- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PociAti
őstag
Pontosan ezt teszem. Néha kimegyek és online össze szoktam hasonlítani az árakat.
Ez alapján mondom, hogy a különbség nincs 10%.
Havi 100.00 Ft spóroláshoz millió fölötti vásárlásokra lenne szükség.A Tesco-t pedig nagy ívben kerülöm. Sem árakban, tisztaságban, hűtők állapotában nem veszi fel a versenyt a többiekkel. Ne azt hozd fel példának. A Kaufland nem annak a szlovák változata.
Lidl-ből nálunk van 215 üzlet, náluk 164 üzlet. Azok összevetése sokkal reálisabb lenne. Így akkor minőségbeli különbség is nagyjából kiküszöbölhető. (És persze nem egy önkényesen kiragadott, szélsőséges EUR/HUF árfolyamot alapul véve.)
(Amúgy évente 1-2 alkalommal szoktam szondázni a Lidl termékek árait más országokban és elég nagy a szórás mindkét irányban. Megpróbálják belőni, hogy adott termék mely országban milyen áron adható el.)
-
-
Jazzos
őstag
Tescoba tényleg nem járok, banánt néha veszünk 1 kg-t 400-500 Ft körül, amikor jól néz ki, hát 100 ft-ért nem járok át. Kilós kávé 4000 ft volt decemberig itt mellettünk a wellmarkban, Tschibo caffe crema, most már 5500, kint meg 6000 felett lett volna akcióban. Almát vettem metróban 350 ft/kg-t 13 kg ládában idén télen vagy 5-6-ot, bár volt amikor 400 ft. sztem kint inkább 400-500-tól indult meg még több is volt. Tojást Koroncóról hozatunk 750-800 ft között szokott lenni akkora, hogy a 10-es dobozt alig tudod lecsukni. Szóval továbbra sem értem. Egy kis tudatossággal itthon is sokat ki lehet hozni.
-
Vérboci
addikt
oké, akkor maradok annál, hogy a havi 100 spórolás nonszensz, a havi 50 pedig erősen árucikk függő. márkatermékeken abszolút nem elképzelhetetlen a nagyobb arányú spórolás, de aki eleve diszkontokon edződött, azt kár azzal kábítani, hogy a havi vásárlás összegének 25%-át megspórolja, a benzinen, eur váltási spreaden felül.
mondom ezt úgy, hogy nem a fotelből dumálok, hanem rendszeresen megyek be a dévényi lidlbe, vagy a bori kauflandba. -
golya32
senior tag
Igez ez van nekem is, nagyon jó, a ledeket ki lehet rajta kapcsolni, amitöl kicsit rosszabb a kép, de a lényeget lehet látni. forgatható, be tudod állitani pásztázásra, vagy arra hogy ha mozgás van akkor küldjön neked jelzést wifin keresztül, elméletileg a hangot is közvetíti.
-
Coyot
őstag
Szerintem az a 25 jó ár, ha áfa is van rajta akkor meg lehet még legálisan is csinálja.
https://autoberlesgyor.com/ itt vannak kisbuszok, de ezek is 16-25ezer / nap, és erős km limittel. Valamint erre is kell még szerintem biztositás ami nem szokott olcsó lenni.Mi bérautózni szoktunk ha utazni kell céges szinten, napi inkább 40-50ezer a bérlés dija fullos biztositással.
-
Coyot
őstag
Egyébként osztom a megállapitásodat, volt:
- kodi raspberryn, odoridon ami rendes nerd cucc, folyamatosan lehet henkölni ha akarod hogy jó legyen
- droid tv, okositoval előtte sony tvos nativan, itt már jók az appok meg lehet konfigolni, de sok gond volt vele, legfökébb az állandó brutál belasulásokkal igényelte a restartot
- almás tévé, ezzel most hepi vagyok, gondtalan megy, többi almás eszközzel félelmetes milyen sebességgel működik együtt, screen mirror olyan fluid hogy öröm nézni, marha egyszerű, és nincs olyan hogy félrekattintva nem tudod mi vannvidia shield tv amit megnéznék még de drágább mint az almás tévé igy kihagytam a sorból.
-
doc
nagyúr
egyebkent hogy ne csak az android tv-t kopkodjem: a masik amitol agy@szt kapok amikor nem lehet normalisan latni hogy pontosan mi van kijelolve. Ilyen pl. az Apple TV (marmint az appon belul), egy picivel nagyobb annak a musornak a thumbnail-e amin a 'kurzor' eppen van
francer nem lehet hogy vastag piros kerettel kijelolni hogy a hulye is lassa azonnal?
-
Vérboci
addikt
ha nem kellenek a félbehagyott filmek, meg minden szirszar, akkor kapcsold ki.
balra rég nincs semmi, ami a képen van az egy régi design.
így néz ki (mint jeleztem, a filmajánló csatorna / folytatás, stb. kikapcsolható most is).Nem akarlak meggyőzni semmiről, csak továbbra sem látom be, hogy bonyolultabb lenne elindítani egy appot android tévén, mint bármely más platformon. Designról lehet vitatkozni (mert én pl. szeretem az ajánló sávot), de a funkcionalitás azonos: jobbra balra lépve kiválasztom ami kell, oszt oké gomb.
-
Vérboci
addikt
a Google tv újabb mint az android tv, de ugyanannak a kutyának a kölyke.
Viszont minden tv okosító, ami plug and play vagy az egyiket, vagy a másikat futtatja. Lehet a kodival szórakozni, de az nem a szülőknek való.Nekem is philips tv van Android tv-vel. Nem látom, mi gond lenne vele. Kiválasztom az appot (hbo, skyshowtime, disney, stb.) és elindul. Nem kell semmi hókuszpókusz.
-
tserrof77
őstag
Én tizenévekig jártam hozzájuk, amikor még a régi helyükön voltak, a Rákóczi végén, ahol most az OIL! kút van. A költözés után is sokáig, de a távolság miatt feladtam. Normálisak és olcsók voltak. Ja, meg csak nekik volt az egész városban 1300-as Dacia-hoz pótfej a felnihez
Mostanában nem tudok róluk nyilatkozni, bavallom, 5-6 éve nem hozzájuk járok.
-
sotetlovag97
tag
Akkor gyakorlatilag majdnem egyidőben történt a dolog.
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalat is van a céggel kapcsolatban, én eddig úgy gondoltam, hogy bátran ajánlhatom bárkinek.
Nálunk is helyszín felmérést kértem, mert nem voltam biztos a méretekben, de utána ilyet nem is kértek tőlem.
Mondjuk én nem is a céget, hanem aki beépítette, őt kértem meg, hogy nézzen rá az ajtóra, bár ezt maga ajánlotta fel és nem is lakik messze. -
G@ben
addikt
Lehet, hogy másik munka nem 1 óra, de ez tuti nem több! Más szerelő is volt nálunk, nagyon nem bádogos szint, aki 15k-t kért egy órára. Azt már jóval reálisabbnak éreztem, de 50k az egyszerűen sok! Egy olyan embertől pláne, aki meg se értette, hogy mi a feladat és össze-vissza dobálózott a számokkal, bedobott pl 100k-t is.
Abban igazad van, hogy vagy fizetek, amennyit kér, vagy megcsinálom magam, de a pofátlan ajánlatokat hadd ne fogadjam már mosolyogva! Jön másik, megnézi, az is mond egy árat, aztán meglátjuk.
Az a helyzet, hogy a szakik nagyon nem tudják már, hogy mit kérjenek! A tetőfedő, miután tavaly befejezte a tetőnket, rá egy hónapra azt mondta, hogy már csak dupla annyiért vállalná, pedig nem fizetett rosszul az eredeti ár sem és egy hónap alatt nem drágult minden annyit! Egyszerűen csak pofátlanok (tisztelet a kivételnek)! -
G@ben
addikt
Ha városon belül mozog, azaz rárak még fél órát az útra, akkor is baromi sok.
Ha naponta csak egy ilyet tud bevallalni (mert fel napra mar nem tud elmenni mashova) az havi brutto 1 millio, ami igy 2023-ban nem egy hu de nagy osszeg...
Vagyis napi 1 óra valós munkáért a havi bruttó 1 millió nem sok? Esküszöm, rossz szakmát tanultam! -
envagyok
veterán
Falusi autószerelő jellemzően a régi garázsában szerelget.
Emelő szerszámok kellenek persze, de múltkor is volt liciten olcsóért.
40nm-t kifűteni nem tragédia, legtöbben egyedül dolgoznak, sok fizetnivaló nincs, főleg hogy kb tizede melót számláznak ki.
Még ha 10 millióba is kerülnének a szerszámok is, 6 hónap alatt visszajönne az ára.De fura, mert mikor eladni szeretnék valamit, mindenki sír, hogy hát hogy merek 20k kérni egy komplett átnézett tesztelt feltelepített pc-ért, mert hát ez magyarország, ahol 150-170k keres mindenki.
Most meg kiderül, hogy 2 milla is kevés.
Akkor ez most hogy? -
-
Dryman
őstag
Nálam a 6db széket és az étkezőasztalt 20000-ért rakta volna össze az ideaa szerelője
csak viszonyításként...kértem ajánlatot a vízóraakna összerakására....felnőtt lego 9 lapból áll, csak ásni kell neki egy 90x130cm-es 120cm mélységű gödröt, majd az oldallapokat leengedve és összeillesztve körbetölteni...
1db lap 35kg...gondoltam nem erősködök, ha már felajánlották...meghallgatom az ajánlatot...
50eFt, de a gödröt ássam ki előre, ez csak a legózás díja!
Kútfúrás szintén drágaság...16eFt/m....még jó hogy van rá kereslet...
Reálisan az építőipari árakat átemelve az infós világba, egy windows újratelepítés nálam már 30eFt, egy wifis nyomtatóval való szopórollérnek meg egyedi ára van ami 40eFt-tól indul... -
Bobrooney
senior tag
-
Dryman
őstag
Falusi lettem ismét!
Beköltöztünk a felépült házikóba március 15-én...mostmár csak a befejezéses munkák vannak....
Tudjátok egy családi ház akkor lesz befejezve, mikor a következő tulaj kimondja hogy bontás!
A lényeg, 6-8 hetes várakozás az ablakokra....már a gyártónál is jártam reklamálni, ahol azzal fogadtak hogy alapanyaghiány okán már nem is vállalnák a gyártást......várjak türelemmel, vagy visszaadják az előleget és próbálkozhatok másutt....így lett 18 hét mire elkészült az összes ajtó és ablak....azóta a bejáratiajtó panelt cseréltetnem kellett, mert felhólyagosodott a külső felületen a műanyagréteg...kiderült hogy a gyors munkának is van hátránya....szarul melegítették össze a rétegeket ,mikor bekerült a két díszüveg....na ezt a garanciális cserét 9 hete várom!
Utolsó infó: Éptexnél 8-as betonvasháló bizonytalan időre kifogyott...egy éve 360eFt-ot fizettem érte, és úgy éreztem mintha a fogamat húznák...vasért ennyit kifizetni....most mégdrágább, ráadásul hiánycikk is!
Vicc ez az egész!
Egérke!
Nagyon nagyon érdemes napi szinten "tüzépezni" nézni, lesni az árakat és ott vásárolni ahol pillanatnyilag olcsóbb, és kapható is a termék!
Mivel úgyis rákényszerülsz hogy telefonálgass, van-e vagy nincs a kiszemelt portéka, így az árak már csak egy félkör a beszerzésben!
16 éve már egyszer építkeztem, ott is voltak problémák, de fele sem ennyi!
Az elmúlt 1 év durva volt, de hát benne lakunk - a falusi életérzés meg kárpótol! - kakaskukorékolós jóreggelt, valakiműanyaggalgyújtottbehogymennyenazannyába jóestét!
Változnak a megszokott dolgaim is, egy órával korábban kelek, mert faluról bebumlizni időre elég szép napi kihívás lett.
Hogy a macska rúgja meg, előre a kommunizmus útján!
-
Coyot
őstag
Na az kemény. Én is terveztem, de örülök hogy nem vágtunk bele - de legalább most egy ideig nem is kell elkezdeni.
Ablakokról jut eszembe, barátomék ablakoznak, mivel max 5 napos egy ajánlat nem győzik gyártani az ajánlatokat, cserébe sok már elavul a beszállítók miatt mire az ügyfél rábólint, elég beteg egy állapot ez.Jazzos
Te vagy az egész kóceráj legnagyobb nyertese -
Coyot
őstag
Közvetlen környezetem sztorija:
Szigetelőanyaghoz jutás 1 napos telefonálgatással lett 3 hónapos szállítsra. Előleg fizetve, emberünk megnyugodva, ez az utolsó lépés minden megvan. Egy hét múlva csörög a telefon a kereskedőtől, hogy vagy odamegy előre lerakja a teljes most emelt összeget, vagy odaadja másnak aki ráígért. Úgy látszik elég vadkeleti magatartás is kezd eluralkodni... -
envagyok
veterán
Igen, tök jó hely.
Amióta anyu odaköltözött, kb havi 1-2x megyünk hozzá hétvégén, ott is alszunk mindig 1-2 éjszakát.
Ne röhögjetek, de az ő kertje sokkal zöldebb.
És nem locsol, mint én havi 10000ft-nyi vizet, és sokszor úgy is kiég a füvem.
Gyönyörű erdők, dombok.
Balaton, gyógyvizek egy köpésre.
Árak jóval olcsóbbak.
Pl Győrben dodgem a gyereknek 1500ft, ott 500ft.
Győrújbaráton esküvő, gyerekszületés, le se...
Anyámhoz karácsonykor ment a falu mikulása, 15000ft-os ajándékcsomaggal. Nem fizet kommunálist, ingatlanadót.Öcsémnél odaköltözéskor ajándék az új lakónak, gyerekszületéskor akkora csomagot kaptak, hogy szégyelltem magam, hogy én mit vittem.
A Zalaegerszegi aquapark (csúszdaparadicsom) ezerszer jobb és jóval olcsóbb, mint a Győri élményfürdő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest