- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Első kocsim eladó lett, ha esetleg valakit érdekelne:
[link]
blogomon találni róla bejegyzéseket, további kellemes estét! -
Hannibhál
őstag
Hejhó, kicsit frissítettem a hirdetést ,,kicsi" kocsinkról:
[link]
-
Hannibhál
őstag
Helló! Eladó lett családi autónk, hátha valakit érdekelne, nyílván csoportkedvezménnyel:
[link] -
Hannibhál
őstag
Hejhó! Sulimba úgy gondolták, jó lennék osztályfőnöknek, s így tervezhetek osztálykirándulást
Püspökerdőbe mennénk a kalandparkba, s csinálnék nekik kaját, viszont 36an lennénk, ehhez kéne bogrács.
Én legalább 25 literesbe gondolkodnék állvánnyal, ha esetleg lenne valakinek kölcsönbe vagy bérbe, az nagyon jó lenne
Előre is köszi mindenkinek -
Hannibhál
őstag
Szép estét!
Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg tudtok kis méretű bérbe vehető kertről? Zártkerteket néztünk, de azok nagyok s inkább eladnák. Győrben lenne ideális
Köszi előre is -
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Kis Fiestamba kerreg már a nyelestengely csapágy, így szeretném felújítattni a váltómat, tanulók szétkapcsolgatták már kicsit
Tudtok ajánlani valakit? Nem sürgős, inkább a gyorsaság a lényeg, mivel melózok a kocsival, nem szeretném ha heteket állna.
Sima manuál ötös váltó.
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
válasz
envagyok #38265 üzenetére
Lehet csűrni, csavarni, de sajna a piaci logikát ez nem érdekli, mindennek annyi az ára amennyit még kifizetnek érte
Cad korrepetálásért sokallják a 6 ezer ft-ot, de pl kőművesnél nem sok a 10 sem. És a többi, és a többi
Ahogy szoktam volt mondani: nyugi, lesz még szarabb is! -
Hannibhál
őstag
Hejhó! Könyvelőt tudtok javasolni, aki egyéni vállalkozókat fogad s megbízható?
Köszi előre is -
-
Hannibhál
őstag
válasz
ladopapa72 #37396 üzenetére
Köszönöm
S az ugye autóhoz való? Azt elfelejtettem leírni h autónézőbe megyünk arra kell -
Hannibhál
őstag
Helló!
Szerintetek rétegvastagágmérőt hol tudok itt győrbe kölcsönözni? -
Hannibhál
őstag
válasz
Füleske #37244 üzenetére
ezért írtam, hogy arányaiban sem jön ki a matek.
Egy nagy traktor ami alkalmas nagyüzemi vagy középüzemi munkára alsó hangon 130-150 Le(87-110kW) de talán inkább erősebb. Egy átlagos li-ion akksi fajlagos teljesítmény kapacitása 560W/kg(link), tehát ~0,6kW/kg. Ez ugye egy óra teljesítmény fenntartásához ~150kg akksinyi kapacitás kellene. Itt egy Massery ferguson traki, 26 oldalon vannak az adatai(link), látható h a tankja 250 literes. Motorja 4 hengeres turbódízel, annak tudjuk h a hatásfoka teljes terhelésen kb 40%. A gázolaj energiatartalma pedig ~40 MJ/kg(link, itt is kb 0,6 kW-ra jön ki a li-ion)
Ha teljes terhelésen a legerősebb 110kW-ot ad le, akkor dízelből a fogyasztása 68,75l/óra. Ebből 3,7 órát tud üzemelni s mindehez 250kg tank kell. Elektromosnál ugyanez óránként 183 kg/óra tehát összesen kell 680kg-i akksi h ugyanazt tudja teljes terhelésen. A töltési idő a dízelnél kb 5perc és a földre ki lehet szállítani az üzemanyagot, ami fontos, elektromosnál a durván 410kWh-s akksinak a töltése nem tudom mennyi idő, de szerintem a jelenlegi körülmények között legalább 1 óra, és akkor nem lehet tartálykocsiba a szántóföldre kivinni, h ne menjen a tankolással az idő. Meghát plusz 400kg, bár az valószínűleg kevesebb mert az elektromos motor kisebb mint a belsőégésű, ileltve traktornál a plusz súly nem gond, itt inkább a töltési idő s a körülményei a gondok szerintem.
Egy nagyobb traktornál meg mégnagyobb különbségek vannak, kamionoknál is szerintem ez llehet a fő probléma, bár ott valószínűleg már a súly is nagy szerepet játszik -
Hannibhál
őstag
válasz
Füleske #37242 üzenetére
a gyártók mindig az igények szerint gyártanak
máshogy nem is lehet. Erógépeknél egy baj van: a fogyasztás. Öcsém traktorozik, mtz bekajál sima 3 fejes ekével óránként 30-40 litert, ettől nagyobb gépek még többet is, de pl egy cvt váltos, 6200 ccm-es ferguson is bálaszállíítás közben(~45-50 hengerbála) 30 liter volt 100 km-re. S akkor ez egy 3 éves traktor, nem 30 mint az mtz.
a videó érdekes, köszi, jó volt látni egy kis t25-öst, nagyapámnak volt ilyenjeÜgyesen megcsinálta, de a videóban is már benne van amit fentebb említettem: 1 ha-t lekaszálni egy töltéssel? az ilyen kis szinten ilyen kis trakival okés, de nagyüzembe ez nem így megy. Oda ez nagyon kevés lenne, még arányaiba is. Jobb akksik kellenek még ehhez, hogy azt tudja amit kell, mert nyári időszakba mikor a gépek 0-24be mennek aratás miatt, nem fér bele még az 1 óra ,,tankolás" sem nem hogy 2-3 órás töltés.
Csávó ügyesen összedobta azt a trakit, meg ha tényleg besegít a házi rendszernek pufferként akkor ezt mondjuk kis családi állatgazdaságokba elképzelhetőnek tartom, de pl fél óra szántással mire menne? semmire, az szerintem kb negyed ha terület -
Hannibhál
őstag
válasz
envagyok #37231 üzenetére
Belsőégésű motor még sokáig kelleni fog, akárhogy hadoválnak az elektromos autózást hirdetők, ugyanis személygépkocsiba lehet h jó a mostani technológia, de szerintem pl egy traktorba vagy kamionba már inkább egy komolyabb dízel motor az ideális, s ez lehet nem akkora szegmens mint a szgj, de elég nagy. Valamint nem mindenhol van elektromos áram, oda se jó más, illetve a luxus valamint a prémium kategóriában is megmarad akkor is szerintem ha már az átlag hannibhálok is ilyenekkel járnak. Évi 100 millió szgj van eladva, ebből ~10 millió vw konszernes, tehát azért még az itteni audinak van jövője egy darabig ilyen téren is
-
Hannibhál
őstag
Helló, vespa robogó javításra kit tudtok javasolni? Ha az ülés kárpitozáshoz is értene az is jó lenne de főleg a motorrész a lényeg, köszi előre is
-
Hannibhál
őstag
Fuh, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen cunamit indítok el ezzel a szabászatos dologgal
Köszönöm szépen a tippeket, a ternyák lett végül, mert csak ott tudják/akarják megcsinálni amit terveztem, a többi vagy nem vállal lakossági egyedit, vagy nem tudja megcsinálni cnc maró hiányában.
Köszönöm szépen mégegyszer -
Hannibhál
őstag
Helló! Jó bútorlapszabászatot tudtok ajánlani? Vannak rajzaim, azok alapján jó lenne ha kivágnák, vki a somy-t mondta, de hátha mondtok itt mást, mert az ő honlapjuk be van halva.
Köszi előre is -
Hannibhál
őstag
Helló mindenkinek!
Cikket írnék vga-król és olyan információt szeretnék kérdezni hogy az nvidiának mi volt a középkategóriás vga-ja a 8xxx-es szériába? a 8600 gt vagy a 8800 gt? csak mert számozás szerint ugye a 8600 lett volna, de árazás szerint meg ha jól tudom inkább a 8800as.
Köszönöm szépen előre is az infót -
Hannibhál
őstag
Helló! Főleg pecásoktól kérdezném, hogy a szabadhegyen a lidl mögötti tavaknál tényleg engedély nélkül lehet pecázni? Mindkettőn? S ha igen lehet valamit is fogni?
Nem kell nagy hal csak jó lenne kiülni már s ez a lezárás betett a horgászvizsga letételének :/
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Érdeklődésből kérdezem csak, esetleg vkinél 17 colos vagy nagyobb noti eladó? Akku legyen jó, illetve alap dolgokra(chrome, youtube, excel) legyen jó, a többi már nem lényeg
Hátha van valakinek, köszi előre is -
Hannibhál
őstag
válasz
Joker88 #35418 üzenetére
Én próbáltam átállni laptopra, azóta is bánom h azt a jó kis gépemet eladtam...de azóta lett egy másik.
Nekem melóra, játékra a nagygép van, a kis notit max akk hazsnálom ha nem otthon vagyok. Az a baj h ami teljesítményem most van(ryzen 2700x, 16gb ram, gtx 1660 ti, 27 col 4k kijelző, csendes hűtés) az notiba kívül esik a keretemen, s nem is könnyen fejleszthető, így nekem maradt a pc -
Hannibhál
őstag
Helló ismét!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen készülékkel lehet egy tdk 8mm hs-es videómagnókazettát digitalizálni?
Köszönöm előre is -
Hannibhál
őstag
Helló!
Érdeklődöm, hogy esetleg nincs valakinek eladó mini pc-je? Tvhez kellene, annyi a lényeg h a fhd-t vigya akadásmentesen, ileltve 240-500gb hely legyen rajta de ha hdd nélkül van az sem baj -
Hannibhál
őstag
Hejhó, ha esetleg valakit érdekelne egy tűzhely, akkor csoporttagoknak 5 ezerrel olcsóbb
-
Hannibhál
őstag
válasz
sladka_pani #34872 üzenetére
az a forgatós van, mint amit te linkeltél, kis műanyag tokba, alatta fémlemez, gondolom arról kapja a kakót.
Pertsze megdumáljuk, köszi előre is -
Hannibhál
őstag
válasz
sladka_pani #34869 üzenetére
Igen ilyen :) nem tudom h miben lenne más a ledes a régebbihez képest, mk6 fiesta ventillátorszabályozó panel mögé lenne
-
Hannibhál
őstag
Helló, valakinél elfekvőbe nincs 5-6 db T5ös műszerfalizzó? Kb 18-19mm hosszú, 5-6 mm széles
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Másodállást keresnék, jelen pillanatban 7től kb 3-ig, fél4ig vagyok, szóval kb 4től lennék harcrakész naponta
Minden érdekel, ha esetleg tudtok valamit kérlek írjatok, köszi előre is
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a galaxy a5 2017-es telómba hol tudnék aksit cseréltetni s kb mennyiért? Foglalkozik valaki innen ilyesmivel? Köszi előre is -
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Nincs valakinek eladó egy komolyabb cpu hűtő ami jó am4-re?
Ellenjavallatként feltudok ajánlani egy deepcool neptwint illetve ha olyan kategóriás akkor egy ryzen 1200asat(garis pcx-be)
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy esetleg dolgozik valaki Kapuváron a Laurastarba? Ha igen, kérem jelezze szeretnék megérdeklődni pár dolgot -
Hannibhál
őstag
Sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy japán kajákhoz alapanyagot(algalap illetve miso szósz stb) hol lehetne itt győrbe beszerezni?
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
Coyot,envagyok:
Ne tudjátok meg, még ettől is rosszabb xd
Felújított: kifestett és parkettázottxd -
Hannibhál
őstag
Boldog Új évet:)
Érdeklődnék, hogy tudtok esetleg eladó lakást? Liftes blokkban 7-8adik emeletig, 2 szoba minimum, illetve lift nélküli blokkban max 1. emeletig.
Köszi előre is -
Hannibhál
őstag
Hejhó! Vkinek nincs eladó am4-es procija?
ryzen 1200 beszámítással?
-
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Szeretnék érdeklődni, hogy nincs esetleg valakinek eladó 14 colos vagy kisebb notija eladó jó akksival illetve legalább 64gb-os ssd-vel vagy akár hddvel is meg 4gb rammal illetve 4 magos procival?
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
Helló! 2x4 gb ddr3 1600mhz ram érdekel vkit?
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
érdekel vkit i7-2600k+2*4gb 1600mhz ddr3+Deepcool Neptwin hűtő(doboza megvan, a felfogatásokat hétvégén tudom megmondani)? -
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy irodai munkát tudtok ajánlani? Párom állást keres, tanítói végzettsége van, office-t elég jól használja, pénztárgép kezelői tapasztalata is van diákéveiből illetve alapszinten fotókat is tud szerkeszteni.
Ha tudtok valami titkárnői vagy eladói-értékesítői állást megköszönném ha szólnátok -
Hannibhál
őstag
Hejhó! Valakinek nem kell egy i5-2500k?
-
Hannibhál
őstag
Hejhó! Valakinek van esetleg 400-500W-os tápja amin van 8pines cpu illetve 6+2es vga csati, valamint azért kicsit jobb minőségű legyen, vagy ha ez nincs akkor egy 6pin->8pin átalakító esetleg?
-
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Valaki dolgozik a Melecsnél? Tudna írni róla pár sort nekem?
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
S valakinek nincs épp eladó?
-
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Valakinek nincs véletlenül dvi-d - vga átalakítója? Sajna a gt 1030 és a 10 éves asus monitor nem adja ki egymást máshogy :/
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Edagról tud valaki valamit mondani hogy milyen egy hely az munkahely szempontjából?
Köszi előre is! -
Hannibhál
őstag
válasz
kovacsroli #33566 üzenetére
A gran turismo-ba van
-
Hannibhál
őstag
válasz
kovacsroli #33564 üzenetére
hát köszi
neten am azt írják, hogy az nem támogatja ezt a módot, te próbáltad már? -
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Van valakinek esetleg ps4-re olyan autós játéka eladó, amivel egyszerre ketten lehet tolni(két karral, split screennel) vagy ha esetleg nincs ilyen de tudtok mondani olyan játékot az is jó lenne, mert ahogy néztem az újabb nfs-ekbe ez nincs már :/
-
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Valakinek nincs véletlenül eladó i7-2600k-ja? -
Hannibhál
őstag
Hejhó! Esetleg valaki tud kiadó albérletet pároknak megfizethető áron? Nyúlon is akár
Esetleg egy nagyobb szoba is jó lenne, a havi keretünk rezsivel együtt max 80k kettőnkre
Köszi előre is ha valaki tud -
Hannibhál
őstag
Hejhó
Valakinek esetleg nincs olcsón egy eladó tablete? lényeg az android, a 7-8 colos kijelző, meg hogy az akksija normális legyen, illetve alapszinten böngészni, esetleg 480p-s youtube videókat vigye, illetve jobb lenne a minél jobb android, de a kitkates is jó
Köszi előre is -
Hannibhál
őstag
válasz
atos19881101 #33167 üzenetére
Azt gondoltam, hogy nem egyszerű, meg ha nem vállalja senki akkor nem is tudok vele mit csinálni
Én magam nem értek hozzá(mármint csak annyit értek, hogy nem egyszerű) -
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy valaki vállal esetleg fejhallgató jack-dugó cserét? Sajna párom fejhallgatóján a jackdugó elhajolt, így cserés lenne, más baja nincs, s mivel nagyon szereti s elv márkás is(Beats asszem) jó lenne ha nem kéne kidobni
Köszi előre is -
Hannibhál
őstag
Hejhó
Szeretnék érdeklődni, hogy esetleg nincsen valakinek eladó Skyrim, dvd-s dobozos eladó?
Köszi előre is
-
Hannibhál
őstag
Hejhó
Kiadó albérletet keresnénk párommal, adott esetben 3.-ik embert is tudunk hozni ha muszáj, de jobb szeretnénk ketten. Párom tanító, én mérnök vagyok s mindkettőnknek stabil munkahelye van, ha nem Győrön belül van az se nagy gond, lényeg h rezsivel együtt ne legyen lehetőleg 75-80nál több
Ha valaki tud kérem szóljon, a tulaj 3 év után eladta a fejünk fölülXD -
Hannibhál
őstag
Érdekel valakit Doogee y6 max 3d telefon? 42ért árulom, de topiklakóknak 39-be elvihető, 2 évig garis még euronics-ba, doboza, töltője mind megvan
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- AMD Radeon 7000 szériás Videokártyák
- Eladó AOC C24G1 24" ívelt gamer monitor Kiváló állapotban!
- Eladó Konfig I7 8700 16GB DDR4 120GB SSD 750GB HDD RTX2060 6GB!
- MacBook Air 15" M3 24GB / 1024GB / Midnight / International billentyűkiosztás / ÁFÁS SZÁMLA
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest