- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bhonti
aktív tag
válasz
MR_Joe #28681 üzenetére
Hello! Jó lenne nekem valamilyen boot CD... akár régi és/vagy Linux.
Van itt 1 csoda Pentium III gép, és most hirtelen nem indul rajta az XP, csökkentett módban is megáll 1 ponton. Aztán a sarokban villog csak a kurzor.Ma de. átvenném, ha lehet, alapvetően Szabadhegyen vagyok, az állomás környékén.
Köszönöm! (Ja, és nem válasz akart lenni, bocsánat...)
-
golya32
senior tag
válasz
MR_Joe #26937 üzenetére
Kft-m van, úgy is cserélni kell a berlingo kistehert, már nem használjuk igazán ki és túl lépte a 150e km-t. Helyette lesz a yaris ami törött, asszonynak meg majd nézünk valamit..
Érdekel valakit a Berlingó? 161e km 2009-es 1,6HDi klímás közepes állapot 2 személyes de 3 ülés van elől, nincs elválasztó rács, friss műszakis.
-
sziku69
őstag
válasz
MR_Joe #26866 üzenetére
A lengyelek is dolgoztak rajta anno? Azoknak muszáj volt bírni. Emlékszem amikor ott dolgoztam, a gép kezelője úgy nézett ki, mint egy néger, a műszak végére. Ha jól tudom grafitos olajjal kenték a szerszámot. Mi is hasonló kenőanyaggal dolgoztunk a központiban.
Nálunk egyébként egy világháború előtti német sajtológép volt. Víznyomással működött. 300 atmoszférás nyomással. Az csak 800 tonnás volt. Ha jól emlékszem 1936-os gyártású volt. Valami slőman volt a neve. Egy külön teremben voltak a hozzá tartozó működtető részek. Szivattyúk tartályok stb. A géphez már csak a működtető nagynyomású csövek mentek ki. Vagy egy méter hosszú karos szelepekkel működtettük. -
-
RudyD
tag
válasz
MR_Joe #25872 üzenetére
Sajnos én nem vagyok nagy TF rajongó.Gyerek viszont az. Majd viszem aztán az udvaron lefárasztják egymást. B-) Mellesleg pár hónapja mellőletek hoztam el a cuccost. B-) Sajnos most én is meg vagyok áldva, a főnököm berántott hó végére pár rendkívüli mit-inget.
Amúgy digi itthon sincs nálam, pedig 2 saroknyira vagyunk a belvárostól. Minden irányban van 1 saroknyira csak nálunk nincs.
Bár szerintem a vida sem biztos hogy kábellal oldja meg. Legalábbis jómultkor véletlenül belefutottam fatertól egy ubnt rádiós cuccba a hálózaton. -
alitak
senior tag
válasz
MR_Joe #25862 üzenetére
nézegettem én is a netet, mielőtt kiköltöztünk csanakra, de erősen szívás a helyzet. Tény, hogy legalább be volt húzva a lakásba és nem kellett fúrni, de a Digi áraihoz/színvonalához képest szánalmas. Ide viszont soká nem fognak jönni szerintem, túl kicsi az emberek sűrűsége. A vida viszont olcsóbb volt a T-nél még úgy is hogy asszonykámnak elég nagy mobiltelefoncsomagja van és már sok éve. Igazából ez semmit nem ért, pedig bíztam benne. 8800-at fizetünk a net+tv csomagért (nagyobb tv csomag és 100mbit-es net Diginél 5600 körül volt...)
Ha van bármi ötlet, akkor jöhet
-
G@ben
addikt
válasz
MR_Joe #24708 üzenetére
Lehet. 3db hosszabbító kábelem van. Két 75 centis és egy 60 centis. Azért tettem be anno a 60 centiset, mert a 75-ös alkalmanként ledobálta mindenféle hozzányúlás nélkül is.
Asszem USB3-as kártya lesz egyrészt a sebesség miatt, másrészt a nagyobb áramerősség miatt, mert úgy tűnik, az a gond. Legalábbis nekem ez jön le: 70-es hosszabbítóval sokszor ledobta, 60-assal már csak villanykapcsolásra, közvetlen rádugva jónak tűnik. (kopp-kopp) Valószínű épp annyit esett a kábelen a feszültség, hogy a szükséges minimum alá ment. De cáfoljatok meg, ha rosszul gondolom! -
Dryman
őstag
válasz
MR_Joe #24485 üzenetére
Ha van dos-os az jóságos, de van a lapon floppy csatlakozó???? sajna nem hiszem hogy van rajta...
ha lenne akkor egyszerűbb lenne a megoldás, de dos-os bootolós pendrive is megoldás lehet.
Ez esetben bebootolsz, és mikor látod a dos promt-ot a:/ ----> na ezek után már cserélheted is a chipet.. aztán indítod a flash progit a penről és már megy is a dolog!
Ha a bios chip a hibás, akkor szinte semmit sem enged módosítani a beállításokban...pontosabban engedi, de nem tudod elmenteni. ezt már próbáltad?Jut eszembe akkor is szokott ilyen lenni ha jelszavazva volt a gép indulása biosból, és nem kapcsoltad ki a szekúrt, csak törölted a jelszót!
Még valami, akkor is biosba dobhat ha teszemazt induláskor valamiféle hibát vél a rendszeren, és kötelez arra hogy vedd tudomásul vagy avatkozz be gyorsan...ilyen pl a cpu venti, vagy más rendszerventi fordulatszám figyeléséből adódó félredetektálás...lehet hogy egy házventit hiányol....mondjuk erről értesítene....
-
Dryman
őstag
válasz
MR_Joe #24476 üzenetére
Asrock probléma a SPI headeres bios chippeknél...
nézzél egy döglött asrock lapot valakinél....mondjuk Jambánál....
nézd meg a bios chip típusát, nem lényeg a pontos típus, de a nagysága igen...
Általában az asrock azonos chipeket használ a lapjaiban...
Beröffented az alaplapot így ahogy van, majd bemész biosba...ezek után megnézed hogy van e bios-on belül update lehetőség..szerintem lesz....netről töltött új bios file-t kiteszed pendrive-ra...pendrive bedug alaplapba...
ha beléptél a flash-es programba, ezek után kicseréled a bios chipet menet közben kikapcsolás nélkül, majd a nem megfelelő tartalmú chipet felülírod a már elindított flash programmal a pendrive-ról kikeresett bios fájl-al...
Győzelem!
Ez segíteni fog...de lehet segítene az is hogyha csak simán frissítenéd a biost!
Üdv!
Dry -
Joker88
őstag
válasz
MR_Joe #24216 üzenetére
Köszönöm Neked a felajánlást és a segítséget Jazzos-nak ,de szerencsére fater előkapart valahonnan négy darabot..
-
Dryman
őstag
válasz
MR_Joe #24045 üzenetére
Szia Joe!
A lap lga 775 a proci meg lga771, de sebaj...az összes intel g31, g41 chipsetes lap tudja kezelni chipsetszinten a Xeon-okat!
Nem kell hozzá semmi más mint kiherélni az alaplap procifiglalatát, azaz ki kell drimmel-ni a foglalatból azt a kis pozicionáló fülecskét ami a sima 775-ös procik illeszti...ezek után megvenni ebay-ről azt a LGA775 to LGA771 kis átalakítót, (talán 8 dollárba bele is kerül) majd felilleszteni a lga 771 proci lábacskáira és már be is helyezhető a lapba a 12M cache-ű processzorocska, ami ugye a Q9xxx szériás procinak fog így megfelelni tudásban...
keress rá lga775 to 771....már csináltam ilyet, anno egy G31 lapba került L5408 ami szintén egy állat, ráadásul 45W-ból kihozza.....sajna a tapasztalat az volt hogy nem elég a DDR2 ram 800MHz-e még dual channelben sem a proci mellé.....gondolom ezért is annyira felkapott most a G41 chipset , mert ahhoz már van DDR3.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest