- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyot
őstag
válasz
Vérboci #40273 üzenetére
Csak attól függ hogy mit milyen mennyiségben veszel. P. nálam két picivel, ugy fogy a szalámi meg a zöldség hogy nem győzzük venni.
A fenti tábla alapján azért csak ránézek már hogy be tudok e húzni pár 10ezret havonta. És ha már van mellette Billa akkor nutella, olaj, kv-ról nem is beszélve, akcióban anno 370es eurónál is 10esével hoztuk bécsből.Na majd rászánom én adok egy tesztet neki. 4 liter gázolajból megfordulni, az nem tétel pár kg szaláminál
-
doc
nagyúr
válasz
Vérboci #40268 üzenetére
Minden
Asszony hetente egyszer kimegy, bevasarol egesz hetre a csaladnak (ket felnott, plusz ~ 2.5 gyerek). Tulnyomoreszt kaja (gyumolcs/zoldseg, alapanyagok, felkesz etelek, kave, stb), meg ami kell a haztartasba (tisztitoszerek pl). Igy het kozben kb csak a napi pekarut kell megvenni.
De a lejjebb linkelt csoportba szoktak berakni komplett blokkokat, teteles arosszehasonlitassal (magyar Tesco vs nagymegyeri Kaufland vagy Tesco, nem tudom, nem nagyon szoktam mar nezegetni).
Alkohol nincs benne, azt szerintem sosem vettunk Nagymegyeren (mondjuk sokat mashol sem).
Erdemes az akciokat figyelni, komolyabb arengedmenyek szoktak lenni mint itthon, ezzel is sokat lehet sporolni. Ja es kell csinalni torzsvasarloi kartyat, ugy plusz egy csomo kedvezmeny jarMOD: Nem mondtam hogy MINDENKI ennyit fog sporolni, vagy hogy MINDENKI feleannyibol kijon, magunkrol beszeltem
egyebkent egy bevasarlas nalunk is kb ennyi, 100-120 EUR korul szokott kijonni egy ilyen Kauflandos kor. -
doc
nagyúr
válasz
Vérboci #40265 üzenetére
hat nem tudom miket vasarolsz, de mi havi szinten 50-100ezer Ft koruli osszeget sporolunk miota a nagymegyeri Kauflandban vasarolunk az itthoni hipermarketek helyett...
Mikor nagyritkan asszony beteved egy Tescoba vagy Lidlbe itthon, mindig teljesen kiakad hogy milyen brutal draga minden, -
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #40164 üzenetére
Köszi!
Hozzánk nem kötötték be a facebookot. Csak vicceltem. Tűzfal és egyéb védelem miatt nem látom mi zajlik ott, így ők is kevésbé tudják gyűjteni az infót.Emlékeim szerint kevesebb, mint egy éve szuperinfó vagy hasonló szórólap hátulján láttam utoljára a hirdetéseiket.
Náluk mindig valami hangzatos akciózás zajlott, így részükről a végkiárusítást se vettem volna komolyan.
Lényeg, egy pár TV néző fotelt vennénk ritka használatra az egyik helyiségbe. Náluk egész megkímélt állapotúak mentek 25k körül. Árulnak máshol is ilyeneket a közelben? Új állapotban ezeknek kb. 100k darabja.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Vérboci #40143 üzenetére
golya32 elég jól összefoglalta. Van otthon 3 égetnivaló gyerek, akik miatt nem minimálterhelést kapnak az ajtók/kilincsek/tokok, persze azért nem is baltával hasogatják őket. Állat nincs a lakásban, de el tudom képzelni, hogy kutya/macska mellett hogy néznének ki alul. A fóliázásuk enélkül sem tűnik örök életűnek, volt, ahol ragasztanom kellett, mert a saroknál kezdett elválni. És már nyúltam hozzá zsanérhoz/kilincshez is az évek során. Nem katasztrófa, de többet vártam ezen az árszinten.
Ehhez képest a '82-ben elkészült szülői házban az eredeti beltéri ajtók köszönik szépen jól elvannak 10-15 évenkénti átfestéssel, pedig csapkodtuk eleget azokat is a másfél évvel fiatalabb öcsémmel, amikor némi tettlegességgel fejeztük be a vitáinkat 30-40 éve. Talán egynél volt kilincs és zárcsere. Nem állítom, hogy régen minden jobb volt, de azért nem tudom 42 év után mennyire hozzák az ajtóim a szülői házban lévők mostani szintjét (bár nem gondolom, hogy 90 évesen ez lesz majd a legnagyobb problémám
).
-
golya32
senior tag
válasz
Vérboci #40143 üzenetére
Saját tapasztalat, kb 2 éves 70e ft-os kategória.
Zsanérok nem bírják, lóg az ajtó, nem tudsz rajta állítani, a zár betét műanyag, és eltörik, a kilincsek "lógnak" mert műanyag a zár belseje.
Az ajtón és a kereten is vékony a funér réteg, ezért ha véletlenül neki csapsz valamit lesz nyoma.
Az egész ajtó mozog a keretben, ha kinyitod az ablakot, és van minimális huzat. -
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #39603 üzenetére
Így van! És 1968-ban azért választották a 911-et a segélyhívás telefonszámának (emergency telephone number), mert már előre tudták ez fog történni azon a napon. Mármint a beavatottak tudták.
És ha megfigyelitek, 2001 és 1968 között pont 33 év telt el, és Jézus is 33 évesen halt meg.
Valamint a déli toronyba becsapódott gépen volt egy személy, akinek európai számozás szerint 33-as volt a cipő mérete. Ez se lehet véletlen egybeesés. Az se, hogy ő a repülőgépen a 11. sor 9-es számú széken ült. De ez a tény nem jelent meg a hírekben, ezt is csak a beavatottak tudják.
-
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #39418 üzenetére
Azért nem olyan ritka dolog, hogy a TV köré építik az emberek a házat.
Főleg a nappali esetében az emberek előre eltervezik melyik falon kell nagy felületet hagyni a TV-nek, vele szemben pedig helyet az ülőgarnitúrának.
Hálószoba szokott a másik ilyen helyiség lenni.Tényleg nem nagy tétel még egy tyúkbelet kérni a falba ha már építkezés / felújítás zajlik.
Az volt inkább extra, amit én kértem. Nálunk nem csak 1 router van, hanem van egy szerver is, ami részben médiaszerverként, részben tűzfalként működik, ami megszűri a reklámokat (és a social médiát). Ezért kellett 2 független kábel.
Leginkább választási időszak környékén szoktak már annyira idegesítőek lenni a YouTube reklámok, hogy sokan áttérnek a fizetős szolgáltatása. Vagy lehet küzdeni ellenük.
-
doc
nagyúr
válasz
Vérboci #39423 üzenetére
en jartam mar ugy hogy veletlenul az 'apps' fulre keveredtem, ami nagyon hasonlo, csak nehany app egyszeruen nincs ott ami a fokepernyon igen, neztem hogy miert torlodtek le... jo, gyorsan leesett hogy mi van, de azert annak aki technikalag kevesbe naprakesz, ez eleg "ijeszto" lehet...
-
doc
nagyúr
válasz
Vérboci #39419 üzenetére
"a funkcionalitás azonos: jobbra balra lépve kiválasztom ami kell, oszt oké gomb." - ha egyszer veletlenul felfele/lefele nyomsz, mar teljesen mashol vagy. Anyamek atlagban 65 evesek, egyszer tevednek rossz oldalra aztan jon a fejvakaras meg nekem az uzenetek hogy jajj baj van
Na mind1, megprobalom a leheto legjobban lebutitani, aztan remeljuk hogy megbirkoznak vele -
doc
nagyúr
válasz
Vérboci #39414 üzenetére
Hasonlitsd ossze peldaul egy AppleTv-vel vagy Samsungos Tizennel. Ott van mondjuk 5 ikonod az 5 streaminghez (vagy egyeb apphoz) szepen egymas mellett sorban es kesz.
Android TV-n a kepernyo teteje fele egy sorban ott vannak ezek, felette menu, alatta ajanlott/felbehagyott/stb filmek/videok, settings, inputok, keresomezo, ora, balra kulon app fiokok es linkek, minden szirszar.
-
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #39413 üzenetére
Én a ház felújításakor minden TV mellé behúzattam a Cat 6-os kábelt is.
A TV sem vezeték nélkül kapja az áramot, akkor már nem mindegy, hogy a hálózati kábel melletti csatlakozóból egy UTP kábel megy a TV-be?A TV-t nem szoktuk felkapni, és elvinni magunkkal a WC-re. Jól van az úgy a helyén 1 helyett 2 kábellel.
-
doc
nagyúr
válasz
Vérboci #39401 üzenetére
koszi, akkor szerintem vadaszok egy ilyet
Nem szeretem az Android TV-t, az osszes eszkozom kozul messze a leggyengebb
Eleve a kezdokepernyo is tulzsufolt, tulbonyolitott, csomoszor instabil (parhavonta ugy beakad hogy konkretan aramtalanitva kell ujrainditani a TV-t), nem egyszer elofordult hogy frissiteni kezdte az appot amitol nem lehet elinditani, vagy ha benne vagyok akkor kidob, van hogy be is ragad es csomo ideig nem hasznalhato az adott app, stb. Kezelhetosegre sem valami jo, egyszeruen nem all kezre egy csomo minden, az Apple TV-hez vagy a Samsunghoz kepest egy nagysagrenddel kenyelmetlenebb
Majd megprobalom a leheto legjobban le/kipucolni hogy tenyleg csak a leheto legminimalisabb dolgok latszanak.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #39314 üzenetére
Azért nem volt teljesen világos a kérdés, mert amely vezeték nélküli kézi szkennerekkel a pályám elején találkoztam - bő 20 évvel ezelőtt -, már azok is mind tudták ezt a funkciót, azaz rendelkeztek belső memóriával. Pedig azok csak 1D-s szkennerek voltak.
Az elmúlt pár évben vettem magamnak olcsó, kínai, vezeték nélküli vonalkód olvasókat (mindennel együtt 11-14k környékén volt az ára), természetesen azok is tudták ezt a funkciót.
A 2D vonalkód olvasására képes fejlettebb szkennerek egész biztosan rendelkeznek belső memóriával, szóval szerintem bármelyiket veszed tudni fogja. Előtte azért olvasd el a leírásukat.
A böngészőben rákerestem a 2D barcode scanner kifejezésre, nálam ez az amazonos link az első találat.
Az oldal közepe felé írják:
2 Data Upload Modes
- Storage Mode
- Instant Upload Mode"Storage mode", ezt a kifejezést kell keresni. A másik üzemmód az, amikor azonnal küldi a vevőnek az adatot (a beolvasott kódot).
Vezetékesekben lehet nincs benne ez a funkció, hiszen azok mindig össze vannak kötve valamilyen géppel. Még az áramot is az USB-n keresztül kapják.Itt a lapcsaládon belül, a hardverapró oldalon is csomó vonalkódolvasót árulnak.
Szerk. Most látom, a kérdés az volt helyben hol lehet kapni.
Nem tudom, de aki vonalkódolvasót készleten tart, az valószínűleg valamelyik nagy nemzetközi cég termékét fogja készleten tartani (Datalogic, Zebra), amiből a vezeték nélküli változat ára 100k környékén lehet.
Én valószínűleg az online rendelés mellett döntenék, akár hazai helyről is.13.209 Ft ez a termék, valószínűleg ez is tudja, nem néztem utána.
https://aruvarazs.hu/Tera-D5100-vezetek-nelkuli-1D-2D-vonalkodolvaso-na -
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #39311 üzenetére
Próbálom értelmezni a feladatot.
Alkatrészeken lévő DataMatrix-kódokból hozzon valami létre egy Excel táblázatot (vagy valamit, ami Excelben megnyitható állományt), ...
... de ami létrehozza ezt a táblázatot, az ne legyen számítógép, se telefon.Akkor mégis mi hozza létre? A hűtőszekrény?
Mert ha telefonos app és a laptop is kilőve, akkor feltételezem a tablet is kilőve.
Drágán lehet kapni speciális céleszközöket, de azok árából kb. 4 használt laptopot lehetne venni.
---
Viszont egyszerűbb (vezeték nélküli) vonalkódolvasók is képesek arra, hogy az adatokat a saját memóriájukba tárolják, majd utólag (megfelelő vonalkód beolvasására) elküldik az adatokat arra a gépre, ahol az olvaső USB-s vevőegysége van. Mintha egy billentyűzet lenne rácsatlakoztatva, így egy szövegszerkesztőt megnyitva soronként "begépeli" a DMC kódokat.
Ezt a nyers szöveges állományt utána meg lehet etetni táblázatkezelővel, vagy bármilyen szükséges alkalmazással.
-
Coyot
őstag
válasz
Vérboci #39048 üzenetére
Volt regen. Azota pest fele is 4 megye kell nem 3.
Amugy az ut jol mukodik ma avattam fel magamnak. Par helyen furan megallt a viz rajta, pedig kijarva meg nincs - remelem ez nem marad igy.
Es nem annak lesz gond ha fizetosse valik aki gyms megyei, hanem aki vp megyebol jart erre.
-
Dorien
veterán
válasz
Vérboci #39043 üzenetére
Úgy legyen!
Közben én is ezt találtam: [link]"Az új úton 110 km/órás sebességhatár lesz érvényben, így időben nagy mértékben lerövidül a két város közötti út, nem beszélve arról, hogy külön szintű csomópontok is épülnek, jóval biztonságosabb lesz tehát az új 83-as.
Az új utat útdíj megfizetése nélkül használhatják a közlekedők."
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Vérboci #39015 üzenetére
Egy íróasztal valóban nem űrhajó, nem is vesznek hozzá igénybe bútorszerelő szolgáltatást az ügyfelek. Ő inkább komplett hálószobabútorok, ágyak, kanapék, konyhák vonatkozásában nyilatkozta a fentieket.
A minőség fokmérője? Szerintem egyszerű, a vevői elégedettség. Azt pedig többek közt a reklamációk számával tudjuk mérni. A számokat nem ismerem, szintén a barátom több éves tapasztalatára tudok hagyatkozni, ő azt mondja a garanciális javítások (=reklamációk) túlnyomó része a Möbelixes ügyfeleknél keletkezik.
Persze ez csak cégcsoporton belül helyezi el a Möbelixet, az IKEA-hoz viszonyítani csak a saját tapasztalatom alapján tudom. Lehet elfogult is vagyok, nálunk már szinte minden IKEA-s.
De való igaz, egy íróasztalt majdnem mindegy hol vesz az Nber.
-
G@ben
addikt
válasz
Vérboci #39015 üzenetére
Möbelixben vettünk kinti asztalt plusz székeket. Nem ők a gyártók, de a székeken a műanyag talp mindegyikben besüllyed a fém lábakba, mert egyszerűen túl kicsi. Eddig kétszer cserélték a teljes szettet, de a mostani is ilyen. Lemértem, aztán 3D nyomtatóval nyomtattam egy kis alátétet, ami ezt a hézagot kiküszöböli, így jó.
Szekrényt is vettünk tőlük, az jó, bár az összerakási útmutató hülyeséget írt, rossz a sorrend benne, így részben szét kellett szedni, hogy a hátlapot be tudjuk rakni. -
Dryman
őstag
válasz
Vérboci #38912 üzenetére
Szia! Nálunk is a 10 éves nevelt lányommal kapcsolatosan jelentkezett ugyanez a probléma...aztán Zumba lett a befutó a csajszinál.
Emő Zumba ( Tarcsi Emőke ) a Kölcseybe tartotta a zumbát, amíg lehetett, aztán az iskolai sporttermek ilyen célú megtiltása után a közeli Plázában tudta megoldani a gyermekek edzését, de ezt már emeltebb áron....
Ezt találtam róla: az a 70-es szám az ok... [link]
A lányom már kinőtt belőle, de a 10-13 éves korosztály kedveli ezt a mozgásformát.
Közben kiköltöztünk Koroncóra, és itt adott egy hagyományokra alapozó sportág, a dzsúdó...gondoltam sportágat váltunk, és zumba helyett majd jön egy kis önvédelmi sportos mindent megmozgatás.....telefonnyomogatás és csavargás helyett egy tuti mozgásforma lenne....itt van a faluban, nem kell apataxi meg órákig való mászkálás a gyermeknek Győrben....hazajön a suliból, átöltözik, elmegy és jólérzi magát.....
Na itt volt nála a pofára esés tipikus esete, mikor a csapatsport egyéni sporttá alakult át, itt nincs helye a másikra mutogatásnak, csinálod vagy sem....a nagy arcoskodásnak hamar vége lett mikor a kisasszony lent találta magát a szőnyegen. Aztán meggyőzte anyát hogy mégsem ez az ő sportja.....Z-generáció, inkább hagyjuk. Most mozgás helyett hizlalja a valagát és sorozatokat néz a laptopján a nyegleo pasijával....kiábrándító!
-
Jazzos
őstag
válasz
Vérboci #38470 üzenetére
Elég luxi ára van. Aki teheti inkább, válassza a hatósági áras tüzelőt. Persze az friss, meg fűrészelni is kell, illetve hasítani.
Nekem egy kis akácerdőm van, de mivel nem fűtünk fával, így abból csak keveset szoktam megtartani. Sütögetésre, hobbi célra inkább mondanám a csertölgyet, nem olyan erős szagú a füstje. Érdemes viszont nem tíz évig tárolgatni, mert az akáccal ellentétben ilyen távlatokban már romlik a minősége.
BBQ-nál is próbálkoztam száraz akáccal, visszatértem a cserhez. -
G@ben
addikt
válasz
Vérboci #38384 üzenetére
Az a 15 centis cucc nem kéne, az a tok. Nekem van 4,5 cm magasságom ott, a többi az ablakot takarná ki állandó jelleggel. Maga a zsaluzia csak akkor takarna ott ki, ha teljesen fel van húzva egy csomagba, ha le van engedve, akkor meg vagy árnyékol, vagy mondjuk vízszintesre van állítva, de az a tömb nincs fent.
Ja és mindjárt jön Jazzos, hogy burzsuj vagy!
-
Vérboci
addikt
válasz
Vérboci #38179 üzenetére
na még hajtom egy kicsit ezt a rollert.
ford focus összes féktárcsák, fékbetétek cseréje:
márkaszerviz: 298.000,- (ebből munkadíj 85.000,-)
független szerviz: 224.000,- (ebből munkadíj 60.000,-)közben komplett, minőségi szett a boltban 90.000,-
na ez az igazi extra profit.
kértem szlovákiából is ajánlatot. állítólag ott ennyire nem éhesek... -
Semin
őstag
válasz
Vérboci #38178 üzenetére
"ugyan mi lenne hibás egy gyári / márkás alkatrészen, ami csak abban különbözik, hogy én szereztem be felének a feléért?"
Te lehet, hogy becsületesen állsz hozzá, de - sajnos - ez nem mindenkire igaz.
Ha valaki odahoz egy eleve szart, majd rajtad próbálja meg leverni hetekkel később, az azért okozhat kellemetlen sziktukat. Keserű sztorikat halottam a kollégáktól (60%-uk aktívan maszekol otthon), nekem is hamar elmenne a kedvem a dologtól.@kovacsroli, donbig:
Magam részéről is márkaszerviz, (Leier Auto)
mert eddig csak pozitív tapasztalatom volt mind árban, mind szaktudásban. -
donbig
tag
válasz
Vérboci #38179 üzenetére
Pedig én is egyetértek kovacsrolival, a már nem garanciális autómat is márkaszervizbe viszem, amíg ilyen elfogadható árakat kapok. Ahol elfogadtak hozott alkatrészt, - legalábbis néhány éve-az az Épfu tanoda Csanakon. Mondjuk én egy kellemetlenség miatt már nem járok oda, de kérdezz rá, ha gondolod.
-
Coyot
őstag
válasz
Vérboci #38178 üzenetére
Ezzel egyetértek teljesen. Egyébként neked is meg neki is annyi visszaivnni a bári unix ic hármasból az alkatrészt ha szar, csak hozzá odajön az autó, neked meg az idődet kell baszni vele, amivel amugy semmi baj nincs szerintem tessék már engedni eldöntenem nekem hogy melyik utat járom. Csak akkor hamar kiderülne, hogy valójában mennyi zseton is csattan ott a zsebekbe
az meg lehet lincshangulathoz vezetne
-
Semin
őstag
válasz
Vérboci #38174 üzenetére
1. Nagyon kevesen fognak hozott anyagból dolgozni, mert ha valamilyen alkatrész hibás/problémás rajta csattan az ostor. Ha 1x beleszalad abba, hogy azért lett baja mert “rosszul szerelted be haver”, soha többet nem fog kockáztatni. És utána hiába mondod, hogy neked csak féket kell felújítani…
2. Hogy versenyképes maradjon a munkadíj általában olcsóbb, de az alkatrészeken is van nyereség.
Így van kalkulálva az ár. Ha hozod az anyagot olyan munkadíjat kapsz, hogy kiesik a szemed.
3. Van az olcsó és elfogadható(semmi esetre sem hibátlan) munka, de ott vagy a leterheltséggel szokott gond lenni, vagy a minőséggel.
Aki gyors,/pontos/ jól dolgozik, az tisztában van ezzel, és megkéri az árát. -
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #38174 üzenetére
na, igen, ez már egy másik történet, mert ugye: azért nem akarnak/szeretnek a "szakik" hozott anyagból dolgozni, mert akkor nem tudnak keresni jó 30%-ot az alkatrészeken. ők megkapják kedvezményes áron pl az említett bardiból, nekünk meg kiszámolják teljes áron. ezzel többet lehet keresni, mint a rezsiórabérükkel (persze az sem kevés 10-15-20000/óra).
ismerős kell, vagy olyan, aki tényleg korrekt (van ilyen)?
-
Weaver
senior tag
válasz
Vérboci #38172 üzenetére
vagy HA nagyon konkrétan tudod milyen alkatrészek kellenek, akkor a kauffer webshopot ajánlom (üzleteik is vannak). itt kb 40-50%-al olcsóbban jössz ki, mint a kiskerekben. mindent innen rendelek, az olajat is beleértve. pl a 4L olajat ami nekem kell, a győri üzleti árakhoz képest itt féláron veszem.
-
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Vérboci #37955 üzenetére
Tekintve, hogy milyen fejlődésen ment át a hely az elmúlt években, pláne nem értem, hogy lehet ilyen trágya a kiszolgálás.
Egyébként nagyon nagyon lassúak is. Szerda délután egyedül voltunk a teraszon (=4-en, két felnőtt két gyerek) és így is több, mint 1 órát (!!!) vártunk 2 nyomorult pizzára. Azért ezt nehéz megmagyarázni.
A pizza nem rossz, de ár-érték arányban labdába se rúg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest