- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Pontosan ezt teszem. Néha kimegyek és online össze szoktam hasonlítani az árakat.
Ez alapján mondom, hogy a különbség nincs 10%.
Havi 100.00 Ft spóroláshoz millió fölötti vásárlásokra lenne szükség.A Tesco-t pedig nagy ívben kerülöm. Sem árakban, tisztaságban, hűtők állapotában nem veszi fel a versenyt a többiekkel. Ne azt hozd fel példának. A Kaufland nem annak a szlovák változata.
Lidl-ből nálunk van 215 üzlet, náluk 164 üzlet. Azok összevetése sokkal reálisabb lenne. Így akkor minőségbeli különbség is nagyjából kiküszöbölhető. (És persze nem egy önkényesen kiragadott, szélsőséges EUR/HUF árfolyamot alapul véve.)
(Amúgy évente 1-2 alkalommal szoktam szondázni a Lidl termékek árait más országokban és elég nagy a szórás mindkét irányban. Megpróbálják belőni, hogy adott termék mely országban milyen áron adható el.)
-
PociAti
őstag
válasz
Jazzos #40275 üzenetére
Úgy könnyű 30% különbséget kihozni, hogy külföldi akciós terméket hasonlítunk össze hazai nem akciós termékkel.
Vagy ha valaki torzítási szándékkal direkt úgy válogatja össze a termékeket és alkot belőle táblázatot. (Politikai célzattal mindkét irányba születnek is ilyen táblázatok).Azzal, hogy nálunk 27% az alap ÁFA kulcs, az nyilvánvalóan lecsapódik az árakon és végig gyűrűzik az egész rendszeren. De ha megnézzük, ez csak pár százalék különbség, közel milliós havi költés kellene 100 ezres spóroláshoz.
Ha jól látom 2025-től már Szlovákiában is 23% az alap adókulcs (korábban 20% volt), nálunk 27%.
Alapélelmiszer cikkeknél 10-ről lecsökkent 5%-ra, és nálunk is 5% a húsnál, tejnél.
Egyes élelmiszereknél 19%, nálunk a tejtermék, pékáru 18%.Akinek ingyen van a jármű futás meg a szabadideje, hogy messzebbre jár bevásárolni, annak hatékonyabb lenne máshogy pénzt előállítani, mint a bevásárláson való spórolással.
-
PociAti
őstag
válasz
tupacamaru #40225 üzenetére
Nekem van egy szabad Intel Celeron G1840 CPU-m.
És még pár akad pár cuccom az LGA 1150-es szériához (alaplap és RAM). -
PociAti
őstag
Nekünk Győr határán belül van egy kiskertünk, ott nem csak az ingatlan elé pakoltak le, hanem a kertbe is, a házba is, miután lelopták róla a hatalmas acél ajtót. Egyik esetben hiába lett meg a tettes, az ÉK-Magyarországról ide csámborgott elkövetőn az okozott kár nem volt behajtható.
Még a nagyapám vette a kertet és húzott fel rá egy házat. Sajnos már szinte senki sem kertészkedik a környéken. Most már csak az ingatlan értéke miatt tartjuk meg, arra nem lehet panaszunk. -
PociAti
őstag
válasz
Dorien #40179 üzenetére
Voltak aláírások?
Arról már meg is feledkeztem. Olyan elavult és undorító képződmény, biztos a regisztráció környékén valami kozmetikai szűrővel kiirtottam őket.
Kb. annyira elegáns, mint amikor valaki a fotójába beleégeti, milyen gagyi telefonnal készítette. Mintha minél több zavaró, oda nem illő elem van a képen, annál kevésbé szar. -
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #40164 üzenetére
Köszi!
Hozzánk nem kötötték be a facebookot. Csak vicceltem. Tűzfal és egyéb védelem miatt nem látom mi zajlik ott, így ők is kevésbé tudják gyűjteni az infót.Emlékeim szerint kevesebb, mint egy éve szuperinfó vagy hasonló szórólap hátulján láttam utoljára a hirdetéseiket.
Náluk mindig valami hangzatos akciózás zajlott, így részükről a végkiárusítást se vettem volna komolyan.
Lényeg, egy pár TV néző fotelt vennénk ritka használatra az egyik helyiségbe. Náluk egész megkímélt állapotúak mentek 25k körül. Árulnak máshol is ilyeneket a közelben? Új állapotban ezeknek kb. 100k darabja.
-
PociAti
őstag
A Kersner bútor létezik még? Domus udvarban volt kb. 1 éve és talán utána is. Ma jártam arra és nem láttam nyomát sem nekik. Weboldaluk: https://kersner.hu/ teljesen off.
-
PociAti
őstag
válasz
Villa7 #40152 üzenetére
Lehet csak kommunikációs hiányosság miatt nem mentek ki hozzátok.
Pl. lebetegedett a szaki, és ezt nem közölték veletek. Vagy valami máson csúszott félre a dolog.Hozzánk kétszer kellett kijönni: egyszer a felmérés miatt és egyszer a beépítés miatt.
Akkor jött, amikor mondta.
Nem tudom mekkora stábbal dolgoznak, (azt hiszem külsős munkatársak szerelik a nyílászárókat), aki hozzánk kijött, annak eredeti szakmája asztalos volt. -
PociAti
őstag
válasz
evitiguF #40149 üzenetére
Piktorral majdnem szemben, az túloldalán van az Aranyablak. Az is megér egy próbát, ha már ott jársz. Mi bejárati ajtót és ablakokat rendeltünk tőlük.
https://www.aranyablak.hu/Uzleteink/Gyor/22/ -
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #40131 üzenetére
Így van, már nagyon jó vízbázisú festékek vannak, de a festési technológiát - ha jól sejtem - mai napig így hívják, vagyis inkább mázolásnak.
Keresztapám szobafestő volt, és pont az ajtók mázolása amiben kiemelkedett a többiek közül.Viszont ma már lehet nem is ecsettel festik, hanem festéktől függően (ahol lehet) hengerelik. Ebbe nem mennék bele. Én egy időben Festő Csaba videóit néztem a YouTube-on, Svájcban belvárosi műemlékvédelem alatt álló épületeket újítottak fel. Megrendelők és főnökök miatt magas követelményeknek kellett megfelelni.
-
PociAti
őstag
válasz
miningboy #40128 üzenetére
Ránézésre is látszik rajta, hogy van benne anyag.
Egész jó felújítós videók vannak róla, de pont két szakma találkozása: az asztalos nem fogja szeretni és ügyesen megcsinálni a festését, a festő meg az asztalos munka részét.
(Kivételes esetek vannak, de ritkák.)
Ezért lehet előbb egy asztalost kellene keresni, aztán egy piktort aki jó zománcfestésben. -
PociAti
őstag
Pedig a Linux kicsit segíthetne, így nem egy erőforrás zabáló operációs rendszeren néznéd a YouTube-ot.
Viszont 1080p-n önmagában a YouTube is nagyon sok erőforrást igényel, mert nem csak a videó számít, hanem a körítés, amit nyújt hozzá (ajánlók, feliratok, hang optimalizálás, stb.)Legtöbbet úgy lehetne spórolni, ha előtte letöltenéd a YT videókat. Erre való a YouTube downloader alkalmazások. Sima videók lejátszása fele annyi erőforrásba sem kerül, mint ugyanannak a megtekintése a YT-on.
Persze így ezzel az egész streamelés élménye, vagyis jellege megszűnne.De a win7 win10 cserével, vagy pusztán az újratelepítéssel még ha sikerülne is 10-15%-ot lefaragni, az nem sokáig tartana. Folyamatos fejlesztések miatt egyre több terhelést tolnak a nézőkre.
-
PociAti
őstag
Normálisak ezek?!
PÁGISZ mellett menetem el, jó kis nyomott, borús idő van, erre valaki ott tüzeli a nyers zöld ágakat a PÁGISZ udvarában, a füst meg beborítja az egész környéket.
Volt időszak, amikor - talán a rákkeltő anyagok, és az indokolatlan mértékű - szállópor koncentrációra hivatkozva betiltották, aztán mintha újra lazítottak volna rajta. Mert ha jól tudom helyileg van szabályozva. De arra is csak március és október hónap volt megengedve, szigorú feltételek mellett. A zöld, nedves állapot, és a borult idő kizáró ok volt.
Pedig lenne rá más megoldás. -
PociAti
őstag
válasz
Dryman #39923 üzenetére
4930 Ft/év költség egyáltalán nem vészes (50 GB-ért).
Ha valaki otthon erre a célra beüzemelne egy kis fogyasztású eszközt, annak is hasonló költsége lenne:
4930 Ft/év
/ 36 Ft/kWh áramköltség
/ 365 nap / 24 óra
== 15,2 W-os éves fogyasztással egyenértékű.Ha van valakinek felesleges kis fogyasztás gépe (pl. vékony kliense) megfelelő háttértárral, az is kb. 15W körül fogyasztana. (Persze az több célra is használható, és akkor más gyártó gépeit is összegyűjtheti. De órák, napok elmennek vele mire rendeben működni fog.)
-
PociAti
őstag
válasz
Dorien #39849 üzenetére
Más keresőmotort használok, azok is kihozzák a szervizeket. De az csak egy lista, személyes tapasztalat nélkül.
Léteznek tematikus oldalak is, pl. nyitva.hu: háztartásigép szerviz Győr.Viszont sok helyen nem foglalkoznak Li-ion akku cseréjével, vagy púp a hátukon és csak gányolnak, amikor ilyen munkát kapnak.
Az eredeti hozzászólásnál elgondolkodtam azon, hogy belejavítok. Nem feltétlenül szervizt keresek, hanem valakit, aki foglalkozik ilyen akku cserével. És magatok is megbíznátok benne. Lehet akár amatőr barkácsoló is, akinek van ilyen ponthegesztője.
Már 15k-ért is össze lehet dobni ilyen gépet, ez pl. egy zsebponthegesztő magyar nyelvű tesztje: https://www.youtube.com/watch?v=ZKs8Ur8KNmg -
PociAti
őstag
Sziasztok! Ismertek Győrben olyan szerelőt, aki háztartási gépben akkumulátort cserél?
A régi Bosch állóporszívóban már gyenge az akku (vettünk helyette új gépet), de azért a lakás másik felében ezt is használnánk. Ne legyen már belőle elektronikai hulladék, amikor csak 4 szabvány 18650-es cellát kellene kicserélni.
A YouTube videót elnézve nem tűnik komoly műveletnek, "csak" kellene hozzá egy akkumulátor ponthegesztő. -
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #39804 üzenetére
Én az alap felvetés gondolatmenetét követtem, hogy ki ismer jó csőszerelőt, aki elfogadható áron dolgozik.
Viszont azt is megértem, amit te írsz, amikor az a lényeg, hogy ne magad csináld meg, hanem egy hatékonyan dolgozó szakember. Összes többi már csak részletkérdés.
-
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #39792 üzenetére
Nem szubjektív, hanem relatív.
Abszolút értékben nagyon magas árat mondott,
és relatív is, tehát más, vele azonos generációba tartozó, szintén győri csőszerelő szakemberhez képest is arcpirítóan magas volt az ajánlata. Az ajánlatban egyetlen tételben tértek el jelentősen az árak, a radiátor fel és leszerelésében, azaz a munkadíjban. -
PociAti
őstag
válasz
ladopapa72 #39774 üzenetére
Vele nekünk sincsen kellemes tapasztalatunk.
Kb. 5 éve olyan arcpirító ajánlatot adott 4-5 radiátor cseréjére, majdnem hátast dobtam. Azt mondta, pedig ez még kedvezményes ár, mert amúgy az új építésű társasházakban lényegesen többet fizetnek egy radiátorért. Nála árképzésnél (akkor) az volt a kiindulási alap.Aztán egy ismerősöm közeli haverja jött, és Ábrahámhoz képest nagyjából féláron lecserélte őket. Csőszerelő, tökéletes munkát végzett. Szívesen megadnám a számát, de nekünk is csak az ismerőse miatt vállalta el, mert amúgy nagyon leterhelt.
-
PociAti
őstag
válasz
Villa7 #39750 üzenetére
Úgy tudom minden nyílászárós helyszíni szemle után tesz ajánlatokat.
Nem lehet az ügyfél bemondására bízni az egyedi ajtók legyártatását. De ha nem egyedi ajtókról van szó, akkor sem állíthatnak oda 3-4 különböző panelben előforduló ajtó mérettel.Kíváncsiságból rákerestem Győrben mennyien foglalkoznak ezzel.
A nyitva.hu közel 100 nyílászárós céget sorol fel.Beltéri ajtók cseréjével nincs tapasztalatom, csak kültérivel. A véleményezést ezért inkább meghagyom másoknak.
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #39628 üzenetére
+1 a Cs-Trió Kft-re, róluk hirtelen meg is feledkeztem, pedig nekem is jó tapasztalataim volt velük. Hála égnek van vagy 10-15 kisebb, nagyobb csavarbolt, vagy fémkereskedés Győrben. De akkor szerepeljen már itt az ő elérhetőségük is:
Cs-Trió Kft
9028 Győr, Fehérvári út 75.
http://cstrio.hu/hu/ -
PociAti
őstag
válasz
scope2007 #39620 üzenetére
Tar csavar csapágy Kft.
9023 Győr, Szövő u. 12.
https://www.tarcsavar.hu/uzletek.htmlFlex-Fény Kft.
9024 Győr Lajta út 34.
https://flexfeny.hu/hu/Kötőelem Szerszámszaküzlet - Érsek László e.v.
9024 Győr, Kert u. 14.
https://ersekkotoelem.hu/rolunk/kapcsolat.html -
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #39603 üzenetére
Így van! És 1968-ban azért választották a 911-et a segélyhívás telefonszámának (emergency telephone number), mert már előre tudták ez fog történni azon a napon. Mármint a beavatottak tudták.
És ha megfigyelitek, 2001 és 1968 között pont 33 év telt el, és Jézus is 33 évesen halt meg.
Valamint a déli toronyba becsapódott gépen volt egy személy, akinek európai számozás szerint 33-as volt a cipő mérete. Ez se lehet véletlen egybeesés. Az se, hogy ő a repülőgépen a 11. sor 9-es számú széken ült. De ez a tény nem jelent meg a hírekben, ezt is csak a beavatottak tudják.
-
PociAti
őstag
válasz
Viperator #39599 üzenetére
És az útlevélben lehet látni a születési dátumát: 1971. szeptember 13., pontosan az anyám születésnapja.
Te jó ég, Neo az én anyám!!! Ezt idáig nem is tudtam. Tuti hogy ő szült, és nem az a nő, aki felnevelt.Mivel a két dátum egyezik, így nem közöttük más, mint oksági kapcsolat. Következtetés levonva.
A véletlen egybeesés, mint fogalom nem létezik. Csak a tudatlanok terjesztik azt a kifejezést, hogy egybeesés. -
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #39582 üzenetére
A madarak pedig nem léteznek!
Azok valójában kémkedő drónok.https://24.hu/elet-stilus/2022/05/22/egyre-tobben-tenyleg-elhiszik-hogy-a-madarak-nem-leteznek/
-
PociAti
őstag
"Azt kellene látni, hogy mi a trend."
Állítasz valamit. Én konkrét adatokkal megcáfolom. Akkor ne azokat az adatokat nézzük, hanem szemléljük őket másként.
Főleg azért, mert Magyarországon az internet mindig is relatív jól elterjedt volt (EU-s átlaghoz nézve), így nem nagyon van mit behozni. Míg sokkal gazdagabb országok le voltak maradva, pandémia felnyitotta a szemüket, nagy fejlesztésekbe kezdtek hogy behozzák a lemaradást. Következtetés: ők csinálják jól.
A francokat! EU-s átlagban még most is rosszabb a helyzet, mint nálunk."... az árakat nem látom / income-ra kalkulálva."
Ilyen kis tételeknél kevésbé számít hány óra alatt keresi meg valaki annak költségét. Egy ház áránál van ennek komolyabb jelentősége. Mert ha a magyar nettó átlagkereset 400.000 Ft körül van, azt jelentené, hogy fél napi munkával kifizethető a 100+ Tv csatorna, gigás net és olcsó telefon díja.
Viszont keressen a német 10-szer annyit, ha nem tud magának normális netet venni, mert ahol él, ott nincs kiépítve a rendes infrastruktúra.Persze attól még biztonságosabb autóban ül és színvonalasabb egészségügyi szolgáltatást kap, de a jó szolgáltató és a normális net volt a téma.
-
PociAti
őstag
válasz
Viperator #39567 üzenetére
Az interjúban szereplő személy Wikipédia oldala:
https://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3cs_Alfr%C3%A9d"Pócs Alfréd László önmagát szkítának valló ortopéd orvos, ...
..
Tevékenységét és nyilatkozatait tudományos körökben áltudományosnak tekintik, ezért a Szkeptikus Társaság 2021. április 23-án neki és 3 társának adományozta a Laposföld-díjat.""Állítása szerint a vakcinákban pl. „nanochipek” is vannak, és ezt „politikai okokból nem vizsgálják”."
Dr. Pócs Alfréd és Dr. Rusvai Miklós beszélgetése az Eger Televízióban, 2021. november 11.19:55-20:27
https://www.youtube.com/watch?v=qKy4c8HZRV8&t=1195s
Itt a videó. Nagyon durva! Lehet ezt is elrabolták az ufók, utána hülyült meg ennyire. -
PociAti
őstag
"Tessék a román mobil árak, ..."
Mondtam én azt, hogy a Román áraknál jobbak? NEM!
Mert Romániában volt a világon a 3. legolcsóbb az internet 2023-ban. (Mármint az alap szolgáltatás ára.)
https://www.picodi.com/us/bargain-hunting/internet-prices-2023
Magyarország a 13. helyen áll ($13,1),
az általad említett Németország 55. helyen áll ($43) a vizsgált 85 ország közül.Német lakossági mobilnettel nincs személyes tapasztalatom, de ismerőseim szerint finoman szólva sem dicsérik. Sem a lehetőségek, sem az árakat illetően.
Nem szélsőséges eseteket (árakat) kell felhozni példának, hanem átfogó tanulmányokban célszerű megnézni ki hol áll.
"A vezetékes megoldásunk olcsó volt az valós, mig az állam át nem vette a digit ahol hirtelen egy 300% os infláció ütött be."
Nem halmoztál fel túl sok nullát? Háromszoros árdrágulás mégis hol történt?
Digi honlapján leellenőrizhetőek a csomag árak, győri DIGI NEKEM 1000 CSOMAG:
- DIGITV = akár 112 digitális csatorna (44 HD)
- DIGINET 1000 + WIFI 6 = 1000/300 Mbit/s maximális sávszélesség
- DIGITEL 250 = 4 Ft/perc helyi és belföldi vonalas, 6 Ft/perc belföldi mobil, díjmentes DIGI hálózaton belül
6.130 Ft/hó*, majd 2024. szeptember 1-től 10.340 Ft/hó
A többi csomag díja pedig 10k alatt van.Az átlagkeresetek, nyugdíjak, minimálbér, stb. szerintem jobban növekedtek, mint a Digi előfizetői díjai:
https://www.ksh.gov.hu/heti-monitor/keresetek.html
*jav, kbhuinfó által említett, nyitáskor szuper akciós "beetető" ár azért nagyon durva volt a Digi-nél: "2021.03 - 3100". Azt valószínűleg veszteséggel értékesítették, cél a minél nagyobb hírverés, és a konkurenciáktól való átcsábítás volt. Meg is tette a hatását.Az általános lefedettségre vonatkozóan meg annyit, hogy a COVID alatti digitalizáló némileg "belekavart" a helyzetbe, mert vannak országok akik tényleg hatalmas energiát toltak az infrastruktúra fejlesztésbe. Ezen a területen sokkal-sokkal jobban le voltak maradva, mint ahogy a gazdaságuk ereje alapján lenniük kellett volna. De részben történelmi okai vannak annak, miért tartozik az ország az egyik legjobb lefedettséggel rendelkező országok közé. Mint említettem, részben a kedvező domborzat is indokolja, de idehaza a 80-as, 90-es években 10 év várakozás után kaptuk meg a vonalas telefont. Nagy lemaradásban voltunk, és a mobilhálózatok ebbe a vákuumba érkeztek. Így lett nálunk (a 2000-es évek elején) kiugróan magas az egy főre jutó mobiltelefonok száma, és lett fontos és virágzó ágazat a mobil infrastruktúra kiépítése. Meg a tornyok létrehozásával kapcsolatban is megengedőbbek a szabályok. Idehaza könnyebb toronynak ideális területet találni, mint egy belga gazdával megharcolni a föld használati jogáért.
-
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #39556 üzenetére
Kb 5 éve hagytuk ott a Vidanetet, de még mindig fejből tudom az ügyfél azonosítónkat, olyan sokszor kellett bediktálni reklamáció miatt.
Az ügyfélszolgálatosok klasszikus biorobotok voltak, mindig azzal kezdték: próbáltam-e már újraindítani a kábelmodemüket? Nyilván mindig azzal kezdtem, de egyszer sem segített. Vidanet saját szerelőiről viszont én is csak jókat tudnék mondani. Nem rajtuk múlott! Ők mondták anno, hogy a koaxos (TV kábeles) technológia felett nagyon gyorsan eljárt az idő. Annál egy lépéssel jobb a "rezes", azaz a telefonkábeles technológia, és ahhoz képest is egy komoly ugrás az optikai szál. Amint jött a Digi, egyből léptünk. -
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #39554 üzenetére
Az optikai DIGI-vel és az árazásával maximálisan elégedett vagyok.
A VidaNet az viszont nagy fos volt a technológiából eredően, mivel nálunk csak koax-os internet volt, aminél nem is a lassúság jelentette a legnagyobb problémát, hanem a megbízhatatlanság. Túl gyakran nem volt net. És majdnem dupla annyiba került a sokkal rosszabb szolgáltatás. Persze amikor bejelentettük, hogy átmennénk a román szolgáltatóhoz egyből elkezdtek alkudozni, hogy akkor mostantól nem kellene fizetni a második set-top boxért, és még az árból is bőven tudnának faragni, mert olyan sok tartalék van még rajta, de nyilván nem maradtunk, mert még így is lényegesen drágább és minden szempontból szarabb lett volna.
Magyarország a kábeles internetben és a a mobil netes lefedettségben, sebességben és árazásban a világ élvonalához, de legalábbis a jobbik egynegyedéhez tartozik. És ez csak részben indokolható a kedvező földrajzi adottságokkal.
-
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #39498 üzenetére
Emlékszem erre a vicces hirdetésre, én ajánlottam. Egy gépházról a 13 kg-os önsúly sokat elárul, találó a hangár elnevezés. Az saját gépházam se kicsi, közfalak nélkül elfért volna benne a régi céges Dell gépem, de ennek a paramétereit leellenőrizve a mostani legnagyobb gépházam lazán elférne annak a monstrumnak a gyomrában.
-
PociAti
őstag
válasz
Viperator #39477 üzenetére
https://prohardver.hu/tag/olcsohardver_2.html
Publikus email: revo3021@gmail.com
Telefonszám: 06203476476 -
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #39463 üzenetére
Nem a konkrét kérdésre válaszolok, de nem lehetséges, hogy kicsi a gépház? Egy nagyobb és jobban tervezett gépház az eredeti elemekkel is lehet hogy elboldogulna. Csak mert úgy tapasztaltam ez egy gyakran előforduló hiba.
Átfutva a Győr i hirdetéseket látom valaki hirdet is egy elég méretes példányt:
https://hardverapro.hu/apro/cooler_master_haf_932_full_tower_ephaz/hsz_1-200.html
Jó a dumája: "Mielőtt megkérdeznéd, hogy befér-e a ....? Igen! 2x..." -
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #39418 üzenetére
Azért nem olyan ritka dolog, hogy a TV köré építik az emberek a házat.
Főleg a nappali esetében az emberek előre eltervezik melyik falon kell nagy felületet hagyni a TV-nek, vele szemben pedig helyet az ülőgarnitúrának.
Hálószoba szokott a másik ilyen helyiség lenni.Tényleg nem nagy tétel még egy tyúkbelet kérni a falba ha már építkezés / felújítás zajlik.
Az volt inkább extra, amit én kértem. Nálunk nem csak 1 router van, hanem van egy szerver is, ami részben médiaszerverként, részben tűzfalként működik, ami megszűri a reklámokat (és a social médiát). Ezért kellett 2 független kábel.
Leginkább választási időszak környékén szoktak már annyira idegesítőek lenni a YouTube reklámok, hogy sokan áttérnek a fizetős szolgáltatása. Vagy lehet küzdeni ellenük.
-
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #39413 üzenetére
Én a ház felújításakor minden TV mellé behúzattam a Cat 6-os kábelt is.
A TV sem vezeték nélkül kapja az áramot, akkor már nem mindegy, hogy a hálózati kábel melletti csatlakozóból egy UTP kábel megy a TV-be?A TV-t nem szoktuk felkapni, és elvinni magunkkal a WC-re. Jól van az úgy a helyén 1 helyett 2 kábellel.
-
PociAti
őstag
Mégis milyen adatfolyamhoz nem elég a gyári 10/100-as csatlakozó?
Gondolom egy olyan felbontáshoz, ami meghaladja a készülék felbontását. Egy Full HD TV-nél elégnek kell lennie. Ha már annyira modern készülékről lenne szó, akkor nem 10/100-as csatlakozója lenne.A célt kiszolgáló használt router megvan 5k-ból. TV okosító lényegesen drágábbak, és a tudásukat nézve nem szoktak jól öregedni. Vagy meglehetősen drágát kell választani.
-
PociAti
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #39389 üzenetére
Köszi, rendkívül logikusan hangzik!
Ennyi is elég volt hogy ezen a szálon elindulva (pár videó megtekintése után) egész biztos legyek abban, hogy a jegesedés oka a dugulás. Esetleg a leolvasztó meghibásodása. Az alábbi videón, pont egy Samsung hűtőn mutatja be a szaki: https://www.youtube.com/watch?v=LTvaXKfFLC8Még egyszer köszi! Jár egy sör a tippért.
-
PociAti
őstag
Sziasztok, ismeretek Győrben valami jó hűtőgép szerelőt?
Van egy közel 10 éves Samsung alul fagyasztós hűtőnk, ami a No Frost technológia ellenére az alsó tálca alatt elkezdett jegesedni. Napokon belül 3-4 mm-es jégréteg jelenik meg. Kb. 2 hónapja csinálja ezt a jelenséget.Rákötöttem egy fogyasztásmérőt, az alapján kb. 25%-kal fogyaszt a gyári adat fölött, költség oldalról egyáltalán nem vészes. Együtt lehet vele élni, de ha javítható, akkor azzal kitolhatnánk az életciklusát.
-
PociAti
őstag
válasz
kuntics #39342 üzenetére
Mi is a Wágenhoffer-rel szereltettük a klímát, az ár teljesen rendben van, de ami miatt ajánlom őket, az a csapat aki felteszi. Szinte teljesen por nélkül dolgoztak, a szobán belül ami volt gép letakarták, de semmi por nem lett fólián. Jó cuccokal dolgoznak. A hálózati bekötést is rendesen megcsinálták (Gree klímának a külső egység a lelke, ő kéri az áramot, elvileg kívül kellett volna konnektornak lenni, de nem volt, fúrtak még egy lyukat, behúzták belülre a kábelt és rendesen leszigetelték a lyukat.)
Szomszédságunkban akik másokkal szereltették fel a klímákat sokkal rosszabbul jártak. Az egyiket rábeszélték egy lényegesen drágább Daikin klímára. Az olyan extra funkciókat tud, amit a tulaj soha az életben nem fog kihasználni. A másik szomszédnál meg Wágenhoffer helyett inkább szereztek egy ismerőst, aki olcsóbban megcsinálja. Hozott egy Fishert, nem is lett olcsóbb, és a villamos hálózatra se lett rákötötte, mert az "messze van". Ahhoz hívjon villanyszerelőt. Ja és úgy indult, hogy ahová a tulaj kérte, oda fel se tudták rakni.
Győrben a szentiváni Silver Klíma még az, akik létszámban és éves nettó árbevételben talán a Wgnhffr szintjén vannak.
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #39315 üzenetére
Közben megtaláltam a gyártó oldalát:
https://tera-digital.com/products/2d-barcode-scanner-d5100Storage Mode: Allows for data storage on the device for later retrieval and processing
Tárolási mód: Lehetővé teszi az adatok tárolását a készüléken a későbbi visszakeresés és feldolgozás céljából.És ezeket a 2D kódokat támogatja:
QR Code, Micro QR Code, Data Matrix,PDF417, Micro PDF 417, Aztec,etc. -
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #39314 üzenetére
Azért nem volt teljesen világos a kérdés, mert amely vezeték nélküli kézi szkennerekkel a pályám elején találkoztam - bő 20 évvel ezelőtt -, már azok is mind tudták ezt a funkciót, azaz rendelkeztek belső memóriával. Pedig azok csak 1D-s szkennerek voltak.
Az elmúlt pár évben vettem magamnak olcsó, kínai, vezeték nélküli vonalkód olvasókat (mindennel együtt 11-14k környékén volt az ára), természetesen azok is tudták ezt a funkciót.
A 2D vonalkód olvasására képes fejlettebb szkennerek egész biztosan rendelkeznek belső memóriával, szóval szerintem bármelyiket veszed tudni fogja. Előtte azért olvasd el a leírásukat.
A böngészőben rákerestem a 2D barcode scanner kifejezésre, nálam ez az amazonos link az első találat.
Az oldal közepe felé írják:
2 Data Upload Modes
- Storage Mode
- Instant Upload Mode"Storage mode", ezt a kifejezést kell keresni. A másik üzemmód az, amikor azonnal küldi a vevőnek az adatot (a beolvasott kódot).
Vezetékesekben lehet nincs benne ez a funkció, hiszen azok mindig össze vannak kötve valamilyen géppel. Még az áramot is az USB-n keresztül kapják.Itt a lapcsaládon belül, a hardverapró oldalon is csomó vonalkódolvasót árulnak.
Szerk. Most látom, a kérdés az volt helyben hol lehet kapni.
Nem tudom, de aki vonalkódolvasót készleten tart, az valószínűleg valamelyik nagy nemzetközi cég termékét fogja készleten tartani (Datalogic, Zebra), amiből a vezeték nélküli változat ára 100k környékén lehet.
Én valószínűleg az online rendelés mellett döntenék, akár hazai helyről is.13.209 Ft ez a termék, valószínűleg ez is tudja, nem néztem utána.
https://aruvarazs.hu/Tera-D5100-vezetek-nelkuli-1D-2D-vonalkodolvaso-na -
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #39311 üzenetére
Próbálom értelmezni a feladatot.
Alkatrészeken lévő DataMatrix-kódokból hozzon valami létre egy Excel táblázatot (vagy valamit, ami Excelben megnyitható állományt), ...
... de ami létrehozza ezt a táblázatot, az ne legyen számítógép, se telefon.Akkor mégis mi hozza létre? A hűtőszekrény?
Mert ha telefonos app és a laptop is kilőve, akkor feltételezem a tablet is kilőve.
Drágán lehet kapni speciális céleszközöket, de azok árából kb. 4 használt laptopot lehetne venni.
---
Viszont egyszerűbb (vezeték nélküli) vonalkódolvasók is képesek arra, hogy az adatokat a saját memóriájukba tárolják, majd utólag (megfelelő vonalkód beolvasására) elküldik az adatokat arra a gépre, ahol az olvaső USB-s vevőegysége van. Mintha egy billentyűzet lenne rácsatlakoztatva, így egy szövegszerkesztőt megnyitva soronként "begépeli" a DMC kódokat.
Ezt a nyers szöveges állományt utána meg lehet etetni táblázatkezelővel, vagy bármilyen szükséges alkalmazással.
-
PociAti
őstag
válasz
ladopapa72 #39255 üzenetére
Csak annak, aki a halász levére vágyik.
Van aki a félreértések elkerülése végett inkább hallénak hívja, nem halászlének. -
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38961 üzenetére
Tényleg, az a dolga?
Azért vette, hogy éjjel ugasson. Vegye fel a hangját és játssza le magának. Fejhallgatón keresztül!!! Olcsóbb, és a kutya etetésével vagy a kutyaszarral se kell foglalkoznia.Ha meg azért vette meg, hogy jelezze, akkor tanítsa meg arra mire jelezzen. Ne a nyugdíjasokra vagy a gyerekekre (ismertem egy kutyát, mely őket tekintette fő ellenségének). Most a szomszédnak rasszista kutyája van, de azzal még együtt lehet élni.
Sajnos a műtéti úton való halkítás nem olyan egyszerű (ha jól tudom csak végső megoldásként használható), de vannak ugatásgátló nyakörvek. Csak sajnos ilyen hozzáállású tulaj esetén nem lehet együttműködésre számítani.
Pedig a nyugalomhoz való jog elvileg erősebb, mint az állattartáshoz vagy egyéb környezetterheléshez való jog. Ezen a vonalon önkormányzatnál el lehetne indulni, ha nincs más megoldás.
-
PociAti
őstag
Dorien, látod itt a lehetőség. Veszel 16 db 250-es HDD-t és el is érted a kívánt 4TB-ot! Szerintem ilyen darabszámnál már mennyiségi kedvezményt is kapnál.
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #38928 üzenetére
GSMArena Phone Finder funkciója pont erre való.
Kiválasztottam az OLED kijelzőt, a dual speakert, az IP6x-et és IPx8-at, és 153 találatot eredményezett.
Refine-ra kattintva finomhangolni tudod a találatokat (pl. ne legyen 4 évnél régebbi kiadás, de ez megadható az OS verziójával is).
Az akku mérettel lehetne "a bírjon ki egy napot" értéket belőni.
A kártyahellyel tovább lehet szűkíteni a listán, de a 3,5 mm-es Jack ami durva, leviszi 30-ra a találatokat. Szerintem ehhez ne ragaszkodj, nem csak a Bluetooth kényelmessége miatt, hanem mert Jack és IP68 egyszerre gyártói oldalról nem túl jó párosítás. -
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #38903 üzenetére
"viszel magaddal poharat az ilyen rendezvenyre "
Bár csak ilyen egyszerű lenne! Nem gondoltad át eléggé.
Az egyik egy keskeny poharat visz, a másik egy pocakosabbat, de egyiken sincs jelölés. Vagy ha van, akkor a 4 dl szintet 5 dl űrtartalomnál jelzi.
A rendezvényre kiadott saját pohár (vagy más módon hitelesített és jelölt pohár) kivédené ezt a problémát.Aztán jöhetnek a higiéniai kérdések. Ha előtted egy mocskos oldalfalú poharat visznek oda, akkor azt a csapos megfogja, majd utána a te tiszta poharad fogja meg ugyanazzal a kézzel. (Az tök mindegy van-e rajta kesztyű, ő maga nem lesz mocskos, de a koszt átadja a te poharadra.)
-
PociAti
őstag
És létezik erre a pohár mizériára normális megoldás?
Azt az időt nem sírom vissza, amikor majálison Kiskúton még üveges sört árultak, ennek köszönhetően üvegből lehetett itatni az állatkertben a majmokat, szamarakat. Gyerekkoromban beégett ez a jelenet.
Meg amikor nem tetszett valakinek az, amit a színpadon zajlott, akkor nem műanyag poharas sört dobtak fel a színpadra, hanem üvegeset. -
PociAti
őstag
válasz
Balinov #38865 üzenetére
A fotokioskos nyomtatók szintjét nem nehéz megugrani, mivel a leggyengébb minőséget ők képviselik. Jellemzően Citizen gépek, hőszublimációs eljárással dolgoznak (Dye sublimation thermal system with overcoat), talán csak három színnel dolgoznak (CMY), nem is négy. A dinamika tartományuk elég rossz és legfeljebb 600 dpi-ben nyomtatnak, míg a belépő szintű tintás nyomtatók is hozzák a 5760 x 1440 dpi-t-
Fotó nyomtatására a színes lézerek sem alkalmasak, és magánszemlyként csak annak éri meg, aki annyira keveset nyomtat, hogy nem kell tonert venni bele, mert egy készlet ára a gép árával vetekszik.
Tintatartályos nyomtatók közül a piezo fejjel rendelkező nyomtatók a tartósak: Epson és a Brother. Minőségre az Epson jobb, és a legtöbb papírhoz normálisan be lehet kalibrálnia nyomtatót, míg a Brother csak a saját papírjára nyomtat szépen, de az elég drága. Brother legnagyobb (és szinte egyetlen előnye) az automatikus fejtisztítás. Heti egyszer kifújja a fejből a festéket, így gyakorlatilag soha nem fog beszáradni. Viszont mondjuk a szkennere borzalmas, fotók szkennelésére gyakorlatilag alkalmatlan. Emiatt arra külön gépet tartok fenn.
És akkor még a Canon PIXMA G sorozatot célszerű megemlíteni. Olcsóbbak a fenti típusoknál, cserébe nem annyira tartósak (fej technológiájából kiindulva), de szépen nyomtatnak, és talán 4-6 évig ezek is bírják.
-
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #38857 üzenetére
Mester úton szintén van egy hasonló mosoda. Ágyneműre és nagyobb méretű cuccokra ideális. Vagy amikor nyaralás után nincs kedve az embernek fél napon át etetni a mosógépet ruhákkal.
Csak sajnos többektől is hallottam, hogy ilyen mosodába kizárólag a háziállatuk cuccait viszik (mert azokat a mocskos pokrócokat be nem tennék a saját mosógépükbe). Pedig előírás / kérés van erre vonatkozóan, de önkiszolgáló gépeknél ezt nem tudják ellenőrizni.
Az általad említettnek a z öblítője egész jó. Korábban belga gyártmány volt, ami fokozatosan engedi ki magából az illatokat. -
PociAti
őstag
válasz
Dorien #38778 üzenetére
Csórókámék Győrben nem is tartanak ilyet készleten.
Hát akkor hogyan próbáljam ki a Sokol rádiómon? (Mondjuk nincs is rajta RCA, de lépjünk túl ezen az apróságon.)Első gondolatom az volt, hogy inkább a hangstúdiók igénylik az ilyen drága kábeleket.
De van az a szűk felső réteg, akik nem a klasszikus módon értelmezett fizetésből élnek. Ott a vásárlás nem pénz, hanem szándék kérdése.
2010-es The Guardian cikkben Dimitry Medvedev hangcuccát akkor 200k USD környékére saccolták, az több, mint 70 millió Ft. Abból a Hertz M1 hangfalpár önmagában kb. 26 millió. Oda azért kellhet a "normális" kábel.
Amin én 20 éve meglepődtem, hogy hálózati kábelek ára is simán millió fölé megy. Azé a kábelé, mely elvileg részt se vesz a hangképzésben. Áramot juttat a falból a készülékbe. -
PociAti
őstag
válasz
okiDoki #38772 üzenetére
Megvetted volna, csak ronda színe van.
Helyette van szép fehér: szintén akciós, ingyenes kiszállítással. -
PociAti
őstag
válasz
hapsitapsi #38665 üzenetére
Már lassan egy éve annak, amikor erről egyik ismerősömmel beszéltem, akinek ott vannak üzleti érdekeltségei. Akkor még eléggé borúlátó volt, de úgy látszik (intenzív kampánnyal, vagy valahogy) sikerült máshonnan bevonzani új vendégeket. A minőségi cserének meg ugye mindenki örül.
-
PociAti
őstag
válasz
hapsitapsi #38660 üzenetére
"mondjuk nem is hianyolta öket senki"
Csak azok, akik ott dolgoztak és ezáltal a fizetővendég érezhető része eltűnt. A pandémia miatt egyes vállalkozások már nagyon meg volt gyengülve, és arra jött egy újabb gyomros. Inkább elmentek máshová dolgozni, ahol jobban pörög az üzlet, minthogy kivárják a régi forgalom visszatérését. -
PociAti
őstag
válasz
golya32 #38612 üzenetére
Ha meg szeretnéd duplázni a csalók számát, tedd fel a Jófogásra is. Utóbbi időben nagyon elszaporodtak ott is. Mobil hirdetésre első napon 2-3 csaló jelentkezett, további 2 hétben egyetlen érdeklődő sem akadt. Majd azonos áron feltettem ide is a hardverapróra, aznap elvitték.
---
És ha már csalók. Itt Győrben élőben is sikerült belefutni egy csaló brigádba. Ácsok, tetőfedők voltak, kérés nélkül jöttek, kertben voltam, leszólítottak. Csak hadd jöjjön be, ad egy árajánlatot. Átverős módszer lényege, mondanak egy kedvező árat, pillanatok alatt szétbontják a dolgokat. És ebben az állapotban komoly problémába ütköznek, csúnyán megugrik a végösszeg. Szétbontva meg nem hagyhatod...
Hallottam már a módszerről, de csak 2 perc után esett le a trükk, amikor már a kezében volt a leszedett ereszcsatorna. Életemben nem láttam még senki olyan gyorsan dolgozni, mint amilyen tempóval ezek nekiálltak szétbontani mindent. És pedig csak árajánlatról volt szó! (Igazából csak azért, hogy megközelítőleg tisztában legyek az árakkal, tervezni tudjak vele.)
Szép állapotú fehér furgon, oldalán van egy matrica, hátul két egymást keresztező kalapács. A nagy dumás csávó jó megjelenésű, a többiek amíg ki nem nyitottam a kapuajtót a járműben maradtak. Azokon egyértelműen látni lehetett, hogy nem csak jobban megfogta őket a nap, de már eleve így születtek.
-
PociAti
őstag
válasz
Diák66 #38544 üzenetére
Akkor nem is lett volna rá szükség, ha a nyomvonal átmehetett volna a településeken. Nézd meg a térképet.
Nem volt meg az egyik kormánynál sem az a többség, hogy az ehhez szükséges jogszabályi módosításokat átverje.
A megmaradt lehetséges nyomvonalon nem igazán volt más választás. Majd a szakmabeliek megmondják, völgy esetén milyen meredekség elfogadott. Illetve milyen tényezők miatt nem lehetett opció a domborzat követése. -
PociAti
őstag
válasz
Diák66 #38542 üzenetére
A Kőröshegyi völgyhíd mire jó példa?
1991-ben, Antall kormány idején megszületett az útvonalterv, hogy Balatonföldvár és Kőröshegy települések között vezessen az út. Ez lett volna a költséghatékony megoldás, de lakott területen átvágva vezetett a nyomvonal. Ebbe nem mentek bele az önkormányzatok.
1996-ban készül el a völgyhíd változat nyomvonala, ekkor már a Horn kormány volt hatalmon.
1999-ben (Fidesz - FKGP) idején voltak próbálkozások alagutas megoldásra. Ezt elvetették. Elkészültek a tervek.
2003-ban, Medgyessy alatt kapta meg az építési engedélyt. Eléggé átszabták az elődök terveit.
Átadás: 2007-ben, Gyurcsány ült ekkor a trónon. -
PociAti
őstag
válasz
atos19881101 #38533 üzenetére
Kérdés az lett volna, hogy egyáltalán mi ez? Mi az üzenet?
Forráskódot megnézve nincs szöveg, csak valamilyen gif. Ami van akinél megjelenik, van akinél nem. És van aki így értelmezi, van aki meg másként.
Victoria Turk a Digitális etikett c. könyvében elég hosszasan ostorozza ezt a fajta metakommunikatív stílust.
-
PociAti
őstag
válasz
atos19881101 #38531 üzenetére
?
-
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38524 üzenetére
Így van, nem bízom a böngészőre a jelszó tárolását. Időközönként bele lehet futni sérülékenységekbe.
Chrome-ot amúgy nem használok, ha már így konkrétan megnevezted.
Általános böngészésre Firefox, pár extra kiegészítővel. Még a sütik is le vannak tiltva.
Van pár oldal, ami aminek a normál működéséhez szükség van a sütikre. Megoldás lenne, ha ennek a pár oldalnak a sütiszabályát feloldanám az alap böngészőben, de inkább külön böngészőt használok rá.
Illetve külön böngészőt használok a pénzügyi oldalakhoz (folyószámla, paypal, részvények). Ezeket a jelszavakat fejből nyomom. -
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #38521 üzenetére
A Hack és Lángos IT security podcastban visszatérő téma. A LastPass breach-ig sokan azt használták, de a stábból többen is a fizetős 1Password-re tértek át.
Párat kipróbáltam, én az ingyenes Bitwarden-nél kötöttem ki. Erről eleinte jókat olvastam, aztán később egy biztonsági audit során találtak valami komolyabb hibát, azt gyorsan befoltozták. Utána már csak kisebb, nagyon speciális körülményeket igénylő jelentéktelenebb sebezhetőségről számoltak be.
-
PociAti
őstag
Barkácsáruházakban kerested már?
Stanley FÉMHÁZAS HOBBY KÉS Győben készleten van.
Craft márkájú KÉS KÉSZLET, HOBBY 14 RÉSZES Győrben most elfogyott, de szoktam látni.
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #38408 üzenetére
Győrszabadhegyi vasútállomással szemben, a Serfőződombi dűlőn van egy fűnyíró javító, elsősorban a kínai MTD-vel foglalkoznak.
És ahol sok alkatrészt láttam még, az Agroker a Külső Veszprémi úton: http://www.agroker-gyor.hu/kapcsolat
-
PociAti
őstag
Sziasztok, nálam is aktuális lett a redőny kérdés.
Külső tokozású műanyagredőny pár lamellája elszakadt az illeszkedési pontnál. Korábban már lett "javítva", hívtunk szerelőt, azt mondták ilyen profilú lamellái nincsenek, kiszedtek 2-2 hibás vagy beteg sort. Probléma áthidalva. Ilyen szakiból többet nem kérek, ezt magam is meg tudom csinálni, de lassan már nem ér le a redőny.Kellemes időjárásra való tekintettel nyakamba vettem Győr déli felét, és felkerestem azokat az üzleteket, amelyeket kidobott a böngésző.
Tapasztalataim:
https://redonybirodalom.hu/uzleteink/gyor/
9023 Győr, Mester u. 11.
Ők szimpatikusak voltak, de nincs ilyen profilú lamellájuk.https://gredexredony.hu/kapcsolat/
9024 Győr, Serfőző utca 8.
Egy relatív nagy bemutatóteremben ül egy nő. Alkatrész nincs náluk, új rendszert tudna adni.http://www.lajtaarnyekolas.hu/kapcsolat.html
Bemutatóterem: 9024 Győr, Kert u. 7/B.
Bejáratnál lepattantam. Bemutatóterem... Itthon vettem észre a honlapjukon az alábbi szöveget: "Nyitvatartás: Telefonos egyeztetés alapján."
Akkor köszönöm nem kérek belőle. Konkrét mintám van mire lenne szükségem, telefonon magyarázzam el a profil pontos alakját.Diatlon Kft. A nyitva.hu és még egy csomó másik oldal alapján a címük: 9024 Győr, Eőrsy Péter utca 4.
OpenStreetmap szerint nem létezik ilyen házszám, és a valóság szerint sincs ilyen ház. Weblapjuk se működik már. A 4-es szám előtt van egy fabódé, talán régebben itt lehettek.Nem tudom kik gyártották ezt a konkrét típust (mert amúgy őket kellene felkeresni).
Ismer valaki olyan helyet, ahol árulnak lamellákat, nem egyből egy egész rendszert akarnak eladni? Esetleg normális szerelőt? -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #38195 üzenetére
"Az izzócserét és a beállítást még Kresz gyakorlatin is tanultuk, csináltuk."
Hány évtizeddel ezelőtt és mégis milyen autón?Nem a vásárlóikkal való kicseszés volt a szempont akkor, amikor a hagyományos izzót tartalmazó fényszórókat lecserélték azokra az intelligens csodákra, ami most fényt ad.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Thocy a ZAGY #38157 üzenetére
Vagy vannak akik szeretik a szükséges minimális szinten tartani az applikációk számát, amit el lehet anélkül intézni, azt előbb megpróbálják anélkül.
Menetjegy vásárlásról volt szó, nem bérletről. A régről megmaradt 5 és 10 Ft-osokból vettem pár buszjegyet az egyik totem-oszlopnál 250 Ft-ért. Ez a kis cetli kényelmesen elfér a pénztárcában vagy az igazolványok között. Pontosan meg se tudnám mondani mikor emeltek árat, szerintem legalább 5 éve.
-
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38146 üzenetére
Szia, érdekel, megvenném, pont ilyet keresek!
-
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38134 üzenetére
Jól írtad, csak ez a ritkább eset.
Legfeljebb USB-s WiFi adapterem van, amit te keresel olyanom nincs. -
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #38132 üzenetére
Csak feltételezem, hogy nem normális PCIe kártya kell neked, hanem mini PCIe hálókártya, amilyen a laptopokban is van.
Egy ilyen kártyát kölcsön tudok adni:
Intel® Centrino® Advanced-N 6235, Dual Band
Board Form Factor: PCIe Half Mini Card, PCIe M.2 -
PociAti
őstag
válasz
tupacamaru #38072 üzenetére
Szia!
Nekem használatban és elfekvőben is van ilyen alaplapom: ASUS Z97-P. Elég okos dolgokat tud.Az egyik alaplapnak van egy hibája (azért parkoltatom), mert néha induláskor hibát jelez. Akkor egy switch-el resetelni kell, akkor újra működik (akár hónapokon keresztül). Aztán egyszer csak valamelyik újraindításkor megint elkezd majd sípolni, és jöhet a reset. Szerverhez ideális lehet, mert azt nem sűrűn kell újraindítani.
-
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #38021 üzenetére
Variogen Kft. a becsületes nevük.
3 üzletük van, a legnagyobb a központi épület, a Rábca Áruház, de Szentivánon is meg lehet találni őket. A webáruházuk szerint nincs neki, a valóság ettől azért eltérhet.Rengeteg online áruház kínálja az árukereső szerint a kürtöskalács készítőt, a Plázában található, cseh Tescoma sütőben használható rudakat árul.
-
PociAti
őstag
válasz
Balinov #37964 üzenetére
Az 1 órát nagyon nehéz megmagyarázni.
Hacsak nem akkor kezdi el valaki megkeresni az interneten miként kell pizzát sütni, néz végig egy videót, majd ezek alapján áll neki elkészíteni.A Twitchen egész jó csatornák vannak, ahol online betekintést lehet nyerni mindenféle gyorsbüfé, pékség, étterem és pizzéria működésébe, gyakran egy egész műszakon át. Utóbbira egész jó példa az olasz felmenőkkel rendelkező Giuliana "PizzaPrincessG" csatornája: https://www.twitch.tv/pizzaprincessg. 16 inche-es (40 cm) pizzák kb. 4 percenként kerülnek be a sütőbe. Sokat lehet tanulni ezekből a csatornákból, miként működnek az olajozott gépezetek.
A 60 perce az is belefért volna, hogy máshonnan megrendelje, és azt szolgálják fel. Vagy rendelést követően indul el a szomszédos Pennybe alapanyagokért. És ha már alapanyagok, Tópart Pizzériában én finom pizzát még nem ettem. Jóllakatós tömegkaja, jó sok olcsó sajttal megszórva (mert szerintük ez kell a népnek).
-
PociAti
őstag
Én látásból csak olyan lakatost ismerek, aki gyorsan szokott távozni.
Környékünkben a szelektív kukák tartalmát már minden hétvégén lenullázzák. Korábban 5-10 percen át zörögtek a dobozokkal, tegnap 1 perc alatt felborították, bepakolták hatalmas zsákokba, azt be a kisbuszba, konténert lábára állították, aztán elhúztak. Folyamatosan fejlődnek, egyre összeszokottabban és rutinosabban dolgozik a csapat. Járják körbe a helyszíneket. Azon se lepődnék meg, ha nem is helyiek.
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #37864 üzenetére
Akkor átállhatna hősugárzós téli fűtésre, ha szomszéd állja a költségeket ;-)
Nem tudom mennyi időbe telik majd a gondolkodásmód visszaállítása, de úgy vettem észere mindenben arra törekednek, hogyan lehetne a leggyorsabban letudni a munkát, majd egy másik elvállat munkába belekezdeni.
Olyan eszközöket és technológiákat használnak, ami a legegyszerűbb + leggyorsabb. Ha annak plusz költségei vannak akkor ráverjük a megrendelőre. A tartósság és a minőségre való odafigyelés a fontossági sorrendben nagyon hátra csúszott.És ha probléma van, visszahívni őket a hiba javítására szinte képtelenség.
Radiátorcserénél az egyik szaki olyan arcátlan árat mondott, hogy csak pislogtunk. Arra hivatkozott, hogy új építésű társasháznál ennél sokkal magasabb összegért rakja fel a radiátorokat. (Végül más közel fél áron tök profin elvállalta. Viszont vele is úgy jártunk, hogy lakásfelújítással már nem foglalkozik, ahogy a villanyszerelőnk sem. Nem éri meg neki, mivel új építésű ingatlannál sokkal jobban lehet haladni, és ott nagyon vastagon fog a toll.)
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #37861 üzenetére
Építőipari munkák kapcsán inkább olyan hivatkozásokat hallok, hogy jövő tavaszig minden napja előre le van kötve.
És amikor kijön egy szaki, azt is csak kb. 80-90%-os állapotban fejezi be a munkát, a végét totálisan összecsapja. Az egyik este 19 órára ment vissza a gyereke iskolájába valami munkát befejezni. A másik meg egy munkafázis ki akart hagyni, hogy így időt spóroljon magának. Nem hagytuk magunkat. Mentségére legyen mondva megcsúszott az előző helyen, így vasárnap reggeltől kora délutánig nálunk dolgozott, családja meg otthon várta.
De szerintem mindenki tudna cifra történeteket mesélni. A megnövekedett igényeket nem követte le az új szakképzett munkaerő megjelenése. -
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #37731 üzenetére
Nyugdíjas szülőnél a Linuxra váltást 2014-2015 környékén megléptem. Akkor még régebbi gépe volt, HDD-vel, kb. 2GB RAM-mal, és a vírusirtók imádták a gép erőforrásait felzabálni. Akkor tértünk át mi is Linuxra, azóta is elégedett vele. Sőt, sokkal könnyebben az igényeire lehetett szabni. A sebessége egyből új dimenzióba lépett.
Amit használ, az a böngésző, fájlkezelő, irodai csomagok (+ időjárás widget).
Nem érdekli mi van a háttérben, mitől áll össze az egész egy rendszerré.
Android felhasználók se nyekegnek azon, hogy nem akarnak Linuxot a telefonjukra. (Bár a BSD alapú rendszeren kívül nincs is más normális alternatíva.) Használják ami van. Beletanulnak. -
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #37696 üzenetére
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (www.mme.hu) több, mint 10.000 taggal rendelkezik.
Kisalföldi Helyi Csoport elérhetősége.
Vedd fel velük a kapcsolatot, elég sok tapasztalat gyűlt össze náluk, láttak már fura dolgokat. -
PociAti
őstag
Ha katalizátoros az autó, akkor előfordulhat hogy ez az egy alkatrész többet ér, mint az autó többi része.
A gyakorikérdéseken valaki azt feltételezi, hogy a katalizátornak magas a bodza tartalma, azért álltak rá a színes fémtolvajok. -
PociAti
őstag
válasz
ladopapa72 #37488 üzenetére
Ő hozta az állatorvosnak a gyereket.
-
PociAti
őstag
válasz
Viperator #37473 üzenetére
Ez csak az általuk forgalmazott bútorokra igaz.
Azokra nem, ahol a szét- és újra összeszerelhetőség nem volt szempont. Ahol a stabilitás miatt még pár elem egymáshoz lett ragasztva, vagy egzotikus megoldásokkal összerögzítve, hogy csak roncsolással lehessen szétszedni. -
PociAti
őstag
válasz
hentes555 #37375 üzenetére
penzcentrum.hu-n egész jó kimutatások vannak a béreket illetően. 2021-es adatok szerint GyMS megyében teljes munkaidős foglalkoztatottak között érezhetően magasabbak voltak a nettó bérek, mint HB-ban (463e vs 361e). Majd a BMW lendíteni fog az ottani helyzeten, illetve ezek megyei adatok! Itt azért Győrön kívül jócskán akadnak máshol is export orientált cégek. Valójában Győrt Debrecennel az ingatlan illetve albérlet árakkal együtt van értelme összehasonlítani.
Viszont a már meglévő és évek óta halmozódó ellátási és szállítmányozási problémák hirtelen az ukrán háború kapcsán új szintre léptek, így amíg még a közelmúltban azon sírtak a cégek, hogy nem találnak kellő mennyiségben normális munkaerőt, most az elsődleges probléma az lett, hogy ellátási hiány miatt akadozik a gyártás, ezáltal baromira lecsökkent a munkaerő toborzási lendület. Szóval nem ez az ideális időpont az új állás keresésére, mivel több fronton is hosszútávú problémákkal kell szembe nézniük a cégeknek. Mostanában inkább a megtartásra fognak törekedni a cégek, nem annyira a létszámbővítésre.
Audinál, a legfőbb szakirányú kötődésű foglalkoztatónál az elektromos motorokra való fokozatos átállás miatt feltételezhetően kevesebb munkaerőre lesz majd szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Automata kávégépek
- Medence topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- AMD Radeon 7000 szériás Videokártyák
- Eladó AOC C24G1 24" ívelt gamer monitor Kiváló állapotban!
- Eladó Konfig I7 8700 16GB DDR4 120GB SSD 750GB HDD RTX2060 6GB!
- MacBook Air 15" M3 24GB / 1024GB / Midnight / International billentyűkiosztás / ÁFÁS SZÁMLA
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest