- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
Most árulok belőle egy 600 ohm-os Black Edition-t. Nem kell?
-
Dorien
veterán
Há' de a Tesco meg a Spar az itthon is elég drága. CBA-t, Coop-ot ne is említsük. Penny az nyuggerbolt, az Aldi jó, a Lidl még jobb, csak mindig tömegnyomor van, annyira népszerű.
A listát meg nem akarom kritizálni, mert mindenki azt vesz, amit akar, de szerintem tele van egy rakat, szlovák áron is túlárazott cuccal. (Old Spice tusfürdő 1 liter 3700Ft - anyám, meg 7700Ft-os Leerdammer sajt - most vettem a Lidl-ben ~2900Ft-ért akciós ementálit)
Nyilván van az a havi mennyiség és összeállítás, amiért már érdemes kimenni, de az messze van a mi igényünktől...
-
Jazzos
őstag
Az régen volt, már kint sem kapsz ennyiért szerintem.
Nem arra gondoltam, hogy okosban, hanem hogy kb hetente 5 percet rászánva megtalálod hogy hol mit éri meg venni. Nekem kissé könnyebb, 9-re járok és ha bevásárlás van, akkor nem 8:30-kor indulok hanem kb 8:10. Aldiban alig vannak, Sparban az automata kasszák miatt kb 3 perc az egész bevásárlás. Néha Lidl ha valami nagyon extra van. Metróban pedig full extra sóherkodás a lejáratközeli cuccokkal néha. 4.5 kg-s érlelt marhaszegy 4.500/kg-ért
-
Hiába vagy beoltva, nagyon szerencsés vagy. Ez még nem azt jelenti, hogy mindenki kap ilyen gyanús oltást, szerintem egyszerre nem kapott mindenki, mert különben gyanús lenne.... néhány kollégám állandóan betegeskedik, többször hiányzott a munkából, mert ők 3x oltást kaptak.
Én nem hiszek a "hivatalos" médiának, mert benne vannak ők is. Ezért más forrásból nézek utána, számtalan professzor (most nem hazaira gondolok) van, akik az oltás ellen vannak, stb. és azok nem kaptak nyilvános ("hivatalos") beszédet a médiában.
https://link.springer.com/article/10.1007/s10238-023-01264-1#Sec3
https://rumble.com/v4cqz9k-magyar-arne-burkhardt-patolgus-utols-interjja-az-mrns-vakcink-slyos-veszlye.html
https://www.kla.tv/24216
Engem hidegen hagy a laposföld-es dumák.
Rendes híradóban (pl hazai) volt-e egyáltalán? :
https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/truth-be-told-rally-march-25/truth-be-told-march-25/ -
PociAti
őstag
"Azt kellene látni, hogy mi a trend."
Állítasz valamit. Én konkrét adatokkal megcáfolom. Akkor ne azokat az adatokat nézzük, hanem szemléljük őket másként.
Főleg azért, mert Magyarországon az internet mindig is relatív jól elterjedt volt (EU-s átlaghoz nézve), így nem nagyon van mit behozni. Míg sokkal gazdagabb országok le voltak maradva, pandémia felnyitotta a szemüket, nagy fejlesztésekbe kezdtek hogy behozzák a lemaradást. Következtetés: ők csinálják jól.
A francokat! EU-s átlagban még most is rosszabb a helyzet, mint nálunk."... az árakat nem látom / income-ra kalkulálva."
Ilyen kis tételeknél kevésbé számít hány óra alatt keresi meg valaki annak költségét. Egy ház áránál van ennek komolyabb jelentősége. Mert ha a magyar nettó átlagkereset 400.000 Ft körül van, azt jelentené, hogy fél napi munkával kifizethető a 100+ Tv csatorna, gigás net és olcsó telefon díja.
Viszont keressen a német 10-szer annyit, ha nem tud magának normális netet venni, mert ahol él, ott nincs kiépítve a rendes infrastruktúra.Persze attól még biztonságosabb autóban ül és színvonalasabb egészségügyi szolgáltatást kap, de a jó szolgáltató és a normális net volt a téma.
-
PociAti
őstag
"Tessék a román mobil árak, ..."
Mondtam én azt, hogy a Román áraknál jobbak? NEM!
Mert Romániában volt a világon a 3. legolcsóbb az internet 2023-ban. (Mármint az alap szolgáltatás ára.)
https://www.picodi.com/us/bargain-hunting/internet-prices-2023
Magyarország a 13. helyen áll ($13,1),
az általad említett Németország 55. helyen áll ($43) a vizsgált 85 ország közül.Német lakossági mobilnettel nincs személyes tapasztalatom, de ismerőseim szerint finoman szólva sem dicsérik. Sem a lehetőségek, sem az árakat illetően.
Nem szélsőséges eseteket (árakat) kell felhozni példának, hanem átfogó tanulmányokban célszerű megnézni ki hol áll.
"A vezetékes megoldásunk olcsó volt az valós, mig az állam át nem vette a digit ahol hirtelen egy 300% os infláció ütött be."
Nem halmoztál fel túl sok nullát? Háromszoros árdrágulás mégis hol történt?
Digi honlapján leellenőrizhetőek a csomag árak, győri DIGI NEKEM 1000 CSOMAG:
- DIGITV = akár 112 digitális csatorna (44 HD)
- DIGINET 1000 + WIFI 6 = 1000/300 Mbit/s maximális sávszélesség
- DIGITEL 250 = 4 Ft/perc helyi és belföldi vonalas, 6 Ft/perc belföldi mobil, díjmentes DIGI hálózaton belül
6.130 Ft/hó*, majd 2024. szeptember 1-től 10.340 Ft/hó
A többi csomag díja pedig 10k alatt van.Az átlagkeresetek, nyugdíjak, minimálbér, stb. szerintem jobban növekedtek, mint a Digi előfizetői díjai:
https://www.ksh.gov.hu/heti-monitor/keresetek.html
*jav, kbhuinfó által említett, nyitáskor szuper akciós "beetető" ár azért nagyon durva volt a Digi-nél: "2021.03 - 3100". Azt valószínűleg veszteséggel értékesítették, cél a minél nagyobb hírverés, és a konkurenciáktól való átcsábítás volt. Meg is tette a hatását.Az általános lefedettségre vonatkozóan meg annyit, hogy a COVID alatti digitalizáló némileg "belekavart" a helyzetbe, mert vannak országok akik tényleg hatalmas energiát toltak az infrastruktúra fejlesztésbe. Ezen a területen sokkal-sokkal jobban le voltak maradva, mint ahogy a gazdaságuk ereje alapján lenniük kellett volna. De részben történelmi okai vannak annak, miért tartozik az ország az egyik legjobb lefedettséggel rendelkező országok közé. Mint említettem, részben a kedvező domborzat is indokolja, de idehaza a 80-as, 90-es években 10 év várakozás után kaptuk meg a vonalas telefont. Nagy lemaradásban voltunk, és a mobilhálózatok ebbe a vákuumba érkeztek. Így lett nálunk (a 2000-es évek elején) kiugróan magas az egy főre jutó mobiltelefonok száma, és lett fontos és virágzó ágazat a mobil infrastruktúra kiépítése. Meg a tornyok létrehozásával kapcsolatban is megengedőbbek a szabályok. Idehaza könnyebb toronynak ideális területet találni, mint egy belga gazdával megharcolni a föld használati jogáért.
-
kbhuinfo
tag
-
kbhuinfo
tag
DIGI 1G FTTH (bruttó):
2021.03 - 3100
2023.05 - 5610
2024.05 - 6450Ez a matematika szabalyai szerint sehogy sem jon ki 300%-ra. A politikat ide nem kevernem - nem azert, mert nincs koze hozza, hanem mert nincs kedvem rola itt ertekezni
A vidanet nalam stabil volt, de ertem, hogy nem mindenhoi volt igy.
A mobilnetben igazad van, az lehetne olcsobb. Majd meglatjuk mi sul ki a 4ig-strategiabol (nevezzuk strategianak).
5g eroltetest ugy, hogy szakember vagyok es erintett a temaban, tovabbra sem foghatom fel. Szerintem ez a techvallalatok erdeke es nem az ipar-lakossage... -
tserrof77
őstag
Erről tényleg megoszlanak a vélemények, van, aki szereti, amit csinálnak, hallottam olyat, hogy valaki szerint mindent ugyanabból a tésztából csinálnak. Mivel én lisztértékeny vagyok, ezért saját véleményem nincs. Bár a feleségemnek rendszeresen tőlük viszem a félkilós szeletelt rozsost. Szóval részünkről +1
-
-
kbhuinfo
tag
Max sávszél, zavarvédelem.
https://hu.gadget-info.com/difference-between-optical-fibre
Ahogy tanult barátom korábban mondta: optika a király
-
Balinov
titán
Most jöttünk haza kutuasetaltatasbol, benzinkút mellett jövünk el. helyi texaco kuton becsuszott 1.99re a benzin literje. Úgy másfél hónapja 2.22-2.25 volt, de láttam itteni sajtóban 2.349/l arról is cikket. Qrva sok még így is, de szerencsére a Tucson kevésbé éhes mint az Avensis volt
-
jamba
aktív tag
Windowst nem telepítettem még rá de ha simán rámegy megpróbálom .
HDD-k benne vannak mind a 4 db 2 tb,hibátlanok.
Volt benne egy ssd de az nem hibátlan, a jó sokáig tartó boot után egy pillanatra látom a windows logot aztán ennyi sötét képernyő.
Teszek bele egy ssd-t kipróbálom ha lesz egy kis időm. -
Dryman
őstag
Bal folyosó, sarkon trafik, utána második ajtó...kicsit furcsa ügyintézési rend, forgalmasabb napokon az emberek kint állnak a helyiség bejárata előtt...időszakonként kijön egy ügyintéző és kérhetsz tőle sorszámot az ügyintézésedhez, bemegy, és kihozza a sorszámot, majd kicsit később ismét jön és szólít....gondolom ezt azért így csinálják hogy ne legyen bent sokaság.
A leggyorsabb ügyintézést itt kapod, én csak ajánlani tudom! -
doc
nagyúr
3 honapos szallitasrol jut eszembe: decemberben megrendeltunk egy bejarati ajtot es harom ablakot, akkor 6-8 hetet mondtak.
Szerinted mennyi ido telik el a megrendeles es a szallitas kozott?
Mi speciel nem tudjuk, de senki mas sem, egyelore senkinek nincs fogalma sem hogy mikor kapjuk meg oket, de a harom honapon mar tul vagyunk -
doc
nagyúr
Mi eppen epitkezunk, ala tudom tamasztani
Es az egy dolog hogy draga, de olyan forgalom van hogy mult heten pl az Eptexbol mi hoztuk el platossal/utanfutoval tobb reszletben a cuccot, mert azt mondtak hogy 3-4 napon belul biztos nem tudjak kihozni...
Tavaly meg neztem hogy bakker a faanyag harom es fel millio, egy evvel korabban felannyi volt. Most meg igy visszanezve szinte orulok, latom hogy azota siman dragult ujabb 20-30 szazalekot
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest