- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Joker88 #40301 üzenetére
Győrtől Nagymegyer fele az az út maga a pokol motorral
asszony szokott húst venni, sosem volt meg probléma (ellentétben a győri Tescóban vasarolttal, ami több esetben másnap már büdös volt).
erdems amúgy az akciós újságból készülni és célirányosan menni, van már magyar nyelvű szórólapjuk is, forintos árakkal -
doc
nagyúr
válasz
kovacsroli #40288 üzenetére
oh, tenyleg
iden tekezni voltunk szulinapon a Tekecenterben, imadtak a gyerekek, bar nem 5 hanem 10-11 evesek voltak -
doc
nagyúr
válasz
Jazzos #40287 üzenetére
nem szubjektiv, tobbszor volt mar hogy besz@ptam, mert a penztarnal kiderult hogy "jaaaa, valaki veletlenul rossz polcra tette, ez valojaban nem az, nem annyiba kerul", meg amugy is nagyon draga volt, ennyi rossz elmeny utan nem megyek megint vissza hogy "hatha most majd nem sz0p0m be vegre".
-
doc
nagyúr
válasz
kovacsroli #40284 üzenetére
nekunk volt egy szulinapi bulink par eve az allatkertben, elveztek a gyerekek (van egy kis "tarlatvezetes", allatsimogatas (kigyo, patkany, amit kersz
), tortazas. Nem egy kimondottan hosszu program, de tetszett nekik.
-
doc
nagyúr
válasz
Jazzos #40281 üzenetére
Korulneztem, a Spar teljesen ki van zarva (kb csak rossz tapasztalatom volt veluk), Lidl nem rossz (bar a szlovak Kauflandnal meg mindig boven dragabb, btw Nagymegyeren is van Lidl
). Asszony elegge figyeli az arakat. De ha szerinted csak hazudik, meg "propaganda", a te dolgod...
En befejeztem a temat, akit erdekel, menjen ki, nezzen korul, dontse el -
doc
nagyúr
válasz
PociAti #40276 üzenetére
A magyar hiperben az AFA valojaban 31.5% (vilagrekorder AFA + 4.5% extra buntetoado), kint rengeteg elelmiszerre van kedvezmenyes AFA. Es ahogy mondtam lejjebb, az akciok gyakran erosebbek (nagyobb a kedvezmeny) mint ami itthon elerheto.
De amugy ki kell menni, korulnezni (vagy akar az online elerheto ujsagokat vegiglapozni), aztan kiderul hogy az altalad rendszeresen vasarolt termekeken mennyit tudsz sporolni
"hatékonyabb lenne máshogy pénzt előállítani, mint a bevásárláson való spórolással." - peldaul? ha a gyori Tesco helyett a nagymegyeri KAuflandba mesz, az attol fuggoen hogy hol laksz, 30-60 perc plusz lehet. milyen otleted van ennyi ido alatt annyi penzt eloallitani ami a bevasarlason megsporolt osszeget stabilan hozza? -
doc
nagyúr
válasz
Jazzos #40270 üzenetére
Hat ezt asszonnyal kene megbeszelned. Szokta idonkent mondani hogy mivel csinalt jo vetelt, bar amikor beteved a Tescoba akkor gyakrabban szornyulkodik hogy milyen draga minden
Most pl pont mondta hogy 1 EUR volt a banan. Most rakerestem, a Tescoban akcioban 499-re van learazva 699-rolde a Dolce Gusto kapszula is amit a multkor hozott, valami 2.5 EUR korul volt egy doboz, itthon a Tesco sajatmarkasa is 1600-1800 forint. De mondom, nezz be a linkelt csoportba, ott vannak nagyon komoly tablazatok konkret aruk arat osszehasonlitva.
-
doc
nagyúr
válasz
erdey_a #40268 üzenetére
Minden
Asszony hetente egyszer kimegy, bevasarol egesz hetre a csaladnak (ket felnott, plusz ~ 2.5 gyerek). Tulnyomoreszt kaja (gyumolcs/zoldseg, alapanyagok, felkesz etelek, kave, stb), meg ami kell a haztartasba (tisztitoszerek pl). Igy het kozben kb csak a napi pekarut kell megvenni.
De a lejjebb linkelt csoportba szoktak berakni komplett blokkokat, teteles arosszehasonlitassal (magyar Tesco vs nagymegyeri Kaufland vagy Tesco, nem tudom, nem nagyon szoktam mar nezegetni).
Alkohol nincs benne, azt szerintem sosem vettunk Nagymegyeren (mondjuk sokat mashol sem).
Erdemes az akciokat figyelni, komolyabb arengedmenyek szoktak lenni mint itthon, ezzel is sokat lehet sporolni. Ja es kell csinalni torzsvasarloi kartyat, ugy plusz egy csomo kedvezmeny jarMOD: Nem mondtam hogy MINDENKI ennyit fog sporolni, vagy hogy MINDENKI feleannyibol kijon, magunkrol beszeltem
egyebkent egy bevasarlas nalunk is kb ennyi, 100-120 EUR korul szokott kijonni egy ilyen Kauflandos kor. -
doc
nagyúr
válasz
erdey_a #40265 üzenetére
hat nem tudom miket vasarolsz, de mi havi szinten 50-100ezer Ft koruli osszeget sporolunk miota a nagymegyeri Kauflandban vasarolunk az itthoni hipermarketek helyett...
Mikor nagyritkan asszony beteved egy Tescoba vagy Lidlbe itthon, mindig teljesen kiakad hogy milyen brutal draga minden, -
doc
nagyúr
válasz
Joker88 #40263 üzenetére
Gyorbol mindenki Nagymegyerbe jar vasarolni, hogyhogy Komarom a cel? vagy amugy is mentek arra?
Amugy kimesz, vasarolsz, hazajossz, nem nagy cucc, asszony ebben a pillanatban is ott vasarol
Facebookon van direkt erre csoport: https://www.facebook.com/groups/1437880333761464Azzal fizetsz amivel szeretnel, annyi hogy ha hetvegen mesz, erdemes lehet elotte atvaltani eurora a penzt (pl. Revoluton), hogy ne a hetvegi, dragabb arfolyamon valtson.
-
doc
nagyúr
Valakinek egy jo kis Almas laptop?
-
doc
nagyúr
Van valakinek otlete hol tudnek jumper kabelt venni kb Gyorujbarat kornyeken? (Szemere felol jovok, nem autoznek at az egesz varoson ha nem muszaj). Mapsen olyan uzleteket talaltam amik inkabb altalanos villanyszerelos boltnak tunnek, nem igazan elektronikainak...
-
doc
nagyúr
A kamera-tema engem is erdekelne, hamarosan nyito uzletbe lenne jo valami. Xiaomi smarthome cuccom rengeteg van/volt, azokat szeretem, kameran kivul szinten minden, jonak is tunik ez a kamera, a felhos rogzites hogy mukodik? Adott tarhelyed van es oda kerul fel folyamatosan az aktualis felvetel, a regit meg torli? Mennyibe kerul egy ilyen havonta?
-
doc
nagyúr
válasz
Balinov #39901 üzenetére
Vasarnap viszonylag sima ugy volt nekem, kérdés mennyire akarod egyszerűen
vonattal mentem Kelenfoldig, onnan M4 metró a Kálvin térig ahonnan a 100E meregdragan kivisz a reptérre. Eredetileg Kelenfoldrol másik vonattal mentem volna a KoKi-ig, onnan a 200E-vel a reptérre de azt a vonatot lekestem
azert szerintem legyen egy bármikor előránthato B terved, just in case
-
doc
nagyúr
Nyaralashoz kellene legalabb 7 szemelyes auto (tavaly a Sharan eppen jo volt, annal kisebb semmikepp, inkabb nagyobb), van otletetek hol tudnek berelni? Amit talaltam az vagy 25+AFA/nap, ami eleg durva egy nyaralasra, vagy tobb mint 20 eves amire mar biztositast sem tudok kotni.
-
doc
nagyúr
válasz
kovacsroli #39582 üzenetére
azt hittem arra a villanto valo a Man in Blackbol
-
doc
nagyúr
válasz
Viperator #39575 üzenetére
Tehat a hivatalos, hatalmas szamu tapasztalat alapjan szerzett tudasnak nem hiszel, de a random, figyelemre ehes konteos jozsikanak meg hoaxokban szereplo kitalalt figuraknak igen.
En is kaptam 3 oltast, asszony azon poenkodik hogy biztos halott vagyok, mert mikor o ket hetig haldoklik valami nyavajatol, en max fel nap alatt atesek rajta(o mondjuk egy covid-oltast sem kapott, de gondolom akkor szerintetek ez a normalis, hetekig betegeskedni minden szirszartol)
-
doc
nagyúr
válasz
erdey_a #39423 üzenetére
en jartam mar ugy hogy veletlenul az 'apps' fulre keveredtem, ami nagyon hasonlo, csak nehany app egyszeruen nincs ott ami a fokepernyon igen, neztem hogy miert torlodtek le... jo, gyorsan leesett hogy mi van, de azert annak aki technikalag kevesbe naprakesz, ez eleg "ijeszto" lehet...
-
doc
nagyúr
egyebkent hogy ne csak az android tv-t kopkodjem: a masik amitol agy@szt kapok amikor nem lehet normalisan latni hogy pontosan mi van kijelolve. Ilyen pl. az Apple TV (marmint az appon belul), egy picivel nagyobb annak a musornak a thumbnail-e amin a 'kurzor' eppen van
francer nem lehet hogy vastag piros kerettel kijelolni hogy a hulye is lassa azonnal?
-
doc
nagyúr
válasz
erdey_a #39419 üzenetére
"a funkcionalitás azonos: jobbra balra lépve kiválasztom ami kell, oszt oké gomb." - ha egyszer veletlenul felfele/lefele nyomsz, mar teljesen mashol vagy. Anyamek atlagban 65 evesek, egyszer tevednek rossz oldalra aztan jon a fejvakaras meg nekem az uzenetek hogy jajj baj van
Na mind1, megprobalom a leheto legjobban lebutitani, aztan remeljuk hogy megbirkoznak vele -
doc
nagyúr
válasz
PociAti #39415 üzenetére
Nalunk, tekintve hogy az idekoltozesem elott kb 1 evvel lett teljesen szetverve es osszerakva a haz, nem volt opcio behuzni ket helyiseggel arrebbrol a kabelt, igy beuzemeltem egy PowerLink adaptert (marmint egy parat nyilvan) az Apple TV-hez, nem sok remenyem volt benne de azota (evek ota) is tokeletesen mukodik
-
doc
nagyúr
válasz
erdey_a #39414 üzenetére
Hasonlitsd ossze peldaul egy AppleTv-vel vagy Samsungos Tizennel. Ott van mondjuk 5 ikonod az 5 streaminghez (vagy egyeb apphoz) szepen egymas mellett sorban es kesz.
Android TV-n a kepernyo teteje fele egy sorban ott vannak ezek, felette menu, alatta ajanlott/felbehagyott/stb filmek/videok, settings, inputok, keresomezo, ora, balra kulon app fiokok es linkek, minden szirszar.
-
doc
nagyúr
válasz
erdey_a #39401 üzenetére
koszi, akkor szerintem vadaszok egy ilyet
Nem szeretem az Android TV-t, az osszes eszkozom kozul messze a leggyengebb
Eleve a kezdokepernyo is tulzsufolt, tulbonyolitott, csomoszor instabil (parhavonta ugy beakad hogy konkretan aramtalanitva kell ujrainditani a TV-t), nem egyszer elofordult hogy frissiteni kezdte az appot amitol nem lehet elinditani, vagy ha benne vagyok akkor kidob, van hogy be is ragad es csomo ideig nem hasznalhato az adott app, stb. Kezelhetosegre sem valami jo, egyszeruen nem all kezre egy csomo minden, az Apple TV-hez vagy a Samsunghoz kepest egy nagysagrenddel kenyelmetlenebb
Majd megprobalom a leheto legjobban le/kipucolni hogy tenyleg csak a leheto legminimalisabb dolgok latszanak.
-
-
doc
nagyúr
Nincs valamelyikotoknek olcsó de megbízhatóan működő távirányítós TV okositoja? Nem kell 4K, idős szülők régi TV-jere kell Prime Videóra, hbora
-
doc
nagyúr
Asszonynak a héten cseréltek vezermutengely-jeladót, nem tudtam hogy ez ilyen szezonális dolog
-
doc
nagyúr
A belvarosban mi szeretjuk a Tres Amigost, nagyon jo kis hely, bar a nyitvatartasuk eleg hektikus
-
doc
nagyúr
válasz
Jazzos #38962 üzenetére
Mi anno ezt a koleszban csinaltuk. Atjottek a szomszed szobabol mikor zenet hallgattunk hogy zavarja oket. Semmi gond, persze, persze, lehalkitjuk. Kiment a srac, felraktuk a kozos falra furt polcra a magnot, a fal fele forditva, full hangero, hadd szoljon. Tobbet nem panaszkodtak.
Ja, eleg kocsogok voltunk -
doc
nagyúr
Ilyen szunyoghalot hol lehet/érdemes venni? Vagy csináltatni kell? (Siman csak bele van rakva a keretbe, a rahajthato fülek tartják)
-
doc
nagyúr
A Kimba park nem egy világszenzáció, de gyerekekkel egyszer megnezni teljesen jó. Vannak műsorok is (ponis, elefantos). Elég kevés állat van, ha sokféle állat kell akkor inkább a veszprémi állatkert, az tényleg baromi jó és hatalmas.
Étteremből amit nem említettek és mi szeretjük az a Carmen étterem (szálloda alatt van, van napi és hétvégi menü is, nem kimondottan olcsó de igényes), vagy Menfocsanakon a Dobos.
-
doc
nagyúr
Nyaralashoz szeretnenk berelni 7 szemelyes autot, van valakinek otlete hol lenne erdemes?
-
doc
nagyúr
válasz
golya32 #38605 üzenetére
"Option-Command-R or Shift-Option-Command-R to start up from macOS Recovery over the internet. "
Ezt probald ki, elvileg netrol lehuzza es telepiti a MacOS-t, bar regen csinaltam mar ilyetEgyszerubb USB-rol, ha van egy USB sticked (telepitot tudsz ra csinaltatni ha a gepre leszeded a kivalasztott MacOS installert App Store-bol)
-
doc
nagyúr
válasz
sotetlovag97 #38593 üzenetére
Nálunk a megrendelés és szamlaugyintezes 2021 december közepétől január közepéig, márciusban azon ment a toketlenkedes hogy közöltek hogy merjük le az ablakok helyet (amit ok személyesen lemertek hetekkel korábban), az ajtobeallitasert való konyorges 2022 júliustól október végéig zajlott.
-
doc
nagyúr
válasz
Dryman #38586 üzenetére
Ha mar igy belementunk, Jolanal nalam a kommunikacio meg a dilettantizmus volt a fo problema. Megrendeltuk az ajtokat/ablakokat, kikuldtek az elolegszamlat. Szoltam hogy nem jo nevre allitottak ki (ugyintezes miatt ez fontos volt), akkor nagy nehezen produkaltak egy masikat, azon nem volt rajta minden megrendelt termek, aztan meg az arak nem stimmeltek. A szinekkel is kavaras ment, senki nem tudta mirol beszel a masik, gyakorlatilag totalis analfabetaknak tuntek. Beepites utan par honappal nagyon logott az egyik ajto, kertuk az elozoleg megigert ingyenes beallitast, tobb HONAPIG kellett veluk szenvedni emailben/telefonon mire egyaltalan reagalni hajlandoak voltak. Az egyetlen pozitiv tapasztalat az volt, hogy aki vegul kijott beallitani az ajtokat, az tenyleg normalis volt.
Ennyi szenvedest nem er ez az egesz, ha legkozelebb barmi ajto/ablak kene, biztos hogy a Jolat elkerulom, inkabb keruljon kicsivel tobbe, de ne kelljen minden lepesnel napokig/hetekig szopni veluk... -
doc
nagyúr
Sracok, akciokamerahoz _egyenes_ talpat hol tudnek venni helyben?
[link] ilyenre gondolok, mint kiderult nekem csak ivelt van itthon :-/ -
doc
nagyúr
Majd magyarazd el az asszonynak hogy egy ora "valos munka" miatt miert tunsz el egy egesz napra
Amugy nagyon egyszeru. Ha meg kell csinalni a munkat, vagy elvegezteted valakivel es fizetsz annyit amennyit ker, vagy megcsinalod magadnak. Mindenki dontse el maga adott helyzetben -
doc
nagyúr
Igazabol az 50K egyoras munkaert nem feltetlenul tunik irrealisnak.
Ha neki oda kell menni utana meg haza, kozben egy orat dolgozni azzal minimum egy fel napja odavan. Plusz szerszamok, sajat jarmuhasznalat, stb. Ha naponta csak egy ilyet tud bevallalni (mert fel napra mar nem tud elmenni mashova) az havi brutto 1 millio, ami igy 2023-ban nem egy hu de nagy osszeg...
Es ha beleszamolom azt is hogy az ilyen 'egy oras munkak' nagy reszenel kiderul hogy sz@r van a palacsintaban, akkor plane. -
doc
nagyúr
válasz
ladopapa72 #38416 üzenetére
hat ez nekem nagyon nem olcso, koszi
inkabb olyan 10-15 kornyeken gondolkodom, tenyleg csak annyi kell hogy menjen rajta a navi...
-
doc
nagyúr
Motoros navigaciora keresek valami egyszeru telefont, sokat nem kell tudnia, menjen rajta a Waze, mukodjon a Wifi, ne legyen osszetorve a kijelzo, ne legyen tul nagy meretu, ilyesmik. Ja es legyen olcso
Valakinek esetleg a fiokban ilyesmi?
-
doc
nagyúr
válasz
ladopapa72 #38304 üzenetére
koszi
Ez lenne az? https://www.combat-zone.hu/
Rat Matyas teret meg Matyas kiraly teret talaltam gugliban -
doc
nagyúr
Van egy legpisztolyom aminek eloregedett a tomitese, van Gyorben olyan hely ahol a tomitescseret "gyorsan olcson es jol" megcsinaljak?
-
doc
nagyúr
Valakinek okos, wifis elektromos konvektor? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Medence topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- AMD Radeon 7000 szériás Videokártyák
- Eladó AOC C24G1 24" ívelt gamer monitor Kiváló állapotban!
- Eladó Konfig I7 8700 16GB DDR4 120GB SSD 750GB HDD RTX2060 6GB!
- MacBook Air 15" M3 24GB / 1024GB / Midnight / International billentyűkiosztás / ÁFÁS SZÁMLA
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest