöm szépen! -
Dryman
őstag
Semmi politika, de rémisztő és kísérteties a hasonlóság!
[link] -
Dryman
őstag
válasz
golya32 #37493 üzenetére
Amig révfaluban laktam, addig Hursán Gáborhoz vittük a kutyust... ez a kutya is diszpláziás volt, Gáborék megcsinálták a vizsgálatot, majd az állategészségügyi egyetem oktatókorházában Diószegi doktor műtötte meg... A doki 4 nyelven végigkommentálta a műtétet, kb 40 hallgató tanulta a szakmát a Beni közreműködésével :) Az a doki tudta mit csinál, 2 hét mulva a kutya már szaladgált!
-
Dryman
őstag
Nálam a 6db széket és az étkezőasztalt 20000-ért rakta volna össze az ideaa szerelője
csak viszonyításként...kértem ajánlatot a vízóraakna összerakására....felnőtt lego 9 lapból áll, csak ásni kell neki egy 90x130cm-es 120cm mélységű gödröt, majd az oldallapokat leengedve és összeillesztve körbetölteni...
1db lap 35kg...gondoltam nem erősködök, ha már felajánlották...meghallgatom az ajánlatot...
50eFt, de a gödröt ássam ki előre, ez csak a legózás díja!
Kútfúrás szintén drágaság...16eFt/m....még jó hogy van rá kereslet...
Reálisan az építőipari árakat átemelve az infós világba, egy windows újratelepítés nálam már 30eFt, egy wifis nyomtatóval való szopórollérnek meg egyedi ára van ami 40eFt-tól indul... -
Dryman
őstag
Bal folyosó, sarkon trafik, utána második ajtó...kicsit furcsa ügyintézési rend, forgalmasabb napokon az emberek kint állnak a helyiség bejárata előtt...időszakonként kijön egy ügyintéző és kérhetsz tőle sorszámot az ügyintézésedhez, bemegy, és kihozza a sorszámot, majd kicsit később ismét jön és szólít....gondolom ezt azért így csinálják hogy ne legyen bent sokaság.
A leggyorsabb ügyintézést itt kapod, én csak ajánlani tudom! -
Dryman
őstag
Emberek!
Kérlek segítsetek lakatos mesterembert szerezni!
egy 220x230-as méretű zártszelvény tolókaput szeretnék készíttetni beltérre, annyi a nehezítés hogy felső sínen kell hogy mozogjon 2db görgővel. A kapu végénél valamilyen megvezető ütközős megoldással, amit mondjuk be lehet zárni egy lakattal...
ha tudnék szépen hegeszteni akkor már kész is lenne....de nem tudok....
számlaképes legyen a jómunkásember!
Köszönöm! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne ismét egy kis szakmai segítségre!
Adott egy 2,5m x 2,2m-es nyílás egy belső térben, amire egy tolókaput szeretnék készíttetni, úgy hogy felső sínen mozogjon a kapu.
Erre a lakatosmunkára keresek megbízható szakembert!
Aki tudna nekem ügyeskezű és számlaképes lakatos ajánlani, ígérem meghálálom!
Köszönöm!
Dryman
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Automata kávégépek
- Medence topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- AMD Radeon 7000 szériás Videokártyák
- Eladó AOC C24G1 24" ívelt gamer monitor Kiváló állapotban!
- Eladó Konfig I7 8700 16GB DDR4 120GB SSD 750GB HDD RTX2060 6GB!
- MacBook Air 15" M3 24GB / 1024GB / Midnight / International billentyűkiosztás / ÁFÁS SZÁMLA
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest